Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πόσο ρεύμα καταναλώνει το Internet; [Infographic]


Ενώ σερφάρουμε στο Διαδίκτυο τις περισσότερες φορές μας απασχολεί η μπαταρία του laptop μας ή η ταχύτητα της σύνδεσης μας χωρίς να σκεφτόμαστε τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει το Internet.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα data centers των κολοσσών του Διαδικτύου (βλ. Google, Amazon κ.ο.κ.) καταναλώνουν 30 δισεκατομμύρια watts ετησίως ή αλλιώς το 1.5% της παγκόμιας ηλεκτρικής ενέργειας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στα επόμενα χρόνια. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω Infographic.
Click για Full Size:
 
 
 
 
Πηγή:techgear.gr

"Ξάπλωσε" αντίπαλο και κατέβασε το σορτς προς τους οπαδούς!

Απίστευτο περιστατικό σε ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος χάντμπολ: παίκτης "απάντησε" σε... πρόκληση αντιπάλου και αποβλήθηκε ενώ στη συνέχεια έδειξε τα γεννητικά του όργανα απευθυνόμενος στην εξέδρα (video)!

Η αναμέτρηση μεταξύ της SSV Bolzano και της Bressanone για την πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος χάντμπολ "πήρε φωτιά" δέκα λεπτά πριν το φινάλε, και σε αυτό έβαλαν το χεράκι τους ένας παίκτης από κάθε ομάδα.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Πασκουάλε Μαϊόνε της Bolzano βρήκε έναν άκρως ασυνήθιστο τρόπο για να ενοχλήσει τον Ιβάν Στάφερ της Bressanone, να τον φιλήσει στο μάγουλο!
Ε, με τα νεύρα να είναι τεταμένα λόγω της έντασης από τον αγώνα, ο Στάφερ αντέδρασε άμεσα. Αρχικά έριξε κάτω τον αντίπαλό του με σπρωξιά για να αποβληθεί αμέσως από τον διαιτητή ενώ στη συνέχεια φρόντισε να δώσει ρεσιτάλ κατά την αποχώρησή του από το παρκέ.

Έκαναν... ροντέο το ματς

Με περίπου 300 φίλους των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν, ο Στάφερ φροντισε να δείξει πως τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, καθώς κατέβασε το σορτς του μέχρι το γόνατο και προσέβαλε τους οπαδούς κάνοντας μία σειρά από ανάρμοστες χειρονομίες.
Πηγή:sport24.gr

Να πώς χωράνε 28 άτομα μέσα σε ένα Mini Cooper

Μια ομάδα 28 γυναικών κατάφερε το ακατόρθωτο, να χωρέσουν όλες μέσα σε ένα μικροσκοπικό mini cooper.
Να πώς χωράνε 28 άτομα μέσα σε ένα Mini Cooper
Με απόλυτα υπολογισμένες και προσεκτικές κινήσεις, οι κοπέλες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάθε χιλιοστό χώρου και να στριμωστούν μέσα στο αμάξι.
Κεφάλια και πατούσες προεξείχαν από τα παράθυρα ενώ άλλες ήταν κυριολεκτικά κολλημένες στο παρμπρίζ.
Το εγχείρημα φυσικά δε θα μπορούσε να μην καταγραφεί ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.
Πηγή:e-go.gr

Το National Geographic χαρίζει πυρηνικό καταφύγιο

Τι ανακοίνωσε το National Geographic εν όψει... συντέλειας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Μάγια, το "τέλος" του κόσμου έρχεται. Ημερομηνία; 21 Δεκεμβρίου 2012. Το προνοητικό όμως National Geographic, χαρίζει μέσω διαγωνισμού ένα πυρηνικό καταφύγιο, χάρη στο οποίο μπορεί μια οικογένεια να επιβιώσει σε περίπτωση που οι προβλέψεις των Μάγια επαληθευτούν.
Όπως αναφέρει η γαλλική Le Monde, το καταφύγιο είναι κατασκευασμένο από μπετόν αρμέ, είναι 8 τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει έξι άτομα. Οι τοίχοι του θαλάμου έχουν πάχος 25 εκατοστά, ο φωτισμός λειτουργεί με δυναμό, υπάρχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κιβώτια αποθήκευσης τροφής.
Όσοι θέλουν να σωθούν από το "τέλος" θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε ένα βίντεο κουίζ που αφορά τη σωστή προετοιμασία για το τέλος του κόσμου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή την προβολή της σειράς "Familles Apocalypse" η οποία είναι ένας οδηγός επιβίωσης για μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή.
Σύμφωνα με το σενάριο, οι πρωταγωνιστές Paul και Gloria, εφοδιάζουν το καταφύγιο τους με 23.000 κιλά τροφής και 14.000 λίτρα νερού και ξοδεύουν όλα τους τα χρήματα για την προετοιμασία της δικής τους "κιβωτού", πριν τη μεγάλη καταστροφή. Στο site της σειράς, προσφέρονται μάλιστα και βίντεο - οδηγοί για την εκμάθηση τρόπων επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες.
Δείτε τον διαγωνισμό εδώ

Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο κάθε μέρα πηγαίνει στο νεκροταφείο και παίρνει πρωϊνό με την νεκρή σύζυγό του!


Κάθε πρωί ένας εύσωμος κύριος με χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά εισέρχεται σε ένα κοιμητήριο του δυτικού Σάσεξ και κατευθύνεται προς έναν τάφο πάνω στον οποίο...
διακρίνονται τα αρχικά J και Μ.
Βγάζει από μια τσάντα που κρατά έναν χυμό γκρέιπφρουτ, τον πίνει καταναλώνοντας παράλληλα ένα λιτό πρωινό και αποχωρεί.
Ο κύριος αυτός είναι 66 ετών, μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζάμπλουτος και διάσημος σε όλο τον κόσμο για μερικές από τις πιο επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες των τελευταίων δεκαετιών.
Ονομάζεται Μόρις Σάατσι και αυτό που πλέον τον απασχολεί είναι το ότι έχει χάσει την όρεξή του για τη ζωή. Στον τάφο τον οποίο επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε μέρα εδώ και 16 μήνες αναπαύεται η δεύτερη σύζυγός του, Τζόζεφιν Χαρτ, συγγραφέας διάσημη για το μυθιστόρημα "Η ζημιά", η οποία πέθανε το 2011 σε ηλικία 69 ετών.
Πηγή:tanea.gr

Για τις κρύες νύχτες: σκουφιά γεννητικών οργάνων!

Η Radmilla κάνει μαθήματα πλεξίματος
"Αν έχουμε σκουφιά για το κεφάλι, κάλτσες για τα πόδια, ρούχα για το σώμα, γιατί να αφήνουμε ξεσκέπαστο το γεννητικό μας όργανο;" - αυτή είναι η φράση που περιγράφει ακριβώς τη σκέψη της 55χρονης Radmilla Kus από την Κροατία.
Η Radmilla είναι επαγγελματίας μοδίστρα και τελευταία θεώρησε χρέος της να προσφέρει στην κοινωνία το παρακάτω... αξεσουάρ.
Η Radmilla πλέκει κάλτσες και κασκόλ και πλέον και θήκες πέους για να ζεσταίνεται.
Εκτός αυτού η ίδια προσφέρει με κάθε αγορά σκουφιού πέους και 90λεπτο μάθημα για το πώς να φτιάχνουν κι άλλα αντίστοιχα πλεκτά.
"Το κρύο στην Κροατία είναι τόσο τσουχτερό που θα τα χρειαστείτε!", λέει στους άντρες!
Πηγή:athensparty.com

Κάπνισμα μόνο με άδεια και ως 50 τσιγάρα



"Οι καπνιστές θα πρέπει να υποχρεωθούν να έχουν άδεια όπου θα καταγράφεται ο αριθμός των τσιγάρων που μπορούν να καπνίσουν, σύμφωνα με άρθρο του Αυστραλού καθηγητή Σάϊμον Τσάπμαν από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Medicine." Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι οι καπνιστές δεν θα μπορούν να αγοράζουν πάνω από 50 τσιγάρα τη μέρα. Προτείνει ακόμα πως πρέπει να υπάρχουν χρηματικά κίνητρα για να τους ενθαρρύνουν να παραδίδουν την κάρτα τους όταν σταματούν το τσιγάρο. Διαφορετικά η άδειά τους θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Τα στοιχεία τα οποία θα συλλέγονται, με τη μέθοδο αυτή, θα βοηθούν στην αποστολή πληροφοριών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Εκπρόσωπος του οργανισμού κατά του καπνίσματος QUIT, είπε αναφορικά ότι ‘δεν πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα υποστήριζε'. Εκείνο το οποίο επιβάλλεται να γίνει, υποστήριξε, είναι εκείνοι που πουλούν τσιγάρα να είναι υποχρεωμένοι να έχουν τη σχετική άδεια από την πολιτειακή κυβέρνηση και να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους όπου σερβίρονται ποτά και φαγητά.
Πηγή:pathfinder.gr

Η ακριβότερη εμπορική συνοικία του κόσμου βρίσκεται σε νησί του Χονγκ Κονγκ [εικόνες]


Ακριβότερη εμπορική συνοικία παγκοσμίως, ανακηρύχθηκε φέτος η Κόζγουεϊ Μπέι, που βρίσκεται σε νησί του Χονγκ Κονγκ παίρνοντας την πρώτη θέση από την, εδώ και 11 χρόνια νικήτρια, 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μια μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield. Το γραφείο σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ» και προσθέτει «Παρά την οικονομική επιβράδυνση , οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα» Το τετραγωνικό μέτρο μισθώνεται αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 22.307 ευρώ ετησίως στο Χονγκ Κονγκ, έναντι 21.204 ευρώ στη Νέα Υόρκη, ενώ Τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη έρχεται η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ στο Παρίσι με 9.573 ευρώ το τ.μ Τις επόμενες τρεις θέσεις κατέχουν οι Γκίνζα (Τόκιο), Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και Νιού Μποντ Στριτ (Λονδίνο). Όπως αναφέρει το γραφείο Cushman και Wakefield, διανομείς του τομέα των ειδών πολυτελείας επηρεάζουν συχνά τις τιμές των εμπορικών μισθώσεων και επιδίδονται σε άγριο ανταγωνισμό προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πιο περιζήτητα καταστήματα.






Πηγή:iefimerida.gr

«Σήκωσαν» 3.600 iPad mini αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων, αλά... Goodfellas

Το κτίριο που η ληστεία του 1978 έκανε διεθνώς διάσημο μέσω της ταινίας έρχεται ξανά στη δημοσιότητα για τον ίδιο λόγο. 

«Σήκωσαν» 3.600 iPad mini αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων, αλά... Goodfellas  

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας μπήκαν στο κτίριο εμπορευμάτων του αεροδρομίου, πήραν ένα από τα φορτωτικά μηχανήματα που υπήρχαν εκεί και ανενόχλητοι άρχισαν να βάζουν ολόκληρές παλέτες με συσκευασίες των νέων iPad στο φορτηγό τους. Μάλιστα, εάν δεν τους διέκοπτε ο φρουρός που γύριζε από το βραδυνό του γεύμα, θα είχαν πάρει πολύ περισσότερες, όπως είπαν πηγές της αστυνομίας αργότερα.

Το φορτηγό κατάφερε να βγει από το χώρο ανενόχλητο και να εξαφανιστεί. Οι αρχές υποψιάζονται ότι υπάρχει συνεργός τους στο προσωπικό και υποβάλλει υπαλλήλους σε τεστ αλήθειας.
Ο αμερικανικός Τύπος δεν άργησε να συνδέσει το γεγονός με την ληστεία του 1978, όταν ομάδα κακοποιών «σήκωσε» 5 εκατ. δολάρια μετρητά και κοσμήματα σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων, σχεδόν την ίδια περίοδο, στις 11 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ληστεία μετρητών που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ εάν συνυπολογιστεί ο πληθωρισμός, καθώς η λεία φτάνει τα 21 εκατ. δολάρια σήμερα.
Η επική ληστεία αποδόθηκε στον James “Jimmy the Gent” Burke, συνεργάτη της οικογένειας μαφιόζων Λουτσέζε.
Ο ίδιος φαίνεται ότι γλίτωσε εξοντώνοντας ουσιαστικά όλους τους συνεργούς του, κάτι που αποδίδει αριστοτεχνικά 12 χρόνια αργότερα στην μεγάλη οθόνη ο Μάρτιν Σκορσέζε με το εξαιρετικό Goodfellas και τους Ντε Νίρο, Λιότα και Πέσι στο καστ.
Πηγή:e-go.gr

Κράτησε την αναπνοή του για 22 ολόκληρα λεπτά!


 
Ο Stig Severinsen, παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, κατάφερε να κατακτήσει το Ρεκόρ Γκίνες, κρατώντας την αναπνοή του για 22 λεπτά! (Vid)

Την επόμενη φορά που θα δείτε και πάλι σε επανάληψη ένα τυπικό επεισόδια από "Τα Φιλαράκια", σκεφτείτε πως ένα άνθρωπος πάνω στη γη κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.
Ο λόγος για τον Stig Severinsen, παγκόσμιο πρωταθλητή στην ελεύθερη κατάδυση, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το Ρεκόρ Γκίνες, κρατώντας την αναπνοή του για 22 λεπτά!
Ο Severinsen πριν καταδυθεί ωστόσο είχε μια μικρή βοήθεια καθώς εισέπνευσε καθαρό οξυγόνο ώστε να "ποτιστεί" το σώμα του με οξυγόνο. Ακόμα και αυτό είναι από μόνο του εντυπωσιακό.
Την τελευταία δεκαετία Severinsen πειραματιζόταν με διαφορετικές μεθόδους, προσπαθώντας να κρατήσει την αναπνοή του, παρατηρώντας τις επιπτώσεις που είχε στο μυαλό και το σώμα του. Μάλιστα, έχει γράψει και βιβλίο για αυτό υπό τον τίτλο "Breatheology: The Art of Conscious Breathing".
Ο εν λόγω δύτης έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα στο νερό και σε όλα όσα αφορούν αυτό, οπότε μην σκεφτείτε καν να το τολμήσετε.
Πηγή:news247.gr

Ο άνδρας που αρνείται να ξαναφορέσει παντελόνι

 
Μάχη για το δικαίωμα των ανδρών στη φούστα δίνει ένας 44χρονος Ρώσος. Παρά τη διαπόμπευση και τους ξυλοδαρμούς, αρνείται να συμβιβαστεί (Video)

Ο 44χρονος Vladimir Fomin, από την  Kineshma,  πόλη στην επαρχία  Ivanovo της Ρωσίας, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος.
Έγινε διάσημος  στη χώρα του, αφού  αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο  όπου σπούδαζε μαθηματικά  επειδή αρνήθηκε να βγάλει τη φούστα και συνέχιζε να ντύνεται γυναικεία!
Ο Vladimir σίγουρα δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που προτιμά να φορά  φούστες και φορέματα αντί για παντελόνια, αλλά ο λόγος που το κάνει είναι  σίγουρα μοναδικός.
Ο 44χρονος δεν είναι ομοφυλόφιλος, ούτε θέλει να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.
Απλά αγωνίζεται ώστε οι άνδρες να μπορούν να φορούν ό, τι είδους ρούχα θέλουν. Σύμφωνα με τη λογική του από τη στιγμή που επετράπη στις γυναίκες να φορούν παντελόνι αναρωτιέται γιατί οι άνδρες να μην φορούν φορέματα ή φούστες.
Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από  τους καλύτερους  φοιτητές στο τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστήμιο του Ivanovo κερδίζοντας  μάλιστα και υποτροφία, εκδιώχθηκε λόγω των στιλιστικών  επιλογών  του.
Την ενδυματολογική του άποψη  την  σνόμπαραν  οι περισσότεροι από τους φίλους και  συγγενείς του. Κάποιοι μάλιστα τον ξυλοκόπησαν όταν τον είδαν να περπατά στο δρόμο φορώντας φούστα.
Παρ' όλα τα προβλήματα  ο Fromin συνεχίζει τον αγώνα του ελπίζοντας μια μέρα ότι θα είναι σε θέση να  περπατά στον δρόμο φορώντας φούστα χωρίς να τον κοιτούν παράξενα.
Υπήρξε μια εποχή που ο 44χρονος φορούσε παντελόνια. Είχε ακόμη και  σύζυγο και  παιδιά. Σε μια συνέντευξη του στη  ρωσική εφημερίδα Chronometer,  είπε ότι  πάντα ζήλευε  τους Σκωτσέζους με την περίφημη φούστα τους αλλά και τους αρχαίους  Ρωμαίους  και  Έλληνες που επίσης δεν φορούσαν  παντελόνια.
Ο Vladimir ισχυρίζεται ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να τον μιμηθούν ωστόσο είναι φοβισμένοι.
Η μεγάλη απόφαση και οι απαγορεύσεις
Τα δείνα του 44χρονου άρχισαν τη μέρα που αποφάσισε να πετάξει τα παντελόνια και να βάλει φούστα. Το πανεπιστήμιο αποφάσισε να τον αποβάλει και αυτός θυμωμένος όπως ήταν περπατούσε στους κοιτώνες γύρω από το πανεπιστήμιο γυμνός.
Στη συνέχεια του απαγόρευσαν να επιστρέψει αν δεν άλλαζε τις ενδυματολογικές του συνήθειες και έτσι τον απέβαλαν από τη σχολή.
Η ζωή του επιδεινώθηκε. Κανείς δεν τον προσλάμβανε επειδή φορούσε φούστες και φορέματα αν και ο ίδιος ήταν πρόθυμος να συμβιβαστεί και να φορά μακριές φούστες.
Οι ντόπιοι απειλούν να τον λιντσάρουν. Αυτή τη στιγμή η μοναδική πηγή  εισοδήματος είναι κάποια  λαχανικά στον κήπο του τα οποία κόβει και πουλά  στην αγορά κάθε μέρα.
Παρά τα προβλήματα δεν έχει καμία πρόθεση να "ακρωτηριάσει" τον εαυτό του και δε θα φορέσει ξανά  παντελόνι.
Πηγή:news247.gr

Οι διοργανώσεις που φέρνουν (πολύ) χρήμα...

Διαβάστε στο Sport24.gr ποιες είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes οι 10 αθλητικές διοργανώσεις με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως και ποιες οι 10 αθλητικές εταιρίες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο. Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους «γίγαντες» του αθλητισμού.


Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη δεκάδα με τις αθλητικές διοργανώσεις που έχουν τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως. Παράλληλα παρουσίασε ακόμα μια λίστα με τις δέκα αθλητικές εταιρίες που έχουν τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά.
Το αμερικάνικο περιοδικό Forbes δημοσίευσε δυο λίστες σχετικά με τις δέκα αθλητικές διοργανώσεις που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα στον κόσμο, αλλά και τις δέκα αθλητικές εταιρίες με τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά. Οι δυο δεκάδες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των παραμέτρων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό τους. Το Forbes, ειδικά στη λίστα με τις εταιρίες, χρησιμοποίησε – όπως άλλωστε συνηθίζει – μια τελείως διαφορετική όσο και πρωτότυπη προσέγγιση.

ΟΙ 10 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ

Το Super Bowl είναι η διοργάνωση με τον μεγαλύτερο ημερήσιο μέσο όρο κερδών στον χώρο του αθλητισμού.

Ξεκινώντας από τις δέκα αθλητικές διοργανώσεις με τα μεγαλύτερα έσοδα παγκοσμίως, η λίστα δημιουργήθηκε ως εξής. Υπολογίστηκαν τα συνολικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις επίσημες χορηγίες, τα εισιτήρια και τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων. Το ποσό που προέκυψε διαιρέθηκε δια τις ημέρες που διαρκεί κάθε διοργάνωση, άρα εδώ έχουμε να κάνουμε όχι με τον μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό, αλλά με τον μεγαλύτερο μέσο όρο, ο οποίος αντιπροσωπεύει τα ημερήσια κέρδη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βλέπουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες στην πρώτη θέση. Το Super Bowl του αμερικάνικου φούτμπολ είναι πραγματικά ασυναγώνιστο σε αριθμούς. Η φετινή διοργάνωση μάζεψε 367 εκατομμύρια ευρώ! Αντίθετα, οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου είχαν καθημερινά κέρδη ύψους 272 εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν το πολλαπλασιάσουμε επί 17 ημέρες που διήρκεσαν οι αγώνες, τότε είναι μακράν η διοργάνωση με τα περισσότερα συνολικά κέρδη.
Αν εξαιρέσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες (θερινούς και χειμερινούς), βλέπουμε ότι στη λίστα εκπροσωπούνται έξι αθλήματα: το αμερικάνικο φούτμπολ, το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ, η ιππασία και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πίσω από το Super Bowl και τους Ολυμπιακούς, ακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το αμερικάνικο πρωτάθλημα του μπέιζμπολ και το final 4 του κολεγιακού πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Η λίστα με τις 10 αθλητικές διοργανώσεις που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα στον κόσμο

(τα ποσά είναι υπολογισμένα σε ευρώ)
1. Super Bowl (αμερικάνικο φούτμπολ) / 367.446.000
2. Ολυμπιακοί Αγώνες (ολυμπιακά αθλήματα) / 272.066.400
3. Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA (ποδόσφαιρο) / 114.924.600
4. MLB World Series (μπέιζμπολ) / 101.634.000
5. NCAA Final Four (μπάσκετ) / 98.506.800
6. Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (χειμ. ολυμπιακά αθλήματα) / 96.161.400
7. Kentucky Derby (ιππασία) / 90.688.800
8. UEFA Champions League (ποδόσφαιρο) / 88.343.400
9. Daytona 500 (αυτοκίνητα) / 74.271.000
10. MLB All Star Week (μπέιζμπολ) / 60.980.400

ΟΙ 10 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Nike είναι η αθλητική εταιρία με τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά.

Η δεύτερη λίστα του Forbes αποτελείται από τις 10 αθλητικές εταιρίες με τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά. Για να υπολογιστεί όμως αυτή η αξία, ακολουθείται μια εντελώς πρωτότυπη μέθοδος. Πρώτα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα «πεδία» δράσης της κάθε εταιρίας στην παγκόσμια αγορά μαζί με τα ποσά που αποφέρουν όλες οι δραστηριότητές της, αλλά στη συνέχεια, από το σύνολο έχει αφαιρεθεί ο αντίστοιχος μέσος όρος από την αξία επιχειρήσεων παρόμοιου μεγέθους και βεληνεκούς, αλλά όχι αθλητικών δραστηριοτήτων.
Και αυτό γίνεται, έτσι ώστε να φανεί πόσα περισσότερα βγάζει κάθε μία από τις δέκα εταιρίες της λίστας λόγω ακριβώς της ενασχόλησής της με τον αθλητισμό. Με άλλα λόγια, πόσα περισσότερο μπορεί να προσφέρει σε μια εταιρία η αναγνωρισιμότητα που έχει παγκοσμίως λόγω του αθλητισμού. Έτσι λοιπόν, τα 12.5 δις ευρώ της αξίας της Nike, για παράδειγμα, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της αξίας του συγκεκριμένου brand name στην αγορά, αλλά τη διαφορά της εταιρίας αυτής από μια άλλη που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό.
Όπως βλέπουμε, στη λίστα εκπροσωπούνται μόλις τρία κράτη. Οι 8 εταιρίες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ Γερμανία (Adidas) και Μεγάλη Βρετανία (Sky Sports) συμπληρώνουν τη δεκάδα. Η πλειοψηφία των εταιριών πάντως είναι πολυεθνικές με κύκλο εργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη λίστα υπάρχουν 4 εταιρίες αθλητικής ένδυσης, όλες σε πολύ υψηλές θέσεις (1, 3, 5 & 6), με αξία που αντιστοιχεί σχεδόν στα 2/3 της συνολικής αξίας των 10 εταιριών.
Πρόκειται για την Nike (μόνη της αντιπροσωπεύει πάνω από το 1/3 της λίστας), την Adidas, την Under Armour και την Reebok. Επίσης υπάρχουν πέντε εταιρίες συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης που μεταδίδουν αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο (ESPN, Sky Sports, Yes Network, NESN & MLBAM), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η IMG, εταιρία που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ και τη διαχείριση δικαιωμάτων στα media.

Η λίστα με τις 10 αθλητικές εταιρίες που έχουν τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά

(τα ποσά είναι υπολογισμένα σε ευρώ)
1. Nike (ΗΠΑ) / 12.430.620.000
2. ESPN (ΗΠΑ) / 8.990.700.000
3. Adidas (Γερμανία) / 5.316.240.000
4. Sky Sports (Μεγάλη Βρετανία) / 3.127.200.000
5. Under Armour (ΗΠΑ) / 2.736.300.000
6. Reebok (ΗΠΑ) / 938.160.000
7. Yes Network (ΗΠΑ) / 469.080.000
8. IMG (ΗΠΑ) / 406.536.000
9. NESN (ΗΠΑ) / 390.900.000
10. MLBAM (ΗΠΑ) / 328.356.000
Πηγή:sport24.gr

Τι σημαίνει άραγε το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΝ;

Τι σημαίνει άραγε το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΝ;
Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσης...
είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη!
Μεταξύ πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:

Μικροί (οι .ομήλικοι εξ ημών.) είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»
Τι σημαίνουν αυτά? Μα , τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα ειπεί κάποιος.
Όμως δεν είναι έτσι.

Ατυχώς, η Ελληνική, εδέχθη πλείστες όσες προσβολές από εξελληνισμένους βαρβάρους, Σλάβους, Τουρκόφωνους, Λατίνους κ.ά.., που δεν κατανοούσαν την ελληνική -ούτε κάν είχαν την φωνητική ανατομία που θα τους επέτρεπε σωστές εκφωνήσεις φωνηέντων – εμιμούντο τις φράσεις, παραφράζοντάς τις συχνότατα, και έτσι διεστραμμένα και παραμορφωμένα, έφθασαν μέχρι των ημερών μας, ώστε πλέον να μη αναγνωρίζονται.

Κατ’΄αυτόν τον τρόπο, εισήχθησαν εις την Ελληνική, όροι, λέξεις και φράσεις, ως μέσα από παραμορφωτικό κάτοπτρο είδωλα, καθιστάμενα αγνώριστα στον απλό κόσμο.
Ας επανέλθουμε στο πιο πάνω.

Η όλη. στιχομυθία, προήρχετο από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες (και ου μόνον.), και ταυτόχρονα εγυμνάζοντο στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια.

Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού πάντοτε ο Αθηναίος Πολίτης ετύγχανε και Οπλίτης! (βλέπετε παίζοντας και με τα γράμματα, προκύπτον συνδεόμενες έννοιες.Πολίτης – Οπλίτης)
Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσον παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους??

Ιδού η απόδοση:
«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)
Τι σήμαιναν ταύτα? Μα..απλά ελληνικά είναι! « Σε απεμπολώ, σε απωθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!!!
Πηγή: sainiaa.blogspot.gr

Οι ομορφότερες καφετέριες του κόσμου (pics)

Οι ομορφότερες καφετέριες του κόσμου (pics)
Σε αυτά τα καφέ απολαμβάνεις λίγο παραπάνω τον καπουτσίνο σου!
Καφετέριες που ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο του χαρακτήρα τους, από το Άμστερνταμ μέχρι τη Νέα Υόρκη.
Alleluya, Νέα Ζηλανδία
Dʼespresso, Νέα Υόρκη
Drink, Shop & Do, Λονδίνο
Café New York, Βουδαπέστη
Antico Caffè Greco, Ρώμη
Le Procope, Παρίσι
Café Florian, Βενετία
Jordaan, Άμστερνταμ
 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δείτε την οφθαλμαπάτη που κάνει θραύση στα social media!


Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε τυχαία κάνει θραύση στα social media, με τους χρήστες του Facebook και του Twitter να αναρωτιούνται αν πρόκειται για... μάτι ή νεροχύτη!
Η οφθαλμαπάτη απαθανατίστηκε και «ανέβηκε» στο reddit από τον χρήστη Liammm και αμέσως έγινε θέμα συζήτησης στο Ίντερνετ.
Όσο για το τι απεικονίζει;
Δεν είναι μάτι, αλλά νεροχύτης, την ώρα που αδειάζει από την σαπουνάδα!
Πηγή:star.gr

13 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες…

Πολύ περισσότερο, όταν το Internet προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες μεγέθυνσης και διάδοσης όλων αυτών των ιδεών και απόψεων. Η τεχνολογία δεν είναι άτρωτη από κάθε λογής μύθους, οι οποίοι κατακλύζουν το Internet και κάποιοι μάλιστα από αυτούς παρουσιάζουν εκπληκτική αντοχή μέσα στα χρόνια. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε κάποιους εξαιρετικά δημοφιλείς τεχνολογικούς μύθους και στο κατά πόσον έχουν την όποια δόση αλήθειας.
1. Ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Facebook;
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εκ προεπιλογής μέσω του ίδιου του Facebook από εσάς αλλά και από τους άλλους χρήστες. Ακόλουθα, η εμφάνιση πληθώρας εμπορικών εφαρμογών οι οποίες διατείνονται πως θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, βασίζεται στον προηγούμενο μύθο και αποτελεί απάτη. Εάν πιστεύετε πως όντως κάποιος παρακολουθεί της κινήσεις στο FB, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ερευνητή.
2. Οι εταιρείες anti-virus κατασκευάζουν τους ιούς
perierga.gr - 15 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες...
Οι εταιρείες anti-virus προγραμμάτων γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχονται στην αντιμετώπιση των ιών, καθώς και του τι μπορεί να προκληθεί στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς… εξαπολυθεί. Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές –αστικός μύθος συνεπακόλουθος- δεν προσλαμβάνουν άτομα που έχουν ως ενασχόλησή τους την κατασκευή επικίνδυνων, κακόβουλων προγραμμάτων. Όσον αφορά το επιχείρημα πως κερδίζουν από τη συνεχή εμφάνιση ιών που έχουν οι ίδιες δημιουργήσει, η απάντηση είναι πως οι πραγματικοί, καθημερινοί κίνδυνοι είναι υπεραρκετοί για να κρατηθεί μια εταιρεία anti-virus σε πλήρη απασχόληση.
3. Η χρήση μελανιών τρίτου κατασκευαστή παραβιάζει την εγγύηση του εκτυπωτή
Σύμφωνα με τις Canon, Epson και Lexmark, η χρήση μελανιών ή το ξαναγέμισμα (refill) των cartridges της εταιρείας, δεν συνεπάγεται αυτόματα και αιτία παραβίασης της εγγύησης. Εξαίρεση στον κανόνα αυτόν αποτελεί φυσικά το γεγονός πρόκλησης προβλημάτων στον εκτυπωτή εξαιτίας των μελανιών αυτών. Να τονίσουμε εδώ, πως το βασικό πρόβλημα της χρήσης μη εγκεκριμένων μελανιών είναι ουσιαστικά αυτό της ποιότητας εκτύπωσης, η οποία υπολείπεται στις περισσότερες περιπτώσεις.
4. Αφότου το Google αποκτήσει τις πληροφορίες σας, δεν μπορούν να απομακρυνθούν
Το Google εντοπίζει οτιδήποτε στο Internet, μόνο εφόσον κάποιο άλλο site συνδέεται με τη σελίδα αυτή. Μην αναζητάτε λοιπόν άδικα κάποια άλλη… Οργουελιανή εξήγηση. Μπορείτε να μην επιτρέψετε στο searchbot του Google να καταχωρήσει και ευρετηριοποιήσει το site σας –ακόμα και να απομακρύνει τις σελίδες που έχει ήδη βρει- ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στο Google Webmaster Central, αν και θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να διαγραφούν τα ήδη υπάρχοντα αποτελέσματα.
5. Είστε απολύτως προστατευμένοι στο eBay;
perierga.gr - 15 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες...
Κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει χρήση του PayPal για να αγοράσει ένα φυσικό αντικείμενο στο eBay, του παρέχεται αυτόματα μια κάλυψη $200 για τη συναλλαγή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του site. Στην περίπτωση που ο αγοραστής κάνει χρήση του PayPal για να αγοράσει κάτι από έναν eBay seller που είναι PayPal Verified, τότε αυτόματα η συναλλαγή έχει κάλυψη ως $2000. Δυστυχώς, εάν πληρώσετε με άλλη μέθοδο, δεν ισχύει η οποιαδήποτε κάλυψη. Καμία κάλυψη επιπλέον δεν έχετε και για την αγορά μη φυσικών αντικειμένων όπως το software και τα ηλεκτρονικά έγγραφα.
6. Οι στατικές εικόνες στις plasma TV θα “καούν” στην οθόνη, εάν τις αφήσετε πολύ χρόνο
Το λεγόμενο “κάψιμο” εικόνας (μόνιμο είδωλο) στις οθόνες πλάσμα δεν είναι απολύτως αστικώς μύθος, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους περισσότερους. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, μιας και η εικόνα ανανεώνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια διαφημιστικών διαλειμμάτων αλλά και όταν αλλάζετε κανάλια
7. Η χρήση high-speed flash καρτών στην ψηφιακή κάμερα επιτρέπει ταχύτερη λήψη φωτογραφιών
Οι κάρτες του τύπου αυτού επιτυγχάνουν ταχύτερη αποθήκευση αρχείων, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και ταχύτερη λήψη. Κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία, η μηχανή θα πρέπει να συλλάβει και επεξεργαστεί την εικόνα και ακόλουθα να την αποθηκεύσει στην κάρτα. Μια ταχύτερη κάρτα θα βελτιώσει το τελευταίο αυτό μέρος της διαδικασίας.
8. Τα μηχανήματα ακτίνων Χ θα καταστρέψουν/ διαγράψουν τις κάρτες μνήμης της φωτογραφικής μηχανής
Στην πραγματικότητα, οι κάρτες μνήμες είναι πολύ πιο “σκληρές για να πεθάνουν” απ’ ό,τι πιστεύετε. Σε τεστ που διεξήχθησαν από το περιοδικό Digital Camera Shopper, οι κάρτες απεδείχθησαν εξαιρετικά ανθεκτικές, επιβιώνοντας ακόμη και από το βάφτισμα τους σε αναψυκτικό, από το ξέπλυμα σε πλυντήριο ρούχων, από τη σύγκρουση με skateboard και άλλα παρόμοια τεστ επιβίωσης!
9. Επιδιόρθωση ενός κατεστραμμένου σκληρού δίσκου στην κατάψυξη
Το πείραμα αυτό έχει γίνει από έγκριτους συντάκτες τεχνολογίας και τα αποτελέσματα δεν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Αν και ο δίσκος μπορεί να επιβιώσει για κάποιο διάστημα… κατεψυγμένος, τα δεδομένα δεν είναι ανακτήσιμα – και αυτά τα αποτελέσματα ελήφθησαν πειραματιζόμενοι σε δίσκους IDE. Στην περίπτωση δίσκων SATA δεν υπήρξε καμία επιτυχία.
10.Το jailbreak του τηλεφώνου σας είναι παράνομο
Αν και το να προχωρήσετε σε jailbreak της συσκευής σας θα παραβιάσει την εγγύησή σας, σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο. Οι σχετικές υπηρεσίες επισήμως έχουν δηλώσει πως το jailbreak είναι απολύτως νόμιμο αρκεί η συσκευή να είναι δική σας και εφόσον, φυσικά, δεν χρησιμοποιείτε σε αυτή πειρατικές εφαρμογές. Προχωρήστε λοιπόν άφοβα στη διαδικασία και απολαύστε τις –νόμιμες- δυνατότητες που προσφέρει.
11. Τα προστατευμένα με password δίκτυα Wi-Fi είναι ασφαλή από hackers
Απλά και μόνο επειδή το δίκτυό σας είναι προστατευμένο με password, δεν συνεπάγεται αυτόματα ασφάλεια. Στην περίπτωση των οικιακών δικτύων, είναι μεν ασφαλές από hackers, αλλά στην περίπτωση που μεταβείτε σε ένα καφέ ή σε ξενοδοχείο, το δίκτυο είναι δημόσιο. Οποιοσδήποτε διαθέτει το password θα μπορεί να συνδεθεί σε αυτό και να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές σας (ή χειρότερα), οπότε, εκτός και εάν είστε σπίτι, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας το γεγονός αυτό και να προστατεύεστε ανάλογα.
12.Η μπαταρία του laptop σας θα πρέπει να αποφορτίζεται κάθε φορά
perierga.gr - 15 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες...
Ο συγκεκριμένος αστικός μύθος, ο οποίος θεωρεί πως ο χρήστης θα πρέπει να αποφορτίζει την μπαταρία του laptop του κάθε φορά που κάνει χρήση του, αποτελεί κατάλοιπο από τις εποχές των μπαταριών νικελίου καδμίου. Ο τύπος αυτός μπαταριών υπέφερε από προβλήματα μνήμης, τα οποία δεν υφίστανται πλέον στις σύγχρονες μπαταρίες λιθίου. Σχετικός αστικός μύθος κυκλοφορεί και για τα κινητά, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει η μπαταρία τους να αποφορτιστεί πλήρως προτού επαναφορτιστεί. Και στην περίπτωση αυτή, η αιτιολόγηση εντοπίζεται στις παλιότερες μπαταρίες νικελίου καδμίου.
13. Ασφαλής απομάκρυνση Υλικού
Σύμφωνα με τον αστικό αυτό μύθο, εάν δεν απεγκαταστήσετε μέσω της δόκιμης διαδικασίας των Windows τον εξωτερικό σκληρό δίσκο σας προτού τον αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για τα δεδομένα σας. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να χάσετε τα δεδομένα αν τραβήξετε απλά το καλώδιο USB, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί παντελώς η πιθανότητα αυτή.
Πηγή: in2life.gr

Μήνυμα σε μπουκάλι-76 χρόνια ταξίδευε στα κύματα, πριν φτάσει στον παραλήπτη του!

Φωτογραφία για ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ-76 χρόνια ταξίδευε στα κύματα, πριν φτάσει στον παραλήπτη του!
Eπί 76 ολόκληρα χρόνια "περιπλανιόταν" στους ωκεανούς, ταξιδεύοντας με τα κύματα, για να φθάσει τελικά το μήνυμα που περιείχε το μπουκάλι στον παραλήπτη του.
Το μπουκάλι εντόπισε την προηγούμενη Κυριακή στη Νέα Ζηλανδία ο Τζέοφ Φλαντ ο οποίος μιλώντας σε τοπική εφημερίδα τόνισε πως κάλλιστα θα μπορούσε να έχει κάνει το γύρο του κόσμου δύο ή ακόμη και τρεις φορές.
Το σημείωμα είχε ημερομηνία 17 Μαρτίου του 1936, ήταν χειρόγραφο και το χαρτί έφερε το λογότυπο της ναυτιλιακής εταιρείας P&O, αλλά και μια φωτογραφία του κρουαζιερόπλοιου SS Strathnaver και έλεγε:
"Μπορεί αυτός που θα βρει το μπουκάλι ευγενικά να προωθήσει αυτό το σημείωμα στην εξής διεύθυνση: Χ. E Χίλμπρικ, οδός Ρίτσμοντ, αριθμός 72, Λίντερβιλ, Δυτική Αυστραλία".
Ο Φλαντ είπε ότι εντόπισε έναν μακρινό συγγενή της οικογένειας του Χέρμπερτ Έρνεστ Χίλμπρικ, ο οποίος δήλωσε «ενθουσιασμένος» με την ανακάλυψη.
 Πηγή:newsnow.gr

Κόψτε το κάπνισμα με... sms


Μελέτη έδειξε πως τα γραπτά μηνύματα ή βιντεομηνύματα που αποστέλλονται στα κινητά καπνιστών με στόχο να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από την κακή αυτή συνήθεια σχεδόν διπλασίασαν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια.
Οι ερευνητές, το έργο των οποίων δημοσιεύτηκε στην Cochrane Library, διαπίστωσαν ότι το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους, σε σύγκριση με το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.
Τα προγράμματα διακοπής του καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές.
Όταν έρθει η ημέρα της οριστικής διακοπής, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πολλές φορές λάμβαναν πολλαπλά μηνύματα κάθε μέρα επί εβδομάδες που τους ενθάρρυναν, τους παρείχαν συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν το στερητικό σύνδρομο και επιπλέον συμβουλές σε περίπτωση που ξαναρχίσουν το κάπνισμα και χρειαστεί να ξεκινήσουν εκ νέου την προσπάθεια.
Στο πείραμα συμμετείχαν συνολικά 9.100 καπνιστές που παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες.
Από τους 4.730 ανθρώπους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι 444 κατάφεραν να το κόψουν, ενώ από τους 4.370 που δεν λάμβαναν μηνύματα στο κινητό τους, οι 240 σταμάτησαν το κάπνισμα για έξι μήνες.
Πηγή:newsit.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε δημοπρασία το καπέλο και το μπαστούνι του «Σαρλό»

Το μπαστούνι και το καπέλο ανήκαν σε ιδιωτική συλλογή
Το καπέλο και το μπαστούνι του Σαρλό -τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα της εποχής των βωβών ταινιών του Χόλιγουντ- θα δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες την Κυριακή.
Με τα δύο αυτά αντικείμενα έγινε γνωστός ο «αλητάκος», η φιγούρα του περιπλανώμενου ανέργου, που έκανε διάσημο τον Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος αποθεώθηκε μέσα από ταινίες όπως τα Φώτα της Πόλης και Μοντέρνοι Καιροί.
Σύμφωνα με τον oίκο Bonham's που διοργανώνει την δημοπρασία, τα αντικείμενα αναμένεται να πουληθούν από 40.000 ως 60.000 δολάρια.
Το καπέλο και το μπαστούνι, ένα σετ από τα πολλά που χρησιμοποιούσε ο διάσημος καλλιτέχνης, προέρχονται από ιδιωτική συλλογή ανθρώπου που συνδέεται με την οικογένεια Τσάπλιν.
Ο χαρακτήρας του Σαρλό δημιουργήθηκε τυχαία μια βροχερή ημέρα στα Στούντιο Κιστόουν το 1914 και έζησε ως τους Μοντέρνους Καιρούς το 1936.
Πηγή:in.gr

Το πρώτο ξενοδοχείο 0 αστέρων στον κόσμο

Αν ψάχνετε για ανέσεις τότε αυτό δεν είναι για σας.
Συνήθως τον μεγαλύτερο θαυμασμό προκαλούν τα υπερπολυτελή και άνετα ξενοδοχεία των 5 αστέρων. Υπάρχει και ένα όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον αφού είναι 0 αστέρων.
Ονομάζεται Null Hotel Stern και βρίσκεται στην Ελβετία, μία χώρα που σίγουρα θα είναι από τις τελευταίες που θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα. Τα 0 αστέρια λοιπόν, τα οφείλει στην απουσία ξεχωριστών δωματίων, καθώς και στην απουσία ξεχωριστών μπάνιων. Όσο για τη διακόσμηση στο εσωτερικό του, αυτή αποτελείται από σωληνώσεις και κρεμάμενα καλώδια από το ταβάνι.
Η τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 6 με 9 ευρώ. Η παρουσία ενός τέτοιου ξενοδοχείου σε μία χώρα με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, θεωρείται ατραξιόν και μάλιστα οι Ελβετοί έχουν προλάβει να κάνουν κράτηση για μία θέση στο πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο για πολλούς μήνες.

Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων

Perierga.gr - Ξενοδοχείο 0 αστέρων
Πηγή: newsbeast.gr

Έσωσαν κόμπρες για να μην γίνουν... πρωτοχρονιάτικο φαγητό


Οι αρχές της Ταϊλάνδης κατάσχεσαν 600 κόμπρες, τις οποίες επιχείρησαν να περάσουν λαθρέμποροι προς την Κίνα και το Βιετνάμ.
Οι κόμπρες προορίζονταν ως "εξωτικά" κρέατα για την παραδοσιακή γιορτή της Πρωτοχρονιάς στις χώρες της Ασίας.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Ταϊλάνδης σταμάτησαν ένα φορτηγό στην επαρχία Πρανχουκάμπ Χιρί Κχαν, περίπου 165 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ, εντόπισαν τις κόμπρες σε δοχεία και τις κατάσχεσαν. Η αξία των ερπετών έχει εκτιμηθεί περίπου στα 16.130δολάρια.
Ο οδηγός του φορτηγού χρεώθηκε το λαθρεμπόριο και κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων της διατήρησης της άγριας ζωής.
«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι λαθρέμποροι δρουν αυτή την εποχή, όταν οι άνθρωποι στην Κίνα και το Βιετνάμ ζητούν "εξωτικά"κρέατα για την παραδοσιακή γιορτή της Πρωτοχρονιάς, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο», δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος Freelandτης Ταϊλάνδης.
«Οι διακινητές μπορούν να βρουν κάθε είδος φιδιού όχι μόνο κόμπρες» συμπλήρωσε.
Πηγή:newsit.gr

Αγώνας για να σωθεί ο Ταζ

Τα μαρσοποφόρα που έγιναν γνωστά από τον ήρωα κινουμένων σχεδίων Ταζ απειλούνται με εξαφάνιση.
Αγώνας για να σωθεί ο Ταζ
Δαίμονες της Τασμανίας, μικρά μαρσιποφόρα, που είναι το σύμβολο του νησιού αυτού στα νότια της Αυστραλίας, θα μεταφερθούν σε ένα άλλο νησί σε μια προσπάθεια να διασωθεί το είδος τους από τον καρκίνο του προσώπου που έχει αφανίσει το 90% του πληθυσμού τους.
Δεκατέσσερα ζώα, που επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή και αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν πάσχουν από τη νόσο αυτή, θα μεταφερθούν, στο πλαίσιο του προγράμματος αναπαραγωγής τους, στο μικρό νησί Μαρία, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τασμανίας.
Η μεταφορά τους έχει στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και υγιούς πληθυσμού δαιμόνων της Τασμανίας που θα ζουν ελεύθεροι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και θα αποτελέσουν την γενετική δεξαμενή για το μέλλον, υποστηρίζουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη μεταφορά τους.
Η Τασμανία είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που ζουν οι δαίμονες. Ο πληθυσμός τους άρχισε να μειώνεται με δραματικούς ρυθμούς όταν εμφανίστηκε το 1996 η νόσος αυτή που πλήττει μόνο το συγκεκριμένο είδος.
Πηγή:e-go.gr

Ένα βιβλίο χώρισε ζευγάρι στη Βρετανία!




















Μια ήσυχη ζωή ζούσε ένα ζευγάρι Βρετανών, μέχρι τη στιγμή που η σύζυγος άρχισε να...
διαβάζει το βιβλίο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».
Η σύζυγος ανακάλυψε την kinky πλευρά του σεξ, ο άντρας της όμως δεν ήταν και τόσο παθιασμένος με τα σαδομαζοχιστικά της κόλπα, με αποτέλεσμα να τον διώξει από το σπίτι.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η 41χρονη τραπεζίτης προσπάθησε να αναθερμάνει τη σεξουαλική τους ζωή, προτείνοντάς στο σύζυγό της να αναπαραστήσουν τις πρόστυχες σκηνές σεξ που διάβασε στο βιβλίο της Ε.Λ. Τζέιμς.
Ωστόσο όταν εκείνος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις σαδομαζοχιστικές απαιτήσεις της, εκείνη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.
Η δικηγόρος της συζύγου, μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε ότι «νομίζω ότι είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση που ένα ζευγάρι χωρίζει εξαιτίας ενός βιβλίου».
Πηγή:24wro.blogspot.gr

Έκλεψαν την κάμερα ενώ ήταν live στον αέρα! (video)


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν ενώ η ρεπόρτερ βρισκόταν στον αέρα και μετέδιδε το ρεπορτάζ της, άγνωστοι επιτέθηκαν στον κάμεραμαν και του έκλεψαν την κάμερα, αξίας 6000 δολαρίων.

Ειδικότερα, την ώρα που η δημοσιογράφος Αν Μάκοβεκ του δικτύου CBS 5, ολοκλήρωνε το ρεπορτάζ της σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές, έξω από ένα εκλογικό κέντρο, πέντε άνδρες επιτέθηκαν στον κάμεραμαν, Γκρεγκ Γουελκ και του πήραν την κάμερα από τα χέρια.

Ο παρουσιαστής από την πλευρά του, αδυνατώντας να καταλάβει τι συνέβη, διέκοψε τη σύνδεση και πέρασε στο επόμενο θέμα.

Πηγή:akous.gr

Γυναίκα καταδικάστηκε να κρατά πλακάτ που έγραφε: Μόνο ένας ηλίθιος θα έκανε ότι έκανα

Γυναίκα καταδικάστηκε να κρατά πλακάτ που έγραφε: «Είμαι ηλίθια»
Μια συμβολική τιμωρία επέβαλε δικαστήριο του Κλίβελαντ σε μια 32χρονη ανυπόμονη οδηγό, η οποία ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να προσπεράσει από δεξιά σταματημένο σχολικό λεωφορείο που αργούσε να ξεκινήσει.
Ενώ η 32χρονη Σίνα Χάρντιν είχε ξεκινήσει το απαράδεκτο προσπέρασμά της, αντιλήφθηκε ότι το σχολικό αργούσε γιατί αποβιβαζόταν ανάπηρος μαθητής και σταμάτησε την ανορθόδοξη πορεία της. Ωστόσο, ήταν πια αργά, καθώς περαστικοί και οδηγοί που βρίσκονταν γύρω της είχαν ήδη καλέσει την Τροχαία.
Η γυναίκα οδηγήθηκε τελικά σε δίκη, όμως επειδή δεν έπαθε κανείς τίποτα από την ανεύθυνη οδήγησή της, το δικαστήριο αποφάσισε να την τιμωρήσει με ένα συμβολικό τρόπο, καταδικάζοντάς την να κρατά σε κεντρικό σημείο της πόλης επί δύο ώρες για δύο ημέρες, ένα πλακάτ που έγραφε: «Μόνο ένας ηλίθιος θα οδηγούσε στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να αποφύγει ένα σχολικό».


Πηγή: iefimerida.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Έξυπνο» σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!

Οι Βρετανοί σχεδιαστές David Ben Grünberg και Daniel Woolfson επινόησαν τη δημιουργία ενός σπιτιού που όχι μόνο εντυπωσιάζει με το design του αλλά διακρίνεται και για την… εξυπνάδα του, καθώς μπορεί να περιστρέφεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την αλλαγή του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχει τη δυνατότητα να πάρει μέχρι και οκτώ διαφορετικά σχήματα!
perierga.gr - "Έξυπνο" σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!
Το Dynamic D House, όπως ονομάζεται, αρχικά σχεδιάστηκε ως μέρος της πτυχιακής εργασίας του Grünberg, ως ένα σπίτι για τη Λαπωνία, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.»Στην πορεία σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το προσαρμόσω έτσι ώστε να ταιριάζει σε κάθε τόπο», εξηγεί ο ίδιος.
perierga.gr - "Έξυπνο" σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!
Οι σχεδιαστές ανέπτυξαν τη μορφή του σπιτιού γύρω από το μαθηματικό τύπο του Henry Dudeney που μετατρέπει ένα ισόπλευρο τρίγωνο σε τετράγωνο, διαχωρίζοντας το κτίριο σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να γίνουν εξωτερικοί, με το άνοιγμα των τοίχων προς τα έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει.
perierga.gr - "Έξυπνο" σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!
Επιπλέον, ολόκληρο το σπίτι είναι τοποθετημένο επάνω σε ειδικές ράγες και μπορεί να περιστραφεί κατά τη διάρκεια της μέρας, ακολουθώντας την κατεύθυνση του ήλιου, έτσι ώστε όλα τα δωμάτια να εκμεταλλεύονται τη ζέστη στο έπακρο. Είναι μια κατασκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά εδάφη, ανάλογα με την επιλογή των ιδιοκτητών, δίπλα στη θάλασσα ή στην έρημο, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το «σπίτι των τεσσάρων εποχών».
perierga.gr - "Έξυπνο" σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!
perierga.gr - "Έξυπνο" σπίτι περιστρέφεται ανάλογα με τον καιρό!
 

Πηγή:perierga.gr