Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γεωπονοι δημιουργουν στην Ελλαδα μπιρα απο… μανιταρι!


Ξανθή, μαύρη ή κόκκινη, η μπίρα δεν σταματά να εκπλήσσει ακόμη και τους πιο φανατικούς φίλους της, όχι μόνο με τα “κρυφά” οφέλη της, αφού έρευνες θέλουν να συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, αλλά και με την ευρύτητα των ειδών της. Μια ξεχωριστή μπίρα, είναι αυτή από μανιτάρι και είναι πατέντα ελληνική!
Η διαφορετική αυτή μπίρα έλκει την καταγωγή της από τον Πισσώνα της Εύβοιας, όπου δύο απόφοιτοι γεωπόνοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, σε συνεργασία με μία συνάδελφό τους από το Βέλγιο “ανακάλυψαν” τη… μανιταρομπίρα.
Οι δύο φίλοι, ιδρυτές της εταιρείας “Μανιτάρια Δίρφυς” διαθέτουν σε φανατικούς μανιταρόφιλους – και μη – μπίρα με μανιτάρι λεντινούλα, την εμπορική εκμετάλλευση της οποίας έχει αναλάβει η “Πεφάνης ΑΕ”.
Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά 3500 φιάλες της μπίρας “Shiitake Mushroom Beer”, όπως είναι η εμπορική της ονομασία, που διατέθηκαν σε καταστήματα γκουρμέ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για διάθεση του προϊόντος και σε άλλα καταστήματα τροφίμων της ελληνικής πρωτεύουσας.
Πάντως, ο πρώτος που δοκίμασε την μπίρα μανιτάρι ήταν Θεσσαλονικιός, όπως λέει στο ΑΜΠΕ, χαριτολογώντας, ο κ. Λαχουβάρης.
Για την παρασκευή της μπίρας χρησιμοποιούνται μανιτάρια λεντινούλα, τα οποία αναμιγνύονται σε αποξηραμένη μορφή με τη βύνη και το λυκίσκο. Τα μανιτάρια λεντινούλα, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, λόγω των πολυσακχαριτών και της θεραπευτικής ουσίας “Lentinan” που περιέχουν, αναμιγνύονται σε αποξηραμένη μορφή με τη βύνη και το λυκίσκο, σε μια ιδιαίτερη παραδοσιακή βελγική συνταγή, σε μικροζυθοποιείο του Βελγίου.
Τα μοναδικά τους εκχυλίσματα και το πικάντικο άρωμά τους παραμένουν στη φιάλη, η οποία ζυμώνεται για τρεις μήνες. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της μπίρας θυμίζει τα χρώματα της λεντινούλας, ενώ το περίεργο άρωμα βοτάνων που αναδύεται, οφείλεται στις αρωματικές ουσίες του μανιταριού αυτού. Τα πικάντικα αρώματα του μανιταριού κυριαρχούν μαζί με ένα γλυκό φινάλε, με “τσιμπήματα” πικράδας, ενώ υπάρχει και κάποια διακριτική οξύτητα.
Το αλκοόλ δηλώνει “παρών” σε όλη τη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λαχαουβάρη, η μανιταρομπίρα, χρησιμοποιείται από τους σεφ για μαρινάρισμα χοιρινού.
Πηγή:aro-gi.com

«Συγγνώμη για τις κυβερνήσεις μας - Είμαστε όλοι Έλληνες»

αγανακτισμένοι, αλληλεγγύη, Ελλάδα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ντίσελντορφ, παγκόσμια δ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας υπό το σύνθημα «Είμαστε όλοι Ελληνες» σε τουλάχιστον 20 πόλεις του κόσμου. Από το Λονδίνο ως τη Ρώμη και από το Παρίσι ως το Ντίσελντορφ οι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους ενω στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο Ζουκότι.
Στο Παρίσι η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.
Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ στο πλευρό των πολιτών βρίσκονται πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» αναφέρουν οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται πως η παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».
Δείτε ζωντανά τις διαδηλώσεις από το Παρίσι εδώ και από Αμστερνταμ εδώ.


Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έγγραφο αποκαλύπτει το χειρότερο σενάριο στο δυστύχημα της Φουκουσίμα

Σύννεφα ραδιενεργού καπνού και ατμού μόλυναν τη γύρω περιοχή σε απόσταση χιλιομέτρων
Μυστικό έγγραφο της ιαπωνικής κυβέρνησης, στο οποίο οι ειδικοί περιγράφουν τη χειρότερη τροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή.
To έγγραφο, με τίτλο Σχέδια σεναρίων έκτακτης ανάγκης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, συντάχθηκε από την ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας και παραδόθηκε στην κυβέρνηση δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι.
Τα κυριότερα σημεία σύμφωνα με το Reuters:

Εκρήξεις, τήξη πυρηνικών καυσίμων σε δεξαμενές
Η απώλεια των συστημάτων ψύξης στους έξι αντιδραστήρες του σταθμού οδηγούν σε αλλεπάλληλες εκρήξεις λόγω διαρροής ραδιενεργού ατμού και ανάφλεξης αέριου υδρογόνου.
Χιλιάδες χρησιμοποιημένες ράβδοι πυρηνικού καυσίμου, οι οποίες είχαν στριμωχτεί σε μεγάλες δεξαμενές ψύξης, υπερθερμαίνονται, λιώνουν, αναμειγνύονται με λιωμένο τσιμέντο και διαπερνούν το δάπεδο των δεξαμενών.

Φαύλος κύκλος
Οι εκρήξεις υδρογόνου και η διαρροή ραδιενέργειας αναγκάζουν τους εργάτες να απομακρυνθούν, οπότε οι προσπάθειες ψύξης διακόπτονται και η τήξη της καρδιάς των αντιδραστήρων συνεχίζεται ανεξέλεγκτη, οδηγώντας σε νέες εκρήξεις.

Εκκένωση του Τόκιο
Η μαζική διαρροή ραδιενέργειας αναγκάζει τις αρχές να προχωρήσουν σε υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα 170 χιλιομέτρων, ενώ όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 250 χλμ καλούνται να απομακρυνθούν εθελοντικά.
Το Τόκιο, με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων, βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων. Οι κάτοικοι απομακρύνονται μαζικά εν μέσω πανικού.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν υψηλά για δεκαετίες.

Τι πραγματικά συνέβη
Ο σεισμός των 9.0 βαθμών και το τσουνάμι των 15 μέτρων κατέστρεψε τα συστήματα ψύξης και στους έξι αντιδραστήρες. Τήξη της καρδιάς πιστεύεται ότι συνέβη στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3.
Εκρήξεις υδρογόνου σημειώθηκαν στα κτήρια των αντιδραστήρων 1 και 3 λίγες μέρες μετά το σεισμό.
Στο κτήριο του αντιδραστήρα 4, ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας την ώρα του ατυχήματος, περισσότερες από 1.500 ράβδοι πυρηνικών καυσίμων βρίσκονταν σε δεξαμενή ψύξης γεμάτη με νερό. Το νερό εξατμίστηκε, οι ράδβοι πήραν φωτιά και σημειώθηκε έκρηξη.
Οι αντιδραστήρες 5 και 6 τέθηκαν σε κατάσταση «εν ψυχρώ διακοπής» σχεδόν 10 ημέρες μετά το τσουνάμι. Στην κατάσταση αυτή, η θερμοκρασία του πυρήνα δεν υπερβαίνει τους 100 βαθμούς και η αλυσιδωτή αντίδραση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτότροφοδοτούμενη.
Οι αντιδραστήρες 1 και 3 τέθηκαν σε κατάσταση εν ψυχρώ διακοπής εννέα μήνες αργότερα.
Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων.
Η πλήρης διάλυση του κατεστραμμένου εργοστασίου αναμένεται να διαρκέσει 30 με 40 χρόνια και οι γύρω περιοχές θα παραμείνουν ακατοίκητες για δεκαετίες.
Πηγή:in.gr

Πωλείται η μεγαλύτερη συλλογή μπουκαλιών στον κόσμο


Η συλλογή του αποτελείται από 5.000 σπάνια μπουκάλια και ζητάει, από όποιον την αγοράσει να μην δοκιμάσει τα ποτά!
Ολλανδός έμπορος αντικών πουλάει τη συλλογή του από 5.000 σπάνια μπουκάλια κονιάκ και άλλων ποτών, η οποία όπως ισχυρίζεται είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Το πιο σπάνιο μπουκάλι στη συλλογή του Μπει φαν ντερ Μπουντ -η αξία της οποίας εκτιμάται στα έξι εκατομμύρια ευρώ- χρονολογείται από το 1795 και είναι ένα κονιάκ που αγοράστηκε για τους αξιωματικούς του στρατού του Ναπολέοντα. Μόνο αυτό το μπουκάλι υπολογίζεται ότι αξίζει από 100.000 ως 150.000 ευρώ.
Όμως το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν πωλείται χωριστά από την υπόλοιπη συλλογή, την οποία ξεκίνησε ο παππούς του φαν ντερ Μπουντ το 1880.
"Ελπίζουμε πως θα βρεθεί ένας πλούσιος Ρώσος ή Κινέζος, γιατί αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε τέτοιες αγορές", τόνισε ο Μπαρτ Λέιμινγκ, ο οποίος έχει αναλάβει την προώθηση της συλλογής.
Ο ίδιος ο φαν ντερ Μπουντ ελπίζει πως ο αγοραστής δεν θα θελήσει να δοκιμάσει τα ποτά λέγοντας χαρακτηριστικα "θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην το κάνει".
Πηγή:newsit.gr

Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα η ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας

Στην πρωτοφανή κλοπή των εκθεμάτων στο Μουσείο της Ολυμπίας είναι στραμμένα τα διεθνή μέσα ( Pics)
 

Το γύρω του κόσμου κάνει για άλλη μια φόρα η Ελλάδα. Αυτή τη φόρα τα διεθνή μέσα αναφέρονται στην οικονομική κρίση αλλά στην πρωτοφανή ληστεία στο  Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.
Παράλληλα τα  ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.
Από την πλευρά του το BBC εκτός  από την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού αναφέρει, "Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων" αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

 "Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα" αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία. Το αμερικανικό δίκτυο κάνει και αυτό αναφορά στην παραίτηση του κ. Γερουλάνου.
Τo δημοσίευμα συνοδευόταν και από φωτογραφία με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έφτασαν μέχρι και τον αρχαιολογικό χώρο.

"Η αστυνομία και οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν έχουν αυτή την ώρα εικόνα για τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις σπασμένες προθήκες αλλά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπου εξήντα αρχαιότητες", γράφει το Associated Press.
"Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους" αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 "Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας" αναφέρει η Washington Post.
Η βρετανική Daily Telegraph,  αναφέρει " Οι Ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι ένοπλοι  ληστείες  έχουν κλέψει  δεκάδες εκθέματα από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας,  γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων στη νότια Ελλάδα"

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκε μετά από μια δεύτερη ληστεία σε μουσείο της χώρας.


 Τηλεγραφική ήταν η δημοσίευση της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία ανέφερε πως η κλοπή των 68 αγαλματιδίων εξώθησε σε παραίτηση τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
Πηγή:news247.gr
 

Σεισάχθεια: «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»

Σεισάχθεια: «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»
Ολοένα και διογκώνεται το διαδικτυακό κίνημα «Σεισάχθεια», το οποίο έχει ως στόχο την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από όλη την Ευρώπη με απώτερο σκοπό την απαλλαγή της Ελλάδας από το «επαχθές» χρέος.
Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει σχεδόν 20.000 πολίτες. Ενώ η σελίδα της Σεισάχθειας στο Facebook, αυξάνει συνεχώς τους θαυμαστές της. Σκοπός της κίνησης είναι μόλις μαζευτούν 1.000.000 υπογραφές το κείμενο να σταλεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το αίτημα να διαγραφεί το ελληνικό χρέος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους, «όταν οι Χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων), η πληρωμή του απεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας του ατόμου.
Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν να υποβάλλονται από τους Ευρωπαΐους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Βρείτε την ιστοσελίδα της Σεισάχθειας εδώ
Πηγή:iefimerida.gr

Η μουσική βιομηχανία σχεδιάζει να μηνύσει τη Google για προώθηση πειρατικών ιστοσελίδων



Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να γίνονται από παντού προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας. Αυτή τη φορά, δραστικά μέτρα σχεδιάζει να λάβει και η μουσική βιομηχανία, με τις RIAA (Recording Industry Association Of America) και IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) να απειλούν με μηνύσεις τη Google για τα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Όπως υποστηρίζουν, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο καταχράται την κυρίαρχη θέση της, αρνούμενη πεισματικά να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης που οδηγούν σε ιστοσελίδες πειρατικού περιεχομένου. Με άλλα λόγια, οι RIAA και IFPI κατηγορούν τη Google ότι δίνει προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό υλικό έναντι των λοιπών νόμιμων sites.
Από την πλευρά της η Google αντικρούει τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησής της λειτουργούν βάσει σχετικότητας του τι αναζητά κάθε φορά ο χρήστης και συνεπώς λειτουργεί αντικειμενικά.
Πηγή:techgear.gr

"Είμαστε όλοι Έλληνες"

"Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητά την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους", είναι το σύνθημα για ενιαίες κινητοποιήσεις Αγανακτισμένων στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα "χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα" τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
"Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!", τονίζεται.
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας".
Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: "We are all Greeks".
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σαράβαλο είχε για ντεπόζιτο βενζίνης ένα πλαστικό μπουκάλι νερού

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής απέσυρε ένα φορτηγάκι του 1976, το οποίο αστυνομικός περιέγραψε ως "το χειρότερο αυτοκίνητο" που έχει δει ποτέ να κινείται στον αυτοκινητόδρομο.
 
Σαράβαλο είχε για ντεπόζιτο βενζίνης ένα πλαστικό μπουκάλι νερού

Από το κιβώτιο ταχυτήτων του μόνο οι δύο λειτουργούσαν, αντί για ντεπόζιτο βενζίνης είχε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού πέντε λίτρων με...διαρροή, τα λάστιχά του ήταν σχεδόν σκασμένα και οι αναρτήσεις του δεμένες με σύρμα.
Τίποτα δεν λειτουργούσε. Δεν είχε φώτα, ούτε καθαριστήρες και μόνο στοιχειώδη καθίσματα.
"Στα 40 χρόνια μου ως τροχονόμος, είναι το χειρότερο αυτοκίνητο που έχω δει στο δρόμο", είπε ο Μόζες Αλφόνσι, ο οποίος εργάζεται στο Κίμπερλι της κεντρικής Νότιας Αφρικής.
Πηγή:e-go.gr

 

Βοήθεια από διαρρήκτες για την εγκληματικότητα!


Πελαγωμένη με την κατακόρυφη αύξηση των διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες, η αστυνομία της Δανίας αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές αυτό κύμα εγκληματικότητας: απευθύνθηκε σε... διαρρήκτες για να της αποκαλύψουν τα μυστικά του επαγγέλματος.
Η αστυνομία της βόρειας Ζέλαντ, μιας περιοχής με ακριβά σπίτια που τα προτιμούν οι κλέφτες, συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο για να καταλάβει τις τεχνικές και τα κίνητρα των διαρρηκτών, υποστηρίζει η εφημερίδα Φρεντερίκσμποργκ Αμτς Άβις. "Θέλουμε να μάθουμε πώς αποφασίζει ένας διαρρήκτης να επιλέξει ένα συγκεκριμένο σπίτι και όχι κάποιο άλλο", ανέφερε ένας αστυνομικός στην εφημερίδα.
Η "δημοσκόπηση" θα διεξαχθεί μεταξύ πρώην διαρρηκτών και κρατουμένων, σε εθελοντική βάση, και θα τηρηθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων, διευκρίνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιν Μπερντ Άντερσεν από το Φρεντερίκσουντ, μια περιοχή όπου οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 16% μέσα σε ένα χρόνο. "Τους ρωτάμε τι θα χρειαζόταν για να προστατευθούν καλύτερα τα σπίτια" ή με ποιο τρόπο οι ίδιοι "θα ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των διαρρήξεων", εξήγησε. Το ερωτηματολόγιο θα υποβληθεί "πολύ σύντομα" σε τρεις κοινότητες της βόρειας Ζέλαντ, είπε ο Άντερσεν προσθέτοντας ότι "ελπίζει" να λάβει ειλικρινείς απαντήσεις.
Πηγή:pathfinder.gr

14 απίθανα σεξουαλικά ρεκόρ!

perierga.gr - 14 απίθανα σεξουαλικά ρεκόρ!
Η ερωτική πράξη αυτή καθεαυτή, ο αυνανισμός, ο οργασμός, ακόμη το μέγεθος και η διάρκεια στο σεξ γίνονται συχνά αντικείμενο συζήτησης (και κουτσομπολιού, μη σας πω!) από άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αφού οτιδήποτε σεξουαλικό κυριαρχεί σε κάθε κουβέντα. Ειδικά, μάλιστα, όταν πρόκειται για σεξουαλικά ρεκόρ, τότε τα αίματα ανάβουν! Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι ερευνητές στο αμερικανικό Kinsey Institute και ασχολήθηκαν λίγο παραπάνω με τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων και -κυρίως- με τις δυνατότητες ανδρών και γυναικών στο σεξ και μέχρι πού αυτές φτάνουν. Το αποτέλεσμα; 14 απίστευτες ερωτικές «πρωτιές» θα γίνουν σίγουρα το επόμενο αντικείμενο συζήτησης για όλους, «διεγείροντας… το πνεύμα!
1. Ρεκόρ πατρότητας
Ο Moulay Ismail Ibn Sharif κατέκτησε αυτό το ρεκόρ το 17ο αιώνα όταν καταγράφηκε το τεράστιο νούμερο των 1.042 παιδιών που απέκτησε από ένα χαρέμι 500 γυναικών. Υπήρξε, μάλιστα, ένας πολυάσχολος άντρας, δεδομένου του χρόνου που απαιτούν όλοι αυτοί οι γάμοι, οι βαφτίσεις και -χωρίς αμφιβολία- και κάποιες κηδείες. Όμως ο δεύτερος άρχοντας από τη δυναστεία των Alaouite του Μαρόκου μάλλον δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού έμεινε γνωστός στη μαροκινή ιστορία ως ο πλέον αγαπητός πατέρας της χώρας!
2. Ρεκόρ μητρότητας
Η γυναίκα που γέννησε τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο ήταν μια αγρότισσα από το χωριό Shuya, ανατολικά της Μόσχας. Η εν λόγω κυρία είχε ούτε λίγο ούτε πολύ 27 γέννες στο ενεργητικό της, αφού από το 1725 μέχρι το 1765 γέννησε 16 φορές δίδυμα, 7 φορές τρίδυμα και 4 φορές τετράδυμα! Συγχαρητήρια!
3. Ρεκόρ ηλικίας πατρότητας και μητρότητας
Ο Shaun Steard ήταν12 χρονών όταν έγινε ο νεότερος πατέρας, ενώ η νεότερη μητέρα είναι η 5χρονη(!) Lina Medina από το Περού. Οι φράσεις «χαρά στο κουράγιο τους» ή «από νωρίς στα βάσανα… « ταιριάζουν καλύτερα!
4. Ρεκόρ αυνανισμού
Ανδρών: Σύμφωνα με έρευνες ένας έφηβος μπορεί κατά μέσο όρο να αυνανιστεί 11 φορές την ώρα! Το ρεκόρ, όμως, το κατέχει ένας 28χρονος όπου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γιατρών του Κέντρου Συζυγικών και Σεξουαλικών Σπουδών στην Καλιφόρνια πέτυχε 16 αυνανισμούς μέσα σε 60 λεπτά! Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα: Η τσόντα που του
έδωσαν ήταν πολύ καλή και το δεξί του χέρι (ή το αριστερό, δεν ξέρω!) θα το ζήλευε ακόμη και ο Σβαρτζενέγκερ…
Γυναικών: Την ίδια στιγμή σε κάποια διπλανή -προφανώς- αίθουσα στο ίδιο Κέντρο μια 26χρονη κατακτούσε το παγκόσμιο ρεκόρ δίνοντας μια μεγαλειώδη παράσταση 134 πολλαπλών οργασμών μέσα σε μία ώρα. Μόλις ολοκλήρωσε όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, εκτός του επιστάτη, βέβαια, που σκεφτόταν ο δυστυχής: «να δούμε ποιος θα σφουγγαρίσει τώρα…»!
5. Ρεκόρ διάρκειας οργασμού
Ο μέσος όρος διάρκειας ενός ανδρικού οργασμού είναι πέντε με οκτώ δευτερόλεπτα (αρκετά για να φωνάξεις Ελένηηη… ενώ τη λένε Μαρία!). Αντιθέτως οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν έναν συνεχή εγκεφαλικό οργασμό που επιστημονικά λέγεται status orgasm. Οι Dr Masters και Johnson το 1966 κατέγραψαν έναν γυναικείο οργασμό που διάρκεσε 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Πριν κάνεις, όμως, όνειρα για να βοηθήσεις τη σύντροφό σου να καταρρίψει το ρεκόρ, μάθε ότι αυτό τον οργασμό τον έχουν συνήθως οι γυναίκες με αυνανισμό!
6. Ρεκόρ απόστασης εκσπερμάτισης
Η μεγαλύτερη μέση απόσταση που μπορεί να τιναχτεί το σπέρμα είναι 20 εκατοστά με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα. Όμως το ρεκόρ ανήκει σε έναν Γερμανό ονόματι Horst Schultz που έφτασε τα 5,71 μέτρα μήκος, τα 3,76 ύψος και ταχύτητα 16,3 χιλιομέτρων! Γι’ αυτό όταν οι ένοικοι της απέναντι πολυκατοικίας καταλάβαιναν ότι έχει ερωτικό ραντεβού… κατέβαζαν τις τέντες!!!
7. Ρεκόρ ποσότητας σπέρματος
Ο μέσος όρος σπέρματος που παράγεται από έναν φυσιολογικό άνδρα είναι 3,2 ml τη συν 0,4 ml κάθε μέρα που περνάει άνευ εκσπερμάτισης. Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει επίσημα καταγραφεί το 1954 είναι 15 ml.
8. Ρεκόρ επανάληψης ερωτικής πράξης
Οι περισσότεροι άνδρες πετυχαίνουν έναν γρήγορο επαναληπτικό οργασμό πριν ακόμη το «μόριο» μεταβεί εις κατάστασιν χαλάρωσις! Το ρεκόρ, όμως, το έχει ένας 38χρονος που πέτυχε μέσα σε δύο ώρες 8 ολοκληρωμένους οργασμούς. Από πότε, άραγε, είχε να συνευρεθεί ερωτικά!!!
9. Ρεκόρ κατάποσης σπέρματος
Mία όχι και τόσο γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός, η Michelle Monaghan είναι η επίσημη κάτοχος του ρεκόρ της πιο διψασμένης για σπέρμα γυναίκας! Το 1991 σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες αφαίρεσαν από το στομάχι της 457 γραμμάρια σπέρμα (είχε δυσπεψία, μάλλον!). Και όταν… ξεσούρωσε «χτύπησε» άλλο ένα «μισόκιλο» σε παρακείμενο λόχο!
10. Ρεκόρ μήκους πέους
Ο Δρ. Robert Dickinson το 1913 μέτρησε το πέος ενός άντρα που είχε μήκος 34,3 εκατοστά και πάχος 15,8 εκατοστά . Μα καλά, τι τον τάιζε αυτόν η μάνα του; Σανό; Αντιθέτως τα 2,6 εκατοστά μήκος που καταγράφηκαν από ερευνητές θεωρούνται μέχρι σήμερα αρνητικό ρεκόρ. Βέβαια στην Κίνα αυτός μπορεί να θεωρείται… προικισμένος!
11. Ρεκόρ στύσης
Η ταχύτητα με την οποία κάποιος προσεγγίζει πλήρη στύση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, πόσα ποτά έχεις πιει πριν, αν η γυναίκα έχει που είσαι μαζί της έχει μουστάκι ή αν τα οπίσθιά της θυμίζουν αθηναϊκό δρόμο από τις πολλές λακκούβες και τα σαμαράκια! Αστειεύομαι! Όμως το 1948 καταγράφηκαν από ερευνητές μερικοί άνδρες που είχαν πλήρη στύση σε 3-5 δευτερόλεπτα. Σκέψου να σου λυθούν τα κορδόνια μπροστά τους! Θα ψάχνεις να βρεις γιατί όταν σκύβεις αντί να πονάει η μέση σου πονάει
ο πισινός σου!!!
12. Ρεκόρ μεγέθους όρχεων
Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου «Ιδανικός Γάμος» Τ. Η. Van de Velde ο μέσος όρος της διαμέτρου των ενήλικων όρχεων είναι 2- 2,5 εκατοστά . Όσο τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ, δηλαδή. Στην Αφρική, όμως, έχει καταγραφεί το ρεκόρ των μεγαλύτερων όρχεων που φτάνει τα 76 εκατοστά διάμετρο! Όσο τα «μπαλάκια» του Κινγκ Κονγκ, δηλαδή!
13. Ρεκόρ ερωτικών επαφών
Το εξωφρενικό νούμερο των 52.000 ερωτικών συνευρέσεων κατάφερε να ξεπεράσει ο κάτοχος του ρεκόρ, ο οποίος έκανε σεξ τουλάχιστον 33 φορές την εβδομάδα για περίπου 30 χρόνια! Ε, μετά κάποιο πρόβλημα στο περπάτημα θα το είχε!
14. Ρεκόρ ερωτικών επαφών σε μία μέρα
Με 919 άνδρες ήρθε σε επαφή η Lisa Sparxxx, γνωστή Αμερικανίδα πορνοστάρ, κατακτώντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Η σέξι ηθοποιός πέτυχε το στόχο της κατά τη διάρκεια του «Eroticon» το 2004, στο τρίτο ετήσιο παγκόσμιο πρωτάθλημα Gangbang.
Πηγή:perierga.gr

Πούλησε το χρηματοκιβώτιο, αλλά ξέχασε να βγάλει από μέσα 26.000 δολάρια !

χρηματοκιβώτιο, eBay, πώληση, δώρο, δολάρια, αποθήκη, συνδυασμός, δημοπρασία, εγ
Ο Τζέιμς Λαμπρέκ είναι ίσως ο πιο χαζός χρήστης του eBay, κι αυτό γιατί έβαλε σε δημοπρασία ένα παλιό χρηματοκιβώτιο που είχε σπίτι του, το πούλησε τελικά για 122,93 δολάρια, αλλά πριν το στείλει στο νέο του ιδιοκτήτη δεν σκέφτηκε να κοιτάξει αν είχε κάτι μέσα!
Σύμφωνα με τον Λαμπρέκ, το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν παρατημένο για χρόνια στην αποθήκη του. Όταν κάποια στιγμή έκανε ένα ξεκαθάρισμα, το βρήκε και, μην έχοντας το συνδυασμό, αποφάσισε να το πουλήσει μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Ο νέος του ιδιοκτήτης που ζει στο Μέμφις και σίγουρα είναι πιο «σπίρτο» από τον προηγούμενο, παρέλαβε το χρηματοκιβώτιο, το οποίο άνοιξε χρησιμοποιώντας οξυγονοκόλληση, και με έκπληξη βρήκε μέσα 26.000 δολάρια σε μετρητά. Μέσα στην καλή χαρά – όπως είναι αναμενόμενο – επέστρεψε στον υπολογιστή του και ενημέρωσε μέσω eBay τον Λαμπρέκ για το αναπάντεχο δώρο.
Στα πρόθυρα εγκεφαλικού, ο άντρας ζήτησε μερίδιο από τα μετρητά, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του απάντησε ορθά κοφτά ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται, καθώς ο ίδιος ο Λαμπρέκ γράφει στο προφίλ του στο eBay: «Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις. Δεν γίνονται επιστροφές και δεν δίνονται πίσω χρήματα».
«Νόμιζα ότι ήταν άδειο. Το σήκωσα, το κούνησα, αλλά δεν ακούστηκε να περιέχει κάτι, κι έτσι το πούλησα χωρίς δεύτερη σκέψη», δήλωσε συντετριμμένος ο Λαμπρέκ που ζει στην Καλιφόρνια, σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Έκανα λάθος και μου κόστισε πολύ ακριβά. Νιώθω ότι είμαι ο μεγαλύτερος ηλίθιος του κόσμου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μη μου πεις...
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

3.000 ευρώ πρόστιμο στην Ελληνοφρένεια για τη φάρσα στο Υπουργείο Παιδείας


Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην εκπομπή Ελληνοφρένεια και τον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.
Αιτία ήταν η τηλεφωνική φάρσα της εκπομπής στο υπουργείο Παιδείας. Οι συντελεστές της εκπομπής επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το υπουργείο και "κατήγγειλαν" πως σε ένα σχολείο αντί για εκπαιδευτικού περιεχομένου dvd έφτασαν μερικά με πορνογραφικό υλικό!
Το πρόστιμο επεβλήθη από την αρμόδια αρχή για παραπλάνηση ακροατών, προσβολή δικαιώματος επικοινωνίας και καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας εν αγνοία του συνομιλητή.
Πηγή:cosmo.gr

Σεξ στο αεροπλάνο με 425 δολάρια την ώρα

Αεροπορική εταιρεία στο Οχάιο επιτρέπει στους επιβάτες της να κάνουν πράξη τις φαντασιώσεις τους (Pics)

Για αυτούς που φαντασιώνονται να κάνουν έρωτα στα ουράνια... βρέθηκε η λύση, αρκεί να πάτε μέχρι το Cincinnati του Οχάιο και να κλείσετε θέση στο Piper Cherokee της Flamingo Air.
Η εταιρία δραστηριοποιείται εδώ και μια εικοσαετία στον "εναέριο έρωτα" και δίνει στους πελάτες της την ευκαιρία να κάνουν σεξ στα 10.000 πόδια για 425 δολάρια την ώρα.




Ιδιοκτήτης της μοναδικής εταιρίας που σου παρέχει αυτή την απόλαυση είναι ο Dave MacDonald, καθημερινά μέχρι 8 ωριαίες πτήσεις με το μικρό αεροπλάνο του, ενώ η λίστα αναμονής για να πραγματοποιήσει κάποιος τη φαντασίωση του να κάνει σεξ στα 10.000 πόδια φτάνει μέχρι και τον 1 μήνα.
"Δόξα τω Θεώ φοράω ακουστικά" δήλωσε ο πιλότος σε συνέντευξή του κανάλι WCPO του Cincinnati και προσθέτει "Τι συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα δεν μας απασχολεί. Είναι θέμα του επαγγελματισμού".


Όπως αναφέρει ο MacDonald το 90% των πελατών του είναι γυναίκες, οι οποίες κανονίζουν να πετάξουν με το ταίρι τους είτε για να αναθερμάνουν τη σχέση τους, ή για να σώσουν το γάμο τους, "ή απλώς για διασκέδαση".
"Τα πιο αστεία πράγματα που μου έχουν συμβεί είναι να με χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού ένας φελλός από σαμπάνια και το τακούνι μιας γόβας στο αυτί. Πάντως ευχαριστώ το θεό που πρέπει να φοράμε ακουστικά, οι πελάτες μας είναι ιδιαίτερα θορυβώδεις", λέει ο MacDonald κλείνοντας.
Πηγή:news247.gr

Οι Anonymous επιτίθενται σε εταιρεία παραγωγής δακρυγόνων!


Με τα χτυπήματα των Anonymous να διαδέχονται τελευταία το ένα το άλλο (CIA, Υπουργείο Δικαιοσύνης, ελληνικές πολιτικές-κυβερνητικές ιστοσελίδες), το τελευταίο θύμα της δημοφιλούς ομάδας hackers φαίνεται να είναι η αμερικανική εταιρεία παραγωγής δακρυγόνων Combined Systems.

Η Combined Systems εδρεύει στην Πενσυλβάνια και προμηθεύει δακρυγόνα σε στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες σε όλο τον κόσμο. Χθες το πρωί, οι Anonymous κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εταιρείας και να υποκλέψουν τηλέφωνα, emails, κωδικούς και άλλα προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων και πελατών της.
Σύμφωνα με τους Anonymous η εν λόγω εταιρεία ευθύνεται για δεκάδες θανάτους από την εκτεταμένη χρήση χημικών τοξικών δακρυγόνων στην Αίγυπτο. Όπως επιβεβαιώνει η Διεθνής Αμνηστία τον τελευταίο χρόνο η αμερικανική εταιρεία προμήθευσε στην κυβέρνηση της Αιγύπτου 46 τόνους δακρυγόνα και άλλες χημικές ουσίες προκειμένου να καταστείλει τις εξεγέρσεις των κατοίκων της.
Οι CEOs της εταιρείας, Donald Smith και Jacob Kravel απέφυγαν να σχολιάσουν τις κατηγορίες και την επίθεση επικαλούμενοι επαγγελματικό meeting…
Πηγή:techgear.gr

Τέλος τα torrents από το Pirate Bay

Τέλος τα torrents από το Pirate Bay
 

29 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που το the Pirate Bay αλλάζει εποχή και σβήνει όλα τα torrents. Μπορεί το site να μην κλείνει όπως το MegaUpload και το BTJunkie όμως ουσιαστικά διαγράφει την κυριότερη λειτουργία του, το διαμοιρασμό torrents.
Το Pirate Bay είναι ένα από τα μεγαλύτερα site γύρω από την διακίνηση περιεχομένου που δεν σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα και έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των αρχών.
Το site θα διαγράψει όλα τα torrents που φιλοξενεί όμως δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης ενώ θα συνεχίσει να παρέχει τα magnet links που κάνουν το διαμοιρασμό ακόμα πιο εύκολο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν σταματά η διακίνηση των παράνομων αρχείων αλλά μπαίνει ένα εμπόδιο αφού ο χρήστης δεν θα βρίσκει απευθείας το link αλλά θα πρέπει να το συνθέσει μέσα από το magnet link.
Μόλις ο χρήστης καταφέρει να εντοπίσει με βάση τις πληροφορίες το torrent file, θα μπορεί και πάλι να το κατεβάσει όπως έκανε μέχρι σήμερα.
Σε ανακοίνωση στο blog του, το Pirate Bay αναφέρει:
“Σε συνέχεια της απόφασή μας να σταματήσουμε να παρέχουμε torrent files στο μέλλον, ένα από τα μεγαλύτερα βήματα θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου. Τότε θα σταματήσουμε να παρέχουμε torrents που έχουν περισσότερους από 10peers (10 χρήστες)”.
Το The Pirate Bay, όπως και το MegaUpload, αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στη λειτουργία τους επειδή παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα. Πρόσφατα οι 4 ιδρυτές του καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης λόγω παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.
Με την ανακοίνωση αυτή το Pirate Bay δεν μιλάει για κλείσιμο της ιστοσελίδας αλλά για αλλαγή λειτουργίας. Δεν αποκλείεται όμως στο μέλλον το site να υποστεί τις συνέπειες του νόμου όπως έγινε με το MegaUpload και το BTJunkie οπότε προς το παρόν το Pirate Bay βρίσκεται στη λίστα με τα site που παραμένουν ανοιχτά.
Πηγή:e-go.gr

 

Σωκράτης: Ο φιλόσοφος που καταδίκασαν οι Αθηναίοι αλλά αθώωσαν οι Αμερικανοί!

Αθήνα, έλληνας, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, Νέα Υόρκη, Ντομιν
Σαν σήμερα λοιπόν, το 399 π. Χ, οι Αθηναίοι δικάζουν τον φιλόσοφο Σωκράτη, με βασική κατηγορία πως εισήγαγε καινά δαιμόνια και διέφθειρε τους νέους της Πολιτείας. Τελικά όπως όλοι ξέρουν, ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, τον οποίον και αποδέχθηκε, ως πιστός στις αρχές του, και ως νομοταγής πολίτης.
Ο Σωκράτης ήταν γιός του Αθηναίου, Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης. Μεγαλώνοντας ακολούθησε όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν λιθοξόος. Έτσι ο Σωκράτης ασχολήθηκε με την γλυπτική τέχνη, η οποία όμως όπως έδειξαν τα γεγονότα, δεν τον κέρδισε.
Στα 17 του χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την φιλοσοφία μέσω του φιλοσόφου Αρχέλαου. Από τότε και όπως διαβάζουμε στην Απολογία του, ο Σωκράτης θεωρεί πως η φιλοσοφική είναι μία θεία εντολή. Αυτή η θεία εντολή είναι που τον κάνει παρορμητικό, με την έννοια του να πράττει όσα ήταν σωστά, και να αποφεύγει όσα δεν είναι. Αυτήν την παρόρμηση είναι που ο Σωκράτης ονομάζει «δαιμόνιο».
Ο Σωκράτης στις φιλοσοφικές του έρευνες, ανέλυε θέματα που άπτονταν της κοινωνίας, της πολιτικής, μέχρι και της θρησκείας. Σιγά σιγά απέκτησε φήμη, και κατά συνέπεια «ακολούθους», καθώς τα «μαθήματά» του γίνονταν σε κάθε σημείο της πόλης.
Γνωρίζουμε τον μεγάλο αυτόν φιλόσοφο, μόνο με αυτήν την ιδιότητα, αλλά προς έκπληξη πολλών, ο Σωκράτης είχε υπηρετήσει την πατρίδα του και στα πεδία των μαχών, όποτε η Αθήνα τον χρειάστηκε. Δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους φαλαγγίτες, με χαρακτηριστική μάχη να είναι αυτή της πολιορκίας της Ποτίδαιας το 424 π.Χ, για την οποία ο Λάχης μάς πλήροφορεί πως «και αν όλοι ήταν σαν τον Σωκράτη, η πόλη μας ποτέ δεν θα πάθαινε εκείνη τη συμφορά».

Η συμβολή του στην φιλοσοφία ήταν τέτοια που έγινε «ορόσημο χρονολόγησης», καθώς όλοι οι φιλόσοφοι πριν από αυτόν ονομάστηκαν «Προσωκρατικοί». Ο Σωκράτης, αντάξιος του ονόματός του, δεν έμεινε στην Ιστορία μόνον για τα λεγόμενά του (δεν άφησε κανένα γραπτό κείμενο), αλλά άφησε μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον της φιλοσοφίας. Αυτή ήταν μία γενιά μαθητών οι οποίοι διέδωσαν, ανέπτυξαν, μέχρι και αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του. Οι Αθηναίοι Πλάτων και Αντισθένης, ο Ευκλείδης ο Μεγαρεύς ο Φαίδων της Ηλείας, αλλά και πολλοί άλλοι, ήταν η επόμενη «γενιά» φιλοσόφων που εξέλιξαν την φιλοσοφία, και δημιούργησαν φιλοσοφικές σχολές σε πολλά σημεία της Ελλάδας.
Ήρθε όμως κάποια στιγμή που η πόλη του, η Αθήνα, θεώρησε πως στις αναλύσεις του,ο μεγάλος φιλόσοφος, διέφθειρε τους νέους, και τους έκανε να αμφισβητούν τους θεούς αλλά και τους θεσμούς. Έτσι παραπέμφθηκε σε δίκη. Στην δίκη αυτή οι Αθηναίοι καταδικάζουν τον Σωκράτη σε θάνατο, αναγκάζοντάς τον να πιει κώνειο. Όσο όμως περίεργο και εάν μας φαίνεται αυτό, αναλογιζόμενοι το μέγεθος αυτού του άνδρα, η δίκη αυτή ήταν εντελώς νόμιμη, και ίσως και καθόλου άδικη. Ο Σωκράτης τελικά παρόλες τις παροτρύνσεις των μαθητών του να αποδράσει, δέχεται την κατηγορία, πεθαίνει, και μένει στην Ιστορία.
Η καταδίκη του όμως πάντα ταλάνιζε τους μελετητές. Υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί ο Σωκράτης από τους Αθηναίους; Το ερώτημα αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Τον Μάιο του 2011 στην μητρόπολη του σήμερα, την Νέα Υόρκη, πραγματοπιήθηκε μία νέα πιο σύγχρονη, αλλά πιστή στα πρώτυπα της αρχαίας δίκης, «Δίκη του Σωκράτους».
Υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», η αμφιλεγόμενη αυτή για την παγκόσμια Ιστορία δίκη, μεταφέρεται στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνει ξανά, μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις, μία προσπάθεια αθώωσης ή καταδίκης (ξανἀ) του Σωκράτη.
Όπως και στην «πρωτότυπη» έτσι και στην σύγχρονη ο Σωκράτης δίχασε και προκάλεσε το δικαστικό σώμα, με την κατηγορούσα αρχή να εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στις προθέσεις του φιλόσοφου, ο οποίος σύμφωνα με αυτή, μόνο στόχο είχε να κάνει τους νέους ανυπάκουους και ασεβείς.
Δικαστές ήταν ο Ντένις Τζέικομπς, ο οποίος προήδρευσε, η Λορέτα Πρέσκα, και η Κάρολ Μπέγκλεϊ Έιμον. Οι δύο πρώτοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη, ενώ η τρίτη «πιστή» στις ιδέες την Αθηναίων, τον καταδίκασε.
Δημόσιοι κατήγοροι ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», ο οποίος εκπροσώπησε την πόλη των Αθηνών, και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στην Νέα Υόρκη, Μάθιου Μπογδάνος.
Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Έντι Χέις, ενώ τη Απολογία του Σωκράτη έκανε ο Μπένζαμίν Μπράφμαν, ο οποίος ήταν και συνήγορος υπεράσπισης του Νομινικ Στρος Καν στο πρόσφατο ερωτικό σκάνδαλο. Τέλος στην ετυμηγορία συμμετείχαν και οι ένορκοι-θεατές με 185 από αυτούς να τον αθωώνουν, ενώ 29 να τον καταδικάζουν.
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

O σεφ Τζέιμι Όλιβερ βρήκε θησαυρό στο υπόγειο του εστιατορίου του

O σεφ Τζέιμι Όλιβερ βρήκε θησαυρό στο υπόγειο του εστιατορίου του
Τύχη- βουνό είχε ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ ο οποίος όταν αποφάσισε να ανακαινίσει μια παλιά τράπεζα για να στήσει εκεί το νέο του εστιατόριο, ανακάλυψε έναν αμύθητο θησαυρό στο υπόγειο.
Ο Τζέιμι είχε εντοπίσει εδώ και καιρό το κτίριο που κάποτε στέγαζε μια τράπεζα και θεώρησε πω αποτελούσε το ιδανικό σημείο για να ανοίξει το νέο του εστιατόριο στο Μάντσεστερ.
Όταν όμως ξεκίνησαν τα κατασκευαστικά, οι εργάτες εντόπισαν σε ένα από τα υπόγεια του κτιρίου ένα δωμάτιο γεμάτο με τραπεζικές θυρίδες και ειδοποίησαν τις αρχές. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sun παρά τις προσπάθειες της τράπεζας της Αγγλίας να εντοπίσει τους δικαιούχους των θυρίδων, αυτό δεν έγινε δυνατό και έτσι οι θυρίδες ανοίχτηκαν με τρυπάνι και το περιεχόμενό τους πλέον ανήκει στον Όλιβερ. Τί βρήκε μέσα; «ότι μπορεί να φανταστεί κανείς»ͺ λέει ο ίδιος «Ακόμα και ένα όπλο βρήκα». Μεταξύ άλλων οι θυρίδες είχαν από χρυσά αντικείμενα, νομίσματα και κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι παλιές μπομπίνες με σπάνιες ηχογραφήσεις των New Order και Joy Division, η αξία των οποίων θεωρείται ανεκτίμητη.
Πηγή:iefimerida.gr

Πρόστιμο γιατί έδειξε τα οπίσθιά του στη βασίλισσα


Δεν ξέρουμε αν το θέαμα άρεσε στην βασίλισσα Ελισάβετ αλλά ο 22χρονος καλείται τώρα να πληρώσει πρόστιμο.
Ένας μπάρμαν στο Σίδνεϊ ο οποίος είχε δείξει τα οπίσθιά του στη βασίλισσα Ελισάβετ στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία τον Οκτώβριο κλήθηκε σήμερα να πληρώσει πρόστιμο.
Δικαστήριο του Μπρισμπέιν, όπου σημειώθηκε το παράπτωμα, καταδίκασε τον Λάιαμ Γουόρινερ επιβάλλοντας του πρόστιμο 800 δολαρίων ΗΠΑ επειδή έτρεχε για μια απόσταση 50 μέτρων δίπλα στο αυτοκίνητο που μετέφερε τη βασίλισσα κρατώντας τη σημαία της Αυστραλίας και χωρίς τα ρούχα του.
Ο 22χρονος είπε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ότι είναι ορκισμένος υποστηρικτής της δημοκρατίας, ότι επέλεξε αυτό τον τρόπο πολιτικής διαμαρτυρίας και θα τον επέλεγε ξανά.
"Δεν νομίζω ότι καμία οικογένεια πρέπει να θεωρείται περισσότερο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη", είπε ο Γουόρινερ.
Πηγή:newsit.gr

Ο διαρρήκτης μαγείρεψε κι έκανε φασίνα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επιστρέφοντας στο σπίτι τους είδαν ένα διαρρήκτη να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.
Ο διαρρήκτης μαγείρεψε κι έκανε φασίνα!
Ο λόγος για μια γυναίκα από το Ιλινόις και το γιο της που επιστρέφοντας στο σπίτι τους βρήκαν το παράθυρο παραβιασμένο κι έναν άγνωστο να διπλώνει τα ρούχα τους! Μάλιστα στο τραπέζι της κουζίνας υπήρχε μαγειρεμένο φαγητό, κοτόπουλο με τηγανητά κρεμμύδια ενώ το πάτωμα έλαμπε από καθαριότητα!
Ο άνδρας ατάραχος μόλις αντίκρισε τους ιδιοκτήτες συνέχισε την εργασία του ενώ αρνήθηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα.
Ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του τμήματος Σάουθ Μπεντ τον βρήκαν καθισμένο στην πολυθρόνα ενώ ισχυρίστηκε ως έμενε στο σπίτι.
Ο άνδρας βρισκόταν σε σύγχυση γι΄αυτό και μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική για εξέταση.
Πηγή:e-go.gr

"Έχετε δει τι γίνεται στην Ελλάδα πρόσφατα;"

Οι δύο δρόμοι της Ελλάδας και η υποκρισία της Ευρώπης. Γιατί οι Μέρκελ, Σαρκοζί ζουν σε άλλο πλανήτη, την ώρα που η ελληνική κοινωνία διαλύεται

Άρθρο που ξεμπροστιάζει τον στρουθοκαμηλισμό της Γερμανίας σε σχέση με το "ελληνικό πρόβλημα" δημοσιεύει το Business Insider, καλώντας την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει τώρα πολιτική, πριν οδηγηθεί η ευρωζώνη στην καταστροφή.

Το άρθρο του τιτλοφορείται "Αγαπητή Ευρώπη: Βγάλτε τα κεφάλια από την άμμο και ρίξτε μια ματιά στην Ελλάδα".
Χρησιμοποιώντας στοιχεία και με απλά και ισχυρά επιχειρήματα, ο αρθρογράφος του Business Insider, Henry Blodget αποδεικνύει ότι το φάρμακο της Ευρώπης για την Ελλάδα έγινε φαρμάκι που δηλητηρίασε την οικονομία και την κοινωνία της.
"Έχουμε μια ερώτηση για την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και όλους όσους προσποιούνται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή λιτότητα. Έχετε δει τι γίνετε στην Ελλάδα πρόσφατα;" αναρωτιέται ο αρθρογράφος και παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας την εποχή του μνημονίου:
*Το ΑΕΠ της χώρας καταγράφει πτώση 7% το 2011 σε σχέση με το 2010
*Το 1/4 των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο από το 2009
*Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
*Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο μισό του 2011
*Περίπου το 50% των νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι
*Οι Έλληνες έχουν αποσύρει το 1/3 των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.
H αλήθεια για την ελληνική οικονομία
Σύμφωνα με το Business Insider, η ελληνική οικονομία στην κυριολεξία καταστρέφεται και δεν είναι δυνατόν ένα ακόμα πακέτο μέτρων λιτότητας να διορθώσει την κατάσταση.
"Κα Μέρκελ και κ. Σαρκοζί σε ποιον πλανήτη ζείτε;" ρωτά ο αρθρογράφος και συνεχίζει:
"Το βασικό πρόβλημα με την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που δεν έχουν τη δύναμη και την ανάπτυξη της Γερμανίας, είναι ότι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα με αυτή. Όταν μια χώρα έχει το δικό της νόμισμα, μπορεί να προχωρήσει σε υποτίμηση και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η Ελλάδα και άλλες χώρες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό".
Το Business Insider σημειώνει ότι λόγω του κοινού νομίσματος, η μόνη εναλλακτική είναι η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή το "ψαλίδι" σε μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας (δηλαδή η λιτότητα).
Οι δύο δρόμοι
"Βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της εναλλακτικής. Η οικονομία καταρρέει και η αναρχία απειλεί τη χώρα", σημειώνει ο αρθρoγράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι πλέον υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι:
1. Η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη και επιστρέφει στη δραχμή
2. Η Γερμανία να επιδοτήσει τα ελλείμματα και να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο πρώτος δρόμος, στον οποίο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, πορεύεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θα καταστρέψει τη χώρα μας και δεν θα βοηθήσει την ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα θα προκαλέσει ντόμινο, το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει αναπόφευκτο.
Η δεύτερη απάντηση στην κρίση, το να χρηματοδοτήσει η Γερμανία την Ελλάδα με περισσότερη ένταση, μοιάζει ανεδαφική, αλλά έχει ξαναγίνει και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν!
Όπως αναφέρει o Business Insider, οι πλούσιοι Γερμανοί, ήδη χρηματοδοτούν τους φτωχότερους της Ανατολικής Γερμανίας. Επίσης, οι πλούσιες Πολιτείες στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις πιο φτωχές.
Έτσι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί και εντός της Ευρωζώνης, μεταξύ των εταίρων.
"Αυτές είναι οι εναλλακτικές σου Ευρώπη. Σταδιακή διάλυση ή μεγαλύτερη ενοποίηση. Πρέπει να διαλέξεις. Στο μεταξύ σταματήστε να υποκρίνεστε ότι η λιτότητα θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα το λύσει και στο μεταξύ θα κάνει τη ζωή των Ελλήνων επικίνδυνη, χαοτική και μίζερη" καταλήγει ο Henry Blodget.
Πηγή:news247.gr

Sites γνωριμιών πέρα από κάθε φαντασία


Αν πιστεύεις πώς τα site γνωριμιών είναι το κατάλληλο μέσο να προσεγγίσεις το άλλο φύλο, όμως έχεις κάποιες... "ιδιαιτερότητες", έχουμε τις κατάλληλες προτάσεις. Εντάξει, μπορεί να μη σε αφορά προσωπικά, σίγουρα όμως δε γνώριζες ότι υπάρχει ιστοσελίδα γνωριμιών μόνο για καπνιστές μαριχουάνας...
Δες ό,τι πιο περίεργο dating site κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!
Θέλω κάποιον να μου μοιάζει
Όσοι γνώριζαν για πρώτη φορά το σύζυγό της τον περνούσαν για... αδερφό της. Η ομοιότητά της Christina Bloom με τον άντρα της δεν την πτόησε. Αντίθετα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας γνωριμιών για όσους έχουν "ταιριαστά" χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιώντας λογισμικό χαρτογράφησης προσώπου, το findyourfacemate.com ελέγχει τα μάτια, τα αυτιά, τις μύτες, το στόμα και τις γωνίες κάθε φωτογραφίας, βρίσκοντας το ταίρι της σε αυτήν που της μοιάζει περισσότερο.


Για άσχημους και μόνο
Mπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική, παρ' όλα αυτά κάποιοι θεωρούν ακράδαντα πώς ανήκουν στην κατηγορία των άσχημων ανθρώπων. Κάτι τέτοιο δε σημαίνει βέβαια πώς και αυτοί δεν έχουν ευκαιρία στον... έρωτα. Μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών theuglybugball.com που πρωτοξεκίνησε στην Βρετανία, οι άνθρωποι με την "αμφισβητήσιμη ομορφιά" μπορούν να αναζητήσουν το έτερόν τους ήμισυ και στη συνέχεια να βγουν ραντεβού.


Οι εικονιζόμενοι στην φωτογραφία γνωρίστηκαν στο συγκεκριμένο site, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και αρραβωνιάστηκαν μέσα στο 2010. 'Ένα χρόνο μετά χώρισαν.
Και οι καπετάνιοι έχουν τα τυχερά τους
Είστε καπετάνιος αλλά θέλετε έναν άνθρωπο που να σας στηρίζει, να σας καταλαβαίνει και να σας κρατά "στενή" συντροφιά; Ένα site ειδικά φτιαγμένο για τις ανάγκες σας θα ταράξει τα νερά στη μοναχική ζωή σας (δε το λέμε εμείς,αλλά η ιστοσελίδα!)
Η φόρμα αναζήτησης είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς διακρίνει τρία γένη: αρσενικό, θηλυκό και... "καπετάνιος"!
Όταν τα ΣΜΝ "ενώνουν" τον κόσμο
Για να μην αισθάνονται περιθωριοποιημένα, τα άτομα με ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) μπορούν να βρουν το ταίρι τους στο stdmatch.net. Όπως γράφουν πολλά από τα μέλη "η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην αδράξεις κάθε ευκαιρία".
Ένα καλό κορίτσι για το (μοναχό)γιόκα μου
Ήθελε πολύ να βρει μια κοπέλα από σπίτι για τον γιο της και τα κατάφερε. Η 63χρονη Geri Brin σκέφτηκε να βάλει μια νέα κατηγορία στην lifestyle ιστοσελίδα της faboverfifty.com προκειμένου να διαδώσει παντού τα χαρίσματα του 31χρονου γιου της. Σε αυτήν, η κάθε μαμά θα μπορούσε να γράψει μερικά στοιχεία για το παιδί της (είτε για το εγγόνι, ανηψάκι της). Φυσικά, με πάσα ειλικρίνεια...


"Η ζωή είναι μικρή, κάνε μια εξωσυζυγική σχέση"
Μπορεί στη γυναίκα του να κάνει δώρο μια ανθοδέσμη ή μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για ξεκάρφωμα, όμως κρυφά μπαίνει στο ashleymadison.com για να βρει το επόμενο ταίρι του. Γιατί για κάποιους οι αγκαλιά της γυναίκας τους δεν είναι αρκετή. Και όπως διατυμπανίζει το site στην αρχική του σελίδα αυτοί οι "κάποιοι" είναι πολλοί. (12,670.000 ανώνυμα μέλη)


"Δωρητές" στήθους
"Ένα πρωτοποριακό site που επιτρέπει στους άντρες να δωρίσουν χρήματα σε γυναίκες, βοηθώντας τις να κάνουν μια εγχείριση αυξητικής στήθους", αναφέρει το αμερικανικο BBC για το ευρέως γνωστό myfreeimplants.com (τουλάχιστον στους πλαστικούς χειρουργούς που βρίσκουν σταθερή πελατεία). Όσοι γίνουν χορηγοί στο "όνειρο" χιλιάδων κοριτσιών που έχουν γίνει μέλη, θα έχουν την τιμή να τις γνωρίσουν. Για αρχή...
Ας στρίψουμε
Για όσους καπνίζουν μαριχουάνα αλλά θέλουν... παρέα, το 420dating.com είναι αυτό που χρειάζονται. Η μόνη προϋπόθεση για τα επίδοξα μέλη είναι να έχουν κλείσει τα 19.
Τα παράξενα sites γνωριμιών δε σταματούν εδώ, καθώς υπάρχουν σελίδες που απευθύνονται σε αγρότες (για μέλη μόνο από Καναδά), σε όσες επιθυμούν άντρα με μουστάκι αλλά και στους απανταχού σπασίκλες!
Μπα, θα προτιμήσουμε το κλασικό ραντεβού...
Πηγή:cosmo.gr

«Μου ζήτησαν χρήματα για να μην κάψουν το μαγαζί μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία ιδιοκτήτη κινηματογράφου για τη δράση και το ρόλο των «γνωστών-αγνώστων» κουκουλοφόρων στα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης, μιλώντας σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε πως τον πλησίασαν κουκουλοφόροι και του ζήτησαν χρήματα για να μην του κάψουν τον κινηματογράφο:
«Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν. Κατέβηκαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, μας ζήτησαν και λεφτά για να μη κάψουν το μαγαζί μας. Και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά».
«Δηλαδή, τι σας είπαν; Ή μας πληρώνετε ή σας το καίμε;» ρωτάει η δημοσιογράφος.
Κι εκείνος απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Βέβαια!»
«Έλληνες;» τον ρωτάει η δημοσιογράφος.
«Έλληνες, ναι!» απαντάει ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου.
Στην ερώτηση «πόσα χρήματα ζήτησαν», ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να απαντήσει.
Πηγή:e-radio.gr

Ισπανικό χωριό γύρισε στην Πεσέτα

Διαβάστε πως ένα χωριουδάκι της Ισπανίας, γύρισε στην Πεσέτα για να σωθεί η τοπική οικονομία (Pics+Vid)

Είναι γεγονός, το Ευρώ καταρρέει αλλά δε θα μας πάρει στο γκρεμό μαζί του. Οι συναλλαγές θα γίνονται από εδώ και πέρα στην πεσέτα.
Ένα μικρο χωριουδάκι 80 μίλια δυτικά της Μαδρίτης αποφάσισε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό ώστε να δοθεί ώθηση στην τοπική κοινωνία, γύρισαν στο εθνικό νόμισμα.
Ο λόγος για το Villamayor de Santiago, 2500 κατοίκων που μαστίζεται από την ανεργία καθώς το 1/3 από τους κατοίκους του είναι άνεργοι.
Σαν να μην έφτανε η ανεργία στο χωριουδάκι μετά την άφιξη του ευρώ το 2002, τα βασικά αγαθά έχουν μέχρι και 43%.

 Για να χτυπήσουν την ακρίβεια 30 επιχειρήσεις της κοινότητας αποφάσισαν τον περασμένο μήνα να δέχονται πεσέτες
Οι οραματιστές του σχεδίου ελπίζουν το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλες πόλεις καθώς σύμφωνα με στοιχεία οι Ισπανοί πωλητές έχουν κρατήσει πεσέτες, αξίας 1,7 δισ. ευρώ!

 Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Βρετανική Daily Mail, η χώρα διαθέτει τόσο μεγάλο ποσό πεσέτες καθώς αντίθετα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας εξακολουθεί να "αλλάζει" τις πεσέτες με ευρώ και ποτέ δεν υπήρξε προθεσμία για αλλαγή χρημάτων.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος  παρουσίασε μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας.

 Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει ένα εργασιακό σχέδιο που πιθανότατα θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.
Το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί για φέτος να ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2012, δηλαδή αυτό να μην ξεπεράσει το 4,4% του ισπανικού ΑΕΠ.
Πηγή:news247.gr

Κάθε φορά που βάζει γκολ κάποιος πεθαίνει!

Άρσεναλ,  Άαρον Ράμσεϊ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Premier League, Σάντερλαντ, Μάντσεστε
Οι φαν της Άρσεναλ έχουν συνδέσει το όνομα του μέσου της ομάδας Άαρον Ράμσεϊ, με μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις, μεταξύ των οποίων και ο θάνατος της Γουίτνεϊ Χιούστον.
Όπως υποστηρίζουν, κάθε φορά που ο σταρ της Premier League σκοράρει, κάποια διάσημη προσωπικότητα πεθαίνει, με τη Γουίτνεϊ Χιούστον να είναι ο τέταρτος θάνατος που «χρεώνουν» στον Ράμσεϊ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Η σορός της τραγουδίστριας βρέθηκε λίγες ώρες μετά το γκολ που έβαλε ο 21χρονος παίκτης στον αγώνα με τη Σάντερλαντ,με τις παράξενες συμπτώσεις να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, καθώς τότε σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επόμενη μέρα σκοτώθηκε ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Τον Οκτώβριο ο Ράμσεϊ σκόραρε απέναντι στην Τότεναμ και τρεις μέρες μετά πέθανε ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, ενώ αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα έβαλε γκολ στην Μαρσέιγ σε αναμέτρηση του Champions League και την επόμενη ημέρα σκότωσαν τον Λίβυο ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι.
Ένας φαν έγραψε χαρακτηριστικά στο φόρουμ της ομάδας: «Φοβάμαι ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου όταν ξανασκοράρει».
Πηγή:iefimerida.gr

Συγκλονιστική φωτογραφία κάνει το γύρο του internet

Έχει αφήσει τους πάντες άφωνους η φωτογραφία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα, ο οποίος καθισμένος στο αναπηρικό καρότσι και φορώντας μάσκα για να προστατευτεί από τα χημικά, βρίσκεται στη διαδήλωση, την ώρα που καιγόταν η Αθήνα.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όπως και χιλιάδες ακόμη, κατέβηκε στην Αθήνα, όχι για να κάνει επεισόδια ή να χτυπηθεί με τα ΜΑΤ, αλλά απλά για να φωνάξει για το μέλλον του.
Η φωτογραφία, όπως αναφέρεται σε ελληνικά blog, είναι αφιερωμένη σε όλους όσους κάθησαν στο σπίτι τους και παρακολούθησαν από τον καναπέ τους τις συγκεντρώσεις που έγιναν την Κυριακή κόντρα στο νέο μνημόνιο.

Πηγή:akous.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σαράντα τόνους μάρμαρο ξήλωσαν οι κουκουλοφόροι

Σαράντα τόνους μάρμαρο ξήλωσαν οι κουκουλοφόροι
Ενενήντα τρία κτίρια της Αθήνας καταστράφηκαν, ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων. Τα κτίρια βρίσκονται κυρίως στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ερμού, Αιόλου και Αθηνάς. Ανάμεσά τους, σοβαρές ζημιές υπέστησαν εννέα ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας.
Πρόκειται για το διώροφο διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζεται ο κινηματογράφος «ΑΤΤΙΚΟΝ», για το κτίριο στο υπόγειο του οποίου στεγάζεται ο κινηματογράφος «ΑΣΤΥ», το Μέγαρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, το Μέγαρο Νικολούδη στην οδό Πανεπιστημίου, το πενταόροφο κτίριο στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου (πρώην κτίριο της Λαϊκής Τράπεζας), το συγκρότημα διατηρητέων στην οδό Σταδίου 6-8, το τριώροφο διατηρητέο στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Κακουργιοδικείου, όπου στεγαζόταν κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και για τετραόροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Ερμού 66.
Σε περίπου 40 τόνους υπολογίζονται οι ποσότητες σπασμένου μαρμάρου και πέτρας που θα συλλεχθούν από δρόμους και πεζοδρόμια.
Ολοσχερώς έχουν καταστραφεί οι υποδομές (παγκάκια, πεζούλια, παρτέρια) στην πλατεία Συντάγματος. Εκτεταμένες καταστροφές έχουν γίνει και σε άλλες υποδομές της πόλης (κάγκελα, πλάκες πεζοδρομίων, σχάρες υδάτων κ.λπ.).
Σχετικά με τις πληγείσες επιχειρήσεις, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Μετά την καταγραφή των ζημιών, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μέτρα ανακούφισης» και πρόσθεσε: «Όλο το δυναμικό του δήμου Αθηναίων βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές της πόλης».
Πηγή:ethnos.gr

Οι αδερφές "λυκάνθρωποι" ονειρεύονται να κάνουν τη δική τους οικογένεια


Με ένα σύνδρομο που εμφανίζεται μια στο δισεκατομμύριο κυριολεκτικά, τρία κορίτσια από την Ινδία ζουν τη δική τους πραγματικότητα, έχοντας πρόσωπο και σώμα καλυμμένο από τρίχες.
Η 23χρονη Savita, η 18χρονη Monisha και η 16 ετών Savitri από την Ινδία γεννήθηκαν με τρίχες σε όλο τους το σώμα αλλά και το πρόσωπο, καθώς κληρονόμησαν τη διαταραχή hypertrichosis universalis από τον πατέρα τους.


Η hypertrichosis universalis είναι μία γενετική μετάλλαξη στην οποία είναι ενεργοποιημένα τα κύτταρα που στηρίζουν την ανάπτυξη τριχών και σε ορισμένες περιοχές είναι "ανενεργά".
Η μητέρα τους Αnita αναγκάστηκε να παντρευτεί σε ηλικία 12 χρονών μετά από προξενιό. Όταν είδε τον μέλλοντα σύζυγό της τη μέρα του γάμου της τρόμαξε, όμως δεν μπορούσε να κάνει πίσω, καθώς ήταν αναγκασμένη να ντυθεί νύφη στο πλάι του...
Τα τρία κορίτσια με το "σύνδρομο του λυκανθρώπου" προσπαθούν να ελέγξουν την τρομακτικά έντονη τριχοφυία κι ελπίζουν κάποια στιγμή να καταφέρουν να πληρώσουν για την εξειδικευμένη θεραπεία με λέιζερ που θα τις απαλλάξει από τα περιττά μαλλιά. Η εν λόγω επέμβαση θα κόστιζε 4.500 λίρες Αγγλίας για κάθε κορίτσι,όμως η εξαμελής οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό αυτό.


"Αν οι κόρες μου δεν παντρευτούν θα αναγκαστούν να δουλέψουν σκληρά για να επιζήσουν", δήλωσε η μητέρα των κοριτσιών, συμπληρώνοντας ότι "όσο ζω θα κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου". Τα τρία κορίτσια πάντως ονειρεύονται τη στιγμή που θα παντρευτούν και θα κάνουν τη δική τους οικογένεια.
Από την πλευρά του, ο ντοκιμαντερίστας Sneh Goupta σχεδιάζει να κάνει μια ταινία με την ιστορία των κοριτσιών και ως αντάλλαγμα θα τις βοηθήσει με χρήματα και γνωριμίες ώστε να προχωρήσουν στις πολυπόθητες επεμβάσεις.
Πηγή:cosmo.gr

Η πρωτοφανής χρήση χημικών σε 1,5 λεπτό

Τα ΜΑΤ και η εκτεταμένη χρήση χημικών εις βάρος διαδηλωτών που φωνάζουν "βοήθεια" (Vid)

Οι εικόνες από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη... μιλούν από μόνες τους.
Ακόμα και ο απλός πολίτης που με το κινητό του καταγράφει καρέ καρέ τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί το τέλος της "σκηνής", οπότε και βιντεοσκοπεί αμίλητος.
Στο βίντεο παρουσιάζεται η αναίτια και ανεξέλεγκτη χρήση χημικών κατά απλών διαδηλωτών από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Βοήθεια", "Τι κάνετε;", "Θα μας σκοτώσετε;", αλλά φαίνεται ότι οι προθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων που στόχο έχουν να απωθήσουν το πλήθος, είναι προφανείς, αλλά και καθορισμένες.
Πηγή:news247.gr

Νέο μήνυμα από τους Anonymous: "H ελληνική κυβέρνηση δεν άκουσε τον λαό"

Η Ελλάδα συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον των Anonymous. Το νέο χτύπημα και το μήνυμά τους στους Έλληνες (Vid)

Την αλληλλεγύη τους στους εξεγερμένους Έλληνες εξέφρασαν με βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι Anonymous, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση "αγνόησε τα αιτήματα των πολιτών" και "αρνήθηκε να ακούσει το λαό".
Παράλληλα, με ανάρτηση στο blog τους, ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκαν σε κρατικές και κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής.
Όπως αναφέρουν στο blog τους, χτυπήθηκαν οι ιστοσελίδες, μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, του πρωθυπουργού, της αστυνομίας, του υπουργείου Οικονομικών, του Ευάγγελου Βενιζέλου και η ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Αρνούμενοι ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα επεισόδια, παραδέχθηκαν ότι διέδωσαν το μήνυμα της αποτυχίας της κυβέρνησης να αφουγκραστεί τους Έλληνες πολίτες.
"Οι Anonymous, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους ενάντια στην κυβέρνηση και δεν θα σταματήσουν μέχρι οι Έλληνες πολίτες να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αν αυτό δεν συμβεί η ελληνική κυβέρνηση θα πέσει. Αυτό είναι προειδοποίηση και για άλλα μέλη της ΕΕ. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία και Ελλάδα θα ακολουθήσουν", αναφέρουν στο μήνυμά τους.
Όπως αναφέρει ο New York Observer, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις των Anonymous πάντα αφήνουν περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες, με το ερώτημα που τίθεται να είναι αν θα περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο ή αν η δράση τους μπορεί να φτάσει και στους δρόμους με την οργάνωση διαδηλώσεων.
Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα των Anonymous προς την ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο: "Να μας περιμένετε".
Πηγή:news247.gr

Πολίτης στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση με ένα 5ευρω

ευρώ, χαρτονόμισμα, μήνυμα, κυβέρνηση, αγανακτισμένος
Μέσα σε λίγες ώρες, το πρωτότυπο μήνυμα ενός αγανακτισμένου πολίτη προς την κυβέρνηση έχει κάνει ρεκόρ likes και shares στο Facebook.
Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, ο αγανακτισμένος έγραψε σε ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ: «Προς Κυβέρνηση: Επειδή ξέρω πως και αυτό θα φτάσει στα χέρια σας αργά ή γρήγορα, σας εύχομαι για το 2012 να πάτε στο διάολο».
Πηγή:iefimerida.gr

Ένας αιώνας παγκόσμιας ιστορίας μέσα σε 10 λεπτά

Από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ και από τη δολοφονία του Κένεντι μέχρι τη Φουκουσίμα. Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Μουσολίνι, Χίτλερ, Λένιν. Όσα θυμάστε, αλλά και όσα έχετε ξεχάσει, θα τα βρείτε σε αυτό το video.
Εκατό χρόνια ιστορίας, μέσα σε 10 λεπτά.

Πηγή:e-radio.gr

Ο Διεθνής Τύπος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή μέσα έχουν πρώτο θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις ή απευθείας συνδέσεις. «Η Αθήνα καίγεται. Η κυβέρνηση λέει θυσίες ή άβυσσος» γράφει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Stampa.
«Συμπλοκές και μολότοφ στην πλατεία, στις φλόγες τράπεζες και καταστήματα, το μαύρο μπλοκ απέναντι στην αστυνομία» γράφει η Corriere della Sera.
«Οι Έλληνες στους δρόμους αισθάνονται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει για το μέλλον ανάμεσα στις θυσίες και το χάος» γράφει η ισπανική El Pais.
H Wall Street Journal αναφέρει «Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψήφισαν τα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων και κατώτατο μισθό».
«Η ελληνική βουλή υιοθέτησε ένα καινούριο σχέδιο λιτότητας μετά από μια βραδιά ταραχών», αναφέρει η γαλλική Le Monde με εκτενές φωτογραφικό υλικό για τα επεισόδια πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η εφημερίδα Le Figaro έχει τίτλο: «Ελλάδα: Τα 10 νέα μέτρα λιτότητας».
Εκτενές άρθρο στο Bloomberg με τίτλο: «Ελλάδα: Εγκρίνονται τα μέτρα λιτότητας, οι ταραχές συνεχίζονται».
«Νύχτα της απόφασης» λέει το γερμανικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία για την κύρωση των μέτρων.
Το Associated Press και Reuters μετέδιδαν τις πρώτες θετικές αντιδράσεις των αγορών στην είδηση της έγκρισης του Μνημονίου και πως οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων κατέγραψαν άνοδο.
Russian Today: «Εγκρίθηκε τεράστιο πρόγραμμα λιτότητας στην ταραχώδη Ελλάδα».
Spiegel: «Το κοινοβούλιο στην Αθήνα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που προκλήθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία».

Πηγή:e-radio.gr

Τα site του πρωθυπουργού και της Αστυνομίας δέχτηκαν ηλεκτρονική επίθεση



Συντονισμένη επίθεση πριν από περίπου μισή ώρα έγινε στo site της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr με την μέθοδο του Distributed Denial of Service Attack, που ουσιαστικά είναι το «βομβάρδισμα» του site με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του server που το φιλοξενεί.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το site της ΕΛ. ΑΣ. είναι «κάτω» και να επανέρχεται. Διάφοροι λογαριασμοί στο twitter επιβεβαιώνουν την επίθεση από πλευράς των Anonymous, μέσα στα πλαίσια των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα σήμερα.
Στους ίδιους λογαριασμούς φέρεται να είναι στόχος και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, www.primeminister.gov.gr, το οποίο όμως είναι «live» κανονικά, τουλάχιστον προς το παρόν.
Οι επιθέσεις συμβαίνουν μέσα στα πλαίσια της #OpGreece, της επιχείρησης των Anonymous σε Ελληνικούς στόχους, σε συνέχεια της επίθεσης στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σημειώνουμε πως οι παραπάνω πληροφορίες μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.
Πηγή:digitallife.gr