Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Forbes: Oι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2014!

Forbes: Oι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2014!
Ποιος πήρε τα περισσότερα και ποιος είναι στο νούμερο 10 της ακριβοπληρωμένης λίστας;
H Jennifer Lawrence εξαργύρωσε τη δημοφιλία της φέτος με τη συμμετοχή της στο «X-Men» και το «Hunger Games» και έβγαλε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεύτερος ο Chris Pratt, με 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και τρίτη η Scarlett Johansson, με 1,18 δισεκατομμύρια, μετά τη συμμετοχή της στην ταινία «Captain America: The Winter Soldier», που έφερε στα ταμεία 714 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Τέταρτος o Marc Wahlberg, με 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ πέμπτος τερματίζει ο Chris Evans, με 801 εκατομμύρια. H Emma Stone είναι στην 6η θέση, με 764 εκατομμύρια, και η Angelina Jolie στην 7η θέση, με 758 εκατομμύρια δολάρια. 

Όγδοος ο James McAvoy, με 747 εκατομμύρια, στο 9 ο Michael Fassbender, με 746 εκατομμύρια, και τελευταίος ο Hugh Jackman, με 746 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή:e-radio.gr

Ανακάλυψαν υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία

Εκπληκτική ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη που βρέθηκε ποτέ (Pics)

Εντυπωσιάζει η ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Ερευνητές βρήκαν μια τεράστια υπόγεια πόλη, 5.000 ετών η οποία σύμφωνα με τους επικεφαλής είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ. Ο δήμαρχος της πόλης, Hasan Ünver, χαρακτήρισε τις υπόλοιπες υπόγειες πόλεις που έχουν βρεθεί ως "κουζίνες" σε σχέση με το μέγεθος αυτής που ήρθε τώρα στο φως.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.
"Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα! Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε", είπε στην Hurriyet ο Turan. Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που  έκαναν 90 εκατ. λίρες. Ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.
Αν και το άνω τμήμα της πόλης είχε γίνει αντιληπτό από πέρυσι, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης. Μάλιστα, μέχρι τώρα έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.
Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.
Πηγή:news247.gr

«The Buzzer»- Ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει εδώ και 40 χρόνια κωδικοποιημένα μηνύματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει κανείς [εικόνες]

«The Buzzer»- Ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει εδώ και 40 χρόνια κωδικοποιημένα μηνύματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει κανείς [εικόνες]
Απόκοσμοι ήχοι, παράσιτα, μονότονα βουητά και ακαθόριστοι ψίθυροι. Ένας μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός στην Ρωσία εκπέμπει από το 1970 και στέλνει  μηνύματα που κανείς δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει.
Ο UVB-76 είναι το διεθνές διακριτικό κλήσεως ενός περίεργου ραδιοσταθμού που εκπέμπει στα βραχέα κύματα,  στη συχνότητα 4.625 kHz.  Εκπέμπει έναν σύντομο, μονότονο τόνο, που επαναλαμβάνεται περίπου 25 φορές το λεπτό και έχει παρατσούκλι «The Buzzer».
Κάθε τέσσερις μήνες το βουητό διακόπτεται και μεταδίδεται στα ρώσικα ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει. Κανένας επίσης δεν γνωρίζει τον σκοπό της ύπαρξης του σταθμού, πρόκειται για έναν μύθο και πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό του.
Μέχρι το 2010 ο πομπός του σταθμού βρισκόταν στο Povarovo της Ρωσίας, 40 χλμ βορειοδυτικά της Μόσχας όπου υπήρχαν άκρως απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που εγκαταλείφθηκαν. Στην συνέχεια φημολογείται ότι ο μυστηριώδης σταθμός μεταφέρθηκε κοντά στο Pskov, σε μαι περιοχή κοντά στα σύνορα με την Εσθονία.
Κανείς δεν γνωρίζει τον σκοπό, την προέλευση ή την ιστορία του σταθμού. Κάποιοι μιλούν για ένα ρωσικό στρατιωτικό σταθμό που επικοινωνεί με ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ένας επιστημονικός ερευνητικός σταθμός ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν απλά για μια φάρσα.



Πηγή:iefimerida.gr

Χρώματα, χαμόγελα, φαντασμαγορικές τελετές: Ετσι υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2015 [εικόνες]

Χρώματα, χαμόγελα, φαντασμαγορικές τελετές: Ετσι υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2015 [εικόνες]
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την έλευση του 2015 από το Σίνδνεϊ ως τη Νέα Υόρκη και τις όχθες του Τάμεση και την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι έως το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.
Στην Ευρώπη, η Μόσχα ξεκίνησε τον χορό των εορτασμών. Στην Κόκκινη Πλατεία ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.
Στο Παρίσι τα πυροτεχνήματα που ερρίφθησαν από την Αψίδα του Θριάμβου φώτισαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που ήταν γεμάτη τουρίστες.
Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι που διέθεταν το απαραίτητο εισιτήριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα τεράστιο σόου πυροτεχνημάτων στις όχθες του Τάμεση, που διήρκησε 11 λεπτά.
Στην Ισπανία στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και έφαγαν, όπως το θέλει η παράδοση, 12 ρώγες σταφυλιού μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα για να έχουν 12 καλότυχους μήνες. Περίπου 2 εκατομμύρια κιλά σταφύλια εκτιμάται ότι να καταναλώθηκαν στη χώρα την παραμονή της φετινής Πρωτοχρονιάς.
Στο Βερολίνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χάσελχοφ ήταν επίσης παρών, 25 χρόνια μετά τη συναυλία που έδωσε στις 31 Δεκεμβρίου του 1989, μερικές ημέρες μετά την πτώση του Τείχους.
Για τη Λιθουανία η έλευση του 2015 σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη. Πλέον είναι η 19η χώρα που υιοθετεί το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ.
Η γειτονική Λετονία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νωρίτερα στην Ασία, στο Τόκιο περίπου 2.000 άνθρωποι άφησαν μπαλόνια στον ουρανό τα οποία περιείχαν τις ευχές τους για το νέο έτος.
Στο Χονγκ Κονγκ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα που διήρκησε 8 λεπτά και φώτισε τους εμβληματικούς ουρανοξύστες της πόλης.
Στο Πεκίνο, η υποψηφιότητα της πόλης για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν στο ολυμπιακό πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας.
Στο Ντουμπάι το Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που φτάνει τα 828 μέτρα, φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.
Αντίθετα στη Μαλαισίατο κλίμα μόνο εορταστικό δεν ήταν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες. Επιπλέον οι φονικές πλημμύρες επέτειναν το αίσθημα της θλίψης και οι εορτασμοί για το νέο έτος ακυρώθηκαν.
Στην Ινδονησία διοργανώθηκε μια ολονυκτία με κεριά στην Σουραμπάγια, την πόλη απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο αεροπλάνο της Air Asia , στη μνήμη των θυμάτων.
Στη Νέα Υόρκη ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Τάιμς Σκουέρ για να παρακολουθήσουν την κάθοδο της γιγαντιαίας κρυστάλλινης μπάλας, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί τις τελευταίες στιγμές της χρονιάς που φεύγει και την έλευση της νέας. Παράλληλα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.


Πηγή: iefimerida.gr 

7 ιστορικοί μύθοι που ακόμη πιστεύουμε πως είναι αλήθεια

Ιστορία, μύθοι, θρύλοι, εικόνες, παραστάσεις μερικές φορές με τη βοήθεια της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου ή απλά της μεταφοράς λανθασμένης είδησης μας, συγχέονται και δημιουργούν συχνά σε όλους μας την πεποίθηση πως γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας μια ιστορική αλήθεια.
Μόνο που δεν είναι πάντα έτσι...Η ιστοσελίδα all-that-is-nteresting έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα με “ιστορικούς” μύθους στους οποίους οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν.
Η HuffPost Greece επέλεξε μερικούς από αυτούς που είναι και πιο γνωστοί στην Ελλάδα.
1.Ο Καίσαρας και η...καισαρική τομή
Καμία σχέση! Ο Ιουλιος Καίσαρας ούτε γεννήθηκε με αυτό τη μέθοδο ούτε η μέθοδος πήρε το όνομά της από αυτόν. Απλά οι δύο λέξεις μοιάζουν αρκετά στον τρόπο εκφοράς τους. Βέβαια η λέξη καισαρική προέρχεται από τη λατινική λέξη caedere που σημαίνει “κόβω”. Στη αρχαία Ρώμη μάλιστα υπήρχε και νόμος που προέβλεπε πως η συγκεκριμένη μέθοδος για να έρθει ένα παιδί στον κόσμο θα πρέπει να προτιμάται μόνο στην περίπτωση που η μητέρα έχει πεθάνει ή πεθαίνει.
2.Οι μάγισσες του Σάλεμ και οι εκτελέσεις στην πυρά
Σχεδόν όλα όσα ξέρουμε για τις δίκες του Σάλεμ είναι λάθος. Κατά πρώτον οι “δίκες των μαγισσών” του 1692 δεν διεξήχθησαν μόνο σε αυτή την περιοχή αλλά σε πολλές πόλεις της Μασαχουσέτης. Επίσης κατηγορίες για εξάσκηση μαγείας δεν απαγγέλθηκαν μόνο σε γυναίκες αλλά και σε άντρες. Όσοι κατηγορήθηκαν, σε αντίθεση με την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί και μέσα από βιβλία και ταινίες, δεν οδηγήθηκαν στο θάνατο. Μόλις 20 άτομα εκτελέστηκαν σε σύνολο 150 που απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι περισσότεροι αθωώθηκαν. Και τέλος σε όσους επιβλήθηκε η θανατική ποινή δεν κάηκαν στην πυρά! Οι περισσότεροι απαγχονίστηκαν και ένας καταδικασθείς φέρεται να εκτελέστηκε δια λιθοβολισμού.
3.Το νεύμα του Καίσαρα στους μονομάχους
Σταθερό κλισέ σε αναρίθμητες ταινίες εποχής, αποτελεί η στιγμή που ο αυτοκράτορας της Ρώμης δείχνει με τον αντίχειρά του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία του να ζήσει ή να πεθάνει ο μονομάχος που έχασε στην μονομαχία της αρένας. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να εξηγούν τί πραγματικά σήμαινε η κίνηση, η οποία στα λατινικά ονομάζεται pollice verso. Ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η χειρονομία περιελάμβανε κινήσεις όπου ο αντίχειρας ήταν προς τα πάνω, προς τα κάτω, δεξιά, αριστερά, προς τα μέσα και φυσικά δεν γνωρίζουμε ποια από αυτές “σηματοδοτούσε” την εντολή για το θάνατο του μονομάχου.
4.Ο Μαγγελάνος ποτέ δεν έκανε τον περίπλου της γης
Κι όμως μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει το όνομα του με το συγκεκριμένο κατόρθωμα. Βέβαια σίγουρα το προσπάθησε αλλά δεν ολοκλήρωσε το εγχείρημα καθώς πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Συγκεκριμένα σκοτώθηκε από Φιλιππίνέζους. Ωστόσο ο κόπος του δεν πήγε χαμένος αλλά το ταξίδι συνεχίστηκε από τον Χουάν Σεμπάστιαν Ελκάνο. Το ταξίδι πάντως ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και αν και στην αρχική αποστολή μετείχαν πέντε πλοία και 240 αλλά το ταξίδι ολοκληρώθηκε από ένα πλοίο και 17 άνδρες.
5.Οι περικεφαλαίες των Βίκινκς
Στο άκουσμα της λέξης Βίκινκς, στο μυαλό όλων έρχονται άγριοι πολεμιστές, με γένια, σκαμμένα πρόσωπα και φυσικά η αμφίεση του περιλαμβάνει πάντα ένα μια περικεφαλαία με...κέρατα. Για μια ακόμη φορά η εικόνα που έχουμε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Πολύ απλά, όπως εξηγούν ιστορικοί, η τοποθέτηση κεράτων θα καταστούσε τις περικεφαλαίες μη πρακτικές αφού πρωτίστως θα διευκόλυναν τους αντιπάλους των πολεμιστών Βίκινκς να τους το αφαιρέσουν και έτσι το κεφάλι τους θα ήταν εκτεθειμένο.
6.Ο Νέρων και η Ρώμη στις φλόγες
Μπορεί να μην ήταν...υπόδειγμα Ρωμαίου αυτοκράτορα αλλά και οι αναφορές που τον “θέλουν” να έπαιζε βιολί κοιτώντας τη Ρώμη να έχει παραδοθεί στις φλόγες, δεν ευσταθεί. Για την ακρίβεια ο Νέρων δεν ήταν καν στη Ρώμη όταν ξέσπασε η πυρκαγιά αλλά στο Άντιο. Όταν επέστρεψε μάλιστα οργάνωσε και κατέβαλλε προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αποκατάσταση των ζημιών.
7.Δωμάτιο εμετού...υπήρξε;
Vomitorium. Έτσι ονομάζεται όπως πολλοί πιστεύουν ο ειδικός χώρος όπου οι αρχαίοι Ρωμαίοι, γνωστοί για λουκούλλεια γεύματα που συνόδευαν τα γνωστά ρωμαϊκά όργια, πήγαιναν για να κάνουν εμετό προκειμένου να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να συνεχίσουν την κατανάλωση φαγητού και ποτού. Στην πραγματικότητα όμως vomitorium είναι οι χώροι- στην πραγματικότητα οι διάδρομοι- που οδηγούν σε ένα αμφιθέατρο ή στην αρένα. Η λέξη προέρχεται από τη λατινική vomere που σημαίνει “εξεμώ μπροστά” και επιλέχθηκε για να χαρακτηρίσει τους συγκεκριμένους χώρους επειδή όταν τελείωνε μια παράσταση ή μονομαχία όλοι έτρεχαν προς την έξοδο σαν να έτρεχαν για να...προλάβουν πριν κάνουν εμετό.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

19 απίστευτες φωτογραφίες από τον διαγωνισμό του National Geographic

... και οι 19 είναι υπέροχες! Με περισσότρες από 9.000 συμμετοχές αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος.
Όταν αναφερόμαστε στο “National Geographic” το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι εξαιρετικές φωτογραφίες, μοναδικής ποιότητας και αισθητικής που μας ταξιδεύουν σε μέρη του κόσμου, που ίσως να μην καταφέρουμε ποτέ να πάμε. Όνειρο των περισσότερων φωτογράφων είναι να δουν τη δουλειά τους δημοσιευμένη σε κάποιο τεύχος, γεγονός που θα λειτουργήσει ως ένα πρώτης τάξεως διαβατήριο για την επαγγελματική τους καριέρα.
Είναι λογικό λοιπόν, οι συμμετοχές σε κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργανώνει το National Geogrpahic, να φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες και μάλιστα να προέρχονται από εκατοντάδες χώρες του κόσμου. Στον φετινό διαγωνισμό, υποβλήθηκαν περισσότερες από 9.200 συμμετοχές, από περισσότερες από 150 χώρες, από επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες φωτογράφους που έχουν ένα δυνατό κοινό στοιχείο: αγαπούν τη φωτογραφία.
Οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν σε τρείς κατηγορίες: «άνθρωποι», «τόποι» «φύση» και κρίθηκαν με βάση τη δημιουργικότητα και τη φωτογραφική τους ποιότητα από μία έμπειρη φωτογραφική ομάδα. Ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου έλαβε $10.000 και ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία του National Geographic για να συμμετάσχει στο ετήσιο Σεμινάριο Φωτογραφίας του N.G.
Οι φωτογραφίες είναι η μία καλύτερη από την άλλη και τις παρουσιάζουμε για έμπνευση και αφορμή για δικούς μας πειραματισμούς.

Grand Prize and People Winner
Grand Prize and People Winner
Nature Winner: The Great Migration by Nicole Cambré
Nature Winner: The Great Migration by Nicole Cambré
Places Winner: Bathing in Budapest by Triston Yeo
Places Winner: Bathing in Budapest by Triston Yeo
Honorable Mention Nature: by Christian Miller
Honorable Mention Nature: by Christian Miller
Honorable Mention Nature: Shoulder Creek by Henrik Nilsson
Honorable Mention Nature: Shoulder Creek by Henrik Nilsson
Honorable Mention Nature: Dragon by Maie Kirnmann
Honorable Mention Nature: Dragon by Maie Kirnmann
Honorable Mention Nature: Stag Deer Bellowing by Prashant Meswani
Honorable Mention Nature: Stag Deer Bellowing by Prashant Meswani
Honorable Mention Nature: Muscle Power by Archna Singh
Honorable Mention Nature: Muscle Power by Archna Singh
Honorable Mention Nature: Zebras and the rim of the Crater by Zik Teo
Honorable Mention Nature: Zebras and the rim of the Crater by Zik Teo
Honorable Mention People:Children in the darkness by Abdullah Alghajar
Honorable Mention People:Children in the darkness by Abdullah Alghajar
Honorable Mention People: Biltigiri by Mattia Passarini
Honorable Mention People: Biltigiri by Mattia Passarini
Honorable Mention People: Temper by Adam Birkan
Honorable Mention People: Temper by Adam Birkan
Honorable Mention People: Dead Sea Mudbathing by Nick Riley
Honorable Mention People: Dead Sea Mudbathing by Nick Riley
Honorable Mention People: Tea Time in the Hut by K
Honorable Mention People: Tea Time in the Hut by K
Honorable Mention People: Waiting by Roberto Fiore
Honorable Mention People: Waiting by Roberto Fiore
Honorable Mention People: My brothers and I by Tyler G
Honorable Mention People: My brothers and I by Tyler G
Honorable Mention People: Destroyed Homs by Sergey Ponomarev
Honorable Mention People: Destroyed Homs by Sergey Ponomarev
Honorable Mention People: The Storm by Aytül AKBAŞ
Honorable Mention People: The Storm by Aytül AKBAŞ
Honorable Mention People: Tokyo – Shinagawa Station by Peter Franc
Honorable Mention People: Tokyo – Shinagawa Station by Peter Franc
Πηγή:pathfinder.gr