Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη, εισπρακτικά, ηθοποιός στην ιστορία

Προηγούνται εννέα άντρες ηθοποιοί στη λίστα του Box Office Mojo. Αλλά αυτή κρατά, πια, τα γυναικεία πρωτεία.

Το Box Office Mojo ανανέωσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία του και διαμόρφωσε, ξανά, τη λίστα με τους ηθοποιούς που έχουν συγκεντρώσει, με τις ταινίες τους, τα περισσότερα χρήματα στα αμερικανικά κινηματογραφικά ταμεία. Πρώτος στη σειρά, στις επιτυχίες όλων των εποχών, είναι ο Χάρισον Φορντ και, πλέον, η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του είναι το «Star Wars: The Force Awakens».
AdTech Ad

Η πρώτη γυναίκα, ωστόσο, που εμφανίζεται στη λίστα - κι έχει να ευχαριστεί κυρίως τους«Avengers» γι' αυτό - είναι η Σκάρλετ Τζοχάνσον, στη θέση #10.
 
Ο Χάρισον Φορντ έχει φέρει στο αμερικανικό box office συνολικά $4,871.7 με 41 ταινίες, η Σκάρλετ Τζοχάνσον $3,332.1 με 37 ταινίες και πολύ λιγότερα χρόνια δράσης, φυσικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται, με τη σειρά, οι Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Εντι Μέρφι, Τομ Κρουζ, Τζόνι Ντεπ και Μάικλ Κέιν (μη σας κάνει εντύπωση και μην ξεχνάτε το «Dark Knight Rises»).
 
Η επόμενη «εμπορικότερη» γυναίκα ηθοποιός στη λίστα του box office mojo είναι η Κάμερον Ντίαζ στη θέση #19, με κορωνίδα το «Shrek 2» κι ακολουθούν η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο #26 χάρη στη συμμετοχή της στους Χάρι Πότερ, η Κέιτ Μπλάνσετ στο #29 με παρακαταθήκη τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, η Τζούλια Ρόμπερτς στο #30 με τη βοήθεια του «Ocean's Eleven». Χαζέψτε την κατάταξη, τα εκατομμύρια δολαρίων και τις ταινίες που έσπασαν τα ταμεία απ' ευθείας από την πηγή του Box Office Mojo.

Πηγή: Flix.gr

Ο Γαλαξίας στην Ελλάδα με τον φακό του Αλέξανδρου Μαραγκού

Υπέροχες φωτογραφίες του Γαλαξία πάνω από την Ελλάδα μας χαρίζει ο φωτογραφικός φακός του Αλέξανδρου Μαραγκού. Γαλαξίας είναι το όνομα του σπειροειδή γαλαξία στο οποίο ανήκει το Ηλιακό μας σύστημα. Είναι το «σπίτι» μας στο διάστημα. Η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο στο Ηλιακό μας σύστημα, και το Ηλιακό Σύστημα είναι ενσωματωμένο μέσα σε αυτόν τον απέραντο γαλαξία αστεριών.
Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Γαλαξίας εμφανίζεται ως μια λωρίδα λευκού φωτός και είναι ορατός στο νότιο μισό του νυχτερινού ουρανού. Αυτό καθιστά την Ελλάδα ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να τον δει και να τον φωτογραφήσει κανείς λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας στη Νότια Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου. Έχει 6.000 νησιά και 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής με το 80% της χώρας να είναι ορεινό. Οι τοποθεσίες από τις οποίες μπορεί να δει και να φωτογραφήσει κάποιος τον Γαλαξία είναι κυριολεκτικά αμέτρητες.
Ο καλύτερος μήνας για να δει και να φωτογραφήσει κάποιος τον Γαλαξία είναι ο Ιούλιος και το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφύγει την φωτορύπανση των μεγάλων πόλεων καθώς και τις νύχτες με φεγγάρι που δυσκολεύουν την παρατήρηση του στον νυχτερινό ουρανό.
Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Αλέξανδρου Μαραγκού με τίτλο The Milky Way over Greece.
Σούνιο
  • Alexandros Maragos
  • Σαρωνικός κόλπος
  • Alexandros Maragos
  • Καλάβρυτα
  • Alexandros Maragos
  • Πελοπόννησος
  • Alexandros Maragos
  • Κορινθιακός κόλπος
  • Alexandros Maragos
  • Λακωνία
  • Alexandros Maragos
  • Λακωνία
  • Alexandros Maragos
  • Ιωάννινα
  • Alexandros Maragos
  • Δελφοί
  • Alexandros Maragos
  • Βορειοκεντρική Πελοπόννησος
  • Alexandros Maragos
  • Μεσσηνία
  • Alexandros Maragos
  • Μεθώνη
  • Alexandros Maragos
  • Φοινίκη
  • Alexandros Maragos
  • Μονεμβασιά
  • Alexandros Maragos
  • Μονεμβασιά

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Καϊτανγκάτα: Δουλειές και σπίτια υπάρχουν, θα έρθει κανείς;

Καϊτανγκάτα: Δουλειές και σπίτια υπάρχουν, θα έρθει κανείς;
Η Καϊτανγκάτα είναι μια μικρή πόλη στο νότο της Νέας Ζηλανδίας. Μακριά, η αλήθεια είναι, για αυτό και αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: προσφέρει καλές δουλειές και σπίτια σε προσιτές τιμές, αλλά δεν βρίσκει κόσμο.
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι 800 κάτοικοι της μικρής πόλης δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, αλλά δημιούργησαν κίνητρα, ώστε να προσελκύσουν νεοζηλανδούς που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στις μεγάλες πόλεις.

Προσφέρουν ελκυστικό πακέτο διαμονής και εργασίας με αποδοχές 122.000 λίρες αγγλίας (147.000 ευρώ) το χρόνο.

Ο Μπράιαν Κάντογκαν, δήμαρχος της περιφέρειας που ανήκει η πόλη, εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα.
«Η ανεργία μας είναι 2. Όχι 2%, δύο άτομα» λέει με νόημα.

«Εδώ ζούμε όπως παλιά. Δεν κλειδώνουμε τα σπίτια, τα παιδιά κυκλοφορούν στους δρόμους. Έχουμε δουλειές, έχουμε σπίτια, αλλά δεν έχουμε κόσμο. Θέλουμε να ζωντανέψουμε την πόλη και περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες» συμπληρώνει ένας κάτοικος.

Σαφής...
Πηγή:in.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Αγαπήστε την μπυροκοιλιά σας»...απίστευτη διαφήμιση με άντρες... εγκύους

Ξανθιά, μαύρη, κόκκινη, φρουτώδης, πικρή, καπνιστή... Τα είδη είναι πολλά και απευθύνονται σε κάθε ουρανίσκο, απαιτητικό και μη.

«Το πιάσε μια μπύρα», το ακούς σε καφέ, ταβέρνες, σπίτια. Είναι το απαραίτητο συνοδευτικό σε αγώνες, μαζί με πίτσες ή σουβλάκια.
Αν και δεν συνάδουν απαραίτητα με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οι διαφημιστικές συνεχίζουν να προμοτάρουν τα προϊόντα τους με σούπερ καλογυμνασμένα μοντέλα, που απολαμβάνουν τη μπύρα τους σε παραλίες και κήπους.

Μια εταιρεία, όμως, πρωτοπορεί και βγάζει ίσως μια από τις πιο αστείες διαφημίσεις. Αντρες φουσκωμένοι από τις πολλές μπύρες, αγκαλιάζουν τη... μπυροκοιλιά τους, σαν να κουβαλάνε μωρό.
Αποτέλεσμα; Παρασκευάζεται με αγάπη!


Πηγή:athensparty.com

Eστιατόριο προσφέρει δωρεάν γεύμα εφ’ όρου ζωής με ένα αντάλλαγμα

Μια αλυσίδα με μπέργκερ στη Μελβούρνη προσφέρει δωρεάν γεύματα με ένα ιδιαίτερο αντάλλαγμα.
Συγκεκριμένα δίνει την προσφορά σε όποιον αλλάξει νόμιμα το επώνυμό του για να ταιριάζει με το φαγητό του εστιατορίου! Η αλυσίδα που έχει τέσσερα εστιατόρια στην πόλη προσφέρει ένα δωρεάν χάμπουργκερ την ημέρα σε όποιον αλλάξει το επώνυμό του σε Burger και για όσο διάστημα αυτός κρατήσει το νέο του όνομα.

Οι λάτρεις των μπέργκερ που θα κάνουν αυτή τη θυσία έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του Ιουλίου για να αλλάξουν επίθετο και να στείλουν ένα αντίγραφο με την επιβεβαίωση της αλλαγής του ονόματος στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, μάλιστα, μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν καθώς δεν υπάρχει όριο στους νικητές. Οι άνθρωποι που έχουν ήδη το επώνυμο Burger δεν μπορούν να συμμετέχουν, αλλά θα λάβουν ειδικά κουπόνια για γεύματα!


Πηγή:e-radio.gr

Ο αρχαιότερος (γνωστός) μισθός του κόσμου: Πληρώθηκε σε μπύρα

ANCIENT BEER
Κάποια από τα αρχαιότερα δείγματα γραφής του κόσμου έχουν να κάνουν με δύο...βασικές ενασχολήσεις των ανθρώπων: Το αλκοόλ και τη δουλειά. Σύμφωνα μεδημοσίευμα του New Scientist, πριν από περίπου 5.000 χρόνια, οι κάτοικοι της πόλης Ουρούκ, στο σημερινό Ιράκ, έγραφαν στη σφηνοειδή γραφή (cuneiform). Σε μία πλάκα από ανασκαφή στην περιοχή φαίνεται ένα ανθρώπινο κεφάλι να τρώει από ένα μπωλ, κάτι που σήμαινε «γεύμα»/ «μερίδα», και ένα κωνικό σκεύος, που σήμαινε «μπύρα». Γύρω βρέθηκαν σημάδια που καταγράφουν την ποσότητα μπύρας για έναν συγκεκριμένο εργάτη: Πρόκειται για την παλαιότερη γνωστή απόδειξη πληρωμής μισθού στον κόσμο, που δείχνει ότι οι έννοιες του εργαζομένου και του εργοδότη ήταν γνωστές πριν από 5.000 χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Το Τσατάλ Χουγιούκ, στη σημερινή Τουρκία, είναι μία από τις πρώτες γνωστές πόλεις. Τα σπίτια και τα ανθρώπινα απομεινάρια ηλικίας περίπου 9.000 ετών που έχουν βρεθεί εκεί είναι πολύ παρόμοια, υποδεικνύοντας σχέσεις ισότητας. «Όλοι επιδίδονταν σε μικρής κλίμακας γεωργία ή κυνήγι» λέει ο Ίαν Χόντερ, ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, που έκανε ανασκαφές εκεί από το 1993. Κανείς δεν ήταν ιδιοκτήτης της γης, και τα προϊόντα μοιράζονταν. Κατά τον Χόντερ, οι κάτοικοι της πόλης είναι μάλλον απίθανο να θεωρούσαν τις καθημερινές τους εργασίες «δουλειά». «Η άποψή μου είναι ότι θα το έβλεπαν απλά ως μέρος της καθημερινής τους δραστηριότητας, μαζί με το μαγείρεμα, τις τελετουργίες και τα γεύματα που ήταν σημαντικά τμήματα της ζωής τους». 
Η αλλαγή φαίνεται να προέκυψε μερικές χιλιάδες χρόνια μετά, λόγω μιας «επανάστασης» στη γεωργία, με νέες μεθόδους καλλιέργειας και εξημέρωσης ζώων, που είχε αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής τροφής, επιτρέποντας σε κάποιους να συγκεντρώσουν πλούτο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ars Technica σχετικά με τη συγκεκριμένη πληρωμή εργάτη, οι μισθοί σε μπύρα δεν περιορίζονταν στη Μεσοποταμία: Στην αρχαία Αίγυπτο έχουν βρεθεί αρχεία που δείχνουν ότι κάποιοι πληρώνονταν σε μπύρα για τη δουλειά τους- περίπου 4 με 5 λίτρα την ημέρα για αυτούς που έχτιζαν τις πυραμίδες. Και στον Μεσαίωνα επίσης, υπάρχουν καταγραφές από τον ποιητή Τζόφρι Τσώσερ για πληρωμές σε κρασί.
Η επιλογή της μπύρας θεωρείται πως είχε να κάνει (και) με τις...θρεπτικές της ιδιότητες: Η αρχαία μπύρα ήταν ένα πλούσιο, δυνατό ποτό που μπορούσε να «εκτελέσει χρέη» γεύματος. Επίσης, στην εποχή του Τσώσερ, πιστευόταν πως το κρασί κάνει καλό στην υγεία.

Τα 5 πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη που δεν υπάρχουν ούτε στο Google Maps

Τα 5 πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη που δεν υπάρχουν ούτε στο Google Maps
Ίσως και όλος ο κόσμος να πιστεύει πως καμία περιοχή δεν μπορεί να κρυφτεί από το Google Maps, όμως το κανάλι Dark 5 του You Tube έρχεται για να αναιρέσει αυτήν την υπόθεση, παρουσιάζοντας 5 μυστηριώδεις τοποθεσίες, που είναι κρυμμένες ακόμα και σε αυτήν την την πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, ποια μέρη είναι αυτά:
Κανγκτέγκα, στα Ιμαλάια: Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, η πρώτη φορά που αυτή η κορυφή "κατακτήθηκε", ήταν το 1964. Βέβαια, πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που εμπλέκουν τον εν λόγω τόπο με μυστικές αποστολές των Ναζί, καθώς και με την ίδρυση κρυφής βάσης τους εκεί, αλλά ακόμα και με την εύρεση ΑΤΙΑ. Όπως και να έχει, η κορυφή του βουνού αποτελεί ένα μαύρο σημείο στο Google Maps. Σύμπτωση ή όχι, κάπως έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας πάντως.
Σημείο της Γροιλανδίας, κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Thule: Στη συγκεκριμένη περιοχή, την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, συνετρίβη ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος Β-52, που μετέφερε πυρηνικά όπλα. Το σημείο αυτό είναι πιο δυσδιάκριτο σε σχέση με τον υπόλοιπο τριγύρω χώρο. Όσα για τα όπλα, εξερράγησαν, γεμίζοντας την περιοχή με πυρηνικό υλικό το οποίο τη μόλυνε.
Σημείο στην Τσουκότκα, στις ερημιές της Σιβηρίας: Αυτή η περιοχή, φαίνεται πως είναι "παραλλαγμένη", με αντιγραφή δορυφορικής εικόνας από άλλη κοντινή περιοχή, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας που μιλάν για εγκαταστάσεις διηπειρωτικών πυραύλων και πειραματικών όπλων, αλλά και άλλων μυστικών που μπορεί να κρύβονται εκεί, οργιάζουν.
Η νήσος Σάντι στον Ειρηνικό: Άρχισε να καταχωρείται σε χάρτες στα τέλη του 19ου αιώνα, χωρίς όμως να υπάρχει σε όλους, ενώ πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί στο Google Maps είχε γίνει μαύρο το σημείο της και μετά σβήστηκε εντελώς. Μάλιστα, το 2002 ειρηνευτικό πλοίο δεν μπόρεσε να βρει τις αντίστοιχες συντεταγμένες. Από τότε κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη με αυτό το νησί.
Junction Ranch, Έρημος Μοχάβε στην Καλιφόρνια: Αν ψάξει κανείς για αυτό το μέρος, θα δει τον μεγάλο χώρο απογείωσης/προσγείωσης αεροσκαφών, όπως και τον χώρο στρατιωτικών δοκιμών που υπάρχουν εκεί, για τις δοκιμές νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το θέμα είναι όμως, ότι στις εικόνες υπάρχουν ορισμένα παράξενα στοιχεία, που ίσως να δείχνουν κάποιου είδους παρέμβαση.


Πηγή:e-radio.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Ελάτε για μπάνιο και αν βρέξει, τα λεφτά σας πίσω»

«Ελάτε για μπάνιο και αν βρέξει, τα λεφτά σας πίσω»
Βενετία
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρμόδιοι σε τουριστική πόλη κοντά στη Βενετία, προκειμένου να προσελκύσουν λουόμενους. «Ελάτε να μαυρίσετε και αν βρέξει, θα πάρετε τα χρήματά σας πίσω» είναι το σλόγκαν στην πόλη Iεζόλο.
Στον σχετικό δικτυακό τόπο που αφορά τις παραλίες της περιοχής, οι λουόμενοι προπληρώνουν για μια θέση στην παραλία, πληρώνοντας 1 ευρώ επιπλέον ως «ασφάλεια κατά της βροχής».

Αν βρέξει μεταξύ 11:00 και 17:00 και η βροχή ξεπεράσει τα 3χιλιοστά, τότε τα χρήματα για την ξαπλώστρα επιστρέφονται.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ιούνιος ήταν μάλλον κακός μήνας για την τουριστική βιομηχανία, καθώς ο κακός καιρός είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι αφίξεις κατά 18%.
Πηγή:in.gr

«Έφυγε» στα 86 του ο Μπαντ Σπένσερ

«Έφυγε» στα 86 του ο Μπαντ Σπένσερ

Με τις «φάπες» του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ειδικά στο αχτυπητο κινηματογραφικό δίδυμο με τον Τέρενς Χιλ - Ο Μπαντ Σπένσερ έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός, Κάρλο Πεντερσόλι, γνωστότερος ως Μπαντ Σπένσερ. Ο περίφημος πρωταγωνιστής των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν και σκηνοθέτης, έφυγε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο γιος του γνωστού ηθοποιού μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του ξεψύχησε στις 18:15 το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως αποκάλυψε ο Τζιουζέπε Περντεσόλι δεν υπέφερε καθόλου και όλη του η οικογένεια ήταν δίπλα του.

Όπως είπε, η τελευταία λέξη του Bud Spencer ήταν «ευχαριστώ». O Μπαντ Σπενσερ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη δεκαετία του 1970 όταν πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες με τον ακλόνητο δίδυμο του τον Τέρενς Χιλ.



H είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι τον αποχαιρέτισε με ένα tweet γράφοντας χαρακτηριστικά: "Αντίο Bud Spencer. Σε αγαπούσαμε πολύ".

Ο Μπαντ Σπενσερ ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς καλτ ήρωες δράσης αλλά και Ιταλός πρωταθλητής κολύμβησης. Το 1950 έγινε ο πρώτος Ιταλός που κολύμπησε τα 100 μέτρα ελεύθερο σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1951 ενώ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά στο ίδιο αγώνισμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνης το 1956. Μάλιστα το 1954 κατέκτησε ως πολίστας το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Λάτσιο! Πάντως η κολυμβητική του καριέρα σταμάτησε απότομα το 1957.



Η κινηματογραφική διαδρομή Το 1967 ήταν σημαδιακό έτος για τον Κάρλο Πεντερσόλι. Ο σκηνοθέτης Giuseppe Colizzi, τον κάλεσε να παίξει σε ένα ιταλικό σπαγγέτι – γουέστερν. Μαζί του θα έπαιζε ένας άλλος Ιταλός, ο Mario Girotti. Η ταινία λεγόταν «Ο θεός συγχωρεί, εγώ όχι». Τότε ο Κάρλο Πεντερσόλι άλλαξε τον όνομά του σε Bud Spencer και ο Giuseppe Colizzi σε Τerence Hill. Το όνομα που διάλεξε ο Κάρλο, δηλαδή Bud (μπουμπούκι), έλεγε ότι είχε πλάκα επειδή ήταν τελείως αταίριαστο με την εμφάνισή του. Το Spencer ήταν προς τιμήν του ηθοποιού Spencer Tracy. Το δίδυμο έκανε θραύση και φυσικά οι παραγωγοί δεν είχαν κανένα σκοπό να χαλάσουν την πετυχημένη συνταγή. Τη δεκαετία του ’70 οι δυο τους έπαιξαν σε περισσότερες από 20 ταινίες, όπου έσπαγαν στο ξύλο κάθε λογής κακοποιό, με χιούμορ και ευρηματικότητα. 

Μέχρι και χτες οι δύο Ιταλοί παρέμεναν καρδιακοί φίλοι.... 

Για τη βία στις ταινίες του είχε πει ότι ήταν πάντα ένα αστείο και πως αυτό που ήθελε ήταν να σταματήσει ό,τι και στην πραγματική ζωή: την αδικία. "Η βία μου ήταν πάντα ένα αστείο. Ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας στο μυαλό όλων αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να εξεγερθούν κατά των αυθαιρεσιών εις βάρος τους-από το αφεντικό τους στη δουλειά  για παράδειγμα", είπε κάποτε





Πηγή:protothema.gr

O ΕΟΦ ανακαλεί αρωματικά χώρου γιατί μπορεί να τα τρίψετε σε τσιγάρο και να τα πιείτε

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, αγαπητοί φίλοι. Χαλασμένα γιαουρτάκια, σαπισμένα κρεατάκια, ρυζογκοφρέτες οι οποίες μάλλον αρκεί να είναι όντως ρυζογκοφρέτες ώστε να ανακληθούν. Αυτή τη φορά όμως ο ΕΟΦ εντόπισε μερικά αρωματικά χώρου aka ποτ πουρί τα οποία περιείχαν μέσα συνθετικάκανναβινοειδή.
 potpourri-5-9-131
Φωτογραφία από ένα ποτ πουρί που δεν περιέχει κανναβινοειδή

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έστειλε για ανάλυση στο Χημείο του Κράτους μερικά αρωματικά χώρου με ευφάνταστα ονόματα τα οποία μάλλον υποψίασαν τον ΕΟΦ. Κάπως έτσι δόθηκε τελικά η εντολή για ανάκληση των προϊόντων “Herbal Incense Blend”, “Πυθία Αρωματικό Ποτπουρί Ultra”, “Hulk Flower Enrichment 100% legal”, “Barely Legal Potpouri Blend” κλπ.

Ο ΕΟΦ ανέφερε ότι η ανάκληση των προϊόντων έγινε επειδή μεταξύ άλλων “τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνισθούν“. Όπως διαβάζουμε εδώ:

ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση των προϊόντων Deep Blue Ocean και Luminated Aroma, Mind Trip Warning Extra Potent Blend, Hulk Flower Enrichment 100% legal,Barely Legal Potpouri Blend, (ποτ πουρί αρωματικών χώρου), διότι ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές CUMYL-5FPINACA (ποτ πουρί αρωματικών χώρου), διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές MDMB-CHMICA. Ανακαλείται, ακόμη, το προϊόν “Πυθία Αρωματικό Ποτπουρί Ultra“, διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, ταυτοποιήθηκαν τα συνθετικά κανναβινοειδή JWH-122 & JWH-210.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, τα παραπάνω προϊόντα, τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνισθούν.

Οι εταιρείες που εισάγουν και διακινούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στη χώρα μας οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Πηγή:luben.gr

Γιατί όσο μεγαλώνεις το χανγκόβερ χειροτερεύει;

Δηλαδή όχι εμείς, οι επιστήμονες, αλλά εμείς σου μεταφέρουμε τα άσχημα νέα.

Θυμάσαι εκείνα τα ωραία χρόνια που έβγαινες, έπινες 8 ποτά και 17 σφηνάκια και την επόμενη ημέρα ξυπνούσες μια χαρά; ΟΚ, ίσως την πρώτη μισή ώρα είχες έναν ελαφρύ πονοκέφαλο αλλά μέχρι εκεί. Μετά συνέχιζες κανονικά τη ζωή σου και σχεδίαζες τα επόμενα ποτά.
Όχι όπως σήμερα, που βγαίνεις, πίνεις 3 ποτά και ολόκληρη την επόμενη ημέρα είσαι σαν άρρωστος. Επιστήμονες δούλεψαν για σένα και κατέληξαν σε τρεις πολύ απλούς λόγους που όσο μεγαλώνεις το χανγκόβερ γίνεται χειρότερο (κοίτα πλάκα, και με την ομώνυμη ταινία το ίδιο συμβαίνει).
Για να μην νιώθεις λοιπόν ξεχωριστός, δεν είναι μόνο οι δικές σου αντοχές που μειώνονται όσο περνάνε τα χρόνια, άλλα όλων των φίλων του αλκοόλ.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι λόγω της μείωσης των απαραίτητων ενζύμων, ο οργανισμός σου καταναλώνει περισσότερη ώρα για να αφομοιώσει και να διασπάσει το αλκοόλ. Με λίγα λόγια, κάθε σταγόνα αλκοόλ που πίνεις περνάει περισσότερη ώρα μέσα στον οργανισμό σου, προκαλώντας όλες τις δυσάρεστες συνέπειες του χανγκόβερ, όπως τον πονοκέφαλο και τη ναυτία.

Ακόμη μια αιτία είναι το αυξανόμενο λίπος στον οργανισμό σου (μην πεις "ποιο λίπος;", μεταξύ μας είμαστε). Όσο περισσότερο λίπος έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να απορροφήσεις το αλκοόλ, επομένως όσο πιο πολύ το ρίχνεις έξω, θα πρέπει να υπομείνεις και τις συνέπειες.
Για να κλείσουμε το ευχάριστο κι αισιόδοξο αυτό θέμα, θα προσθέσω απλά ότι η ποσότητα νερού στον οργανισμό σου, μειώνεται όσο μεγαλώνεις. Και μάντεψε τι κάνει (και) το νερό: ακριβώς, διασπά το αλκοόλ.
Δύσκολα τα πράγματα παιδιά, το συμπέρασμα είναι πιείτε όσο προλαβαίνετε. #γερνάμε
Πηγή:oneman.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μετά το Grexit και το Brexit τι; Έρχονται τα Byegium και Austria La Vista

9GAG
Είχαμε το Grexit, που ευτυχώς έμεινε μόνο ως ιδέα, και τώρα έχουμε το Brexit. Τι θα ακολουθήσει άραγε;
Το 9gag αναρωτήθηκε πώς θα ονομάσουν την «καμπάνια εξόδου» τους άλλες χώρεςπου ίσως θελήσουν να αποχωρήσουν από κάθε είδους ένωση, και κατέληξε σε μερικά πολύ έξυπνα ονόματα.
Για δείτε!
Νορβηγία: Noraway
Βέλγιο: Byegium
Πορτογαλία: Departugal
Τσεχία: Czechout
Ιταλία: Italeave
Φινλανδία: Finish
Ουγγαρία: Donegary
Ολλανδία: Nethermind
Λετονία: Latervia
Γαλλία: Fruckoff
Ελβετία: Splitzerland
Αυστρία: Austria La Vista