Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στη Σουηδία πληρώνουν για να ζήσουν μία ημέρα σαν άστεγοι [βίντεο]

Στη Σουηδία πληρώνουν για να ζήσουν μία ημέρα σαν άστεγοι [βίντεο]
Ενα ευφάνταστο, αλλά για πολλούς κατακριτέο τρόπο βρήκαν κάποιοι Σουηδοί για να βγάλουν λεφτά. Προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να ζήσουν μία ημέρα ως άστεγοι. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Faktum που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ δεν νοικιάζουν δωμάτια, αλλά σημεία όπου θα μπορούσε ένας πραγματικός άστεγος να περνάει τις νύχτες του.
Το δωμάτιο-σημείο στο ξενοδοχείο Faktum κοστίζει 10 δολάρια τη βραδιά και οι πελάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τη θέση τους ανάμεσα από 10 επιλογές: Ενα σημείο κάτω από μια γέφυρα, ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, ένα παγκάκι, το δάσος ή ακόμα και κάτω από τα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
Οι κρατήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου, καθώς στο σάιτ του ξενοδοχείου υπάρχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλων αυτών των θέσεων ώστε να κάνουν την εμπειρία να φαίνεται δελεαστική.
Πού αλλού θα βρείτε μια υπόγεια διάβαση να περιγράφεται ως «Νιώστε τον παλμό της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Gullbergsvass. Αυτή η ευχάριστη κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από την ρομαντική τοποθεσία Dreamer's Quat: μια πηγή έμπνευσης για μουσικούς και καλλιτέχνες. Και όλα αυτά υπό το ευγενές άγρυπνο μάτι του Skansen Lion και των αιώνιων φρουρών του».
Βέβαια οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως ο πραγματικός σκοπός της πράξης αυτής είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των 3.400 αστέγων που υπάρχουν στο Γκέτεμποργκ.

Πηγή:iefimerida.gr

Ο Nick Cave γράφει στίχους και μουσική για την Αθήνα της εξαθλίωσης [βίντεο]

Ο Nick Cave γράφει στίχους και μουσική για την Αθήνα της εξαθλίωσης [βίντεο]
O εντυπωσιακός Nick Cave, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και όχι μόνο, που λατρεύεται όσο λίγοι στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα το νέο του τραγούδι αφιερωμένο στις εικόνες διαμαρτυρίας και εξαθλίωσης που βλέπει στην Ελλάδα και την Αθήνα της φτώχειας, των διαδηλώσεων και των δακρυγόνων.
Συνθέτης ιδιαίτερης ευφυΐας, στιχουργός και ποιητής ο Cave επιστρέφει με ένα τραγούδι γροθιά στο στομάχι με αρκετή δόση ειρωνείας για την ανθρώπινη κοινωνία και μια κραυγή αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους Ελληνες.
Το τραγούδι του παγκοσμίου φήμης μουσικού που κυκλοφορεί με την αγαστή συνεργασία των εδώ και τριάντα περίπου χρόνια συνοδοιπόρων του, των Bad Seeds, τιτλοφορείται «Lightning Bolts», δηλαδή «Κεραυνοί» ως μια ευθεία αναφορά στον αρχαίο Θεό των Ελλήνων τον Δία.
Αλλωστε έτσι ξεκινάνε και οι στίχοι στου κομματιού «Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιό μου, δώρο από τον Δία», ενώ κάνει ειδική αναφορά στις διαδηλώσεις και τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια,
«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα» αναφέρει ο Nick Cave και με τρόπο καυστικό συνεχίζει «εγώ είμαι δίπλα στην πισίνα και μαυρίζω» και περιγράφει μια εφιαλτική εικόνα σημειώνοντας «στο λίκνο της δημοκρατίας ακόμη και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες»
Γνωστός για την αγάπη του προς την Ελλάδα και τους Ελληνες, επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας όχι μόνο για συναυλίες, αλλά και για διακοπές, ενώ έχει αμέτρητους φίλους και όχι μόνο θαυμαστές.
Πολυσχιδής προσωπικότητα, ο 56χρονος τραγουδοποιός έγινε γνωστός με το αυστραλιανό γκρουπ Birthday Party που βιάστηκαν κάποιοι να το χαρακτηρίσουν «πανκ», αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι η περίπτωση του Cave δεν θα χωρούσε ποτέ σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες και ταμπέλες.
Από το 1983, όταν, μετά από τέσσερις δίσκους, εγκατέλειψε τους Birthday Party και σχημάτισε τους Bad Seeds έχει διανύσει μια εντυπωσιακή μουσική πορεία με δεκαπέντε πολύ πετυχημένους δίσκους και αμέτρητες επιτυχίες που του έφεραν παγκόσμια αναγνώριση.
Κυκλοφόρησε, ακόμη, άλλους δύο δίσκους με ένα άλλο project τους Grinderman, που είναι οι ίδιοι οι Bad Seeds με άλλο όνομα, αλλά έχει συνθέσει και αμέτρητα soundtracks, ορισμένα εκ των οποίων έχουν κατακτήσει πολλά βραβεία.
Ιδιόρρυθμος και σκοτεινός, με ταραχώδη ζωή ο Nick Cave, αλλά αναμφισβήτητο ταλέντο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς μουσικούς της τελευταίας τριακονταετίας.
 

Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Περίεργη μορφή σε φωτογραφία του Google Earth από χωριό-φάντασμα

Περίεργη μορφή σε φωτογραφία του Google Earth από χωριό-φάντασμα
Η μορφή, μάλλον ανδρική, βρίσκεται δίπλα στα χαλάσματα σπιτιού σε ένα χωριό-φάντασμα, που έχει ερειπωθεί από το 1946.
Το South Gloucestershire εγκαταλείφθηκε και γκρεμίστηκε, προκειμένου να κατασκευαστεί αεροδιάδρομος.
Τα ερείπια ωστόσο παρέμειναν και είναι ορατά.
Δείτε την περίεργη μορφή:

Πηγή:e-radio.gr


Πρόστιμο σε όσους δεν τελειώσουν το γεύμα τους!

Το εστιατόριο «Hachikyo» στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας, που ειδικεύεται στα θαλασσινά, βάζει… τσουχτερό πρόστιμο σε όσους επισκέπτες δεν τελειώσουν το φαγητό τους, κοινώς σε εκείνους που δεν θα έχουν φάει και την τελευταία τους μπουκιά! «Είναι ένας τρόπος για να εκτιμήσει ο καθένας το φαγητό που καταναλώνει, να σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να παρασκευαστεί από τον μάγειρα, πόσος κόπος χρειάζεται για να βρεθούν οι πρώτες ύλες αλλά και να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που πληρώνει στο λογαριασμό. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτα πιάτα στο τραπέζι! Ο καθένας οφείλει να τελειώσει όλο το φαγητό του και να μην πετάξει τίποτα», αναφέρει ο σεφ του εστιατορίου.
perierga.gr - Εστιατόριο βάζει πρόστιμο σε όσους δεν τελειώσουν το γεύμα τους!
Η σκέψη δημιουργήθηκε από ένα βασικό πιάτο του μαγαζιού, ιδιαίτερα ακριβό και… δυσεύρετο. Το περίφημο και δημοφιλές tsukko meshi αποτελείται από αυγοτάραχο σολομού, ενώ η συλλογή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη για τους ψαράδες. «Ξεκινήσαμε από εκεί, θέλοντας να εκτιμήσει ο κόσμος τον κόπο των αλιέων μας. Στην πορεία το… μέτρο ίσχυσε για όλα τα πιάτα», συμπληρώνει ο σεφ. Όσο για το πρόστιμο; Επιπλέον 20 δολάρια στο λογαριασμό για κάθε πιάτο που μένει ατελείωτο! Πάντως, το συγκεκριμένο εστιατόριο κάνει καθημερινά τρελές πωλήσεις αφού ως φαίνεται οι πελάτες του… θέλουν να τρώνε όλο το φαΐ τους και να προκαλούνται γι’ αυτό!
Πηγή:perierga.gr

Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν… ονοματεπώνυμο!


Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος». Η τράπουλα αποτελείται από τα «τραπουλόχαρτα» ή «παιγνιόχαρτα» ή «χαρτιά» και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία.
Οι φιγούρες της τράπουλας
Στη διάρκεια της ιστορίας εμφανίστηκαν αρκετές παραλλαγές αλλά τελικά επικράτησε το γαλλικό «σύστημα»(french pak), που έχει τις ρίζες του στη Γαλλία του 16ου αιώνα, γι αυτό και οι φιγούρες παριστάνουν ενδυμασίες της εποχής. Σύμφωνα με αυτό οι φιγούρες είναι βασιλιάς, ιππότης και υπηρέτης, ενώ αργότερα προστίθεται η βασίλισσα, με αποτέλεσμα η τρίτη σημερινή φιγούρα, ο βαλές, να πάρει χαρακτηριστικά και του ιππότη και του υπηρέτη.
Οι φιγούρες δεν είναι τυχαίες αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιστορικές ή μυθικές μορφές.
Έτσι οι ρηγάδες είναι οι: Καρλομάγνος (ρήγας κούπα), Ιούλιος Καίσαρας (ρήγας καρό), Μέγας Αλέξανδρος (ρήγας σπαθί), Δαβίδ (ρήγας μπαστούνι).
Οι τέσσερις ντάμες είναι: η Παλλάδα Αθηνά (ντάμα μπαστούνι), η Ιουδήθ (η γενναία Εβραία που σκότωσε τον Ολοφέρνη), η Αρζίν (Argine, μάλλον αναγραμματισμός του regina=βασίλισσα) και η Ραχήλ (σύζυγος του Ιακώβ).
Τέλος οι τέσσερις βαλέδες είναι: ο Έκτορας (βαλές καρό), ο Λάνσελοτ, ο Οζιέ και ο Λαϊρ.
Ελληνική τράπουλα
Η παλαιότερη γνωστή ελληνική τράπουλα χρονολογείται στο 1822 και σ’ αυτήν οι τέσσερις ρηγάδες απεικονίζονται με τις μορφές των Αλέξανδρου Υψηλάντη, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Γεωργάκη Ολύμπιου και Γεωργίου Καντακουζηνού.
Perierga.gr - Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν... ονοματεπώνυμο!
Πηγή:perierga.gr

Μετά τη δουλειά έκλειναν τον Κινέζο μάγειρα σε κλουβί


Επί έναν χρόνο ένας Κινέζος μάγειρας υποχρεωνόταν να κοιμάται σε ένα κλουβί, στο πίσω μέρος ενός εστιατορίου του Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων.
Ο άτυχος μάγειρας έπεσε θύμα εκμετάλλευσης "με τον χειρότερο τρόπο", διαβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Άμστερνταμ.
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και άλλα τέσσερα άτομα διώκονται για εμπορία ανθρώπων.
Σύμφωνα με την εισαγγελία "το θύμα εκφοβιζόταν και αναγκαζόταν να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες" σε πολλά κινέζικα εστιατόρια του Άμστερνταμ και του Άρνεμ, στα ανατολικά της χώρας. Δεν είχε το δικαίωμα να δει γιατρό και κοιμόταν σε ένα κλουβί στο οποίο είχε εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης για να τον ελέγχουν. Τον τελευταίο χρόνο ζούσε ουσιαστικά "σε αυτό το βρομερό κλουβί, όπου τον στοίχειωνε η ανάμνηση των χτυπημάτων που είχε δεχτεί".
Ο Κινέζος μάγειρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, εργαζόταν επί πολλές ώρες, σχεδόν χωρίς μισθό. "Βρισκόταν σε μια ξένη χώρα, χωρίς χρήματα και χωρίς να ξέρει τη γλώσσα. Πρόκειται για ένα θύμα εκμετάλλευσης, έναν απελπισμένο και τρομακτικά μόνο άνδρα", σημείωσε η εισαγγελία.
Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών στην ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και από 10 έως 15 μήνες στους άλλους κατηγορούμενους.
Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η εμπορία ανθρώπων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία. Το 2011καταγράφηκαν 605 κρούσματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες τις οποίες οι δράστες εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.
Πηγή:newsit.gr

Έχει δώσει για δίπλωμα 107 φορές και έχει κοπεί σε όλες!


Οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, ειδικά στην Αγγλία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Είναι λογικό κάποιος να κοπεί μία-δύο φορές, ωστόσο αυτό που έχει κάνει ένας 28χρονος, ξεπερνά κάθε φαντασία.
Ο νεαρός Βρετανός, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχει κοπεί στις γραπτές εξετάσεις 107 φορές! Πρόκειται ίσως για παγκόσμιο φαινόμενο, αφού κανείς δεν μπορεί να έχει δώσει τόσα πολλά τεστ και να μην τα έχει μάθει απ΄έξω. Το χειρότερο είναι,ότι έχει καταβάλλει και το ποσό των 3,317 λιρών μόνο για τα θεωρητικά, αφού κάθε φορά που δίνει εξετάσεις δίνει και 31 λίρες.
Τα θεωρητικά στην Αγγλία περιλαμβάνουν δύο είδους τεστ. Ένα με 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που πρέπει να απαντηθούν τουλάχιστον 43 σωστά και ένα τεστ αντίληψης κινδύνου με 75 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σωστά οι 44. Ο 28χρονος λοιπόν, δεν μπορεί να περάσει αυτά τα δύο, με αποτέλεσμα να μην έχει μπει καν μέσα στο αυτοκίνητο για την πρακτική.
Πραγματικά απίστευτος ο Βρετανός. Άξιος για ρεκόρ Γκίνες
Πηγή:monopoli.gr

Κάλεσε το 100 για τσιγάρα!


Μια γυναίκα από το Τέξας συνελήφθη με την κατηγορία ότι κάλεσε το 100 για να αναφέρει ότι χρειάζεται τσιγάρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το γραφείο του σερίφη ανέφερε ότι η γυναίκα κάλεσε το 100 στις 11 Φεβρουαρίου και είπε στον υπάλληλο που απάντησε: «Χρειάζομαι μερικά τσιγάρα», ανέφερε η εφημερίδα «Star Telegram» σε ρεπορτάζ της.
Η γυναίκα που έδωσε το όνομα "Gary Roberts" είπε έπειτα στον άνθρωπο που σήκωσε το τηλέφωνο ότι πήρε λάθος αριθμό.
Οι αρχές εντόπισαν τη διεύθυνσή της προτού κλείσει το τηλέφωνο.
Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, είπαν ότι την βρήκαν σε κατάσταση μέθης και ανέφεραν πως θεώρησε αστείο να καλέσει την αστυνομία για τσιγάρα!
Πηγή:pathfinder.gr

Επανεμφανίστηκε το σοβιετικό κρουαζιερόπλοιο - φάντασμα

Στον βόρειο Ατλαντικό εντοπίστηκε το παγοθραυστικό Lyubov Orlova, το οποίο χρησιμοποιούσαν σοβιετικοί επιστήμονες για να κάνουν τις έρευνές τους στα παγωμένα νερά του Νότιου Πόλου και μετά την πτώση του καθεστώτος έγινε κρουαζιερόπλοιο.
Επανεμφανίστηκε το σοβιετικό κρουαζιερόπλοιο - φάντασμα
Το MV Lyubov Orlova είχε χτιστεί το 1976 στην τότε Γιουγκοσλαβία με σκοπό να πλέει στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας και στην Ανταρκτική. Πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ρωσίδα σταρ του σινεμά και αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν πλοίο επιστημονικών αποστολών. Το 1999 ανακαινίσθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε κρουαζιερόπλοιο με χώρο δράσης την Ανταρκτική, ενώ το 2002 εκσυγχρονίστηκε ξανά.
Σε ένα από τα ταξίδια του ωστόσο «έκατσε» σε αβαθή και στη συνέχεια κατασχέθηκε λόγω χρεών της εταιρείας και αποφασίστηκε να διαλυθεί σε μέταλλο για την πληρωμή τους. Κατά την μεταφορά του από ρυμουλκό ωστόσο έσπασαν τα συρματόσχοινα και μέσα στην κακοκαιρία το πλοίο χάθηκε στα νερά του βόρειου Ατλαντικού.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου εντοπίστηκε προσωρινά, αλλά επειδή βρισκόταν σε νερά όπου δεν αποτελούσε κίνδυνο για τις εξέδρες πετρελαίου και τη ναυσιπλοΐα, αφέθηκε και πάλι στην τύχη του.

Προ ημερών εντοπίστηκε ξανά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέει ελεύθερο περίπου 2.400 χιλιόμετρα δυτικά της Ιρλανδίας...
Πηγή:e-go.gr

Το Yandex Maps πρόδωσε τον άπιστο αρραβωνιαστικό

Για διεύθυνση έψαχνε, τον "άτακτο" σύντροφό της βρήκε. Διαβάστε την απίθανη ιστορία μιας 24χρονης, που ανακάλυψε, μέσω διαδικτύου ότι το αγόρι της την απατά.

Κάποτε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έκλειναν τα καλύτερα τα σπίτια, αλλά εδώ και μια δεκαετία, το διαδίκτυο έχει προστεθεί στις αιτίες διαζυγίου.
Αυτό το διαπίστωσε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, η 24χρονη Ρωσίδα Μαρίνα Βοινόνα, ψάχνοντας στο Yandex Maps τη διεύθυνση του σπιτιού της.
Όπως αναφέρει η Telegraph, η υπηρεσία Yandex Maps, μοιάζει με το γνωστό σε όλους μας Google Maps, με μια ουσιαστική διαφορά. Δεν "θολώνει" τα πρόσωπα στις φωτογραφίες!
Όταν λοιπόν η Μαρίνα έκανε την αναζήτηση και το πρόγραμμα εμφάνισε τη φωτογραφία του δρόμου έξω από το σπίτι της στη Δυτική Ρωσία, είδε τον αρραβωνιαστικό της, Σάσα, αγκαλιά με μια μυστηριώδη μελαχρινή.
Στην επόμενη εικόνα, ο Σάσα φιλούσε τη μελαχρινή, χωρίς να γνωρίζει ότι το άγρυπνο μάτι της -κλείνω σπίτια- Yandex Maps, τον παρακολουθεί
Η 24χρονη έμεινε άναυδη. Ο επί πέντε χρόνια σύντροφός της και όπως η ίδια τον χαρακτηρίζει, "ο έρωτας της ζωής της", την απατούσε.
"Πρώτα παρατήρησα μια οικεία σιλουέτα και σκέφτηκα, είναι δυνατόν να είναι ο Σάσα μου; Μετά είδα ότι το χέρι του, το οποίο εκείνη την εποχή είχε σπάσει, ήταν δεμένο" δήλωσε στο Life News.
Όταν ο Σάσα άλλαξε χίλια χρώματα
Η Μαρίνα χαρακτήρισε "μοιραίο" το γεγονός και όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον αρραβωνιαστικό της, εκείνος ομολόγησε αμέσως.
"Όταν ο Σάσα, επέστρεψε σπίτι, του είπα να έρθει στον υπολογιστή και να βρει τη διεύθυνση στον χάρτη. Όταν είδε τη φωτογραφία, το πρόσωπό του άλλαξε χρώμα. Τον κοίταξα στα μάτια, περιμένοντας να μου εξηγήσει".
Ο Σάσα παραδέχθηκε το λάθος του, είπε στη Μαρίνα ότι δεν αισθανόταν τίποτα για την άλλη γυναίκα και της ζήτησε να τον συγχωρέσει. Η 24χρονη, έξαλλη από την απιστία του, δεν τον συγχώρεσε και ματαίωσε τον γάμο τους.
"Αρχικά, μετάνιωσα που έψαξα στο διαδίκτυο για τη διεύθυνση, ωστόσο κατάλαβα ότι είναι χαζό να κατηγορώ την τεχνολογία για την απιστία του συντρόφου μου", είπε η Μαρίνα.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με το να φαίνεται το πρόσωπό του στην ιστοσελίδα, μπορεί να κάνει αίτηση και αυτό θα αφαιρεθεί.
Το 2009 μια γυναίκα ζήτησε διαζύγιο, όταν διαπίστωσε και πάλι μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας ότι το αυτοκίνητο του συζύγου της ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μιας άλλης γυναίκας.
Πηγή:news247.gr

Το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο έγινε κτίριο στη Μελβούρνη

Ποια είναι η ιδέα που υλοποίησαν ο ομογενής Εμανουέλ Τζιόρτζιο και ο Έλληνας αρχιτέκτονας Γιώργος Μεταξάς.

Τo πρώτo Ελληνικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 1861 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και απεικόνιζε την κεφαλή του Ερμή, του Ταχυδρόμου των Θεών έγινε κτίριο στη Μελβούρνη το …2013!
Το έργο υλοποίησε ο ομογενής Εμανουέλ Τζιόρτζιο με τη συνεργασία του Έλληνα αρχιτέκτονα Γιώργο Μεταξά.
Η ιδέα ήταν όμως της συζύγου του κ. Τζιόρτζιο, Στέλλας.
Όταν το ζεύγος αγόρασε ένα παλιό ταχυδρομείο στην οδό Ντάντις του 'Αλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης και αποφάσισαν να το ανακαινίσουν και να το μετατρέψουν σε συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων η κα Τζιόρτζιο είχε την ιδέα να συνδυαστεί το ταχυδρομείο με τον Ερμή, τον Ταχυδρόμο των Θεών. Τότε η καλλιτέχνης Κέϊτ Σπένσερ μετά από έρευνες κατέφυγε στο πρώτο Ελληνικό γραμματόσημο.
"Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και δαπανηρό. Ένας από τους λόγους είναι πως το παλιό ταχυδρομείο είναι διατηρητέο κτίριο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές" είπε ο κ. Τζιόρτζιο.
Μετά από τέσσερα χρόνια "διαβουλεύσεων" με τον τοπικό δήμο, δόθηκε η άδεια και δημιουργήθηκε το συγκρότημα "Ερμής" με το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο να δεσπόζει στην πρόσοψή του και να αποτελεί αξιοθέατο. Το συγκρότημα διαθέτει αρκετά διαμερίσματα με το πιο "φτηνό" γύρω στις 700.000 δολάρια.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ένα ποδήλατο που μεγαλώνει με το παιδί σας!


Μια ισπανική εταιρεία ποδηλάτων δημιούργησε μια νέα σειρά ποδηλάτων που προσαρμόζονται σε μέγεθος καθώς το παιδί μεγαλώνει σε ηλικία.
Πολλά ποδήλατα έχουν σέλα και τιμόνι που προσαρμόζονται στο ύψος του παιδιού καθώς αυτό μεγαλώνει, όμως μια ισπανική εταιρεία προχώρησε παραπέρα και εμπνεύστηκε ένα ποδήλατο που αλλάζει μέγεθος καθώς όλα τα μέρη του μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Το καινοτόμο ποδήλατο διαθέτει ένα επεκτάσιμο δοκάρι που αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος του ποδηλάτου. Δείτε το βίντεο:

Πηγή:pathfinder.gr

Το πιο κρύο χωριό του κόσμου, έγινε ακόμη πιο ψυχρό

Τους -71 βαθμούς Κελσίου έδειξε ο υδράργυρος στο πιο κρύο χωριό του κόσμου, το Oymyakon της Ρωσίας.
Το πιο κρύο χωριό του κόσμου, έγινε ακόμη πιο ψυχρό
Τους -71 βαθμούς Κελσίου έδειξε ο υδράργυρος στο πιο κρύο χωριό του κόσμου, το Oymyakon της Ρωσίας. Πρόκειται για τη χαμηλότερη καταγεγγραμμένη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί σε κατοικημένη περιοχή ανά τη Γη.
Το χωριουδάκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει πληθυσμό περίπου 500 ατόμων. Αρχικά, το μέρος χρησίμευε μόνο ως τοποθεσία προσωρινής διαμονής από νομάδες εκτροφείς ταράνδων, στη δεκαετία του 1920 και του 1930, ενώ αργότερα έγινε μόνιμος οικισμός.

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα διαβίωσης κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ διαθέτουν πολύ λίγες σύγχρονες ανέσεις. Κάλυψη κινητής τηλεφωνίας δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε, όπως λένε οι κάτοικοι τα κινητά δε θα λειτουργούσαν σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η προσγείωση αεροσκάφους είναι επίσης αδύνατη και φυσικά ούτε λόγος για βλάστηση. Οι ντόπιοι επιβιώνουν τρώγοντας κυρίως κρέας και γάλα ταράνδου και κρέας αλόγου για να καλύψουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες και για θέρμανση χρησιμοποιείται ο άνθρακας και το ξύλο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητα δεν είναι εφικτή στις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, λόγω παγετού ενώ και η ταφή των νεκρών μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις ημέρες, μέχρι το έδαφος να ζεσταθεί με κάρβουνα και να μπορέσει να σκαφτεί.

Παρά τις συνθήκες οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί και η καθημερινότητά τους δεν επηρεάζεται από το κρύο. Το τοπικό σχολείο για παράδειγμα κλείνει μόνο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από -52 βαθμούς Κελσίου!

Οι καλοκαιρινοί μήνες αντίθετα, είναι πολύ πιο ζεστοί, με θερμοκρασία που συχνά φθάνει πάνω από 20 ° C τον Ιούλιο.
Πηγή:e-go.gr

Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!

perierga.gr - Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!
Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο: «Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».
Όλοι οι υποψήφιοι (εκτός από έναν) απάντησαν ως εξής: Κάποιοι είπαν ότι θα πάρουν την ηλικιωμένη για να την πάνε στο νοσοκομείο και να τη σώσουν, άλλοι προτίμησαν το γιατρό για να του ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε στο παρελθόν και ορισμένοι μόνο επέλεξαν το ταίρι των ονείρων τους.
Προσελήφθη τελικά ένας (άντρας) που απάντησε με τον πλέον έξυπνο τρόπο: «Θα δώσω τα κλειδιά στο γιατρό για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και εγώ θα περιμένω το λεωφορείο με την κοπέλα των ονείρων μου!»
Είναι μια πολύ παλιά ιστορία αλλά ιδαίτερα ευρηματική…
Πηγή:perierga.gr

Η κρίση έγινε... αξιοθέατο: "Greek Crisis" περίπατος στην Αθήνα

Τρίωρο τουρ στην Αθήνα της κρίσης από αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο. Πόσο κοστίζει.

Ένα από τα πιο σοβαρά και εξειδικευμένα σε τουρισμό πόλεων και θεματικά tours, τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ, το Contex Travel, διαφημίζει πλέον ένα τρίωρο τουρ σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας το οποίο αποκαλεί Greek Crisis walk!
Η ελληνική κρίση φαίνεται πως έγινε... αξιοθέατο καθώς το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο πουλάει ένα τρίωρο τουρ σε όποιον θέλει να γνωρίσει χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας που απεικονίζουν την ελληνική κρίση.
Το εν λόγω τουρ στην Αθήνα κοστίζει 70 ευρώ κατ' άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, που θα ξεναγηθεί από οικονομολόγο και άλλους ειδικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν από το Σύνταγμα και τη Βουλή, με αναφορές στις διαδηλώσεις και τους αγανακτισμένους και συνεχίζουν ουσιαστικά σε όλα τα σημεία του κέντρου, που αναφέρθηκαν και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Έτσι, οι συμμετέχοντες επισκέπτονται σημειολογικά επιλεγμένους χώρους της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, την Παλιά Βουλή, την Τράπεζα της Ελλάδος, και τη σχετική ενημέρωση και για τις πτωχεύσεις του παρελθόντος, το Παλιό Χρηματιστήριο κτλ, ενώ στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, που θα ακούσουν οι τουρίστες της ομάδας, γίνεται αναφορά στην άνοδο της άκρας Δεξιάς και της "Χρυσής Αυγής", που την αποδίδει στη βαθιά φτώχεια της πρώην μεσαίας τάξης.
Ο σκοπός, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι οι μετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης.
Το τουρ καταλήγει σε κάποιο στέκι με ελληνικό κρασί για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ακουστούν προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.
Πηγή:news247.gr

Αγάθωνας και Koza Mostra πάνε Eurovision


Το τραγούδι "Alcohol is free" θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του 58ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας, καθώς το συγκρότημα Koza Mostra με τη συμμετοχή του ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη είναι οι μεγάλοι νικητές του ελληνικού τελικού.

Το Alcohol is free, σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της ειδικής βραδιάς που παρουσίασαν η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο τελικός της Γιουροβίζιον θα γίνει το Σάββατο 18 Μαίου με όσα τραγούδια περάσουν από τούς δύο ημιτελικούς που θα προηγηθούν.
Ο α΄ημιτελικός θα γίνει την Τρίτη 14 Μαίου και ο β' (κρίσιμος για την Ελλάδα αφού θα διαγωνιστεί σε πρώτη φάση το τραγούδι μας) την Πέμπτη 16 Μαίου.
 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοί και πότε εφηύραν τις διακοπές [εικόνες]

Οι μαζικές καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν μετά τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν η μεσαία τάξη, κυρίως της Βρετανίας με δεδομένη την οικονομική της ευμάρεια, αρχίζει να περνάει τα καλοκαίρια της σε παραθαλάσσια θέρετρα. Ωστόσο, αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν διακοπές για ξεκούραση ήταν οι αρχαίοι πλούσιοι Ρωμαίοι.
Η αριστοκρατία της Ευρώπης είχε ήδη φτιάξει τα δικά της θέρετρα στις Αλπεις, όπου κατέφευγε τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι Βρετανοί, όμως, τα μετέτρεψαν σε τουριστικό προορισμό, κάνοντας ορειβασία και πεζοπορία στις βουνοκορφές. Και ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν το σκι ως χειμερινό σπορ.
Μόνο στις αρχές του 20ού αιώνα άρχισαν και οι εργάτες να συρρέουν στις παραλίες. Μέχρι τότε τα δικά τους ταξίδια αναψυχής ήταν ημερήσιες εκδρομές σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο.
Ο Μ. Α. Τιβέριος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γράφει για τις διακοπές των Αρχαίων:
Θυμάμαι την έκπληξη των φοιτητών μου όταν πριν από χρόνια, σε μάθημα για τον ιδιωτικό βίο των αρχαίων, αναφέρθηκα στις διακοπές τους. Πίστευαν ότι η συνήθεια να πηγαίνουν οι άνθρωποι για ένα χρονικό διάστημα για διακοπές είναι εφεύρημα των καιρών μας.
Στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι ταξίδευαν συχνά. Προτιμούσαν μάλιστα τις μετακινήσεις μέσω θαλάσσης – όχι βέβαια το καταχείμωνο – αφού ένα ταξίδι με πλεούμενο ήταν πιο ασφαλές, πιο άνετο και πιο γρήγορο. Πολλοί ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να αφήνουν για λίγο την πόλη τους, λόγοι επαγγελματικοί, λόγοι υγείας, όταν πήγαιναν να επισκεφτούν κάποιο διάσημο ιατρικό κέντρο, όπως τα ασκληπιεία της Επιδαύρου και Κω, λόγοι θρησκευτικοί.
Επισκέπτονταν μεγάλα ιερά, όπως π.χ. αυτό της Ολυμπίας, για να συμμετάσχουν στα λατρευτικά δρώμενα και να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες, παρευρίσκονταν σε περίφημες γιορτές, όπως ήταν τα Παναθήναια και τα Μεγάλα Διονύσια στην Αθήνα – στα τελευταία μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις των μεγάλων τραγικών-, πήγαιναν σε ιερά-μαντεία, όπως αυτό του Απόλλωνος στους Δελφούς, για να ζητήσουν τη γνώμη της θεότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημά τους. Υπήρχαν ακόμη ορισμένοι, οπωσδήποτε λίγοι σε αριθμό, που ταξίδευαν για να γνωρίσουν τον κόσμο και τα αξιοθέατά του.
Αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν διακοπές για ξεκούραση ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Οι πλουσιότεροι μάλιστα από αυτούς διέθεταν περισσότερες από μια εξοχικές κατοικίες, έτσι ώστε οι διακοπές τους να μη καταντούν μονότονες από τη διαμονή στα ίδια μέρη. Οι εξοχικές αυτές επαύλεις εμφανίζονται από το δεύτερο προχριστιανικό αιώνα, όταν γίνεται πιο ευκρινής και η διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή του Ρωμαίου αριστοκράτη. Η εξοχική κατοικία αντιπροσώπευε την έννοια του otium (= σχόλη, ζωή στο ύπαιθρο) σε αντιδιαστολή προς την έννοια του negotium (= καθήκον, πολιτική δραστηριότητα).
Ως τόποι διακοπών προτιμούνταν και τότε παραθαλάσσιες θέσεις, όπως και καταπράσινες πλαγιές ορεινών περιοχών με υγιεινό κλίμα. Η αριστοκρατία π.χ. της Ρώμης έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στον κόλπο της Νεάπολης και στους καταπράσινους λόφους γύρω από τη Ρώμη. Στις παραθαλάσσιες επαύλεις κατέφευγε τους ανοιξιάτικους μήνες, ενώ στις ορεινές στους καλοκαιρινούς. Και αυτό όχι μόνο για να αποφεύγει τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού αλλά και το θόρυβο των κοινών θνητών που συνωστίζονταν στις παραλίες. Πολλές από τις επαύλεις αυτές, που γρήγορα εξελίχθηκαν σε μέσα αυτοπροβολής και κοινωνικής αναγνώρισης, κατέπλησσαν με τον πλούτο τους, καθώς διέθεταν στοές, βιβλιοθήκες, πισίνες, κήπους με συντριβάνια, λουτρά».





Πηγή: iefimerida.gr

Τι προτιμά ένας άντρας, το φαγητό ή το σεξ;

Τι προτιμά ένας άντρας, το φαγητό ή το σεξ;
Τι θα λέγατε αν σας ρωτούσαν τι προτιμάτε από τα δύο: φαγητό ή σεξ;
Πάντως οι τελευταίες έρευνες λένε πως όσο κι αν θεωρούμε τους άντρες κολλημένους με το σεξ, δεν είναι πλέον και τόσο απαραίτητο στο σύγχρονο άντρα. Πριν λίγο καιρό το Match.com και το Today.com ανακοίνωσαν πως μετά από μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν πως 1 στους 3 προτιμά το φαγητό του από το να κάνει σεξ.
Πάντως για του λόγου το αληθές η ιστοσελίδα Salon μελέτησε λίγο παραπάνω αυτές τις έρευνες και διαπίστωσε πως έχει μεγάλη σημασία ποιος ζητά να πραγματοποιηθούν οι έρευνες αυτές, όπως για παράδειγμα, συγκεκριμένες εταιρείες.
Για παράδειγμα μια έρευνα που αποκάλυψε ότι το 43% των Καναδών προτιμούν το μπέικον από το να κάνουν σεξ, είχε ζητηθεί να πραγματοποιηθεί από τη Maple Leafe Foods Inc. που εμπορεύεται -μαντέψτε τι- μπέικον!
Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Better Sleep Council διαπίστωσε ότι το 61% των ενήλικων Αμερικανών προτιμούν τον ύπνο τους από το σεξ, ενώ μια εταιρεία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα έκανε έρευνα που έδειξε πως οι άντρες προτιμούν να στερηθούν το σεξ από το κινητό τους.

Πηγή:e-radio.gr

Οι πιο ηλίθιες ερωτήσεις που έκαναν χρήστες στo Internet

Οι πιο ηλίθιες ερωτήσεις που έκαναν χρήστες στo Internet
Η Google έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να μπορούν να ψάχνουν πληροφορίες για το οτιδήποτε. Και δεν μιλάμε μόνο για συνταγές ή τραγούδια, ούτε καν για πορνό ταινίες. Μιλάμε για ερωτήσεις και απορίες που δεν μπορείτε ούτε να τις φανταστείτε, εκτός κι αν η Google κάποτε δημοσιεύσει όσα έχει κληθεί να απαντήσει. Μερικές από αυτές πιο κάτω...
- Γιατί η γυναίκα μου δεν κάνει μπάνιο στη θάλασσα γυμνή;
- Τι θα γίνει αν κάτσω στην καρέκλα ανάποδα;
- Γιατί φοβάμαι τους Κινέζους;
- Τι σημαίνει όταν κάποιος μπορεί να παράγει ήχους γάτας;
- Γιατί η γυναίκα μου έκανε σεξ με έναν άλλο;
- Πώς λέγεται η δουλειά που κάνουν στα σούπερ μάρκετ;
- Το να ζήσει κανείς στη Συρία είναι καλή ιδέα;
- Mπορείς να κολλήσεις AIDS από σκύλο;
- Aπό πού μπορώ να αγοράσω μια χαζή μαϊμού;
Επίσης ενδιαφέρον είναι και το Yahoo Answers, όπου οι χρήστες ρωτούν κάτι περιμένοντας τη βοήθεια άλλων χρηστών.
Ερωτήσεις όπως...
- Μπορώ να κάνω τον γιο μου γκέι;
- Πώς να φωνάζω τη γυναίκα μου στο κρεβάτι;
- Μπορείς να κολλήσεις AIDS από σεξ με κότα;
- Πώς μπορώ να μη μυρίζω μετά το σεξ;
- Πώς ανοίγεις ένα σουτιέν;
- Πώς κάνω ερώτηση στο Yahoo Answers;
- Γιατί ο αδερφός μου δεν έχει περίοδο;
- Η κοπέλα μου είναι έγκυος, αλλά δεν έχουμε κάνει σεξ. Τι έγινε;
...είναι λίγες από τον μαγικό κόσμο της απορίας στο Internet...
Πηγή:e-radio.gr

Το νέο διαβατήριο για την επίσκεψη στο Λασίθι Κρήτης

Αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη, το Λασίθι. Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατοίκων ενάντια στις συγχωνεύσεις στην υγεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Από τις 21 του Φλεβάρη το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν ... διαβατήριο.
Η κοινωνία του Λασιθίου δηλώνει εξοργισμένη από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες και προχωράει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερες διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής θα δοθούν στο "Λασιθιστάν”" όπως αναφέρουν τον τόπο τους, θέλοντας να καταγγείλουν την πολιτεία για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει, στο Σελινάρι το πρωί της Τετάρτης.
Πηγή: Prismanews.gr

Βρέθηκε το φάρμακο που σε ξεμεθά σε δευτερόλεπτα


Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κατάσταση μέθης και γνωρίζουμε πώς είναι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το κέφι και η ευθυμία που νιώθεις να μετατρέπονται σε ζαλάδα, το δωμάτιο να αρχίζει να γυρίζει και δίχως να καταλάβεις το πώς και το γιατί να βρίσκεσαι αγκαλιά με τη λεκάνη της τουαλέτας…
Ερευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ένα δραστικότατο αντίδοτο για το αλκοόλ που σε ξεμεθά και σε απαλλάσσει από όλα τα δυσάρεστα που συνεπάγεται η χρήση του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μια νανοκάψουλα που περιέχει μια ευρεία γκάμα ενζύμων που διασπούν το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που το διασπά και το συκώτι αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.
Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι η η δράση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική, με τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε να επανέρχονται σε κατάσταση νηφαλιότητας πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Οι επιστήμονες φιλοδοξούν ότι μελλοντικά το φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται και στον άνθρωπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Πηγή:techgear.gr