Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μαγική στιγμή! Η "χειραψία" βρέφους με τον γιατρό την ώρα της γέννας! ΦΩΤΟ


Ένα από τα μικρά θαύματα της καθημερινότητας που σε αφήνει άναυδο. Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω facebook από την στιγμή που ένα μωράκι βγαίνει από την κοιλιά της μάνας του!
Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια καισαρικής για να γεννηθεί η μικρή Ναβέα. Χιλιάδες έχουν μοιραστεί την φωτογραφία όταν η μικρή έπιασε το δάχτυλο του γιατρού!
Πως την μοιράστηκαν; Οι περήφανοι γονείς, την ανέβασαν στο facebook για να την μοιραστούν με τους φίλους τους και πλέον την μοιράζονται με όλο τον κόσμο.
Η Αλίσια Ατκινς από την Αριζόνα γέννησε την μικρή Νεβέα με καισαρική στις 9 Οκτωβρίου. Ο σύζυγός της Ράντι απαθανάτισε την στιγμή που το μωρό τους "πιάστηκε" από το χέρι του γιατρού για να βγει στην κόσμο!
"Ο γιατρός με φώναξε και μου είπε: "Ε! Μου άρπαξε το δάχτυλο!", είπε ο πατέρας και έτρεξε πήρε την φωτογραφική μηχανή και τράβηξε την φωτογραφία.
Η μικρή Νεβέα, είναι κούκλα και είναι και εκκολαπτόμενο μοντέλο! Εχει χάρισμα!
Πηγή:newsit.gr

Χάνουμε δύο εβδομάδες από τη ζωή μας ψάχνοντας το… τηλεκοντρόλ!

Perierga.gr - Χάνουμε δύο εβδομάδες από τη ζωή μας ψάχνοντας το... τηλεκοντρόλ!
Δύο ολόκληρες εβδομάδες από τη ζωή τους χάνουν οι τηλεθεατές ψάχνοντας το χαμένο τηλεχειριστήριο κάτω από μαξιλάρια, παπλώματα, καναπέδες.
Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το ψάξιμο του τηλεκοντρόλ δεν είναι μόνο εκνευριστικό, αλλά μας τρώει και πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας.
Ο μέσος τηλεθεατής δαπανά περισσότερο από δύο εβδομάδες αναζητώντας στα πιο απίθανα μέρη το τηλεχειριστήριο. Ο μέσος όρος εβδομαδιαίως είναι 5,35 λεπτά.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να ψάχνουν το τηλεκοντρόλ σε σχέση με τις γυναίκες. Οι άνδρες κατά μέσο όρο δαπανούν 18,5 ημέρες στην αναζήτηση και οι γυναίκες λιγότερο από 12,5 ημέρες.
Μάλιστα οι περισσότεροι που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι συνήθως τα παιδιά είναι αυτά που κρύβουν τα τηλεκοντρόλ στα πιο απίθανα μέρη.
Πηγή: tanea.gr

Oλόκληρα μυθιστορήματα δίχως τα γράμματα «a», «r» ή «e»!

Στη φιλολογική ορολογία ο όρος λιπόγραμμα (lipogram στα αγγλικά και γαλλικά, lipogramma στα Ιταλικά) δηλώνει το κείμενο από το οποίο απουσιάζει εντελώς ένα συγκεκριμένο γράμμα της αλφαβήτου. Η μανία αυτή είναι αρκετά παλιά και μάλλον έχει τις ρίζες της στην πρόθεση του συγγραφέα να καταπιαστεί με κάτι δύσκολο και πρωτόγνωρο (και αφύσικο). Η γλώσσα στα λιπογράμματα δεν είναι πάντοτε φυσική, αφού η επιλογή των λέξεων κατευθύνεται από τους περιορισμούς που έχει ορίσει ο συγγραφέας. Τα λιπογράμματα στην Ιστορία της Λογοτεχνίας:
A. Τον 17ο αιώνα ο Ισπανός Αλόνσο ντε Αλκαλά ι Ερέρα έγραψε τους «Δύο ήλιους στο Τολέδο» («Los dos soles de Toledo») παραλείποντας εντελώς το γράμμα «a».
perierga.gr - Ολόκληρα μυθιστορήματα δίχως τα γράμματα "a", "r" ή "e"!
Β. Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Γερμανός Φραντς Ρίτλερ έγραψε το μυθιστόρημα «Οι δίδυμοι» («Die zwillinge») δίχως να χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά το γράμμα «r».
perierga.gr - Ολόκληρα μυθιστορήματα δίχως τα γράμματα "a", "r" ή "e"!
Γ. Στον 20ό αιώνα έχουμε τη μανία με την εξαφάνιση του γράμματος «e». O Γάλλος Ζορζ Περέκ θα γράψει το μυθιστόρημα «Η εξαφάνιση» («La disparition») στο οποίο δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στις 300 σελίδες του το γράμμα «e». Ο Περέκ θα γράψει, επίσης, το θεωρητικό δοκίμιο με τίτλο «Η ιστορία του Λιπογράμματος».
perierga.gr - Ολόκληρα μυθιστορήματα δίχως τα γράμματα "a", "r" ή "e"!
Δ. Τέλος, το 1937 ο Αμερικανός Έρνεστ Βίνσεντ Ράιτ θα εκδώσει ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Γκάντσμπι» («Gadsby») δίχως να αναφέρει πουθενά το γράμμα «e». To Γκάντσμπι αποτελείται από 50.110 λέξεις, 258 σελίδες, και ο Ράιτ το έγραψε μέσα σε 165 μέρες. Λέγεται, μάλιστα ότι είχε αφαιρέσει το γράμμα «e/Ε» από τη γραφομηχανή του.
Oλόκληρα μυθιστορήματα δίχως τα γράμματα "a", "r" ή "e"!
Πηγή: 24grammata.gr

Τέλος στα μικρά μπουκαλάκια νερού!

Τέλος στα μικρά μπουκαλάκια νερού!
Την πώληση πλαστικών φιαλών νερού χωρητικότητας κάτω του ενός λίτρου απαγόρευσε  η δημοτική Αρχή της πόλης Κόνκορντ της Μασαχουσέτης. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την πρώτη μέρα του 2013, μετά από μια τριετή καμπάνια για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και της ταυτόχρονης ενθάρρυνσης χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης.
Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 20 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που συλληφθούν ξανά το πρόστιμο διπλασιάζεται. «[Για την εκστρατεία αυτή] Εμπνεύστηκα από τον εγγονό μου, που μου είπε για ένα νησί από πλαστικά απορρίμματα στον Ειρηνικό Ωκεανό», τονίζει η Τζιν Χιλ που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας αυτής, καταλήγοντας στο ότι «Πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τη λογική της αγοράς εμφιαλωμένου νερού και να σκεφτούν όλες τις άλλες εναλλακτικές λύσεις».
Αντίστοιχο μέτρο απαγόρευσης έχει λάβει η πόλη Μπούντανουν της Αυστραλίας από το 2009, ενώ περισσότερα από 90 αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν απαγορεύσει την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στις πανεπιστημιουπόλεις τους. Σε πολλά από τα πανεπιστημιακά αυτά ιδρύματα το κίνημα υπέρ της δωρεάν χρήσης νερού από τη βρύση είναι τόσο μεγάλο, ώστε παρέχονται σε όλους τους φοιτητές και το προσωπικό μπουκάλια από ανοξείδωτο ατσάλι, που τα γεμίζουν όσες φορές θέλουν από τις βρύσες.
Πριν έναν χρόνο η υπηρεσία που διαχειρίζεται το Εθνικό Πάρκο του Γκραντ Κάνιον, ενός από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα των ΗΠΑ, προχώρησε στην απαγόρευση πώλησης εμφιαλωμένου νερού εντός του  πάρκου, καθώς τα άδεια πλαστικά μπουκάλια που πετούσαν οι επισκέπτες μετά τη χρήση τους συνιστούσαν κίνδυνο για την περιβαλλοντική ισορροπία. Τα πλαστικά μπουκάλια των 4,5 εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται το Γκραντ Κάνιον κάθε χρόνο αποτελούν το 20% των αποβλήτων του πάρκου.
Σύμφωνα με έρευνες, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 50 δισεκατομμύρια μικρά πλαστικά μπουκάλια νερού ετησίως.

Πηγή:e-radio.gr

Τον υποχρεώνουν να δώσει διατροφή για το σπέρμα που δώρισε σε ομοφυλόφιλες

Ένας άνδρας από το Κάνσας ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών ώστε να αποκτήσουν παιδί δήλωσε χθες Τετάρτη σοκαρισμένος που το κράτος τώρα τον καλεί να πληρώσει διατροφή.
Τον υποχρεώνουν να δώσει διατροφή για το σπέρμα που δώρισε σε ομοφυλόφιλες
Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα δώρισε σπέρμα στην Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ με βάση γραπτή τους συμφωνία ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού ούτε θα κληθεί να πληρώσει διατροφή. Η Σράινερ έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τριών ετών σήμερα.
Ωστόσο, τον Οκτώβριο οι αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Του ζητούν, μάλιστα και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα που συνδέονται με τον τοκετό.
Τώρα ο Μαρότα θα ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα το οποίο βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σπέρμα μπορεί κάποιος να δωρίσει μόνο μέσω γιατρού ώστε να μην έχει στη συνέχεια οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί. Ο Μαρότα δώρισε το σπέρμα του στις δύο γυναίκες απευθείας και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής.
Πηγή:e-go.gr

Ληστής στη Φλόριντα: "Μαμά δεν μπορώ να κάνω ληστεία, έλα να με πάρεις"

Η τραγελαφική ιστορία ενός ληστή που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο του και ζήτησε βοήθεια από... τη μάνα του.

"Μαμά απέτυχα. Είμαι στο παντοπωλείο και δεν βρήκα τίποτα να κλέψω. Έλα να με πάρεις". Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είπε ο νεαρός Zachariah Dalton Howard, την ώρα που αντίκρισε ένα άδειο ταμείο, τοπικού καταστήματος στο Niceville της Φλόριντα. Στη συνέχεια, έκλεισε το τηλέφωνο περιμένοντας τη βοήθεια της μητέρας του.
Μόνο που αντί για την μητέρα του, είδε τελικά να καταφτάνει προς το μέρος του ένα περιπολικό με τον σερίφη της περιοχής, που τον μάζεψε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Ιδού και η αναφορά του Σερίφη.
Ο 22χρονος "Ζαχαρίας", που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, κατηγορείται ότι μπήκε σε ένα μαγαζί και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του δώσει τα χρήματα του ταμείου, λέγοντάς του ότι κρατάει όπλο, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ο έκπληκτος και απορημένος καταστηματάρχης του έδειξε το άδειο ταμείο και ο 22χρονος έφυγε άπραγος.
Στη συνέχεια πήγε σε ένα παραπλήσιο καρτοτηλέφωνο και απογοητευμένος πήρε τηλέφωνο την μητέρα του να έρθει να τον πάρει από το σημείο που βρισκόταν και να τον γυρίσει στο σπίτι.
Ο επίδοξος ληστής είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε εξαρχής σκοπό να ληστέψει το παντοπωλείο, αλλά του ήρθε η ιδέα μόλις πέρασε έξω από το κατάστημα.
Τελικά, το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, δεν βοηθάει ούτε τους επίδοξους ληστές. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.
Πηγή:news247.gr

Τα δημοφιλέστερα social networks ανά χώρα


Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριo ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, η παγκόσμια κυριαρχία του Facebook είναι κάτι παραπάνω από σαφής, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον παρακάτω χάρτη με τα δημοφιλέστερα social networks ανά χώρα.
Aπό τις 137 χώρες που παρουσιάζει ο χάρτης, στις 127 έρχεται πρώτο το Facebook ενώ οι 10 που απομένουν δείχνουν “προτίμηση” (κυρίως λόγω λογοκρισίας) στα τοπικά social networks. Συγκεκριμένα, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία είναι το V Kontakte με 190 εκατομμύρια χρήστες, στην Κίνα και τη Νότια Κορέα το QZone και στο Ιράν το Cloobe (εξαιτίας της απαγόρευσης της πρόσβασης στο Facebook από την ιρανική κυβέρνηση).
Στην Ασία το κοινωνικό δίκτυο του Zuckerberg μετρά 278 εκατομμύρια χρήστες, στην Ευρώπη 251 εκατομμύρια, στη Β. Αμερική 243, στη Ν. Αμερική 142, στην Αφρική 52 και στην Ωκεανία 15 εκατομμύρια χρήστες.
Πηγή:techgear.gr

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Δίδυμες τα έκαναν όλα ίδια ακόμη και στη γέννα

Η ομοιότητά τους, σαν δύο σταγόνες νερό, που επεκτάθηκε και στην καθημερινή τους ζωή, έφτασε μέχρι και την ημέρα της σύλληψης και του τοκετού
Δίδυμες τα έκαναν όλα ίδια ακόμη και στη γέννα
Οπως γράφει το Associated Press, ο Ντόναβιν και ο Αϊντεν δεν περίμεναν την Πρωτοχρονιά για να έρθουν στον κόσμο, αλλά οι περιστάσεις της γέννησής τους παραμένουν πραγματικά εξαιρετικές: τα δύο μωράκια γεννήθηκαν με μόλις δύο ώρες διαφορά, από δύο 19χρονες μητέρες, δίδυμες που μοιάζουν «σαν δύο σταγόνες νερό».
Η ακραία αυτή επέκταση του φαινομένου της ίδιας συμπεριφοράς των διδύμων καταγράφηκε στο Ακρον του Οχάιο το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου, όπου ζουν οι δίδυμες Εϊμι και Ασλεϊ Νέλσον με τις οικογένειές τους.
Οπως γράφει ο τοπικός Τύπος, οι γονείς τους ποτέ δεν επεδίωξαν να έχουν οι δύο κόρες ίδια συμπεριφορά ή επιλογές, αλλά και οι ίδιες να έχουν ταυτόχρονα σχέσεις που οδήγησαν σε εγκυμοσύνες.
Μάλιστα, οι προσδοκώμενες ημερομηνίες τοκετού και για τις δύο ήταν λίγες ημέρες αργότερα και απείχαν μεταξύ τους μία εβδομάδα.
Μετά τα παραπάνω, δεν εκπλήσσει κανέναν το ότι είχαν και τον ίδιο μαιευτήρα στο ίδιο μαιευτήριο...
Πηγή:e-go.gr

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ηλικιωμένο ζευγάρι θα τρέχει έναν μαραθώνιο την ημέρα!


Ένα ζευγάρι Αυστραλών- και οι δυο άνω των 60 ετών- είναι αποφασισμένο να τρέξει 365 μαραθώνιους το 2013. Έναν μαραθώνιο κάθε μέρα. Αν το πετύχουν θα έχουν διανύσει 15.000 χιλιόμετρα στο τέλος του έτους.
Είναι ο Άλαν Μάρι και η Τζανέτ Μάρι-Γουεκελίν που ξεκίνησαν σήμερα το εγχείρημά τους από το κέντρο της Μελβούρνης και σκοπεύουν να «οργώσουν» την Αυστραλία μέχρι το τέλος του 2013.
Και όλα αυτά, πέραν από την πρόκληση, για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ είναι λάτρεις της υγιεινής διατροφής και παρακινούν και άλλους να πράξουν το ίδιο.
«Πιστεύω ότι η προπάθειά μας θα ενθαρρύνει και άλλους να στραφούν στην υγιεινή διατροφή» λέει η Μάρι-Γουεκελίν. «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν εναλλακτικό, υγιεινό τρόπο ζωής. Εμείς νοιώθουμε πως δεν γερνάμε, πως ξανανιώνουμε» προσθέτει.
Πηγή:newsit.gr

Περιορίζονται οι πωλήσεις μπύρας στη Ρωσία


Η Ρωσία περιορίζει τις πωλήσεις μπύρας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αλκοολισμού που πλήττει τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως ο αλκοολισμός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε κάθε πέντε θανάτους αντρών στη Ρωσία, ο ένας έχει προκληθεί από κατάχρηση αλκοόλ. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 6%.Ο νόμος που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου περιορίζει τον αριθμό των σημείων απ'όπου πωλείται μπύρα και απαγορεύει την πώλησή της από τις 11 το βράδυ ως τις 8 το πρωί.Επίσης, οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη αυξήσει την ελάχιστη τιμή για τη βότκα και έχουν απαγορεύσει τις διαφημίσεις οινοπνευματωδών ποτών στα μέσα ενημέρωσης.
Πηγή:ant1.gr

Το 2013 είναι έτος αγάπης… Μακάρι!

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τα γράμματα και το είδωλο του 2013 στον καθρέφτη… Ας ευχηθούμε να είναι και αληθινό!
Το 2013 να είναι έτος αγάπης για ολόκληρο τον κόσμο.
Perierga.gr - Το 2013 είναι έτος αγάπης... Μακάρι!
Πηγή:perierga.gr

Επερχόμενος κομήτης υπόσχεται… υπερθέαμα!

perierga.gr - Επερχόμενος κομήτης υπόσχεται... υπερθέαμα!
Ένας κομήτης που εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο από αστρονόμους στη Ρωσία δεν αποκλείεται να γίνει τόσο λαμπρός στα τέλη του 2013 ώστε να είναι ορατός ακόμα και στο φως της ημέρας. Η τροχιά στην οποία κινείται η διαστημική χιονόμπαλα, επισημαίνουν οι ερευνητές, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την τροχιά του «Μεγάλου Κομήτη του 1680», ο οποίος έγινε ορατός στη διάρκεια της ημέρας και σχημάτισε μια ουρά με μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος της Σελήνης.
Η ομοιότητα των τροχιών υποδεικνύει ότι τα δύο σώματα σχετίζονται ή ότι πρόκειται για τον ίδιο κομήτη. O νέος κομήτης, με την ονομασία Comet ISON ή C/2012 S1, εντοπίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου με τηλεσκόπιο του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου (ISON) κοντά στο Κισλοβόντσκ στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. Βρισκόταν τότε σε απόσταση ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη. Ο C/2012 S1 θα αρχίσει να γίνεται ορατός με γυμνό μάτι τον Οκτώβριο του 2013, όταν θα φαίνεται να κινείται τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα άστρα του αστερισμού του Λέοντα.
Το μεγάλο σόου θα αρχίσει όταν ο κομήτης πλησιάσει τον Ήλιο, οπότε οι πάγοι της επιφάνειάς του θα αρχίσουν να εξαερώνονται από την ακτινοβολία και πιθανώς θα σχηματίσουν μια ουρά που εκτείνεται για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χιλιόμετρα στο Διάστημα. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί όταν ο κομήτης φτάσει στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή του από τον Ήλιο, στις 28 Νοεμβρίου 2013. Υπό την επίδραση της ακραίας βαρύτητας του Ήλιου, ο C/2012 S1 θα πραγματοποιήσει μια κλειστή στροφή πίσω από το άστρο για να εμφανιστεί και πάλι στην άλλη πλευρά του.
Κανείς δεν γνωρίζει αν ο κομήτης θα επιζήσει αλώβητος ή αν θα σπάσει σε κομμάτια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επίσης πόσο μακριά και φωτεινή θα είναι η ουρά του, αν και οι αστρονόμοι ελπίζουν σε ένα από τα πιο θεαματικά περάσματα των τελευταίων δεκαετιών.
Δεδομένου ότι οι κομήτες θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισ. χρόνια, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τον C/2012 S1 αναζητώντας στοιχεία για τη σύστασή του. Οι περισσότεροι κομήτες προέρχονται από το Νέφος του Όορτ, ένα «σύννεφο» παγωμένων, αρχαίων σωμάτων που περιφέρονται αργά σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός από τον Ήλιο.
Πηγή: tovima.gr

Πέρασε την Πρωτοχρονιά κλειδωμένη σε σούπερ μάρκετ

Ενώ όλος ο κόσμος γιορταζε την έλευση του νέου έτους σε πάρτι και εκδηλώσεις, μία 73χρονη γυναίκα στην πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας πέρασε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς μέσα σε ένα κλειδωμένο σούπερ μάρκετ.
Πέρασε την Πρωτοχρονιά κλειδωμένη σε σούπερ μάρκετ
Η ηλικιωμένη αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στο κατάστημα και πήγε στην τουαλέτα. Ωστόσο, όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι το σούπερ μάρκετ ήταν άδειο και κλειδωμένο.
Οπως ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα πάτησε επανειλημμένα τον συναγερμό και περιπλανήθηκε στους διαδρόμους, αλλά δεν έφτασε κανείς. Το επόμενο πρωί τη βρήκε εξουθενωμένη ένα μέλος του προσωπικού.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.
Πηγή:e-go.gr

Ποιες λέξεις παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες

Ποιες λέξεις παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες
Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, με αιτιολογία - ή πρόφαση - την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Λίστα με τις ύποπτες λέξεις-κλειδιά έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation (EFF).

Οι λέξεις-κλειδιά λοιπόν στις οποίες βασίζονται οι πράκτορες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων ώστε να εντοπίζουν δυνητικά απειλητικές διαδικτυακές αναρτήσεις και δημοσιεύματα, είναι εκτός από τις προφανείς, όπως «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» ακόμα και.. «χοιρινό».

Η επίμαχη λίστα ωστόσο έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς πολλές από τις λέξεις που χτυπούν «κόκκινο» σε αυτήν δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική αποστολή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και προστατεύονται συνταγματικά.

Πηγή:e-radio.gr

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Εκσπερμάτισε πρόωρα, τον απείλησε και εκείνη κατέληξε στη φυλακή

Στη φυλακή κατέληξε μια 50χρονη όταν μετά από στοματικό έρωτα που έκανε στον 32χρονο σύντροφό της εκείνος δεν την ικανοποίησε.
Στη φυλακή οδηγήθηκε μια 50χρονη μετά από τσακωμό με τον 32χρονο εραστή της όταν μετά από  στοματικό έρωτα που του έκανε δεν την ικανοποίησε όπως όφειλε να κάνει.
Το περιστατικό συνέβη στο  Manatee County της Φλόριντα με πρωταγωνίστρια την  Jennie Scott και θύμα τον Jilberto DeLeon.
Σύμφωνα με τις αρχές η 50χρονη ήταν "εξαιρετικά μεθυσμένη" όταν βρέθηκε στο σπίτι του εραστή της στις 27 του περασμένου Δεκεμβρίου.
Το ζευγάρι ωστόσο έμεινε στα προκαταρκτικά καθώς ο ερεθισμένος νεαρός είχε πρόωρη εκσπερμάτιση μετά από στοματικό έρωτα.
Χωρίς ενδοιασμούς μετά την προσωπική του ικανοποίηση γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε...λογάριαζε ωστόσο χωρίς την επιθυμία της 50χρονης ερωμένης του.
Αυτή τσαντίστηκε και τον απείλησε με ένα ραβδί και ένα γαλλικό κλειδί.
Αδιευκρίνιστο είναι εάν τελικά γλύτωσε από το πολύ ξύλο και την μανία της 50χρονης. Οι αρχές έχουν προφυλακίσει την 50χρονη.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

BitTorrent Zeitgeist: Οι 50 δημοφιλέστερες αναζητήσεις torrents για το 2012


Μετά το Google Zeitgeist 2012 που είδαμε πρόσφατα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τη λίστα των 50 δημοφιλέστερων αναζητήσεων BitTorrent για τη χρονιά που σήμερα φτάνει στο τέλος της, όπως τη δημοσίευσε η ιστοσελίδα Kat.ph.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η τηλεοπτική σειρά ‘The Walking Dead’ ακολουθούμενη από τους πιο γενικούς όρους ’2012′ και ‘French’. Στη δεκάδα βρίσκονται και οι ταινίες ‘Ted’, ‘Taken 2′, ‘The Avengers’, ‘The Dark Night Rises’ και ‘Brave’, ενώ όσον αφορά τα TV shows, πρώτα στις προτιμήσεις των “πειρατών” έρχονται τα ‘Dexter’, ‘Homeland’, ‘Game of Thrones’ και ‘Sons of Anarchy’.
Δείτε την αναλυτική λίστα παρακάτω:
1. the walking dead
2. 2012
3. french
4. ted
5. dexter
6. batman
7. taken 2
8. the dark knight rises
9. the avengers
10. brave
11. skyfall
12. homeland
13. game of thrones
14. 720p
15. the hunger games
16. dvdrip
17. 1080p
18. windows 8
19. prometheus
20. sons of anarchy
21. 3d
22. the amazing spiderman
23. looper
24. arrow
25. revenge
26. yify
27. twilight
28. battleship
29. total recall
30. glee
31. ita
32. movies
33. psp
34. supernatural
35. resident evil
36. x art
37. windows 7
38. magic mike
39. telugu
40. android
41. fringe
42. minecraft
43. once upon a time
44. harry potter
45. madagascar 3
46. wwe
47. breaking bad
48. family guy
49. american horror story
50. 2011
Πηγή:techgear.gr

Ο Γιώργος Παπακωνσταντινου έχει κάτι να μοιραστεί

Στο blog του freddos sto site του sport24 βρήκαμε αυτές τισ υπέροχες φωτογραφίες με τις ατάκες για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη  λίστα Λαγκάρντ.
Πάμε!


1. Η κουκλίστα Λαγκάρντ


(λογοπαίγνιο – όχι σφάλμα)

2. Ο Κατσουράνης



3. Η Ξαδέρφη



4. The List


(Και Ice-T έχουμε, με το διαβόητο “I didn’t choose the game, the game chose me”)

5. O Πάγκαλος



6. Ο ΕΟΤ φταίει


(ΕΟΤ)

7. α) Παντελίδης – Παραμυθιάζομαι



7. β) Παντελίδης – Δεν Ταιριάζετε



8. Μόνο τους γνωστούς



9. The List, Part II


(Και Jack Nicholson έχουμε, από το A Few Good Men)

10. Η Ξαδέρφη στηλίστα


Εκπληκτικές.

Παραμονή πρωτοχρονιάς: Ο κόσμος ετοιμάζεται για την έλευση του 2013!

Ο πλανήτης υποδέχεται το νέο έτος. Ποδαρικό στη Νοτιοανατολική Ασία

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και όλος ο κόσμος βρίσκεται στον πυρετό της προετοιμασίας για την αντίστροφη μέτρηση και το καλωσόρισμα του νέου χρόνου. Πέρσι τις εντυπώσεις κέρδισε το Σίδνεϊ αλλά και η Νέα Υόρκη με την εκδήλωση στη Times Square. Ας δούμε πως θα γιορτάσουν φέτος τον ερχομό του 2013 σε όλο τον κόσμο:
Πρώτα τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, μετά η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ, είναι οι πρώτες χώρες του πλανήτη που υποδέχθηκαν τον ερχομό του νέους έτους.
Το λιμάνι της πόλης της Αυστραλίας, γνωστό για τους φαντασμαγορικούς εορτασμούς του, ετοίμασε μία εντυπωσιακή εγκατάσταση από πυροτεχνήματα, το χρώμα και το σχέδιο των οποίων διάλεξε η Κάιλι Μινόγκ.
"Οι εορτασμοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του Σίδνεϊ είναι παγκοσμίως γνωστοί και τους βλέπουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι - όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη εμφάνιση για το 2013, αλλά επειδή είναι η καλύτερη", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Κλόβερ Μουρ.
Πυροτεχνήματα θα ανάψει και το Λονδίνο στον Τάμεση, η Μόσχα στην Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο και το Χονγκ Κονγκ στο Victoria's Harbour, καθώς και το Κουάλα Λουμπούρ, το Ταϊπέι, η Στοκχόλμη, το Άμστερνταμ αλλά και πολλές πόλεις σε όλη την Κίνα θα γιορτάσουν φαντασμαγορικά την Πρωτοχρονιά.
Η Νέα Υόρκη θα γιορτάσει τα μεσάνυχτα με την παραδοσιακή πτώση της μεγάλης μπάλας πάνω από την πλατεία Times Square, ενώ θα παρεβρεθεί ο Psy αλλά και αρκετοί δημοφιλείς σταρ του πενταγράμμου.
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οι αρχές έχουν υποσχεθεί μία 24 τόνων οθόνη απέναντι από την παραλία της Κοπακαμπάνα και εντυπωσιακά πυροτεχνήματ
Το Βερολίνο θα γιορτάσει στο Brandenburg Gate με καλεσμένους τους Pet Shop Boys, την Bonnie Tyler και τους Blue.
Το Ντουμπάι συναγωνίζεται επάξια για να γίνει ένα μόνιμο στοιχείο εντυπωσιασμού στο πλανητικό χάρτη της Πρωτοχρονιάς, αφού για φέτος σχεδιάζει ένα πλούσιο εορτασμό στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.
Στο Παρίσι, ωστόσο, οι αρχές εξέδωσαν μια υπενθύμιση ότι όλα τα πυροτεχνήματα έχουν επίσημα απαγορευτεί για τη νύχτα. Τα πλήθη που συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, θα πρέπει να γιορτάσουν χωρίς εντυπωσιακά θεάματα.
Περίπου 50.000 άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στην Παγόδα Shwedagon στη Γιανγκόν για την πρώτη δημόσια αντίστροφη μέτρηση της Μιανμάρ με πυροτεχνήματα, τα οποία θεωρούνται απόδειξη του ανοίγματος της πόλης μετά από δεκαετίες χούντας.
Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να προσπαθήσουν μήνες για να πάρουν την άδεια για την εκδήλωση από το πολιτικό καθεστώς, το οποίο έχει ξεκινήσει δραματικές μεταρρυθμίσεις από τότε που ο Πρόεδρος Thein Sein ανέλαβε τα καθήκοντά του το περασμένο έτος.
Οι αρχές στην πρωτεύουσα Μανίλα των Φιλιππίνων, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το χτύπημα του φονικού τυφώνα, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για τους ετήσιους τραυματισμούς, καθώς οι οικογένειες γιορτάζουν με do-it-yourself επιδείξεις πυροτεχνημάτων και πυροβολούν στον αέρα κι έτσι τα νοσοκομεία βρίσκονται από νωρίς σε επιφυλακή.
H Σεούλ θα υποδεχτεί το 2013 με ένα τελετουργικό με ήχους του 15ου αιώνα και τοχάλκινο κουδούνι της πόλης που θα χτυπήσει 33 φορές, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αρχαία πρακτική υποδοχής του νέου έτους.
Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, που βρίσκεται τελευταία στο επίκεντρο λόγω του δημοφιλούς Psy, θα υπάρξουν πυροτεχνήματα, συναυλίες και πάρτι του δρόμου.
Παράλληλα η Ιαπωνία θα είναι καθηλωμένη στους καναπέδες για να παρακολουθήσει το τετράωρο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά αστέρια της J-Pop σκηνής.
Πηγή:news247.gr

H Google αφαίρεσε 50 εκατ. «πειρατικά» αποτελέσματα αναζήτησης το 2012


Μέσα στο 2012 η Google προχώρησε στην αφαίρεση 51.395.353 αποτελεσμάτων αναζήτησης με πειρατικό περιεχόμενο έπειτα από αιτήματα (DMCA) κινηματογραφικών studio, δισκογραφικών εταιρειών και λοιπών κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτή τη στιγμή ο κολοσσός της αναζήτησης εξετάζει περίπου μισό εκατομμύριο links τη μέρα με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς κάθε εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα η Google δέχτηκε 3.502.345 αιτήματα για αφαίρεση URLs, αριθμός 15 φορές μεγαλύτερος από ό,τι τον Ιανουάριο.

Τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν την ιστοσελίδα FilesTube (2.273.280 links), ενώ από την άλλη πλευρά η RIAA ζήτησε από τη Google να αφαιρέσει από τη μηχανή αναζήτησης της τα περισσότερα παράνομα links (7.816.766). Ταυτόχρονα, τα κινηματογραφικά studios του Hollywood και οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες ζητούν από τη Google να ενισχύσει τα μέτρα της κατά της πειρατείας.
Πηγή:techgear.gr

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βρήκαν τον σκελετό του Βρετανού Βασιλιά Ριχάρδου ΙΙΙ σε πάρκινγκ

Ποιο είναι το εύρημα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λέστερ που προκαλεί αίσθηση.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ ανακάλυψαν σκελετό που κατά τα φαινόμενα, ανήκε στον Βρετανό βασιλιά, Ριχάρδο τον τρίτο.
Οι ανασκαφές γίνονταν για να εντοπιστούν βρετανικοί βασιλικοί τάφοι της Ελισαβετιανής εποχής. Τώρα, οι ερευνητές εύχονται και ελπίζουν ότι ο σκελετός που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, να ανήκει στον Ριχάρδο τον τρίτο που κυβέρνησε από το 1483 έως το 1485 όταν και έπεσε νεκρός σε μάχη.
Αν και πολλά ιστορικά στοιχεία που έχουν βρεθεί οδηγούν στο ότι τα καλοδιατηρημένα οστά ανήκουν στον βασιλιά, την τελική απάντηση θα δώσει η ανάλυση DNA.
Ο Σέξπιρ είχε την "τελευταία λέξη"
Για αρκετούς αιώνες, η ιστορία του βασιλιά, είχε χαθεί στα βάθη του χρόνου, ενώ η σημαντικότερη και πιο γνωστή αναφορά σε αυτόν, έγινε από τον Άγγλο θεατρικό συγγραφέα Ουίλιαμ Σέξπιρ στο ομώνυμο έργο. Ο συγγραφέας τον χαρακτήριζε σαν "τέρας με ανθρώπινη μορφή" που "ακόμα και τα σκυλιά ούρλιαζαν στο πέρασμά του".
Ο Ριχάρδος είχε δολοφονήσει πολλά μέλη της οικογένειάς του και είχε γίνει ο τρόμος της Βρετανίας, μέχρι που ηττήθηκε στη μάχη του Μποσγουορθ το 1485 από τον διάδοχο της δυναστείας των Τυδώρ, Χένρι VII.
Προσπαθώντας να ρίξουν φως στην ιστορία της Ελισαβετιανής εποχής, η ομάδα των Βρετανών ερευνητών ξεκίνησε να ψάχνει τον τάφο του βασιλιά Ριχάρδου του τρίτου από τον περασμένο Αύγουστο, συνεχίζοντας τις έρευνες των προκατόχων τους, οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν αποβεί άκαρπες.
Χρησιμοποιώντας ιστορικούς χάρτες και στοιχεία, τα βήματά τους τους οδήγησαν σε ένα παλιό υπαίθριο πάρκινγκ, το οποίο πιθανόν να ήταν ο βασιλικός τάφος. Σύμφωνα με την ιστορία, οι υπασπιστές των Τυδώρ μετά τη μάχη, μετέφεραν το πτώμα του Ριχάρδου ΙΙΙ στο Λέστερ και εκεί το έθαψαν οι Φραγκισκανοί πατέρες, έξω από την πόλη.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, η ομάδα των ερευνητών εντόπισε έναν σκελετό, ο οποίος έφερε ξεκάθαρα βίαια τραύματα μάχης, ενώ είχε εμφανή σκολίωση. Ο ίδιος ο Σέξπιρ άλλωστε, παρουσίαζε τον βασιλιά, σαν σακάτη.
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι τελικά οι Τυδώρ παράτησαν τον νεκρό βασιλιά στο πεδίο της μάχης κι από εκεί κάποιος το μετέφερε και το έθαψε με βασιλικές τιμές στο σημείο όπου πλέον βρισκόταν το υπαίθριο πάρκινγκ.
Το DNA θα "μιλήσει" επιβεβαιώνοντας αυτό που οι επιστήμονες, θεωρούν πλέον πολύ πιθανό.
Πηγή:news247.gr