Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μετά τα Google maps έρχονται τα Google naps: Ξαπλώστε και πάρτε έναν υπνάκο όπου κι αν βρίσκεστε

Μετά τα Google maps έρχονται τα Google naps: Ξαπλώστε και πάρτε έναν υπνάκο όπου
Σας έχει τύχει ποτέ να κουραστείτε από το περπάτημα και να αναρωτιέστε αν υπάρχει ένα κοντινό μέρος να χαλαρώσετε λίγο; Τότε η υπηρεσία Google Naps είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
Πρόκειται για ένα χάρτη βασισμένο στα Google Maps ο οποίος όμως αναγράφει τα καλύτερα σημεία που μπορείτε να ξαπλώσετε σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τα δικά τους σημεία στο χάρτη, κάνοντας και σχετικά σχόλια.
Από παγκάκια μέχρι καταπράσινα παρτέρια, η έξυπνη ιστισελίδα που δημιούργησαν οι Κakhiel & Venour σας βρίσκει στη στιγμή ένα σημείο να ξαπλώσετε.
Οπως δηλώνουν οι ίδιοι στη Huffington Post: «ως πολύχρονοι φαν του ύπνου που καταφέραμε να συνδέσουμε την τεχνολογία της Google με τους υπναράδες πολίτες του κόσμου»


Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"Είμαι όμορφη, 25 ετών και ψάχνω πλούσιο γαμπρό"! Ποια είναι η ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που της έδωσε ένας φραγκάτος τύπος;;;






Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σε ένα forum για ραντεβού, από τη νεαρή γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία έχει θέσει ως μοναδικό στόχο της ζωής της να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα. Και είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τον σκοπό της, που δεν διστάζει να ζητήσει συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να τον «τυλίξει». Ωστόσο, σίγουρα δεν περιμένει την απάντηση που λαμβάνει από έναν άνδρα που πληροί τα τυπικά προσόντα που ζητά, και που τυχαίνει να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan.
Διαβάστε το ποστ της 25χρονης κοπέλας:
Θα είμαι ειλικρινής για το τι θέλω να σας πω. Είμαι 25 ετών. Είμαι πολύ όμορφη, έχω στυλ και καλό γούστο. Θα ήθελα να παντρευτώ έναν άντρα με ετήσιο μισθό 500.000 δολάρια και πάνω. Ίσως με χαρακτηρίσετε άπληστη, αλλά ένας ετήσιος μισθός 1 εκ δολαρίων, θεωρείται ως μεσαία τάξη στη Νέα Υόρκη.
Η απαίτησή μου δεν είναι υψηλή. Υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ με ετήσιο εισόδημα 500.000 δολάρια; Και αν είστε όλοι παντρεμένοι, θέλω να σας ρωτήσω: Τι πρέπει να κάνω για να παντρευτώ έναν πλούσιο σαν εσάς;
Ανάμεσα στους άνδρες με τους οποίους έχω βγει ραντεβού στο παρελθόν, ο πιο πλούσιος έβγαζε 250.000 δολάρια το χρόνο και αυτό είναι το χαμηλότερο όριό μου. Αν κάποιος θέλει να ζήσει σε μια καλή περιοχή, το εισόδημα αυτό δεν είναι αρκετό.
Ετσι απευθύνω σε εσάς ορισμένες ταπεινές ερωτήσεις:
Πού συχνάζουν οι πλούσιοι εργένηδες; (Παρακαλείσθε να αναφέρετε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων).
Σε ποια ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να στοχεύω;
Γιατί οι περισσότερες γυναίκες πλουσίων ανδρών είναι μέτριες εμφανισιακά; Γνώρισα μερικά κορίτσια που δεν έχουν την εμφάνιση και δεν έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο παντρεύτηκαν πλούσιους άνδρες.
Πώς αποφασίζετε ποια μπορεί να γίνει γυναίκα σας, και ποια μπορεί να γίνει μόνο φίλη σας; (Ο στόχος μου τώρα είναι να παντρευτώ).
(υπογραφή) Όμορφη
Διαβάστε την απάντηση που της έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan:
Αγαπητή κυρία Ομορφη,
Διάβασα την επιστολή σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια εκεί έξω που έχουν παρόμοιες απορίες με τη δική σας. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να αναλύσω την κατάστασή σας ως επαγγελματίας επενδυτής.
Το ετήσιο εισόδημά μου είναι πάνω από 500.000 δολάρια και ικανοποιεί τις ανάγκες σας, έτσι πιστεύω ότι δεν χάνω τον χρόνο μου εδώ.
Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων, θα ήταν κακή απόφαση να σας παντρευτώ. Η εξήγηση είναι πολύ απλή, οπότε επιτρέψτε μου να την αναλύσω.
Βάλτε στην άκρη τις λεπτομέρειες, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι μια ανταλλαγή «ομορφιάς» και «χρήματος»: Το πρόσωπο Α παρέχει την ομορφιά και το Β πληρώνει γι 'αυτήν, τόσο απλά.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ. Η ομορφιά σας θα εξασθενίσει κάποτε, ενώ τα χρήματα μου δεν θα εξαφανιστούν (τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο). Λογικά το εισόδημά μου θα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο, αλλά εσείς δεν θα είστε πιο όμορφη καθώς τα χρόνια θα περνούν.
Ως εκ τούτου, από την άποψη των οικονομικών, εγώ είμαι ένα περιουσιακό στοιχείο που η αξία του θα αυξάνεται, ενώ η δική σας αξία θα φθίνει. Αν η ομορφιά είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο σας, η αξία σας θα είναι πολύ χειρότερη μετά από 10 χρόνια.
Με τους όρους που χρησιμοποιούμε στην Wall Street, σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχει και η εμπορική αξία. Αν η εμπορική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου δεν είναι καλή ιδέα να το κρατήσει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και με το γάμο που θέλετε να κάνετε.
Καθένας με εισόδημα πάνω από 500.000 δολάρια ετησίως δεν είναι ανόητος. Θα βγαίναμε μαζί σας αλλά δεν θα σας παντρευόμασταν. Θα σας συμβούλευα να εγκαταλείψετε την αναζήτηση στοιχείων και συμβουλών για να παντρευτείτε πλούσιο άνδρα. Και στην τελική, θα μπορούσατε να γίνετε εσείς η ίδια το άτομο που κερδίζει τα 500.000 δολάρια το χρόνο. Είναι πιο πιθανό από το να βρείτε έναν ηλίθιο πλούσιο.
Εύχομαι αυτό να σας βοηθήσει
Πηγή:symvolinews





Του έβαλαν 31.000$ στον λογαριασμό του και κινδυνεύει με φυλάκιση

"Έβρεξε" χρήμα στον λογαριασμό ενός εφήβου στις ΗΠΑ. Επρόκειτο όμως για τραπεζικό λάθος! Διαβάστε τι ακολούθησε (Vid)

Το ποσό των 31.000 δολαρίων ζητά η First Citizens Bank από έναν 18χρονο. Τα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό του νεαρού κατά λάθος
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε υποκατάστημα της τράπεζας στο Madison County στις Η.Π.Α στις 7 του περασμένου Μάρτη.
Ο ταμίας κατέθεσε τα χρήματα ενός άλλου νεαρού σε λάθος λογαριασμό με αποτέλεσμα να πλουτίσει ο πρώτος σε μια μέρα και ο δεύτερος να μην έχει ούτε ένα δολάριο στο λογαριασμό του.
Δέκα μέρες αργότερα αυτός που κατέθεσε τα χρήματα στο λογαριασμό τους παρατήρησε ότι είχαν εξαφανιστεί. Ήρθε σε επαφή με την τράπεζα η οποία μετά από έλεγχο κατάλαβε το λάθος που είχε γίνει.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Consumerist.com είχε προλάβει να σηκώσει από το λογαριασμό 20.000 σε μετρητά και να χρεώσει με άλλα 5.000 την πιστωτική του κάρτα.
Στις 18 του μήνα επισκέφτηκε τα γκισέ της τράπεζας για να σηκώσει και το υπόλοιπο ποσό, ωστόσο τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, η τράπεζα είχε καταλάβει το λάθος της με αποτέλεσμα να του ζητήσει να επιστρέψει όλο το ποσό.
Τώρα για να γλυτώσει την φυλάκιση οφείλει να επιστρέψει το σύνολο του ποσού στην τράπεζα
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

550.000 για φωτογραφική που γύρισε από τη… Σελήνη!


Βγήκε στο σφυρί ως η μοναδική φωτογραφική μηχανή που ταξίδεψε στο φεγγάρι και επέστρεψε. Η μηχανή Hasselblad 500 που χρησιμοποιήθηκε στην αποστολή Apollo 15 το 1971 πουλήθηκε σε ιάπωνα επιχειρηματία έναντι 550.000 ευρώ. Η φωτογραφική μηχανή είχε τροποποιηθεί για λογαριασμό της NASA και τα πλαστικά μέρη της είχαν αντικατασταθεί με μεταλλικά.
perierga.gr - 550.000 ευρώ η φωτογραφική που γύρισε από τη... Σελήνη!
Τουλάχιστον 15 φωτογραφικές μηχανές ταξίδεψαν στη Σελήνη με τις αποστολές Apollo, οι περισσότερες όμως έμειναν για πάντα. Σύμφωνα με τον αυστριακό οίκο Galerie Westlicht που δημοπράτησε τη μηχανή στη Βιέννη, αγοραστής είναι ο Ιάπωνας επιχειρηματίας Τερακάζου Φουτζισάβα.
Πηγή: tanea.gr

Βόρεια Κορέα: Ένα κόμμα, ένας ηγέτης, ένα... κούρεμα!

Βόρεια Κορέα: Ένα κόμμα, ένας ηγέτης, ένα... κούρεμα!
Οι άνδρες στη Βόρεια Κορέα καλούνται να κουρευτούν όπως ο ηγέτης τους, Κιμ Γιονγκ-ουν. Τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Η κρατική οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και πλέον φέρεται να ισχύει για ολόκληρη τη χώρα.
Μέχρι πρότινος οι Βορειοκορεάτισσες καλούνταν να επιλέξουν ένα από τα 18 επισήμως εγκεκριμένα από την κυβέρνηση χτενίσματα μαλλιών, ενώ για τους άνδρες οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες.
Ωστόσο, οι πολίτες της Βορείου Κορέας δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την αλλαγή. «Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ συγκεκριμένο», είπε πηγή στο Radio Free Asia. «Δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό πρόσωπο και σχήμα κεφαλιού», προσέθεσε.
Βορειοκορεάτης που ζει στην Κίνα είπε στην εφημερίδα «Korea Times» ότι το κούρεμα αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές, καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι θυμίζει εκείνο Κινέζων λαθρεμπόρων.
Tο 2005 η κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας προέβαλε πρόγραμμα με τίτλο: «Ας κόψουμε τα μαλλιά μας σύμφωνα με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».

Πηγή:e-radio.gr

33 μικροί αναρχικοί που σπάνε τους κανόνες.....

Στη ζωή μας έχουμε μάθει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Κανόνες που ορίζονται είτε από κάποια αρχή, είτε από την καθημερινότητα, είτε από την κοινή λογική.
Κάποιοι από εμάς βέβαια ασφυκτιούμε μέσα σ' αυτές τις δεσμεύσεις και αντιδρούμε....
Η αντίδραση μας αυτή βέβαια μπορεί να προκαλέσει γέλιο, όπως και στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Δείτε πως κάποιοι από εμάς σπάνε τα δεσμά και παρανομούν......

first-world-anarchists-funny-rebels-1



first-world-anarchists-funny-rebels-3



first-world-anarchists-funny-rebels-5

first-world-anarchists-funny-rebels-6



first-world-anarchists-funny-rebels-8



first-world-anarchists-funny-rebels-4



first-world-anarchists-funny-rebels-15



first-world-anarchists-funny-rebels-2



first-world-anarchists-funny-rebels-7



first-world-anarchists-funny-rebels-14



first-world-anarchists-funny-rebels-28



first-world-anarchists-funny-rebels-19



first-world-anarchists-funny-rebels-9



first-world-anarchists-funny-rebels-27



first-world-anarchists-funny-rebels-29



first-world-anarchists-funny-rebels-11



first-world-anarchists-funny-rebels-30



first-world-anarchists-funny-rebels-32



first-world-anarchists-funny-rebels-31



first-world-anarchists-funny-rebels-33



first-world-anarchists-funny-rebels-16



first-world-anarchists-funny-rebels-34



first-world-anarchists-funny-rebels-35



first-world-anarchists-funny-rebels-21



first-world-anarchists-funny-rebels-18



first-world-anarchists-funny-rebels-17



first-world-anarchists-funny-rebels-36



first-world-anarchists-funny-rebels-23

first-world-anarchists-funny-rebels-24



first-world-anarchists-funny-rebels-37



first-world-anarchists-funny-rebels-22



first-world-anarchists-funny-rebels-13



first-world-anarchists-funny-rebels-25

first-world-anarchists-funny-rebels-26



first-world-anarchists-funny-rebels-38
Οι φωτογραφίες πάρθηκαν από το boredpanda.com

«Κάντε το για τη Δανία» - Καμπάνια καλεί τα νεαρά ζευγάρια να κάνουν σεξ για την απόκτηση απογόνων [βίντεο]

«Κάντε το για τη Δανία» - Καμπάνια καλεί τα νεαρά ζευγάρια να κάνουν σεξ για την απόκτηση απογόνων [βίντεο]
Με στόχο την αύξηση του ποσοστού των γεννήσεων στη Δανία, μια καμπάνια παρακινεί τα νέα ζευγάρια να κάνουν σεξ.
Με τίτλο «Κάντε το για τη Δανία» την καμπάνια διοργανώνει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Spies Rejser υποσχόμενο να καλύψει για τρία χρόνια τα έξοδα του παιδιού, αλλά και να προσφέρει δωρεάν διακοπές στο τυχερό ζευγάρι που θα αποδείξει ότι συνέλαβε κατά τη διάρκεια των διακοπών του.
«Εκμεταλλευτείτε τη βαρύτητα. Ξαπλώστε για τουλάχιστον ένα τέταρτο μετά το σεξ», ακούγεται στο βίντεο ενώ συστήνεται στους άνδρες να αποφεύγουν να φορούν στενά παντελόνια. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο, το 10% των συλλήψεων στη Δανία γίνεται την περίοδο των διακοπών, ενώ το 46% των κατοίκων της χώρας κάνει περισσότερο σεξ όταν βρίσκεται εκτός χώρας.
Παράλληλα, έκθεση του Φεβρουαρίου του 2013 κατέδειξε το ποσοστό γεννήσεων ανάμεσα στις γυναίκες της Δανίας ως «επικίνδυνα χαμηλό». Σύμφωνα με αυτή, 1 στα 5 ζευγάρια Δανών μένουν άτεκνα, παρότι η πλειοψηφία των ζευγαριών δηλώνουν πρόθυμα να αποκτήσουν από δύο ως τρία παιδιά, αναφέρει η εφημερίδα Copenhagen Post.
Επιπλέον, όπως γράφει το Εθνος, η έκθεση επισημαίνει ότι μεγαλώνει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που αποκτούν παιδιά, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι η Δανία χρόνο με το χρόνο γερνάει. Όπως αναγράφεται στους όρους του διαγωνισμού, άμα την επιστροφή τους από τις διακοπές, τα ζευγάρια λαμβάνουν ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, καλούνται να στείλουν μια φωτογραφία του στο Spies.


Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

NASA: «Θα πρέπει να αποικίσουμε τρεις πλανήτες για να σωθούμε»!

Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατευθύνουν τον πολιτισμό μας σε μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, προειδοποιούν οι επιστήμονες της NASA. Τουλάχιστον τρεις πλανήτες θα χρειαστεί ο ανθρώπινος πληθυσμός για να επιβιώσει, δήλωσε χθες ο Dennis Bushnell, επικεφαλής επιστήμονας του Langley Research Center της NASA. “Ολόκληρο το οικοσύστημα συντρίβεται. Ουσιαστικά, είμαστε πάρα πολλοί εκεί έξω. Με τους Ασιάτες να είναι πλέον δισεκατομμύρια, θα χρειαστούμε άλλους τρεις πλανήτες”. Η τροποποίηση του Άρη στα ανθρώπινα περιβαλλοντικά δεδομένα θα πάρει περίπου 120 χρόνια, ισχυρίζεται ο Bushnell, αλλά μέχρι τότε θα χρειαστούμε και άλλους πλανήτες.
perierga.gr - NASA: Θα πρέπει να αποικίσουμε τρεις πλανήτες για να σωθούμε!
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εκφράζει την ανάγκη για τους ανθρώπους να αποικίσουν σε άλλους πλανήτες, ωστόσο αυτές οι ιδέες συνήθως προτείνονται ως ένας τρόπος επιβίωσης της ανθρώπινης φυλής σε περίπτωση μιας κατακλυσμικής σύγκρουσης με αστεροειδή ή σε συνθήκες πυρηνικού πολέμου.
Το 2012, το World Wildlife Fund πρότεινε τη λύση των τριών πλανητών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούμε κατά 50% περισσότερους πόρους από ό, τι η Γη μπορεί να αντέξει και ότι μέχρι το 2050 θα χρειαστούν τρεις πλανήτες για να διατηρηθεί το ποσοστό σε αυτά τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Bushnell δεν υποδηλώνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλέιψουμε τη Γη, αλλά προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση. Μια συγκεκριμένη λύση που προτείνει είναι η γεωργία με θαλασσινό νερό.
Τα αλόφυτα που μεγαλώνουν στα αλμυρά εδάφη, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιοκαυσίμων από την καλλιέργεια φυτών στους ωκεανούς (ή τουλάχιστον θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το θαλασσινό νερό για την άρδευση φυτών σε γεωργικά μη παραγωγικές περιοχές του κόσμου). Οι επιστήμονες που έχουν βασίσει ολόκληρες έρευνες πάνω σε αυτήν την πιθανότητα, επιμένουν ότι ορισμένα σχετικά πιλοτικά προγράμματα σε Ινδία, Πακιστάν, Λάος, Αλγερία και άλλες φτωχές χώρες, θα πρέπει να ξεκινήσουν κάποια στιγμή φέτος.
 Ο Bushnell ισχυρίζεται ότι αυτό θα έλυνε τα περισσότερα από τα προβλήματά μας: “Αν καλλιεργούσαμε αλόφυτα σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό, σε 10-15 χρόνια θα είχαμε καύσιμα που κοστίζουν 50 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι το μισό από το κόστος πετρελαίου σήμερα. Με αυτό, θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της γης, της έλλειψης τροφίμων, του νερού, της ενέργειας και του κλίματος”.
πηγή: econews.gr

Χαρίζει εταιρεία αξίας 1.000.000 λιρών για να αφιερωθεί στο παιδί του

Απίστευτη απόφαση από τον Simon Cohen. Χαρίζει την εταιρία του για να μη "χάσει το νόημα της ζωής"

Ο πρόεδρος διεθνούς εταιρίας δημοσίων σχέσεων, που αντιπροσώπευε τον  Δαλάι Λάμα και τον πρίγκηπας της Ουαλίας, αποφάσισε να χαρίσει την εταιρία του, αξίας 1 εκατ. στερλινών.
Ο λόγος για τον Βρετανό Simon Cohen που κατείχε την εταιρία Global Tolerance.
Ο 34χρονος αναμένεται να παραμείνει στην εταιρία για ένα ακόμα χρόνο για να καθοδηγήσει το τον διάδοχό του προσθέτοντας ότι  η πρόσκληση για την κατάθεση αίτησης απόκτησης του ομίλου είναι "ανοιχτή για όλους".
Σύμφωνα με το BBC, θα διαθέσει την επιχείρηση προκειμένου να αφιερωθεί στην οικογένειά του, διότι όπως είπε κατάλαβε ότι "χάνει το νόημα της ζωής" με το "να γυρνάει τον πλανήτη με το τζετ" ως επικεφαλής της Global Tolerance.
"Προσφέρω το 95% των μετοχών μιας επιτυχημένης εταιρίας, αξίας μεταξύ 500 χιλ. και 1 εκατ. στερλινών. Με αυτή την έννοια, μπορείς να πεις ότι χαρίζω πολλά λεφτά. Αλλά έχω λίγο διαφορετική άποψη για την αξία."
Ο 34χρονος συνειδητοποίησε την  ιδέα της δωρεάς κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, όταν κατάλαβε ότι ενώ ο ίδιος γυρνούσε τον κόσμο ως επιχειρηματίας, "έχανε" την απόλαυση της περιόδου εγκυμοσύνης της γυναίκας τους.
Ο κ Cohen δήλωσε ότι αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο και επικεντρώνεται στην απόδοσή του ως πατέρας που μένει σπίτι με την οικογένειά του. "Για μένα, αυτό αξίζει πάνω από ένα εκατομμύριο."
Αν και μόλις 34 ετών  έχει καταφέρει να κάνει όπως λέει ο ίδιος "κάποιες μικρές αποταμιεύσεις" για να μπορέσει να ζήσει και ελπίζει να υπογράψει συμβόλαιο για την έκδοση του βιβλίου.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η φανταστική πόλη που εμφανίστηκε και μετά εξαφανίστηκε ξανά!

Η φανταστική πόλη που εμφανίστηκε και μετά εξαφανίστηκε ξανά!
Μια απίστευτη ιστορία κρύβει η φανταστική πόλη Agloe στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η ιστορία έχει ως εξής: το μέρος αυτό δεν υπήρχε, μέχρι που έγινε πραγματικό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε ξανά!
Ας ξεκινήσουμε όμως από τη δημιουργία της φανταστικής αυτής πόλης, που, όπως βλέπετε στο χάρτη, βρίσκεται στο δρόμο από το Roscoe στο Rockland.
Η… εφεύρεση της πόλης
Στη δεκαετία του 1930 ο διευθυντής της «General Drafting Co.» –μιας εταιρείας που έφτιαχνε χάρτες– μαζί με τον βοηθό του, Ernest Alpers, σκέφτηκαν να βάλουν αυτήν την «πόλη του χαρτιού» στο χάρτη τους.
Ουσιαστικά προσέθεσαν μια πλαστή θέση, πρακτική που χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους χαρτογράφους, προκειμένου να ξεγελιούνται οι παραχαράκτες κατά την αντιγραφή χαρτών και έτσι να μπορούν να οι δημιουργοί να τους κατηγορήσουν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Το όνομα της «φανταστικής πόλης» προήλθε από τη μείξη των πρώτων γραμμάτων των δύο δημιουργών, του Otto G. Lindberg's (OGL) and Ernest Alpers' (EA).
Μερικά χρόνια αργότερα, η εταιρεία των γνωστών χαρτών «Rand McNally» εξέδωσε τον δικό της χάρτη και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μαντέψτε ποια πόλη υπήρχε... Φυσικά, η «Agloe», στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο συλλαβισμό. «Σας έπιασα», είπε ο Lindberg, χωρίς όμως να ξέρει ότι ήδη μια... πραγματική πόλη είχε δημιουργηθεί.
Η ιστορία με το κατάστημα της πόλης
Οι δικηγόροι της Rand McNally υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι πήγαν στο σημείο καθώς χαρτογραφούσαν εκείνη την περιοχή και βρήκαν ένα κτίριο, το οποίο ονομαζόταν «Γενικό Κατάστημα της Agloe». Έτσι το όνομα αυτό μπήκε και στον νέο χάρτη. Πώς έγινε όμως αυτό; Για όλα ευθύνεται ο Otto G. Lindberg, αφού οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είχαν δει το χάρτη του και σκέφτηκαν πως αφού έτσι λέγεται το μέρος, έτσι θα πρέπει να ονομαστεί και το μαγαζί τους.
H Αgloe εξαφανίζεται
Οι δεκαετίες πέρασαν, το δικαστήριο αθώωσε την «Rand McNally» και το... κατάστημα έκλεισε, με αποτέλεσμα η Agloe να περάσει ξανά στη σφαίρα της φαντασίας.

Μάλιστα, μέχρι και οι χάρτες της Google περιελάμβαναν το σημείο το οποίο είχε απορροφηθεί και από την «American Map Company» το 1992. Οι υπάλληλοι του Διαδικτυακού κολοσσού όμως έβγαλαν το σημείο από τους χάρτες τους την περασμένη εβδομάδα.



Πηγή:e-radio.gr