Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τον χτύπησαν στο κεφάλι και... έγινε μαθηματική διάνοια

Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία ενός Αμερικανού ο οποίος μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι βλέπει παντού θεωρήματα και εξισώσεις (Vid+Pics)

Ο Τζέισον Πάτζετ ήταν ένας απλός υπάλληλος σε κατάστημα επίπλων μέχρι που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές.
Από τότε ο 41χρονος "μεταμορφώθηκε" σε μαθηματική διάνοια καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι του δημιούργησε εμμονή με μαθηματικούς τύπους!
Μάλιστα οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με την ιδιοφυΐα Τζον Νας, που υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου στην ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος" (A beautiful mind).
Σύμφωνα με τη Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον 41χρονο έξω από ένα καραόκε κλαμπ με αποτέλεσμα να αρχίζουν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι θέλοντας να του πάρουν το δερμάτινο μπουφάν του.
"Το μόνο που είδα ήταν δυνατό φως και αμέσως έπεσα κάτω", λέει ο ίδιος, πιστεύοντας πως αυτό ήταν θα τον σκοτώσουν.
Τώρα όπου και αν κοιτάξει βλέπει μαθηματικούς τύπους που τους μετατρέπει σε εκπληκτικά διαγράμματα που σχεδιάζει. Μάλιστα τα πουλάει. Δείτε περισσότερες εικόνες του.
Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες και αυτό οφείλεται στον τραυματισμό του.
Υποστηρίζουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του 41χρονο του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς, όπως και στον Τζον Νας.
video platform video management video solutions video player
"Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία", είπε ο ίδιος στο ABC. "Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω", προσθέτει.
"Βλέπω μέρη του Πυθαγορείου θεωρήματος παντού", τονίζει. "Κάθε μικρή καμπύλη, κάθε σπείρα είναι μέρος της εξίσωσης".
Ο 41χρονος μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέσει με τα μαθηματικά, δεν έχει καν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο, αντιθέτως η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν.
Πριν από 10 χρόνια ο 41χρονος για το μόνο που ενδιαφερόταν για δύο πράγματα: τη γυμναστική και τα πάρτι. Τώρα η ζωή του άλλαξε άρδην.
Μάλιστα, επιστήμονες τον επισκέπτονται συχνά για να μπορέσουν να δουν τι συμβαίνει και πως από απλός άνθρωπος μεταμορφώθηκε σε ιδιοφυΐα.
Πηγή:news247.gr

Αποζημίωση - μαμούθ από αλυσίδα fast food σε οικογένεια


Η αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού KFC κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,29 εκατομμύρια ευρώ) στην οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αυστραλία, το οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από δηλητηρίαση που έπαθε καταναλώνοντας σάντουιτς με κοτόπουλο.
Το 2005, η Μόνικα Σαμάαν, επτά ετών τότε, οι γονείς της και ο αδελφός της νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί από σαλμονέλα αφού κατανάλωσαν ένα σάντουιτς με κοτόπουλο "Twister" σε εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ.
Το KFC, το οποίο ανήκει στην εταιρία Yum! Brands, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, αλλά εξέφρασε την"βαθιά του απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση" και δήλωσε ότι θα την εφεσιβάλει.
Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, δικαίωσε την οικογένεια της Μόνικα,λέγοντας ότι το KFC αθέτησε την υποχρέωσή του για την φροντίδα του κοριτσιού. Την Παρασκευή επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας συν τα δικαστικά έξοδα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Τζορτζ Βλαχάκη, η πάθηση του κοριτσιού έχει "εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας".
"Η αποζημίωση που επιδικάστηκε είναι απολύτως απαραίτητη", είπε ο Βλαχάκης.
Πηγή:newsit.gr

18χρονη ανακάλυψε ότι ήταν... παντρεμένη από ενός ετών!


Ο γάμος δύο βρεφών ηλικίας τριών και ενός έτους, που είχε συμφωνηθεί πριν από 17 χρόνια από τις οικογένειές τους, ακυρώθηκε από τις ινδικές αρχές, αφού η «νύφη», ηλικίας 18 ετών σήμερα, ανακάλυψε ότι ήταν εν αγνοία της... παντρεμένη.
Ο γάμος μεταξύ παιδιών έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια, όμως η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει πως η παράδοση συνεχίζεται στις αγροτικές κοινότητες, καθώς πολλές οικογένειες ελπίζουν πως με τέτοιες «ενώσεις» θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους χάρη στην προίκα που θα φέρει η νύφη.
Πριν από 17 χρόνια στο κρατίδιο του Ρατζαστάν η Λάξμι Σαργκάρα «παντρεύτηκε» τον Ράκες. Η νύφη ήταν ενός έτους και ο γαμπρός τριών. Οι οικογένειές τους είχαν συμφωνήσει ότι μόλις ενηλικιωθούν τα παιδιά θα ζήσουν μαζί.
«Δεν χάρηκα καθόλου με το γάμο. Το είπα στους γονείς μου που δεν συμφώνησαν μαζί μου και τότε αναζήτησα βοήθεια», εξήγησε η 18χρονη. «Τώρα ξαλάφρωσα και τα μέλη της οικογένειάς μου το αποδέχτηκαν» πρόσθεσε.
Όταν, πριν από λίγες ημέρες, ανακάλυψε πως ήταν εν αγνοία της παντρεμένη η Λάξμι ζήτησε τη συμβουλή ενός κοινωνικού λειτουργού, του Κρίτι Μπάρτι, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο Μπάρτι ανέλαβε να μιλήσει με τον γαμπρό και με τους «συμπέθερους» για να τους πείσει να ματαιώσουν τα σχέδιά τους.
«Η Λάξμι παντρεύτηκε όταν ήταν μόλις ενός έτους. Οι γονείς της την ενημέρωσαν για αυτό πριν από μερικές ημέρες, λέγοντάς της ότι στο εξής θα ζει στο σπίτι του συζύγου της. Έπεσε σε κατάθλιψη, δεν αγαπούσε αυτό το αγόρι και δεν ήταν έτοιμη να συμμορφωθεί με την απόφαση των γονιών της κι έτσι αρνήθηκε το γάμο», εξήγησε ο Μπάρτι.
Ο γάμος ακυρώθηκε την Τρίτη από δικαστήριο του Τζοντπούρ. «Εξ όσων γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι παιδιών ζητά να ακυρωθεί ο γάμος και ελπίζω πως θα υπάρξουν και άλλα τέτοια παραδείγματα», εξήγησε ο Μπάρτι.
Τα έθιμα πάντως παραμένουν πάντα ζωντανά στο Ρατζαστάν: την περασμένη Κυριακή χωρικοί επιτέθηκαν σε δέκα κυβερνητικούς υπαλλήλους όταν προσπάθησαν να σταματήσουν έναν ομαδικό γάμο στον οποίο συμμετείχαν σαράντα ζευγάρια παιδιών.
Πηγή:pathfinder.gr

Διοργανώνει ξεναγήσεις σε σπίτια διεφθαρμένων πολιτικών

Εκτός από τα αξιοθέατα όσοι τουρίστες επισκέπτονται την Αυστρία θα μπορούν να κάνουν και την περιοδεία της διαφθοράς!
Διοργανώνει ξεναγήσεις σε σπίτια διεφθαρμένων πολιτικών
Μέχρι σήμερα οι τουρίστες που επισκέπτονταν την τσεχική πρωτεύουσα θαύμαζαν αξιοθέατα όπως η Γέφυρα του Καρόλου και το Κάστρο της Πράγας. Τώρα όμως ο τσέχος συγγραφέας και σκηνοθέτης Πετρ Σούρεκ σκοπεύει να ψυχαγωγεί τους τουρίστες όχι εξιστορώντας τις δόξες του παρελθόντος, αλλά περιγράφοντάς τους τα προβλήματα του παρόντος και συγκεκριμένα την εκτεταμένη διαφθορά.
Τα μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων όπου κατοικούν διεφθαρμένοι πολιτικοί και επαγγελματίες λομπίστες καθώς και τα υπερτιμημένα δημόσια έργα αποτελούν μέρος της "Περιοδείας της Διαφθοράς".
Στόχος του είναι να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της μετα-κομμουνιστικής κοινωνίας. "Επινοήσαμε τον τουρισμό της διαφθοράς", λέει ο Σούρεκ που είναι σίγουρος ότι "χτύπησε φλέβα χρυσού".
Προσπαθεί ωστόσο να καλύπτει τα νώτα του, στοχοποιώντας μόνο τις περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν ήδη λάβει ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του.
Η χώρα έχει κακή φήμη διεθνώς καθώς στη λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες, που συντάσσει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία εδρεύει στο Βερολίνο, μοιράζεται την 57η θέση με την Σαουδική Αραβία και τη Ναμίμπια.
Πηγή:e-go.gr

Τσιγγάνες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί σε reality show (video)

Τσιγγάνες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί σε reality show (video)
Δείτε τις πρωταγωνίστριες του reality show «My Big Fat American Gypsy Wedding», που θα προβληθεί στις ΗΠΑ, να μαλλιοτραβιούνται στο πεζοδρόμιο.
Η νύφη έμαθε ότι η μία από τις παράνυφους τη διέβαλλε στους συγγενείς και φίλους της και αυτό ήταν αρκετό για να πιαστούν στα χέρια!
Οι δύο τους κυλίστηκαν στο έδαφος ανταλλάσσοντας γροθιές. Μέσα στο χαμό, η νύφη προσέφερε και άλλου είδους θέαμα, καθώς το στράπλες φόρεμά της έφυγε από τη θέση του!

Πηγή:e-radio.gr

Ρεκόρ παχυσαρκίας για τα Ελληνόπουλα

Διαβάστε τα στοιχεία έρευνας που φέρνει τα ελληνόπουλα πρώτα στην παχυσαρκία. Τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι αρνητικές πρωτιές για τη χώρα μας δεν έχουν τέλος τον τελευταίο καιρό. Αυτή τη φορά το αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται στα ελληνικά ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα έχει πρόβλημα βάρους, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-12 ετών από επτά διαφορετικές χώρες.
Περίπου το 20% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας έχει πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ ένα 30% επιπλέον είναι υπέρβαρο.
Στον αντίποδα βρίσκονται τα παιδιά από τη Νορβηγία όπου μόλις το 4% είναι παχύσαρκα, ενώ υπέρβαρα είναι το 15%.
Τα αγόρια πιο επιρρεπή
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κορίτσια τείνουν να προσέχουν περισσότερο το βάρος τους από τα αγόρια, αν και αθλούνται λιγότερο. Τα αγόρια από την πλευρά τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών.
Τα αίτια που κρύβονται πίσω από αυτές τις διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα δεν είναι σαφή από επιστημονικής άποψης.
Όπως δεν είναι σαφές γιατί τα ελληνόπουλα αθλούνται λιγότερο από τους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους.
Τα στοιχεία της Ευρώπης
Πάντως, οι Ούγγροι αυτής της ηλικίας κατέχουν το ρεκόρ τηλεθέασης, οι Βέλγοι κοιμούνται περισσότερο απ' όλους και οι Ολλανδοί καταναλώνουν τα περισσότερα αναψυκτικά.
Η παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη φαίνεται να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αφού δέκα στα εκατό παιδιά είναι παχύσαρκα και άλλα είκοσι στα εκατό είναι υπέρβαρα.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν, επίσης, ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο τείνουν να είναι πιο αδύνατα. Και από αυτόν τον κανόνα, ωστόσο, εξαιρείται η Ελλάδα και η Ισπανία.
Η γνώμη των ειδικών
Οι ειδικοί αποδίδουν τις διαφορές βάρους στη διατροφική κουλτούρα και τις γαστρονομικές συνήθειες που διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Επισημαίνουν, πάντως, ότι τα παιδιά όλων των χωρών έχουν ένα κοινό, είναι εκτεθειμένα σε πολλούς πειρασμούς που στρώνουν το δρόμο προς την παχυσαρκία.
Πηγή:news247.gr

Αίγυπτος: "Ναι" στο σεξ μετά το θάνατο και με τη βούλα του νόμου


Όσο φρικιαστικό και αν ακούγεται στην Αίγυπτο πέρασε νόμος που επιτρέπει στους συζύγους να κάνουν σεξ με τη νεκρή γυναίκα τους ακόμη και 6 ώρες μετά το μοιραίο. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η είδηση που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι απλά φήμη.
Το μεταθανάτιο.. σεξ για αποχαιρετισμό της συζύγου έως και έξι ώρες μετά το θάνατο ενέκριναν με νόμο οι Αιγύπτιοι. Ο νόμος ονομάζεται "αποχαιρετιστήρια σεξουαλική επαφή" και ήδη η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο νόμος ανήκει σε μια σειρά νομοθετημάτων, με το Αιγυπτιακό Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών να πραγματοποιεί διαδηλώσεις αφού καταστρατηγούν τα δικαιώματα των γυναικών. Τονίζει μάλιστα πως αυτά τα μέτρα που περιθωριοποιούν και υπονομεύουν τις γυναίκες θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της Αιγύπτου.
Όσον αφορά το μέτρο για το μεταθανάτιο σεξ ήρθε στην επιφάνεια πριν από ένα χρόνο, όταν ο Zamzami Abdul Bari (κληρικός από το Μαρόκο) ανέφερε πως και μετά το θάνατο ο σύζυγος έχει δικαιώματα στη νεκρή σύζυγό του. Και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η σεξουαλική επαφή.
Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που αναφέρουν πως η είδηση ενδέχεται να είναι φήμη που ξεκίνησε από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στον Χόσνι Μουμπάρακ.
Πηγή:cosmo.gr

Αστυνομικοί πληρώνονται για να παρακολουθούν καθημερινά τσόντες


Ο νέος νόμος που υποχρεώνει τις εταιρίες παραγωγής πορνό με έδρα την Καλιφόρνια να χρησιμοποιούν προφυλακτικά κατά το γύρισμα των σκηνών, αναγκάζει μέλη της Αστυνομίας του Λος Άντζελες να παρακολουθούν όλες τις ταινίες αμοντάριστες, ώστε να διασφαλίσουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται.
«Αυτά είναι τα τυχερά του επαγγέλματος», είναι η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος μόλις ακούει την συγκεκριμένη είδηση.
Μέχρι δηλαδή να συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για ένα καθημερινό όγκο ταινιών, μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Σαν Φερνάντο, όπου και εδρεύουν τα μεγαλύτερα στούντιο, της τάξεως των 100 ταινιών ημερησίως.
Ο εκπρόσωπος τύπου του LAPD, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο του Huffington Post, πρώτα χλόμιασε και μετά είπε πως πρέπει να το ψάξει και ότι θα απαντήσει αργότερα.
Εννοείται πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι εφιάλτης για τους πορνο-παραγωγούς, καθώς όπως δηλώνουν «η ύπαρξη προφυλακτικού κάνει πιο απρόσωπη την εμπειρία για τον θεατή».
Ενώ ως λύση, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, σκέφτονται την συνολική μετακόμιση των δραστηριοτήτων τους στην αμέσως γειτονική κομητεία, μια φιλήσυχη κοινότητα, 200 χλμ μακριά.
Φανταστείτε την αντίδραση των κατοίκων, όταν δουν το πρώτο πορνο-καραβάνι να φτάνει στην πόλη τους.
Πηγή:iefimerida.gr

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

8 Έλληνες στη λίστα των ανθρώπων που επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο

8 Έλληνες στη λίστα των ανθρώπων που επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο
Τη λίστα «The 100 Most Influential People in the World» δημοσίευσε πριν λίγες μέρες το περιοδικό Time. Ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων, 8 αρχαίοι Έλληνες.

Η λίστα περιλαμβάνει:

Όμηρο
Ευριπίδη
Πλάτωνα
Αριστοτέλη
Ευκλείδη
Σαπφώ
Περικλή
Μέγα Αλέξανδρο

Πέραν αυτών, στη λίστα βρίσκεται ο Δαρβίνος, ο Νεύτωνας, ο Μότσαρτ, ο Μπαχ, ο Μπετόβεν, ο Σαίξπηρ, ο Νίτσε και άλλες μεγάλες ξένες προσωπικότητες που άλλαξαν την ιστορία.
Αν θέλετε να διαβάσετε όλη τη λίστα κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2111975_2112269_2112278,00.html

Πηγή:e-radio.gr

Οι Ολλανδέζες δεν αφήνουν τους άνδρες τους να πάνε στην Ουκρανία [βίντεο]


Οι Ολλανδέζες δεν αφήνουν τους άνδρες τους να πάνε στην Ουκρανία [βίντεο]
Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ολλανδίας και Ουκρανίας δημιουργήθηκε, λόγω ολλανδικής διαφήμισης που προτρέπει τις Ολλανδέζες να μην επιτρέψει στους συζύγους τους να πάνε να παρακολουθήσουν από κοντά το Euro 2012, επειδή η Ουκρανία είναι γεμάτη από ωραίες γυναίκες.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά από διαφημιστικά σποτ στα οποία η Ουκρανία παρουσιάζεται ως μία χώρα στην οποία οι γυναίκες της αποτελούν «απειλή» για τους Ολλανδούς όλων των ηλικιών.
Σε όλα τα βίντεο πρωταγωνιστούν άνδρες να ψάχνουν στο διαδίκτυο για την Ουκρανία και το μόνο που να βρίσκουν να είναι πανέμορφες γυναίκες. Το μήνυμα μετά από αυτό είναι σαφές «μην αφήσετε τους άνδρες σας να πάνε στην Ουκρανία γιατί οι ντόπιες θα τους ξελογιάσουν».
Οι Ουκρανοί αντέδρασαν αμέσως και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έκανε λόγο για μία «ταπεινωτική» διαφήμιση και έτσι επιστρατεύτηκε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ολλανδία προκειμένου να κάνει κινήσεις για να σταματήσει η προβολή της.
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κίνημα «δεν πληρώνω» από το Χάρβαρντ

Στη δημιουργία ενός ιδιότυπου κινήματος «δεν πληρώνω» πρωτοστατεί το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καλώντας τα μέλη του διδακτικού του προσωπικού να δημοσιεύουν τις εργασίες τους σε επιστημονικές επιθεωρήσεις με δωρεάν πρόσβαση και όχι σε εκείνες που απαιτούν συνδρομή. Αιτία είναι οι τσουχτερές τιμές των συνδρομητικών επιθεωρήσεων που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ανεβεί στα ύψη.Το πανεπιστήμιο με τη μεγαλύτερη φήμη στον κόσμο υποχρεώνεται να καταβάλει κάθε χρόνο, για συνδρομές σε διάφορα επιστημονικά έντυπα, περίπου 3,5 εκατ. δολάρια.
Κίνημα «δεν πληρώνω» από το Χάρβαρντ
Η δαπάνη αυτή υποχρέωσε τη φημισμένη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου να αποστείλει ένα «σημείωμα» στους 2.100 καθηγητές και ερευνητές του ιδρύματος, με το οποίο τους καλεί να αναλάβουν δράση, ενώ προειδοποιεί ότι, πολύ σύντομα στο μέλλον, δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε αυτή την υποχρέωση.
Εκτιμάται ότι η πρόσκληση που απηύθυνε το Χάρβαρντ προς το διδακτικό του προσωπικό θα οδηγήσει και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Στο έγγραφο που απέστειλαν προς καθηγητές και ερευνητές οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου, κατηγορούν τους εκδότες των επιστημονικών επιθεωρήσεων ότι έχουν δημιουργήσει μια «απαράδεκτη κατάσταση» και επισημαίνουν ότι η διάδραση ανάμεσα στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθίσταται «οικονομικά ανέφικτη».

Στα 40.000 δολάρια το έτος η συνδρομή
Η συνδρομή σε κάποιες επιστημονικές επιθεωρήσεις μπορεί να φτάσει και τα 40.000 δολάρια τον χρόνο. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 145%, στο διάστημα των τελευταίων έξι ετών.
Περίπου 10.000 ακαδημαϊκοί συμμετείχαν πρόσφατα στο μποϊκοτάζ των ολλανδικών εκδόσεων «Ελσέβιερ» (Elsevier), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τσουχτερές τιμές των επιθεωρήσεων που εκδίδει και για το υψηλό κόστος της πρόσβασης μέσω διαδικτύου σε αυτές.
Πολλές πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, εξάλλου, διαθέτουν περισσότερο από τον μισό προϋπολογισμό τους στους εκδοτικούς οίκους Elsevier, Springer και Wiley.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο διευθυντής της βιβλιοθήκης του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Ντάραντον, εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χάρβαρντ, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι μόνον το καλύτερο αλλά και το πλουσιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο.
«Αντιμετωπίζουμε όλοι το ίδιο παράδοξο. Εμείς, στο πανεπιστήμιο, κάνουμε την έρευνα, συντάσσουμε τις μελέτες, όλα δωρεάν κι έπειτα αγοράζουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε εξωφρενικές τιμές» δήλωσε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».
«Το σύστημα είναι παράλογο και προκαλεί τεράστια ζημιά στις βιβλιοθήκες. Η συνδρομή ενός χρόνου στην Επιθεώρηση Συγκριτικής Νευρολογίας στοιχίζει όσο 300 μονογραφίες. Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο η δωρεάν πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Αλλά πρέπει να κινητοποιηθούμε, για να πετύχουμε τον στόχο», προσθέτει.
Πηγή:e-go.gr

Δώρο γενεθλίων ένα...αεροπλάνο


Εσείς τι δώρο θα κάνατε σε κάποιον; Μια μπλούζα, ένα παντελόνι κάτι μικρό. Ένα αεροπλάνο όμως;
Ένα ξεχωριστό δώρο, ένα ιδιωτικό δικινητήριο αεροσκάφος Mc Donnell Douglas DC-9, έλαβε για τα 44α του γενέθλια ο βασιλέας Μσουάτι Γ' της Σουαζιλάνδης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπαρνάμπας Ντλαμίνι, την ώρα που η χώρα διέρχεται μία σοβαρή χρηματοοικονομική κρίση.
Όπως επέμεινε ο Ντλαμίνι, το αεροσκάφος αυτό, δεν αγοράσθηκε, αλλά είναι δώρο: "η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος έχει την τιμή να σας ανακοινώσει πως ο βασιλέας έλαβε ένα αεροσκάφος DC-9 που του δώρισαν οι συνεταίροι του για την οικονομική ανάπτυξη και οι φίλοι του, για τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό", πρόσθεσε.
Ο μονάρχης της Σουαζιλάνδης εόρτασε στις 19 Απριλίου τα γενέθλιά του με μεγαλοπρεπείς εορταστικές εκδηλώσεις, που στοίχισαν τρια εκατ. ραντ (293.000 ευρώ), τμήμα των οποίων πληρώθηκε από τα κρατικά ταμεία.
Το περιοδικό Φορμπς κατατάσσει τον Μσουάτι στη 15η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων βασιλικών περιουσιών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια, μολονότι βασιλεύει σε ένα από τα ενδεέστερα κράτη στον κόσμο.
Η Πλατφόρμα Διασποράς της Σουαζιλάνδης, μία οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νότιο Αφρική,απέρριψε τις εξηγήσεις που πρόβαλε η κυβέρνηση σχετικά με το αεροσκάφος.
«Κανένας οικονομικός συνεταίρος δεν θα ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του και εκ φύσεως όλες οι αναπτυξιακές υπηρεσίες δρουν εν μέσω πλήρους διαφάνειας. Αξιώνουμε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τους δωρητές του αεροσκάφους και την τιμή του», τόνισε εκπρόσωπος της Πλατφόρμας.
Και η εκτός νόμου οργάνωση της αντιπολίτευσης Pudemo κατηγόρησε τον Μσουάτι ότι χρησιμοποιεί για τις δικές του τρυφηλότητες τα χρήματα των φορολογουμένων: «πάντοτε το έκανε εν κρυπτώ και πλέον είναι πολύ ισχυρός για να το παραδέχεται κιόλας. Πάντοτε εμείς λέγαμε πως η μοναρχία τούτη είναι ένας απύθμενος καιάδας για την οικονομία», τόνισε η οργάνωση.
Το 2002 ο Μσουάτι είχε χρησιμοποιήσει 2,7 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα αεροσκάφος Bombardier Global Express 19 θέσεων, όμως η αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα και η αγανάκτηση της κοινωνίας είχαν εμποδίσει τον μονάρχη να πραγματώσει την αγορά αυτή.
Πηγή:newsit.gr

Πώς ζει ο άνδρας με την καλύτερη δουλειά στον κόσμο


Τρία χρόνια πριν τον είχαν ζηλέψει εκατομμύρια άνθρωποι για την πρόσληψή του ως επιθεωρητή ενός τροπικού παραδείσου κοντά στην Αυστραλία. Διαβάστε σήμερα πως είναι η ζωή του.

Μάλλον τον μάτιασαν! Πριν τρία χρόνια τον είχε ζηλέψει η υφήλιος με τη πρόσληψη του σαν επιθεωρητή ενός τροπικού παραδείσου κοντά στην Αυστραλία.
Μάλιστα τα χρήματα ήταν τόσα πολλά που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα θα μπορούσε να τα δει. Και πόσα είναι αυτά 112.747 ευρώ το εξάμηνο!
Σήμερα μετά από τρία χρόνια ο αρχικός ενθουσιασμός, του βγήκε ξινός...
Ήταν το 2009 όταν ο 37χρονός Ben Southall έφτασε με το σακίδιό του στο πανέμορφο Hamilton. Μπορεί να ήταν στον "παράδεισο" ωστόσο από τους πρώτους κιόλας μήνες δουλειάς έπαθε υπερκόπωση, χώρισε τη σύντροφό του και θα κινδύνεψε να πεθάνει από τσίμπημα δηλητηριώδους μέδουσας!
"Όταν είδα για πρώτη φορά την αγγελία σκέφτηκε ότι εάν με επέλεγαν θα ζούσα σαν τον Τom Hanks στην ταινία "Ο ναυαγός" αλλά τελικά τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως περίμενα"
Σε δηλώσεις του στο BBC θυμάται ότι ξετρελαθεί με τη νέα του δουλειά. Μάλιστα είχε μεταδοθεί δεκάλεπτο αφιέρωμα για εκείνον στην τεράστιας τηλεθέασης εκπομπή της Oprah "Το θέμα μου μεταδόθηκε σε 140 χώρες και εγώ έλεγα στον εαυτό μου ότι... είχαμε γίνει σπουδαίοι πια".
Σύντομα, όμως, η φροντίδα του μικρού παραδείσου -και του πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε- εξελίχτηκε σε εφιάλτη. "Θα έπρεπε να είχαν γράψει στην αγγελία πως ήταν η πιο... απαιτητική και πολυάσχολη δουλειά του κόσμου", λέει και αφηγείται πώς παραλίγο να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νησί.
Η αφοσίωσή του στη δουλειά, στην οποία παραμένει έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, του κόστισε τη σχέση με την Breanna Watkins αλλά 18 μήνες πριν γνώρισε τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Sophee McPhee που πήγε στο νησί για τουρισμό και... τώρα ετοιμάζεται να μετακομίσει κι εκείνη στο Χάμιλτον!
Το ζευγάρι αναμένεται να παντρευτεί τον Νοέμβριο.
Πηγή:news247.gr

Είστε όμορφος/η; Τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε δωρεάν… [Video]


Στο παρελθόν όλοι μας έχει τύχει να ακούσουμε τη φράση “η ομορφιά είναι εισιτήριο” και τώρα ήρθε η ώρα να τη δούμε να εφαρμόζεται κυριολεκτικά. Ο λόγος για την ιστοσελίδα γνωριμιών Miss Travel που αντιστοιχεί πλούσιους και μοναχικούς ανθρώπους με άλλους εμφανίσιμους και όχι τόσο πλούσιους.

Σε περίπτωση που αμφότερες οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, ξεκινούν για ένα ταξίδι με έξοδα του πλουσίου και έτσι, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Σύμφωνα με την εταιρεία:
Είναι πολύ διασκεδαστικό το να ταξιδεύεις σε νέα εξωτικά μέρη, κυρίως όταν έχεις τα λεφτά να το κάνεις και σε συντροφεύει μια όμορφη παρουσία. Η ιστοσελίδα μας αντιστοιχεί γενναιόδωρους ταξιδιώτες που δυστυχώς δεν έχουν κάποια συντροφιά με εμφανίσιμους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν.
Επιπλέον παρέχει ένα σύστημα μέσω του οποίου τα πλούσια μέλη μπορούν να χαρίζουν (με πληρωμή) πόντους στα όμορφα μέλη έτσι ώστε όταν αυτά φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, να μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε αεροπορικά εισητήρια, ξενοδοχεία κ.ο.κ.

Ουδέν σχόλιο…
Πηγή:techgear.gr

Δισεκατομμυριούχοι ψάχνουν για χρυσό... στο διάστημα

Δισεκατομμυριούχοι ψάχνουν για χρυσό... στο διάστημα
Σε νέους τόπους -κυριολεκτικά- θέλουν μερικοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες να ψάξουν για να βρουν φλέβες χρυσού. Όμως δεν πρόκειται για κάποιο σημείο εντός του πλανήτη, αλλά στο διάστημα!
Στην ομάδα αυτή των επιχειρηματιών, συμπεριλαμβάνεται και ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της Google, Λάρυ Πέιτζ και Έρικ Σμιτ, δεν μπορούσε να λείπει και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.
Το σχέδιο και αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία λοιπόν προβλέπει την χρήση διαστημοπλοίου-ρομπότ που θα εξορύξει πλατίνα και χρυσό από τους βράχους ορισμένων αστεροειδών.
Οι αστεροειδείς επίσης περιέχουν και νερό το οποίο μπορεί να διασπαστεί σε υδρογόνο και οξυγόνο, προκειμένου να παραχθεί καύσιμο για διαστημοπλοια. Πέραν του χρυσού οι επιχειρηματίες έχουν και άλλον έναν στόχο. Θέλουν να δημιουργήσουν μία αποθήκη καυσίμων στο διάστημα.
Η εταιρεία «Planetary Resources» υποστηρίζεται μεταξύ άλλων και από τον ιδρυτή της X-Prize, Πίτερ Διαμαντίδης.
Πηγή:iefimerida.gr

Απίστευτο: Υπάλληλος έδωσε το νεφρό της στο αφεντικό και μετά την απέλυσε

Η 47χρονη Debbie Stevens δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της υπόθεσης όταν αποφάσισε να δώσει το νεφρό της στην εργοδότριά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.Γιατί όταν της δώρισε το νεφρό και μετά από μικρό χρονικό διάστημα επέστρεψαν και οι δύο στο γραφείο, το αφεντικό της απλά την απέλυσε.
Η ίδια θυμάται ότι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους η εργοδότριά της Jackie Brucia της μίλησε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και την ανάγκη της να κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Έτσι η 47χρονη Debbie δώρισε το νεφρό της σε κάποιον άλλο που βρισκόταν σε λίστα αναμονής έτσι ώστε η εργοδότριά της να μπορέσει να εξασφαλίσει το νεφρό ενός συμβατού δότη.
Όταν έγινε η χειρουργική επέμβαση και πήγαν όλα καλά για το αφεντικό της ,η 47χρονη υπάλληλος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας παρόλα αυτά πιέστηκε για να επιστρέψει στη δουλειά της. Όταν επέστρεψε η δωρήτρια και εργαζόμενη άκουσε έκπληκτη την εργοδότριά της να της λέει ότι δεν είναι επαγγελματίας και δεν μπορεί να έρχεται όποτε θέλει στη δουλειά γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα σκεφτούν ότι έχει ειδική μεταχείριση.
Σοκαρισμένη η 47χρονη Debbie Stevens έβλεπε και άκουγε την εργοδότριά της να της φωνάζει για τα λάθη της ενώ αντί να την ευχαριστήσει για την πράξη της , την έστειλε επίτηδες σε εταιρία 50 μίλια μακριά από το σπίτι της.
Και έτσι μετά από λίγο ήρθε και η απόλυση. Η ίδια αισθάνεται προδομένη και πιστεύει ότι αυτή η εμπειρία ήταν πολύ επιζήμια και φρικτή για την ίδια. Η διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών από το Long Island της Νέας Υόρκης έχει καταθέσει μήνυση τόσο στην ίδια αλλά έχει προσφύγει και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα καταθέσουν μήνυση και κατά της εταιρείας και θα επιδιώξουν αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή:sigmalive.com

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ναι, υπάρχει χωριό που λέγεται "Fucking". Και θέλει να αλλάξει όνομα


Βρίσκεται στο Salzburg της Αυστρίας και θα ήταν ένα ασήμαντο, μικρό χωριουδάκι, αν δεν είχε το... πικάντικο όνομα "Fucking".
Μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Το χωριό "Fucking" οφείλει πιθανότατα το όνομά του στο Βαυαρό ευγενή, Ανταλμπερτ φον Φούκινγκεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα.
Μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι του χωριού απολάμβαναν την ηρεμία τους στο καταπράσινο περιβάλλον. Όλα άλλαξαν όμως όταν Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες που περνούσαν από την περιοχή ανακάλυψαν το χωριό.
Από τότε οι κάτοικοι πληρώνουν κάθε τόσο νέες πινακίδες, αφού τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό τις ξηλώνουν και τις παίρνουν μαζί τους για λάφυρο. Αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι 104 κάτοικοι του παράξενου χωριού έχουν πλέον αγανακτήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "The Telegraph", έκαναν δημοψήφισμα και αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα του χωριού τους με κάτι πιο σεμνό. Αλλά μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές.
"Είμαστε πολύ παραδοσιακοί", λένε οι κάτοικοι. "Απλώς θα αντικαταστήσουμε τον δίφθογγο ck με ένα ή δύο g. Έτσι, οι τουρίστες θα πάψουν να ποζάρουν άσεμνα με φόντο τις δημόσιες πινακίδες και να τις ξηλώνουν", εξηγούν.
Πηγή:cosmo.gr

Αϊνστάιν: Ο χειρότερος σύζυγος να ζεις

Διαβάστε την λίστα με τις συζυγικές απαιτήσεις του Άλμπερτ Αϊνστάιν όπως αποκαλύπτονται σε νέο βιβλίο που περιγράφει τη ζωή του διάσημου επιστήμονα.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας τεράστιος επιστήμονας. Πως ήταν όμως σαν σύζυγος;
Αν και πρωτοπόρος στην επιστήμη θεωρείται ένας αποτυχημένος σύζυγος. Τα παραπάνω αναφέρονται στο βιβλίο Einstein: His Life and Universe- Αϊνστάιν: Η ζωή του και το Σύμπαν, του Walter Isaacson στο οποίο περιγράφει πως ο λαμπρός επιστήμονας δεν θα κέρδιζε ποτέ τον αγώνα να διατηρεί μιας αρμονική προσωπική ζωή.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail ο λαμπρός επιστήμονας ήταν τόσο πραγματιστής στα θέματα του έρωτα, που όταν είδε πως ο γάμος του με την πρώτη σύζυγό του Mileva Maric κατέρρεε, συνέταξε μία λίστα απαιτήσεων.
Η λίστα αυτή γράφτηκε το 1914, όταν ύστερα από 11 χρόνια έγγαμου βίου, διαπίστωσε ότι ο γάμος τους με τη Maric οδηγείτο σε ναυάγιο.
Ήταν τόσο απαιτητικός που της ζητούσε να μην κάθεται μαζί του, να μην τη συνοδεύει αλλά και να σταματά να μιλά αμέσως μόλις εκείνος το ζητούσε.
Σύμφωνα με το βιβλίο, πράγματι η σύζυγός του αρχικά αποδέχθηκε τα αιτήματα του, αλλά όχι για πολύ. Λίγους μήνες μετά, εγκατέλειψε τον άνδρα της στο Βερολίνο παίρνοντας μαζί τους δύο γιους τους.
Η λίστα απαιτήσεων του Αϊνστάιν
Θα φροντίζεις ώστε:
-να μου παρέχεις τρία γεύματα στο δωμάτιό μου
-τα ρούχα μου να έχουν μία τάξη
- η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο μου να είναι καθαρά και ιδιαίτερα το γραφείο μου να είναι μόνο για τη δική μου προσωπική χρήση.
Θα παραιτηθείς απ’ όλες τις προσωπικές σχέσεις μαζί μου εφόσον δεν είναι απολύτως απαραίτητες για κοινωνικούς λόγους. Ειδικότερα, θα παραιτηθείς από:
- να βγαίνω έξω ή να ταξιδεύω μαζί σου.
- να κάθομαι σπίτι μαζί σου
Θα υπακούς στα ακόλουθα όσον αφορά στη σχέση σου μαζί μου:
- δεν θα περιμένεις καμία οικειότητα από εμένα ούτε θα με κατηγορείς με οποιονδήποτε τρόπο.
- θα φύγεις από την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο μου αμέσως χωρίς διαμαρτυρία αν το ζητήσω
- θα σταματάς να μου μιλάς εφόσον το ζητήσω
Θα προσέχεις να μην με υποτιμάς μπροστά στα παιδιά είτε με λόγια είτε με τη συμπεριφορά σου
Πηγή:news247.gr

Πήγε να μπει στο μετρό με το αυτοκίνητό του! [εικόνες]

Πήγε να μπει στο μετρό με το αυτοκίνητό του!
Προφανώς είτε δεν ήξερε καλά τους δρόμους του Παρισιού, είτε ήθελε να «κόψει δρόμο»! 'Ετσι αποφάσισε να εισβάλει στον σταθμό του μετρό με το αυτοκίνητό του.
Ο ίδιος μετά το περιστατικό δήλωσε πως την ώρα που οδηγούσε είδε μία πινακίδα πριν τα σκαλιά για την είσοδο του μετρό που υποδείκνυε πως εκεί υπάρχει πάρκινγκ. «Μπερδεύτηκα» δήλωσε και κατέληξε λέγοντας για αν δικαιολογηθεί πως «νόμιζα πως εκεί θα έβρισκα θέση για το αυτοκίνητό μου».
Ευτυχώς για τον 26χρονο, όσο και για όλους τους υπόλοιπους πεζούς εκείνη την ώρα δεν έβγαινε κανένας πολίτης από τον σταθμό. Μετά από λίγο στο σημείο έσπευσε η ανστυνομία.


Πηγή:iefimerida.gr

Έχασε την μπάλα του στο τσουνάμι και την βρήκαν στην... Αλάσκα


Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο που μένει βρέθηκε ένα χρόνο μετά η μπάλα ενός 16χρονου Ιάπωνα.
Η μπάλα βρέθηκε σε ένα απομακρυσμένο νησί της Αλάσκα. Ο 16χρονος Μισάκι Μουρακάμι είχε γράψει το όνομά του πάνω στην μπάλα το2005, την οποία του είχαν κάνει δώρο οι συμμαθητές του.
Ο Μουρακάμι ζει στην πόλη Rikuzen-takata της Ιαπωνίας, η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Μάλιστα, το σπίτι του εφήβου είχε παρασυρθεί από τα τεράστια κύματα.
Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μπάξτερ βρήκε την μπάλα σε μια παραλία του νησιού Μίντλετον και με τη βοήθεια της συζύγου του μετέφρασε το ιαπωνικό μήνυμα. Εκτός από το όνομα του 16χρονου, η μπάλα έγραφε «καλή τύχη».
Πηγή:NewsIt.gr

Παραιτήθηκε Υπουργός για απλήρωτες κλήσεις


Για δεκατρείς μόλις ημέρες διατήρησε ο David Gibson τα καθήκοντα του Υπουργού Αστυνομία και Κοινοτικής ασφάλειας στην πολιτεία του Queensland της Αυστραλίας, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της αποκάλυψης ότι είχε κάνει τροχαία παράβαση πέρσι.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο κος Gibson πήρε κλήση για υπερβολική ταχύτητα και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για τρεις μήνες επειδή δεν κατέβαλε το πρόστιμο, ωστόσο στο διάστημα της τιμωρίας κατηγορείται ότι οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του.
Ο κος Gibson απέκρυψε την εμπλοκή αυτή με το Νόμο από τον πρωθυπουργό του Queensland ο οποίος τον παραίτησε για λόγους ηθικής τάξης. Στην Ελλάδα έχετε δει ποτέ να παίρνει κλίση Βουλευτής;
Πηγή:gocar.gr

Αυτόματο μηχάνημα πώλησης... «φούντας»!

Ο κλάδος της καλλιέργειας και πώλησης κάνναβης «για ιατρικούς λόγους» διευρύνεται διαρκώς και η νέα βιομηχανία λανσάρει πλέον και μηχανήματα για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Αυτόματο μηχάνημα πώλησης... «φούντας»!
Στο σχετικό ρεπορτάζ του ABC παρουσιάζεται ο πρώτος αυτόματος πωλητής σκευασμάτων με αποξηραμένα τμήματα του φυτού.
Η καινοτομία αυτή προστίθεται στην ευρεία γκάμα προϊόντων, που περιλαμβάνει μέχρι και καραμέλες και σνακ κάθε είδους, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.
Σημειώνεται ότι η ιατρική χρήση του φυτού είναι τεκμηριωμένη εδώ και πάνω από 4.500 χρόνια σε όλες τις περιοχές που ευδοκιμεί.
Σήμερα η τετραυδροκανναβινόλη και άλλα στοιχεία της κάνναβης χρησιμοποιούνται τόσο ως παυσίπονο όσο και σε άλλες παθήσεις και από την δυτική Ιατρική.
Στην Ασία θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» σε πολλές σχολές, όπως στην κινεζική ιατρική, όπου το φυτό είναι ένα από τα 50 θεμελιώδη συστατικά φαρμάκων.
Πηγή:e-go.gr
Π
Πηγή:e-go.gr

Προχωράει το σχέδιο Δήμου για καλλιέργεια μαριχουάνας!

Προχωράει το σχέδιο Δήμου για καλλιέργεια μαριχουάνας!
Σας είχαμε γράψει για το χωριό Ρασκέρα της Ισπανίας και τις σκέψεις του να καλλιεργήσει κάνναβη για να βγει από την κρίση. Πριν από μερικές ημέρες η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού στην Καταλονία αποφάσισε να εγκρίνει το σχέδιο της τοπικής Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, 56% των ψήφων έδωσαν την τελική ώθηση στα πλάνα για εκμίσθωση από το Δήμο έκτασης 2,5 στρεμμάτων για την καλλιέργεια κάνναβης!
Μέσω της φυτείας ο Δήμος εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν 40 νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια τα έσοδα υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 1,3 εκ. Ευρώ. Το ζήτημα αποτελεί πλέον θέμα δημόσιου διαλόγου σε εθνικό επίπεδο. Ορισμένοι από τους κατοίκους του μικρού χωριού που συμμετείχαν στο σχετικό τοπικό δημοψήφισμα προσδοκούν έσοδα από αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζουν φόβους ότι θα φέρει στο χωριό εγκληματικά φαινόμενα που σχετίζονται με ναρκωτικά.
Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η διατύπωση του νόμου στην Ισπανία αφήνει ασαφές το εάν επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας σε ιδιωτικούς χώρους. Έτσι στη Βαρκελώνη έχει ιδρυθεί ένα κλειστό club, εντός του χώρου του οποίου τα μέλη μπορούν να καπνίσουν ελεύθερα… Και φυσικά κάποιος πρέπει να τους προμηθεύσει την πρώτη ύλη.
Όπως είναι προφανές η ισπανική κυβέρνηση έχει ισχυρές αντιρρήσεις για τη νομιμότητα αλλά και την επιτυχία του σχεδίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz Gallardοn ανέφερε ότι η δημιουργία μίας φυτείας μαριχουάνας θα είχε μακροπρόθεσμα περισσότερες αρνητικές παρά θετικές συνέπειες.
Παρόλα αυτά ο ισπανικός νόμος «διευκολύνει» με την ασάφειά του τα σχέδια του δήμου, καθώς αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Βάσει του νόμου η κάνναβη κατατάσσεται στην κατηγορία των «μαλακών» ναρκωτικών και σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού η καλλιέργειά της για προσωπική χρήση δεν απαγορεύεται ρητά... άρα επιτρέπεται.
Πηγή:e-radio.gr

Οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο!

perierga.gr - Οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο!
Οι τρεις παρακάτω περιπτώσεις που θα διαβάσετε αποτελούν τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που αποδόθηκαν ή προτάθηκαν ποτέ από δικαστήρια. Γιατί τα νούμερα ξεπερνούν κάθε φαντασία και ο κατηγορούμενος σε κάθε περίπτωση θα κοιτάζει τον κόσμο για το υπόλοιπο της ζωής του μέσα από «της φυλακής τα σίδερα»! Έτσι για τον καθένα ξεχωριστά το κελί θα γίνει ο τάφος του, γιατί, όπως θα δείτε και μόνοι σας, αυτό τους αξίζει!
384.912 χρόνια!
Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο είναι 384.912 χρόνια και μάλιστα για το έγκλημα της μη παράδοσης επιστολών! Το 1972, στην Palma de Mallorca σην Ισπανία, ο 22χρονος ταχυδρόμος Gabriel March Grandos κατηγορήθηκε για απάτη, εξαιτίας της μη παράδοσης περίπου σαράντα δύο χιλιάδων επιστολών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή φυλάκισης τριακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δώδεκα ετών! Τελικά ο κατηγορούμενος, τιμωρήθηκε με 7.109 χρόνια φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή του παραμένει η πιο υπερβολική ποινή που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο!
100 αιώνες και δις ισόβια!
Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο είναι 2 φορές ισόβια και… 100 αιωνες! Ηταν 1981 όταν δικαστήριο στην Αλαμπάμα καταδίκασε τον Dudley Wayne Kyzer για την αποτρόπαια τριπλή δολοφονία της συζύγου του, της πεθεράς του και ενός φοιτητή, σε συνολική ποινή 10.000 ετών και δις ισόβια! Ο 70χρονος σήμερα Kyzer βρίσκεται στις φυλακές της St. Clair στην Αλαμπάμα. Αυτή παραμένει η μεγαλύτερη ποινή που έχει ποτέ αποδοθεί σε κατηγορούμενο.
11.250 χρόνια!
Ακολουθεί η περίπτωση του βιαστή Darron Bennalford Anderson, που το 1994 στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε αρχικά σε 2.200 χρόνια ποινή φυλάκισης, αλλά μετά από έφεση που άσκησε η ποινή αυξήθηκε σε 11.250 χρόνια: 4.000 ετών για βιασμό, 4.000 χρόνια για σοδομισμό, 1.750 χρόνια για απαγωγή και 1.500 χρόνια για ληστείες! Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ στις ΗΠΑ!
Πηγή: pyles.tv

Όσο περισσότερο κάθεσαι, τόσο πιο γρήγορα θα πεθάνεις [Έρευνα]

Η καθιστική ζωή αποτελεί την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε γραφεία και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν στριμώξει στο πρόγραμμα τους λίγη ώρα για να γυμναστούν, ωστόσο, μια πρόσφατα ολοκληρωθείσα 4ετής έρευνα από το Sax Institute (Αυστραλία) έρχεται να ανατρέψει κάποιες αντιλήψεις.
Standing Desk
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας (πραγματοποιήθηκε σε “δείγμα” περίπου 220.000 ανθρώπων άνω των 45 ετών) έδειξαν ότι αυτοί που κάθονται περισσότερες ώρες την ημέρα (11 ή περισσότερες), παρουσιάζουν μεγαλύτερη ποσοστό θνησιμότητας κατά 40% σε σύγκριση με αυτούς που κάθονται λιγότερο (4 ώρες ή λιγότερες).

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες έβαλαν στην έρευνα όλα τα δεδομένα που επηρρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα (π.χ. ηλικία, βάρος, σωματική άσκηση, κατάσταση υγείας κλπ.) και είδαν ότι αυτοί που γυμνάζονται περισσότερο από 5 ώρες/εβδομάδα και συνεχίζουν να κάθονται πολλές ώρες, εμφανίζουν μεν μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σύγκριση με αυτούς που δε γυμνάζονται, αλλά και πάλι είναι σε πολύ πιο επικίνδυνη θέση σε σχέση με αυτούς που κινούνται διαρκώς.
Προτού “πανικοβληθούμε” από τα αποτελέσματα ακόμα μιας έρευνας, μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτά που λένε οι φυσιοθεραπευτές εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή ανά δύο ώρες περίπου, ένα μικρό τέντωμα και λίγο περπάτημα στο χώρο του γραφείου. Τώρα, για όσους θέλουν πιο ριζικές λύσεις, έχουν αρχίσει να λανσάρονται τα γραφεία για ορθίους, αλλά μετά μη παραπονιέστε για προβλήματα στη μέση και τα γόνατα…
Πηγή:techgear.gr