Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Έβαλε τον Τζακ Νίκολσον σε πλαστή ταυτότητα!

Ο 41χρονος Sergio Ricardo Freire de Barros από τη Βραζιλία είναι γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία της χώρας του για διάφορες παράνομες ενέργειες και μικροκλοπές που έχει διαπράξει. Προκειμένου να περάσει απαρατήρητος από τον ταμία της τράπεζας και να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαρισμό είχε μια φαεινή ιδέα:
Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του διάσημου και αναγνωρίσιμου παγκοσμίως σταρ του Χόλιγουντ Τζακ Νίκολσον για να φτιάξει μια πλαστή ταυτότητα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον γκισέ, ζητώντας να του ανοίξουν έναν λογαρισμό. Προφανώς περίμενε ότι θα περάσει απαρατήρητος…
perierga.gr - Έβαλε τη φωτο του Τζ. Νίκολσον σε πλαστή ταυτότητα!
Ο ταμίας, όμως, όπως ήταν φυσικό, άλλωστε, αναγνώρισε αμέσως το πρόσωπο του διάσημου ηθοποιού, αφού καμία ομοιότητα δεν υπήρχε με τον Βραζιλιάνο, και έτσι σήμανε συναγερμός! Ο επίδοξος απατεώνας συνελήφθη, προκαλώντας έκπληξη στις Αρχές με την ενέργειά του!
perierga.gr - Έβαλε τη φωτο του Τζ. Νίκολσον σε πλαστή ταυτότητα!
Γιατί μπορεί ο Τζακ Νίκολσον να έχει παίξει τακτικά στον κινηματογράφο ρόλους και χαρακτήρες ανθρώπων που ζουν στην παρανομία, αλλά είναι αμφίβολο ότι θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ή να επιχειρήσει κάτι τόσο γελοίο.
Πηγή:perierga.gr

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο!

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, που χρονολογείται από το 1922(!) βρέθηκε από έναν ερευνητή στα κινηματογραφικά αρχεία της Pathe. Ένα κλιπ από το 1922 δείχνει ότι 90 χρόνια πριν, η τεχνολογία κινητών τηλεφώνων και μουσικής εν κινήσει δεν ήταν μόνο μια σκέψη, αλλά και σε πειραματικό-δοκιμαστικό στάδιο.

Πηγή:unbelievable.gr

Μηνύει την Google γιατί τον έδειξε να ουρεί δημόσια


Ενας Γάλλος κατέθεσε χθες Πέμπτη αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.
Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

"Ολοι έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας", δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Ζαν Νοέλ Μπουιγιάρ. "Στην υπόθεση αυτή είναι περισσότερο διασκεδαστικό παρά σοβαρό. Αλλά αν είχε πιαστεί να φιλάει μια άλλη γυναίκα αντί της συζύγου του, θα είχε το ίδιο θέμα".

Η εφαρμογή Street View της Google, η οποία καλύπτει περίπου 30 χώρες και είναι διαθέσιμη στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες των χαρτών της Google (Google Maps) να βλέπουν φωτογραφίες των δρόμων που ελήφθησαν από τα αυτοκίνητα της εταιρίας τα οποία φέρουν κάμερες πάνω στην οροφή τους.

Ο ενάγων θεωρούσε ότι η εξώπορτα του σπιτιού του τον έκρυβε από την θέα την ώρα που ουρούσε στον κήπο τον Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον "συνέλαβε" την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρίας περνούσε από το σπίτι του. Ο δικηγόρος του, βέβαια, δεν εξήγησε για ποιόν λόγο ο ενάγων ουρούσε στο ύπαιθρο
Πηγή:newsit.gr

Απαγορεύουν τις υπερωρίες σε... γάτες και κουνέλια

Γάτες και κουνέλια θα... σχολάνε στις 8!
Απαγορεύουν τις υπερωρίες σε... γάτες και κουνέλια
Μόδα έχουν γίνει στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια οι καφετέριες με μικρά κατοικίδια όπως κουνελάκια και γατάκια, όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το ρόφημά τους τους παρέα με το ζωάκι της επιλογής τους δίνοντας με ένα μικρό αντίτιμο. Ενας νέος νόμος όμως αλλάζει τα δεδομένα στερόντας τη συντροφιά των ζώων από τους... νυχτερινούς τύπους.
Οι καφετέριες με μικρά ζωάκια όπως οι γάτες και τα κουνελάκια είναι κάτι το σύνηθες για τη χώρα καθώς η αυστηρή νομοθεσία και οι περιορισμοί στην κατοχή κατοικίδιων ζώων μέσα σε διαμερίσματα έχουν στρέψει πολλούς ζωόφιλους Ιάπωνες στην λύση των εν λόγω καταστημάτων όπου μπορούν να δραπετεύσουν από το άγχος της καθημερινότητας με τη συντροφιά των μικρών τους φίλων!
Ωστόσο, μια αναθεώρηση του ιαπωνικού Νόμου περί Προστασίας των Ζώων, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου, θα υποχρεώνει τα καφέ με τα κατοικίδια να κλείνουν στις 8 μ.μ.
Πηγή:e-go.gr

Οι 10 πιο "επικίνδυνοι" celebrities στο διαδίκτυο

Η γνωστή anti-virus φίρμα McAfee εξέδωσε τη λίστα με τα ονόματα των δέκα διασημοτήτων, τα οποία οδηγούν συχνότερα τους χρήστες σε άσχετα και συνήθως μοιραία αποτελέσματα.
10. Brad Pitt, Emma Stone, Rachel McAdams

Γνωστό σιγουράκι της λίστας την τελευταία πενταετία ο Pitt, new entries η Stone και η McAdams ελέω "The Help" και "Midnight in Paris" αντίστοιχα. Τα online search με τα ονόματά τους παραπέμπουν αρκετά συχνά σε περίεργες κι επικίνδυνες για τον υπολογιστή σου σελίδες.
9. Scarlett Johansson

  Μήπως γιατί το 2010 πήρε τον τιμητικό τίτλο "Babe of The Year" απο το περιοδικό GQ;
8. Adriana Lima

  Τι πιο λογικό από το να φορτώσεις με ιούς σελίδες που είναι δεδομένο ότι θα ψάξουν εκατομμύρια άντρες καθημερινά;
7. Anna Paquin


Επικίνδυνη στη σειρά, επικίνδυνη και στο διαδίκτυο.
6. Mila Kunis

  Ευχόμαστε από καρδιάς όσοι έψαξαν κάτι σχετικό με την Mila και "κόλλησαν" κάποιον ανεπιθύμητο ιό, να βρήκαν πολύ γρήγορα λύση στο πρόβλημά τους. Εμπρός όλης της Γης οι Kuni-μένοι...
5. Katherine Heigl

  Ναι, και το Grey's Anatomy έκανε τον πάταγό του, δεν μπορείς να πεις. Και ιδού τα αποτελέσματα.
4. Jessica Biel


  Αυτό κι αν είναι έκπληξη. Η πιο επικίνδυνη celebrity, σύμφωνα με την McAfee, για το 2009 βρίσκεται πλέον στην 4η θέση. Η έκπληξη είναι ότι η Biel ήταν κάποτε στην πρώτη θέση. Άβυσσος η ψυχή των hackers.
3. Piers Morgan

  O πιο επικίνδυνος άντρας celebrity. Ο "μισητός" δημοσιογράφος και κριτικός στο "America's Got Talent", θες λόγω έμφυτης κακίας, θες λόγω αντιπάθειας από την πλευρά του κοινού, δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα με τη θέση του στο βάθρο.
2. Cameron Diaz

  "Σκανδαλώδης" είναι ένα επίθετο που χαρακτηρίζει την Diaz από τη μέρα που τη γνωρίσαμε. Ότι μπορεί -έστω και άθελά της- να βλάψει και τους υπολογιστές μας ήταν μάλλον λογικό κι επόμενο.
1. Heidi Klum

  1 στις 10 φορές που κάποιος έψαξε την Heidi σε search engine του διαδικτύου οδηγήθηκε σε επιβλαβή τοποθεσία. Αυτό το 10% είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός.
Πηγή:cosmo.gr

Αντιδράσεις για τον "μεγάλο αδελφό" της Google

Αντιδράσεις για τον "μεγάλο αδελφό" της Google
Η Google έθεσε σε εφαρμογή νέους κανόνες εμπιστευτικότητας που του επιτρέπουν να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από χωριστές προηγουμένως υπηρεσίες του, μια κίνηση που έχει προκαλέσει επικρίσεις.
"Η νέα μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων τίθεται σε εφαρμογή σήμερα, 1η Μαρτίου", γράφει ο αμερικανικός όμιλος στο blog του. "Καθώς έχουμε εφαρμόσει την πιο μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία των χρηστών μας στην ιστορία μας για να εξηγήσουμε αυτές τις αλλαγές, ξέρουμε ότι έχουν προκαλέσει πολύ θόρυβο και σύγχυση", λέει το Google, που προσπαθεί να καθησυχάσει τους χρήστες του, παρουσιάζοντας και πάλι τις αλλαγές.
Αντιμέτωπος με τις επικρίσεις, ο όμιλος διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν τη νέα χάρτα εμπιστευτικότητας για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το Google θα μπορεί να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες, που άλλοτε ήταν χωριστές, και έτσι να διαθέτει μια συνολική εικόνα των χρηστών του.
Συγκεκριμένα, η αναδιοργάνωση προκαλεί την συγχώνευση περίπου 60 κανόνων χρήσης σε έναν και μόνο, που θα διέπει σχεδόν όλα τα προϊόντα Google, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail ή το κοινωνικό δίκτυο Google+.
Δριμεία κριτική
Η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντιγκ ανέφερε πως οι νέοι κανόνες του Google δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.
Η μεταρρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει δριμεία κριτική από ενώσεις καταναλωτών ή προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Στη Γαλλία, η Εθνική Επιτροπή πληροφορική και ελευθερία (CNIL) ζήτησε την Τρίτη από το Google να αναβληθεί η εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι "η διατύπωση των νέων κανόνων και η δυνατότητα συνδυασμού των δεδομένων από διαφορετικές υπηρεσίες προκαλούν ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές πρακτικές του Google".
Από την πλευρά της, η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντιγκ ανέφερε πως οι νέοι κανόνες του Google δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.
Την Τετάρτη, μια ομάδα ενώσεων Ευρωπαίων και Αμερικανών καταναλωτών, ο Διατλαντικός Διάλογος Καταναλωτών (TACD), προσπάθησε επίσης να κάμψει τον γίγαντα του Διαδικτύου, υποστηρίζοντας σε επιστολή του προς το Google ότι η εφαρμογή της παρούσας μεταρρύθμισης θα είναι ένα "λάθος".
Πηγή:news247.gr

Τα αγάλματά μας θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους! [εικόνες & βίντεο]

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει σιγά σιγά το κίνημα στο διαδίκτυο, με τις φωτογραφίες ελληνικών αγαλμάτων που βρίσκονται σε μουσεία εξωτερικού, με αποτέλεσμα να συνοδεύονται με έξυπνες «ατάκες» οι οποίες έχουν όλες το ίδιο αίτημα. Την επιστροφή στην πατρίδα.
Μετά την Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, πλέον ολοένα και περισσότερες όμορφες εικόνες δημοσιεύονται στις οποίες εκφράζεται η «επιθυμία» των ελληνικών έργων τέχνης να γυρίσουν είτε στον «ήλιο τους», να «σταματήσουν να είναι όμηροι» κλπ.
ο όλο εγχείρημα είναι μία πρωτοβουλία του μουσικοσυνθέτη και φωτογράφου Ares Καλογερόπουλος ο οποιος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.
Απολαύστε την πραγματικά συγκινητική προσπάθεια.
«Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα. Αλλά δεν μπορείς να κλέψεις την καταγωγή μου»

«Μου έλειψε ο ήλιος μου»

«Φτιάχτηκα για να με ιππεύουν Ήρωες»

«Συνέλληνες, με κρατούν όμηρο»

«Με σχεδίασαν και δημιούργησαν, Ελληνικά μυαλά, χέρια και μάρμαρα»


«Περιμένοντας την αποφυλάκισή μου»

Πηγή:iefimerida.gr

Έρχονται οι ταυτότητες του... Facebook

ταυτότητες, καθημερινότητα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook, σκανάρισμα, ιστ 
Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά ένας Γερμανός αποφάσισε να δημιουργήσει ταυτότητες οι οποίες με ένα από σκανάρισμα θα αποκαλύπτουν τον διαδικτυακό λογαριασμό μας στο Facebook.
Φαίνεται πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν ολοένα και περισσότερους τρόπους προκειμένου να «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά μας. Τώρα έρχεται ένας Γερμανός, ο Τομπίας Λεινγκρούμπερ, ο οποίος δημιούργησε μία εταιρεία που θα κατασκευάζει ταυτότητες για το Facebook.
Τώρα αναμένεται εάν η ιδέα αυτή θα έχει απήχηση.
Πηγή:iefimerida.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ένας ακόμα «έξυπνος» οδηγός κόλλησε στο τσιμέντο (video)

Ένας ακόμα «έξυπνος» οδηγός κόλλησε στο τσιμέντο (video)
Πριν από αρκετό καιρό σας είχαμε διηγηθεί την ιστορία μιας απερίσκεπτης οδηγού που δεν πρόσεξε τη σήμανση και πάρκαρε την Lexus της σε φρέσκο τσιμέντο. Φαίνεται τελικά ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα συμπαθούν ιδιαίτερα το τσιμέντο. Μια Porsche 911 κατέληξε να «ξεκουράζεται» στο τσιμέντο, όταν ο οδηγός της αποφάσισε ότι δεν αντέχει να μένει άλλο κολλημένος στο μποτιλιάρισμα του Σαν Φρανσίσκο...
Η αξίας 90.000 Ευρώ Porsche κατέληξε κολλημένη στο τσιμέντο και ο οδηγός αναγκάστηκε να μείνει μέσα στο αμάξι του για μία ώρα, ώσπου οι θυμωμένοι εργάτες να αφαιρέσουν το τσιμέντο για να τον απεγκλωβίσουν, ενώ οι περαστικοί τον κορόιδευαν...

Πηγή:e-radio.gr

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ανακοίνωσε το κόμμα της!

Έτοιμο το Π.Α.Ν.Ο. (Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος) της Τζούλιας.
Συνεπής στα λεγόμενά της, η Τζούλια απαντά στα κακώς κείμενα της πολιτικής με κόμμα! Το Π.Α.Ν.Ο. της Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι γεγονός και η ίδια δηλώνει έτοιμη για τις εκλογές.
Πριν από λίγο καιρό η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της σε κυπριακό site τις πολιτικές της βλέψεις και πλέον μπορεί να δηλώνει πρόεδρος κόμματος για τους αγανακτισμένους και οικολόγους αυτής της χώρας.
Έχει αναφέρει ακόμα πως βρίσκεται σε αναζήτηση των ατόμων που θα βρεθούν στο πλευρό της.
Πηγή:e-radio.gr

Όταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο καταρρίπτεται σε video της Guardian


Πόσο διαφορετικό θα ήταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο αν μεταδιδόταν από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και τα social media; Η Guardian το απέδωσε μέσα από σε μια διαφορετική, έξυπνη αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα διαφήμιση.
Μήπως η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο δεν είναι ακριβώς όπως την έχουμε στο μυαλό μας; Μια διαφορετική εκδοχή του δημοφιλούς παραμυθιού θέλησε να δώσει η βρετανική εφημερίδα The Guardian μέσα από ένα ανατρεπτικό makeover του.
Ο λύκος δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύαμε


Η δίλεπτη διαφήμιση επινοεί μια διαφορετική οπτική του παραμυθιού: Οι υποψίες ενός blogger αποκαλύπτουν πώς πίσω από τα "αθώα" γουρουνάκια και τον λύκο "δολοφόνο" κρύβεται μια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Έτσι, παρακολουθούμε την ιστορία από όλες τις πτυχές της, με τη βοήθεια των social media, του έντυπου αλλά και του online Τύπου. Εκεί που η αλήθεια δε διαστρεβλώνεται, αλλά ακούγεται από πάσα πλευρά.


Με αυτόν τον τρόπο η εφημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη της ιδέας της "ανοιχτής δημοσιογραφίας", όπου οι αναγνώστες έχουν φωνή και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο βάθος μιας υπόθεσης, χωρίς να μένουν στην επιφάνεια.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Guardian Media Group, Andrew Miller, δήλωσε το περιοδικό Marketing Week πώς σκοπός της διαφήμισης είναι να δείξει στους αναγνώστες πώς η "The Guardian είναι κάτι παραπάνω από μια εφημερίδα", εννοώντας την τεράστια απήχησή της στο χώρο του διαδικτύου.
Πολλά από τα σχόλια όσων είδαν το βίντεο μέχρι στιγμής πάντως μιλούν για την καλύτερη και πιο εμπνευσμένη διαφήμιση της χρονιάς.
Πηγή:cosmo.gr

Πέταξαν αυγά στον Σαρκοζί

Θερμή" υποδοχή επιφύλαξαν στον Γάλλο πρόεδρο διαδηλωτές στην Μπαγιόν. Αγανακτισμένα συνθήματα εναντίον του (Vid)

Την οργή εκατοντάδων διαδηλωτών δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Πέμπτης στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου βρέθηκε για προεκλογική συγκέντρωση.
Το πλήθος φώναζε στον Σαρκοζί αγανακτισμένα συνθήματα όπως "Σαρκοζί φύγε" και "Σαρκοζί, ο πρόεδρος των πλουσίων".
Μάλιστα, η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει και να φυγαδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο σε ένα γειτονικό μπαρ από το οποίο απεγκλωβίστηκε μόνο με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας.
Μάλιστα λόγω του επεισοδίου καθυστέρησε να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη αργότερα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Οι διαδηλωτές όμως δε σταμάτησαν εκεί αλλά εκτόξευαν στη βιτρίνα του καταστήματος αυγά και μικροαντικείμενα.
Ο Σαρκοζί δήλωσε πως λυπάται για τους φανατικούς σοσιαλιστές που συμμαχούν με τους Βάσκους αυτονομιστές, ενώ έκανε λόγο για "βία εκ μέρους μιας μειοψηφίας κακοποιών με απαράδεκτη συμπεριφορά".
Πηγή:news247.gr

Νέο project: Φανάρι-κλεψύδρα στους δρόμους!

Ο σχεδιαστής Thanva Tivawong προτείνει ένα νέο project σε όλους τους ανυπόμονους οδηγούς! Ένα ολοκαίνουργιο φανάρι-κλεψύδρα υπόσχεται να κάνει την οδήγηση περισσότερο συναρπαστική, ή καλύτερα να μετριάσει τη βιασύνη των οδηγών να περάσουν με κόκκινο.
perierga.gr - Νέο project: Φανάρι-κλεψύδρα στους δρόμους!
Η λογική είναι απλή: Η κλεψύδρα είναι κόκκινη και αδειάζει σιγά σιγά, γίνεται πορτοκαλί και αμέσως πράσινη, προακλώντας το ενδιαφέρον των οδηγών στην εικόνα που βλέπουν και όχι στο πώς θα ξεκλέψουν κανένα δευτερόλεπτο για να περάσουν πιο γρήγορα τη διασταύρωση!
perierga.gr - Νέο project: Φανάρι-κλεψύδρα στους δρόμους!
Βέβαια, επειδή το σχήμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, με τα pixels να γεμίζουν και να αδειάζουν στην κλεψύδρα κάνοντας έναν διαρκή κύκλο, θα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τους αφηρημένους οδηγούς, που θα ξεχνιούνται εντελώς στα φανάρια! Επιπλέον, όσοι πάσχουν από αχρωματοψία θα πρέπει να βρουν άλλους… δρόμους για να πάνε στη δουλειά τους!
perierga.gr - Νέο project: Φανάρι-κλεψύδρα στους δρόμους!
Πηγή:perierga.gr

Δικάζουν 42 γιαγιάδες για παράνομη χαρτοπαιξία!


Στην αρχή ήταν 44 αλλά 2 πέθαναν! Έτσι, οι 42 γυναίκες, προχωρημένης ηλικίας οι περισσότερες, καλούνται να παρουσιαστούν στις 10 Μαρτίου στο Δικαστήριο Λεμεσού, κατηγορούμενες για παράνομη χαρτοπαιξία.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν σε έφοδο αστυνομικών σε οικία συνελήφθησαν 44 γυναίκες να απολαμβάνουν το ποκεριζέ τους. Η πλειονότητα των γυναικών ήταν μεταξύ 70 και 96 χρόνων.

Στις 42 εξ αυτών επιδόθηκαν κλήσεις για το δικαστήριο, αφού στο διάστημα από τη σύλληψη έως την εκδίκαση της υπόθεσης, δύο κυρίες απεβίωσαν.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία σήμερα, η 98χρονη κ. Ευτυχία, δήλωσε στον κυπριακό ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» πως το χαρτοπαίγνιο ήταν η μόνη χαρά και απόλαυση για τις ηλικιωμένες γυναίκες και ότι αδίκως εκείνη κι η παρέα της κατηγορήθηκαν πως περιέπεσαν σε αδίκημα.

Η γυναίκα ανέφερε πως δεν σκοπεύει, ούτε είναι σε θέση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. «Ας με καταδικάσουν κι ας με φυλακίσουν» ανέφερε.
Πηγή:newsit.gr

Γυμνός και έρημος ζητά δουλειά

Γυμνός και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ένας απεγνωσμένος μετανάστης ζητά εργασία στο Sacremento. Διαβάστε γιατί και πως τον συνέλαβαν.

Δύσκολα μπορεί κανείς να μπει στο μυαλό ενός απελπισμένου. Πόσο μάλλον αν βρίσκεται στις Η.Π.Α, είναι παράνομος μετανάστης και ψάχνει απεγνωσμένα εργασία, ώστε να μπορεί να ζήσει.
Ο λόγος για τον ισπανόφωνο Jose Ayala, ο οποίος εμφανίστηκε γυμνός έξω από κατάστημα του Del Paso στο Sacremento και υπό την επήρεια μεθαμφεταμίνων.
Ο 33χρονος άνδρας που εικάζεται ότι είναι φορέας του HIV κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε έξω από το κατάστημα του Chris Johnson και απαίτησε να προσληφθεί.


Ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να τον ηρεμήσει του ζήτησε να ντυθεί. Παρά τις προσπάθειες να τον μεταπείσει ο Jose εξακολουθούσε να είναι θολωμένος.
Άμεσα κάλεσε την αστυνομία και ένα περιπολικό με δύο όργανα προσπάθησε να τον συλλάβει. "Ήταν επιθετικός, τραβούσε τα μαλλιά της αξιωματικού και την κλοτσούσε. Χρειάστηκαν πέντε άτομα για να τον συλλάβουν" είπε ο Chris στο CBS.


Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στις φυλακές της πόλης του Sacramento.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 33χρονος ζει στις Η.Π.Α παράνομα.. Εμείς λέμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και μπορεί οι πείνα, η ανεργία και η εξαθλίωση να μας οδηγήσουν σε ακρότητες.
Πηγή:news247.gr

Liberation: Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου πάντα σηκώνεται

Ευρώπη, Έλληνας, Liberation, ελληνικός λαός, μέτρα λιτότητας, γαλλική εφημερίδα,
Ένα άρθρο «ύμνο» για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.
Ο συντάκτης της εφημερίδας τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού», ο οποίος «καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών».
Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται...».
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της «Liberation»:
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Greece and shit... Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος»

Απόρρητα e-mail της εταιρίας Stratfor αποκαλύπτουν πως αντιμετωπίστηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
 
Τα απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτει η Wikileaks, δημοσιεύει σήμερα η ...
εφημερίδα Τα Νέα. Αυτή τη φορά αφορούν τα όσα έγιναν, γράφτηκαν, λέχθηκαν μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Η πτώση του είναι θέμα ημερών» έγραφαν οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρίας, που φέρεται να είναι θυγατρική της CIA. Οι Αμερικανοί δεν έκρυβαν τις εκτιμήσεις πως ο τότε πρωθυπουργός είχε υπογράψει το πολιτικό του τέλος, θεωρώντας πως δε θα άντεχε στην πίεση και θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης.
«Δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Δεν το είπε καν στον υπουργό Οικονομικών», έγραψε ένας αναλυτής.
Όταν δε ξεκαθαρίστηκε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δε θα ήταν η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, άρχισε το... πανηγύρι και η ειρωνεία. «Ελλάδα και βλακείες» έγραψε ένας από τους αναλυτές, ενώ παρακολουθούνταν λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στη Βουλή και οι κινήσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου.
Προφητικό αποδείχθηκε το μήνυμα του ιδρυτή της Stratfor, Τζορτζ Φριντμαν, προς έναν από τους αναλυτές της εταιρίας του. «Το θέμα δεν είναι αν είναι καλή ιδέα ή όχι. Το θέμα είναι αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει αν συνθηκολογήσει με την Ε.Ε. για το δημοψήφισμα. Όταν το κόστος την πλήξει στο εσωτερικό και δεν υπάρξουν ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα, η κοινωνία θα μπορούσε να καταστρέψει την πολιτική ελίτ και να κάνει την Ελλάδα ακυβέρνητη.
Ο Παπανδρέου ψάχνει απεγνωσμένα έναν τρόπο να κάνει την κοινή γνώμη να τα χωνέψει χωρίς αναστολή της βοήθειας από την Ε.Ε. Είναι σε τρομερό σημείο και δεν βλέπω έξοδο γι’ αυτόν. Θα συντριβεί ερήμην του ή από μια οργισμένη κοινωνία σε λίγες εβδομάδες».
Με την άποψη αυτή συμφωνούσε κι άλλος ένας αναλυτής της εταιρίας. «Οι Έλληνες ξέρουν ότι είναι άρρωστοι, αλλά δεν θέλουν το φάρμακο και κανένας δεν θέλει να είναι αυτός που θα το αρνηθεί. Ο Παπανδρέου είναι ούτως ή άλλως τελειωμένος».
Πηγή:periothiko.com

Το πόδι της Angelina Jolie στα πιο απίθανα μέρη!

Ένα από τα hot topics των φετινών βραβείων Όσκαρ ήταν φυσικά το γυμνό πόδι της Angelina Jolie!
Μετά από τον λογαριασμό Twitter με όνομα "Αngelina Jolie's Leg", το διαδίκτυο βομβαρδίστηκε με φωτογραφίες, που απεικονίζουν το πόδι της Jolie στα πιο απίθανα μέρη.
Με τη βοήθεια του απαραίτητου photoshop το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό!
Δείτε τις...
Ακόμα και στο φεγγάρι βρέθηκε το πόδι της Angelina!


Ιερόσυλη φωτογραφία με το πόδι της Jolie να ξεπροβάλλει από το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.


Το πόδι της Ελευθερίας!


Ο Ναπολέων και το πόδι του...ε της


Απολαυστικό!


Και στην Betty White ταιριάζει το πόδι.


Εδώ η απάντηση στο ερώτημα πως θα φαινόταν η Angelina αν έβγαζε και τα δύο πόδια έξω.


Το πόδι στο διάσημο πίνακα Whistler's Mother


Και στον δίσκο των Beatles, Abbey Road


Ασχολίαστο...


Και τέλος η καλύτερη, Bruce Jolie!

Πηγή:cosmo.gr

Η φωτογραφία με την Καρυάτιδα που συγκινεί όλους τους Έλληνες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την κλεμμένη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο που φαίνεται να ζητά να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Η φωτογραφία έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες κοινοποιήσεις και όλο και γίνεται και γνωστότερη, ενώ συγκινητικό είναι το μήνυμα που αναγράφεται δεξιά και αριστερά από το άγαλμα της Καρυάτιδας.
Στην φωτογραφία η Καρυάτιδα απεικονίζεται να λέει: «Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί. Είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάω στην πατρίδα μου».

Πηγή:iefimerida.gr

Αστεροειδής κατευθύνεται στη γη

Μία στις 625 πιθανότητες έχει ένας αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη το 2040 (Pics)

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για "πολύ απίθανο σενάριο".
Το δυνητικά επικίνδυνο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή τροχιά του αλλάξει. Η χρήση πυρηνικών όπλων και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.
Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια. Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Η τροχιά του γύρω από τον ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια.


Οι επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν πιο προσεκτικά τον συγκεκριμένο αστεροειδή και την πορεία του μεταξύ 2013 - 2016, οπότε τότε μπορεί, όπως δήλωσαν οι αμερικανοί αστρονόμοι, να αλλάξει κι άλλο η πιθανότητα πρόσκρουσης "1 προς 625" - πιθανώς υπέρ της Γης! Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ.
Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.


Η προσοχή των περισσοτέρων ανθρώπων έχει τελευταία στραφεί στον αστεροειδή Άποφι που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη.
Πηγή:news247.gr

Κοντά στον τάφο του Ιησού;

Νέα στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία που είχε ταφεί ο Ιησούς. Διαβάστε για την ανακάλυψη που ενισχύει τα επιχειρήματα των αρχαιολόγων (Pics)

Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού Χριστού; Χρησιμοποιώντας μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα συνδεδεμένη με ένα ρομποτικό βραχίονα αρχαιολόγοι ερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά οστεοθηκών του 1ου αιώνα κάτω από ένα πύργο της Ιερουσαλήμ.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail στο καπάκι της μίας οστεοθήκης που είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο, είναι χαραγμένη μία επιγραφή σε αρχαία ελληνικά, που όπως μπορεί να μεταφραστεί από τους ειδικούς, αναφέρεται: "Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου".


Oι επιγραφές αυτές ενισχύουν τη θεωρία ότι εκεί κοντά πράγματι βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, καθώς εικάζεται ότι οι δύο κοντινοί τάφοι είναι μέρος ενός συμπλέγματος που ανήκε στην ιδιοκτησία του Ιωσήφ από την Αριμαθέα, ο οποίος σύμφωνα με τα Ευαγγέλια ανέλαβε την ταφή Του Ιησού.
Ωστόσο τουλάχιστον τριάντα χρόνια υπάρχει διαμάχη για την εν λόγω περιοχή καθώς στο σημείο έχουν γίνει επανειλημμένα ανασκαφές και έχουν βρεθεί οστεοθήκες με τα ονόματα της οικογένειας του Ιησού.


Οι ανακαλύψεις είχαν γίνει τη δεκαετία του '80 ωστόσο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους Ορθόδοξους Εβραίους οι οποίοι ανησυχούσαν για την διατάραξη του Αγίου Τόπου από τις ανακαλύψεις αυτές. Έτσι το σημείο μπαζώθηκε και χτίστηκε επάνω του ένας πύργος.
Κάπου εδώ "μπλέκονται" ο James Tabor, αρχαιολόγος από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και ο ντοκιμαντερίστας Simcha Jacobovici οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνα στην περιοχή.
Το 2010, Έλαβαν άδεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ ώστε να χρησιμοποιήσουν ένα μηχανικό χέρι για να διανοίξουν τρύπες στο έδαφος και να διερευνήσουν τη γύρω από τον "οικογενειακό τάφο του Ιησού" περιοχή.


Ο εν λόγω τάφος χρονολογείται πριν από 70 μ.Χ, όταν η χρήση οστεοφυλακίων στην Ιερουσαλήμ σταμάτησε, λόγω της ρωμαϊκής καταστροφή της πόλης.
ο Tabor δήλωσε για τη ανακάλυψη "η ομάδα μας είχε ένα είδος εκστατικής δυσπιστίας, αλλά τα στοιχεία ήταν σαφώς μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας μας να αναθεωρήσουμε τις προηγούμενες υποθέσεις μας."


Όταν το 1980 είχε ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο "οικογενειακός τάφος του Ιησού" υπήρχε και επιγραφή "Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ" αλλά και άλλες που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Πηγή:news247.gr