Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η NASA επιβεβαιώνει τον… κανόνα των 5” για φαγητό που πέφτει στο πάτωμα!

Ο “κανόνας των 5 δευτερολέπτων”- ο αστικός μύθος για το φαγητό, σχετικά με το αν πρέπει να φάει κανείς κάτι που έπεσε στο πάτωμα ή όχι- είναι τελικά αληθινός, σύμφωνα με δυο μηχανικούς της NASA. Σχεδόν ένα 87% των ανθρώπων έχουν παραδεχθεί, σε σχετική έρευνα το 2014, πως θα έτρωγαν φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Σήμερα η NASA είναι στην ευχάριστη θέση να τους απαλλάξει κι από οιαδήποτε τύψη, παρόλο που φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
perierga.gr - Η NASA επιβεβαιώνει τον "κανόνα των 5΄΄" για το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα!
Μιλώντας στο Science Channel και την εκπομπή “The Quick and the Curious”, οι μηχανικοί Mark Rober και Mike Meacham εξήγησαν πως η ποσότητα της υγρασίας στο φαγητό και η επιφάνεια στην οποία θα πέσει είναι βασικοί συντελεστές στο πόσο βακτήρια θα μαζέψει τελικά. “Ο ‘κανόνας των 5 δευτερολέπτων’ είναι στην πραγματικότητα ο ‘κανόνας των 30 δευτερολέπτων υγρασίας κι επιφάνειας’. Το μέσο βακτήριο κινείται με ταχύτητα 0.00045 μιλίων την ώρα- 67 φορές πιο αργά από το μέσο σαλιγκάρι” λέει ο Rober, που σημειώνει ωστόσο πως “όταν οποιοδήποτε φαγητό πέσει στο πάτωμα ξεπηδούν αμέσως μικρές ποσότητες βακτηρίων”.
Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως ένα τρόφιμο με υγρασία που βρίσκεται στο πάτωμα για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έπεσε, μαζεύει 10 φορές περισσότερα βακτήρια σε σχέση με το να μαζευτεί σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. “Το e coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια λατρεύουν τα περιβάλλοντα με υγρασία. Απορροφούν νερό για τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν” εξηγούν. Η επιφάνεια στην οποία πέφτει κάτι παίζει επίσης τεράστιο ρόλο. Βρέθηκε πως τα χαλιά μεταφέρουν λιγότερα μικρόβια συγκριτικά πατώματα από μουσαμά, κι αυτό γιατί οι υφαντές “τούφες” τους πρακτικά σημαίνουν πως μικρότερη επιφάνεια θα έρθει σε επαφή με το τρόφιμο.
πηγή: lifo.gr

Πόλη φάντασμα στο Νέο Μεξικό αξίας 1 δις $ εξοπλισμένη με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας



Τη δημιουργία μίας τεράστιας πόλης φάντασμα στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσε η εταιρία Pegasus Global, κοντά στη πόλη Hobbs της Νότιας Καρολίνας.
Στη πόλη η οποία θα καλύπτει 15 τετραγωνικά μίλια δεν θα μένουν άνθρωποι αλλά θα είναι εξοπλισμένη με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να δοκιμαστούν εκεί σε ρεαλιστικό αστικό περιβάλλον, όλες οι τεχνολογίες του αύριο.
Θα ονομάζεται CITE (Center for Innovation, Testing and Evaluation) και αναμένεται να κοστίζει κοντά στα 1 δις δολάρια.
Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από αυτή τη χρονιά ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δυο χρόνια. 

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βαρέθηκες να περιμένεις στην ουρά του ΟΑΕΔ; Τώρα μπορείς να πας στην Ιαπωνία για να γίνεις Ninja

Νομός στην Ιαπωνία έβγαλε επίσημη προκήρυξη για Νίντζα πλήρους απασχόλησης
Καλά τα νέα για όσους από εσάς δε θέλετε με τίποτα να δουλέψετε ως σερβιτόροι. Μια αγγελία στην Ιαπωνία αναφέρει ότι ζητούνται αβάδιστα και αβασάνιστα έξι Νίντζα για να εργαστούν στον νομό Aichi, με μισθό 1600 δολλαρίων το μήνα.

Για να πάρετε τη δουλειά πρέπει να το ‘χετε αρκετά με τα ακροβατικά, να είστε αρκετά φιτ και να είστε πάνω από 18 χρονών. Αν στο βιογραφικό σας έχετε και δολοφονίες και μπραβιλίκια καλύτερα μην τα αναφέρετε στην αίτηση, μιας και οι γιαπωνεζοι ζητούν Νίντζα για τουριστικούς λόγους, οπότε δεν θα υπάρξει αίμα.
Οι Νίντζα ήταν μισθοφόροι πολεμιστές τον 15ο αιώνα στην Ιαπωνία και όπως θα ξέρετε, ήταν πολύ καλοί στο να κρύβονται, να κάνουν τη βρωμοδουλειά (δολοφονία, σαμποταζ κλπ) γρήγορα αθόρυβα και αόρατα. Αυτή τη διακριτικότητα του Νίντζα θα πρέπει να τη συνδυάσετε, όπως λέει η αγγελία, με περφόρμανς σε κοινό και με PRιλίκια σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Όπως δήλωσε στο AFP ο Satoshi Adachi, υπεύθυνος τουρισμού του νομού Aichi, ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση “θα πρέπει να απολαμβάνει να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, παρ’ ότι θα είναι ένας κρυφός νίντζα“.  Επίσης θα είσαι ένας κρυφός νίντζα που θα δίνεις παραστάσεις και στην Ευρώπη αν χρειαστεί, όπως λέει η αγγελία.
Επιπλέον, η επίπονη και μακροχρόνια εκπαίδευση του Νίντζα προσαρμόζεται στις ανάγκες του γιαπωνέζικου ΕΟΤ, οπότε οι τουριστονίντζα θα έχουν μάθει κανα backflip και λίγη ξιφομαχία μέχρι το τέλος του Απρίλη, όπου θα είναι έτοιμοι για να δώσουν τα άκρως μυστικά και αναίμακτα δημόσια σόου στους τουρίστες.
10273436_948442538596262_8025426827937342803_n
Αν σας προσλάβουν, θα χρειαστεί να κάνετε τέτοιες επικίνδυνες αποστολές

Οι αιτήσεις για να γίνεις νίντζα για τα μάτια του κόσμου κλείνουν στις 22 Μαρτίου. Προλαβαίνεις να δοκιμάσεις την τύχη σου εδώ. Η γνώση Ιαπωνικών είναι προαιρετική.
Πηγή:luben.tv

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;

Νορβηγοί ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες Τρίγωνο των Βερμούδων, όπου εξαφανίζονται πλοία και αεροπλάνα (Pics)

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Και κάπως έτσι, με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια που εμπλέκουν από εξωγήινους μέχρι τέρατα.
AdTech Ad

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας το μυστήριο που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό μπορεί λυθεί.
 
Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η λύση του έχει να κάνει με υποβρύχιες εκρήξεις που σημειώνονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα ολόκληρα πλοία και αεροπλάνα να έχουν χαθεί από τα ραντάρ.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές δήλωσαν στους 'Sunday Times' ότι οι μεγάλοι κρατήρες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θέλουν την ύπαρξη "πολλαπλών γιγαντιαίων κρατήρων στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου". Συγκεκριμένα, τονίζουν πως "Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική".
Όπως προέκυψε οι κρατήρες  έχουν πλάτος περίπου ένα χιλιόμετρο και περίπου 50 μέτρα βάθος και πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εξερράγη.
 
Περισσότερα αποτελέσματα και λεπτομέρειες για την έρευνα θα δοθούν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν αν οι υποβρύχιες εκρήξεις είναι ικανές να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.
Αν ο συγκεκριμένος ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, πιθανότατα, να μπορεί να αποδειχθεί πως οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων σχετίζονται με ανάλογα περιστατικά.
Για την ιστορία, εκτιμάται πως περισσότεροι από 8.000 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους.
Πηγή:news247.gr