Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ελβετικό χωριό αρνείται να δώσει υπηκοότητα σε βίγκαν ολλανδέζα επειδή ήταν “πολύ ενοχλητική”

Ήθελε να καταργήσει τα κουδούνια που βάζουν παραδοσιακά στις αγελάδες τους οι ντόπιοι
461iy7zk
Πάντα πιστεύαμε γενικά πως οι Ελβετοί δεν είναι οι πιο παρορμητικοί άνθρωποι στον κόσμο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πρέπει να ήρθαν πραγματικά στα όριά τους σε αυτή την περίπτωση.
Η 42χρονη Nancy Holten που γεννήθηκε στην Ολλανδία, μετακόμισε στην Ελβετία σε ηλικία 8 χρονών, μιλάει άψογα ελβετικά γερμανικά και τα παιδιά της έχουν ελβετική υπηκοότητα. Η Ελβετία της αρνήθηκε για δεύτερη φορά το να πάρει ελβετικό διαβατήριο αφού οι ντόπιοι στην περιοχή της τα πήραν στο κρανίο με την απόρριψη των παραδόσεων τους από την κ. Holten και τους “ενοχλητικούς” ακτιβισμούς της.

Η αιτία της ενόχλησης ήταν επίμονη δημόσια καμπάνια της 42χρονης, η οποία παρουσίαζε στα media για τις απόψεις της για τα δικαιώματα των ζώων. Η κ. Holten, η οποία φυσικά είναι vegan εκνεύρισε τους ντόπιους στο χωριό της στο καντόνι του Aargau επειδή ήθελε να καταργηθούν τα κουδούνια που οι κάτοικοι βάζουν στις αγελάδες και στις κούρσες με γουρουνάκια (ακούγονται φανταστικές).
Όπως δήλωσε σε συνεντεύξεις στα media, σύμφωνα με τη Daily Mail:
“Ο ήχος που κάνουν τα κουδούνια των αγελάδων είναι 100 ντεσιμπέλ. Συγκρίνεται με κομπρεσέρ. Θα θέλαμε εμείς κάτι τέτοιο να κρέμεται κοντά στα αυτιά μας;
 cowbell-switzerland-0
Tα ζώα κουβαλάνε περίπου 5 κιλά βάρους στο λαιμό τους. Προκαλείται τριβή και καίγεται το δέρμα τους.”
Στην Ελβετία, οι ντόπιοι έχουν λόγο όταν κάποιος κάνει αίτηση για να λάβει ελβετικό διαβατήριο. Η πρώτη απόπειρα της κ. Holten να γίνει κι αυτή ντόπια έγινε το 2015, όταν εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές αλλά έφαγε άκυρο από τους κατοίκους με 144 στους 205 να ψηφίζουν κατά.
Η κ. Holten είπε στη The Local ότι δεν ήταν πρόθεσή της να προσβάλλει τις ελβετικές παραδόσεις αλλά στην περίπτωση των κουδουνιών το έκανε για χάρη των ζώων. Είπε ότι η Ελβετία είναι το σπίτι της και ένας τόπος που έχει συγγενείς, δουλειά και φίλους.

Η Tanja Suter, πρόεδρος του τοπικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε πως η κ. Holten έχει “μεγάλο στόμα” και πως οι κάτοικοι δε θέλουν να της δώσουν το δώρο της υπηκοότητας αν “μας ενοχλεί και δε σέβεται τις παραδόσεις μας”. Ο Urs Treier από την άλλη, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο χωριό, δήλωσε στο ίδιο μέσο πως οι κάτοικοι γνωρίζουν πως η 42χρονη τηρεί τις όλες νομικές προϋποθέσεις, αλλά παρόλαυτα “η τοπική κοινότητα μπορεί να μη θέλει ένα τέτοιο άτομο ανάμεσα της”.
Τελικά, και η δεύτερη απόπειρα της 42χρονης να πολιτογραφηθεί ολλανδέζα απορρίφθηκε το Νοέμβριο και έχει σταλεί στην έδρα της κυβέρνησης του καντονιού στο Αargau, οπου ελπίζει να την κερδίσει.
Πηγή:luben.tv

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Βίντεο: Η 'υπερσύγχρονη' αλατιέρα της Καρδίτσας έγινε viral

Με ότι μέσα διαθέτουν οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Καρδίτσα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς "προκαλώντας" ωστόσο τα social media

Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες βιώνει η πόλη της Καρδίτσας τις τελευταίες ημέρες με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά αρκετούς βαθμούς υπό τους μηδενός, μετατρέποντας το χιόνι σχεδόν αυτομάτως σε πάγο, γεγονός που δημιουργεί με τη σειρά του αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Ο κρατικός μηχανισμός είτε αφορά το Δήμο Καρδίτσας, είτε την Περιφέρεια έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο μια αυτοσχέδια αλατιέρα που έκανε την εμφάνισή της στην Καρδίτσα προκάλεσε ποικίλα σχόλια και μέσα σε λίγη ώρα το twitter έκανε πάρτι!
Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κανονική αλατιέρα αλλά για ένα ημιφορτηγό ελαφρού τύπου (αγροτικό όχημα), το οποίο στην καρότσα είχε αλάτι. Το αλάτι δεν έπεφτε στην άσφαλτο όμως με κάποιο σύστημα αλλά στην καρότσα υπήρχε και ένας υπάλληλος που με τα χέρια του έριχνε όσο μπορούσε με τη χούφτα του, στο δρόμο προκειμένου να μην παγώσει και να παραμείνει ασφαλής για τους οδηγούς.


Πηγή:news247.gr

10 σημεία της χώρας που είναι διάσημα για ένα μόνο λόγο

Η Κατάρα και άλλα εννιά μέρη που ακούμε μια φορά το χρόνο και δεν ξέρουμε καν πού βρίσκονται.
ντι Γουόρχολ είχε πει κάποτε για τους ανθρώπους του μέλλοντος, δηλαδή τους σημερινούς, ότι ο καθένας θα είναι διάσημος για δεκαπέντε λεπτά. Η συγκεκριμένη ατάκα επαληθεύεται καθημερινά, αλλά όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για περιοχές της ελληνικής επικράτειας -λογικά θα ισχύει και για αντίστοιχες του εξωτερικού- που παίρνουν την ολιγόλεπτη, ή έστω ολιγοήμερη, διασημότητα που τους αξίζει. Λαμπρό παράδειγμα των ημερών αποτελεί το Νευροκόπι.
Μία περιοχή της χώρας που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ξέρουμε πού βρίσκεται, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, που χιονίζει στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, ακούμε κάθε μέρα ποια είναι η θερμοκρασία της, πόσους πόντους έχει φτάσει εκεί το χιόνι και αν είναι αποκλεισμένο το δίκτυό της. Μετά από λίγες μέρες το Νευροκόπι, το οποίο φημίζεται για τις χαμηλές θερμοκρασίες του, θα ξεχαστεί και τη θέση του θα δώσει σε μια άλλη 'διάσημη' κουκκίδα στον ελληνικό χάρτη που θυμόμαστε κάθε χρόνο επειδή από εκεί ξεκινούν οι φωτιές το καλοκαίρι ή δημιουργείται μποτιλιάρισμα στα διόδια της, κάθε εορταστικό τριήμερο. Πάμε να δούμε το Νευροκόπι και τους διαδόχους του.

Νευροκόπι


Fame Story: Στην περιοχή καταγράφονται μερικές από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Με το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας να είναι το -28°C.
GPS: Κωμόπολη του νομού Δράμας.

Κατάρα


Fame Story: Το πρώτο σημείο της χώρας που εγκλωβίζονταν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους κάθε φορά που χιόνιζε.
GPS: Κομμάτι της Πίνδου ανάμεσα στους νομούς Τρικάλων και Ιωαννίνων, μέσα από το οποίο έπρεπε να περνούν οι άτυχοι οδηγοί μέχρι να κατασκευαστεί το αντίστοιχο κομμάτι της Εγνατίας.

Κάβο Ντόρο

(Δεν το γράφουμε 'Καφηρέα', γιατί θα μπερδευόμασταν ακόμα περισσότερο)
Fame Story:  Κάθε φορά που φυσάει έντονα, γίνεται αναφορά στα υψηλά μποφόρ που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο, αφού το Στενό του Καφηρέα ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο είναι από τα πιο επικίνδυνα στο Αιγαίο.
GPS: Ακρωτήρι της Εύβοιας που βρίσκεται στο πιο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.

Τρία-Πέντε Πηγάδια


Fame Story: Κάθε καλοκαίρι καταφεύγουν στην περιοχή ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες για να κάνουν την προετοιμασία τους ενόψει της επόμενης σεζόν.
GPS: Νάουσα, Ημαθίας.

Άη Στράτης

Fame Story: Δεν τον ακούμε κάθε χρόνο, αλλά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το εκλογικό τμήμα του συγκεκριμένου νησιού έχουμε μερικά από τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα της επικράτειας.
GPS: Νησί με 270 κατοίκους στο βορειοανατολικό Αιγαίο που ανήκει στο νομό Λέσβου.

Πρώτη


Fame Story: Την ακούμε σε κάθε εκλογική διαδικασία, γιατί από εκεί κατάγεται ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.
GPS: Χωριού του δήμου Σερρών.

Τραγάνα

Fame Story: Το μποτιλιάρισμα στα διόδια της κάθε εορταστικό τριήμερο, εξαιτίας της μαζικής εξόδου των Αθηναίων.
GPS: Χωριό του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδος, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Πέταλο Μαλιακού

Fame Story: Μέχρι το πρόσφατο άνοιγμα του δρόμου, η περιοχή ακούγονταν λόγω των συχνών τροχαίων ατυχημάτων.
GPS: Κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης στον Μαλιακό Κόλπο.

Ντράφι

Fame Story: Από τα πρώτη μέρη της επικράτειας που πιάνει φωτιά κατά την περίοδο των, σχεδόν καθιερωμένων, καλοκαιρινών πυρκαγιών.
GPS: Συνοικία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στους πρόποδες της Πεντέλης.

Κακιά Σκάλα


Fame Story: Πριν ανοιχθούν οι σήραγγες στην περιοχή, το μποτιλιάρισμά της αποτελούσε πρώτο θέμα στις ειδήσεις σε κάθε μαζική έξοδο, αφού έκανε τα αντίστοιχα του Καΐρου και της Κωνσταντινούπολης να μοιάζουν με περατζάδες. 
GPS: Τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών στη βορειοδυτική ακτή του Σαρωνικού.
Πηγή:oneman.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ζητείται επαγγελματίας τουρίστας με αμοιβή 61.000 ευρώ για 3 φωτογραφίες την ημέρα!

Η εταιρεία Royal Caribbean International ασχολείται με κρουαζιέρες και ψάχνει υπάλληλο που θέλει να συνδυάσει στην εργασία του ταξίδια, φωτογραφία και διασκέδαση. Και μάλιστα προσφέρει μισθό 61.000 ευρώ τον χρόνο! Η εταιρεία έβαλε αγγελία αναζητώντας έναν… «επαγγελματία» τουρίστα, ο οποίος ουσιαστικά θα αναλάβει να βγάζει φωτογραφίες από τις διακοπές του στο κρουαζιερόπλοιο και να τις ανεβάζει στo Instagram της εταιρείας.
perierga.gr - 61.000 ευρώ τον χρόνο για 3 φωτογραφίες την ημέρα!
Τρεις φωτογραφίες τη μέρα είναι αρκετές, μία από τις εγκαταστάσεις του κρουαζιερόπλοιου, μία από κάποιο τοπίο και η τρίτη με πρόσωπα. Το καλύτερο βέβαια απ’ όλα είναι πως ο εργαζόμενος θα πρέπει να πάει τρεις διαφορετικές κρουαζιέρες μέσα στο διάστημα των τριών εβδομάδων και να δείξει πόσο καλά περνάει στα social media. Και βέβαια, με πληρωμένη διαμονή και διατροφή αλλά και 3.500 ευρώ για τις τρεις εβδομάδες στις τρεις διαφορετικές κρουαζιέρες.
perierga.gr - 61.000 ευρώ τον χρόνο για 3 φωτογραφίες την ημέρα!

perierga.gr - 61.000 ευρώ τον χρόνο για 3 φωτογραφίες την ημέρα!

perierga.gr - 61.000 ευρώ τον χρόνο για 3 φωτογραφίες την ημέρα!

Πηγή:perierga.gr

Χρυσές Σφαίρες 2017 Οι νικητές & οι χαμένοι της 74ης απονομής

Χρυσές Σφαίρες 2017
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε, η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών, δηλαδή των βραβείων που απονέμονται από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία «La La Land» που απέσπασε «Χρυσή Σφαίρα» και στις 7 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο - ανάμεσα σε αυτές και της κορυφαίας κατηγορίας, δηλαδή της Καλύτερης Ταινίας για Κωμωδία ή Μιούζικαλ. «Χρυσή Σφαίρα» για την Καλύτερη Ταινία σε Δράμα απέσπασε το «Moonlight», ενώ κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές αναδείχθηκαν τα «The Crown» και «Atlanta». 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 

Καλύτερη Ταινία – Δράμα
Hacksaw Ridge
Hell Or High Water
Lion
Manchester By The Sea
Moonlight

Καλύτερη Ταινία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ
20th Century Women
Deadpool
La La Land
Florence Foster Jenkins
Sing Street

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Δράμα
Amy Adams, Arrival
Jessica Chastain, Miss Sloane
Isabelle Huppert, Elle
Ruth Negga, Loving
Natalie Portman, Jackie

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ
Emma Stone, La La Land
Annette Bening, 20th Century Women
Lily Collins, Rules Don’t Apply
Meryl Streep, Florence Foster Jenkins
Hailee Steinfeld, The Edge of Seventeen

Καλύτερος Ηθοποιός Σε Δράμα
Casey Affleck, Manchester by the Sea
Joel Edgerton, Loving
Andrew Garfield, Hacksaw Ridge
Viggo Mortensen, Captain Fantastic
Denzel Washington, Fences

Καλύτερος Ηθοποιός Σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ
Ryan Gosling, La La Land
Ryan Reynolds, Deadpool
Colin Farrell, The Lobster
Hugh Grant, Florence Foster Jenkins
Jonah Hill, War Dogs

Καλύτερη Ερμηνεία Σε Β' Ανδρικό Ρόλο
Mahershala Ali, Moonlight
Dev Patel, Lion
Jeff Bridges, Hell or High Water
Simon Helberg, Florence Foster Jenkins
Aaron Taylor-Johnson, Nocturnal Animals

Καλύτερη Ερμηνεία Σε Β' Γυναικείο Ρόλο
Viola Davis, Fences
Naomie Harris, Moonlight
Nicole Kidman, Lion
Octavia Spencer, Hidden Figures
Michelle Williams, Manchester By the Sea

Καλύτερη Σκηνοθεσία
Damien Chazelle – La La Land
Tom Ford – Nocturnal Animals
Mel Gibson – Hacksaw Ridge
Barry Jenkins – Moonlight
Kenneth Longergan – Manchester By the Sea

Καλύτερο Σενάριο
La La Land
Nocturnal Animals
Moonlight
Manchester By The Sea
Hell Or High Water

Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική
Arrival
Lion
La La Land
Moonlight
Hidden Figures

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Kubo and the Two Strings
Moana
My Life as a Zucchini
Sing
Zootopia

Καλύτερο Τραγούδι 
“Cant Stop The Feeling,” Trolls – Justin Timberlake, Max Martin, Shellback
“City Of Stars,” La La Land – Justin Hurwitz, Benj Pasek, Justin Paul
“Faith,” Sing – Ryan Tedder, Benny Blanco
“Gold,” Gold
“How Far I’ll Go,” Moana – Lin-Manuel Miranda

Καλύτερη Ξενόγλωση Ταινία
Divines, France
Elle, France
Neruda, Chile
The Salesman, Iran/France
Toni Erdmann, Germany

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καλύτερη Δραματική Σειρά
The Crown
Game Of Thrones
Stranger Things
This Is Us
Westworld

Καλύτερη Κωμική Σειρά
Atlanta
Veep
Transparent
Black-ish
Mozart in the Jungle

Καλύτερη Τηλεταινία Ή Μίνι Σειρά
American Crime
The Dresser
The Night Manager
The Night Of
The People vs. OJ Simpson

Καλύτερος Ηθοποιός Σε Δραματική Σειρά
Rami Malek, Mr. Robot
Bob Odenkirk, Better Call Saul
Matthew Reese, The Americans
Liev Schreiber, Ray Donovan
Billy Bob Thornton, Goliath

Καλύτερος Ηθοποιός Σε Κωμική Σειρά
Donald Glover, Atlanta
Jeffrey Tambor, Transparent
Anthony Anderson, Black-ish
Gael Garcia Bernal, Mozart in the Jungle
Nick Nolte, Graves

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Δραματική Σειρά
Winona Ryder, Stranger Things
Claire Foy, The Crown
Evan Rachel Wood, Westworld
Catriona Balfe, Outlander
Keri Russell, The Americans

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Κωμική Σειρά
Rachel Bloom, Crazy Ex-Girlfriend
Sarah Jessica Parker, Divorce
Julia Louis-Dreyfus, Veep
Issa Rae, Insecure
Gina Rodriguez, Jane the Virgin
Tracee Ellis Ross, Black-ish

Καλύτερος Ηθοποιός Σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Riz Ahmed, The Night Of
Bryan Cranston, All The Way
Tom Hiddleston, The Night Manager
John Turturro, The Night Of
Courtney B. Vance, The People v. O.J. Simpson

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Sarah Paulson, The People v. O.J. Simpson
Kerry Washington, Confirmation
Felicity Huffman, American Crime
Charlotte Rampling, London Spy
Riley Keough, The Girlfriend Experience

Καλύτερη Ερμηνεία Σε Β' Ανδρικό Ρόλο Σε Σειρά ή Τηλεταινία
Sterling K. Brown, The People v. O.J. Simpson
Hugh Laurie, The Night Manager
John Travolta, The People v. O.J. Simpson
Christian Slater, Mr. Robot
John Lithgow, The Crown

Καλύτερη Ερμηνεία Σε Β' Γυναικείο Ρόλο Σε Σειρά ή Τηλεταινία
Olivia Colman, The Night Manager
Lena Headey, Game of Thrones
Chrissy Metz, This Is Us
Mandy Moore, This Is Us
Thandie Newton, Westworld

Πηγή:yupiii.gr

Χώρα της φέτας: Παγκόσμια πρωτιά στην κατανάλωση τυριού σημείωσε η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα

cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1
Είναι σαφές πως όλες οι χώρες του κόσμου θα έχουν τα πρωτεία σε ΚΑΤΙ. Πριν αρχίσει το μακελειό για το σε τι θα είναι πρώτη η Ελλάδα (από το φιλότιμο στην καταπάτηση δασών, εξαρτάται από την οπτική σας), υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ που θα μιλήσει με στοιχεία:

192641_800x600
Αφού έκατσε και το μελέτησε μέσω άρθρων, δεδομένων του Google και άλλων πηγών, ο δημοσιογράφος David McCandless έφτιαξε ολόκληρο χάρτη στο οποίο μπορεί ο καθένας να δει σε τι είναι πρώτη και καλύτερη η κάθε χώρα του κόσμου. Το όνομα του χάρτη θα είναι «International Number Ones» και σε περίπτωση που είχατε την απορία:
  • Η Νορβηγία είναι πρώτη στους οπαδούς πίτσας
  • Η Λιθουανία έχει το πιο γρήγορο Ίντερνετ
  • Η Αργεντινή έχει εξαιρετικό κρέας αλόγου
  • Η Τουρκία έχει από τη μεγαλύτερη λογοκρισία στο Twitter
  • Η Μποτσουάνα έχει τα περισσότερα διαμάντια
  • Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα spam e-mail
  • Η Ονδούρα τις περισσότερες δολοφονίες.
Aντιλαμβάνεστε προφανώς πως δε μπορεί να προσεγγιστεί με 100% επιστημονικό τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως κατάλαβε και ο ίδιος ο David McCandless:
«Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ποιοτικές πύλες πληροφόρησης για κάθε χώρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μειώσαμε τα στάνταρ μας και πήγαμε σε δευτερεύουσες επιλογές απλά για να επιτύχουμε στον στόχο μας και να βρούμε κάτι για κάθε χώρα. Eκεί που υπήρχαν πολλές επιλογές διαλέξαμε την πιο ενδιαφέρουσα και κρατήσαμε τις εναλλακτικές στα στοιχεία μας».
Aυτός είναι και ο ίδιος ο χάρτης: xarths
Κι επειδή σας έχει φάει η ανησυχία, σύμφωνα με το χάρτη η Ελλάδα μας διακρίνεται από τη μεγάλη κατανάλωση τυριού. Καθόλου άδικα, αναδειχθήκαμε και άλλη μια φορά Χώρα της Φέτας. Συγχαρητήριά μας.
Πηγή:luben.tv