Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σμουτς! Αυτά είναι τα ωραιότερα σημεία στο κόσμο για να έρθετε λίγο πιο... κοντά

Πρόκειται για την καμπάνια - "This Is A Good Kiss Spot"-"εδώ είναι ωραίο σημείο για φιλί" στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο

Μία Ιταλική  πρωτοβουλία  που έχει ξεκινήσει από έναν καλλιτέχνη  στο Facebook. Πρόκειται για την καμπάνια - "This Is A Good Kiss Spot"-"εδώ είναι ωραίο σημείο για φιλί" στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Επιλέγουν ένα τέτοιο σημείο και κολλάνε εκεί ένα αυτοκόλλητο.

Ονομάζεται 0707 και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Φωτογραφίες με μέρη που πολίτες από όλο τον κόσμο θεωρούν ότι είναι "καλά σημεία" για να ανταλλάξει κανείς ένα φιλί με τον άνθρωπο που είναι ερωτευμένος, ανεβαίνουν διαρκώς στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.
Έχουν προταθεί γραφικά σημεία, κοντά σε μνημεία, σε γέφυρες, παγκάκια, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο , το Σίδνεϊ , τη Ρώμη , το Παρίσι και τη Βουδαπέστη.

Όποιος έχει να προτείνει κάποιο τέτοιο σημείο στη χώρα του μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στους υπεύθυνους και εκείνοι θα του στείλουν το αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια εκείνος θα το φωτογραφίσει και η πρότασή του θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Διέρρηξε τρία σπίτια για να κλέψει δυο... μπίρες!

Απίστευτο: Διέρρηξε τρία σπίτια για να κλέψει...
Αναστάτωσε ένα ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών, τα έκανε άνω–κάτω σε τρία σπίτια, έκανε τους αστυνομικούς να τρέχουν με τα όπλα στα χέρια για να τον συλλάβουν, κι όλα αυτά για να κλέψει… δύο κουτάκια μπίρας! Κι όμως, αυτή ήταν η λεία των τριών διαρρήξεων που διέπραξε στη Χαλκιδική!
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις τους ειδοποίησε ένας από τους κατοίκους του συγκροτήματος στην περιοχή Καλλιθέα, ότι κάποιος μπούκαρε στο ένα σπίτι μετά το άλλο. Ο 28χρονος Αλβανός συνελήφθη αφού διέρρηξε τρία σπίτι με ένα διαρρηκτικό εργαλείο το οποίο βρέθηκε πάνω του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Όμως είχε κλέψει μόνο τις μπίρες, τις οποίες μάλιστα δεν... πρόλαβε να πιει!


Πηγή:akous.gr

Ο χάρτης με τα πιο δημοφιλή σάιτ στον κόσμο

Ο χάρτης με τα πιο δημοφιλή σάιτ στον κόσμο
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Google και το facebook είναι τα web sites με τις περισσότερες επισκέψεις σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι υπάρχουν χώρες όπου αυτό δεν ισχύει.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της υπηρεσίας Alexa, το μπλογκ Oxford Internet Institute's Information Geographies δημιούργησε ένα χάρτη με τα δημοφιλέστερα σάιτ σε κάθε χώρα. Ο χάρτης έχει τίτλο «Η εποχή με τις αυτοκρατορίες στο Ιντερνετ».
Η εφημερίδα al-Watan voice είναι το σάιτ με τις περισσότερες επισκέψεις στα παλαιστινιακά εδάφη ενώ το Μail.ru κυριαρχεί στο Καζακστάν. Το Yahoo! Είναι πρώτο στη λίστα στην Ιαπωνία και στην Ταιβάν ενώ στη Ρωσία πρώτη είναι η μηχανή αναζήτησης Yandex.
Στον κόσμο του ιντερνετ είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση της Κίνας έκανε διάφορα τερτίπια ώστε να μειώσει την ηγετική θέση του Google (εγκατέλειψε την Κίνα το 2010) προκειμένου να δώσει χώρο στο δικό της Baidu. Στην Κίνα μπαίνεις στο Google και με ένα μυστήριο τρόπο βρίσκεσαι στο Baidu το οποίο ελέγχει σήμερα το 80% της κινεζικής αγοράς ενώ έγινε ηγεμονική δύναμη στην Νότια Κορέα.
Το Google, σε κάθε περίπτωση, είναι το πιό δημοφιλές σάιτ σε 62 από τις 120 χώρες που περιλαμβάνονται στο χάρτη. Σε 50 από αυτές τις χώρες το Facebook είναι το σάιτ με τις περισσότερες επισκέψεις, σε 36 χώρες το Google βρίσκεται στη 2η θέση ενώ σε 14 άλλες χώρες πρώτο έρχεται το YouTube, το οποίο κατέχει η Google.



Πηγή: iefimerida.gr
 

Έξι από τα πιο παλιά και ακριβότερα ποτά του κόσμου

Κάποια εντοπίστηκαν σε ναυάγια, άλλα στο Νότιο Πόλο κι άλλα σε... κεχριμπάρι

Για τους περισσότερους η ανακάλυψη ενός παλιού μπουκαλιού με ποτό, μάλλον σημαίνει ότι βρήκαν μια μπύρα στο βάθος του ψυγείου τους πίσω από τα μαρούλια και τις ντομάτες, ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ξεχασμένο μπουκάλι κρασί στην αποθήκη.

Για μερικούς ωστόσο, η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας asylum.com.
1. Λίγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική γεύση ενός παλαιωμένου ουίσκι, όπως για παράδειγμα μια ομάδα καταδυτών, με επικεφαλής τον Christian Ekstrom, οι οποίοι ανακάλυψαν 30 μπουκάλια σαμπάνιας ηλικίας εκατοντάδων ετών (χρονολογούνται κοντά στο 1780) σε ένα ναυάγιο μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

2. Ο Sir Ernest Shackleton έκανε το 1909 παγκόσμιο ρεκόρ, ως ο άνθρωπος που έφτασε πιο κοντά στο Νότιο Πόλο και επιπλέον έσωσε τη ζωή της ομάδας του, κάνοντας ένα ταξίδι 800 μιλίων στη θάλασσα, με μια βάρκα που είχε «βαφτεί» με αίμα φώκιας, προκειμένου να βρει βοήθεια για το πλήρωμά του που είχε ναυαγήσει.

Και δεν έκανε μόνο αυτό... Το Ίδρυμα New Zealand Antarctic Heritage Trust εντόπισε κιβώτια με παγωμένο ουίσκι Whyte and Mackay στο υπόγειο της βάσης όπου κατασκήνωσε η αποστολή του Shackleton στο Νότιο Πόλο.

Η αυθεντική συνταγή για το ουίσκι αυτό είχε χαθεί και η σκοτσέζικη εταιρεία, στο άκουσμα της είδησης πέταξε από τη χαρά της, καθώς ήδη είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για την ανάλυση και αναπαραγωγή του αρχικού μίγματος.



3. Ο Doctor Cano ανακάλυψε ζύμη 45 εκατομμυρίων ετών, η οποία είχε διατηρηθεί μέσα σε κεχριμπάρι και... τη χρησιμοποίησε για να φτιάξει μια... αρχαία μπύρα.



4. Glenfiddich 64 ετών: «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», λένε, και μάλλον αυτό ισχύει για την Glenfiddich που περίμενε... 64 ολόκληρα χρόνια για να πουλήσει 61 μπουκάλια σκοτσέζικου ουίσκι αξίας 37.000 δολαρίων!



5. Ένας επιχειρηματίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, μπήκε το Μάιο του 2005 στο ξενοδοχείο Pennyhill Park Hotel στο Surrey, που διέθετε ένα μπουκάλι από τα μόλις 12 που φτιάχτηκαν ποτέ από το ουίσκι Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Whisky (και το μοναδικό που δεν βρισκόταν σε κάποια προσωπική συλλογή, ή κλειδαμπαρωμένο σε κάποιο υπόγειο), το αγόρασε για 58.000 δολάρια και στη συνέχεια... ανέβηκε σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου με μερικούς του φίλους και... το ήπιαν!

Το ουίσκι αυτό είχε εμφιαλωθεί πριν από 62 χρόνια και αποτελούνταν από τέσσερις διαφορετικές βύνες μέχρι και 142 ετών. Ακόμη και τα μπουκάλια ήταν φυσητά στο χέρι και είχαν το καθένα ξεχωριστό όνομα.



6. Η πιο ακριβή μπύρα του κόσμου πουλήθηκε έναντι 16.000 δολαρίων. Ήταν 70 ετών και τήν είχε βρει ένας πυροσβέστης που είχε κληθεί με την υπηρεσία του στη συντριβή του γερμανικού αερόπλοιου Hindenburg, στην περιοχή Lakehurst του New Jersey 6 Μαΐου 1937). Έκρυψε τα έξι μπουκάλια, εκεί όπου τα εντόπισε και γύρισε για να τα... πάρει μαζί του.

Έδωσε τα τέσσερα σε φίλους του, ένα στο ζυθοποιείο που τίς είχε παράγει και πήρε κι ένα για τον εαυτό του! Όμως δεν το άνοιξε και οι απόγονοί του, αρκετά χρόνια μετά, το έβγαλαν στο σφυρί και πήραν ένα τεράστιο ποσό από τη δημοπρασία.
Πηγή:newsbeast.gr

Ζητάει αποζημίωση 24.000 ευρώ γιατί ζούσε σε διαμέρισμα 1,56 τ.μ


Ένας άνδρας που έζησε επί 15 χρόνια σε ένα μικροσκοπικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο, μόλις 1,56 τετραγωνικού μέτρου, στο Παρίσι, κατέφυγε....  στη δικαιοσύνη εναντίον της ιδιοκτήτριας ζητώντας της να του επιστρέψει ενοίκια πολλών ετών, ως αποζημίωση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής του.

“Πρόκειται για μια νέα υπόθεση κακής στέγασης που σπάει ένα θλιβερό ρεκόρ”, δήλωσε η δικηγόρος του ενάγοντα, Ορελί Ζοφρουά. Ο πελάτης της, εξήγησε, ζούσε σε ένα δωμάτιο με επικλινές ταβάνι, σαν σοφίτα, επιφάνειας 4 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων μόνο το 1,56 τετραγωνικό μετράει ως βιώσιμος χώρος, σύμφωνα με το νόμο.

Λίγο πάνω από 300 ευρώ το μήνα ήταν το ενοίκιο
Για αυτό το. . . παλατάκι που δεν διέθετε ούτε ντους, ούτε τουαλέτα, παρά μόνο ένα νιπτήρα, πλήρωνε κάτι παραπάνω από 300 ευρώ μηνιαίως.
Η Ζοφρουά ζητά να επιστραφούν στον πελάτη της τα ενοίκια 5 ετών, δηλαδή περίπου 19.000 ευρώ, συν άλλα 5.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση.

Ωστόσο ο Ολιβιέ Ντουέκ, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω σοβαρής ασθένειας, εξήγησε ότι η πελάτισσά του “αναγνωρίζει το λάθος της αλλά την ευθύνη φέρει ο μεσίτης στον οποίο είχε αναθέσει τη διαχείριση του ακινήτου. Το μεσιτικό γραφείο “όφειλε να διασφαλίζει ομαλές συνθήκες διαβίωσης” και όχι μόνο “να περιορίζεται στην είσπραξη των ενοικίων”, είπε ο δικηγόρος ζητώντας, εάν καταδικαστεί η πελάτισσά του, να πληρώσει την αποζημίωση ο μεσίτης.
Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν “μια αποθήκη για τις σκούπες, χρήσιμη για να αποθηκεύονται εκεί χαρτόκουτα ή είδη καθαρισμού, όχι όμως και άνθρωποι”, κατήγγειλε στο περιθώριο της δικαστικής διαδικασίας ο Σαμουέλ Μουσάρ του Ιδρύματος Αββά Πιέρ που στηρίζει τον 50χρονο ενοικιαστή.

Πώς μπόρεσε ο 50χρονος να ζήσει στο “ντουλάπι” τόσα πολλά χρόνια;
Σύμφωνα με μια οδηγία της 30ής Ιανουαρίου 2002 ένα αξιοπρεπές κατάλυμα πρέπει να διαθέτει κατοικήσιμη επιφάνεια τουλάχιστον 9 τετραγωνικών μέτρων και ύψος τουλάχιστον 2,20 μέτρα.
Πώς μπόρεσε ο 50χρονος να ζήσει στο “ντουλάπι” τόσα πολλά χρόνια; “Συνηθίζει κανείς”, εξήγησε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. “Δεν είχα επιλογή, αλλιώς θα πήγαινα αλλού”, σχολίασε. Σήμερα, ζει σε ένα επιδοτούμενο διαμέρισμα επιφάνειας 40 τετραγωνικών μέτρων που του φαίνεται “πελώριο”.

Το 2010 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 177.445 ιδιωτικές κατοικίες στην περιοχή του Παρισιού που θα μπορούσαν να θεωρηθούν “ανεπαρκείς”, σύμφωνα με την τοπική Υγειονομική Υπηρεσία του Ιλ-ντε-Φρανς.
Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Πηγή:Tsekouratoi

13 άγνωστα ιστορικά γεγονότα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό

Είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξερευνά νέους τομείς γνώσης...

Πώς θα σας φαινόταν αν σας
παρουσιάζαμε μερικά ιστορικά στοιχεία, που ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς να μη γνωρίζατε έως τώρα;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Paul Smith οι παρακάτω πληροφορίες ίσως να σας είναι άγνωστες:
- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα, ήταν ένας αθεράπευτος... εραστής! Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, σύναψε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

- Ο Λευκός Οίκος ήταν αρχικά... γκρι, από το χρώμα της πέτρας που είχε κατασκευαστεί. Οι τοίχοι βάφτηκαν άσπροι για να εξαφανιστούν τα μαύρα σημάδια που είχε αφήσει ο καπνός, όταν τα καναδικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στο κτίριο στον πόλεμο του 1812.

- Σύμφωνα με έρευνα αναλυτών, τα τελευταία 3.500 χρόνια μόλις στα 230 από αυτά επικρατούσε ειρήνη στον πολιτισμένο κόσμο.

- Η συνήθεια να κάνει κανείς χειραψία όταν συναντά έναν άγνωστο, αρχικά σήμαινε ότι και τα δύο μέρη ήταν άοπλα.

- Η πρώτη βόμβα που έπεσε στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σκότωσε όλα τα ζώα που φιλοξενούνταν σε αυτόν, εκτός από τον ελέφαντα.

- Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι εφηύρε το ψαλίδι.

- Παλιά οι άνθρωποι παντρεύονταν κατά προτίμηση τον Ιούνιο, γιατί έκαναν το ετήσιο μπάνιο τους το Μάιο. Τον Ιούνιο λοιπόν... πίστευαν ότι μύριζαν και έδειχναν ακόμη καλά. Αν όμως ο άντρας δε μύριζε και τόσο ωραία, η νύφη συνήθιζε να κρατά ένα μπουκέτο με λουλούδια. Στις μέρες μας οι ανθοδέσμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής του γάμου.

- Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβγαζαν τα φρύδια τους για να τιμήσουν τη μνήμη της νεκρής τους γάτας.

- Αν το άγαλμα ενός ατόμου επάνω σε άλογο, που βρίσκεται σε κάποια πλατεία ή πάρκο, έχει και τα δύο του πόδια σηκωμένα στον αέρα, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό σκοτώθηκε σε μάχη. Αν είναι μόνο ένα πόδι σηκωμένο, τότε το άτομο αυτό πέθαινε από τα τραύματά του στη μάχη και αν όλα τα πόδια ακουμπούν το έδαφος, τότε τα αίτια θανάτου του ατόμου ήταν φυσικά.

- Τα τραπεζομάντηλα χρησιμοποιούνταν αρχικά για να σκουπίζουν τα χέρια και το πρόσωπό τους μετά το φαγητό.

- Το 1830 η κέτσαπ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.

- Κάποιες φορές ο Μπρους Λι κινούνταν τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τι έκανε.

- Ο αναπτήρας εφευρέθηκε νωρίτερα από τα σπίρτα.

Πηγή:Tsekouratoi

Ο τρομερός αρχιπειρατής αποδείχθηκε τραγικά... ηλίθιος

Με δόλωμα το γύρισμα ντοκιμαντέρ για την σπουδαία ζωή του, οι διωκτικές Αρχές τον έβαλαν πίσω από τα κάγκελα.

Ο τρομερός αρχιπειρατής αποδείχθηκε τραγικά... ηλίθιος 

Ο Μοχάμεντ Αμπντί Χασάν ή όπως είναι το παρατσούκλι του στη Σομαλία ο «Φαφλατάς» απέδειξε με τον πιο κωμικό τρόπο πόσο δίκιο είχαν αυτοί που του το απέδωσαν.

Ο ΟΗΕ τον έχει περιγράψει ως έναν από τους πλέον διάσημους και ισχυρούς ηγέτες της πειρατίας στη Σομαλία. Στο παλμαρέ του περιλαμβάνεται και η κατάληψη του σούπερ τάνκερ Sirius Star, για το οποίο οι σαουδάραβες ιδιοκτήτες του πλήρωσαν ακρετά εκατομμύρια σε λύτρα.
Επί χρόνια επικεφαλής ενός μεγάλου δικτύου πειρατών που οργάνωσε δεκάδες ακόμη πειρατείες εμπορικών πλοίων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λύτρα, ο Φαφλατάς κατάφερε να παραμείνει ασύλληπτος και τον Ιανουάριο «ανακοίνωσε» ότι εγκαταλείπει την πειρατεία για να γίνει νομοταγής και να ωθήσει και άλλους στο... σωστό δρόμο. Ουσιαστικά δηλαδή προσπάθησε να βγει από την παρανομία χωρίς να χάσει τα κέρδη που αποκόμισε.
Οι βελγικές διωκτικές Αρχές ωστόσο, δεν του έκαναν το χατήρι. Για την πειρατεία του Pompei, ενός βελγικών συμφερόντων σκάφους, είχαν σχηματίσει δικογραφία εναντίον του και προσπαθούσαν επί μεγάλο διάστημα να τον καθίσουν στο σκαμνί. και το κατάφεραν εκμεταλλευόμενες τη ματαιοδοξία του... Φαφλατά.
Πράκτορες τον προσέγγισαν στη Σομαλία και υποστήριξαν ότι ήταν δημοσιογράφοι εκπρόσωποι εταιρείας παραγωγής, που ήθελαν να κάνουν για αυτόν ένα ντοκιμαντέρ που να παρουσιάζει τη διαδρομή του στην πειρατεία στις ανοιχτές θάλασσες. Και ο Φαφλατάς τσίμπησε» το δόλωμα.
Μάλιστα, όχι μόνο δέχθηκε, εκθέτοντας τον εαυτό του σε μία πιθανή επιχείρηση σύλληψης στη Σομαλία, αλλά τους βοήθησε, πηγαίνοντας ο ίδιος, μαζί με τον στενότερο συνεργάτη του, στο Βέλγιο!
Ο ίδιος πίστευε ότι θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο με την εταιρεία, ενώ θα τον κερνούσαν βέλγικα σοκολατάκια και μπύρα. Αντ' αυτού, μόλις πάτησε το πόδι του στις Βρυξέλλες, τον υποδέχθηκαν με χειροπέδες...
Πηγή:e-go.gr

 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

15+1 απίστευτα (αλλά αληθινά) παράπονα ταξιδιωτών!

Οι διακοπές είναι ένα χρονικό διάστημα του έτους όπου όλοι το περιμένουν με αγωνία προκειμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν από το άγχος της δουλειάς και της καθημερινότητας και να περάσουν μερικές μέρες ήρεμες μακριά από όλους και από όλα. Ομως φαίνεται ότι μερικοί ταξιδιώτες δυσκολεύονται να απολαύσουν τις διακοπές τους, βρίσκοντας διαρκώς προβλήματα στα μέρη όπου διαμένουν και κάνοντας παράπονα για τα πιο απίθανα πράγματα που μπορεί να τους ενόχλησαν. Με αρκετές δόσεις χιούμορ αλλά και τρέλας, η λίστα που ακολουθεί θα σας παραξενέψει αλλά θα σας προβληματίσει κιόλας (Thomas Cook Vacations, βασισμένο σε έρευνα του Thomas Cook/ABTA)…

1. «Νομίζω ότι θα πρέπει να τονιστεί στο διαφημιστικό φυλλάδιο ότι το τοπικό παντοπωλείο δεν πουλά μπισκότα oreo αλλά και ξηρούς καρπούς με τζίντζερ!»
2 . «Είναι τεμπέληδες οι τοπικοί καταστηματάρχες στο Puerto Vallarta αφού κλείνουν τα καταστήματά τους το μεσημέρι. Τι θα κάνει κάποιος που θέλει να αγοράσει κάτι την ώρα της σιέστας;»…
3 . «Στις διακοπές μου στην Γκόα στην Ινδία σε κάθε εστιατόριο σέρβιραν κάρυ. Δεν μου αρέσουν τα πικάντικα φαγητά.»
4. «Κλείσαμε να κάνουμε μια εκδρομή σε ένα water park αλλά κανείς δεν μας ενημέρωσε ότι έπρεπε να πάρουμε μαζί μας πετσέτες και μαγιό. Νομίζαμε ότι συμπεριλαμβάνονται στην τιμή!».
5. «Η παραλία είχε πολλή άμμο. Έπρεπε να καθαρίζουμε τα πάντα όταν επιστρέφαμε στο δωμάτιό μας. »
perierga.gr - 15+1 απίστευτα (αλλά αληθινά) παράπονα ταξιδιωτών!
6. «Το χρώμα της άμμου δεν ήταν ίδιο με αυτό του φυλλαδίου. Σε αυτό ήταν άσπτη και εδώ είναι κίτρινη στις παραλίες.»
7. «Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η τόπλες ηλιοθεραπεία στην παραλία, καθώς οι γυναίκες αποσπούσαν την προσοχή του συζύγου μου που ήθελε να χαλαρώει!»
8. «Κανείς δεν μας είπε ότι το νερό είχε ψάρια και τα παιδιά μας φοβήθηκαν πολύ»
9. «Παρά το γεγονός ότι το διαφημιστικό ανέφερε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δεν υπήρχε μίξερ για να φτιάξω κέικ!»
10. «Πήγαμε για διακοπές στην Ισπανία και όλοι οι οδηγοί ταξί μιλούσαν… Ισπανικά!»
perierga.gr - 15+1 απίστευτα (αλλά αληθινά) παράπονα ταξιδιωτών!
11. «Το οδόστρωμα ήταν ανώμαλο και έτσι δεν μπόρεσα να διαβάσω το χάρτη κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο με αποτέλεσμα να χάσω σημαντκά αξιοθέατα στο δρόμο!»
12. «Κάναμε 9 ώρες από την Τζαμάικα για να επιστρέψουμε στη Βρετανία, ενώ οι Αμερικανοί φτάνουν στο σπίτι τους σε μόλις 3 ώρες. Αυτό είναι άδικο!»
13. «Η σουίτα ενός υπνοδωματίου που κλείσαμε ήταν πολύ μικρότερη σε μέγεθος από αυτή των τριών υπνοδωματίων των φίλων μας!».
14. «Ήταν καθήκον του ταξιδιωτικού πράκτορα να μας είχε ενημερώσει για τους συνταξιδιώτες μας που ήταν απείθαρχοι και θορυβώδεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!».
perierga.gr - 15+1 απίστευτα (αλλά αληθινά) παράπονα ταξιδιωτών!
15. «Με τσίμπησε ένα κουνούπι αν και το φυλλάδιο δεν έλεγε τίποτα για κουνούπια!»
16. «Ο αρραβωνιαστικός μου και εγώ ζητήσαμε δύο μονά κρεβάτια στο δωμάτιο, αντ’ αυτού μας έδωσαν ένα διπλό και τώρα έμαθα ότι είμαι έγκυος. Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν είχαν τηρήσει τη συμφωνία από το ξενοδοχείο για τα μονά κρεβάτια!».
Πηγή:perierga.gr

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του μπροστά στα μάτια της γυναίκας του για να βγει για ποτό με τους φίλους του

Ο Rogelio Andaverde ήθελε τόσο πολύ να βγει ένα βράδυ με τους φίλους του, αλλά υπό τον φόβο της... συζυγικής «παντόφλας» αποφάσισε να ακολουθήσει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο


Ένας άνδρας επινόησε την απαγωγή του για να μπορεί να γλυτώσει από την "μουρμούρα" της γυναίκας του και να περάσει τη νύχτα πίνοντας με τους φίλους του. Ο λόγος για τον Rogelio Andaverde από το Edinburg του Τέξας ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το ριψοκίνδυνο σχέδιο για να περάσει μια ήσυχη νύχτα. Ενώ βρισκόντουσαν στο σαλόνι του σπιτιού τους δυο κουκουλοφόροι, οπλισμένοι άνδρες τον πήραν σηκωτό μέσα από το σαλόνι του, την ώρα που η σύζηγός του Maria Hernandez παρακολουθούσε σοκαρισμένη. Άμεσα η νεαρή τηλεφώνησε στην αστυνομία να δηλώσει την απαγωγή του άνδρα της. Όσο και να προσπάθησε η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον άνδρα και οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. "Πήραμε στα σοβαρά το περιστατικό λόγω των συνθηκών που μας περιέγραψε η σύζηγός του" αναφέρει ο σερίφης Trevino. Όταν βαρέθηκε να πίνει ο Rogelio τηλεφώνησε στην σύζυγο και της είπε ότι οι απαγωγείς, σε μια κρίση μεγαλοψυχίας, αποφάσισαν να τον απελευθερώσουν. Το ψέμα του μπορεί κάποια στιγμή να συγχωρεθεί από την 34χρονη ωστόσο η αστυνομία τον προφυλάκισε και τον άφησε ελεύθερο μόνο όταν έδωσε ως εγγύηση πέντε χιλιάδες δολάρια.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το τέλος της ζωής στη Γη έρχεται στις 16 Μαρτίου 2880;

asteroid-collide
Μπορεί οι προφητείες των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012 να μην επιβεβαιώθηκαν, νέες όμως πιο επιστημονικές προβλέψεις δίνουν νέα πιθανή χρονική διορία για την ανθρωπότητα στον πλανήτη μας τις 16 Μαρτίου 2880.

Επιστήμονες της NASA προβλέπουν ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ένας τεράστιος αστεροειδής ονόματι 1950 DA ενδέχεται να προσκρούσει στην επιφάνεια της Γης. Ο εν λόγω αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 1950, παρέμεινε ορατός για 17 ημέρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκε για το υπόλοιπο μισό του αιώνα, μέχρι που στις 31 Δεκεμβρίου 2000 έκανε και πάλι την εμφάνιση του.
Ο αστεροειδής έχει διάμετρο 1 περίπου χιλιομέτρου και ταξιδεύει με ταχύτητα 15km το δευτερόλεπτο προς τον πλανήτη μας. Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, ο αστεροειδής θα προσκρούσει στον Ατλαντικό Ωκεανό με ταχύτητα 60.800km/h! Και παρόλο που η πιθανότητα που δίνουν για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόλις 0.3%, το ποσοστό αυτό είναι 50% υψηλότερο από κάθε άλλον από τους 1400 δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς.
Πηγή:techgear.gr

Το μασούλημα ποπ κορν ή τσίχλας στο σινεμά «σκοτώνει» τις διαφημίσεις

Το μασούλημα ποπ κορν ή τσίχλας στο σινεμά «σκοτώνει» τις διαφημίσεις
Oι διαφημιστικές εταιρίες και οι διαφημιζόμενοι θα έπρεπε μάλλον να κάνουν «λόμπινγκ» για να απαγορευτεί το μασούλημα του ποπκόρν και της τσίχλας από τους θεατές στο σινεμά, γιατί αυτό «σαμποτάρει» την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων που παίζονται πριν αρχίσει η ταινία.
Αυτό είναι το παράδοξο συμπέρασμα Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι, κάνοντας τα σχετικά πειράματα με εθελοντές, διαπίστωσαν ότι το να τρώει κανείς ποπκόρν ή να μασάει τσίχλα στην αίθουσα του κινηματογράφου, όχι μόνο ενοχλεί τους διπλανούς του, αλλά επιπλέον «αχρηστεύει» την επίδραση των διαφημιστικών μηνυμάτων πάνω του.
Όπως γράφει ο Guardian -επικαλούμενος έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ- το μασούλημα του ποπκόρν και της τσίχλας (ή όποιου άλλου σνακ) αποδιοργανώνει την «εσωτερική ομιλία», πάνω στην οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η αποτελεσματικότητα μιας διαφήμισης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διαφημίσεις αποτυπώνουν στο νου των ανθρώπων νέες μάρκες, επειδή, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, τα χείλη και η γλώσσα μας (χωρίς κατ' ανάγκη να κινούνται στην πραγματικότητα) αυτόματα προσομοιώνουν την προφορά του ονόματος ενός προϊόντος ή τη φράση-κλειδί ενός διαφημιστικού μηνύματος, όταν το πρωτοακούμε.
Κάθε φορά, στη συνέχεια, που ξανασυναντούμε τη μάρκα ή το μήνυμα, το στόμα μας υποσυνείδητα επαναλαμβάνει τη λέξη ή τη φράση. Όμως η διαδικασία του μασήματος την ώρα που το μήνυμα εκπέμπεται, δημιουργεί «παρεμβολές» στην εσωτερίκευση της όλης διαδικασίας.
Οι Γερμανοί ερευνητές ζήτησαν από περίπου 100 εθελοντές να παρακολουθήσουν ταινίες, πριν από τις οποίες υπήρχαν οι συνηθισμένες διαφημίσεις. Οι μισοί εθελοντές πήραν δωρεάν ποπκόρν και τσίχλες για να μασάνε όσο έβλεπαν, άρα το στόμα τους ήταν σχεδόν συνεχώς απασχολημένο.
Οι άλλοι μισοί έφαγαν απλώς ένα μικρό κύβο ζάχαρης, που έλιωνε αμέσως στη γλώσσα τους, οπότε αμέσως μετά το στόμα τους ήταν ελεύθερο για να κάνει την εσωτερική προσομοίωση (επανάληψη) των λέξεων των διαφημίσεων.
Μία εβδομάδα μετά την παράσταση, η διενέργεια των κατάλληλων τεστ στο εργαστήριο (με επίδειξη εικόνων των προϊόντων που είχαν διαφημιστεί πριν την ταινία) αποκάλυψε πως οι διαφημίσεις δεν είχαν αφήσει κάποιο θετικό «αποτύπωμα» στο νου των μισών θεατών που όλη την ώρα μασουλούσαν το ποπκόρν ή την τσίχλα.
Αντίθετα, οι υπόλοιποι μισοί, που δεν είχαν φάει ποπκόρν, εμφάνισαν θετικές ψυχολογικές αντιδράσεις απέναντι στα προϊόντα που προηγουμένως είχαν δει στις διαφημίσεις.
Ένα δεύτερο τεστ, στο οποίο οι εθελοντές πήραν ένα ποσό χρημάτων και κλήθηκαν να το ξοδέψουν σε διάφορα προϊόντα, επιβεβαίωσε πως όσοι δεν είχαν φάει ποπκόρν, έδειξαν προτίμηση στα προϊόντα που είχαν δει να διαφημίζονται, αντίθετα με όσους είχαν φάει το ποπκόρν και οι οποίοι δεν εμφάνισαν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά τα προϊόντα.
«Η έρευνα δείχνει ότι η πώληση σνακ στα κυλικεία των κινηματογράφων στην πραγματικότητα υποσκάπτει την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις στρατηγικές του μάρκετινγκ. Στο μέλλον, όταν γίνεται η προώθηση μιας νέας μάρκας, οι διαφημιζόμενοι ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την πώληση σνακ πριν την ταινία» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν και σε ποιό βαθμό το μασούλημα στον καναπέ του σπιτιού, όταν βλέπει κανείς τηλεοπτικές διαφημίσεις, έχει την ίδια «ανατρεπτική» επίδραση πάνω του.
Πηγή:pathfinder.gr

Βασιλιάς στην πιο «καυστική» ατάκα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ

Βασιλιάς στις πνευματώδεις και «καυστικές» ατάκες ανακηρύχθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, μετά από δημοσκόπηση για τις πιο αστείες προσβολές που έχουν ακουστεί ποτέ από μουσικούς, ηθοποιούς, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα.
Βασιλιάς στην πιο «καυστική» ατάκα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ
Η περίφημη ατάκα του Τσόρτσιλ: «Μπορεί να είμαι μεθυσμένος, κυρία μου, αλλά το πρωί εγώ θα είμαι νηφάλιος και εσείς ακόμα άσχημη», που είχε πει απευθυνόμενος στη Λαίδη Αστορ, την πρώτη γυναίκα που εξέλεγη το 1919 στη Βουλή των Κοινοτήτων, βρέθηκε πρώτη στη λίστα σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror.
Δεύτερος στη λίστα, βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τη φράση «Αν βάλεις κραγιόν σε ένα γουρούνι, πάλι γουρούνι θα είναι» αναφερόμενος στη Σάρα Πέιλιν όταν εκείνη σχολίασε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ ενός πιτ μπουλ και της «soccer mom» (η μητέρα-σύζυγος που ζει στα προάστια) ήταν το κραγιόν.

Ολόκληρη η λίστα είναι η εξής:

  • Ουίνστον Τσόρτσιλ προς Λαίδη Άστορ: «Μπορεί να είμαι μεθυσμένος, κυρία μου, αλλά το πρωί εγώ θα είμαι νηφάλιος και εσείς ακόμα άσχημη».
  • Μπαράκ Ομπάμα, προς απάντηση στο αστείο της Σάρα Πέιλιν πως η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ένα πίτμπουλ και της «soccer mom» είναι το κραγιόν: «Αν βάλεις κραγιόν σε ένα γουρούνι, πάλι γουρούνι θα είναι».
  • Λιμπεράτσε σε κριτικό: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ διασκεδαστική κριτική σας. Μετά την ανάγνωση, γελούσε σε όλη τη διαδρομή μέχρι την τράπεζα».
  • Ο τραγουδιστής Νόελ Γκάλαχερ στον Ρόμπι Γουίλιαμς: «εννοείς εκείνον τον χοντρό χορευτή των Take That;»
  • Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στην τουαλέτα, όταν τον διέκοψαν για να απαντήσει σε μια κλήση του Λόρδου Privy Seal: «Πείτε του ότι μπορώ να διαχειριστών μόνο ένα σ…ό τη φορά».
  • Ο Φρανκ Σινάτρα για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ: «Τουλάχιστον βρήκε τον πραγματικό έρωτα – κρίμα που δεν μπορεί να παντρευτεί τον εαυτό του».
  • Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ:«Ορισμένα από τους καλύτερα αρσενικά μου, ήταν τα σκυλιά και τα άλογα».
  • Ο Groucho Marx: Πήρε την καλή εμφάνιση από τον πατέρα της. Είναι πλαστικός χειρουργός».
  • Η Μπέτι Μίντλερ για την πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας: «Αγαπά την φύση παρά τα όσα της έχει κάνει».
  • Ο Λίαμ Γκάλαχερ σχολιάζοντας την απόφαση της Βικτόρια Μπέκαμ να γίνει συγγραφέας: «Δεν είναι ικανή να μασήσει τσίχλα και να περπατήσει σε ευθεία γραμμή, πόσο μάλλον να γράψει και βιβλίο».
Πηγή: e-go.gr

Σπαρακτικό: Οι αναπάντητες κλήσεις της Ελληνίδας μάνας- Το ξεκαρδιστικό βίντεο που σαρώνει [video]

Σπαρακτικό: Οι αναπάντητες κλήσεις της Ελληνίδας μάνας- Το ξεκαρδιστικό βίντεο που σαρώνει [video]
Μια, δυο, τρεις, δέκα αναπάντητες κλήσεις σε διάστημα δέκα λεπτών και η μητέρα στην άλλη άκρη της γραμμής καταρρέει και στέλνει τις ειδικές δυνάμεις να εντοπίσουν το αγόρι της. Το ευφάνταστο βίντεο που μέσα στην υπερβολή του αποτυπώνει μοναδικά τη σχέση της Ελληνίδας μάνας με το παιδί της που δεν μένει πια μαζί της κάνει αυτό που λέμε... θραύση στο διαδίκτυο.
Δημιουργοί είναι οι συντελεστές της ομάδας από το Κάψε το σενάριο. Απολαύστε με ή χωρίς γονική συναίνεση!


Πηγή: iefimerida.gr
 

Με πόσες γυναίκες έχει πάει ο μέσος Έλληνας;

Με πόσες γυναίκες έχει πάει ο μέσος Έλληνας;
Ο μέσος Έλληνας, λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, έχει κάνει σεξ στη ζωή του με τουλάχιστον 30 διαφορετικές γυναίκες. Δηλαδή, οι ερωτικές σύντροφοί του, ασχέτως της διάρκειας και της συχνότητας της σχέσης, είναι τουλάχιστον τριάντα.
Αυτά είναι τα καλά νέα, που εξυψώνουν τη φυλή και διατηρούν το μύθο του Έλληνα εραστή. Τα κακά νέα είναι ότι ο Έλληνας εραστής προτιμά να μη χρησιμοποιεί προφυλακτικό, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο και τις αρνητικές συνέπειες. Και για να καταλάβετε τι εννοούμε, σας λέμε ότι ένας στους 5 (ποσοστό 22%) που βρίσκεται σε μόνιμη σχέση, όταν παρεκκλίνει αυτής και καταφέρει να ρίξει στο κρεβάτι άλλες γυναίκες, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.
Αλλά και οι Ελληνίδες φαίνεται ότι απολαμβάνουν πλέον το σεξ και έχουν χειραφετηθεί. Έτσι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας (μαζί με τις Γαλλίδες και τις Πολωνές), που κατά μέσο όρο έχουν στη ζωή τους 10 εραστές. Οι υπόλοιπες Ευρωπαίες που ακολουθούν είναι οι Ιταλίδες (με 8 ερωτικούς συντρόφους) και οι Ολλανδές (με 6 ερωτικούς συντρόφους).
Τώρα, εάν αναρωτιέστε πόσες γυναίκες ενώ έχουν μόνιμη σχέση κάνουν σεξ με άλλον άνδρα και χρησιμοποιούν προφυλακτικό, σας λέμε ότι μόνο μια στις 10 δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.


Πηγή:e-radio.gr

Έxτισαν πολυκατοικία στη μέση αυτοκινητόδρομου!

Αυτά δεν συμβαίνουν(;) ούτε στην Ελλάδα… Στην επαρχία Σαανκσί στη Δυτική Κίνα, οι αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να κόψουν ένα αυτοκινητόδρομο στη… μέση για να παρακάμπτει μια πολυκατοικία που έκτισαν κατά λάθος, καθώς συνειδητοποίησαν ότι θα κοστίσει πάρα πολλά χρήματα να μεταφέρουν τους ενοίκους της και να τη γκρεμίσουν!
perierga.gr - Έxτισαν κατά λάθος πολυκατοικία στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου!
Έτσι, οι οχτώ λωρίδες κυκλοφορίας του υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μειώθηκαν σε τέσσερις, με τους έξαλλους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να φωνάζουν μάλιστα, καθότι το κτίριο στο οποίο μετακόμισαν βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε πολλά ντεσιμπέλ θορύβου από τα διερχόμενα οχήματα…
perierga.gr - Έxτισαν κατά λάθος πολυκατοικία στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου!
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πολυκατοικίας, είχαν μόλις μετακομίσει από τα προηγούμενα σπίτια στα οποία έμεναν για να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πάρκο, και γι’ αυτό αρνήθηκαν να μετακομίσουν και πάλι αν δεν λάμβαναν παχυλές αποζημιώσεις. Έτσι, το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να σώσει μια μικρή περιουσία, αφήνοντας την πολυκατοικία στη θέση της, και τον αυτοκινητόδρομο μόνο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας…
πηγή: skai.gr