Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ζεσταίνεσαι; Μπορείς να κοιμηθείς στο σούπερ μάρκετ…

Perierga.gr - Όποιος ζεσταίνεται στη Φινλανδία έχει ανοιχτή πρόσκληση να κοιμηθεί στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του
Σούπερ μάρκετ στην περιοχή Ποχγιόις-Χάαγκα στο Ελσίνκι κάλεσε τους πελάτες τους για μία…δροσερή διανυκτέρευση εντός του καταστήματος αύριο το βράδυ.
Η Φινλανδία πλήττεται από υψηλές θερμοκρασίες εδώ και 50 ημέρες. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι ο παρατεταμένος καύσωνας θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα την επόμενη εβδομάδα, αλλά το σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι δύσκολο, ιδιαίτερα στις νοτιότερες περιοχές.
Το K-Supermarket Pohjois-Haaga, ένα σούπερ μάρκετ που ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου της χώρας, την Kesko, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιους του Ελσίνικι να κοιμηθούν άνετα μέσα στο κατάστημα, όπου υπάρχουν συστήματα κλιματισμού και ψύξης, όπως μετέδωσε σήμερα το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle.
Η Μαρίκα Λίντφορς, υπεύθυνη του καταστήματος, δήλωσε στο Yle ότι την έμπνευση για την ιδέα αυτή την έδωσαν οι ίδιοι οι πελάτες.
«Οι πελάτες αστειεύονταν για το πόσο ωραία θα ήταν να κοιμούνταν στο δροσερό μας κατάστημα. Ανέκαθεν προσπαθούσαμε να ανταποκρινόμαστε στην κριτική των πελατών μας», δήλωσε η Λίντφορς.
Ο αριθμός των φιλοξενουμένων για αυτή την ασυνήθιστη διανυκτέρευση περιορίζεται στους 100 καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος για όλους, εξήγησε η υπεύθυνη του καταστήματος.
Οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές. Η ανάρτηση για την εκδήλωση αυτή που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook έχει δεχθεί πάνω από 7.800 like ενώ έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 1.800 φορές. Η Λίντφορς δήλωσε ότι έχουν ήδη διευθετηθεί θέματα όπως αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή.
Φέτος το καλοκαίρι η Φινλανδία έχει καταγράψει πάνω από 50 ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κατά τις οποίες ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου, επίπεδο που θεωρείται πολύ ζεστό στη σκανδιναβική χώρα. Η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν 33,7 βαθμούς στη Βάασα, στις δυτικές ακτές της χώρας.
Φέτος τον Ιούλο, η Φινλανδία είχε τη υψηλότερη μέση θερμοκρασία στη χώρα που καταγράφηκε από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Φινλανδίας από το 1941. Τα σπίτια στη Φινλανδία δεν είναι συνήθως εξοπλισμένα με κλιματιστικά ή ανεμιστήρες, καθώς το καλοκαίρι στη σκανδιναβική χώρα είναι δροσερό, με τη μέση θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πού βρίσκεται η πιο «κρυμμένη» παραλία του κόσμου [vid]

Πού βρίσκεται η πιο «κρυμμένη» παραλία του κόσμου [vid] | Newsit.gr
Στο νησί έξω από το Μεξικό, Marieta Islands, υπάρχει μια κρυμμένη παραλία… σκέτος παράδεισος! «Η παραλία των ερωτευμένων», όπως λέγεται, είναι όνομα και πράγμα…
Η παραλία δεν είναι ορατή καθώς ξεπροβάλει μέσα από μια ιδιόμορφη «εσοχή» της φύσης. Στην αρχή, από ψηλά φαίνεται σαν μια μεγάλη τρύπα ανάμεσα στην  πυκνή βλάστηση της περιοχής. Αν κάποιος όμως παρατηρήσει καλύτερα μπορεί να δει εύκολα ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παραλία.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η παραλία αυτή κρύβει από πίσω της και μια εκπληκτική ιστορία. Στις αρχές του 1900, η κυβέρνηση του Μεξικό δοκίμαζε ελεγχόμενες εκρήξεις στο νησί, καθώς είναι ακατοίκητο και απομακρυσμένο από το Μεξικό. Έτσι, προκλήθηκε αυτή η τρύπα με το νερό!
Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση πια σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο και να απολαύσουν την πιο κρυμμένη παραλία του κόσμου! Ιδανική για ερωτευμένους!
Δείτε στο βίντεο άλλες εννιά: 


Πηγή:newsit.gr

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ: Η Nutella ψάχνει δοκιμαστές

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ: Η Nutella ψάχνει δοκιμαστές
Τι δηλαδή, η δουλειά σου είναι καλύτερη;
Όλοι -ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ- κρύβουμε μέσα μας έναν χοντρό που καραδοκεί να έρθει στην επιφάνεια. Ενίοτε, περιμένει να ξεπεταχτεί την κατάλληλη στιγμή. Σαν αυτή εδώ που η Nutella ψάχνει δοκιμαστές, που θα φροντίσουν να σιγουρευτούν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ότι η γεύση της θα καταφθάσει ατόφια στα βαζάκια.

Άπαξ και αποφασίσεις ότι μπορείς να παραιτηθείς και να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα, η φασούλα έχει ως εξής. Θα περάσεις μία τρίμηνη εκπαίδευση που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την γευσιγνωσία σου πάνω στην σοκολάτα και τα λοιπά υλικά. Θα αξιολογήσεις κάθε βαζάκι που θα περνάει από τα χέρια σου και κάποια στιγμή θα μπορείς και να δηλώσεις Nutella master. Βέβαια είναι part time δουλειά, μιας και όλο αυτό θα το κάνεις καθημερινά για 4 ωρίτσες την ημέρα. Αλλά εδώ που έχουν φτάσει οι μισθοί στην Ελλάδα, δεν το λες και λίγο το χρήμα. Σε κάθε περίπτωση για όσους δεν έχουν τι να κάνουν, μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ. Όλα αυτά στην Άλμπα της Ιταλίας.
Και όχι, μην στείλεις μαζί με το βιογραφικό φωτογραφία σου που είσαι λερωμένος με Nutella.
Πηγή:ratpack.gr