Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Άμστερνταμ: Απαγόρευση της χρήσης ινδικής κάνναβης σε σχολεία και παιδικές χαρές

Από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο περί απαγόρευσης της χρήσης κάνναβης στα σχολεία.

Ο δήμος του Άμστερνταμ θα απαγορεύσει και επισήμως τη χρήση της κάνναβης στα... σχολεία, εφαρμόζοντας ένα μέτρο που λαμβάνεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία.
Μια εκπρόσωπος της δημαρχίας, η Ίρις Ρέσεφ, είπε ότι θα απαγορευτεί επισήμως η χρήση της ινδικής κάνναβης "εντός και γύρω από τα σχολεία του Άμστερνταμ", υπογραμμίζοντας ότι το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.
Μολονότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται ήδη σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη που λαμβάνει και επισήμως μια τέτοια απόφαση καθολικής ισχύος. Ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο δήμαρχος της πόλης, διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο στόχος είναι "να στηριχθούν τα σχολεία που είχαν ήδη εφαρμόσει ανάλογα μέτρα".
Η κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι παράνομη στην Ολλανδία. Ωστόσο από το 1976 επιτρέπεται η πώληση κάνναβης (μέχρι 5 γραμμάρια κατ' άτομο) και η κατανάλωσή της στα κόφι-σοπ.
Σύμφωνα με την Ρέσεφ, ο νέος δημοτικός κανονισμός θα βοηθήσει τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να εφαρμόσουν την απαγόρευση αφού θα μπορούν στο εξής να καλούν την αστυνομία για να συλλάβει τους παραβάτες. Για τη χρήση ινδικής κάνναβης μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο "μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο ή υποχρεωτική κοινωνική εργασία", εξήγησε η εκπρόσωπος του δήμου.
Η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί επίσης στις παιδικές χαρές. Επιπλέον, τα κόφι-σοπ που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από κάποιο σχολικό ίδρυμα θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.
Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι δήμοι της Ολλανδίας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα απαγορεύσουν ή όχι την πώληση κάνναβης στα κόφι-σοπ και σε άτομα που δεν κατοικούν μόνιμα στη χώρα. Το Άμστερνταμ, που φιλοξενεί περίπου το ένα τρίτο των κόφι-σοπ της χώρας, διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες των καταστημάτων αυτών θα παραμείνουν ανοιχτές και για τους τουρίστες.
Πηγή:news247.gr

Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα

Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα
Πόσο εύκολο είναι να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο μια χώρα; Ήδη η Συρία έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο και δεν θα ήταν απίθανο άλλη μια χώρα να μείνει χωρίς διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εταιρεία Renesys για να μην γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχειαποκέντρωση του διαδικτύου έτσι ώστε να είναι δύσκολο να κόψεις τους δεσμούς.
Σε κάποιες χώρες η πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαρτάται μόνο από μία ή δύο εταιρείες που έχουν επίσημη άδεια για μεταφορά των δεδομένων.
Έτσι είναι πολύ εύκολο να αποκοπεί το ίντερνετ αν η κυβέρνηση ή μια τρομοκρατική οργάνωση σαμποτάρουν τις δύο αυτές εταιρείες.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες χώρες έχουν περισσότερους παρόχους και συνδέσμους στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκοπή τους από το διαδίκτυο.
Η εταιρεία Reneys δημιούργησε ένα χάρτη στον οποίο απεικονίζει τις χώρες που θα μπορούσαν πιο εύκολα να αποκοπούν από το διεθνές ίντερνετ.
Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν 30 χώρες που δεν είναι δυνατόν να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο καθώς έχουν πολλαπλές συνδέσεις σε αυτό.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 30 χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ρωσία και η Αυστραλία.
Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν χαμηλό ρίσκο αποσύνδεσης από το ίντερνετ. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο βαθμίδες με χώρες που αντιμετωπίζουν μεσαίο και υψηλό ρίσκο αποσύνδεσης.
Ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο (61) είναι η Συρία, η Τυνησία, η Αλγερία, του Τουρμεκινστάν, η Λιβύη, η Αιθιοπία, το Ουζμπεκιστάν, η Μιανμάρ και η Υεμένη που έχουν 1 ή 2 εταιρείες παροχής ίντερνετ.
Επίσης 72 χώρες έχουν λιγότερους από 10 παρόχους και θα ήταν σχετικά εύκολο σε μια κυβέρνηση να αποκόψει τη χώρα από το διαδίκτυο. Τέτοιες χώρες είναι οι Ομάν, Μπενίν, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Πακιστάν, Κιργιζστάν, Ουγκάντα, Αρμενία και Ιράν.
Η Ελλάδα έχει τουλάχιστον 10 διεθνώς συνδεδεμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και βρίσκεται στην κατηγορία του μειωμένου ρίσκου με άλλες 57 χώρες μεταξύ των οπιοίων το Μπαχρέιν, το Μεξικό η Ινδία, το Ισραήλ, ο Ισημερινός, η Χιλή, το Βιετνάμ και η Κίνα.
Πηγή:e-go.gr

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κινέζα γράφει με τα δύο χέρια και σε διαφορετικές γλώσσες!

Γνωρίστε τη Siyuan Chen. Γράφει ταυτόχρονα με τα δύο χέρια και σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Δείτε το βίντεο

Ένα σπάνιο ταλέντο έχει μια 24χρονη Κινέζα η οποία μπορεί να γράψει με τα δύο χέρια ταυτόχρονα,σε διαφορετικές κατευθύνσεις, και σε διαφορετικές γλώσσες!
Ο λόγος για την Siyuan Chen η οποία ανακάλυψε το ταλέντο της στο σχολείο, ενώ αγωνιζόταν να μάθει την αγγλική γλώσσα όταν είχε εργασίες για το σπίτι.
Το όνομά της σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, "σκέψου ευρύτερα" και είναι πραγματικά ταιριαστό για την 24χρονη που έχει καταπλήξει τον κόσμο.
Πηγή:news247.gr

Γκάφα της NASΑ: Μπέρδεψε το Έβερεστ με βουνό του ινδικού Κασμίρ!


Οργή προκάλεσε στο Νεπάλ η γκάφα της ΝASA που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τη φωτογραφία βουνού της Ινδίας παρουσιάζοντάς το ως το Εβερεστ, την υψηλότερη κορυφή του κόσμου.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε την φωτογραφία που τράβηξε ο ρώσος αστροναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 370 χιλιόμετρα πάνω από την Γη. Η φωτογραφία έδειχνε μια χιονισμένη κορυφή, που η υπηρεσία θεώρησε ότι είναι το Εβερεστ.
Η φωτογραφία έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και αναδημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic και στο Space.com
Όμως οι Νεπαλέζοι εντόπισαν το λάθος και μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσαν τον κόσμο. "Λυπάμαι παιδιά, αλλά αυτή η κορυφή με μια σκιά στη μέση δεν είναι το Έβερεστ", έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Κούντα Ντίξιτ.
Η NASA επιβεβαίωσε σήμερα το λάθος της και απέσυρε τη φωτογραφία.
"Δεν είναι το Έβερεστ, είναι το όρος Σασέρ Μουζτάγκ της οροσειράς Καρακορούμ, στο κρατίδιο του ινδικού Κασμίρ", τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, χωρίς όμως να διευκρινίσει πώς έγινε το λάθος.
Πηγή:newsit.gr

Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

H «καρύδα της θάλασσας» είναι ένα από τα πιο σπάνια και περίεργα φρούτα στον κόσμο. Είναι σπάνιο γιατί ευδοκιμεί μόνο σε δύο συγκεκριμένα νησιά του αρχιπελάγους των Σεϋχελλών! Στην… καταγωγή του οφείλει και το όνομά του καθώς μέχρι να ανακαλυφθούν οι Σεϋχέλλες τους καρπούς τούς «ξέβραζε» η θάλασσα προκαλώντας την έκπληξη όλων αφού ο καρπός ήταν παντελώς άγνωστος.
Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!
Το σχήμα του καρπού είναι αρκετά περίεργο και μοιάζει με καλοσχηματισμένα γυναικεία οπίσθια, για αυτό και η επιστημονική του ονομασία είναι Lodoicea callipyge (από το ελληνικό καλλίπυγος). Ένα ώριμο φρούτο έχει διάμετρο 40–50 και ζυγίζει 15-30 kg. Για να ωριμάσει ένας καρπός απαιτούνται 6-7 χρόνια και συνήθως περιέχει ένα σπόρο. Ο σπόρος της Καρύδας της Θάλασσας είναι ο μεγαλύτερος σπόρος στο φυτικό βασίλειο.
Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!
Το σπάνιο αυτό φυτό κατέχει τρία… παγκόσμια ρεκόρ:
1. Έχει το μεγαλύτερο καρπό φρούτου που έχει ζυγιστεί 42 κιλά
2. Έχει το μεγαλύτερο σπόρο φυτού με βάρος 17 κιλά.
3. Έχει το μεγαλύτερο λουλούδι φοίνικα
Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών ο καρπός έχει αποκτήσει έντονη εμπορική αξία. Ένας καλοσχηματισμένος καρπός, κατάλληλα επεξεργασμένος για διακόσμηση, μπορεί να κοστίζει μερικές χιλιάδες δολλάρια!
Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!
Πηγή:perierga.gr

Ρεβεγιόν με "μάχη" για 36.000 εργένηδες

Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην "μάχη των εργένηδων", μια εκδήλωση που έχει ξεκινήσει από το Facebook με στόχο να φέρει κοντά μοναχικές ψυχές και θα πραγματοποιηθεί σε ένα μεγάλο πάρκο της Σεούλ την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ρεβεγιόν με  μάχη  για 36.000 εργένηδες
"Ρωτήσαμε στο Facebook +τι θα κάνετε τα Χριστούγεννα+ και ο κόσμος μας απάντησε με χιλιάδες μηνύματα πως είναι μόνος, λυπημένος και δεν έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για τις ημέρες των γιορτών", δήλωσε 29χρονος Τζάστιν Τσανγουκ Γιανγκ ένας από τους οργανωτές της εκδήλωσης.
Ο Γιανγκ, που είναι και ο ίδιος εργένης αποφάσισε να βοηθήσει όλους εκείνους που ψάχνουν την αγάπη. "Δεν φανταζόμαστε ότι θα ήταν τόσοι πολλοί", είπε.
Σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσαν οι οργανωτές, οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν κόκκινα και οι άντρες άσπρα και να συναντηθούν σε νησάκι που βρίσκεται στον ποταμό Χαν, ο οποίος χωρίζει στα δύο την νοτιοκορεατική πρωτεύουσα.
Άντρες και γυναίκες θα παραμείνουν χωριστά για λίγο, μέχρι να δοθεί το σύνθημα για να ψάξουν το ιδανικό ταίρι τους. Είναι τόσο μεγάλη η απήχηση της ιδέας αυτής που πολλές εταιρίες έδωσαν άδεια εκείνη την η ημέρα στους εργένηδες υπαλλήλους τους για να συμμετάσχουν.
Επίσης 200 εθελοντές και πολλοί αστυνομικοί θα βρίσκονται στο νησί για να επιβάλουν την τάξη στο πλήθος, ώστε τα ραντεβού να εξελιχθούν με επιτυχία.
Στη Νότια Κορέα όπως και σε άλλες πλούσιες χώρες της Ασίας, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των γάμων και έχει καταγραφεί και μείωση της γεννητικότητας.
Πηγή:e-go.gr

Χάκερ δημοσίευσαν όλα τα δεδομένα της NASA, της Ιnterpol και του FBI!

Χάκερ δημοσίευσαν όλα τα δεδομένα της NASA, της Ιnterpol και του FBI!
Οι χάκερ Ghost Shell επιφύλασσαν τριπλό χτύπημα σε διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες υπηρεσίες, όπως η NASA, το FBI και η Interpol.
H ομάδα των χάκερ έκλεψε και δημοσιοποίησε ηλεκτρονικά δεδομένα 1,6 εκατομμυρίων λογαριασμών και προκειμένου να μην εντοπιστούν και διαγραφούν τα δεδομένα, η οργάνωση τα ανάρτησε σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους, σχεδόν ταυτόχρονα!
Όπως αναφέρεται στο BBC, οι χάκερ συγκέντρωσαν τα δεδομένα των ΝASA, FBΙ και Interpol, αλλά και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών στην Αμερική και την Ευρώπη.
Στο σύνολο 37 οργανισμοί δέχτηκαν επίθεση από τους Ghost Shell, φίλοι των Anonymous, που έχουν καταφέρει ουκ ολίγες επιθέσεις μέσα σε ένα χρόνο.
Τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι κωδικοί και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και απόρρητο περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών.
Η ομάδα Ghost Shell με αυτόν τον τρόπο προωθεί την καμπάνια της, που έχει τίτλο «ProjectWhiteFox» και αποσκοπεί σε περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.
Πηγή:e-radio.gr
 

Η NASA είναι τόσο σίγουρη ότι δεν θα καταστραφεί ο κόσμος, ώστε να κυκλοφορήσει από τώρα το video της επόμενης ημέρας! [Video]

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ότι ο μάταιος αυτός κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Mayas, οπότε σταματήστε να αγχώνεστε για λογαριασμούς, δουλειές, υποχρεώσεις κλπ. και βγείτε να γλεντήσετε τις τελευταίες ημέρες που μας απέμειναν.
NASA - Why the World Didn't End Yesterday
Ωραία. Τώρα ας σοβαρευτούμε και ας πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Ο κόσμος, φυσικά, δεν πρόκειται να καταστραφεί σε μερικές ημέρες (αν και πολλοί θα το ήθελαν…) και η NASA είναι τόσο σίγουρη που κυκλοφόρησε ήδη ένα video για να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Μάλιστα, η σιγουριά είναι τόσο μεγάλη που ο τίτλος του video αναφέρεται στην προηγούμενη ημέρα”Why the World Didn’t End Yesterday“:

Πανέξυπνη η τακτική της NASA, καθώς ακόμη και αν καταστραφεί ο κόσμος, δεν θα υπάρχει κανείς για να πει ότι είχε κάνει λάθος…
Πηγή:techgear.gr

''Μπάλα-καταφύγιο'' για το τέλος του κόσμου

Μία ιδιαίτερη κατασκευή από αγρότη στην Κίνα για να αντιμετωπίσει το τέλος του κόσμου (Pics)

Με τους Αμερικάνους να αναλύουν σε ριάλιτι σόου τους τρόπους που θα προστατευτούν την ημέρα της Αποκάλυψης, οι Κινέζοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Το τέλος του κόσμου πλησιάζει και ορισμένοι άνθρωποι δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Τρανό παράδειγμα ένας αγρότης από την Κίνα που είχε ιδέα την κατασκευή μιας μπάλας η οποία θα φιλοξενούσε δεκατέσσερα άτομα για να σωθούν από την καταστροφή του κόσμου.
Ο λόγος για τον Liu Qiyuan από το μικρό χωριό Qiantun νότια του Πεκίνου ο οποίος κατασκεύασε επτά μπάλες από υαλονήματα.
Σύμφωνα με τον Liu οι μπάλες μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταφύγιο σε κάθε είδος φυσικής καταστροφής.
Οι "κιβωτοί του Νώε", όπως τις ονόμασε, επιπλέουν στο νερό και διαθέτουν μπουκάλες οξυγόνου.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πήραν λογαριασμό που τις χαρακτήριζε ''Χοντρά Κορίτσια''

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπεριφορά υπαλλήλων εστιατορίου που αποκάλεσαν, μέσω του λογαριασμού, τρεις πελάτισσες ''Χοντρά Κορίτσια''. Δηλώνουν σοκαρισμένες από το γεγονός (Pics+Vid)
 
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες αλλαγές και αν συντελεστούν, οι ρατσιστικές νοοτροπίες δε θα πάψουν να υπάρχουν, όσο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως αλάνθαστο κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση. Αυτή τους τη συμπεριφορά αποφάσισαν να επιδείξουν υπάλληλοι ενός εστιατορίου στο Stockton.
Το ωραίο γεύμα τριών φιλενάδων μετατράπηκε σε μία από τις πιο άσχημες και ντροπιαστικές εμπειρίες της ζωής τους, όταν στο λογαριασμό που παρέλαβαν, ανακάλυψαν έκπληκτες πως είχαν χαρακτηριστεί ως τα ''Χοντρά Κορίτσια''.
Το δείπνο των Christine Duran, Christina Huerta και Isabel Robles άφησε μία πικρή γεύση, καθώς συνειδητοποίησαν πως το προσωπικό αστειευόταν πίσω από την πλάτη τους μόνο και μόνο επειδή δεν είχαν αναλογίες μοντέλου.

Έδωσαν την παραγγελία τους, απόλαυσαν το φαγητό τους και όταν ζήτησαν το λογαριασμό ήρθαν αντιμέτωπες με μία τεράστια έκπληξη, όταν στο πάνω μέρος αναγράφονταν ως ''Fat Girls''. Δεν πίστευαν στα μάτια τους και νόμιζαν πως η φίλη τους έκανε πλάκα, αλλά όταν τον πήραν στα χέρια τους κατάλαβαν πως το κακόγουστο αστείο ήταν πραγματικότητα, εν έτει 2012.
''Σοκαρίστηκα. Δεν το πίστευα. Κοιτούσα το λογαριασμό σαστισμένη και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω'' δηλώνει στο News 10, η Christine Duran. ''Φωνάξαμε τη σερβιτόρα, αλλά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και τότε απαιτήσαμε να συναντήσουμε το διευθυντή του Cameo Club Casino Restaurant.
''Είχε ένα χαζό χαμόγελο στο πρόσωπό του και έκανε προσπάθειες να μείνει σοβαρός και να μη γελάσει με όσα του λέγαμε'' αναφέρει χαρακτηριστικά η Christina Huerta. Τους ζήτησε συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά των υπαλλήλων και τους προσέφερε έκπτωση 50%, εκνευρίζοντάς τες ακόμη περισσότερο.
Η ιστορία τους έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και θίγει για ακόμη μία φορά το θέμα του ρατσισμού και της ψυχοφθόρας επίδρασής του στα άτομα που στοχοποιούνται.
Πηγή:news247.gr

Πέντε προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!


Μερικές φορές τα… ατυχήματα μπορεί να βγουν σε καλό. Τα παρακάτω προϊόντα που θα δείτε, όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, είτε ανακαλύφθηκαν για κάποιο διαφορετικό σκοπό είτε κατά λάθος!
Όπως και να ‘χει, έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πώς θα ήμασταν χωρίς αυτά.
Δείτε λοιπόν πέντε πασίγνωστα προϊόντα τα οποία προορίζονταν για άλλη χρήση ή… δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν.
1. Φούρνος μικροκυμάτων
Perierga.gr - Προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!
To 1945 ένας μηχανικός της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας οπλικών συστημάτων Raytheon παρατήρησε πως οι σοκολάτες που είχε στην τσέπη του έλιωναν κάθε φορά που χρησιμοποιούσε την τεχνολογία «magnetron». Συνειδητοποίησε λοιπόν πως η ακτινοβολία «έψηνε» τα γλυκά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…
2. Πυροτεχνήματα
Perierga.gr - Προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!
Ανακαλύφθηκαν από λάθος όταν ένας μάγειρας συνδύασε κάρβουνο, θειάφι και νιτρικό κάλιο.
3. Viagra
Perierga.gr - Προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!
To… μαγικό χαπάκι προοριζόταν ως φάρμακο για την καρδιά μέχρι που οι γιατροί διαπίστωσαν πως η πίεση του αίματος αυξανόταν… σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
4. Πατατάκια
Perierga.gr - Προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!
Το 1853 ο σεφ George Crum μάλλον ενοχλήθηκε πάρα πολύ από έναν πελάτη ο οποίος επέστρεφε τις πατάτες στην κουζίνα επειδή δεν ήταν πολύ τραγανές. Ο σεφ έκοψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις τηγάνισε και προσέθεσε αλάτι. Η… συνταγή αυτή δεν άργησε να κάνει πάταγο!
5. Καφές
Perierga.gr - Προϊόντα που ανακαλύφθηκαν… κατά λάθος!
Ο μύθος λέει πως ένα Ασσύριος ή Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε πως το κοπάδι του ήταν ιδιαίτερα δραστήριο και ενεργητικό όταν τα ζώα έτρωγαν κόκκους καφέ. Αφού δοκίμασε ο ίδιος, πήγε σε έναν τοπικό ιμάμη ο οποίος καβούρντισε και έβρασε τους κόκκους.
Πηγή:perierga.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αντάλλαξε τη γυναίκα του με μία κατσίκα!

Η γυναίκα του δεν μπορούσε να του χαρίσει παιδιά και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων έκπληκτων συγχωριανών του ένας αγρότης από την Βουλγαρία την αντάλλαξε με μία κατσίκα στη λαϊκή αγορά!
 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αντάλλαξε τη γυναίκα του με μία κατσίκα!

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, που έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στη γειτονική χώρα, είναι ο 45χρονος Stoil Panayotov, από την περιοχή Plovdiv, ο οποίος δήλωσε ότι:
Η γυναίκα μου δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, ενώ η γίδα έχει γεννήσει ήδη τρία κατσικάκια.
Μου είπε ένας φίλος μου ότι του αρέσει η γυναίκα μου και αν γίνεται να την κάνει δική του, με αντάλλαγμα μία κατσίκα. Ρώτησα τη γυναίκα μου και αφού πήρα την έγκρισή της προχώρησα στην ανταλλαγή.
Με συνοπτικές διαδικασίες...
Πηγή:newsbomb.gr

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

20 αστείοι και ασυνήθιστοι νόμοι από όλο τον κόσμο!

1. Στη Μασαχουσέτη είναι παράνομο να πέσει κανείς για ύπνο χωρίς πρώτα να έχει κάνει μπάνιο
2. Στη Σαμόα συνιστά έγκλημα να ξεχνά κανείς τα γενέθλια της γυναίκας του
3. Στην Ιντιάνα είναι παράνομο να ντύσεις τον Ken με ρούχα της Barbie
20 αστείοι και ασυνήθιστοι νόμοι από όλο τον κόσμο!
4. Στην Αυστραλία δεν επιτρέπεται να ονομάσεις οποιοδήποτε ζώο που ενδέχεται να φας
5. Στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις πισίνες σε ξενοδοχεία από το 1979
6. Στη Μοντάνα είναι παράνομο να σκίσεις ένα τηλεφωνικό κατάλογο στη μέση
7. Στη Βαλτιμόρη απαγορεύεται να πας ένα λιοντάρι στον κινηματογράφο
8. Στο Μιζούρι εάν μια γυναίκα φοράει τις πυτζάμες της δεν επιτρέπεται ένας πυροσβέστης να τη σώσει!
9. Στη Γαλλία είναι παράνομο να δώσει κανείς το όνομα «Ναπολέων» σε ένα γουρούνι
10. Στη Σιγκαπούρη συνιστά έγκλημα το να μασάς τσίχλα δημόσια
11. Στο Ισραήλ μπορεί κανείς να συλληφθεί έαν καθαρίζει την μύτη του την Κυριακή
12. Στο Κεντάκι δεν επιτρέπεται να κουβαλάς παγωτό χωνάκι στην τσέπη σου
13. Στην Αγγλία απαγορεύεται να πεθάνει κανείς στο Κοινοβούλιο
14. Στην Πορτογαλία είναι παράνομο να ουρήσεις στον Ωκεανό
20 αστείοι και ασυνήθιστοι νόμοι από όλο τον κόσμο!
15. Στο Τέξας απαγορεύεται να φτιάχνει κανείς έπιπλα όταν είναι γυμνός
16. Στο Λος Αντζέλες απαγορεύεται ένας σερβιτόρος να πει σε έναν πελάτη «Είμαι ηθοποιός»
17. Στις Κάννες είναι παράνομο να φορά κάποιος μάσκα Jerry Lewis
18. Στην Ιταλία κάποιος που θεωρείται παχύσαρκος δεν επιτρέπεται να φορά συνθετικά ρούχα
19. Στη Σουηδία είναι παράνομο να πάει κανείς σε οίκο ανοχής παρά το γεγονός ότι η πορνεία επιτρέπεται
20. Στην Οκλαχόμα μπορεί κάποιος να συλληφθεί έαν κάνει άσχημες γκριμάτσες σε ένα ζώο
20 αστείοι και ασυνήθιστοι νόμοι από όλο τον κόσμο!
Πηγή:perierga.gr

Ιαπωνική εταιρεία ενοικιάζει συντρόφους σε μοναχικές γυναίκες

Ιστοσελίδα στην Ιαπωνία ''πολεμά'' τη γυναικεία μοναξιά, ενοικιάζοντας συντρόφους. Η λίστα των απαγορευμένων ενεργειών (Pic)

Η Ιαπωνία δεν είναι μόνο η πλέον σεισμογενής χώρα αλλά και μια από τις πιο μοναχικές για τους κατοίκους της. Στις μεγαλουπόλεις οι ρυθμοί είναι "τρελοί" πράγμα που κάνει τους πολίτες να μην έχουν χρόνο για συναισθηματισμούς.
Έτσι η μοναξιά κυρίως τις βραδινές ώρες μεγαλώνει πράγμα που εκμεταλλεύονται διάφορες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες, για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.
Σύμφωνα με το Gizmodo, οι περισσότερες απευθύνονται σε άντρες πελάτες, προσφέροντάς τους γυναικεία συντροφιά, η εταιρεία Soine-ya Prime αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, φροντίζοντας για τη συντροφιά μοναχικών γυναικών.
Η εν λόγω εταιρία αναλαμβάνουν να βρουν στους υποψήφιους πελάτες ένα ταίρι για να περάσουν τη νύχτα, να τους αγκαλιάσει και να κοιμηθούν μαζί!
Όταν μια γυναίκα γίνει μέλος της εταιρείας μπορεί να προσλάβει έναν όμορφο, νεαρό άντρα. Οι υπηρεσίες που αυτός μπορεί να προσφέρει είναι να κοιμηθούν μαζί, να βγουν ραντεβού, να απολαύσουν ένα δείπνο, να της μαγειρέψει και να κάνει οικιακές δουλειές για αυτή.
Στην ιστοσελίδα υπάρχει λίστα με απαγορευμένες ενέργειες από μέρους της πελάτισσας. Έτσι, αυτή απαγορεύεται να αγγίξει τα γεννητικά όργανα, ή οποιοδήποτε σημείο κάτω από τα ρούχα. Ακόμη, δεν επιτρέπεται να μπουν για ντους μαζί, να φιληθούν ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη επαφή που δεν προβλέπεται.
Για τις παροχές η εταιρία ζήτα 30.000 γιέν, δηλαδή 280 ευρώ για 7 ώρες. Η ταρίφα για τις 12 ώρες κοστίζει 450 ευρώ.
Πηγή:news247.gr

Η πρώτη «τράπεζα» Bitcoins στη Γαλλία


Μια ακόμη νίκη κατάφερε να πετύχει το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, με την υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin-Central να εξασφαλίζει την επίσημη έγκριση της Γαλλίας για να λειτουργήσει ως τράπεζα.

Η Bitcoin Central ήρθε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία διαχείρισης πληρωμών Aqoba και την τράπεζα Credit Central για τη δημιουργία μια υπηρεσίας πληρωμών βασισμένη σε Bitcoins. Οι πελάτες θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα είτε σε ευρώ είτε σε Bitcoins και να πραγματοποιούν εύκολα μετατροπές ανάμεσα στα δύο νομίσματα.
Οι λογαριασμοί του Bitcoin-Central θα είναι ενσωματωμένοι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας -καθιστώντας δυνατές τις άμεσες συναλλαγές με τις υπόλοιπες τράπεζες- ενώ αυτό που συζητιέται τώρα είναι η έκδοση χρεωστικής κάρτας για αγορές με Bitcoins.
Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε η υπηρεσία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, αλλά και μόνο η έγκριση της Γαλλίας φέρνει το Bitcoin ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του ως ένα νόμιμο τρόπο πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών.
Πηγή:techgear.gr

Γκρέμισαν πύργο του 18ου αιώνα επειδή... κατάλαβαν λάθος

Συνεργείο που προσέλαβε ρώσος επιχειρηματίες για να ανακαινίσει τον πύργο του στο Μπορντό της Γαλλίας κατάλαβε λάθος τις οδηγίες και ισοπέδωσε το κτίριο του 18ου αιώνα...
Γκρέμισαν πύργο του 18ου αιώνα επειδή... κατάλαβαν λάθος
Ο επιχειρηματίας Ντμίτρι Σκόσκιν, νέος ιδιοκτήτης του πύργου, έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε πως οι εργάτες αντί να γκρεμίσουν ένα εξωτερικό κτίσμα, κατεδάφισαν όλο το κτίριο, σβήνοντας το Σατό Μπελβί από τον χάρτη.
Ο Σκόρσκιν, ο οποίος ασχολείται με εξαγωγές και δραστηριοποιείται στην Πολωνία, δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναχτίσει τον πύργο. "Θα ξαναχτίσω το Μπελβί ακριβώς όπως ήταν πριν", δήλωσε σε τοπική εφημερίδα και πρόσθεσε πως αυτό θα στοιχίσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Το Σατό Μπελβί, προτού περάσει στην ιδιοκτησία του ρώσου επιχειρηματία, νοικιαζόταν για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.
Πηγή:e-go.gr

Μεντβέντεφ: "Ο Άγιος Βασίλης και οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας"

Επιβεβαίωση για την ύπαρξη εξωγήινων από τα χείλη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ (Vid)

Στο περιθώριο τηλεοπτικής συνέντευξης και ενώ μάλλον θεωρούσε ότι οι κάμερες στο τηλεοπτικό στούντιο ήταν κλειστές ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέλυσε την άποψή του για τον Άγιο Βασίλη και τους εξωγήινους.
"Πιστεύω στον Άγιο Βασίλη. Όχι όμως πάρα πολύ. Αλλά όπως και να 'χει, ξέρετε, δεν είμαι από αυτούς του ανθρώπους που μπορούν να πουν στα παιδιά ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης" τόνισε ο πρώην πρόεδρος μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας συνέντευξης με πέντε ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, την περασμένη Παρασκευή.
"Μαζί με τον χαρτοφύλακα που περιέχει τους πυρηνικούς κωδικούς, ο πρόεδρος της χώρας παραλαμβάνει και έναν ειδικό "άκρως απόρρητο" φάκελο. Αυτός ο φάκελος περιέχει εξ ολοκλήρου πληροφορίες για εξωγήινους που επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας" δήλωσε σκωπτικά ο Μεντβέντεφ.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της "κανονικής" συνέντευξης, ερωτηθείς σχετικά για την "αποφράδα" 21η Δεκεμβρίου δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου την εν λόγω ημερομηνία.
Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε επίσης εμμέσως πλην σαφώς στην αργοπορία του προέδρου Πούτιν με αφορμή την καθυστερημένη άφιξη του τελευταίου σε εκδήλωση στα νότια της χώρας, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "κόπανους" τους αστυνομικούς που έψαξαν το σπίτι μάρτυρα στα πλαίσια έρευνας.
Τα σχόλια του πρωθυπουργού δεν μεταδόθηκαν από τους σταθμούς που συμμετείχαν στην συνέντευξη αλλά τα αναπαρήγαγε το πρακτορείο Reuters και ανέβηκαν επίσης στο διαδίκτυο.
Πηγή:news247.gr

Τέλος του κόσμου: Κατασκεύασε την «κιβωτό του Νώε» για να... σωθεί!

Τέλος του κόσμου: Κατασκεύασε την «κιβωτό του Νώε» για να... σωθεί!
Δεν έχει προηγούμενο η υστερία έχει καταβάλει ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης για το... τέλος του κόσμου, που όπως λέγεται έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου.
Σε ολόκληρο τον πλανήτη επικρατεί παροξυσμός με εκατομμύρια κόσμου να επισκέπτονται καθημερινά το You Tube ψάχνοντας βίντεο για το πώς θα σωθούν!
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
Όπως για παράδειγμα, ο Λου Τσενγκάι από την Κίνα, που έδωσε ότι χρήματα είχε και δεν είχε, δηλαδή 120.000 ευρώ, για να κατασκευάσει την νέα «κιβωτό του Νώε»!!!
«Φοβάμαι ότι όταν το τέλος του κόσμου φτάσει, η πλημμύρα θα καταστρέψει το σπίτι μου. Έτσι, πήρα τις αποταμιεύσεις μου και τις επένδυσα στην κατασκευή σκάφους. Όταν έρθει η ώρα όλοι μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό», εξηγεί.
Δυστυχώς όμως ο κ. Τσενγκάι δεν είναι ο μόνος που έχει πέσει στην «παγίδα». Στην Ρωσία παρουσιάζονται μαζικά περίεργες συμπεριφορές, ενώ σε φυλακή της Κίνας έπαθαν μαζικό ψυχωτικό επεισόδιο εξαιτίας της προφητείας και χρειάστηκε να καλέσουν ιερέα!
Πηγή:newsbomb.gr