Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Έκλεψε ποδήλατο. Το επέστρεψε μαζί με... γλυκό

Κλέφτρα με... φιλότιμο.
Έκλεψε ποδήλατο. Το επέστρεψε μαζί με... γλυκό
Μια κοπέλα που έκλεψε ποδήλατο, το επέστρεψε μετά από τρεις ημέρες στον ιδιοκτήτη συνοδευόμενο από ένα γράμμα συγγνώμης κι ένα κουπόνι για γλυκό !
Όπως εξηγεί η κοπέλα στο γράμμα, μετά το σχόλασμα από τη σχολή στο πανεπιστήμιο όπου φοιτεί, έχασε το λεωφορείο και δεν είχε χρήματα για ταξί, όταν είδε το σταθμευμένο ποδήλατο, το οποίο και "δανείστηκε" χωρίς να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη.
Το αστείο περιστατικό κατέγραψε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης στην ιστοσελίδα reddit.
Πηγή:e-go.gr

Η Nasa κατά λάθος ζωγράφισε στον Άρη ένα ανδρικό μόριο

Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa και κάνει δικαίως, τον γύρο του διαδικτύου (Pic +Vid)

Μια παράδοξη φωτογραφία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Nasa και έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου.
Το μέγεθος μετράει, ακόμα και στον κόκκινο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Τον Άρη.
Το Spirit και το Opportunity, τα δίδυμα ρομπότ που έφτασαν στον Άρη το 2004, σχημάτισαν έναν γιγαντιαίο φαλλό στην επιφάνεια του πλανήτη στην προσπάθεια τους να βρουν τη συντομότερη διαδρομή στην κακοτράχαλη και γεμάτη εμπόδια επιφάνεια του πλανήτη.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι της Nasa στην επίσημη ιστοσελίδα της, τα δύο ρομπότ είχαν προγραμματιστεί έτσι ώστε να κινούνται σε μικρούς κύκλους για να δοκιμάσουν το έδαφος μέχρι να βρουν την καταλληλότερη διαδρομή. Το αποτέλεσμα της πορείας τους, μιλάει από μόνο του.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο ρομπότ βρίσκονται στον πλανήτη εδώ και δύο χρόνια. Οι υπεύθυνοι δεν ανακοίνωσαν το πότε τραβήχτηκε και στάλθηκε η φωτογραφία, αλλά δεδομένου ότι το Spirit εδώ και δύο χρόνια έχει "κολλήσει" στην άμμο, η εικόνα πρέπει να είναι αρκετά παλιά. Ωστόσο, σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα και έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή media.

Το Opportunity συνεχίζει την εξερεύνηση του για δέκατο χρόνο. Στον Άρη βρίσκεται εξάλλου από τον Αύγουστο το εξάτροχο, πυρηνοκίνητο Curiosity, το οποίο προσπαθεί να διαπιστώσει αν ο πλανήτης ήταν ποτέ φιλόξενος για τη ζωή
Πηγή:news247.gr

Τον έθαψαν, τον έκλαψαν και 50 ημέρες μετά... τον είδαν ζωντανό

Σοκ στον οικισμό τέρμα Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή, μέχρι να διαπιστωθεί το… μακάβριο λάθος. Υποτιθέμενος νεκρός αναστήθηκε 50 ημέρες μετά την κηδεία του. Ποια η περιπέτεια νεαρού Ρομά.

Μακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε πρόσφατα σε οικισμό της Κομοτηνής.
Ο μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του.
Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και πριν από δύο μήνες περίπου το μυστήριο λύθηκε.
Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του άτυχου Ρομά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η τοπική εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, ένας από τους συγγενείς του άτυχου μουσουλμάνου, πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί, φορτισμένος από τη συγκίνηση για τον ξαφνικό χαμό του, έκανε το μακάβριο λάθος.
Βιαστικά και χωρίς να παρατηρήσει τη σορό, δήλωσε στους γιατρούς, χωρίς αμφιβολία, ότι ο νεκρός ήταν πράγματι ο Ρομά, οπότε ειδοποιήθηκαν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί για το μοιραίο που είχε συμβεί.
Πέθανε από παθολογικά αίτια είπαν οι γιατροί, μετέφεραν τη σορό στο σπίτι του, χωρίς να ανοίξουν το φέρετρο, τον έκλαψαν και την επόμενη ημέρα έγινε η κηδεία του, παρουσία του χότζα της περιοχής και με όλες τις τιμές που αποδίδουν οι μουσουλμάνοι στους νεκρούς, ενώ στον φρεσκοσκαμμένο τάφο του τοποθετήθηκε και η πλάκα με το όνομά του.
Και λίγο πριν συμπληρωθούν 52 ημέρες για το μνημόσυνο (αντίστοιχο με το χριστιανικό σαρανταπενθήμερο), ξαφνικά ο συμπαθής Ρομά εμφανίστηκε στο χωριό του και όπως ήταν αναμενόμενο πήγε στο σπίτι του.
Άναυδοι και τρομοκρατημένοι συγχωριανοί και φίλοι, μόλις τον αντίκριζαν έτρεχαν για να κρυφτούν στα σπίτια τους και στα καφενεία του χωριού, ενώ οι οικείοι του δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.
Ο κατά λάθος νεκρός Ρομά, που "αναστήθηκε" γελούσε και αφού όσοι βρισκόταν γύρω του βεβαιώθηκαν ότι δεν πρόκειται για κάποιον σωσία, ή για κάποιο φάντασμα, άρχισαν να τον ρωτούν τι είχε συμβεί, αλλά και να αναρωτιούνται τελικά ποιόν έθαψαν και ποιος ήταν ο άγνωστος άνδρας που πήρε τη θέση του στον τάφο;
Υστερα από λίγες ώρες το μυστήριο λύθηκε. Πράγματι, πριν από δύο περίπου μήνες ο Ρομά είχε εξαφανιστεί, επειδή έπεσε θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Στο μεταξύ όμως, εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά σύμπτωση, ένας άλλος μουσουλμάνος, από την ίδια περιοχή, έχασε τη ζωή του και μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου όμως δεν τον αναζήτησε κανείς.
Έτσι, αντί για το Ρομά οι συγγενείς του μπορεί να έθαψαν λάθος άνθρωπο, αλλά, από την άλλη πλευρά όμως, ο άγνωστος μουσουλμάνος, που παρέμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου της Κομοτηνής, "αναχώρησε" από μάταιο αυτό κόσμο με αξιοπρεπή τρόπο και με όλες τις τιμές που αποδίδονται στους νεκρούς.
Πηγή:news247.gr

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βρήκε στο Facebook ότι ο σύζυγος είχε παντρευτεί και άλλη

Μία σύζυγος σε διάσταση είδε το Facebook να της προτείνει επίμονα μία άγνωστη για φίλη και ψάχνοντας το προφίλ της βρήκε τις φωτογραφίες του γάμου... με το δικό της σύζυγο
Βρήκε στο Facebook ότι ο σύζυγος είχε παντρευτεί και άλλη
Μία γυναίκα από την Ουάσιγκτον που παντρεύτηκε το 2001 τον Αλαν Ο'Νιλ και από το 2009 είναι σε διάσταση μαζί του, αποφάσισε να τον στείλει να δει την δουλειά του από την άλλη πλευρά, όπως γράφει το Associated Press.
Ο δεσμοφύλακας σε σωφρονιστικό κατάστημα Ο΄Νιλ είχε φύγει από το σπίτι μετά την διάσταση, αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε τα χαρτιά για να χωρίσουν και επίσημα.
Ομως ήδη από το 2009 είχε αλλάξει επισήμως το όνομά του (ήταν Αλαν Λέιτον Φουλκ) καθώς μάλλον είχε έτοιμη την επόμενη επιλογή στη ζωή του. Μόλις πέντε ημέρες με τη νέα του ταυτότητα ντύθηκε και πάλι γαμπρός, χωρίς να ενημερώσει την πρώτη σύζυγο.
Πριν λίγο καιρό η γυναίκα αυτή ενώ σέρφαρε στο Facebook είδε στην στήλη «Ατομα που ίσως γνωρίζετε» να εμφανίζεται μία γυναίκα και κλίκαρε στο προφίλ της. Στις φωτογραφίες που είχε ανοιχτές σε όλους τους χρήστες ήταν και αυτές του γάμου της, το 2009, με τον γαμπρό να είναι απρόσμενα... αναγνωρίσιμος, μπροστά στην γαμήλια τούρτα.
Αμέσως, πήρε την πεθερά της τηλέφωνο και ο δράστης εμφανίστηκε μία αργότερα σαν την βρεγμένη γάτα. Η γυναίκα τον ρώτησε εάν έχουν χωρίσει και αυτός παραδέχθηκε ότι είναι ακόμη παντρεμένοι. Ζήτησε ωστόσο από την σύζυγο να αποσιωπήσει το θέμα μέχρι να βρει μία οριστική λύση, καθώς η διγαμία τιμωρείται τόσο από τους πολιτειακούς όσο και τους ομοσπονδιακούς νόμους.
Οπως καταλαβαίνει κανείς από το γεγονός ότι το θέμα κυκλοφορεί στα διεθνή ΜΜΕ, η γυναίκα δεν του έκανε την χάρη και τον κατέδωσε στις Αρχές...
Πηγή:e-go.gr

Μήνυμα κλεισμένο σε μπουκάλι έφτασε μετά από 28 χρόνια από τον Καναδά στην Κροατία

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει παραμύθι αφού το γράμμα ενός Καναδού στην αγαπημένη του περιπλανήθηκε στους Ωκεανούς μέσα σε ένα μπουκάλι για 28 χρόνια.

Το γράμμα ενός Καναδού άνδρα προς μια κοπέλα με το όνομα Μαίρη, ο οποίος τηρούσε την υπόσχεση που της είχε δώσει να της γράφει, ξεβράστηκε τελικά 28 χρόνια μετά στις ακτές της Κροατίας,χωρίς να φτάσει ποτέ στον αρχικό παραλήπτη του.
Το μισοσπασμένο μπουκάλι βρήκαν σέρφερ που καθάριζαν τις όχθες του ποταμού Νερέτβα στη νότια Αδριατική. Η 23χρονη  Μάτεα, διαπίστωσε ξεδιπλώνοντάς το ότι το μήνυμα είχε σταλεί από κάποιον Τζόναθαν από την καναδική επαρχία της Νέας Σκοτίας, στην ανατολική ακτή του Καναδά.
Το μήνυμα γράφει: "Μαίρη, είσαι πραγματικά ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αλληλογραφία. Είπα ότι θα σου γράφω. Παντοτινά ο φίλος σου, Τζόναθαν, Νέα Σκοτία, 1985", έγραφε το μήνυμα.
Από το γράμμα δεν γίνεται γνωστό από που είναι η Μαίρη οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε και τον αρχικό προορισμό του μπουκαλιού που τελικά κατέληξε στην Κροατία.
Επίσης δεν αναφέρεται και πως γνωρίστηκαν ο Τζόναθαν με την Μαίρη ενώ δεν αναφέρονται και επώνυμα οπότε δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ακριβής ταυτότητα των δύο φίλων.
Πάντως ο σέρφερ που ανακάλυψε το μπουκάλι δημοσίευσε μια φωτογραφία του γράμματος στον λογαριασμό του ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη στον Τζόναθαν και την Μαίρη.

Αν το μπουκάλι ξέκινησε το ταξίδι του από την Νέα Σκωτία του Καναδά, υπολογίζεται ότι έχει ταξιδέψει 6,000 χιλιόμετρα σε όλον τον Ατλαντικό μέχρι να φτάσει τελικά στην Μεσόγειο και στην συνέχεια στην Αδριατική Θάλασσα.
Ωστόσο πριν λίγους μήνες μια ανάλογη ιστορία είχαμε και στην Ελλάδα.
Ένα μήνυμα σε μπουκάλι που η Ρεγκίνα Έξιους είχε πετάξει από την κουπαστή κρουαζιερόπλοιου την Πρωτοχρονιά του 1990 ανοιχτά της Κρήτης βρέθηκε πρόσφατα ξεβρασμένο σε παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά, από έναν ντόπιο.
Πηγή:news247.gr