Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η NASA εκτοξεύει το Angry Birds στο Διάστημααααα!


Με ευκαιρία την παρουσίαση της νέας, διαστημικής έκδοσης του Angry Birds, αστροναύτης της NASA εξηγεί πώς τα πουλιά μπορούν να τα βάλουν με τα γουρούνια ακόμα και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Στο εθιστικό βιντεοπαιχνίδι της Rovio, ο χρήστης χρησιμοποιεί μια σφεντόνα για να εκτοξεύσει οργισμένα πουλάκια εναντίον των κακόβουλων γουρουνιών που τους κλέβουν τα αβγά.
Δεδομένου ότι ειδικεύεται στις εκτοξεύσεις κάθε είδους αντικειμένων, η NASA συνεργάζεται με τη Rovio σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά τις βαλλιστικές πτήσεις σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, ο αστροναύτης Ντον Πετίτ του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στήνει μια αυτοσχέδια σφεντόνα και εκτοξεύει ένα κόκκινο κουκλάκι Angry Birds. Χωρίς το εμπόδιο της βαρύτητας, τα μπαλόνια που παίζουν το ρόλο του γουρουνιού δεν έχουν καμία ελπίδα.
Η κούκλα Angry Birds, με το όνομα «Τζορτζ», ταξίδεψε στον Σταθμό πέρυσι το Νοέμβριο, ως συνεπιβάτης των αστροναυτών σε ρωσική κάψουλα Soyuz.
«Η συνεργασία [με τη Rovio] ξεκίνησε με μια απλή ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter, εξελίχθηκε όμως σε μεγάλη εκπαιδευτική συνεργασία» σχολίασε ο Ντέβιντ Ουίβερ του γραφείου Επικοινωνίας της NASA.
Το Angry Birds Space κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου σε εκδόσεις για iOS, Android, Mac και PC.
Πηγή:in.gr

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Επιχειρηματίας άφησε πουρμπουάρ σε club 22.230 ευρώ!


Aν είσαι πολύ πλούσιος, τότε ο λογαριασμός των 244.600 ευρώ είναι μάλλον μικροπράγματα...
Ένας επιχειρηματίας ξόδεψε σε νυχτερινό κέντρο του Λίβερπουλ 244.600 ευρώ, αφού αγόρασε ένα μπουκάλι από την πιο ακριβή σαμπάνια του κόσμου, η οποία κοστίζει 150.000 ευρώ.
Για δείτε το λογαριασμό...
Τα υπόλοιπα ήταν κερασμένα ποτά στην παρέα των δέκα ατόμων που ήταν στο τραπέζι του!
Η σαμπάνια αυτή είναι η Armand de Brignac Midas 30 λίτρων!
Χρειάστηκαν δύο σερβιτόροι για να κουβαλήσουν το γιγάντιο μπουκάλι στο τραπέζι!
Ο λογαριασμός του για τα ποτά τελικά έφτασε τα 222.370 ευρώ, ενώ επιχειρηματίας άφησε πουρμπουάρ 22.230 ευρώ στους υπαλλήλους του νυχτερινού κέντρου...
Πηγή:e-radio.gr

Απέλυσαν 25.000 εργαζόμενους επειδή απεργούσαν


Όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους για υψηλότερες αποδοχές.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κένυας είπε ότι οι άνεργοι ή οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας καλούνται να μεταβούν το πρωί της Παρασκευής στα πλησιέστερα σε αυτούς δημόσια κέντρα υγείας για να επιλεγούν έπειτα από συνέντευξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας που πραγματοποιεί την απεργία ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκβιάσει και ότι οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν από τα αιτήματά τους για υψηλότερες αποδοχές.
Η κινητοποίηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά απεργιών στην Κένυα πέρυσι μετά την άνοδο στα ύψη των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων. "Αγνοούμε την απειλή για απολύσεις", δήλωσε ο Άλεξ Ορίνα, εκπρόσωπος της Εταιρείας Επαγγελματιών του Τομέα της Υγείας στην Κένυα, ο οποίος αριθμεί περίπου 40.000 μέλη.
"Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, δεν μπορεί κανείς να απολύσει μια ολόκληρη εργατική δύναμη. Είναι ένα τέχνασμα για να μας κάνουν να τρέξουμε γρήγορα πίσω στη δουλειά, αλλά η απεργία μας θα συνεχιστεί έως ότου εκπληρωθούν τα αιτήματά μας", σημείωσε ο Ορίνα.
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης λέκτορες Πανεπιστημίων, δάσκαλοι δημοτικών σχολείων και υπάλληλοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου. Ωστόσο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει "καταχρηστική" την απεργία των εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας.
"Είκοσι πέντε χιλιάδες από αυτούς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας έχουν από σήμερα το πρωί διαγραφεί από το μισθολόγιο. Οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες και εκδίδονται", προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άλφρεντ Μούτουα σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.
"Η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτήν την αυστηρή ενέργεια για να αποτρέψει την παράταση της ταλαιπωρίας των αθώων Κενυατών", προσέθεσε.
Πηγή:newsit.gr

Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια… 1.000 χρόνια!

Μπορεί να έχετε ακούσει για μεγάλης διάρκειας τραγούδια, ακόμη και 24ωρα μουσικά κομμάτια, αλλά τραγούδι που θα παίζεται αδιάλειπτα για 1.000 ολόκληρα χρόνια νομίζω φαντάζει λιγουλάκι απίθανο.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια... 1.000 χρόνια!
Κι όμως έτσι ακριβώς είναι! Το «Longplayer» είναι ένα μουσικό κομμάτι που σχεδιάστηκε για να διαρκέσει χίλια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να παίζεται την 1η Ιανουαρίου 2000 και -αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- θα συνεχιστεί χωρίς επανάληψη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2999, οπότε θα γίνει επανεκκίνηση.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια... 1.000 χρόνια!
Το τραγούδι βασίζεται σε ένα υπάρχον μουσικό κομμάτι, και πιο συγκεκριμένα σε ένα παραδοσιακό τραγούδι από το Θιβέτ που παίζεται με κύμβαλα, το οποίο θυμίζει κατά πολύ μία σύνθεση ήχων καμπάνας.
Αυτό διαρκεί 20 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, χρόνος ο οποίος υποβάλλεται σε επεξεργασία από υπολογιστή με τη χρήση ενός απλού αλγόριθμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός παραλλαγών, οι οποίες, όταν παίζουν διαδοχικά, αποδίδουν έναν συνολικό χρόνο εκτέλεσης 1000 ετών!
perierga.gr - Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια... 1.000 χρόνια!
Το «μεγαλύτερο» (ή «μακρύτερο», αν θέλετε) τραγούδι στον κόσμο συνέθεσε ο Jem Finer (ιδρυτικό μέλος του μουσικού γκρουπ Pogues) και ακούγεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως, για παράδειγμα, στο Trinity Wharf Buoy στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και στην Αίγυπτο, ενώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση στη σελίδα www.longplayer.org.
Πηγή:perierga.gr

Coca Cola και Pepsi αλλάζουν «συνταγή» λόγω ουσίας ύποπτης για καρκίνο



Σε αλλαγή συνταγής προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής Cola στον κόσμο, η Coca-Cola και η Pepsi, προκειμένου να μην αναγκαστούν να βάλουν στα αναψυκτικά τους μια ετικέτα που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου.
Αιτία είναι η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη ουσία είναι καρκινογόνος αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.  Μάλιστα, οι δύο εταιρείες έχουν υποχρεωθεί ήδη δια νόμου να αλλάξουν τη συνταγή τους στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Τώρα όμως, οι Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή των ανθρακούχων αναψυκτικών τους σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, ώστε να αποφύγουν την υποχρέωση να βάλουν ειδικό προειδοποιητικό σήμα στα αναψυκτικά τους και μπροστά στον κίνδυνο να δυσφημιστούν χωρίς λόγο τα προϊόντα τους. Η αλλαγή δεν θα είναι μεγάλη, βέβαια, καθώς το μόνο που θα αλλάξει είναι η περιεκτικότητα του 4-μεθυλιμιδαζόλιου στο αναψυκτικό.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση των αναψυκτικών αυτών. Η συγκεκριμένη χημική ουσία έχει μεν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα σε ποντίκια και αρουραίους, αλλά η Ένωση Αναψυκτικών των ΗΠΑ τονίζει ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόδειξη για κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία.
Μάλιστα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι θα πρέπει κανείς να πιει ως και 1.000 αναψυκτικά Coca-Cola ή Pepsi για να πάρει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια των δοκιμών στο εργαστήριο.
«Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Coca-Cola.
Πηγή:iefimerida.gr

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Ακρόπολη στο εξώφυλλο του νέου cd των Uriah Heep!


Κι όμως είναι αλήθεια! Οι θρυλικοί Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, την ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσαν πέρσι τον Μάρτιο στην Αθήνα, στο Gagarin Club.
Το συγκρότημα που υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα rock συγκροτήματα της δεκαετίας του 70 και του 80, συνεχίζει με επιτυχία να ηχογραφεί αλλά και να κάνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο που στη σαραντάχρονη καριέρα τους έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκ. album!
Το συγκρότημα χαρακτηρίζει το ελληνικό κοινό «το πιο αφοσιωμένο» σε όλο τον κόσμο και επέλεξε μια φωτογραφία της Ακρόπολης για το εξώφυλλο του cd, αποδεικνύοντας την αγάπη και το σεβασμό του για το ελληνικό κοινό και την Ελλάδα.
«Προσπαθούμε να παίζουμε στην Ελλάδα κάθε φορά που προγραμματίζουμε περιοδεία και ελπίζουμε αυτός ο ενθουσιασμός που μας δείχνει το ελληνικό κοινό να φαίνεται και στο cd. Ελπίζουμε να το απολαύσετε!»
Στο cd περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους, όπως τα ‘Overload’, ‘Return To Fantasy’, ‘Only Human’, ‘Gypsy’, ‘Easy Livin’’ και July Morning.
Πηγή:cosmo.gr

Αυστραλία: Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν με ιστούς αράχνης

Ένα θέαμα που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Αυστραλίας. Χιλιάδες δέντρα και φυτά που καλύπτουν δεκάδες στρέμματα γης τύλιξαν στον ιστό τους αράχνες. Τα έντομα ανέβηκαν στα δέντρα προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Perierga.gr - Αυστραλία: Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν με ιστούς αράχνης
Το φαινόμενο είναι εντονότερο στην πόλη Wagga Wagga στη Νότια Νέα Ουαλία, όπου περίπου 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης των υδάτων.
Perierga.gr - Αυστραλία: Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν με ιστούς αράχνης
Όπως τόνισε ο διευθυντής συλλογών εντομολογίας του Μουσείου της Αυστραλίας, Graham Milledge, πρόκειται για τυπική συμπεριφορά αραχνών που προσπαθούν να σωθούν από τις πλημμύρες.
Perierga.gr - Αυστραλία: Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν με ιστούς αράχνης
Perierga.gr - Αυστραλία: Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν με ιστούς αράχνης
Πηγή: 24h.gr

Google Chrome: Τον hackαραν μέσα σε λίγα λεπτά στο διαγωνισμό Pwn2Own!

Πριν από μερικές ημέρες η Google ένιωθε σίγουρη για την ασφάλεια του browser Google Chrome και μάλιστα ανακοίνωσε βραβεία $60.000, $40.000 και $20.000 για όσους κατορθώσουν να σπάσουν τις δικλείδες ασφαλείας, ενόψει του διαγωνισμού Pwn2Own.
Google Chrome hacked
Τελικά, η VUPEN Security κατάφερε να υπερκεράσει την όποια ασφάλεια του Google Chrome μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και να τρέξουν δικό τους κώδικα μέσα σε ολόκληρη την πλατφόρμα του web browser!
Όπως είναι λογικό, δεν έγινε γνωστός ο τρόπος διείσδυσης ή τα “τρωτά” σημεία, αλλά η Google αποζημίωσε την ομάδα με $60.000 και 32 πόντους για το διαγωνισμό Pwn2Own που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα επιδιορθώσει τα προβλήματα προτού κυκλοφορήσει η επόμενη έκδοση του Google Chrome.
Πηγή:techgear.gr

Έστειλαν τη Λευκωσία στη Σικελία

Σύμφωνα με το CNN ο ΑΠΟΕΛ έχει έδρα τη Σικελία της Ιταλίας. Δείτε το λάθος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στη διάρκεια ρεπορτάζ για τον θρίαμβο της κυπριακής ομάδας στο Champions League.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Νούνο Μοράις του ΑΠΟΕΛ, στο CNN έδειξαν χάρτη για να βοηθήσουν τους τηλεθεατές σχετικά με το που ακριβώς βρίσκεται η Λευκωσία, αλλά προφανώς ο υπεύθυνος έμεινε μετεξεταστέος στη Γεωγραφία, αφού έστειλε τη Λευκωσία στη Σικελία της Ιταλίας...
Πηγή:contra.gr

Τα τσιγάρα Che, ενόχλησαν βουλευτή

Διαβάστε γιατί τα τσιγάρα με την εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα προκάλεσαν την αντίδραση συντηρητικού βουλευτή στην Πολωνία.

Ένας συντηρητικός Πολωνός βουλευτής προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση των τσιγάρων Che, κατηγορώντας την εταιρεία που τα διανέμει στη χώρα για "διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών".
Τα τσιγάρα αυτά φέρουν στο πακέτο τους την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πέθανε το 1967.
"Η νομοθεσία απαγορεύει τη διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, απ' όπου και αν προέρχονται, είτε είναι φασιστικές, είτε κομμουνιστικές", δήλωσε ο Στανισλάφ Πιέτα, βουλευτής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). "Δεν μου αρέσει όταν οι κομμουνιστές φονιάδες γίνονται εικονίσματα της ποπ κουλτούρας", πρόσθεσε.
Ο Πιέτα υποστήριξε ότι η εταιρεία επιδίδεται σε "ανήθικη οικονομική δραστηριότητα. "Δυσκολεύομαι να φανταστώ τσιγάρα με τις εικόνες του Γκέρινγκ ή του Γκέμπελς", των στενών συνεργατών του Αδόλφου Χίτλερ, είπε.
Τα συγκεκριμένα τσιγάρα, της εταιρείας Heintz van Landewyck του Λουξεμβούργου, πωλούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μια εικοσαετία.
Η εταιρεία Rona Pologne που τα εισήγαγε στην Πολωνία, διευκρίνισε ότι κυκλοφορούν στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία.
Πηγή:news247.gr

Πήγε να ψηφίσει και της είπαν ότι πέθανε

Πήγε ολοζώντανη, με σάρκα και οστά, να ψηφίσει για την «Σούπερ Τρίτη» μία 84χρονη γυναίκα από το Fall River των ΗΠΑ και εκεί έμαθε ότι... είχε πεθάνει!
Πήγε να ψηφίσει και της είπαν ότι πέθανε
Η Μορίν ΜακΚλόσκι ψήφιζε εδώ και χρόνια χωρίς να έχει αντιμετωπίσει το παραμικρο πρόβλημα. Την Τρίτη δεν περίμενε κάτι ασυνήθιστο, ώσπου έμαθε ότι δεν ήταν στον κατάλογο με τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους.
«Η επιτηρήτρια, με κοίταξε και είπε: Ω, έχετε πεθάνει», είπε η ΜακΚλόσκι την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό WBZ. «Με είχαν τοποθετήσει στην λίστα των αποθανόντων», πρόσθεσε.
Με την έκπληξη ολοφάνερη στο πρόσωπό της είπε: «Είμαι ακόμα ζωντανή και κλοτσάω»!
Τελικά, όπως αποδείχθηκε είχε γίνει ένα μπέρδεμα με την νέα απογραφή της πόλης. Το θέμα λύθηκε και η κυρία ΜακΚλόσκι ψήφισε, λέγοντας ότι θα ψηφίζει για πολλά
Πηγή:e-go.gr

Θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους καλλιεργώντας κάνναβη


Αυτό τον τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι μια κωμόπολης στη βορειοανατολική Ισπανία για να αποπληρώσουν το χρέος τους ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
Το χωριό Ρασκουέρα της Καταλονίας, 900 κατοίκων, βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ισπανίας και όπως αποφάσισαν οι αρχές, θα νοικιάσουν γη για καλλιέργεια κάνναβης, μια επιχείρηση η οποία, όπως εκτιμάται, θα επιτρέψει στους κατοίκους του να αποπληρώσουν το χρέος τους, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια.
Οι αρχές κρατούν άκρως μυστική την τοποθεσία όπου θα ξεκινήσουν την επιχείρησή τους ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ερευνά τη νομιμότητα του σχεδίου.
Ο δήμαρχος της Ρασκουέρα δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα ευνοήσει μόνο τους ντόπιους, αλλά θα συμβάλει και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την φοροδιαφυγή που συνδέονται με την βιομηχανία της κάνναβης χάρη στην επιτήρηση από την κυβέρνηση.
Η Ένωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης της Βαρκελώνης (ABCDA) θα καταβάλλει στην Ρασκουέρα 54.170 ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο του2012 για την αξιοποίηση με αυτό τον τρόπο ενός κομματιού γης 15 εκταρίων και οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι έτσι θα δημιουργηθούν40 νέες θέσεις εργασίας στο χωριό.
Οι ισπανικές πόλεις είναι υπερχρεωμένες ύστερα από την "έκρηξη" της στεγαστικής φούσκας το 2008. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς εργαζόμενους είναι άνεργος και πολλές πόλεις έχουν μήνες να πληρώσουν τους μισθούς στους οδοκαθαριστές και σε άλλους δημοτικούς υπαλλήλους.
Πηγή:newsit.gr

«Η Ελλάδα είναι ιδιοκτησία των Γερμανών»


Μια νέα διαφημιστική καμπάνια που παρουσιάζεται στο βρετανικό περιοδικό «Spectator» έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο.
«Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα της, Ελλάδα» λέει η διαφήμιση του περιοδικού, όπου μάλιστα αναφέρουν πως αν κάποιος θέλει ένα δωρεάν τεύχος, να στείλει μήνυμα με τη λέξη GREECE σε έναν 5ψήφιο αριθμό! Η αφίσα βρίσκεται στα τρένα της Βρετανίας.
Η φωτογραφία ανέβηκε στο Twitter και σε διάφορα site και συγκέντρωσε αρνητικά αλλά και θετικά σχόλια, μιας και κάποιοι κάνουν λόγο για κακό βρετανικό χιούμορ, ενώ άλλοι θεωρούν πως η διαφήμιση είναι αρκετά έξυπνη.
Το περιοδικό «Spectator» ανήκει στους David και Frederick Barclay, οι οποίοι είναι και οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας Daily Telegraph.
Πηγή:e-radio.gr

Έβαλε γόβες στο σχολείο και αποβλήθηκε

Έβαλε γόβες στο σχολείο και αποβλήθηκε
Ο 17χρονος Asante Cotman από το Charles City County της Virginia δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Στο σχολείο περνούσε απαρατήρητος έως ότου μια μέρα αποφάσισε να βάλει γόβες.
Η διευθύντρια του σχολείου απαίτησε να τις βγάλει και αφού ο νεαρός αρνήθηκε τον απέβαλε για τρεις μέρες από το σχολείο.
Όπως ισχυρίζεται ο νεαρός, μόλις μπήκε στο σχολείο και η διευθύντρια τον είδε με τις γόβες στιλέτο, του ζήτησε να τις βγάλει αμέσως γιατί "προκαλούσαν αναστάτωση στους μαθητές".
"Φορούσα ένα στρατιωτικό παντελόνι, ένα άσπρο πουκάμισο, ένα μαντήλι και τις γόβες μου. Δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Τίποτα από αυτά δεν ήταν προκλητικό ή αποκαλυπτικό", δήλωσε ο μαθητής στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο ί17χρονος την κίνησή του αυτή, ήλπιζε να φέρει τον αέρα της αλλαγής στη στάση που έχουν μαθητές και καθηγητές απέναντι στους γκέι.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια δήλωσε ότι ποτέ δεν είπε στο μαθητή ότι η εμφάνισή του προκαλεί αναστάτωση στους συμμαθητές του, ενώ υποστήριξε ότι του ζήτησε να βγάλει τις γόβες γιατί είχαν ψηλό τακούνι και φοβήθηκε ότι ο νεαρός μπορεί να τραυματιστεί.
Πηγή:news247.gr

Τη λήστεψε και στη συνέχεια της ζήτησε ραντεβού

Ο νεαρός John Jardini, 26 ετών από το Pittsburgh αφού λήστεψε μια κοπέλα στο δρόμο, αρπάζοντάς της 60 ευρώ, έψαξε κι έμαθε το τηλέφωνό της για να της ζητήσει να βγούνε ραντεβού!
Τη λήστεψε και στη συνέχεια της ζήτησε ραντεβού
Η κοπέλα αρνήθηκε ενώ κάλεσε την αστυνομία και κατήγγελε το περιστατικό. Κι ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ιχνών του δράστη είχαν ξεκινήσει, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό η αστυνομία έλαβε νέα καταγγελία. Ο νεαρός επιτέθηκε και λήστεψε για δεύτερη φορά την κοπέλα και την μητέρα της έξω από ένα σουπερμάρκετ.
Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.
Πηγή:e-go.gr

Τα πάχη της τα κάλλη της δικαιώθηκαν

Τα πάχη της τα κάλλη της δικαιώθηκαν
Η Ολλανδέζα Ανάντα Μάρτσιλντον, που είχε χαρακτηριστεί "πολύ χοντρή για μοντέλο" από το διεθνούς φήμης πρακτορείο Elite, κέρδισε σήμερα το δικαστικό αγώνα που έδινε από το 2008, όταν την απέρριψαν ως μοντέλο.
Η 25χρονη Μάρτσιλντον είχε κερδίσει στο τηλεοπτικό σόου Next Top Model της Ολλανδίας αλλά το πρακτορείο Elite αρνήθηκε να της δώσει το βραβείο της, δηλαδή ένα συμβόλαιο συνεργασίας, με το αιτιολογικό ότι οι γοφοί της ήταν "δύο εκατοστά φαρδύτεροι" από το επιτρεπόμενο.
Ως αποτέλεσμα, η νεαρή πληρώθηκε μόνο 10.000 ευρώ για τη νίκη της αντί για τα 75.000 ευρώ που ήταν η συνολική αξία του συμβολαίου.
Οι δικαστές πάντως δεν είχαν την ίδια γνώμη και έκριναν ότι το πρακτορείο οφείλει να καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό στην Μάρτσιλντον, χαρακτηρίζοντάς την "τέλεια" για τη συγκεκριμένη δουλειά.
"Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αγώνα, τελικά μου έδωσαν δίκιο. Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τους ώμους μου", είπε η 25χρονη μιλώντας σε Ολλανδούς δημοσιογράφους.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οι Anonymous “έριξαν” την ιστοσελίδα του Βατικανό!

Anonymous Pope
Μία ημέρα μετά την αναγνώριση και σύλληψη των υψηλόβαθμων στελεχών της ομάδας LulzSec από την προδοσία του Sabu, η οποία θα οδηγούσε υποτίθεται και στην ελίτ των Anonymous, οι τελευταίοι απαντούν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς “έριξαν” την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανό!

Την επίθεση ανέλαβε η ιταλική ομάδα των Anonymous με την αιτιολογία ότι η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία ευθύνεται για αμέτρητα σκάνδαλα κατά τη διάρκεια της ιστορίας και κρύβεται πίσω από ένα ψευτοσυντηρητικό δόγμα.
“Οι Anonymous αποφασίσαμε σήμερα να επιτεθούμε στην ιστοσελίδα σας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο δόγμα, τις λειτουργίες, τις παράλογες και αναχρονιστικές αντιλήψεις που εξαπλώνει ο κερδοσκοπικός οργανισμός σας σε όλο τον κόσμο. Η επίθεση δεν είναι ενάντια στη Χριστιανική θρησκεία ή ενάντια στους πιστούς παγκοσμίως, αλλά απευθύνεται στη διεφθαρμένη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία”
Ακόμη και αυτή τη στιγμή, η επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανό είναι “πεσμένη”.
Πηγή:techgear.gr

3 στους 4 Ελληνες: «Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»!

Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb political x-rayby alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:
- 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γ. Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία και
- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.
Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για το newsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή.
alcob02
Είναι ενδεικτικό ότι ο δεύτερος σε σειρά, Κώστας Καραμανλής, απέχει παρασάγγες από το ποσοστό του διαδόχου του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι -την ώρα που αποχωρούσε από την εξουσία- ο Κ. Καραμανλής είχε χρεωθεί, εξαιτίας των σκανδάλων και των λανθασμένων επιλογών των υπουργών του, την οικονομική αποτυχία της χώρας, η αλλαγή του σκηνικού είναι εντυπωσιακή. Μετά από μόλις δυο χρόνια διακυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη ως ο σχεδόν αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτίναξη της φτώχειας και της ανέχειας, για την απώλεια της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, με τεράστια απόσταση -μάλιστα- από τον δεύτερο. Την ίδια ώρα, ο Κ. Καραμανλής έχει απομακρυνθεί πολύ από το κέντρο του κάδρου των ευθυνών, αφού -προφανώς- πιστώνεται το γεγονός ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, είπε στον κόσμο τη σκληρή αλήθεια και, παρότι το πλήρωσε εκλογικά, επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα στη συνέχεια.
Αντίθετα, πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των υπευθύνων για την κατάντια μας -σε σχέση με τα οκτώ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει μετά την αποχώρησή του από την εξουσία- παραμένει ο Κώστας Σημίτης. Είναι σαφές ότι ο κόσμος του χρεώνει την επίπλαστη ευημερία που έσκασε σα φούσκα στα μούτρα του ελληνικού λαού. Είναι επίσης σαφές ότι οι πολίτες υιοθετούν τις κατηγορίες περί πλαστών μεγεθών που «μαγειρεύτηκαν» επί διακυβέρνησης Σημίτη και οδήγησαν μεν, σε πρώτη φάση, στην είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά είχαν ευθεία συνέπεια και την μετέπειτα κατρακύλα.
Στην ιεράρχηση των πολιτικών που είναι -κατά τον Ελληνα πολίτη- υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση του τόπου και πρέπει να πληρώσουν για αυτή, ακολουθούν στη δημοσκόπηση της alco για το newsbomb.gr ο υπουργός Οικονομίας επί ημερών Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου (με 14%) και ο ομόλογός του επί Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης (με 8%).
Εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι στον κατάλογο των πέντε πρώτων πολιτικών που ο ελληνικός λαός εντοπίζει ως «φταίχτες» για τη σημερινή μας κατάσταση δεν εμφανίζεται το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Είναι σαφές πως ο κόσμος αναγνωρίζει στον Βαγγέλη Βενιζέλο το γεγονός ότι ανέλαβε το κρίσιμο πόστο (ή, καλύτερα, την «καυτή πατάτα») αφού τα εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας μας είχαν ήδη συντελεστεί. Επίσης, πιστώνεται ότι είχε το θάρρος να αποδεχθεί την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία και, βέβαια, στα υπέρ του καταγράφονται και οι όποιες επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ευρήματα αυτά συνιστούν και σοβαρά πολιτικά «όπλα» στην πορεία του Βαγγέλη Βενιζέλου προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και, ακολούθως, στο υπό την καθοδήγησή του μέλλον του Κινήματος.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει τη δική του σημασία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (το 65%) των ερωτηθέντων από την «πολιτική ακτινογραφία», το «political x-ray» της alco για το newsbomb.gr, απαντά αυθόρμητα «όλοι» στην ερώτηση ποιοι πολιτικοί φταίνε και πρέπει να πληρώσουν . Η απάντηση καταδεικνύει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στα μάτια του ελληνικού λαού. Βεβαίως, η ανάλυση που προηγήθηκε έγινε επί όσων εκ των ερωτηθέντων απάντησαν κάποιο όνομα (ή ονόματα) στην ερώτηση του «political x-ray».
Πηγή:newsbomb.gr

Ποιος άφησε 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ;


"Καλός Σαμαρείτης"; Εκκεντρικός πλούσιος; Απλά καλός άνθρωπος; Όλα αυτά μαζί; Κανείς δεν ξέρει. Ο άγνωστος έχει αφήσει ως τώρα 190.000 ευρώ και ολόκληρη η πόλη έχει τρελαθεί.
Είναι η πόλη Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία. Εδώ και καιρό κάποιος άγνωστος αφήνει το ... γνωστό πλέον πακέτο με τα 20χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, άλλοτε στην εκκλησία, άλλοτε σε μια εφημερίδα... Το μόνο που ξέρουν είναι ότι τα χρήματα δίνονται για καλό σκοπό κάθε φορά.
Οι θεωρίες πάνε και έρχονται. Άλλοι λένε ότι είναι κλέφτης, κάτι σαν τον Ρομπέν των Δασών που κλέβει πλούσιους για να βοηθάει τους φτωχούς. Άλλοι πάλι λένε ότι κέρδισε κάποιο λαχείο και με αυτόν τον τρόπο... μοιράζεται τη χαρά του με τους συμπολίτες του.
Ο ιερέας της πόλης πάντως λέει πως ίσως πρόκειται για κάποιον άκληρο πλούσιο...
Χάρη στον άγνωστο που "σκορπάει" τα χρήματα πάντως η ... χάρη της πόλης ξεπέρασε τα σύνορα της Γερμανίας και έφτασε να γίνει θέμα στο BBC.
Πηγή:newsit.gr

H αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να κατασχέσει όποιο .com domain θέλει!


Εδώ και μερικούς μήνες, η αμερικανική κυβέρνηση εκδίδει δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τo κλείσιμο ιστοσελίδων και την κατάσχεση domains ακόμα και αν αυτά έχουν κατοχυρωθεί εκτός ΗΠΑ. Η εξήγηση που δίνει για όλα αυτά είναι …ξεκάθαρη: “Οτιδήποτε τελειώνει σε .com, .net, .cc, .tv και .name, μπορούμε να το κατασχέσουμε!”

Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν την ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών Bodog.com παρόλο που ανήκε στην ιδιοκτησία καναδέζικης εταιρείας. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η αμερικανική κυβέρνηση, η έκδοση νέων domain names ανήκει στη δικαιοδοσία της VeriSign που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του τμήματος ‘Immigration and Customs Enforcement’ (ICE), κάθε φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να κατεβάσει κάποια ιστοσελίδα με domain .com, .net, .tv ή .name, αποστέλει δικαστική εντολή στη VeriSign η οποία συμμορφώνεται άμεσα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθεί και με την Public Interest Registry, που διαχειρίζεται τα .org domains.
Από τον Ιούνιο του 2010, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της αμερικανικής κυβέρνησης, ‘Operation in Our Sites’ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 352 domains και όπως όλα δείχνουν αν δε γίνει κάτι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κι άλλο.
Η εξήγηση για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Bodog.com ήταν ότι στην ιστοσελίδα είχαν πρόσβαση αμερικανοί πολίτες τη στιγμή που τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο απαγορεύονται στις ΗΠΑ, ασχέτως που σε άλλες χώρες είναι νόμιμα. Μήπως, κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι το Internet δεν είναι αμερικανική αλλά παγκόσμια υπηρεσία;
Πηγή:techgear.gr

"Δώστο στη γυναίκα σου να το πλύνει, είναι δουλειά της"

Σφοδρές αντιδράσεις από γυναίκες για εταιρεία ένδυσης στη Βρετανία. Διαβάστε το χιουμοριστικό μήνυμα που τις έβγαλε από τα ρούχα τους.

"Πώς να πλύνετε τα παντελόνια; Δώστε στη γυναίκα σας, αυτό είναι δουλειά της!"... αυτό γράφουν ετικέτες ρούχων που πωλούνται στο Madhouse στην Oxford Street του Λονδίνου.
Οι ετικέτες ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς γίνεται λόγος για ρατσισμό, που δεν περιέχει ίχνος χιούμορ.
Η επίμαχη ετικέτα έγινε γνωστή μέσω twitter, όταν η Emma Barnett, Digital Media Editor της Βρετανικής Daily Telegraph την ανέβασε στο λογαριασμό της.


Χιλιάδες γυναίκες έσπευσαν στο twitter για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην "ιδέα" του καταστήματος ρούχων το οποίο άλλαξε τις ετικέτες πλυσίματος, με καινούριες που προέτρεπαν στους άνδρες να δώσουν τα ρούχα τους στις γυναίκες για να τα πλύνουν.
Ωστόσο υπήρξαν και αντιδράσεις (φυσικά από άνδρες) οι οποίοι βρήκαν "χαριτωμένο" το μήνυμα.
Πηγή:news247.gr

Διαμαρτύρονται για τέλη που πληρώνουν... πεθαμένοι

Οταν η κοινή λογική απουσιάζει, το μακάβριο και το κωμικοτραγικό συχνότατα εμφανίζονται.
Διαμαρτύρονται για τέλη που πληρώνουν... πεθαμένοι
Με βασικό επιχείρημα ότι «δεν κατέχουν επιβατικά αυτοκίνητα, αφού δεν προορίζονται για τη μεταφορά επιβατών παρά μόνο νεκρών», πέντε σωματεία ιδιοκτητών γραφείων τελετών και 7 νεκροθάφτες από διάφορες περιφέρειες της χώρας προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πρόσφατη υπουργική απόφαση που ανέβασε στα ύψη τα τέλη κυκλοφορίας για νεκροφόρες και ασθενοφόρα.
Στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση και οι νόμοι 3888/10 και 3986/11 παραβιάζουν το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο μεταβάλλοντας την κατηγορία των αυτοκινήτων τεχνηέντως με μόνο σκοπό την αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους.
Πηγή:e-go.gr

Πανούσης: «Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει» [ηχητικό]

Πανούσης: «Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει»
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... ή κόντρα, στη περίπτωση μας. Ο Τζίμης Πανούσης, με τον γνωστό καυστικό τρόπο, σχολίασε τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
Με αφορμή την επίθεση με γιαούρτια και καρέκλες που δέχθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, σε συναυλία του στο Ίλιον, ο Τζίμης Πανούσης, μέσω της εκπομπής του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ράδιο 9», τοποθετήθηκε... πλαγίως για το συμβάν, στον απόηχο της παρελθοντικής, δικαστικής διαμάχης.
Έτσι, δίχως να ονοματίζει τον τραγουδιστή και μιλώντας για τον συνονόματό του Γιώργο Παπανδρέου, προέτρεψε μεταξύ άλλων τον κόσμο, να μην πετάει γιαούρτια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει»! και ο νοών... νοείτο.
Ακούστε εδώ το ηχητικό.
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νέο, υποσχόμενο «αντι-αλκοολικό» χάπι

Επεμβαίνει στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου και μειώνει την επιθυμία κατανάλωσης.
Νέο, υποσχόμενο «αντι-αλκοολικό» χάπι
Λονδίνο
Θετικά είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξάγονται για ένα νέο χάπι που στοχεύει στην παρεμπόδιση της κατανάλωσης αλκοόλ. Το χάπι (nalmefene) που αναπτύσσει η εταιρία Lundbeck επεμβαίνει στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου και μειώνει την επιθυμία κατανάλωσης αλκοόλ.

Νέα προσέγγιση
Η επιστημονική κοινότητα υποδέχτηκε θετικά τη δημιουργία του νέου φαρμάκου αφού όπως φαίνεται είναι πιο ανώδυνο και πιθανώς πιο λειτουργικό στην καταπολέμηση του αλκοολισμού από τα υπάρχοντα φάρμακα. Υπάρχουν φάρμακα που απευθύνονται σε άτομα εθισμένα στο αλκοόλ και αυτό που κάνουν είναι να τους κάνουν να νιώθουν άρρωστοι όταν πίνουν αλκοόλ.
Στις δοκιμές οι εθελοντές (άτομα εθισμένα στο αλκοόλ) έπαιρναν ένα χάπι κάθε φορά που υπήρχε πιθανότητα να καταναλώσουν αργότερα αλκοόλ. Τόσο η ομάδα που λάμβανε το χάπι όσο και εκείνη που έπαιρνε το εικονικό φάρμακο έκαναν παράλληλα και ψυχοθεραπεία για να ενισχυθεί η προσπάθεια απεξάρτησής τους. Ανάμεσα στις παρενέργειες που παρουσιάστηκαν είναι κόπωση, ζαλάδα, ναυτία, διαταραχές του ύπνου, ρίγη και εφίδρωση.
Σημαντικός περιορισμός της κατανάλωσης
Μετά από έξι μήνες ο μέσος όρος ημερήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών έπεσε από τα 84 γρ. στα 30 γρ. την ημέρα. Πριν την έναρξη της θεραπείας κάθε ασθενής έκανε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ 19 μέρες τον μήνα. Το χάπι σε συνδυασμό με τη ψυχολογική υποστήριξη περιόρισε σε επτά τις ημέρες αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ.
Στις δοκιμές έλαβαν μέρος 604 άτομα με προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ από την Αυστρία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Ενωσης που έγινε στην Πράγα. Οι δοκιμές του νέου χαπιού συνεχίζονται και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα υποβληθεί αίτηση για την έγκρισή του.
Πηγή:tovima.gr

Ο Charlie Chaplin δεν ήταν αυτός που όλοι πίστευαν...

Ο Charlie Chaplin δεν ήταν αυτός που όλοι πίστευαν, λένε τα Βρετανικά αρχεία
Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 διεξήγαγε έρευνες από τη δεκαετία του ʼ50 για τον Charlie Chapin μετά από απαίτηση του FBI, το οποίο τον θεωρούσε κομμουνιστική απειλή. Τα αρχεία αποχαρακτηρίστηκαν και μαθαίνουμε ότι οι βρετανικές αρχές έχουν καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και δύο υποθέσεις… H ΜΙ5 επιμένει ότι όσο πιστοποιητικό γέννησης ή άλλα έγγραφα σχετικά με τη γέννηση του «Charlie Chaplin» παραμένουν άφαντα, η καταγωγή του θα παραμένει γρίφος για δυνατούς λύτες.
Αρχικά οι βρετανικές υπηρεσίες δεν βρήκαν πιστοποιητικό γέννησης στα κεντρικά αρχεία του Somerset House. Οπότε στράφηκαν στο σενάριο να γεννήθηκε σε άλλη χώρα, αλλά και στο σενάριο να γεννήθηκε με διαφορετικό όνομα. Από το φάκελο του Chaplin προκύπττει ότι η MI5 δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την υποψία των Αμερικανών ότι γεννήθηκε Γάλλος με το ψευδώνυμο Israel Thornstein. Επίσης η MI5 δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είχε ρωσικές καταβολές. Η τελική απάντηση προς τους Αμερικανούς ήταν αφοπλιστική: «Στα αρχεία μας δεν υπάρχει ίχνος για τον Charlie Chaplin».
Πίσω στο 1952 οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγορεύσουν διά παντός στο μεγάλο πρωταγωνιστή του βωβού κινηματογράφου την είσοδο στη χώρα. Τότε ο Charlie Chaplin ήταν για όλους Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στο Νότιο Λονδίνο στις 16 Απριλίου 1889. Μέσα στο κλίμα καχυποψίας του Ψυχρού Πολέμου οι πιθανές κομμουνιστικές διασυνδέσεις του Chaplin κινητοποίησαν τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν από την MI5 να ανασκάψει το παρελθόν του.
Όπως αναφέρεται στα αρχεία, «Αν ο Τσάπλιν είναι Εβραίος, ίσως είναι μέλος οικογένειας μεταναστών που ξέφυγαν από τα ρωσικά πογκρόμ προς τα δυτικά». Μάλιστα ο Sir Percy Sillitoe είχε δηλώσει εκείνη την περίοδο σε συνάδελφό του ότι «Δεν έχουμε στοιχεία στα αρχεία μας γιʼ αυτόν τον άνθρωπο (Chaplin), ούτε αισθανόμαστε ασφαλείς ότι δεν αποτελεί απειλή».
«Είναι πραγματικά πολύ ασυνήθιστο, ειδικά σε έρευνες της ΜΙ5 για μια τόσο μεγάλη διασημότητα όπως ο Charlie Chaplin να υπάρχει τόσο μεγάλο μυστήριο», τόνισε ο καθηγητής Christopher Andrew, επίσημος ιστορικός της ΜΙ5. Ο Andrew πρόσθεσε πως ο ίδιος ο Chaplin, λίγο πριν από το θάνατό του το 1977, φαίνεται να πίστευε την εκδοχή ότι γεννήθηκε σε ένα καραβάνι στην κεντρική Αγγλία, επικεφαλής του οποίου ήταν μια γυναίκα γνωστή ως «Βασίλισσα των Τσιγγάνων».
Πηγή:e-radio.gr

Ηοt Dog ανάμεσα στο στήθος της Ελένης Μενεγάκη σε αφίσα στη Βουλγαρία

Την πελατεία καταστήματος γρήγορου φαγητού έχει αυξήσει εν αγνοία της η Ελένη Μενεγάκη καθώς επιχειρηματίας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας την έχει κάνει αφίσα για να διαφημίσει τα hot dog του!
Η παρουσιάστρια χωρίς να το ξέρει παίρνει μέρος σε διαφήμιση hot dog στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Μπάνσκο, με το σύνθημα "Προτεινόμενο από την Ελένη Μενεγάκη".
Η επεξεργασμένη φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μενού ενός μαγαζιού με γρήγορο φαγητό, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η πελατεία του καταστήματος έχει αυξηθεί ιδιαίτερως από τη στιγμή που μπήκε η αφίσα!
Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει αν στην παρουσιάστρια αρέσουν τα hot dog, ενώ συνεργάτες της παρουσιάστριας επισημαίνουν πως η αρχική φωτογραφία της κυκλοφορεί στο Ίντερνετ, ωθώντας κάποιους να την επεξεργαστούν στο Photoshop...

Πηγή:cosmo.gr

Παραπονεμένα λόγια με … συνοδεία γιαουρτιού

Την ίδια ώρα που σημειωνόταν χαλαζόπτωση στο λεκανοπέδιο, βροχή από γιαούρτια δεχόταν και ο Γιώργος Νταλάρας!

Παραπονεμένα λόγια με … συνοδεία γιαουρτιού
Η συναυλία που έδωσε χθες το βράδυ ο δημοφιλής καλλιτέχνης στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» στο Ίλιον δεν σημείωσε και μεγάλη επιτυχία…
Κι αυτό γιατί η εικόνα του Γ. Νταλάρα να δέχεται ύβρεις, γιαούρτια και μπουκάλια με νερό όταν τραγουδούσε στη σκηνή τα «παραπονεμένα λόγια», δεν είναι συνηθισμένη.
Μερικοί μάλιστα από τους αγανακτισμένους θεατές δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν και καρέκλες εναντίον του!
Από τη πλευρά του ο τραγουδιστής αντιμετώπισε το πρωτοφανές περιστατικό με ψυχραιμία καθώς δεν σταμάτησε να τραγουδά, ενώ αρκετοί που παραβρέθηκαν στη  δωρεάν συναυλία αλληλεγγύης τον χειροκροτούσαν και τον παρότρυναν να συνεχίσει.
«Να 'στε καλά. Είστε καλοδεχούμενοι στις εκδηλώσεις μας και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια μου και εσείς που δεν σας αρέσουν», είπε ο Νταλάρας και διευκρίνισε ότι: «Είμαι εδώ επειδή το θέλω και επειδή πιστεύω ότι οι πράξεις είναι καλύτερες από τα λόγια».

Πηγή:newsbomb.gr

Το ανέκδοτο της εβδομάδας:Kίνηση που στηρίζει τον Παπανδρέου




















Ένα κείμενο υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ διακινείται στο διαδίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα στο Facebook με την ονομασία «Κίνηση για τον Γιώργο Παπανδρέου – Κίνημα μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ότι μαζεύει υπογραφές για στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της ενότητας. «Μαζεύουμε υπογραφές γιατί στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου! Διαδώστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε, ας δείξουμε την δύναμη μας, ας δείξουμε την στήριξή μας στον Γιώργο Παπανδρέου!!!» προτρέπουν τους χρήστες τα μέλη της ομάδας.
Το κείμενο έχει ανέβει και στο http://kinisigap.wordpress.com/ και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 743 «ηλεκτρονικές» υπογραφές στο διαδικτυακό τόπο http://www.ipetitions.com/petition/kinisigap/.
Το ΠΑΣΟΚ διέψευσε κατηγορηματικά ότι το blog και το κείμενο έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ έκανε λόγο για «απάτη» που ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Κείμενο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και το σχετικό blog στο οποίο παραπέμπει, με την υπογραφή "Κίνηση φίλων ΓΑΠ", καθώς και η σελίδα οικονομικών προσφορών σε δολάρια (!), στην οποία στην συνέχεια σε οδηγεί, για την οικονομική ενίσχυση του blog, αλλά με το παραπλανητικό τίτλο "Κίνηση ΓΑΠ", προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου, και ήδη όλη αυτή η απάτη ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και καταγγελίες πολιτών» ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:real.gr

Hackers έκλεψαν ακυκλοφόρητα τραγούδια του Michael Jackson από τη Sony!


Τον περασμένο Μάιο η υπηρεσία Sony Online Entertainment δέχτηκε επίθεση από hackers με αποτέλεσμα να παραβιαστούν 24.6 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών. Όπως αποκαλύπτει τώρα η Sony, η εταιρεία δέχτηκε ταυτόχρονα και εσωτερική επίθεση με αποτέλεσμα να κλαπούν ακυκλοφόρητα τραγούδια του Michael Jackson!

Μετά το θάνατο του “βασιλιά της pop” το 2009, η Sony υπέγραψε επταετή συμφωνία ύψους $250 εκατομμυρίων με το Michael Jackson Estate για αγορά ακυκλοφόρητων ηχογραφήσεων του, μεταξύ των οποίων σπουδαίες συνεργασίες με τον Freddie Mercury και τους Black Eyed Peas.
Για την επίθεση συνελήφθησαν οι βρετανοί James Mark (26 ετών) και James McCormick (25 ετών) με κατηγορίες για παράνομη πρόσβαση στους υπολογιστές της Sony και παραβίαση copyrights. Μέχρι στιγμής, η Sony δεν έχει ανακοινώσει πόσα τραγούδια κλάπηκαν ή αν ενδέχεται οι hackers να απέκτησαν πρόσβαση και σε ακυκλοφόρητα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών που διατηρούν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία (βλ. Avril Lavigne, Foo Fighters κ.α.).
Πηγή:techgear.gr

Ανατινάχτηκε χθες κομμάτι του Ηλιου, πέντε φορές όσο η Γη

Ανατινάχτηκε χθες κομμάτι του Ηλιου, πέντε φορές όσο η Γη
Μια νέα μεγάλης ισχύος έκρηξη στον Ηλιο, που παρατηρήθηκε χθες, ήδη στέλνει καθ' οδόν προς τον πλανήτη μας ένα ακόμα κύμα ακτινοβολίας, αυτή τη φορά αρκετά μεγαλύτερων διαστάσεων.
Το ισχυρό ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων του ηλιακού πλάσματος απειλεί να δημιουργήσει προβλήματα σε δορυφόρους, τηλεσκόπια σε τροχιά και σε διαστημικά σκάφη εντός του ηλιακού μας συστήματος, μάλλον όμως θα περάσει ''ξώφαλτσα'' από την ίδια τη Γη, σύμφωνα με τους επιστήμονες του διαστημικού κέντρου Goddard της NASA.
Τα ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του πλανήτη μας δεν φαίνεται να κινδυνεύουν. Οι επιστήμονες αναμένουν μόνο κάποιες μέτριες γεωμαγνητικές καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν έως αύριο.
Η έκρηξη υψηλής ενέργειας, που εκτόξευσε στο διάστημα με μεγάλη ταχύτητα υλικό από το ''στέμμα'' του ήλιου, ανήκει στην μεγαλύτερη δυνατή κατηγορία ''Χ'' με βάση τη σχετική επιστημονική ταξινόμηση (ανάλογη της κλίμακας ρίχτερ στους σεισμούς), με συνέπεια δορυφόροι, τηλεσκόπια και άλλα διαστημικά σκάφη να δεχτούν μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας, με όποιος κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα επιστημονικά όργανά τους.
Η νέα έκρηξη στον ήλιο είναι η δεύτερη της μέγιστης κατηγορίας ''Χ'' που λαμβάνει χώρα το 2012, γεγονός ενδεικτικό ότι ο ήλιος έχει ''ξυπνήσει'' πια για τα καλά από την πολυετή περίοδο ηρεμίας του. Η ηλιακή δραστηριότητα εμφανίζει ένα περιοδικό 11ετή κύκλο εξάρσεων και υφέσεων. Ο ήλιος βρίσκεται τώρα σχεδόν στο μέσο ενός ακόμα ηλιακού κύκλου και οδεύει για ένα νέο μέγιστο δραστηριότητας μέσα στο 2013, σύμφωνα με το Space.com.
H νέα ηλιακή έκρηξη σημειώθηκε σε μια τεράστια περιοχή του ήλιου, η οποία είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Ενεργοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου και αναμένεται να εμφανίσει συνεχιζόμενη δραστηριότητα και τις επόμενες μέρες.
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Βίντεο: Νύφη ξεγυμνώθηκε στο γάμο της!


Αξέχαστος θα μείνει ο γάμος για μια νύφη. Όχι επειδή ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της αλλά η πιο ντροπιαστική!
Όταν είσαι νύφη το μόνο που δεν σου περνά από το μυαλό είναι ότι θα σου φύγει το νυφικό και μείνεις με το εσώρουχο μπροστά στους συγγενείς και τα πεθερικά.
Όμως, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Στη Ρωσία μια νύφη καθώς περπατούσε στην εκκλησία για να παντρευτεί πάτησε με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της με αποτέλεσμα να φύγει το νυφικό και να μείνει με το (καυτό) εσώρουχό της.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί όμως το βίντεο έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Πηγή:cosmo.gr

1 εκατ. δολάρια σε όποιον αποκαλύψει ερωτικό σκάνδαλο πολιτικού

Ενα εκατομμύριο δολάρια προσφέρει ο βασιλιάς του πορνό Λάρι Φλιντ σε όποιον πληροφοριοδότη του δώσει πικάντικο θέμα με πρωταγωνιστή υψηλόβαθμο αξιωματούχο ή γερουσιαστή.
1 εκατ. δολάρια σε όποιον αποκαλύψει ερωτικό σκάνδαλο πολιτικού
"Εχετε πληροφορίες για απιστία, σεξουαλικό παράπτωμα, η υπόθεση διαφθοράς στην οποία να εμπλέκεται γερουσιαστής των ΗΠΑ, βουλευτής ή υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος;" αναγράφεται σε διαφημίσεις του περιοδικού Hustler που δημοσιεύτηκαν στο κυριακάτικο φύλλο της Washington Post.
H αγγελία εγγυάται την "εμπιστευτικότητα" της συναλλαγής ενώ όπως διαβεβαιώνεται ο αναγνώστης, αν οι πληροφορίες επαληθευτούν με αποδείξεις που θα προσκομιστούν ο Λάρι Φλιντ και το περιοδικό θα πληρώσουν έως ένα εκατομμύριο δολάρια μόλις δημοσιευτεί η ιστορία.
Ο Λάρι Φλιντ αρέσκεται σε τέτοιου είδους αγγελίες προσφέροντας χρήματα ή εργασία στην αυτοκρατορία πορνό του διαθέτει, μόλις ένα πρόσωπο ή ένα σκάνδαλο απασχολήσει την επικαιρότητα.
Πηγή:e-go.gr

Wikileaks: Έλληνας δημοσιογράφος «κοριός» της Stratfor και της CIA

CIA, Stratfor, wikileaks, Γιώργος Παπανδρέου, δημοσιογράφος, ενημέρωση, Κίνημα Α
Μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο της πληροφόρησης που έχουν οι αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks. Σύμφωνα με αυτή Ελληνας δημοσιογράφος ενημέρωνε και μάλιστα... κάνοντας υπερωρίες το αμερικανικό think tank Stratfor, που αποτελεί οργανισμό ταυτισμένο με τη CIA, το καλοκαίρι του 2011 για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Οπως αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα «Τα Νέα» συναγερμό σήμανε στη Stratfor η δραματική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός για το οποίο η εταιρεία απαίτησε 24ωρη ενημέρωση από τον Ελληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος, όπως προκύπτει από ηλεκτρονικά μηνύματα που αποκτήθηκαν από το Wikileaks, είναι δημοσιογράφος.
Στις 15/6/2011 Ελληνας πληροφοριοδότης, στον οποίο αποδίδεται η ιδιότητα «ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές» και μάλιστα χαρακτηρίζεται αξιόπιστος, στέλνει στην εταιρεία πληροφορίες για την κατάσταση που αλλάζει λεπτό προς λεπτό.
Ενημερώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη απεργία και πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς για «κάποιου είδους ευρύτερη συναίνεση».
«Θα επανέλθω», γράφει ο πληροφοριοδότης, «αλλά το σενάριο των εκλογών είναι επίσης στο προσκήνιο». Λίγο αργότερα ο πληροφοριοδότης δίνει νέο «σήμα».
Σύμφωνα με αυτό, ο Παπανδρέου έχει ρίξει στο τραπέζι την ιδέα της κυβέρνησης συνεργασίας ως ύστατη προσπάθεια. «Το προνόμιο μιας τέτοιας κυβέρνησης πιθανότατα να είναι μια επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων. Αλλά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση τώρα, πρώτα θα περάσουν κάποια μέτρα από τη Βουλή (ώστε να πάρουμε τα χρήματα) "κατ' αρχάς" και θα προσπαθήσουν να διαπραγματευθούν κάποια από τα μέτρα (φόρους κυρίως), προτείνοντας ένα διαφορετικό μείγμα», γράφει. Ο δημοσιογράφος τροφοδοτεί με πληροφορίες τους «χειριστές» του στη Stratfor επί 14-15 ώρες.
Σε άλλο ηλεκτρονικό του μήνυμα που στέλνει το βράδυ της ίδιας μέρας (15 Ιουνίου) σημειώνει ότι το σχέδιο συνεργασίας ναυάγησε και πως η κυβέρνηση θα ανασχηματιστεί την επόμενη μέρα. «Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης... Ριψοκίνδυνη υπόθεση... Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα. Οπως θα έχετε καταλάβει, αυτή είναι η ελληνική πολιτική, δεν μοιάζει με καμία! Το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα αυτού του μαϊμουδιάσματος δεν θα είναι καλό. Αλλά το ΔΝΤ υπονόησε σήμερα (μέσω των "Financial Times" και δικών μας πληροφοριών) ότι θα δώσει το δικό του μερίδιο της βοήθειας για την πέμπτη δόση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν», καταλήγει ο Ελληνας πληροφοριοδότης.
Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «κωδικοποιούν» οι αναλυτές τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών. Ενας από τους αναλυτές γράφει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο «Papa-C» (Παπακωνσταντίνου) φεύγει από τη θέση του, ενώ αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως «Papa-D».
Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο Ελληνας πληροφοριοδότης ενημερώνει για την αποχώρησή του από τον υπολογιστή ύστερα από 15 ώρες συνεχούς ροής πληροφόρησης και σημειώνει ότι κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άνθρωποι στο Σύνταγμα επί 22 ημέρες.
Καταλήγει δε: «Εχε στον νου σου την ευρύτερη εικόνα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάποιοι διεθνείς επενδυτές (τα hedge funds και, σύμφωνα με φήμες, ο Πόλσον) στοιχηματίζουν σε ένα ελληνικό ατύχημα και στην επιμόλυνση που θα ακολουθήσει».
Ο ίδιος επανέρχεται στο τέλος Ιουνίου για να ενημερώσει για τους «ύποπτους» αποσκίρτησης βουλευτές στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου στις 29 και 30 Ιουνίου αντιστοίχως.
Πηγή:iefimerida.gr

Ελλάδα: Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις

Διαβάστε γιατί σύμφωνα με τον Independent, η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.
Την επόμενη Πέμπτη, στις 8 Μαρτίου, το ήμισυ του παγκοσμίου πληθυσμού γιορτάζει. Είναι η 101η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας.
Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Όλα αυτά είναι όμως ιστορία... Τι γίνεται όμως σήμερα.
Μερικές από τις καταχωρήσεις στη λίστα με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γυναίκα, όπως παρουσιάζονται από τον Independent:
1. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα: Ισλανδία
Η Ισλανδία είναι η χώρα όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη ισότητα σε θέματα φύλων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα πολιτικής, της εργασίας και των δεικτών υγείας. Η χειρότερη είναι η Υεμένη και η πιο επικίνδυνη το Αφγανιστάν.
2. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα πολιτικός: Ρουάντα
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η Ρουάντα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο όπου οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 45 από τις 80 έδρες. Οι χειρότερες είναι η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, το Κατάρ, το Ομάν και το Μπελίσε, με καθόλου γυναίκες στο κοινοβούλιο.
3. Το καλύτερο μέρος να είσαι μητέρα: Νορβηγία
Η Νορβηγία έχει τη μικρότερη αναλογία μητρικής θνησιμότητας με έναν θάνατο στις 7.600 γεννήσεις, εξελιγμένες υποδομές και κρατική βοήθεια για τις μητέρες. Η χειρότερη χώρα σε αυτό τον τομέα είναι το Αφγανιστάν, όπου μία γυναίκα είναι 200 φορές πιθανότερο να πεθάνει στη διάρκεια της γέννας από ό,τι από σφαίρες ή βόμβες.
4. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα "αφεντικό": Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, με 45%. Το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρείται στην Ιαπωνία, όπου μόλις το 8% των διευθυντικών θέσεων αντιστοιχεί στις γυναίκες.
5. Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις: Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα για να γεννήσει μία γυναίκα, με μόλις έναν θάνατο βρέφους ανά 31.800 τοκετούς. Η Βρετανία βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ το χειρότερο μέρος είναι το Νότιο Σουδάν, αφού διαθέτει λιγότερες από 20 μαίες σε όλη την επικράτειά του.
6. Το καλύτερο μέρος για να κερδίσεις χρήματα: Λουξεμβούργο
Το μικρό κράτος μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Νορβηγία στο μέσο εισόδημα, αλλά στο Λουξεμβούργο οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα ίδια χρήματα με τους άνδρες. Η χειρότερη χώρα σε αυτόν τον τομέα είναι η Σαουδική Αραβία, με τις γυναίκες να κερδίζουν μόλις 7.157 δολάρια σε σχέση με τα 36.727 των ανδρών.
7. Το καλύτερο μέρος να πας στο πανεπιστήμιο: Κατάρ
Στο Κατάρ μία γυναίκα είναι έξι φορές πιθανότερο να γραφτεί στο πανεπιστήμιο από έναν άνδρα. Η χειρότερη χώρα για τις γυναίκες στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι το Τσαντ όπου στοπανεπιστήμιοεγγράφονται τρεις φορές περισσότεροι άνδρες από γυναίκες.
8. Το καλύτερο μέρος για μακροζωία: Ιαπωνία
Η Ιαπωνία έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των γυναικών (87 χρόνια), "κατατροπώνοντας" τους άνδρες κατά επτά χρόνια. Το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες παρατηρείται στο Λεσότο (48), όπου κατά μέσον όρο ζουν δύο χρόνια λιγότερο από τους άνδρες.
9. Το καλύτερο μέρος για να πάρεις διαζύγιο: Γκουάμ
Το μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων στον κόσμο και η Γουατεμάλα τα χαμηλότερα.
10. Το καλύτερο μέρος για τις γυναίκες οδηγούς: Ινδία
Το Νέο Δελχί είναι η χώρα όπου οι γυναίκες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν τον κυριαρχούμενο από άνδρες κόσμο των οδηγών ταξί. Στη χώρα λειτουργεί η πρώτη υπηρεσία ραδιοταξί με οδηγούς αποκλειστικά γυναίκες. Η χειρότερη χώρα είναι η Σαουδική Αραβία, η μοναδική στον κόσμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν.
Πηγή:news247.gr

Οι πιο «αφιλόξενες» πόλεις του πλανήτη

Επειδή έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε δεδομένο (και κακώς!), πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όσα για εμάς είναι αυτονόητα για άλλους ανθρώπους είναι απλώς ένα… άπιαστο όνειρο! Για παράδειγμα, τώρα που διαβάζετε όλα αυτά κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεστε σε σχετική άνεση, δεν χρειάζεται να φοράτε αναπνευστική συσκευή για να κυκλοφορήσετε στο δρόμο(!) ούτε πολλά ρούχα γιατί το κρύο είναι δυσβάσταχτο, ούτε ακόμη να ζείτε με το φόβο ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που καταπιέζει τον πληθυσμό του! Όλα αυτά και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά σκιαγραφούν μερικές από τις πιο αφιλόξενες χώρες του κόσμου, που -αν μη τι άλλο- οφείλουμε να τις γνωρίζουμε για να μη δείχνουμε στο μέλλον αχαριστία σε όσα μας προσφέρονται απλόχερα και -το σημαντικότερο- να μη θεωρούμε τίποτα από όσα απολαμβάνουμε ως δεδομένο… Η ακόλουθη λίστα, ομολογώ, έχει πολλά να μας πει:
1. Yakutsk, Σιβηρία
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Είναι η πιο κρύα πόλη στον πλανήτη, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -50°C. Οι χειμώνες κρατούν πολύ και είναι παγωμένοι, με μόλις δεκαπέντε ώρες ηλιοφάνειας ολόκληρο το Δεκέμβριο, κατά το χρόνο που πέρασε!
2. Grozny, Δημοκρατία της Τσετσενίας, Ρωσία
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Η πόλη αυτή έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τα πολλά κύματα των βομβαρδισμών και τη βία. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όσοι γλίτωσαν ζουν μέσα σε εγκαταλειμμένα κτίρια χωρίς νερό, θέρμανση ή ηλεκτρισμό. Παράνομη εξόρυξη πετρελαίου λαμβάνει χώρα σε διάφορα τμήματα της πόλης, την οποία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ονομάζει ως την «πιο κατεστραμμένη πόλη στη γη».
3. Βαγδάτη, Ιράκ
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Είναι μια ρημαγμένη πόλη όπου οι εκρήξεις, οι ανατινάξεις και οι σκοτωμοί βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, με πρωταρχικούς στόχους τους Δυτικούς που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, επιθέσεις αυτοκτονίας και εκατοντάδες τραυματίες συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό μιας πόλης που «σβήνει» σιγά σιγά κάτω από τα χαλάσματα, τις ριπές των όπλων και τις βόμβες…
4. Τσερνομπίλ, Ουκρανία
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Ένας εγκαταλειμμένος πυρηνικός σταθμός, αρκετή ραδιενέργεια, μερικά από τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνων στον κόσμο, παραμορφωμένα παιδιά, η αίσθηση της φθοράς είναι μόνο μερικές από τις «παρατεταμένες» υπενθυμίσεις ότι ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης αυτής δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Το σκηνικό δραματικό και ο αέρας παγωμένος σε μια πόλη «φάντασμα» του εαυτού της, που διαρκώς θα θυμίζει σε όλους μας τις τραγικές συνέπειες ενός ανθρώπινου λάθους!
5. Dallol, Αιθιοπία
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Η ζέστη είναι αποπνιχτική, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται πολύ δύσκολες. Το Dallol κατέχει το ρεκόρ για την υψηλότερη μέση θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ σε κατοικημένη περιοχή του πλανήτη (34°C κατά τη διάρκεια ενός έτους).
6. Norilsk, Σιβηρία
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Η απουσία των δέντρων εξαιτίας της υπερβολικής ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτήν τη βορειότερη πόλη της Σιβηρίας! Στο Norilsk έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του θείου σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η απουσία πρασίνου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τοξική βροχή αλλά στα δηλητήρια που απελευθερώνονται στον αέρα κάθε χρόνο εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή.
7. Νταρφούρ, Σουδάν
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Ασταμάτητες συγκρούσεις που εκτείνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες ζωών αλλά και στη δημιουργία εκατομμυρίων προσφύγων. Από το 2003, περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «εκτοπιστεί» από τα σπίτια τους και ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων, που θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη γη από άποψη βιασμών και εκδήλωσης σωματικής βίας.
8. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Είναι η πιο μολυσμένη πόλη της γης, καθώς υπήρξε το επίκεντρο της σοβιετικής βιομηχανίας χημικών για πολλές δεκαετίες. Πολλά προβλήματα υγείας, γενετικές ανωμαλίες αλλά και ποσοστά καρκίνου κατά 50% υψηλότερα από το μέσο όρο ταλαιπωρούν τους κατοίκους και καθιστούν το Μπακού το λιγότερο αφιλόξενο!
9. Νησί Vozrozhdeniya, Καζακστάν / Ουζμπεκιστάν
perierga.gr - Οι πιο "αφιλόξενες" πόλεις του πλανήτη
Βρίσκεται στη λίμνη Αράλη και είναι πλέον ένα είδος χερσονήσου (και όχι νησί), την οποία μοιράζονται από κοινού το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Για πολλά χρόνια (πάνω από 50) υπήρξε τόπος όπου η Ρωσία έκανε διάφορα πειράματα βιολογικών όπλων, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να έχει μολυνθεί ανεπανόρθωτα, κυρίως με άνθρακα, αποτελώντας το πιο «δολοφονικό» μέρος του πλανήτη. Γνωστό και με την ονομασία «Νησί του Άνθρακα», εγκαταλείφθηκε πλήρως τη δεκαετία του ’90 από τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους όταν η πανούκλα, ο ιός Έμπολα και άλλες ασθένειες «θέριζαν» κυριολεκτικά τον πληθυσμό.
Πηγή:perierga.gr