Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Tελικά, πόση ώρα θέλει μια γυναίκα για να ετοιμαστεί;

"Σε 5 λεπτά είμαι έτοιμη!" Ποια γυναίκα το έχει πει και το έχει τηρήσει με απόλυτη ακρίβεια; Εντάξει, όλο και κάποια θα υπάρχει! Το σίγουρο όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θέλει το χρόνο της, για μια περιποιημένη έξοδο, ο οποίος αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από ένα μισάωρο...
Yπάρχουν πολλές κατηγορίες γυναικών, αλλά προς διευκόλυνση όλων θα τις χωρίζουμε σε δύο: Σε αυτές που θέλουν -πράγματι- μισή ώρα για να ετοιμαστούν και σε αυτές που θέλουν μισή ώρα μόνο μέσα στο μπάνιο. Και άλλη μισή να βαφτούν και άλλη μισή να βρουν τι να φορέσουν... Και κάπου εκεί χάνεται το μέτρημα!
Πάντα όμως υπάρχει η χρυσή τομή, ο μέσος όρος ή αλλιώς η τρίτη - πιο συνηθισμένη- κατηγορία. Οι γυναίκες λοιπόν συνήθως ξοδεύουν γύρω στη μισή ώρα για το λούσιμο και το μπάνιο, άλλα 15 λεπτά και να την περιποίηση των μαλλιών τους, ενώ ακολουθούν ακόμη 20 λεπτά για το μακιγιάζ και γύρω στα 15 λεπτά για να βρουν τι θα φορέσουν. Μαζί με το ντύσιμο και τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα κρατήσουν άλλο ένα δεκάλεπτο, το σύνολο φτάνει αισίως στη μιάμιση ώρα.
Σύμφωνα μάλιστα με επιστημονική έρευνα που είχε δημοσιευθεί στο παρελθόν στη βρετανική telegraph, οι γυναίκες ξοδέυουν 123 μέρες από τη ζωή τους, ή αλλιώς 3.276 ώρες ώστε να ετοιμαστούν για μια βραδινή έξοδο. (Οι άντρες αφιερώνουν μόλις 1.092 ώρες συνολικά σε όλη τους τη ζωή!)
Ωστόσο, το αιώνιο πρόβλημα εκατομμυρίων γυναικών,-ο χρόνος μπροστά στον καθρέφτη που καταλήγει σε εύλογη μουρμούρα του άλλου φύλου-, έχει την εξήγησή του.
Οι γυναίκες, όπως και να το κάνουμε, έχουν πιο πολλά "μέτωπα" που πρέπει να καλύψουν.
Μακριά μαλλιά, ή και κοντά αλλά που χρήζουν περιποίησης, νύχια, αποτρίχωση, μακιγιάζ. Για όλα αυτά που... οι άντρες χρειάζονται μηδέν λεπτά, (άντε πέντε, αν μετρήσουμε τα μαλλιά), η γυναικεία αφεντιά θέλει τουλάχιστον από ένα 15λεπτο για κάθε διαδικασία. Αν προστεθεί και το μπάνιο, το χρονόμετρο θα γράψει λίγο παραπάνω!
Είναι προφανές πως η παραπάνω ώρα (ή καλύτερα ώρες) δεν είναι απαραίτητη σε κάθε γυναικεία έξοδο, αφού όλες κάποιες στιγμές της ζωής τους έχουν αποδείξει στον εαυτό τους, αλλά και σε όσους τις περίμεναν, οτι μπορεί να είναι έτοιμες  και "φυσικές" σε μόλις ένα 15λεπτό ή και λιγότερο.
Όπως και να χει, αντρικέ πληθυσμέ, λίγη υπομονή, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! Πηγή:cosmo.gr

Βρήκαν πλανήτη που είναι φτιαγμένος από διαμάντια!

           
Ένα διαμάντι που θα ονειρεύονταν εκατομμύρια γυναίκες αλλά δύσκολα θα μπορούσαν να το... φορέσουν!
Αστρονόμοι του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πιστεύουν οτι ανακάλυψαν έναν πλανήτη ο οποίος είναι όλος φτιαγμένος από διαμάντια.
Ο πλανήτης δεν είναι πολύ μεγάλος. Εχει πέντε φορές την διάμετρο της Γης, δηλαδή, είναι το μεγαλύτερο διαμάντι του σύμπαντος...
Πηγή:pathfinder.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ερχονται 183.000 λουκέτα και 250.000 απολύσεις

Μαίνεται η... βροχή των "λουκέτων" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αν και με μικρότερη ένταση, κι αυτό επειδή σε μεγάλο βαθμό το ξεσκαρτάρισμα έχει γίνει στην αγορά.
Ερχονται 183.000 λουκέτα και 250.000 απολύσεις
Μαίνεται η... βροχή των "λουκέτων" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αν και με μικρότερη ένταση, κι αυτό επειδή σε μεγάλο βαθμό το ξεσκαρτάρισμα έχει γίνει στην αγορά.
Αυτό δείχνει η εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε 1.200 επιχειρήσεις την οποία διενήργησε η εταιρεία Marc Α.Ε. Οπως προκύπτει, στο επόμενο δωδεκάμηνο θα βάλουν "λουκέτο" 183.000 επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι 100.000 μέχρι το τέλος του χρόνου) και θα χαθούν 250.000 θέσεις απασχόλησης.
Συνολικά 373.000 μικρομεσαίοι θέτουν ερωτηματικά για το αν θα κλείσουν ή όχι, ήτοι το 44,5% του δείγματος. Τα μεγέθη είναι μειωμένα σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου, οπότε και ο προβληματισμός υπήρχε για 440.000 επιχειρήσεις, ήτοι 52,7%. Με αυτό το δεδομένο βρίσκονται σε κίνδυνο 250.000 θέσεις απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί). Σε ό,τι αφορά τις θέσεις μισθωτής εργασίας, εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα χαθούν 134.000, κι ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους έμειναν χωρίς δουλειά 88.000 και το 2010 189.000.
Οι επιχειρήσεις που μένουν, θα δώσουν... υπέρ πάντων αγώνα για να μείνουν στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό το συμπέρασμα της έρευνας ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τρεις στους 10 επιχειρηματίες θα μειώσουν με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας. Η αντίστοιχη αναλογία στο πρώτο εξάμηνο ήταν δύο στους 10.
Η "βόμβα", όμως, που απειλεί την αγορά είναι οι ακάλυπτες επιταγές. Η έρευνα δείχνει πως το 57% των επιχειρηματιών (έξι στους δέκα) έχουν στα χέρια τους επιταγές που δεν έχουν καλυφθεί αλλά δεν τις έχουν σφραγίσει. Αυτές πλησιάζουν εκείνες που έχουν σφραγιστεί και είναι περίπου τέσσερις στις δέκα.Πηγή:e-go.gr

Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς από το τιμόνι της Apple

Ιδιοφυής, κατά πολλούς δεσποτικός, ο Τζομπς έφερε επανάσταση σε όποιον τομέα άγγιζε και οδήγησε την Apple στην κορυφή

Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, από τη διοίκηση της Apple ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς. Ο Τζομπς ανέφερε πως αποχωρεί μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, προκαλώντας ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον τεχνολογικό κολοσσό θα αναλάβει ο Τιμ Κουκ, το μέχρι πρότινος νούμερο 2 στη διοίκηση της Apple. Ο Κουκ αντικαθιστούσε ουσιαστικά τον 56χρονο Τζομπς ήδη από τις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελευταίος είχε πάρει αναρρωτική άδεια.
O Τζομπς, γνωστός τόσο για την ιδιοφυία του και το δύσκολο του χαρακτήρα του όσο και την «δεσποτική», κατά πολλούς, ηγεσία του που έκανε την Apple μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, παλεύει με τον καρκίνο και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά την μεταμόσχευση ήπατος στην οποία έχει υποβληθεί.
«Πάντοτε έλεγα πως εάν κάποια ημέρα δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου, θα ήμουν ο πρώτος που θα το ομολογούσα» ανέφερε στη σύντομη ανακοίνωσή του ο Τζομπς, λέγοντας «πως, δυστυχώς, η ημέρα αυτή έφτασε».
Η δήλωση όμως, που δεν ανέφερε ουσιαστικά τίποτε για την κατάσταση της υγείας του, έχει προκαλέσει ανησυχία και εικασίες μέσα στους «iFans».Πηγή:pathfinder.gr

Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ για τον Ολυμπιακό

Από τους... αδυνάτους ο Ολυμπιακός πήρε τον πιο δυνατό με την Ντόρτμουντ να... χαλάει τον όμιλο που είχαν φτιάξει Άρσεναλ και Μαρσέιγ. Ανοικτός σε όλα τα ενδεχόμενα και επικίνδυνος ο 6ος όμιλος.
H Μπορούσια Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια Γερμανίας, η πιο δύσκολη αντίπαλος, δηλαδή, από το γκρουπ των αδυνάτων, δεν άρεσε και τόσο πολύ στον Ολυμπιακό, που είχε μάθει νωρίτερα ότι θα αντιμετωπίσει Άρσεναλ και Μαρσέιγ.
 Το γκρουπ είναι πολύ δυνατό και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος για να περάσει στην επόμενη φάση.
Τα ονόματα των αντιπάλων είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν μεγάλα λόγια. Ο Ολυμπιακός θα δώσει μάχη. Ακόμη και για την 3η θέση, όμως, που οδηγεί στο Europa League, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είναι σε θέση να περάσουν στους "16".
 Η Άρσεναλ, χωρίς τον Φάμπρεγας, μπορεί να μην είναι στις ...καλύτερές της  μέρες, καθώς έχει ξεκινήσει με το αριστερό το αγγλικό πρωτάθλημα, κόντρα στην Ουντινέζε, όμως, απέδειξε ότι "μετράει" σαν όνομα στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς διαθέτει ειδικό βάρος, κύρος και βέβαια έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη, τον Αρσέν Βενγκέρ. Οι μονομαχίες των δυο ομάδων πριν από δυο χρόνια είναι νωπές.
 Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Καραϊσκάκη (1-0 με γκολ του Λεονάρντο) και είχε ηττηθεί 2-0 στο Εμιρέιτς με ... ηρωική εμφάνιση από τον Αντώνη Νικοπολίδη. Γκάνερς και "ερυθρόλευκοι" ωστόσο είχαν περάσει χέρι-χέρι
 Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας, Μαρσέιγ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μετά από 17 χρόνια. Κι αυτή δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά το γαλλικό πρωτάθλημα καθώς μέχρι στιγμής μετράει τρεις ισοπαλίες στο σαμπιονά, παραμένει, ωστόσο, μια υπολογίσιμη δύναμη που κανείς δεν μπορεί να την πάρει  αψήφιστα. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για τον ...Ολυμπιακό της Μασαλίας.
 Όσο για την Μπορούσια; Κράτησε σχεδόν το ίδιο ρόστερ, με το οποίο πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στη Γερμανία, έχει μια δαιμονισμένη έδρα (Βεστφάλεν) και πολύ ενθουσιασμό, να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη. Φέτος έχει ξεκινήσει την Μπουντεσλίγκα με 2 νίκες και 1 ήττα.

Group A: Μπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι

Group B: Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ, Τράμζοσπορ

Group C: Μάντσεστερ Γιουν., Μπενφίκα, Βασιλεία, Οτελούλ

Group D: Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Άγιαξ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Group E: Τσέλσι, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Γκενκ

Group F: Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ολυμπιακός,  Ντόρτμουντ

Group G: Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ, ΑΠΟΕΛ

Group H: Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Μπάτε, Πλζεν
Πηγή:sport24.gr

Τον έψαχναν νέο, τον βρήκαν παππού

Η επιθυμία της μητέρας του να επικοινωνήσει μαζί του πριν πεθάνει πρόδωσε δραπέτη που διέφευγε για 36 χρόνια. Διαβάστε την απίθανη ιστορία του William Asher
Δραπέτη που διέφευγε για 36 ολόκληρα χρόνια εντόπισαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, αφού χρησιμοποίησαν το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων της μητέρας του.
Ο William Walter Asher III, 66 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση αφού συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στην πόλη Salida του Colorado.
Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονισμού και Αποκατάστασης, ο Asher είχε καταδικαστεί εφτά φορές ισόβια αφού κατά τη διάρκεια ληστείας σε μπαρ του Σαν Φρανσίσκο πυροβόλησε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον μπάρμαν, το 1966.
Με στοιχεία του FBI, o Asher κατοικούσε βόρεια του Καναδά, όπου με το όνομα David Donald Mcfee εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και τελικά χώρισε από τη σύζυγό του η οποία δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει τις καναδικές αρχές και το FBI να εντοπίσουν τον Asher.
Λίγο πριν το θάνατό της η μητέρα του, ζήτησε από διάφορα μέλη της οικογένειας να τη βοηθήσουν να επικοινωνήσει με τον "μυστικό" του αριθμό" σύμφωνα με το FBI.
Με αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές συνέλλεξαν τα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων από ανθρώπους που φέρονταν  να είχαν βοηθήσει τη μητέρα του να επικοινωνήσει με τον Asher.
Έτσι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι που ανήκε σε έναν άνδρα  ονόματι Garry Donald Webb , του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν με αυτά του Asher.
Ο Asher παραδέχτηκε τελικά την ταυτότητα του. Η γυναίκα με την οποία συζούσε για δέκα χρόνια αγνοούσε το γεγονός ότι ήταν δραπέτης.
Τώρα κρατείται στις στις φυλακές Sierra στο Jamestown και αντιμετωπίζει κατηγορίες  σχετικά με την απόδρασή του.Πηγή:news247.gr

Συλλέκτης κλήσεων

Πάνω από 100 κλήσεις έχει μαζέψει ο Ιβάν Ζάντκοβιτς. Οδηγεί 25 χρόνια χωρίς δίπλωμα και χρωστά στο κράτος 11.000 ευρώ

Ένα ιδιότυπο ρεκόρ κατέχει ο Ίβαν Ζάντκοβιτς από την Μπάνια Λούκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς οφείλει στο κράτος 11.000 ευρώ από πρόστιμα για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τα οποία ποτέ δεν πληρώνει.
Ο Ίβαν Ζάντκοβιτς, σύμφωνα με ΜΜΕ της Μπάνια Λούκα, εδώ και 25 χρόνια οδηγεί αυτοκίνητο και μηχανή χωρίς δίπλωμα οδήγησης, επειδή δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις.
Αυτό δεν τον εμποδίζει να οδηγεί νοικιασμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, με τα οποία έχει προβεί σε πολυάριθμες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Μέχρι σήμερα έχει συλλέξει 107 κλήσεις για παραβάσεις και έχει συμπληρώσει τόσους βαθμούς ποινής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.
Σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις της Βοσνίας, το κράτος θα μπορούσε να προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ζάντκοβιτς, αλλά επειδή δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του, θα πρέπει να περάσει 238 μέρες στη φυλακή.Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πώς 33χρονος έκλεψε 55.000$ μέσω Facebook

Πώς 33χρονος έκλεψε 55.000$ μέσω Facebook
Με το θέμα της κλοπής προσωπικών μας δεδομένων έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά επειδή δε θέλω να σε κουράσω, σήμερα θα το εξετάσουμε από διαφορετική οπτική γωνία.
"Μαθήματα", λοιπόν, παρέδωσε ένας 33χρονος για το πώς μπορεί να κλέψει κάποιος online 55 χιλιάδες δολάρια και για την ακρίβεια, δεδομένου ότι όλα διαδραματίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, 35 χιλιάδες λίρες.
Ο 33χρονος Λέιν Γουντ από το Νιούκαστλ έκλεψε το παραπάνω ποσό από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γειτόνων, των οποίων τους κωδικούς έσπασε από προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία που οι ίδιοι πόσταραν στα προφίλ τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook και Friends Reunited.
Τώρα θα μου πεις, δεδομένου ότι κανείς δεν ανεβάζει τους κωδικούς πρόσβασης στο προφίλ του, πώς το έκανε αυτό; Καταρχάς έκανε όλα του τα υποψήφια θύματα φίλους του στο Facebook, συγκεντρώνοντας από τα προφίλ τους όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε, ώστε να τις χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εν λόγω ατόμων. Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε ότι παρακολουθούσε συνεχώς την αλληλογραφία τους για να συγκεντρώνει ακόμη περισσότερο υλικό.
Δηλώνοντας, λοιπόν, στο σύστημα ότι έχει ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, καλούνταν να απαντήσει στις γνωστές σε όλους μας ερωτήσεις ασφαλείας, οι οποίες σχεδόν πάντα σχετίζονται με ημερομηνίες γέννησης, όνομα μητέρας, σχολείο, κατοικίδιο, όλες πληροφορίες που πολύς κόσμος έχει αναρτημένες στο προφίλ του στο Facebook κι έτσι ο Λέιν ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε εν τέλει να αποκτήσει πρόσβαση και να κλέψει χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς των γειτόνων του. Βέβαια, για να το πετύχει αυτό, περνούσε 18 ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του και μέσα στο Facebook, μια εξάρτηση θα την έπαθε από αυτό, δεν μπορεί.
Το λάθος που έκανε κι οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης του ήταν να μεταφέρει 1.500 λίρες από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός γείτονά του σε δικό του λογαριασμό το Νοέμβριο του 2009. Το θύμα ειδοποιήθηκε από την τράπεζα για τη μεταφορά, φυσικά είχε πλήρη άγνοια, κάλεσε την αστυνομία κι αποκαλύφθηκαν όλα.
Ο Γουντ δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση.Πηγή:e-go.gr


6 μύθοι + το "παντεσπάνι" που στιγμάτισαν τη Μαρία Αντουανέτα


Η Μαρία Αντουανέτα, τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας, έμεινε γνωστή στην Ιστορία, μεταξύ άλλων, για συνήθειες, εκφράσεις και τον προκλητικό τρόπο ζωής της, που δεν υιοθέτησε, δεν είπε και δεν έζησε ποτέ.
Στο βιβλίο της με τίτλο "Busting Marie Antoinette Myths: 7 Things She Never Did", η συγγραφέρας Juliet Grey υπεραμύνεται του μεγαλύτερου "θύματος", όπως τη χαρακτηρίζει, της Γαλλικής Επανάστασης.
"Δεδομένου ότι την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές και η Μαρία Αντουανέτα ήταν το μεγαλύτερο θύμα της Γαλλικής Επανάστασης, η συντριπτική πλειοψηφία των πληροφοριών, που έγιναν γνωστές για εκείνη, βρίσκονται κάπου μεταξύ ασύλληπτης υπερβολής και εξωπραγματικών ψεμάτων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους τη γυναίκα που έγινε η Μαρία Αντουανέτα ως μία υπερφίαλη γυναίκα, που ευθύνεται για τη Γαλλική Επανάσταση. Η αλήθεια όμως πίσω από την προπαγάνδα, είναι πολύ διαφορετική", γράφει η συγγραφέας, παραθέτοντας 7 μύθους που ακολουθούν τη Μαρία Αντουανέτα μέχρι σήμερα και  δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα.
1- "Ας φάνε παντεσπάνι"
Μια από τις πλέον δημοφιλείς "ατάκες" ιστορικών προσώπων που έγραψαν ιστορία και αποδίδεται κατά τη συγγραφέα, λανθασμένα στη Μαρία Αντουανέτα, που ήταν στην πραγματικότητα πολύ γενναιόδωρη απέναντι στους πολίτες της Γαλλίας.
Η πραγματική μάλιστα διατύπωση της φράσης ήταν "Qu'ils mangent de la brioche" - "Ας φάνε brioche" - και όχι παντεσπάνι - και κατά πάσα πιθανότητα ειπώθηκε από τη Μαρία Τερέζα Αντωνία Ραφαέλα (1726 - 1746), κόρη του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου Ε' και της Ελισσάβετ Φαρνέζε.
2- Δεν ήταν ξανθιά
Παρότι έτσι απεικονίζεται στα πορτρέτα που έχουν δημιουργηθεί και στα βιβλία που έχουν γραφτεί για εκείνη, στην πραγματικότητα η Μαρία Αντουανέτα ήταν κοκκινομάλλα.
Και πώς είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αυτό; Η μεγαλύτερη εχθρός της στο δικαστήριο, η Madame du Barry, ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ', περιφρονητικά την αποκαλούσε "μικρή κοκκινομάλλα".
3- Δεν ήταν Γαλλίδα
Η Μαρία Αντουανέτα ήταν η μικρότερη κόρη και το 15ο από τα 16 παιδιά της Μαρίας Θηρεσίας και του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α' της Αυστρίας.
Ο γάμος της το Μάιο του 1770 με τον 15χρονο τότε Λουδοβίκο Αύγουστο, εγγονό του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ' και μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ΄της Γαλλίας, συνήφθη με "σκοπό" να μετριάσει την εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών, που κρατούσε 950 χρόνια.
Δυστυχώς όμως για εκείνη, ως "ξένο σώμα" στη Γαλλία, έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για κάθε συμφορά, που έβρισκε τη χώρα.
4- Δεν ήταν το fashion victim που χρεοκόπησε τη Γαλλία
Παρότι και αυτός ο "ρόλος" της αποδόθηκε ήδη από το 1786, λόγω του πάθους της για τη μόδα και τα ξενόφερτα "λούσα", δεν ήταν ο λόγος που οδήγησε στην κατάρρευση της γαλλικής οικονομίας και το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης, το 1789.
Η Γαλλία είχε χρεοκοπήσει πολύ πριν τον ερχομό της, σύμφωνα με το βιβλίο, με το βασίλειο να βυθίζεται ακόμα βαθύτερα στα χρέη του, όταν ο σύζυγός της συμφώνησε να προσφέρει σημαντικό κεφάλαιο στους Αμερικανούς αποίκους, κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.
5- Δεν το "έπαιζε" αγρότισσα
Μία φωτογραφία εποχής απεικονίζει τη Μαρία Αντουανέτα ξαπλωμένη στο έδαφος εξοχικής κατοικίας, που η ίδια ζήτησε να δημιουργηθεί στις Βερσαλλίες, να το "παίζει" αγρότισσα, όπως υπαινισσόταν και ο τίτλος της φωτογραφίας.
Η Μαρία Αντουανέτα, σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου, ήταν στην πραγματικότητα πολύ δοτική και είχε ζητήσει την κατασκευή ενός μικρού χωριού, όπου θα χτίζονταν αντίστοιχα σπιτάκια και θα αποτελούσε τον τόπο διαμονής και εργασίας για πολλούς αγρότες και τις οικογένειές τους.
6- Δεν ήταν "πολλά υποσχόμενη" ερωτικά
Μέχρι και σήμερα, την ακολουθεί ο μύθος, ότι ήταν πολύ δραστήρια στον ερωτικό τομέα, αλλάζοντας συχνά ερωτικούς συντρόφους.
Στην πραγματικότητα όμως, έμεινε παρθένα μέχρι και τα πρώτα 7 χρόνια του γάμου της με το Λουδοβίκο ΙΣΤ'. Ο πραγματικός γάμος τους τελέστηκε στις 16 Μαΐου του 1770 και η σχέση τους ολοκληρώθηκε στις 22 Αυγούστου του 1777.
7- Δεν ήταν η δύναμη πίσω από το θρόνο
Στις 19 Απριλίου του 1970, έγινε ο "πρώτος" γάμος στην Βιέννη. Τις επόμενες ημέρες προετοιμάστηκε η αναχώρηση της μέλλουσας βασίλισσας και η μητέρα της, Μαρία Θηρεσία, καθησύχαζε την κόρη της που έκλαιγε συνεχώς.
Το 14χρονο κορίτσι αποχαιρέτησε την οικογένειά της και αναχώρησε για το πολυτελές ανάκτορο των Βερσαλλιών.
Στις 16 Μαΐου έγινε ο πραγματικός γάμος της με τον μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ΄στις Βερσαλλίες και η νέα βασίλισσα παρουσιάστηκε στην γαλλική βασιλική αυλή.
Έκτοτε, ήταν μία μαριονέτα στα χέρια του συζύγου της, τη συμπεριφορά του οποίου δεν μπορούσε να ελέγξει.
Η ίδια δεν είχε την "άδεια" του Λουδοβίκου να εκφράζει ή έστω να έχει άποψη πολιτική, ενώ παρά τις προσπάθειές της να τον πείσει να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δεν τα κατάφερε, με αποκορύφωμα, να κατηγορείται για κάθε "αρρώστια" της γαλλικής κοινωνίας.Πηγή:cosmo.gr

Κλείνει το διάσημο "Travel Book Shop" του Notting Hill

Ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας, που αποτέλεσε τη "βάση" για μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της κατηγορίας της, το "Notting Hill", κατεβάζει ρολά. (vid)
Το περί ου ο λόγος βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στο Notting Hill, στο δυτικό Λονδίνο, ενέπνευσε τους δημιουργούς της ρομαντικής comedy, στην οποία ο πρωταγωνιστής και ιδιοκτήτης του, Hugh Grant, συνάντησε και ερωτεύτηκε μία διάσημη ηθοποιό του Hollywood, που υποδύεται η Julia Roberts.
Ωστόσο, παρότι έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της Βρετανίας, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του, θα αναγκαστούν λόγω οικονομικής κρίσης να το κλείσουν, μετά από 32 χρόνια λειτουργίας.
Για τη διάσωση του βιβλιοπωλείου, μία ομάδα συγγραφέων με επικεφαλής την 30χρονη ποιήτρια και εκδότρια του περιοδικού GQ, Olivia Cole, προσφέρθηκε να εργαστεί αφιλοκερδώς, μοιράζοντας κάρτες σε τουρίστες και επισκέπτες, που αναδεικνύουν την "ιδιαίτερη παράδοσή" του.
Ο ηθοποιός Alec Baldwin, που υποδύεται στην ταινία το σύντροφο της Julia Roberts, αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια, αναρτώντας στο προφίλ του στο Twitter, το εξής μήνυμα:
"Άσχημα νέα για το αγαπημένο βιβλιοπωλείο του Notting Hill. Πρέπει να σώσουμε το "Travel Book Shop!!!"
Το βιβλιοπωλείο ιδρύθηκε το 1979 και πωλείται από το σημερινό ιδιοκτήτη του, Simon Gaul, που αδυνατεί να το συντηρεί, μετά και την άρνηση των παιδιών του, να αναλάβουν την επιχείρηση.
Σε μηνύματα που ανάρτησε στο Twitter και το Facebook ο ιδιοκτήτης του, προανήγγειλε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου, καλώντας όσους ενδιαφέρονται, να αγοράσουν τα βιβλία που έχουν απομείνει.

Πηγή:cosmo.gr

Αύξηση θητείας τον Νοέμβριο

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες στον στρατό ξηράς. Κερδίζει έδαφος η υποχρεωτική στράτευση αμέσως μετά το Λύκειο. Στείλτε μας την άποψή σας
Τον προσεχή Νοέμβριο ή το αργότερο με την πρώτη σειρά του 2012, τοποθετείται η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, από 9 σε 12 μήνες.
Βασική αιτία το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και το οποίο μπλόκαρε τις νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.). Επίσης, προωθούνται απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που ολοκλήρωσαν τον επταετή κύκλο παρουσίας τους στο στράτευμα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον δημιουργείται οξύ πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων με την επαναφορά της θητείας στον στρατό στους 12 μήνες (όπως στην Αεροπορία και στο Ναυτικό), να είναι μονόδρομος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Δημοκρατία", η εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, παραδόθηκε ήδη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της στρατιωτικής θητείας, υπάρχει μια σκέψη που κερδίζει έδαφος και που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Αυτή είναι η υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 χρόνια, αμέσως μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Λύκειο και αφού θα έχουν δώσει εξετάσεις για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα με το συγκεκριμένο μέτρο, προσδοκάται ο περιορισμός των φαινομένων φυγοστρατίας και την άμεση άνοδο του ποσοστού επάνδρωσης των μονάδων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των ανυπότακτων φτάνει τους 18.000 άνδρες, ενώ περίπου 15% είναι το ποσοστό των στρατεύσιμων που διαπιστώνεται ότι παίρνουν αναβολή λόγω των σπουδών και τελικά δεν προσέρχονται ποτέ για κατάταξη.Πηγή:news247.gr

Λονδίνο - Νέα Υόρκη με τρένο!

Το μεγαλύτερο οδικό έργο όλων των εποχών που θα αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη. Η επέκταση του υπερσιβηρικού προς ανατολικάς και δυσμάς, ενώνοντας το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη!
Τι θα λέγατε για ένα  ταξίδι με το τρένο από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη διασχίζοντας την Σιβηρία τον Βερίγγειο πορθμό και την Αλάσκα; Μπορεί   να φαίνεται σαν ένα μακρινό όνειρο για όσους αναζητούν τις  απόλυτες  διακοπές των σιδηροδρόμων αλλά η ιδία του Τσάρου Νικολάου του Δεύτερου που την ονειρεύτηκε το 1905 θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη τριακονταετία.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα δαπανηθούν περί τα εξήντα δισεκατομμύρια δολάρια για να διανοιχτεί το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ μέχρι σήμερα στον κόσμο μήκους 103 χιλιομέτρων, υπεδιπλασιό αυτού που συνδέει το Κάλε της Γαλλίας με το Ντόβερ της  Μεγάλη Βρετανία και διασχίζει τη Μάγχη.

 
Το μεγαλόπνοο σχέδιο εγκρίθηκε από τον Αλεξάντερ Λεβινταλ, αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ρωσικής Από Ανατολής, σε τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιακούτσκ για την   ανάπτυξη των υποδομών στις απομακρυσμένες Βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βρετανία και είχε ως στόχο την καταγραφή των οικονομικών δυνατοτήτων του εγχειρήματος.
Η πόλεις που έχει σχεδιαστεί να συνδεθούν μέσω τις γιγαντιαίας σήραγγας είναι η Ρωσική  Ουέλεν και η Αμερικανική Νόμ στην Αλάσκα. Η προτεινόμενη διαδρομή από τους μηχανικούς είναι παράλληλα στην ακτογραμμή των μικρών νήσων  Διομήδη.

 
Η προτεινόμενη σήραγγα θα περάσει κάτω από τα  μικρά νησιά Διομήδη και επεκτείνονται πέρα ​​από τα διεθνή Dateline για τη σύνδεση Ανατολής και Δύσης.
Σύμφωνα με τις Ρωσικές αρχές αναμένεται μέχρι το 2013 να βελτιωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του Υπερσιβηρικού προς το Γιακουτσκ μήκους 500 μιλίων που θα κοστίσει 900 εκατομμύρια δολάρια ενώ έχουν σχεδιαστεί άλλα 2360 μίλια νέας σιδηροδρομικής γραμμής προς το νοτιοανατολικό άκρο της Σιβηρίας που θα έχει ολοκληρωθεί περί το 2030.
Αυτή η επένδυση στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανοίγει το δρόμο για τη κατασκευή της σήραγγας που θα διαρκέσει σύμφωνα με ειδικούς περίπου 15 χρόνια!

 
Ωστόσο για να μπορεί να συνδεθεί η Σιβηρία με την Αλάσκα και την Αμερική απαιτείται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο που θα συνδέει την παγωμένη Αλάσκα με τις Βορειοδυτικές περιοχές των Η΄Π.Α και πόλεις του Καναδά.
Μένει να δούμε αν η Ρωσία θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο που θα δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα με το τραίνο τη  γραφική Σιβηρία και την Αλάσκα.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο ληστής με το σώβρακο

Πολλές είναι οι μεταμφιέσεις που έχουν χρησιμοποιήσει διάφοροι ληστές στο παρελθόν. Αυτή όμως ξεπερνά κάθε φαντασία (Vid)

Φορώντας ένα φουστάνι και καλύπτοντας το πρόσωπό του με ένα λευκό σώβρακο μπήκε σε ένα ψιλικατζίδικο ένας άνδρας για να το κλέψει στις 5:30 τα ξημερώματα σε Ντάλας του Τέξας.
Ο νεαρός χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του κατευθύνθηκε προς το ταμείο και απαίτησε από τον καταστηματάρχη να του δώσει όλα τα χρήματα της ταμιακής μηχανής.
Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της πόλης.Πηγή:news247.gr

Εγγυήσεις σε χρυσό ζητά Γερμανίδα υπουργός

Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας και όσων χωρών έχουν ανάγκη έβαλε στο μάτι η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας. Διαβάστε τι δήλωσε. Τι απαντά επισήμως η γερμανική κυβέρνηση (Pic)
Σε μια δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, προχώρησε η υπουργός Εργασίας τη Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι μελλοντικές δαπάνες στο πλαίσιο των πακέτων "διάσωσης" των οικονομικών χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις, όπως αποθέματα χρυσού και μετοχές σε κρατικές βιομηχανίες.
Η Φον ντερ Λέγεν, παρεμβαίνοντας στο διάλογο σχετικά με το γεγονός ότι η Φινλανδία ζήτησε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη φινλανδική συμβολή στο υπάρχον πακέτο δανεισμού, υπογράμμισε μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι οι μελλοντικές καταβολές τέτοιων πακέτων σταθεροποίησης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις.

 

"Αρκετά κράτη κάνουν μεγάλες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Αυτό θα πρέπει να αναγνωρίζεται. Αλλά για να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες μακροπρόθεσμα, χρειάζονται εγγυήσεις", φέρεται να δήλωσε η υπουργός, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.
Η υπουργός δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ. Θεωρείτο στο παρελθόν πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, ενδεχόμενο πάντως που μοιάζει να έχει αποδυναμωθεί.
Στους κόλπους του CDU συζητείται έντονα το θέμα της ηγεσίας της Μέρκελ στην αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του κόμματος και της καγκελαρίου στις δημοσκοπήσεις.
Άμεση διάψευση από τη Γερμανική κυβέρνηση
Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση της Φον ντερ Λέγεν, προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην Ευρωζώνη. Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Γερμανίας είπε οι τοποθετήσεις της υπουργού Εργασίας δεν αποτελούν επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν κάνει μόνον off the record σχόλια σχετικά με την απαίτηση της Φινλανδίας η Ελλάδα να της παράσχει εγγυήσεις, αναφέροντας πως ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες συνεισφέρουν στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, καθώς και άλλων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, να εγείρουν παρόμοιες αξιώσεις.
 Πηγή:news247.gr

Περίεργοι νόμοι για την... οδήγηση

Πίνεις νερό και οδηγείς; Πρόστιμο. Οδηγείς βρώμικο αμάξι; Πάλι πρόστιμο...
Μην τρομάζετε όμως γιατί αυτά ισχύουν στο εξωτερικό σε μερικές χώρες και καλό θα ήταν να το γνωρίζεται πριν τις επισκεφθείτε.
Στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους «πιο παράξενους νόμους για την οδική ασφάλεια» φιγουράρει η Κύπρος, λόγω της απαγόρευσης κατανάλωσης ακόμα και νερού κατά την οδήγηση. Ο κατάλογος ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας Avis, η οποία ασχολείται με την ενοικίαση οχημάτων.
Σκοπός της ανάρτησης του καταλόγου, ο οποίος τιτλοφορείται «οι πιο παράξενοι νόμοι για την οδική ασφάλεια», είναι, σύμφωνα με την Avis, να ενημερωθούν οι Βρετανοί τουρίστες για το τι επιτρέπεται και τι όχι, κατά την οδήγηση, σε χώρες του εξωτερικού. «Στην Κύπρο δεν επιτρέπεται στους οδηγούς να πίνουν ούτε νερό», αναφέρεται στον κατάλογο, ο οποίος προειδοποιεί για τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβουν οι νομοθεσίες διαφόρων χωρών για τους τουρίστες οδηγούς.
Ο δεύτερος πιο περίεργος νόμος για την οδική ασφάλεια, σύμφωνα πάντοτε με την Avis, υπάρχει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα!
Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν από κοινού η Ρωσία και η Ρουμανία, στις οποίες είναι παράνομο να οδηγεί κάποιος λερωμένο όχημα. Τέλος, τέταρτη στον κατάλογο έρχεται η Ισπανία, όπου, βάσει νομοθεσίας, οι οδηγοί που φορούν γυαλιά μυωπίας, πρέπει να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο ένα έξτρα ζευγάρι.
Και μη χειρότερα δηλαδή!Πηγή:pathfinder.gr

Παράξενος πλανήτης είναι πιο μαύρος κι από κάρβουνο

Ο πλανήτης ανακλά ελάχιστο φως, είναι όμως τόσο θερμός ώστε εκπέμπει μια αμυδρή, κοκκινωπή λάμψη (καλλιτεχνική απεικόνιση: David A. Aguilar/CfA)  
Ο πλανήτης ανακλά ελάχιστο φως, είναι όμως τόσο θερμός ώστε εκπέμπει μια αμυδρή, κοκκινωπή λάμψη (καλλιτεχνική απεικόνιση: David A. Aguilar/CfA) 

Ο σκοτεινότερος πλανήτης που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα εκτός του Ηλιακού Συστήματος ανακλά λιγότερο από το 1% του φωτός που πέφτει πάνω του -αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μαύρος κι από κάρβουνο, διαπιστώνουν έκπληκτοι Αμερικανοί αστρονόμοι.
Ο εξωτικός, ζοφερός κόσμος ανήκει σε μια κατηγορία πλανητών που αποκαλούνται «καυτοί Δίες»: μεγάλα σώματα που αποτελούνται αποκλειστικά από αέρια, έχουν μάζα τουλάχιστον όση ο Δίας και περιφέρονται σε μικρή απόσταση από τα μητρικά τους άστρα.
Πολλοί από τους 1.200 εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία πλανητών. Όμως ο TrES-2b, όπως ονομάζεται ο νέος πλανήτης στον αστερισμό του Δράκοντα, είναι πραγματικά μοναδικός:
«Ο TrES-2b είναι σημαντικά λιγότερο ανακλαστικός από ό,τι η μαύρη ακρυλική μπογιά ή τα κάρβουνα, οπότε είναι ένας πραγματικά ξένος κόσμος» ανέφερε στο AFP ο Ντέιβιντ Κίπλινγκ του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
«Ίσως ένα πιο κατάλληλο όνομα για τον πλανήτη θα ήταν Έρεβος» σχολίασε ο ερευνητής, αναφερόμενος στον θεό του σκότους και της σιωπής στην αρχαία ελληνική μυθολογία.
Η ανακάλυψή της ομάδας έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society και είναι επίσης
διαθέσιμη online.
Αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα τι είναι αυτό που κάνει τον TrES-2b τόσο σκοτεινό, οι φασματικές καταγραφές υποδεικνύουν την ύπαρξη ουσιών που απορροφούν το φως, όπως αέριο νάτριο και κάλλιο καθώς και διοξείδιο του τιτανίου (μια ουσία που χρησιμοποιείται και στα αντηλιακά).

Σαν μυγάκι σε προβολέα
Ο TrES-2b μπορεί να είναι εξαιρετικά σκοτεινός, στην πραγματικότητα όμως εκπέμπει μια αμυδρή, κοκκινωπή ακτινοβολία λόγω της ακραίας θερμοκρασίας του, που φτάνει τους 980 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο πλανήτης απέχει μόλις πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα από το μητρικό του άστρο, με την ονομασία GSC 03549-02811. Συγκριτικά, η Γη απέχει από τον Ήλιο 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.Πώς όμως κατάφεραν οι αστρονόμοι να εντοπίσουν ένα κατάμαυρο σώμα που βρίσκεται τόσο κοντά σε μια γιγάντια, πύρινη μπάλα;
Ο TrES-2b εντοπίστηκε με το καινούργιο διαστημικό τηλεσκόπιο
Kepler, εξειδικευμένο στην αναζήτηση εξωπλανητών. Το όργανο παρακολουθεί ταυτόχρονα εκατοντάδες άκρα και περιμένει να δει αν κάποιο από αυτό σκοτεινιάζει περιοδικά λόγω της διέλευσης ενός πλανήτη από μπροστά του. Παράλληλα, το τηλεσκόπιο μπορεί να ανιχνεύει το φως που ανακλάται από τους πλανήτες όταν βρίσκονται «δεξιά» ή «αριστερά» από το μητρικό τους άστρο.
Το Kepler είναι τόσο ακριβές ώστε κατάφερε να ανιχνεύσει το απειροελάχιστο φως που ανακλά ο TrES-2b. Η μεταβολή της ακτινοβολίας που κατέγραψε το τηλεσκόπιο ήταν μόλις 6,5 μέρη ανά εκατομμύριο.
«Αυτό αντιστοιχεί στο μικρότερο φωτομετρικό σήμα που έχουμε καταγράψει ποτέ από εξωπλανήτη» υπερηφανεύτηκε ο Δρ Κίπλινγκ.
Όπως επισημαίνει, η μεταβολή της φωτεινότητας του άστρου «ήταν τόσο μικρή όσο θα προκαλούσε ένα μυγάκι περνώντας μπροστά από τον προβολέα ενός αυτοκινήτου».
Και με τις παρατηρήσεις να φτάνουν σε τέτοια επίπεδα ακρίβειας, οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις του Kepler δεν μπορεί παρά να συνεχιστούν.
Πηγή: In.gr

Κι όμως, ο Πλάτωνας έκανε σεξ!


Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα σχετικά με τον πλατωνικό έρωτα. Τα ρομαντικά κορίτσια πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και να προχωρήσουν σε πιο δραστικές λύσεις σχετικά με τα αγόρια. Ο Πλάτωνας τις πρόδωσε.
Σύμφωνα με έρευνα του δρ. Τζέι Κένεντι, ιστορικού επιστήμονα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο Αϊνστάιν της ελληνικής Χρυσής Εποχής (όπως χαρακτηρίζει τον Πλάτωνα) θεωρήθηκε λανθασμένα υπέρμαχος του έρωτα χωρίς σεξ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο πόρισμα της έρευνάς του, "ο Πλάτωνας δεν υπήρξε ποτέ σεμνότυφος, αφού τα αποκωδικοποιημένα σύμβολα αποδεικνύουν ότι ο αρχαίος φιλόσοφος παρότρυνε τη ‘μέση οδό’, δηλαδή την αποφυγή των άκρων, όπως η ακολασία και η αποχή. Για εκείνον, ηθική σήμαινε μετριοπάθεια.
Με απλά ελληνικά, ο Πλάτωνας έκανε σεξ, απλά τα όργια δεν ήταν το φόρτε του. Ούτε το να κάνει σεξ με τις ώρες. Αλλά σεξ έκανε. Δεν ήταν ότι καθόταν με τις ώρες και χάζευε τα κορίτσια από το απέναντι πεζοδρόμιο. Ε, κίονα ήθελα να πω.
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του δόκτωρα Κένεντι, οι Έλληνες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ναι μεν ο Πλάτωνας εφηύρε τον ρομαντισμό (που προσπαθούν με περισσή τέχνη να πουλήσουν οι Έλληνες κάθε καλοκαίρι στις Κυκλάδες και όχι μόνο), αλλά εφάρμοζε και την θεωρία στην πράξη. Ή αλλιώς, έβαζε το σύρτη. Ή αλλιώς, πήγαινε το γράμμα. Στο σωστό παραλήπτη, βεβαίως βεβαίως.
Όπως και να 'χει, η έρευνα του Ο Πλάτωνας μας κάνει περήφανους ακόμη και το 2011.Πηγή:cosmo.gr

Κράτος για κλάματα: Ζητούν από νεκρό 1,16 ευρώ

Την έλλειψη συντονισμού και ελέγχου στις δημοτικές υπηρεσίες φέρνει στη δημοσιότητα μία ακόμα ιστορία τρέλας, με κεντρικό πρόσωπο... το δήμο Κομοτηνής. Ζητά με έγγραφο από νεκρό το υπέρογκο ποσό των 1,16 ευρώ, για χρέος 25 λεπτών

Ιστορίες τρέλας συμβαίνουν πλέον καθημερινά στη χώρα μας, ωστόσο ορισμένες από αυτές ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας και καταφέρνουν να αποδείξουν την αναγλησία του ελληνικού κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών.
Μία από αυτές είναι και η ακόλουθη που έρχεται από την μακρινή Κομοτηνή και αφορά σε τί άλλο; Σε εκκρεμείς συναλλαγές αποθανόντα με το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει αφήσει έκπληκτους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήδη η οικογένεια του αποθανόντα... οφειλέτη έχει σκοπό να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά του εν λόγω δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής ζήτησαν με έγγραφη επιστολή τους από νεκρό να τους πληρώσει το υπέρογκο χρέος ύψους... 1,16 ευρώ, καθώς φαίνεται πως η οικονομική κρίση και η ανάγκη των δήμων να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους έκανε πολλούς υπαλλήλους να χάσουν το μυαλό και την... απλοχεριά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Χρόνος", την επιστολή για την τακτοποίηση του χρέους έλαβε η κόρη του αποθανόντα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Πρόκειται για λογιστική διαφορά 25 λεπτών, η οποία με τους τόκους έφτασε τα 1,16 ευρώ.
Όπως ανέφερε μάλιστα η ίδια στην τοπική εφημερίδα, ο πατέρας της πέθανε πριν από επτά χρόνια και μάλιστα σε ηλικία 94 λεπτών. Όπως ενημέρωσαν την ίδια, όλα αυτά τα χρόνια οι τόκοι πολλαπλασίαζαν το χρέος, ωστόσο εκείνη αναρωτιέται για το πόσο επείγουσα ήταν η συγκέντρωση του εν λόγω ποσού που έβαλε τους δημοτικούς υπαλλήλους στη διαδικασία να αποστείλουν την επιστολή.
Η γυναίκα δεν πίστευε στα μάτια της όταν έλαβε το επίσημο έγγραφο, ενώ η επόμενη κίνησή της είναι να λάβει το λόγο από το δήμο Κομοτηνής για την αδικαιολόγητη οικογενειακή αναστάτωση.
Προφανώς η συγκεκριμένη επιστολή ρύθμισης χρεών αποστέλλεται σε όλους τους οφειλέτες του δήμου, ωστόσο τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, όπως εάν η δουλειά των δημοτικών υπαλλήλων ελέγχεται και εάν φυσικά υπάρχει κάποιος αρμόδιος που τουλάχιστον περνά από έλεγχο εάν οι δημότες είναι ακόμα εν ζωή.
Σύμφωνα τέλος με την ίδια την κόρη του αποθανόντα οφειλέτη, ο ίδιος πριν πεθάνει είχε φροντίσει να μην αφήσει οικονομικές εκκρεμότητες, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με το δημόσιο και τις ελληνικές υπηρεσίες.Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Παπάς δεν κοινωνούσε όσους φορούσαν... μασέλα!

Εντύπωση αλλά και αρνητικά σχόλια απέσπασε ένας "ιδιότροπος" παπάς που κοινωνούσε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησία της Πάτρας, αφού δεν επέτρεπε τη Θεία Κοινωνία σε όσους φορούσαν μασέλα!
Οι ηλικιωμένοι πιστοί που θέλησαν να κοινωνήσουν τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν υπολόγιζαν: Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία εκείνη την ημέρα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, απευθύνθηκε στους πιστούς, παίρνοντας μάλιστα το μικρόφωνο (ώστε να τον ακούσουν όλοι!), λέγοντας τους πώς όσοι από αυτούς φορούσαν μασέλες δε θα μπορούσαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, παρά μόνο εάν την αφαιρούσαν!
Οι πιστοί, ακούγοντας τις απαιτήσεις του παπά, αντέδρασαν, υψώνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους τη φωνή τους, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό και υβριστικό.
Τελικά, οι πιστοί βγήκαν κερδισμένοι, μιας και ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημά του, κοινωνώντας όλους τους πιστούς, ανεξαιρέτως!
Πρώτα οι άντρες και μετά οι γυναίκες!
Ένας ακόμη παπάς, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, είχε τη δική του απαίτηση. Έτσι, ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εκκλησία να... κάνουν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους άντρες να κοινωνήσουν πρώτοι!
Ο διαχωρισμός αυτός προκάλεσε την έκπληξη των γυναικών, όμως, σε αυτήν την περίπτωση κράτησαν σιγή ιχθύος. Στη συνέχεια λοιπόν ο πάτερ,  ζήτησε από το αντρικό φύλο να χειροκροτήσει το γυναικείο για τη σπάνια υπομονή που υπέδειξε!
Πηγή: dete.gr

Δικαστική νίκη για αθυρόστομο δάσκαλο



Ένας δάσκαλος στο Σίδνεϊ, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή αφιέρωσε ένα μάθημά του στη χρήση της μιας λέξης-βρισιά, κέρδισε αποζημίωση 18.170 δολαρίων.
Το εργατικό δικαστήριο έκρινε ότι ο όμιλος κολεγίων Mercury έπραξε ορθά απολύοντας τον Λουκ Ουέμπστερ, αλλά έσφαλλε επειδή δεν τον προειδοποίησε εγκαίρως.
Ο Άμπι Θιντ, επικεφαλής του ομίλου, δήλωσε στην εφημερίδα The Australian ότι ο βρετανός καθηγητής κέρδισε την υπόθεση χάρη σε μία λεπτομέρεια.
"Κριθήκαμε με βάση μία λεπτομέρεια επειδή πράξαμε το σωστό με λάθος τρόπο", είπε και πρόσθεσε ότι "δεν υιοθετούμε με κανέναν τρόπο τη διδασκαλία βλάσφημων λέξεων σε κανένα από τα κολέγια μας". Πηγή:pathfinder.gr

Η νεράιδα των φτωχών

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα και σήμερα στις νεράιδες...Πλούσιος έγινε μέσα σε μια νύχτα ένας 22χρονος Μεξικανός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει μια ζωντανή νεράιδα
Ο λόγος για τον Jose Maldonado, άνεργο χτίστη από την Γκουανταλαχάρα,  ο οποίος εκεί που καθόταν είδε μια νεράιδα την οποία και αιχμαλώτισε μέσα σε ένα ποτήρι με φορμαλδεΰδη.
Το σπίτι του νεαρού, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πρεόν φτωχές και συνάμα επικίνδυνες γειτονιές της πόλης, έχουν  επισκεφτεί περισσότεροι από 3000 άνθρωποι για να δουν τη νεράιδα.
Η εμφάνιση της θυμίζει ένα μικροσκοπικό πλαστικό κουκλάκι τοποθετημένο μέσα σε ένα ποτήρι. Ο νεαρός δεν έχει συγκεκριμένη "ταρίφα" για να δει ο κόσμος την νεράιδα.
Ωστόσο οι γείτονες του επωφελήθηκαν από την κατάσταση και άρχισαν να πουλούν μπρελόκ με φωτογραφίες της νεράιδας για περίπου 20 πέσος ( 1,20 ευρώ) καθώς και αναψυκτικά, ποτά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί έξω από το σπίτι του 22χρονου.Πηγή:news247.gr

"Μακεδονία" για τη Μέρκελ τα Σκόπια

Στην εκκρεμότητα των Σκοπίων με τη χώρα μας για το θέμα της ονομασίας αναφέρθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Για την ίδια πάντως το θέμα μάλλον δεν υφίσταται αφού έκανε λόγο για πρόβλημα... "Μακεδονίας"-Ελλάδας
Την ώρα που το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει σε εκκρεμότητα, ορισμένοι εντιμότατοι "φίλοι" μας δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν τη θέση που έχουν ήδη πάρει.
Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια, "Μακεδονία".
Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της Κροατίας, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στις χώρες που βρίσκονται στον προθάλαμο της ΕΕ.
"Η προοπτική ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αυτό εξαρτάται μόνο από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εκ μέρους των χωρών αυτών. Η σημερινή κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις χώρες αυτές να γίνουν μέλη της ΕΕ" είπε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε:
"Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο, εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα".
Τόνισε ακόμα ότι αν όλα αυτά επιλυθούν, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την προοπτική άλλων χωρών. Πηγή:news247.gr

"Αγανακτισμένο" ραντεβού

Στις 3 του Σεπτέμβρη η πρώτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Στόχος η δυναμική των προηγούμενων μηνών

Με το τέλος του καλοκαιριού, οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις πλατείες της χώρας.
Οι πρώτες συναντήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου.
Η συγκέντρωση της 3ης Σεπτεμβρίου δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα διαμαρτυρίας, αλλά και ένα νέο ζητούμενο.
Εάν το κίνημα θα περάσει σε μία νέα φάση, πολιτικής συγκρότησης με πλαίσιο αρχών και θέσεων. Για αυτό το λόγο επελέγη η συγκεκριμένη ημερομηνία, μια ημερομηνία ορόσημο για την σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Το ερώτημα, όπως σημειώνει η "Ελευθεροτυπία", είναι εάν θα διατηρήσει την κοινωνική δυναμική των προηγούμενων μηνών.
Από τις θέσεις που διατυπώνονται στο δημόσιο διάλογο, φαίνεται πως αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, δηλαδή οι πλατείες να είναι ανοιχτές σε όλα τα άτομα, από όποια πολιτική αφετηρία και αν εκκινούν, αρκεί να δέχονται τις διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και λήψης αποφάσεων.Πηγή:news247.gr

Ο ντετέκτιβ του Χολυγουντ σοκάρει και προκαλλεί...

"Έκανε χειρότερα στα αγόρια από το να τα κακοποιεί"

Στην πρώτη του συνέντευξη τρία χρόνια μετά την φυλάκιση του για κοριούς που είχε τοποθετήσει σε διάφορα γνωστά πρόσωπα, ο διαβόητος ντετέκτιβ του Χόλιγουντ, Άντονι Πελικάνο έκανε μια πολύ σοβαρή δήλωση για τον εκλιπόντα "Βασιλιά της ποπ", Μάικλ Τζάκσον.
O Πελικάνο αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο σταμάτησε να δουλεύει για τον Jackson, όταν το 2003 είχε προσληφθεί για να ερευνήσει μια οικογένεια, που κατηγόρησε τον τραγουδιστή για κακοποίηση του γιου τους.




O ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε λίγο αργότερα τον Τζάκσον επειδή ανακάλυψε κάποιες σκληρές αλήθειες για τον Τζάκσον.
Τόνισε ότι είχε πει στον Μάικλ Τζάκσον ότι θα δούλευε γι' αυτόν "μόνο αν δεν ήταν ένοχος".
"Eίπα (σσ στον Τζάκσον): "μην ανησυχείς για αστυνομικούς ή δικηγόρους. Αν όμως εγώ βρω κάτι θα σε γ...." υποστηρίζει ο φυλακισμένος ντετέκτιβ.




"Έκανε πολύ χειρότερα στα αγόρια από το να τα κακοποιεί" προσθέτει χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος.
Ο ντετέκτιβ, ο οποίος δηλώνει "πολύ μπροστά από την εποχή του", θεωρείται ότι είχε συνεργαστεί πριν συλληφθεί το 2008, με τον Τομ Κρουζ, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αλλά και τον... Μπιλ Κλίντον.
Καταδικάστηκε σε ποινή 15 ετών το 2008, κατηγορούμενος για 78 αδικήματα, μεταξύ των οποίων και οι εκτεταμένες παράνομες παρακολουθήσεις.
Ο Πελικάνο σήμερα υποστηρίζει ότι τον φυλάκισαν, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιους δούλευε και τόνισε ότι ήξερε πράγματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν καριέρες.
"Ο Σβαρτσενέγκερ δεν θα γινόταν κυβερνήτης, αν οι αρχές γνώριζαν αυτά που ξέρω" σημειώνει.
Τέλος αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών της News of the World, το χαρακτηρίζει ασήμαντο, σε σχέση με αυτά που έκανε ο ίδιος.
"Αν δεν ήταν αναμεμιγμένο το όνομα του Μέρντοκ, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί" υποστηρίζει ο Πελικάνο.Πηγή:news247.gr

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

30 Χρόνια Personal Computer

To 1981 η IBM κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Με επεξεργαστή Intell8088 και μνήμη 16K, κατόρθωσε να φέρει την τεχνολογία στα σπίτια των καθημερινών ανθρώπων. Όπως φαίνεται, από τότε έχουν αλλάξει πολλά…

Για τον εορτασμό των τριων αυτών δεκαετιών, το PC Mag μας παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα των σημαντικότερων γεγονότων στο ενδιαφέρον Infographic που ακολουθεί.
Click για Full Size:
Πηγή:pcmag

Πάει τον γιατρό στο δικαστήριο γιατί του έκοψε το πέος

Η δίκη θα ξεκινήσει την Δευτέρα στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Ο χειρουργός κατηγορείται οτι στην διάρκεια περιτομής για φλεγμονή ακρωτηρίασε όλο το πέος του ασθενούς.
Την αγωγή κατέθεσαν ο Φίλιπ Σίτον και η σύζυγός του Ντέμπορα εις βάρος του δρ Πάτερσον. Ζητούν αποζημίωση για απώλεια λειτουργίας, αγάπης και τρυφερότητας, εξαιτίας της απώλειας του πέους.
Ο γιατρός από την πλευρά του υποστηρίζει οτι ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος επειδή στην διάρκεια της επέμβασης βρήκε καρκινικό όγκο. Το ζεύγος κατέθεσε αγωγή και σε βάρος του Εβραϊκού νοσοκομείου που έγινε η επέμβαση.Πηγή:pathfinder.gr