Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Άνδρας Παντρεύτηκε Μια Πλαστική Κούκλα!!!

Ο 55χρονος Everard Cunion από το Dorset του Ηνωμένου Βασιλείου
υπήρξε άτυχος στον έρωτα, αφού είχε κάνει μόνο μία αποτυχημένη σχέση με πραγματική γυναίκα στα μέσα της δεκαετίας του ’90..
Τελικά το 2000 αγόρασε την Rebecca, την πρώτη του… τεχνητή γυναίκα, ενώ το 2004 αποφάσισε να πάρει και μια δεύτερη κούκλα. Πλέον ζει με πάνω από 12 «γυναίκες», με αποκορύφωμα το 2008 που αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του με την αγαπημένη του Caroline, μια πλαστική νύφη.




Πηγή:tsekouratoi.gr

Πληρώνουν για διαμονή σε... φυλακή!

Την ψυχολογία του κρατούμενου επιχειρούν να αποκτήσουν οι ένοικοι ενός νέου ξενοδοχείου στο Λονδίνο, του Hotel Alcatraz, το οποίο είναι ένα αντίγραφο της ομώνυμης, διαβόητης αμερικανικής φυλακής.
Πληρώνουν για διαμονή σε... φυλακή!
Οι ένοικοι παραδίδουν τα προσωπικά τους αντικείμενα μόλις περάσουν το κατώφλι του καθώς και τα ρούχα τους σαν κανονικοί φυλακισμένοι.
Το ξενοδοχείο μπορεί να άνοιξε για διαφημιστικούς λόγους με αφορμή την πρεμιέρα στη Βρετανία της νέας σειράς του δημιουργού του "Lost", "Alcatraz", που ξεκίνησε να προβάλλεται από το δίκτυο Watch το βράδυ της Τρίτης, αλλά φαίνεται ότι άρεσε στους ενοίκους του που καλούνται να υποδυθούν τους κρατούμενους.
Το μενού του ξενοδοχείου περιλαμβάνει εξαιρετικές νοστιμιές, που σίγουρα δεν βρίσκει κανείς στις αμερικανικές φυλακές.
Στο ξενοδοχείο επικρατεί απόλυτη ησυχία με εξαίρεση τον ήχο της σφυρίχτρας των δεσμοφυλάκων. Οι ένοικοί του έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν για λίγο με τους ηθοποιούς που
υποδύονται τους δεσμοφύλακες.
Το Αλκατράζ είναι ενδεχομένως το μοναδικό ξενοδοχείο που κατά την αποχώρησή τους οι ένοικοι θα κληθούν "Να μην επιστρέψουν!".
Το Hotel Alcatraz λειτουργεί στο Κινγκς Κρος του Λονδίνου από τις 13 Μαρτίου μέχρι αύριο Σάββατο.
Πηγή:e-go.gr

2.000 άντρες θα ξυριστούν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη!


Tην Κυριακή 18 Μαρτίου, 2.000 άνδρες θα ξυριστούν για χάρη του Guinness!
Με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ Guinness οι 2.000 άντρες θα ξυριστούν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία γνωστής βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ!
Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής της εταιρείας, στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να έρθουν να ενισχύσουν τον αγώνα τους για μια θέση στο Guinness στο χώρο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, υπό τη μόνη προϋπόθεση να έχουν παραμείνει αξύριστοι για τις τελευταίες δύο ημέρες! Όσοι περισσότεροι δηλώσουν συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προσφορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο.
Πηγή:e-radio.gr

Πληρώνεται €30.000 το χρόνο για να δοκιμάζει…δονητές!

Γραφείο,δονητής,δοκιμή,τεστ,δουλειά,επάγγελμα,σεξουαλικά βοηθήματα,παιχνίδια,σεξ
Οι περισσότερες γυναίκες χαρακτηρίζουν το επαγγελματικό τους περιβάλλον ολίγον βαρετό, καθώς γύρω τους έχουν κομπιούτερ, εκτυπωτές και είδη γραφείου. Αυτό όμως δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο για την Νατ Γκάρβεϊ, καθώς η δική της δουλειά είναι λίγο διαφορετική...
Η Γκάρβεϊ εργάζεται για λογαριασμό εταιρίας που πουλάει σεξουαλικά παιχνίδια και βοηθήματα μέσω διαδικτύου και ο ρόλος της είναι να δοκιμάζει τα νέα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση. «Η δουλειά μου είναι ευχάριστη, διαφορετική και καλύπτει τις ανάγκες μου. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Sun.
Όπως ανέφερε, έχει δοκιμάσει περισσότερα από 1000 σεξουαλικά παιχνίδια στα 2 χρόνια που εργάζεται στην εταιρία, καθώς και σέξι κοστούμια και εσώρουχα που «ανεβάζουν το θερμόμετρο στην κρεβατοκάμαρα». Μάλιστα, πληρώνεται αδρά για να κάνει το κέφι της, καθώς ο μισθός της ανέρχεται στις 25.000 λίρες – σχεδόν 30.000 ευρώ – ετησίως.
Μάλιστα, αστειευόμενη, αλλά ειλικρινής, η Γκάρβεϊ είπε: «Όπως κάθε γυναίκα, έτσι κι εγώ έχω ανάγκες. Χάρη στη δουλειά μου, κάνω κάτι που έτσι κι αλλιώς θα έκανα, αλλά πληρώνομαι κιόλας, ενώ έχω και τσάμπα δονητές. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να δοκιμάσω ένα νέο προϊόν, να το βαθμολογήσω και να γράψω μια αναφορά με τα σχόλιά μου. Είναι παιχνιδάκι. Όλες οι φίλες μου θεωρούν ότι έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».
Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Πούλησε" πέντε φίλους για 38 εκατ. δολάρια

"Πούλησε" πέντε φίλους για 38 εκατ. δολάρια
Να μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τυχερό λαχνό, υποχρεώθηκε με δικαστική απόφαση ένας 52χρονος Πορτογάλος, η "τύχη" του οποίου τον εγκατέλειψε τρία χρόνια μετά το τζακ ποτ.
Το Νοέμβριο του 2009, ο Αμέρικο Λόπες κέρδισε 38,5 εκατομμύρια ευρώ, με δελτίο που είχε συμπληρώσει από κοινού με πεντε συναδέλφους του από την κατασκευαστική εταιρεία, όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο.
Εν τω μεταξύ, μαζί με το κοινό δελτίο, ο Λόπες αγόρασε και δικά του, ατομικά.
Το κοινό όμως δελτίο ήταν το ένα από τα δύο υπερτυχερά του "Mega Million", που μοιράστηκαν περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Λόπες "παρέλειψε" να ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους του, ενώ λίγες μέρες μετά την κλήρωση παραιτήθηκε από τη δουλειά, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε στον περίγυρό του και στους συναδέλφους του από τους οποίους απέκρυψε ότι είχαν μερίδιο από τα κέρδη, ότι ήταν ένα δικό του που είχε κερδίσει.
Ένας από αυτούς όμως, αποφάσισε να ψάξει λίγο περισσότερο την "σύμπτωση" αυτή, ανακαλύπτοντας από τα αρχεία της εταιρείας, ότι ο τυχερός λαχνός ήταν αυτός που είχαν συμπληρώσει μαζί.
Έκτοτε, ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη, που κατέληξε στην καταδίκη του Λόπες και στην υποχρέωσή του, να μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.
Ο δικηγόρος του κατέθεσε σειρά εγγράφων, υπέρ των ισχυρισμών του, χωρίς όμως να πείσει.
Δεδομένου ότι μετά την απόδοση φόρων απέμειναν 24 εκατομμύρια ευρώ, ο Λόπες υποχρεούται τώρα να μοιραστεί τα 20 εκατομμύρια ευρώ με τους πέντε πρώην συναδέλφους του.
"Με έκλεψαν", είπε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
"Έχω τόσα πράγματα να κάνω. Μόλις χθες, γεννήθηκε η εγγονή μου και θέλω να της κάνω ένα όνειρο, που θα θυμάται για πάντα", είπε ένας από τους πέντε νικητές του τζακ ποτ και της δικαστικής διαμάχης.
Πηγή:news247.gr

Όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ: Αποθήκες από "χρυσάφι". Βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου

Διαβάστε για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ. Απίστευτες ποσότητες στις αποθήκες με αναξιοποίητα υλικά. Νέες παραγγελίες ελέω...μίζας.


Μετά το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φαίνεται πως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%!
Όπως αναφέρει το "Έθνος", βρέθηκαν τανάλιες, βαμβάκι, αλλά και οκτώ τόνοι γύψου που έφταναν για να τοποθετηθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος!
Τα υλικά που βρέθηκαν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου για χρόνια αλλά αντ'αυτού στοιβάζονταν στις αποθήκες και ελέω μίζας κάποιοι φρόντιζαν να παραγγέλνουν συνέχεια νέα.
Στο όλο σκάνδαλο που αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά.
Βρήκαν "θησαυρό" στις αποθήκες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνολικά βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου, 6.5 τόνοι βαμβάκι, 2.5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας και 6.000 τανάλιες για τα δόντια. Σχεδόν ένας τόνος ήταν η ελαφρόπετρα που βρέθηκε, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν μεταξύ άλλων 40.000 κολποσκόπια και 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια.
Οι ποσότητες οδοντιατρικού κυρίως υλικού ήταν τεράστιες και "δικαιολογούνταν μόνο εάν προορίζονταν να καλύψουν τεράστιες χρονικές περιόδους ή πολύ μεγαλύτερη χώρα", σημειώνει η εφημερίδα.
Ο έλεγχος αποκάλυψε και 2.900 κοχλιάρια οδοντίνης. Πρόκειται για υλικό μίας χρήσης το οποίο χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος για να καθαρίσει με τα χέρια την τερηδόνα. Εντοπίστηκαν, επίσης, σχεδόν 3.500 οδοντάγρες διαφόρων τύπων. Πρόκειται για εργαλείο για την αφαίρεση δοντιών.
Παράλληλα, σε περίπτωση που τα σφραγίσματα δεν έκανα δουλειά, είχαν προβλέψει και για αυτό αφού είχαν άφθονο υλικό και για ...μασέλες.
Οι ελεγκτές του ΙΚΑ βρήκαν 37.537 τροχόλιθους εργαστηρίου, 12.088 τροχόλιθους "επί μανδρέν" και 11.223 τροχόλιθους "χωρίς μανδρέν". Πρόκειται για υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης, με το οποίο τροχίζονται οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.
Σε άλλες συσκευασίες υπήρχαν 176.824 κώνοι χάρτου, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό στις απονευρώσεις.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, σημειώνει πως άφθονο ήταν και το οδοντιατρικό υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης: Ελαφρόπετρα (825 κιλά), κάψουλες αμαλγάματος, ταινία υαλόχαρτου για λείανση σύνθετης (172 κουτιά), ελαφρόπετρα (825 κιλά), γύψος καλλιτεχνίας (4.050 κιλά), γύψος αποτυπωμάτων (4.025 κιλά), βαμβακολαβίδες οδοντιατρικές (700) και στοματοκάτοπτρα (1.800).
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.
Νέες παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις
Τι και αν οι αποθήκες ασφυκτιούσαν από υγειονομικό υλικό, οι παραγγελίες δεν έλεγαν να σταματήσουν ενώ τα υλικά αγοραζόντουσαν μάλιστα πολύ πιο ακριβά από τη χοντρική τιμή πώλησής τους.
Υπήρξε περιστατικό, αναφέρει το δημοσίευμα, σε υποκατάστημα του Ταμείου που τεστ κύησης αγοράστηκε 50 ευρώ όταν η χοντρική τιμή του είναι μισό ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους. Τώρα για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Πηγή:news247.gr

51% των επισκέψεων σε ιστοσελίδες προέρχεται από bots

incapsula
Νομίζατε πως η ιστοσελίδα σας λαμβάνει πολλές επισκέψεις καθημερινά από ανθρώπους; Ίσως, θα πρέπει να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι μόλις το 49 τοις εκατό των συνολικών επισκέψεων προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους. Το υπόλοιπο; Bots! Η εταιρεία Incapsula διεξήγαγε την έρευνα και βρήκε ότι το 51 τοις εκατό των επισκέψεων στις ιστοσελίδες προέρχεται από bots, δηλαδή αυτοματοποιημένους επισκέπτες.
Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνετε η κίνηση που προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης που φτάνει μέχρι και το 20 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 31 τοις εκατό η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχουν σκοπό να επιτεθούν σε ιστοσελίδες με διάφορους τρόπους.
Συγκεκριμένα, το πέντε τοις εκατό προέρχεται από απευθείας προσπάθεια hacking που προσπαθούν να εγκαταστήσουν προγράμματα malware για την κλοπή πιστωτικών καρτών κτλπ. Άλλο ένα πέντε τοις εκατό προέρχεται από “scrapers” που προσπαθούν να αντιγράψουν το περιεχόμενο από ιστοσελίδες. Ένα άλλο δύο τοις εκατό προέρχεται από spam bots σε σχόλια κειμένων και forums.
Το τελευταίο 19 τοις εκατό αφορά κάποιο spyware, που για παράδειγμα μπορεί να ελέγχει κάποια ιστοσελίδα για αλλαγές ώστε να ειδοποιηθούν ανταγωνιστικές σελίδες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 1,000 ιστοσελίδων που είναι πελάτες της Incapsula με έναν μέσο μηνιαίο αριθμό επισκέψεων μεταξύ 50,000 και 100,000.
Πηγή:techgear.gr

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στο «φως» άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος


Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος, αποκαλύπτει η μελέτη μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.
Η ανάλυση των οστών έδειξε ότι τα άτομα αυτά είχαν ανθρώπινα ανατομικά χαρακτηριστικά, αρχαϊκά και σύγχρονα ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι παλαιοανθρωπολόγοι, η έκθεση των οποίων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PloS One.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην Ανατολική Ασία ένα νέο είδος το οποίο να έχει ζήσει σε μια τόσο κοντινή με τη δική μας περίοδο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα άτομα αυτά έζησαν περίπου 14.500-11.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.
Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων φωτίζει ένα στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και την έναρξη του εποικισμού της Ασίας. Το νέο είδος θεωρείται ότι χρονικά συνέπεσε με τους σύγχρονους ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν όταν ξεκίνησε στην Κίνα η καλλιέργεια της γης.
Οι παλαιοανθρωπολόγοι, επικεφαλής των οποίων ήταν οι καθηγητές Ντάρεν Κάρνο του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Τζι Σουεπίνγκ του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Γιουνάν, εμφανίζονται πολύ συγκρατημένοι όσον αφορά την ταξινόμηση των οστών, ακριβώς επειδή παρουσιάζουν μια σπάνια σύνθεση ανατομικών χαρακτηριστικών. "Θα μπορούσαν να ανήκουν σε είδη άγνωστα μέχρι σήμερα που έζησαν μέχρι το τέλος της εποχής των παγετώνων, πριν από 11.000 χρόνια", είπε ο Κάρνο. "Θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από σύγχρονες ανθρώπινες φυλές, άγνωστες μέχρι πρότινος, που μετακινήθηκαν από την Αφρική στην Ασία νωρίτερα και δεν συνεισέφεραν γενετικά στους σημερινούς πληθυσμούς", πρόσθεσε.
Τα απολιθωμένα λείψανα εντοπίστηκαν το 1989 από αρχαιολόγους στο σπήλαιο του Μαλουντόνγκ που βρίσκεται κοντά στο Μενγκζί, στην επαρχία Γιουνάν. Μια ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από πέντε Κινέζους και πέντε Αυστραλούς ερευνητές άρχισε να τα μελετά το 2008.
Πηγή:pathfinder.gr

Πεζοδρόμιο φτιαγμένο με... λεκάνες τουαλέτας

Στο Μπέλιγκτον της Ουάσινγκτον οι μηχανικοί έχουν μεγάλη φαντασία αλλά και οικολογική συνείδηση...
Πεζοδρόμιο φτιαγμένο με... λεκάνες τουαλέτας
Οι εργασίες για την κατασκευή ενός πεζοδρομίου είχαν ήδη ξεκινήσει όταν μια φαεινή ιδέα κατέβηκε στον μηχανικό που είχε αναλάβει το έργο. Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει αντί για τις κλασικές πλάκες πεζοδρομίου, τουαλέτες για την επίστρωση!
Μια τοπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση είχε πρόσφατα αντικαταστήσει 400 τουαλέτες και σκέφτηκε ότι θα ήταν χρήσιμο εάν αυτές χρησιμοποιούνταν ως υλικό σκυροδέματος αντί να πεταχτούν πέντε τόνοι πορσελάνης στη χωματερή.
Το συνεργείο σενέτριψε κυριολεκτικά τις λεκάνες σε πολύ μικρά κομμάτια και στη συνέχεια αναμειξε το υλικό με ανακυκλωμένο σκυρόδεμα. Η συνολική έκταση των 250 τετραγωνικών μέτρων καλύφτηκε με το ασυνήθιστο μίγμα, το 20% του οποίου αποτελείται από θραύσματα λεκάνων τουαλέτας!
Το πεζοδρόμιο πρόσφατα ονομάστηκε "Greenroad" (Πράσινος δρόμος) ενώ ο δήμος σχεδιάζει να τρέξει κι άλλα κατασκευαστικά έργα χρησιμοποιώντας το υλικό από τις τουαλέτες που προορίζονται για τα σκουπίδια!
Πηγή:e-go.gr

Έλληνας αγόρασε δενδρόσπιτο 250.000 ευρώ


Τα δενδρόσπιτα θυμίζουν σε όλους την παιδική μας ηλικία... Τα τελευταία χρόνια όμως τα δενδρόσπιτα δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που είχαμε στο μυαλό μας!
Hi-tech, με όλες τις ανέσεις, αλλά και εξοπλισμένα κατάλληλα για να 'ναι ασφαλή, αυτή είναι η νέα εικόνα των σπιτιών πάνω στα δέντρα! Και μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μόδα, ειδικά στο εξωτερικό, γιατί συνδυάζουν την πολυτέλεια με τη ζωή στη φύση.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες στο εξωτερικό που εξειδικεύονται στην κατασκευή τέτοιων σπιτιών, τα οποία πωλούνται προς χιλιάδες ευρώ το καθένα! Το πιο ακριβό βρίσκεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αττική, κάτι που παραδέχεται και ο Simon Peyne, διευθυντής της εταιρείας Βlue Forest, η οποία κατασκευάζει τέτοια σπίτια. Ο ιδιοκτήτης του έδωσε 250.000 ευρώ χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Πηγή:e-radio.gr

Κάνε αυτό το τεστ για να μάθεις σε ποιο κόμμα πραγματικά ανήκεις

Ενα τεστ που υποστηρίζει πως βρίσκει με απόλυτη ακρίβεια τον πολιτικό χώρο και το κόμμα στο οποίο ανήκει κάποιος κάνει θραύση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο διαδίκτυο.
Το τεστ περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο με είκοσι διαφορετικά θέματα και ζητά απαντήσεις. Από αυτές προκύπτει η ιδεολογία, αλλά και ο κομματικός φορέας, τον οποίο λογικά ο ψηφοφόρος θα πρέπει να επιλέξει στην κάλπη.
Κάντε το τεστ εδώ

Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

14η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της μαθηματικής σταθεράς “π”

Pi Day Cake
Η 14η Μαρτίου εκτός από παγκόσμια ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα του “π”, της γνωστής μαθηματικής σταθεράς π=3.14 που ορίζεται ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρο του, με το σύμβολο να προέρχεται από την ελληνική λέξη “περιφέρεια”.

Βέβαια, σε αντίθεση με την πατρότητα της “Steak & BJ Day”, γνωρίζουμε ότι ο εορτασμός για το “π” καθιερώθηκε το 1988 από τον Larry Shaw, καθηγητή Φυσικής στο San Francisco Exploratorium, ο οποίος επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της Δυτικής γραφής που παραπέμπει στη σταθερά (3.14) και αναγνωρίστηκε επίσημα το 2009 από τις ΗΠΑ.
Google Doodle Pi Day
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η Google τίμησε την Pi Day με το Google Doodle που βλέπετε παραπάνω, ενώ εορτάζεται από μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μαζί με τα γενέθλια του Albert Einstein (επίσης στις 14 Μαρτίου). Εναλλακτικά, εορτάζεται και η 22 Ιουλίου (22/7), γνωστή ως Pi Approximation Day…

Πηγή:TechGear

Η απόδειξη της ύπαρξης του γιου του Χίτλερ;

Νέα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη ότι ο Αδόλφος Χίτλερ απέκτησε έναν γιο με μία Γαλλίδα έφηβη βλέπουν το φως της δημοσιότητας (Pics)
Βάση στους ισχυρισμούς του Jean-Marie Loret ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ο πατέρας του έρχεται να δώσει ημερολόγιο ήρωα του πολέμου.
Στο ημερολόγιο που διατηρούσε ο Leonard Wilkes υπάρχει μία αναφορά στην υποτιθέμενη σχέση ανάμεσα στον Χίτλερ και τη Charlotte Lobjoie το καλοκαίρι του 1917.
"Μία ενδιαφέρουσα μέρα σήμερα. Επισκέφθηκα το σπίτι όπου έμενε ο Χίτλερ ως στρατιώτης στον πόλεμο, είδα τη γυναίκα που έφερε στον κόσμο το παιδί του και μας είπε πως το μωρό, ένας γιος, αγωνίζεται τώρα στον γαλλικό στρατό κατά των Γερμανών", έγραφε στις 30 Σεπτεμβρίου 1944.


Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει άλλη αναφορά στη Charlotte Lobjoie ή τον καρπό του έρωτά της με τον Χίτλερ, ενώ δεν είχε μιλήσει για αυτό ποτέ στην οικογένειά του.
Οι δύο γιοι του, όπως ανέφεραν στη Dailymail, ανακάλυψαν το ημερολόγιό του που ήταν ξεχασμένο σε ένα κουτί. "Σοκαρίστικα όταν το διάβασα. Ο πατέρας μου ποτέ δεν μου μίλησε για τον πόλεμο. Δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του ημερολογίου", ανέφερε ο γιος του Alan.
Πηγή:news247.gr 

Απαγορεύεται με νόμο…ο Θάνατος!!!

Η διαταγή του Δημάρχου της ιταλικής πόλης Falciano del Massico που βρίσκεται κοντά στην Νάπολη ήταν σαφής και κατηγορηματική. Απαγορεύεται σε οποιoδήποτε δημότη…να αποδημήσει εις Κύριον. Και μπορεί οι 4000 κάτοικοι της πόλης να πήραν στην αρχή για αστείο την εντολή του Δημάρχου τους όμως ο Giulio Cesare Fava τον εννοούσε. Απαγόρευσε τον …θάνατο εξαιτίας ενός περίπλοκου πολιτικού και κοινωνικού προβλήματος.
Η μικρή ιταλική πόλη δεν έχει δικό της νεκροταφείο και οι εκλιπόντες μέχρι πριν από λίγες μέρες γνώριζαν πως η τελευταία τους κατοικία θα ήταν σε μια γειτονική πόλη που διέθετε νεκροταφείο. Η συγκεκριμένη όμως περιοχή εξαιτίας της μικρής της έκτασης δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και των δυο πόλεων και οι δήμαρχοι τους δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα σχέδια και την χρηματοδότηση για την επέκταση του νεκροταφείου.
Ο Δήμαρχος του Falciano del Massico οργισμένος σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση με τον γείτονα συνάδερφο του και πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα νέο νεκροταφείο αποκλειστικά για τους…δημότες της πόλης του. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί το σχέδιο και …για να μην νιώθει υποχρέωση στον δήμαρχο της γειτονικής πόλης, έδωσε αυτή την εντολή που άφησε άφωνους τους ψηφοφόρους του. Απαγορεύετε να πεθάνετε!!!
Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλλουν. Κάποιοι χαμογελώντας δηλώνουν πως ο Δήμαρχος έχει δίκαιο και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μείνουν…ζωντανοί, κάποιοι άλλοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ακόμα απορούν και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να καταφέρουν να ικανοποιήσουν την εντολή του δημάρχου.
Πάντως από τις 5 Μαρτίου που έχει δοθεί η συγκεκριμένη διαταγή μόνο 2 κάτοικοι της μικρής Ιταλικής πόλης αποφάσισαν να…΄΄αψηφήσουν΄΄ τον Δήμαρχο , με τους δυο ηλικιωμένους κόντρα στις πολιτικές διαμάχες και τα οικονομικά παζάρια να ΄΄επιλέγουν΄΄….να αποδημήσουν εις Κύριον.
Πηγή:goodstory.gr

Η Wikipedia "σκότωσε" την εγκυκλοπαίδεια Britannica;

Μετά 244 χρόνια η εγκυκλοπαίδεια Britannica αποτελεί "παρελθόν" καθώς ο εκδοτικός οίκος Encyclopaedia Britannica Inc.) ανακοίνωσε ότι σταματά τις έντυπες εκδόσεις της πασίγνωστης εγκυκλοπαίδειας, για πρώτη φορά από τότε που πρωτοεκδόθηκε.
Η Wikipedia "σκότωσε" την εγκυκλοπαίδεια Britannica;
Τώρα η εγκυκλοπαίδεια που πωλείτο από πόρτα σε πόρτα θα εστιάσει στην ηλεκτρονική της μορφή.
"Είναι μια ιεροτελεστία μετάβασης στη νέα εποχή", δήλωσε ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Jorge Cauz, ο οποίος τόνισε πως περίμεναν εδώ και καιρό ότι σύντομα θα έρχονταν το τέλος της έντυπης σειράς των 32 τόμων.
Ωστόσο τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον ανταγωνισμό με το Google ή τη Wikipedia, αλλά με το ότι πλέον η ηλεκτρονική μορφή της εγκυκλοπαίδειας προτιμάται από πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, που εδρεύει στο Σικάγο, τα τελευταία αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν είναι αυτά που έχουν ήδη τυπωθεί και θα πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας έναντι 1.395 δολαρίων.
Η πρώτη Εγκυκλοπαίδεια Britannica εκδόθηκε το 1768 στο Εδιμβούργο της Σκοτίας.
"Κάποιοι άνθρωποι θα στεναχωρηθούν για αυτό αλλά τώρα έχουμε ένα καλύτερο εργαλείο", σημείωσε ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου.
Πηγή:news247.gr

Η γιαγιά σούπερ-οδηγός που επί 62 χρόνια δεν πήρε ούτε μία κλήση


Η γιαγιά σούπερ-οδηγός που επί 62 χρόνια δεν πήρε ούτε μία κλήση
Οι αρχές της Νότιας Αφρικής τίμησαν σήμερα μια 80χρονη επειδή έδωσε ένα «εξαιρετικό παράδειγμα» καταφέρνοντας να μην πάρει ούτε μία κλήση στα 62 χρόνια που οδηγεί αυτοκίνητο, σε μια χώρα όπου καθημερινά σκοτώνονται κατά μέσο όρο 40 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα.

Ο υπουργός Μεταφορών Σμπουσίσο Εντέμπελ απένειμε στην Χέιζελ Σούμα ένα πιστοποιητικό για την «άψογη οδική συμπεριφορά της»όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως είπε ο υπουργός, η περίπτωση της 80χρονης αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να μπει ένα τέλος στη «σφαγή», που γίνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της χώρας.
Οι Νοτιοαφρικανοί συχνά οδηγούν επικίνδυνα. Μάλιστα, τη Δευτέρα συνελήφθη ένας μοτοσικλετιστής, που έτρεχε με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων σε ζώνη όπου το ανώτατο όριο είναι τα 120 χιλιόμετρα.
Ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα έχει μειωθεί ελαφρά. Όμως, από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τα τέλη του 2011 κόπηκαν περισσότερες από έξι εκατομμύρια κλήσεις, ενώ συνελήφθησαν 21.000 άνθρωποι που οδηγούσαν μεθυσμένοι.
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αυτοί είναι οι "Εχθροί του Internet"


Η οργάνωση Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους "Εχθρούς του Internet" για το 2011. Σε σχέση με το 2010, το Μπαχρέιν και η Λευκορωσία είναι οι δύο χώρες που κάνουν ντεμπούτο στην όχι και τόσο τιμητική κατάταξη της οργάνωσης.

Αναλυτικά, οι "Εχθροί του Internet" για τη χρονιά που πέρασε είναι οι εξής: Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Μυανμάρ, Κίνα, Κούβα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Βιετνάμ. Οι χώρες "υπό παρακολούθηση", δηλαδή οι χώρες που ενδέχεται να μπουν κάποια στιγμή στη λίστα είναι οι: Αυστραλία, Αίγυπτος, Ερυθραία, Γαλλία, Ινδία, Καζακστάν, Μαλαισία, Ρωσία, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η λίστα των "Εχθρών" περιλαμβάνει χώρες όπου τα καθεστώτα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στο Internet. Η άλλη λίστα περιλαμβάνει χώρες που παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων στο Internet κι ενδέχεται να αξιοποιήσουν τα δεδομένα αυτά κατά των πολιτών.
Πηγή:e-pcmag.gr

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα


Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένας πιστοληπτικός οίκος αναβάθμισε τη χώρα μας!
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σήμερα την Ελλάδα, τοποθετώντας την στη βαθμίδα "B-", από τη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (RD) όπου την είχε βάλει μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας.
Κατά την υποβάθμιση στη βαθμίδα RD ο οίκος είχε διευκρινίσει ότι θα επαναξιολογούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας όταν ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή ομολόγων.
Πηγή:newsit.gr

Πόσα πληρώνουμε για κάθε έγκυρη ψήφο στην Ελλάδα

Διαβάστε πώς "μεταφράζεται" σε ευρώ για τα κόμματα η κάθε έγκυρη ψήφος. Πόσο αποτιμάται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην πρώτη τετράδα ανάμεσα στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ ως προς το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων υπολογιζόμενο ανά έγκυρη ψήφο κατατάσσεται η ψήφος στην Ελλάδα.

Σε σύγκριση με το Βέλγιο και τη Ρουμανία, που είχαν ανάλογο αριθμό έγκυρων ψήφων τις τελευταίες εθνικές εκλογές, στην Ελλάδα η ψήφος είναι ακριβότερη κατά 6,62 και 6,78 ευρώ αντιστοίχως.
Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γερμανία να την έχει υιοθετήσει ήδη από το 1959. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία που έχει ένα ιδιότυπο σύστημα χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η χρηματοδότηση δεν καθορίζεται μόνον ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού αλλά συνδέεται και με την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Προβλέπεται δηλαδή η χορήγηση συγκεκριμένου ποσού για κάθε ψήφο που λαμβάνουν τα κόμματα.
Έτσι, στην Πορτογαλία η κρατική επιχορήγηση συναρτάται αποκλειστικά από τις ψήφους κάθε κόμματος και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δόθηκαν 3,1 ευρώ ανά ψήφο - το ποσό υπολογίζεται κάθε φορά βάσει του εθνικού κατώτατου μηνιαίου μισθού.
Μεικτή διαδικασία ακολουθείται στο Βέλγιο, όπου δίνεται ετήσια επιχορήγηση 125.000 ευρώ σε κάθε κόμμα και σε αυτό προστίθεται 1,25 ευρώ για κάθε έγκυρη ψήφο που το κόμμα έλαβε στις εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία.
Στη Γερμανία το ποσό ανά ψήφο ανέρχεται στο 0,85 ευρώ για τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια ψήφους και 0,70 ευρώ για κάθε επιπλέον ψήφο.
Όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτελούνται μόνο από μέλη του Κοινοβουλίου.
Στη Γαλλία η επιτροπή είναι 9μελής και απαρτίζεται αποκλειστικά από δικαστές των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Αντιστοίχως, στην Πορτογαλία τα κόμματα τηρούν λογιστικά βιβλία και την εποπτεία των λογαριασμών τους έχει το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Το κόστος ψήφου στην Ευρώπη
Λουξεμβούργο: 21,05 ευρώ
Φινλανδία: 12,25 ευρώ
Ελλάδα: 9,39 ευρώ
Σουηδία: 6,76 ευρώ
Ιταλία: 5,16 ευρώ
Γαλλία: 3,98 ευρώ
Ισπανία: 3,49 ευρώ
Αυστρία:3,38 ευρώ
Γερμανία: 3,08 ευρώ
Βέλγιο: 2,77 ευρώ
Ολλανδία: 1,68 ευρώ
Βρετανία: 0,33
Πηγή:news247.gr

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας!

Άγιος Βαλεντίνος, χορτοφαγία, ερωτευμένοι, μπριζόλα, πεολειχία, ηδονή, γυναίκες,
Έναν μήνα ακριβώς μετά την γιορτή των ερωτευμένων, στην οποία οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα, και οι αγαπημένοι τους τούς φέρονται σαν βασίλισσες, έχει θεσπιστεί μία ανάλογη ημέρα, που όμως στοχεύει περισσότερο στην ικανοποίηση των ανδρών. Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας.
Επειδή στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι ερωτευμένοι, αλλά είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να υπάρξει και μία αντίστοιχη, πιο «ανδρική» εορτή.

Έτσι λοιπόν μέσω του διαδικτύου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Σε αυτήν λοιπόν την εορτή των «ερωτευμένων», την πρωτοβουλία της έκπληξης και των κινήσεων έχει η γυναίκα, η οποία πρέπει να περιποιηθεί καταλλήλως τον αγαπημένο της.
Το «εθιμοτυπικό» λέει πως η γυναίκα πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα, και στην συνέχεια να.... του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή!
Για άλλη μία φορά μας εκπλήσσει το «περιεχόμενο» αυτών των... Παγκόσμιων Ημερών.
Πηγή:iefimerida.gr

Πώς αδειάζουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Πάρτι ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι Έλληνες πληρώνουν μέχρι και 116% ακριβότερα τα καταναλωτικά προϊόντα από άλλους Ευρωπαίους. Διαβάστε τα πέντε τεχνάσματα των πολυεθνικών.

Ακριβότερα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πληρώνουν οι Έλληνες τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως μαρτυρούν έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το "Έθνος", το οποίο αποκαλύπτει τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, πληρώνουμε τα ίδια βασικά προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που μάλιστα οι ξένες αλυσίδες θεωρούνται εκπτωτικές, καθώς έχουν στα ράφια τους χιλιάδες κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είναι και φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα.
Για παράδειγμα, το πρώτο πολυεθνικό σούπερ μάρκετ, πουλά γάλα μακράς διαρκείας 35% ακριβότερα στην Ελλάδα αφού οι Έλληνες καλούνται να δώσουν 0,73 ευρώ ενώ οι Ιταλοί 0,54 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλα προϊόντα όπως καθαριστικό γενικής χρήσης το οποίο ο Έλληνας το αγοράζει1,62 ευρώ, ο Γερμανός 0,75 και ο Βούλγαρος 0,85 ευρώ.
Στον ίδιο όμιλο το επιδόρπιο γιαουρτιού έχει τιμή στην Ελλάδα 0,58 ευρώ, στη Γερμανία 0,27 και στη Βουλγαρία 0,42 ευρώ, ενώ και οι σακούλες απορριμμάτων (30 τεμάχια) πωλούνται στη Γερμανία με 0,58 ευρώ, στη Βουλγαρία με 0,84 ευρώ και στην Ελλάδα 108,6% ακριβότερα, δηλαδή 1,21 ευρώ.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως και στις άλλες δύο πολυεθνικές αλυσίδες οι τιμές σε προϊόντα είναι υψηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα.
Για παράδειγμα, το ψωμί για τοστ πωλείται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 45%. Εμείς το αγοράζουμε 2,38 ευρώ το κιλό, οι Ισπανοί 1,50 ευρώ, οι Ιταλοί 2,03 και οι Γάλλοι 1,64 ευρώ. Τη συσκευασία των δύο γιαουρτιών αγελάδας η πολυεθνική την πουλά στην Ελλάδα 0,90 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 0,79 ευρώ. Στη χώρα μας η τιμή είναι υψηλότερη 14%.
Μεταξύ άλλων, σαμπουάν 400 ml πωλείται στα ράφια των καταστημάτων της χώρας μας ακριβότερο κατά 99% αφού η τιμή του είναι 2,39 ευρώ και στη Βουλγαρία 1,20 ευρώ. Ο ελληνικός καφές στη συσκευασία των 200 γραμμαρίων έχει τιμή υψηλότερη κατά 7%. Εδώ πωλείται 1,29 ευρώ και στη γειτονική χώρα 1,20 ευρώ.
Τα πέντε κόλπα των πολυεθνικών
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, οι θυγατρικές των ξένων κολοσσών σε συνεργασία με τις μητρικές τους εταιρείες χρησιμοποιούν πέντε κόλπα για να αποφεύγουν τη φορολόγηση των κερδών στην Ελλάδα.
Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν δηλαδή υψηλά δικαιώματα χρήσης στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας προκειμένου να εμφανίσουν υψηλό κόστος και να αποφύγουν να φορολογηθούν στην Ελλάδα.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από τους ελέγχους που έχουν κάνει στις ενδοομιλικές συναλλαγές των εταιρειών έχουν καταγράψει τα ακόλουθα τεχνάσματα:
*Θυγατρικές αγοράζουν από τις μητρικές τους σε υψηλές τιμές προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι τιμές είναι "φουσκωμένες" για να παρουσιάζουν μεγάλο κόστος και να γλιτώνουν τη φορολόγηση κερδών στη χώρα μας
*Μία θυγατρική λιανικής κάνει ειδική συμφωνία αγοράς προϊόντων από θυγατρική προμηθευτικής. Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο συμφωνία κάνουν και οι μητρικές. Ωστόσο, το όφελος για τη θυγατρική λιανικής δεν της αποδίδεται αλλά πάει στη μητρική της εταιρεία.
*Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν υψηλά royalties (δικαιώματα χρήσης σημάτων) στις θυγατρικές. Οι χρεώσεις είναι υψηλές προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολόγηση στην Ελλάδα, εμφανίζοντας υψηλό κόστος.
*Οι μητρικές δανείζουν με υψηλό κόστος τις θυγατρικές τους. Ετσι δικαιολογούν αφενός αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και αφετέρου τις αυξημένες τιμές των προϊόντων τους.
*Εταιρείες εμφανίζουν επί σειρά ετών ζημιές και πρόβλημα ρευστότητας. Με τον τρόπο αυτόν κέρδη τους μεταφέρονται σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.
Τέλος, σημειώνεται πως στο υπουργείο Ανάπτυξης ερευνούν 10 φακέλους τεκμηρίωσης ισάριθμων πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα έχουν ζητήσει στοιχεία και από μία ξένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Πηγή:news247.gr

Με την Ελευθερία Ελευθερίου και το "Aphrodisiac" θα πάμε στην Eurovision


Η Κύπρια τραγουδίστρια θα μας εκπροσωπήσει τελικά στην 57η Eurovision που θα γίνει στο Αζερμπαϊτζάν.
Την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι της, "Aphrodisiac", επέλεξαν η κριτική επιτροπή και το κοινό για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού έγραψαν οι Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.
Για να κερδίσει μια θέση στον τελικό, που θα γίνει στις 26 Μαΐου, η Ελευθερία θα πρέπει καταρχάς να προκριθεί στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα γίνει τέσσερις μέρες πριν (22  Μαΐου).
O ελληνικός τελικός έγινε σε γνωστό εμπορικό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισού.
Kατά τη διάρκεια της βραδιάς ανέβηκαν on stage ο Λούκας Γιώρκας, περσινός εκπρόσωπός μας στην Eurovision, ο ανερχόμενος τραγουδιστής Χρήστος Π., ο Γιώργος Σαμπάνης καθώς και οι εκπρόσωποι της Κύπρου και της Βουλγαρίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. 

Πηγή:cosmo.gr

Το κρυφό μήνυμα που οδήγησε σε "χαμένο" έργο του Ντα Βίντσι

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στα ίχνη μιας ατελούς τοιχογραφίας που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε μια αίθουσα του Παλάτσο Βέκιο. Διαβάστε πως έφτασαν στα ίχνη της (Vid+Pics)

Ίχνη από μία ανολοκλήρωτη τοιχογραφία που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι πιστεύουν πως ανακάλυψαν ερευνητές στη Φλωρεντία.      
Τα ίχνη αυτά - που βρέθηκαν με τη βοήθεια μικροκαμερών, τις οποίες πέρασαν οι ειδικοί μέσα από μια τοιχογραφία του Τζόρτζιο Βαζάρι σε μια αίθουσα του Παλάτσο Βέκιο, της έδρας του δημαρχείου, στη Φλωρεντία-, είναι του ιδίου είδους με τα ίχνη της μπογιάς που χρησιμοποιήθηκε για την Τζοκόντα.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανική Daily Mail, οι έρευνες ξεκίνησαν όταν ένας αρχαιολόγος πρόσεξε τις λέξεις "cerca trova" (ψάξε και θα βρεις), κρυμμένες στην τοιχογραφία του Βασάρι, την οποία πιστεύεται ότι ο καλλιτέχνης ζωγράφισε πάνω στο προγενέστερο έργο του Ντα Βίτσι.
"Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μολονότι βρισκόμαστε στην προκαταρκτική φάση των ερευνών και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να επιλύσουμε αυτό το μυστήριο, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ψάχνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Kαθηγητής ιστορίας της τέχνης Μαουρίτσιο Σερατσίνι, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια. Οι ειδικοί σημείωσαν, ωστόσο, ότι η ανακάλυψη αυτή δεν δίνει μια "οριστική" απάντηση και ότι χρειάζεται να γίνουν κι άλλες χημικές αναλύσεις.

 
Η τοιχογραφία "Μάχη του Ανγκιάρι", έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, θεωρείται μέχρι σήμερα κατεστραμμένο. Σύμφωνα με έρευνες και υποθέσεις, το έργο του Ιταλού Αναγεννησιακού καλλιτέχνη διατηρείται μέχρι σήμερα μέσα σε μία κοιλότητα, σε έναν από τους τοίχους του παλατιού, όπου εκτίθεται μία τοιχογραφία του Τζόρτζιο Βαζάρι.
 Η "Μάχη του Ανγκιάρι" χρονολογείται περίπου το 1503 - 6 και απεικόνιζε τη νικηφόρα μάχη της Φλωρεντίας έναντι των Μιλανέζων.
Οι πολιτιστικές υπηρεσίες της Φλωρεντίας, μεταξύ των οποίων το Opificio delle Pietre Dure, διάσημο ινστιτούτο ερευνών και αποκατάστασης ζωγραφικών έργων, με τη στήριξη του δημάρχου Ματέο Ρέντζι, είναι πεπεισμένες ότι ο Βαζάρι ζωγράφισε το 1563 τη "Μάχη του Μαρτσιάνο", που κοσμεί τους τοίχους του Παλάτσο Βέκιο, καλύπτοντας το φρέσκο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Πηγή:news247.gr

H Yahoo μήνυσε τη Facebook για παραβίαση πατεντών!


Μήνυση κατά της Facebook κατέθεσε η Yahoo, ισχυριζόμενη ότι ολόκληρο το μοντέλο του δημοφιλέστερου social network στον κόσμο βασίζεται πάνω σε δική της πατενταρισμένη τεχνολογία!
Πιο συγκεκριμένα, η Yahoo κατηγορεί τη Facebook για παραβίαση 10 πατεντών της που αφορούν τεχνολογίες διαφήμισης, εξατομίκευσης websites, μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης. Αφού οι συνομιλίες των δύο ιντερνετικών κολοσσών δεν απέδωσαν καρπούς, η υπόθεση πήρε τελικά τη δικαστική οδό. H Yahoo δήλωσε:
"H Yahoo! έχει επενδύσει πολύ στην Έρευνα και Ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγοντας σε πολυάριθμες πατενταρισμένες τεχνολογίες. Οι τεχνολογίες αυτές αποτελούν τα θεμέλια της εταιρείας μας και αναπαριστούν το πνεύμα καινοτομίας πάνω στο οποίο χτίστηκε η Yahoo. Δυστυχώς, το ζήτημα με τη Facebook παραμένει άλυτο και συνεπώς θα αναζητήσουμε το δίκαιο μας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε".
Εκπρόσωπος τύπου της Facebook απαντά:
"Λυπούμαστε που η Yahoo, μια μακροχρόνια συνεργάτης της Facebook και εταιρεία που έχει επωφεληθεί πολύ από τη συνεργασία μας, αποφάσισε να κινηθεί εναντίον μας δικαστικά. Για ακόμα μια φορά ενημερωθήκαμε για το ζήτημα ταυτόχρονα με τα ΜΜΕ. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά απέναντι σε αυτές τις αινιγματικές ενέργειες".
Πηγή: Techgear

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι Ελβετοί δεν θέλουν περισσότερες διακοπές


Τους δίνανε περισσότερες μέρες άδεια αλλά αυτοί είπαν όχι
Οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία χθες Κυριακή κατά της πρότασης για παράταση της ετήσιας υποχρεωτικής άδειας από τέσσερις σε έξι εβδομάδες.
Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το 66,5% των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση και το 33,5% ψήφισαν υπέρ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βέρνη, το ποσοστό προσέλευσης κυμάνθηκε στο 45%.
Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε αφού το μεγάλο ελβετικό συνδικάτο Travail.Suisse συγκέντρωσε τις απαραίτητες 100.000 υπογραφές που απαιτούνται για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πάνω στο ζήτημα αυτό.

Στην Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη στιγμή η κατώτερη νόμιμη άδεια ορίζεται σε τέσσερις εβδομάδες, όπως δηλαδή ισχύει στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ. Σε άλλες όμως αντίπαλες οικονομίες, όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Σουηδία, η άδεια ορίζεται στις πέντε εβδομάδες.
Η Ελβετική Ένωση Εργοδοτών (SBA), η οποία είχε κάνει έκκληση για αρνητική ψήφο, είπε ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι "κάτι που αρχικά ακούγεται καλό, από κοντά αποδεικνύεται ότι έχει μειονεκτήματα".

Άλλοι υπέρμαχοι του "όχι", όπως η επιχειρηματική ομοσπονδία Economiesuisse, είχαν προειδοποιήσει ότι η παράταση των διακοπών θα κοστίσει δισεκατομμύρια και θα οδηγήσει τις εταιρίες στο να μεταφερθούν σε χώρες όπως η Γερμανία.
Πηγή:newsit.gr

H NASA απαντά στους Μάγια για το τέλος του κόσμου

Δείτε το βίντεο με το οποίο για άλλη μια φορά η NASA επιδιώκει να κατευνάσει τους φόβους για... καταστροφή του κόσμου τον ερχόμενο Δεκέμβριο (Vid)

Φρενίτιδα έχει ξεσπάσει με τις προβλέψεις των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Γι' αυτό το λόγο για άλλη μια φορά (είναι η τρίτη) η η NASA επιχειρεί να κατευνάσει τους φόβους, με ένα βίντεο, στο οποίο διαψεύδει μεταξύ άλλων ότι το Δεκέμβριο η Γη θα καταστραφεί σε σύγκρουση με άλλον πλανήτη.
Όπως αναφέρει ο Don Yeomans, επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων, η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.
Όπως επισημαίνει, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα.
"Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε", λέει ο ερευνητής. "Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου" και προσθέτει "Αυτός ο τεράστιος πλανήτης υποτίθεται ότι θα κατευθυνθεί προς το μέρος της Γης, όμως αν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ακόμη κι αν ήταν με κάποιο τρόπο αόρατος, θα βλέπαμε τη επίδρασή του πάνω στους γειτονικούς πλανήτες".
Η NASA διαβεβαιώνει επίσης ότι ούτε ο άξονας της Γης θα μετατοπιστεί ούτε υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου, κάτι που όπως λέει ο Yeomans συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια.
Πηγή:news247.gr

Ανήλικοι κάπνισαν στα κρυφά και έβαλαν φωτιά σε κάστρο

Ηθελαν να καπνίσουν κρυφά από τα αδιάκριτα βλέμματα των γονιών τους αλλά κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα ολόκληρο κάστρο να πιάσει φωτιά. Ανήλικοι κάπνισαν στα κρυφά και έβαλαν φωτιά σε κάστρο

Ο λόγος για δύο μικρούς Σλοβάκους που θεωρούνται ύποπτοι για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα τεράστιο γοτθικό κάστρο στην ανατολική Σλοβακία.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά με τα δύο αγόρια που θεωρούνται ύποπτα ότι το Σάββατο έβαλαν φωτιά στα χόρτα που υπήρχαν μπροστά από το κάστρο Krasna Horka όταν προσπάθησαν να ανάψουν τσιγάρα.
Το κάστρο του 14ου αιώνα τυλίχτηκε στις φλόγες και κλήθηκαν 84 πυροσβέστες για να την κατασβέσουν. Το Σλοβακικό Εθνικό Μουσείο έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι ζημιές στο κάστρο είναι εκτεταμένες, αλλά σχεδόν το 90% των ιστορικών συλλογών τουδιασώθηκαν. Η οροφή του κάστρου κάηκε εντελώς καθώς και η νέα έκθεση στο γοτθικό παλάτι και στον πύργο με το ρολόι.
Παιδιά κάτω των 15 ετών δεν διώκονται ποινικά στη Σλοβακία.
Πηγή:e-go.gr

 

Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!


Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.
Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη. Είχε πάει για λίγες ημέρες εκεί με τον σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους.
Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της Aer Lingus επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!
Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο!
Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ηταν: “Αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!
Ούτε καν δέχτηκαν να δούν κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας και βεβαίως αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο!
Μάλιστα με το ίδιο είχε ταξιδέψει στην Ισπανία πριν από 6 ημέρες!
Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τέστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ζήτησε όμως αντίγραφα.
Οι αρμόδιοι της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.
Όμως, ο σύζυγός της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και τότε άρχισαν οι απειλές ότι θα καλέσουν την αστυνομία. “Καλέστε την”, ήταν η απάντηση του ζευγαριού.
Τότε, έφτασε μια πολύ ευγενική αστυνομικός, η οποία ζήτησε να βάλουν τις αποσκευές των ανθρώπων πίσω στο αεροσκάφος.
“Μας ζήτησε να σβήσουμε τις φωτογραφίες με τα τέστ. Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι ελληνίδα”, λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.
Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες.Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών. Όμως η κα Δισλή σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.
2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.
3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.
4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.
5. Please show me any cash you have in your possession.
6. Please sketch a ladder and a triangle.
7. Please read out the script on the page of your document indicated.
8.What is your travel destination? (The Greek version asks “Where are you going to in England?”)
Πηγή:newsit.gr

Δεν τους έπεσε το τζόκερ, τους έπεσε μετεωρίτης αξίας 392.000 ευρώ!














Μια νορβηγική οικογένεια έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στην καρδιά του Όσλο, μετέδωσαν σήμερα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.
Σπασμένη στα δύο, η «πέτρα» βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι, τότε ακατοίκητο, της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Το αντικείμενο είναι ένα «λατυποπαγές» που έχει σχηματιστεί από διάφορα κομμάτια βράχων, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Κνουτ Γιέργκεν Ρεντ Εντεγκαρντ και τη σύζυγό του Αν Μέτε Σάνες, η οποία έχει το πάθος για τους μετεωρίτες.
"Είναι ένα συναίσθημα με πολλές πτυχές. Πρώτον, επειδή είναι σπανιότατο ένα κομμάτι μετεωρίτη να περνά μέσα από μια στέγη, και από την άλλη επειδή είναι ένα λατυποπαγές", κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί", δήλωσε η Αν Μέτε Σάνες στο Γαλλικό Πρακτορείο
Κινούμενοι πολύ γρήγορα, οι μετεωρίτες διαλύονται σε κομμάτια όταν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο τα τμηματά τους να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Σέρζ Κουτσμί ερευνητή στο Ινστιτούτο 'Αστροφυσικής του Παρισιού.
«Αυτή η οικογένεια ήταν πολύ τυχερή», είπε ο κ. Κουτσμί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρώτον, επειδή το κομμάτι του μετεωρίτη δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, αλλά και επειδή αντιπροσωπεύει μια μικρή περιουσία», σημείωσε.
Για παράδειγμα, ένα γραμμάριο μετεωρίτη από τον Άρη μπορεί να πουληθεί για περίπου 5.000 κορώνες (περίπου 670 ευρώ), σύμφωνα με έναν γεωφυσικό που επικαλείται ο ιστότοπος της εφημερίδας Verdens Gang (VG).
Πηγή:iefimerida.gr

Πατέρας Χονδροκούκη: "Κανένας πολιτικός να μην συγχαρεί το γιο μου"

Ο πατέρας του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος, ξεσπάθωσε κατά των πολιτικών, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο του γιου του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Επίθεση στους Έλληνες πολικούς και την πολιτεία εξαπέλυσε ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο, Δημήτρη Χονδροκούκη.
Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Κωνσταντινούπολη στο αγώνισμα του ύψους, ο πατέρας του νεαρού άλτη μίλησε στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Χονδροκούκη:
- Για τις θυσίες του Δημήτρη Χονδροκούκη: "Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες,η μουσική. Ο καθένας όπου έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του".
- Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: "Δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε μόνο αυτή τη μιζέρια, την κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες".
- Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αθλητές, όπως ο Δημήτρης Χονδροκούκης: "Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τονίσω ότι γυμνάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!
Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της ομοσπονδίας που παλεύει με λίγα όπως μπορεί για να βοηθήσει τους αθλητές μας".
Πηγή:sport24.gr

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των πέντε ηπείρων

Από 18 έως 5.800 δολάρια οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ανά τον κόσμο. Διαβάστε ποιες είναι οι μηνιαίες απολαβές τους και δείτε πώς είναι τα γραφεία τους (Pics)
Στην Ελλάδα, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν την κατιούσα αρχής γενομένης με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, οπότε και άρχισαν να "αποχωρίζονται" επιδόματα και προνόμια κάθε είδους και κατηγορίας.
Από το 2000 και μετά το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακολουθεί σημαντικά ανοδική πορεία, που αντιστρέφεται θεαματικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, από το α’ τρίμηνο του 2000 έως το α’ τρίμηνο του 2010, ο δείκτης συνολικού κόστους εργασίας της Ελλάδας αυξήθηκε σε ονομαστικές τιμές κατά 54,1%, όταν της Πορτογαλίας αυξάνονταν κατά 28,7% και της Γερμανίας κατά μόλις 18,6%.
Την ίδια στιγμή, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα όσον αφορά στις μηνιαίες απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων ανά τον κόσμο.
Μάρτυρας των αντιθέσεων, οι φωτογραφίες από τα γραφεία υπαλλήλων από οχτώ χώρες, που αντιπροσωπεύουν πέντε ηπείρους.
Οι παρακάτω φωτογραφίες αντανακλούν επιπλέον και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της κάθε χώρας:
Ινδία, Μπιχάρ, Υπάλληλος στο ’Bihar House’
Μισθός: 197 δολάρια
Ινδία, Μπιχάρ, Επιθεωρητής της αστυνομίας
Μισθός: 220 δολάρια
Ινδία, Μπιχάρ, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Μισθός: 220 δολάρια
Ινδία, Μπιχάρ, Διευθυντής με 45 υφισταμένους
Δεδομένου ότι είναι ο πιο υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος στο Makhdumpur, έχει μια πετσέτα στην καρέκλα του.
Μισθός: 263 δολάρια
Βολιβία, Προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών του δήμου Betanzos
Μισθός: 143 δολάρια
Βολιβία, αστυνομικός τρίτου βαθμού του δήμου Tinguipaya
Μισθός: 100 δολάρια
Βολιβία, ντετέκτιβ στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας
Το αστυνομικό τμήμα διαθέτει μόνο σπασμένες γραφομηχανές, δεν έχει κανένα υπολογιστή,κανένα φωτοτυπικό μηχάνημα, ούτε καν τηλέφωνο.
Μισθός: 114 δολάρια
Κίνα, Υπάλληλος στο τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων του δήμου Gu Lou
Μισθός: 260 δολάρια
Γαλλία , Ωβέρνη
Υπάλληλος της επιτροπής για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και της ιθαγένειας στο δήμο της Ωβέρνης. Είναι επίσης υπεύθυνος του τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων (ιδιαίτερα του ισλαμισμού).
Μισθός: 2038 δολάρια (1550 ευρώ)
Γαλλία , Ωβέρνη
Αστυνομικός επιφορτισμένος με την δίωξη εμπόρων ναρκωτικών.
Μισθός: 2893 δολάρια (2200 ευρώ)
Λιβερία
Εργάζεται στο τμήμα ανασυγκρότησης της τροχαίας στο αρχηγείο της Εθνικής Αστυνομίας
Μισθός: μόλις 18 δολάρια (υπάρχουν και έξτρα από τους συγγενείς των θυμάτων)
Λιβερία
Πρώην αγρότης και ταχυδρόμος, είναι τώρα επίτροπος της περιοχής Nyenawliken
Μισθός: μόλις 20 δολάρια
Ρωσία
Γραμματέας του διευθυντή οικονομικού τμήματος της επαρχίας Tomsk
Μισθός: δεν τον αποκάλυψε
Ρωσία , Σιβηρία
Είναι ο μοναδικός αστυνομικός στο χωριό ktyabrsky (περίπου 2000 κατοίκους)
Μισθός: περίπου 143 δολάρια
ΗΠΑ, Τέξας
Σερίφης στο Crockett (περίπου 3000 κάτοικοι)
Μισθός: 3166 δολάρια
ΗΠΑ, Τέξας
Διευθύντρια στο τμήμα Αδειών και Κανονισμών
Μισθός: 5833 δολάρια
Υεμένη
Σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας
Μισθός: 160 δολάρια
Υεμένη
Διευθυντής της υπηρεσίας αποκομιδής σκουπιδιών στο Al-Mahweet. Προΐσταται 11 υπαλλήλων και 4 εργατών.
Μισθός: 163 δολάρια
Πηγή:news247.gr