Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Απίστευτο! Συνελήφθη Έλληνας Φοιτητής Στο Λονδίνο Γιατί Είχε 32 Κιλά Φέτα, Μουσακά Και Σουτζουκάκια


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου όταν εντόπισαν στην αίθουσα αφίξεων έναν Έλληνα φοιτητή, ο οποίος έφτασε από τη Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί του 32 κιλά φέτα, μουσακά και σουτζουκάκια.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φοιτητής είχε επιμελώς κρυμμένη την φέτα και τον μουσακά στις αποσκευές του κάτω από σώβρακοφανέλλες, και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε, ανέφερε τελωνειακό στέλεχος την Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Επιπρόσθετα στην τσέπη της ζακέτας του ανακαλύψαμε υπολείμματα μπουγάτσας έκλεισε με αυστηρό ύφος
Οι βρετανικές αρχές κάνουν λόγο για σπείρα λαθρεμπορίου που οργιάζει τα τελευταία χρόνια ενώ ο νεαρός φοιτητής ματαία προσπάθησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και όλα είναι για προσωπική χρήση
Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των προϊόντων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 5000 και μέχρι και φυλάκιση 2 χρόνων
Πηγές από την Ελληνική παροικία σημειώνουν ότι η μητέρα του φοιτητή μετά από επικοινωνία των Βρετανικών αρχών ζήτησε όπως τα σουτζουκάκια και ο μουσακάς να τοποθετηθούν στην κατάψυξη μέχρι έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Πηγή:apisteutoi.com

20 γελοίες σχολικές απαγορεύσεις σε όλο τον κόσμο

Η σχολική ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη για τα παιδιά ειδικά με όλο το διάβασμα που έχουν και τις εσωτερικές διεργασίες που συμβαίνουν λόγω της εφηβείας. Μάλιστα, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται χειρότερα όταν οι καθηγητές αρχίζουν να βάζουν απαγορεύσεις στα πιο αγαπημένα πράγματα των παιδιών. Δείτε παρακάτω 20 γελοίες σχολικές απαγορεύσεις σε όλο τον κόσμο. 

Καλύτεροι φίλοι

Ένα σχολείο στο δυτικό Λονδίνο απαγόρευσε στους μαθητές να έχουν καλύτερους φίλους, επειδή οι καθηγητές πιστεύουν ότι θα αναστατωθούν τα παιδιά αν χαλάσει η φιλία. 

Κάρτες την Ημέρα του Πατέρα

Τα σχολεία στην Σκωτία έχουν απαγορεύσει τις κάρτες την Ημέρα του Πατέρα για να δείξουν συμπόνια στα παιδιά που έχουν μόνο την μαμά τους. 

Facebook

Ένα εβραϊκό σχολείο θηλέων πιστεύει ότι τα κορίτσια δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο ούτε στο σπίτι, αφού τα κάνει λιγότερο σεμνά από όσο πρέπει. Αγκαλιές

Ένα δημοτικό σχολείο στο Νορθμάμπτον απαγόρευσε στους μαθητές να αγκαλιάζονται, γιατί οι καθηγητές πιστεύουν ότι οι αγκαλιές παραβιάζουν την έννοια του προσωπικού χώρου. Ωστόσο, οι γονείς και τα παιδιά έχουν διαφορετική άποψη. 

Παντελόνια γιόγκα και κολάν

Ένα λύκειο στην Μασαχουσέτη απαγόρευσε τα κολάν και τα παντελόνια γιόγκα, καθώς θεωρεί ότι είναι ακατάλληλα για ανθρώπους που πρόκειται να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν σε κάποιο εργατικό δυναμικό. Επίσης, αποσπάται η προσοχή του αντίθετου φύλου. 

Σακίδια

Πολλά λύκεια στις ΗΠΑ θεωρούν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους σακίδια, γιατί μπορεί να κουβαλάνε μέσα επικίνδυνα όπλα. 

Κυνηγητό

Μερικά σχολεία στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει το κυνηγητό, γιατί πιστεύουν ότι τα παιδιά μπορεί να πληγωθούν πνευματικά και σωματικά από αυτό το παιχνίδι. 

Χάλογουιν και Χριστούγεννα

Ένα σχολείο στο Όρεγκον απαγόρευσε όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για να μην προσβάλλονται παιδιά που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες. 

Χιονοπόλεμο

Ένα σχολείο στην Αγγλία απέβαλε 2 μαθητές, επειδή έπαιζαν χιονοπόλεμο. Το σχολείο είχε απαγορεύσει τον χιονοπόλεμο, επειδή το θεωρούσε επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. 

Σορτσάκια για τα αγόρια

Εν μέσω του καλοκαιριού ένα σχολείο στην Αγγλία αποφάσισε να απαγορεύσει στα αγόρια να φοράνε κοντά παντελόνια. Έτσι, την επόμενη μέρα τα αγόρια πήγαν στο σχολείο με φούστες. 


Προσκλήσεις για πάρτι γενεθλίων

Ένα σχολείο στην Βρετανία αποφάσισε ότι τα παιδιά μπορούν να μοιράζουν προσκλήσεις για πάρτι μόνο αν είναι καλεσμένοι όλοι οι μαθητές. 

Ντόντζμπολ

Πριν από 17 χρόνια πολλά σχολεία στην Αμερική απαγόρευσαν το ντόντζμπολ, επειδή ήταν πολύ επιθετικό και επικίνδυνο για τα παιδιά. Τώρα, αυτό το παιχνίδια απαγορεύεται σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Αμερικής. 

Μπότες UGG

Ένα σχολείο στην Αμερική απαγόρευσε τις μπότες UGG επειδή ήταν πολύ εύκολο για τις μαθήτριες να κρύψουν τα κινητά τους μέσα στις μπότες. 

Φούτερ

Ένα σχολείο στο Κονέκτικατ απαγόρευσε τα φούτερ, γιατί ήταν ένα ακόμη τρόπος για να κρύβουν οι μαθητές τα κινητά τους. 

Φιόγκοι

Κάποια σχολεία στην Αγγλία έχουν απαγορεύσει στους μαθητές να φοράνε φιόγκους, γιατί θεωρούν ότι αποσπούν την προσοχή των μαθητών. 

Χαρτί τουαλέτας

Κάποια σχολεία στην Αγγλία έχουν απαγορεύσει την χρήση χαρτιού υγείας σε εικαστικές εργασίες εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης μικροβίων και βακτηρίων. 

Λαστιχάκια

Πολλά σχολεία στην Αμερική έχουν απαγορεύσει τα λαστιχάκια, γιατί αποσπούν την προσοχή των μαθητών γιατί παίζουν όλη την ώρα μαζί τους.
Πηγή:tilestwra.com

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες

Όταν η συσκευασία υπόσχεται πολύ περισσότερα από αυτά που περιέχει. Κραυγαλέες περιπτώσεις παραπλάνησης των καταναλωτών από τον τρόπο που είναι συσκευασμένα τα προϊόντα. Ευτυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και άλλες χώροι και οργανισμοί έχουν θεσπίσει σχετική νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών για αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις.
Άλλες πάλι φορές οι επιτήδειοι ξεφεύγουν από το γράμμα του νόμου εξαπατώντας τον καταναλωτή. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις για γέλια και για κλάματα.
Πόσα σοκολατάκια περιέχει του κουτί; Όσα φαίνονται!
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Κάπως μακριές είναι αυτές οι γαρίδες
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Προσέξτε την ετικέτα. Ηλιέλαιο (με στενά ξεθωριασμένα γράμματα) & extra παρθένο ελαιόλαδο (με έντονα και μεγάλα γράμματα)
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Συσκευασία 12 τεμαχίων, όταν τα κόψεις στα τέσσερα!
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Μακρύ hot dog
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Χορταστική πίτα…
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Πίτσα με μπόλικο πεπερόνι (η μισή τουλάχιστον)
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Γλειφιτζούρι πάντα (Αμ δε…)
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Πίτσα πεπερόνι…
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Πορτοκάλια, πιο πορτοκαλί απ΄ότι είναι
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Και ένα που δεν είναι απάτη αλλά είναι εντυπωσιακό!
Perierga.gr - 10+1 εξοργιστικά παραπλανητικές συσκευασίες
Πηγή:perierga.gr

Μια φωτογραφία drone από την Ελλάδα στις καλύτερες του 2017 στον κόσμο -Σαν πίνακας

Μια φωτογραφία drone από την Ελλάδα στις καλύτερες του 2017 στον κόσμο -Σαν πίνακας [εικόνες]
Τα Drone εισέβαλαν στις ζωές μας και πέρα από τα όσα άλλα κάνουν μας χαρίζουν και μοναδικά καρέ.
Φωτογραφίες σαν πίνακες, τραβηγμένες από ύψος εκατοντάδων μέτρων, που κάνουν όλους εμάς κάτω να μοιάζουμε με απίθανες λεπτομέρειες στο έργο κάποιου ζωγράφου.
Η λατρεία για αυτού τους είδους τις φωτογραφίες είναι τέτοια που ήδη υπάρχει το σχετικό, ειδικό, social media. Ο λόγος για το Dronestagram, στο οποία οι λάτρεις των drone φωτογραφιών μοιράζονται το πάθος τους και τα έργα τους.
Και φυσικά κάθε χρόνο το dronestagrm διοργανώνει διαγωνισμό για τις καλύτερες drone φωτογραφίες της χρονιάς. Και μόλις τώρα ανακοίνωσαν τις 20 ομορφότερες του 2017. Από την Αρκτική μέχρι τους τροπικούς με μια στάση στην Ελλάδα: 
#1 Water Lily
Γυναίκα συλλέγει νούφαρα σε λίμνη στο Δέλτα του Μεκόνγκ, στο Βιετνάμ.

#2 Stingray And Girls
Δύο φίλες και δυο... σαλάχια

#3 The Majestic Beast Nanuk
Η μεγάλη πολική αρκούδα Nanuk, στο Inuktitut προσπαθώντας να ισορροπήσει σε δυο κομμάτια πάγου.

#4 Swimming With A Whale
Κολυμπώντας με μια φάλαινα... 

#5 Rising Waters
Στον κόλπο Αλεξάνδρια, μεταξύ Νέας Υόρκης και Καναδά, η άνοδος του επιπέδου του νερού, δημιουργεί αυτό το μοναδικό νησί... 

#6 Stairway To Heaven
Σκάλα στον παράδεισο... Η μακριά σκάλα οδηγεί στην όμορφη παραλία της Αλγκάρβ, στην Πορτογαλία. 

#7 Kefalonia Melissani Cave
Εξερευνώντας με βάρκα, τη σπηλιά της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά.

#8 Cruising The Route 66
Ενα ζευγάρι σε ένα κλασικό μπλε Ford Mustang Convertible, οδηγώντας στον ιστορικό αυτοκινητόδρομο 66.

#9 Motorbike Bridge Over River In Thailand
Ποδηλατόδρομος πάνω από τον ποταμό στην Ταϊλάνδη. 

#10 Salt Fields
Αλυκές στο δέλτα του Mekong Delta. Χωρισμένη σε τετράγωνα με πολύ αλάτι που λαμπιρίζει κάτω από τον ήλιο... 


Πηγή: iefimerida.gr 

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

10 πράγματα που θα αλλάξουν για πάντα χωρίς τις πλαστικές σακούλες

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο

Ο γέρος χρόνος έφυγε, αγαπητοί φίλοι, και μαζί μ’ αυτόν έφυγε και η χρυσή εποχή της αφθονίας της πλαστικής σακούλας σούπερ μάρκετ που κοσμούσε τελικά κάθε σπίτι, κάθε πάρκο, κάθε παραλία και κάθε βυθό θάλασσας. Ήδη από την πρώτη μέρα του 2018, με κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε σακούλα σούπερ μάρκετ κοστίζει 0,04 ευρώ, μιας και γιατί να τις απαγορεύσουν, εάν μπορούν να τις χρεώσουν. Από εδώ και πέρα οι σακούλες σας είναι μετρημένες. Και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ορίστε 10 πράγματα που θα αλλάξουν οριστικά και ανεπανόρθωτα με τις νέες συνθήκες:

1. Γλιτώνεις τον πανικό του να προσπαθείς να ξεχωρίσεις γρήγορα τις σακούλες στο ταμείο

Ο απόλυτος πανικός που σε καταβάλλει όταν η ταμίας σκανάρει σε ταχύτητα φωτός τα προϊόντα ώστε να προλάβεις να ξεχωρίσεις τις σακούλες γλείφοντας σε αμόκ τα δάχτυλά σου για να ξεκολλήσει η μια πλευρά από την άλλη γίνεται πλέον παρελθόν.

2Ο ντελιβερας φέρνει το φαΐ σε οικολογικές bio σακούλες από φύκια

Τέρμα ο κόμπος του ντελιβερά. Τέρμα η πλαστική σακούλα με τα πιτόγυρα και τις κοακόλες. Βασικά ξέρετε τι; Τέρμα και τα πιτόγυρα, γιατί και αυτά θα τα απαγορεύσει κάποια στιγμή η Κομισιόν. Οι ντελιβεράδες θα φέρνουν ζαρζαβατικά σε οικολογικές bio σακούλες από φύκια που θα έχουν συλλέξει τυφλές καλόγριες με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

3. Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους χρησιμοποιώντας ένα μονό χαρτάκι υγείας

Εάν είστε υπεύθυνος κηδεμόνας κάποιου σκύλου τότε ήδη θα είστε συμφιλιωμένος με την πρακτική της περισυλλογής όλων όσων ζωγραφίζει με τον πρωκτό του ο σκύλος σας στα πεζοδρόμια και στα γρασίδια. Ξέρουμε ότι μέχρι τώρα μαζεύατε τις ακαθαρσίες του μικρού σας φίλου χρησιμοποιώντας σουπερμαρκετοσακούλα. Με το κόψιμο της σακούλας αγαπητοί φίλοι, πλέον θα πρέπει να περισυλλέγετε ό,τι αφήνει ο σκύλος σας χρησιμοποιώντας ένα μονόφυλλο κομμάτι χαρτί υγείας ανά περίττωμα.

4. Δεν θα μπορείς πλέον να καταλάβεις ποιοι είναι περίεργοι στο μετρό και στο λεωφορείο

Ο άρρητος αλλά διαχρονικός κανόνας των ΜΜΜ που λέει ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος επιβάτης είναι περίεργος απλά παρατηρώντας εάν κουβαλάει τα προσωπικά του αντικείμενα σε σακούλες σκουπιδιών περνάει στην αχρηστία.

5ΤΕΡΜΑ

Σας άνοιξαν το αμάξι και δεν έχετε προλάβει να επισκευάσετε ακόμη το σπασμένο τζάμι, ενώ ο Καλλιανός έχει ήδη ανεβάσει στάτους που προειδοποιεί για τυφώνα; ΚΡΙΜΑ.

6. Το βρεγμένο μαγιό και η βρώμικη σαγιονάρα θα μπαίνουν χύμα μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας.

Η ξεγνοιασιά των διακοπών γίνεται μια για πάντα παρελθόν, αγαπητοί φίλοι, αφού η μυρωδάτη μουχλίλα της υγρασίας του μαγιό και της λάσπης της σαγιονάρας θα κάνουν μια πανέμορφη ζύμωση με τα αγαπημένα σας ρούχα που κουβαλάτε στο σακίδιό σας στις εκδρομούλες προς τη θάλασσα.

7. Δεν θα έχετε που να βάλετε τα σκουπίδια σας

Το ξέρουμε ότι δεν ανακυκλώνετε ούτως ή άλλως αγαπητοί φίλοι. Και το ξέρουμε ότι τα σκουπίδια στο σπίτι σας είναι συνήθως μια σακούλα σούπερ μάρκετ που κρέμεται από μια πόρτα, ή από ένα ντουλάπι στην κουζίνα. Συνεπώς το πρόβλημα με την έλλειψη της λαϊκής σακούλας φτάνει στο που σκατά θα βάλετε όλα τα σκουπίδια που παράγετε καθημερινά. Κωλόχαρτα, αποφάγια, αποτσίγαρα και όλα αυτά τα καλά που στουμπώνατε μέσα σε πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ πλέον θα πρέπει μάλλον να τα παίρνετε όλα αγκαλίτσα και να τα πετάτε στους κάδους σκουπιδιών. Επιπλέον θα εκλείψουν ανεπιστρεπτί ιστορικά ρεπορτάζ όπως αυτό, αφού δεν θα μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν ποιο σκουπίδι προέρχεται από ποιο σπίτι.

8Οι ultras οπαδοί των εκάστοτε αλυσίδων θα εξαγριωθούν

Tα οπαδικά συναισθήματα των φανατικών του Μασούτη, του Βασιλόπουλου και του Σκλαβενίτη θα πληγωθούν ανεπανόρθωτα, όπως ήδη συνέβη με τους Μασούτης North Hools που στην εκτενή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

9. Πλέον αυτό θα κοστίζει 8 σέντς

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα θελήσουν ένα Στουρνάρα για το σπίτι τους, αλλά αυτοί οι λίγοι μερακλήδες θα πρέπει να υπολογίσουν πλέον 0,04 ευρώ ανά σακούλα.

10. H γιαγιά σας δεν θα μπορέσει να μεταφέρει τίποτα πουθενά ποτέ ξανά. Ούτε να αποθηκεύσει κάτι. Ούτε να θάψει κανονικά τον παππού σας.

Η γιαγιά σας αντί για τσάντες έχει σακούλες. Αντί για συρτάρια έχει σακούλες. Και αντί για σακούλες έχει σακούλες σουπερμάρκετ. Τις χυλοπίτες από το χωριό; Σε σακούλες. Τα μπουρλά για τα μαλλιά; Σε σακούλες. Τα κόκαλα του παππού που περιμένουν να πάνε στον οικογενειακό τάφο στο χωριό; Σε σακούλες. Η γιαγιά σου πρακτικά έχει ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΖΩΗ σε διάφορες σακούλες σούπερ μάρκετ. Τέρμα οι σακούλες. Τέρμα οι χυλοπίτες. Τέρμα τα σγουρά μωβ μαλλιά την Κυριακή στην εκκλησία. Τέρμα το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή για τους πολίτες της τρίτης ηλικίας.

+ ΒΟΝUS

ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΡΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ένας κόσμος χωρίς πλαστική σακούλα = ένας άσχημος κόσμος


Πηγή:luben.tv

Το πιο ακριβό κρασί του κόσμου

Perierga.gr - Θα πληρώνατε 25.000€ για το πιο ακριβό κρασί του κόσμου;
Με τιμές που ξεκινούν από 25.000 ευρώ ανά φιάλη, το AurumRed Gold θεωρείται το ακριβότερο κρασί στον κόσμο. Παράγεται από αμπέλια Tempranillo που πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 ετών και στην ολοκλήρωση της παραγωγής του χρησιμοποιούνται σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές.
Ωστόσο, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κρασί τόσο διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι η χρήση της θεραπείας με όζον κατά την παρασκευή του, μιας εναλλακτικής ιατρική θεραπείας που χρησιμοποιείται γενικά για τη θεραπεία του καρκίνου,  του AIDS, της σκλήρυνση κατά πλάκας και για πολλές ακόμη ασθένειες.
Ο Hilario Garcia, ο οποίος παράγει το κρασί AurumRed Gold σε ένα μικρό αμπελώνα στην La Mancha της Ισπανίας, εξοικειώθηκε με τη θεραπεία με όζον, αφού τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τη σπονδυλική στήλη του, που του είχε προκαλέσει παράλυση στο κάτω μέρος του σώματός του. Μετά την επιτυχία της θεραπείας, αποφάσισε να πειραματιστεί στο εργαστήριό του και να προσπαθήσει να την εφαρμόσει στην οινοποίηση, μέσω της εισαγωγής όζοντος στο νερό που χρησιμοποιεί για τα αμπέλια. Η θεραπεία με όζον είναι απλώς η αύξηση του οξυγόνου, η οποία είναι μια πολύ δραστική μορφή καθαρού οξυγόνου.
Ο στόχος αυτού του έργου, που ξεκίνησε το 2009 στο Las Pedroñeras, ήταν η επίτευξη παραγωγής υγιών και ισορροπημένων κρασιών. Ο Hilario Garcia επέλεξε ο ίδιος πολύ προσεκτικά τη γη για να καλλιεργήσει τα αμπέλια Tempranillo, Cabernet Sauvignon και Sauvignon Blanc μετά από πολλές δοκιμές εδάφους και νερού.
Perierga.gr - Θα πληρώνατε 25.000€ για το πιο ακριβό κρασί του κόσμου;
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τεχνικές του δημιούργησαν ένα μοναδικό κρασί που όμοιό του δεν υπάρχει. Ισχυρίζεται ότι αν κουνήσεις ελαφρώς προς μια κατεύθυνση το κρασί μέσα σε ένα ποτήρι θα φέρει αρώματα και γεύσεις, που θα αλλάξουν μονομιάς αν το κουνήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι από τη  στιγμή που θα ανοιχτεί το μπουκάλι με το κρασί, μπορεί να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του για άλλα δύο χρόνια.
Ωστόσο, ο ακριβής τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η παραγωγή αυτού του μοναδικού κρασιού αποτελεί μυστήριο, καθώς η Garcia αρνείται να αποκαλύψει τη διαδικασία του.
Μια άλλη πιθανή εξήγηση που δικαιολογεί την υψηλή του τιμή είναι η έλλειψη του κρασιού. Από αυτά τα αμπέλια παράγονται ετησίως μόλις 300 φιάλες που κυκλοφορούν στην αγορά. Από αυτές, 150 φιάλες προορίζονται για κανονικούς αγοραστές ενώ οι υπόλοιπες κρατούνται στο αμπελώνα του, για πιθανούς πελάτες που θέλουν να έρθουν και να το δοκιμάσουν. Μόνο το 30% του AurumRed Gold πωλείται στην Ισπανία, ενώ το υπόλοιπο διανέμεται σε πελάτες στο εξωτερικό.
Είναι ενδιαφέρον ότι η Ισπανία δεν είναι γνωστή για τις πολύ υψηλές τιμές στα κρασιά, αν σκεφτεί κανείς ότι το αμέσως επόμενο φτηνότερο κρασί της, είναι το Pingus, που κοστίζει γύρω στα 970€ ανά φιάλη.


Πηγή:perierga.gr

12 λέξεις που όποιος σέβεται τον εαυτό του λέει λάθος (και αυτό είναι σωστό)

Όλη η ιστορία του ανθρώπινου γένους είναι γραμμένη από ανθρώπους που αμφισβήτησαν, που καταπάτησαν τους κανόνες, που έκαναν αυτό που πραγματικά γούσταραν ή που για κάποιο λόγο είχαν περισσότερους υπάλληλους πρόθυμους να σφαγιαστούν για πάρτη τους.
Αυτό είναι το δίδαγμα που μας μαθαίνει η μελέτη της ιστορίας και πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα. Και κυρίως να το θυμόμαστε τις φορές που χρησιμοποιούμε μια λέξη ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ να το κάνουμε και κάποιος μαχλέπας, λελές, τζιτζιφιόγκος και μπάμπουρας έρχεται να μας διορθώσει για να μας πει ότι έχουμε λάθος. Αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σας πείσει ότι δεν έχετε κανένα λάθος, αγαπητοί αναγνώστες. Αυτοί έχουν και ορίστε 11 περιπτώσεις (εκτός από τον ίδιο τον τίτλο) που το αποδεικνύουν όπως ένας γκουρού που φωτίζει τους πιστούς.
Λαβάς τυρί
Ας αρχίσουμε από το καλύτερο μάρκετινγκ στην ιστορία του μάρκετινγκ. Και να σκεφτεί κανείς ότι παραλίγο να μας πείσουν οι φλώροι οι Γάλλοι ότι είναι «La Vache qui rit» επειδή γελάει η αγελάδα. Να μας τρελάνουν τελείως δηλαδή, καμιά λογική πουθενά. ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΣΑΣ ΑΥΤΑ, ΕΔΟ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΑΙΣ ΚΛΕΝΑΙ!!11!
Κόκοκοπς

Ποιό αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε μετά από δύο συνεχόμενα κο κο να βάλει πο και να το πλασάρει σε 8χρονα; Είναι σαν να σου βάλουν στο Ποροποπομ ξαφνικά ένα κο και να σου ‘πουν έλα τραγούδα τώρα. Ένα πρωινό θέλουμε να φάμε, παιδιά, δεν θα πάρουμε lower πρώτα. Ας μας κάνουν μήνυση οι μαϊμούδες.
Μπρίζα

Καταρχήν/καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος το λέει πρίζα δεν έχει μικρά παιδιά στο σπίτι. Δηλαδή, βάζει το μωρό το χέρι στην μπρίζα κι εκεί που θέλεις να ουρλιάξεις «ΦΥΓΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑΑ» σκέφτεσαι «Α ναι το λένε πρίζα, συγγνώμη νεοελληνική γλώσσα». Πάτε καθόλου καλά τρελάκηδες; Θα ψηθούν τα παιδιά σας για τα καπρίτσια σας.
Κορκόδειλος

Είναι κορκόδειλος και παράγωγό του είναι ο κορκοδειλάκιας. Κροκόδειλο τον λες μόνο άμα κρατάς τσάντα κροκό στον πήχη, φοράς ασορτί παπούτσι και έχεις τουλάχιστον δύο επίθετα. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Μπυτζάμες

Ακριβώς η ίδια περίπτωση με τη μπρίζα. Να θες να ξεκουραστείς, να βάλεις τις μπυτζαμούλες σου σαν άνθρωπος και να σκέφτεσαι ότι πρέπει να τις προφέρεις πυζάμες. Γιατί; Για να μην παρεξηγηθούν τα δεινοσαυράκια που έχουν απάνω; Για να νιώσεις λίγο πιο σικ πριν πέσεις να κοιμηθείς (συγγνώμη, να πλαγιάσεις ήθελα να ‘πω); Η μπυτζάμα πρέπει να προφέρεται σαν τη νταμιτζάνα για να ευχαριστηθείς ύπνο. Τέρμα.
Πορμπαγκάζ

Στο πορμπαγκάζ φορτώνεις τα σακουβαγιάζ και πας εκδρομή με το Τογιότα. Port – baggage να το ‘πεις άμα βάλεις την Rolls Royce σου στο κρουαζιερόπλοιο σε κανά λιμάνι στην Κυανή Ακτή. Απλώς εκεί θέλει προσοχή μην ξεχαστείς και δεν αφήσεις μπουρμπουάρ στο παιδί που θα σε βοηθήσει με τις βαλίτσες.
Κομπιούτερ

Θέλεις να μου ‘πεις ότι όταν ο πατέρας σου κολλάει το κομπιούτερ με Ζζζελοτέιπ εσένα σου ‘ρχεται αυθόρμητα να το ‘πεις «Τηλεκοντρόλ»; Σε λίγο θα μας ‘πεις ότι είναι μύθος πως άμα το κοπανήσεις στο τραπεζάκι, αρχίζουν να ξαναδουλεύουν οι μπαταρίες. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε με τους νεωτερισμούς σας.
Κουρασάν

Κάθε φορά που κάποιος τρώει ένα κρουασάν δίπλα στον Σηκουάνα, δέκα κουρασάν αυτοπυρπολούνται στο περίπτερο της γειτονιάς σου. Το κουρασάν το σκας με δύναμη για να κάνει «ΜΠΑΜ», το πετάς στην τοστιέρα και όταν το τρως λερώνεσαι με σοκολάτες παντού. Αλλιώς δεν σου αξίζει.
Γουρνοπούλα

Εδώ, δεν χρειάζεται ανάλυση. Όποιος βάζει ου μετά το ρ δεν σέβεται τον ψήστη, δεν τιμά τα ελληνικά ήθη και έθιμα και δεν του πρέπει να γευτεί ποτέςςς του την πετσούλα να κρατσανάει στο δόντι. Φήμες λένε πως στο νομό Ηλείας η σωστή προφορά τιμωρείται με θάνατο.
Μπριτζόλα

Κατά την ίδια λογική, μπριτζόλα τη λέγαμε και στο χωριό μας και γέμιζε το στόμα πριν καν την φάμε. Δε θα την πούμε ξαφνικά μπριζόλα επειδή έγινε της μόδας να την παραγγέλνεις άψητη. ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ.
Κοακόλα
Ένα πράγμα μόνο να έχεις στο νου σου. Αν παραγγείλεις πιτσόνια με coca-cola αντί για κοακόλα, ο ντελιβεράς την κουνάει λίγο πριν σου χτυπήσει το κουδούνι. Δεν είναι απειλή, είναι απλή προειδοποίηση. Καλή τύχη.

Πηγή:luben.tv

Δέκα αξέχαστα τραγούδια του Τζίμη Πανούση


Τα τραγούδια του Τζίμη Πανούση σημάδεψαν τρεις δεκαετίες και θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας,
Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μας μετά τον θάνατο του μεγάλου "Τζιμάκου".

Ο Τζίμης Πανούσης με τις μουσικές και τους στίχους του σημάδεψε ολόκληρες γενιές Ελλήνων. Καταφέρνοντας να συνδιάσει το πολιτικό τραγούδι με την σάτυρα,  δημιούργησε κομμάτια που παραμένουν φρέσκα και ας έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από την δημιουργία τους.
Πολλά από αυτά λογοκρίθηκαν, για άλλα οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όμως, ο Τζίμης Πανούσης, ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να αυτολογοκριθεί. Πηγαίος και χειμαρρώδης, μετέφερε αυτά τα χαρακτηριστικά στα τραγούδια του, παράγοντας ένα μοναδικό καλλιτεχνικό έργο.
Το News 24/7 στέκεται σε δέκα από τα τραγούδια του Τζιμάκου, που έγραψαν-και θα συνεχίσουν να γράφουν- την δική τους ιστορία.

Κάγκελα Παντού

Το 1986 Ο Τζίμης Πανούσης κυκλοφορεί τον πρώτο του σόλο δίσκο με τίτλο "Κάγκελα Παντού". Από τον δίσκο ξεχωρίζει το ομώνυμο κομμάτι, για το οποίο πραγματοποιήθηκε και το πρώτο βίντεο κλιπ από ελληνική δισκογραφική εταιρία. Με τον Πανούση στη σκηνοθεσία αλλά και μπροστά από την κάμερα, το βίντεο κλιπ επρόκειτο να παίξει στην εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι", όμως το περιεχόμενο του αποδείχτηκε πολύ τολμηρό για τον παρουσιαστή. Τελικά, πρώτος το προέβαλε ο Μάνος Χατζιδάκις, περιλαμβάνοντάς το στο πρόγραμμά του Σείριου, στο Zoom της Πλάκας.

Disco Tsoutsouni

Από την πρώτη, ομώνυμη δουλειά με τις Μουσικές Ταξιαρχίες, που κυκλοφόρησε το 1980 σε κασέτα. Τα τραγούδια ήταν καμουφλαρισμένα με ονόματα ταινιών. Εδώ, "Στενές επαφές τρίτου τύπου".  Το βίντεο από την ταινία "Ο δράκουλας των Εξαρχείων".

Νεοέλληνας

Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες. Η σύγχρονη (ακόμη και 25 χρόνια μετά) ελληνική πραγματικότητα μέσα από την οξυδερκέστατη κριτική ματιά του Τζίμη.  Από τον δίσκο Vivere Pericolosamente του 1993.

Ανακωχή

Το "Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου", ακόμα γράφεται σε τοίχους όλης της χώρας. Από τον δίσκο "Μουσικές Ταξιαρχίες" του 1984.

Σουζάνα

Διασκευάζοντας το ομώνυμο των The Art Company, ο Τζιμάκος μας μιλάει για την "πουτάνα τη ζωή". Από το Hard Core, 1985.

Είμαι γυφτάκι

Μπαίνω με τα τσαρούχια στο σαλονάκι της Ευρώπης, μια ζωή pret a porter με περιμένει. Δουλειές του κεφαλιού, 1990.

Αχ Ευρώπη

Εσύ μας μάρανες. New Wave, Jazz, Rock, Sex, Drugs, Rock 'n' Roll με τζατζίκι και με σουβλάκια. 1985, Hard Core.

Ούζο Power

Δεν ζω, μόνο κοιτάζω. 1990, Δουλειές του κεφαλιού.

Ερωτικό

Κι εγώ σ'αγαπώ. Από το "Μουσικές Ταξιαρχίες",  ένα τραγούδι που εξαιτίας των στίχων του (ενός στίχου) το ακολούθησαν λογοκρισία και δικαστήρια.  Και όμως, 1982.

Γ@@@τε γιατί χανόμαστε

Αν δεν μπεις στο κοπάδι, πίσσα και πούπουλα. Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, 1984. Το βίντεο από την ταινία "Ο δράκουλας των Εξαρχείων".


Πηγή:news247.gr