Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Απίστευτο! Σκέπασαν γυμνό του Πικάσο γιατί...σόκαρε

Απίστευτο! Σκέπασαν γυμνό του Πικάσο γιατί...σόκαρε
Το έργο «Γυμνή γυναίκα σε κόκκινη πολυθρόνα» του 1932, που επελέγη για να διαφημίσει την έκθεση «Ο Πικάσο και η βρετανική μοντέρνα Τέχνη» στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, καλύφθηκε με λευκό βινύλιο (!) μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών στον διεθνή αερολιμένα του Εδιμβούργου!
Η κίνηση χαρακτηρίσθηκε «παράξενη» από το Μουσείο και το Διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγανακτισμένα σχόλια, γεγονός που οδήγησε το αεροδρόμιο να αναθεωρήσει την απόφασή του.
«Η αρχική απόφαση ήταν μία απάντηση στις αντιδράσεις των επιβατών, τις οποίες πάντοτε λαμβάνουμε υπ' όψη. Αλλά σκεφθήκαμε πως είμαστε πολύ ευτυχείς που παρουσιάζουμε αυτήν την εικόνα στο αεροδρόμιό μας και θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συγγνώμη μας -ιδίως στους διοργανωτές της έκθεσης-- για την ταραχή που προκαλέσαμε», τόνισε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Εδιμβούργου.
Ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σκωτίας, Τζον Λέιτον, δήλωσε έκπληκτος από αυτό το μέτρο. «Αυτό φαντάζει παράξενο, όταν κάθε είδους εικόνα με γυναίκες, ντυμένες, ή λιγότερο, χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις χωρίς να προκαλούν σχόλια και ότι, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, ένα ζωγραφισμένο γυμνό κρίνεται ενοχλητικό και πρέπει να απομακρυνθεί», δηλώνει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.
«Ευελπιστώ πως το κοινό θα έλθει να δει το πρωτότυπο στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης, είναι ένα κόσμημα και το τρυφερό πορτραίτο ενός από τα αγαπημένα μοντέλα του Πικάσο, μία εικόνα που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της από τις 4 Αυγούστου θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου και μετά το Εδιμβούργο θα φιλοξενηθεί στην Tate Britain του Λονδίνου.
Πηγή:e-go.gr

Δεν είχε όρεξη για σεξ και ανέβηκε στην ταράτσα να γλιτώσει!


Δεν είναι όλες οι ώρες για να κάνεις τρελίτσες. Και έτσι για να γλιτώσει από τις ορέξεις του αναγκάστηκε να ανέβει στην ταράτσα.
Ο λόγος για μία... αγελάδα που δεν είχε ερωτική διάθεση ανέβηκε σχεδόν σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Σιβηρία για να γλυτώσει από έναν...ερωτευμένο ταύρο.
Η αγελάδα βρέθηκε στην κορυφή της σκάλας πενταώροφου κτιρίου στο Λεσογκόρσκ και μουγκάνιζε ασταμάτητα, ενώ ο ερωτύλος ταύρος είχε μείνει στο ισόγειο.
"Ο ταύρος ήταν πολύ ερωτευμένος και...τριγύριζε την αγελάδα από την περίοδο της θερινής βοσκής. Προσπαθώντας να του ξεφύγει η αγελάδα έτρεξε μέσα στο κτίριο και ανέβηκε ως τον πέμπτο όροφο.
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία χρειάστηκε λίγα λεπτά για να απομακρύνει τον ταύρο και να κατεβάσει την αγελάδα.
Πηγή:newsit.gr

Στην Ισπανία θα «φορολογήσουν» τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!

Στην Ισπανία θα «φορολογήσουν» τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ορισμένες μεγάλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, εξετάζουν την πιθανότητα να «φορολογήσουν» τους. . . μαθητές που φέρνουν το κολατσιό τους στο σχολείο!
Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, εφόσον επιλέγουν να μην αγοράζουν το φαγητό τους από το κυλικείο του σχολείου τους, αλλά να φέρνουν μαζί τους από το σπίτι το... ταπεράκι της μαμάς.
Ηδη οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο της καντίνας για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα, ενώ παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια.
Σημειώνεται ότι έχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να φέρνουν μαζί τους φαγητό παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα ένα παιδί είχε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.
Λόγω της κρίσης, όμως, ολοένα και περισσότεροι γονείς προτιμούν να δίνουν κολατσιό στα παιδιά από το σπίτι για να κάνουν οικονομία.
Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο ως άδικο, καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Μικέλ Σολέρ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.
«Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία», εξήγησε από την πλευρά του ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης.
Πηγή:iefimerida.gr

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Χρυσό μετάλλιο υπομονής!


Απονέμεται στον Αμερικανό Άντριου Καν που κλήθηκε να περίμενε στο ακουστικό του για 15 ώρες,40 λεπτά κι ένα δευτερόλεπτο.
Τοση ώρα τον άφησε στην αναμονή η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas Airways, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται μιλώντας σε εφημερίδα.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί στα αρχεία της τηλεφώνημα αυτής της διάρκειας και ότι "ο χρόνος αναμονής τηλεφωνήματος στην εταιρεία μας εκείνη της περίοδο ήταν κατά μέσον όρο μικρότερος από ένα λεπτό και ο μεγαλύτερος έφθανε τα 17 λεπτά".
Παρ' όλα αυτά, "το θύμα", Άντριου Καν, επιμένει ότι το τηλεφώνημα της Τετάρτης μπορεί να του χαρίσει άνετα το. . . χρυσό μετάλλιο υπομονής, εξαιτίας της διάρκειας αναμονής του.
“Νομίζω ότι ο χρόνος αναμονής συνδέεται με την απόφασή μου να διαπιστώσω τι ακριβώς εννοούσε η εταιρεία όταν έλεγε ότι ένας εκπρόσωπός της θα με εξυπηρετήσει το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Καν στην εφημερίδα Herald Sun.
Ο Καν είχε τηλεφωνήσει για να επιβεβαιώσει την κράτηση για την πτήση προς Νέα Υόρκη την Κυριακή. Μάλιστα, όσο περίμενε στο ακουστικό του, όπως είπε ο ίδιος, διάβασε ένα βιβλίο 200 σελίδων.
Πηγή:newsit.gr

Στελέχη Υπουργείου: "Βαφτίζουν" εκτός έδρας τις διακοπές τους και επιδοτούνται

"Βαφτίζοντας" τις διακοπές τους ως εκτός έδρας, στελέχη υπουργείου επιδοτούνται για αυτές. Από τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι και τα έξοδα του αυτοκινήτου τους.

Ως εκτός έδρας μετακίνησης "βαφτίζουν" υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις διακοπές τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου φυσικά να επιδοτηθούν για αυτές.
Από έγγραφα που αποκαλύπτει η Real News προκύπτει ότι για τουλάχιστον δύο από τους επτά υπαλλήλους, η επιδοτούμενη μετάβαση και παραμονή με επίσημη δικαιολογία τη διενέργεια ελέγχων αφορά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Οι επτά υπάλληλοι, κάποιοι από τους οποίους κατέχουν θέση προϊσταμένου, εργάζονται στη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου και μετακινούνται εκτός έδρας από 4 έως 7 ημέρες στην Άνδρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Θεσπρωτία.
Το ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει για ορισμένους εξ αυτών όχι μόνο αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή τους αλλά και τα έξοδο για το αυτοκίνητό τους.
Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται 60 ημέρες εκτός έδρας το έτος, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν πραγματοποίησαν καμία μετακίνηση.
Μία εκ των εντολών αφορά την εκτός έδρας μετακίνηση υπαλλήλου για διενέργεια οικονομικού - διαχειριστικού ελέγχου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαυρίου Άνδρου.
Η εκτός έδρας μετάβαση αφορά 4 ημέρες με διανυκτέρευση, με ημερομηνία αναχώρησης τη 18η Ιουλίου και ημερομηνία επιστροφής την 21η Ιουλίου 2012.
Στο ίδιο νησί, την Άνδρο, τις ίδιες ημερομηνίες και για τη διενέργεια ελέγχου στον ίδιο συνεταιρισμό εγκρίθηκε και άλλος υπάλληλος από την ίδια διεύθυνση.
Δύο δηλαδή υπάλληλοι του υπουργείου μετέβησαν στην Άνδρο για τέσσερις ημέρες με το ίδιο υπηρεσιακό αντικείμενο.
Πηγή:news247.gr

"Φρενίτιδα" για το άρωμα που αδυνατίζει

Αν πράγματι το άρωμα "Prends-Moi" καταφέρνει να... αδυνατίζει, όπως υπόσχεται, τότε η εταιρεία Robertet ίσως καταφέρει να γίνει μια από τις πιο πετυχημένες παγκοσμίως.

"Το μυρίζεις και αδυνατίζεις": Ευχάριστο να το ακούμε, δύσκολο να το πιστέψουμε. Κι όμως, η Γαλλική αρωματοποιία Robertet έχει τα επιχειρήματα για να μας πείσει.
Με μια λίστα αναμονής που φτάνει τους 6.000 μελλοντικές αγοράστριες στη Βρετανία, το άρωμα "Prends-Moi", κόστους 42 ευρώ, έχει τις φανατικές θαυμάστριές του, πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει.
Τι είναι όμως αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές;
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του αρώματος, ο συνδυασμός καφεΐνης, καρνιτίνης και σπιρουλίνας που περιέχει, ενεργοποιεί τα δύο βασικά ένζυμα της λιπόλυσης, βοηθώντας στο αδυνάτισμα, ενώ αυξάνει την παραγωγή β-ενδορφινών στην επιδερμίδα. Αυτές με τη σειρά τους μεταφέρουν ένα μήνυμα ικανοποίησης και πληρότητας στον εγκέφαλο, το οποίο κυριολεκτικά κόβει την όρεξη.
Το άρωμα θα μυρίζει περγαμόντο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ, ενώ για να "πιάσει", απαιτείται να το φοράς κάθε πρωί, αλλά και όποτε θες να κάνεις κάποια διατροφική ατασθαλία.
Σύμφωνα μάλιστα με το τεστ δοκιμής σε γυναίκες μεταξύ 18 και 70 ετών, (οι οποίες δεν έκαναν δίαιτα), το 75% συμφώνησε πως μειώθηκε η τάση τους για τσιμπολόγημα, ενώ το 73% ένιωσε αυτή την αίσθηση ευχαρίστησης που υποσχόταν το άρωμα.
Το αν αξίζει τον κόπο, ή πρόκειται για διαφημιστική φούσκα, θα φανεί σύντομα, καθώς το άρωμα αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.
Πηγή:cosmo.gr