Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ινδία: Λίμνη 50.000 ετών έγινε ροζ και οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί

Οι πιθανές εξηγήσεις για αυτό το εντυπωσιακό αλλά ανησυχητικό φαινόμενο.

Ινδία: Λίμνη 50.000 ετών έγινε ροζ και οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν
Τι συμβαίνει και η η λίμνη έγινε ροζ; Αυτό το ερώτημα απασχολεί τους επιστήμονες και τους κατοίκους της πολιτείας Μαχαράστρα της Ινδίας, καθώς η τοπική λίμνη Λόναρ άλλαξε ξαφνικά απόχρωση τις τελευταίες ημέρες.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αλλαγή πιθανότατα οφείλεται είτε στην αυξημένη αλατότητα στο νερό, στην παρουσία φυκιών ή στο συνδυασμό και των δύο - όπως είχε συμβεί σε τμήματα της Λίμνης Γκρέιτ Σαλτ στη Γιούτα των ΗΠΑ ή τη λίμνη Χίλιερ στην Αυστραλία.

Ο Γκατζαναν Καράτ, τοπικός γεωλόγος, ότι το φαινόμενο αυτό έχει ξανασυμβεί, αλλά δεν ήταν τόσο εμφανές. «Φαίνεται ιδιαίτερα κόκκινη φέτος, γιατί φέτος η αλατότητα του νερού έχει αυξηθεί», είπε. «Η ποσότητα του νερού στη λίμνη έχει μειωθεί και η λίμνη έχει γίνει πιο ρηχή, οπότε η αλατότητα έχει αυξηθεί και προκάλεσε κάποιες εσωτερικές αλλαγές», εξήγησε.
Ο Καράτ είπε επίσης ότι οι ερευνητές εξετάζουν παράλληλα το ενδεχόμενο η παρουσία κόκκινων φυκιών να προκάλεσε την αλλαγή του χρώματος.
Τα δείγματα αποστέλλονται σε πολλά εργαστήρια, είπε, και «αφού τα μελετήσουν, θα είμαστε σε θέση να πούμε οριστικά γιατί το νερό της λίμνης έχει γίνει ροζ».
Η λίμνη, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Βομβάης, σχηματίστηκε αφού ένας μετεωρίτης χτύπησε τη Γη πριν από 50.000 χρόνια, σύμφωνα με το CNN News 18.
RAJKUMAR NAGARAJAN / EYEEM VIA GETTY IMAGES
CR SHELARE VIA GETTY IMAGES
Πρόκειται για ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, που έχει μελετηθεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.
Πηγή:huffingtonpost.gr

Συμβαίνει: 34χρονη στην Αγγλία παντρεύτηκε δέντρο


Ενντύπωση προκαλεί η κίνηση μιας 34χρονης Αγλλίδας, η οποία επέλεξε, καθώς φαίνεται, να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου… με ένα δέντρο.
Πρόκειται για την ακτιβίστρια ονόματι, Κέιτ Κάνινχαμ, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Κέιτ Ρόοζ Έλντερ, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη διάσωση του Rimrose Valley Park στην πόλη Λίθερλαντ, που βρίσκεται στην κομητεία Μέρσεϊσαϊντ.
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, υπάρχει σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών, οι οποίες καταλήγουν στο μεγάλο λιμάνι του Λίβερπουλ. Ο δρόμος αυτός που προβλέπεται να περάσει μέσα από το πάρκο και θα έχει αποτέλεσμα να κοπούν πολλά δέντρα, ώθησε τη νεαρή ακτιβίστρια να προβεί σε μια αρκετά θαρρετή (και αλλόκοτη σαφώς) πράξη, αποφασίζοντας τελικά να παντρευτεί ένα από τα δέντρα του εν λόγω πάρκου.
Στη γαμήλια τελετή της Κέιτ με το δέντρο παρευρέθηκαν συγγενείς, γνωστοί, φίλοι και πολλοί κάτοικοι της πόλης, ενώ η σύζυγος του δέντρου επέλεξε, για την περίσταση, ένα φόρεμα με πράσινες αποχρώσεις και ένα στεφάνι με λουλούδια στην κεφαλή.
Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας σχετικά με την απόφαση αυτή:
«Τα σχέδια για να ισοπεδωθεί αυτό το όμορφο μέρος για έναν άλλο πολυσύχναστο δρόμο δεν έχουν νόημα και είναι μια επίθεση στην υγεία μας» [..] «Ο φίλος μου υποστηρίζει πολύ την απόφαση μου. Με βοήθησε με τη τελετή. Ο μεγαλύτερος μου γιος ντράπηκε όταν του είπα τι θα κάνω, αλλά αποφάσισε να έρθει στην τελετή. Σημαίνει πολλά για μένα να είναι εκεί. Ο πατέρας μου ήταν υποστηρικτικός και με το βαν του με βοήθησε να οργανώσω τη μεγάλη ημέρα».
Στη συνέχεια προσέθεσε μάλιστα ότι:
«Στην αρχή ήταν μια ιδέα. Στη συνέχεια αποφασίσαμε πως πρέπει να υλοποιηθεί» […] «Έχω διαδηλώσει στους δρόμους με χιλιάδες ακόμη, αλλά αυτό δεν τράβηξε τόσο την προσοχή του κόσμου. Υπάρχουν ντόπιοι που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να κατασκευαστεί και ποιες επιπτώσεις θα έχει το έργο αυτό στο πάρκο».
Τι να πεις.. Όντως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κάποιες φορές.
Πηγή:neolaia.gr

Ποιοι διάσημοι έδωσαν το όνομά τους σε πλάσματα της φύσης;

BUCKET
Πολλοί διάσημοι του κόσμου έχουν κάποιο κατοικίδιο για το οποίο καμαρώνουν. Άλλοι όμως έχουν επηρεαστεί από αυτά και τους τα έχουν δώσει οι ίδιοι.
Η ιστορία έχει πολλά τέτοια παραδείγματα και στο παρακάτω άλμπουμ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτούς. Για ορισμένους μάλιστα δεν θα το πιστεύετε:
Διαφάνεια 1 από 8
PHEIDOLE HARRISONFORDI - HARRISON FORD |ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ PHEIDOLE HARRISONFORDI ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΩΣ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΧΝΟΕΙΔΕΣ CALPONIA HARRISONFORDI ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΝ ΦΟΡΝΤ ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟ 1993, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ.
Διαφάνεια 2 από 8

Διαφάνεια 3 από 8
Διαφάνεια 4 από 8
Διαφάνεια 5 από 8
Διαφάνεια 6 από 8
Διαφάνεια 7 από 8
Διαφάνεια 8 από 8
Πηγή:msn.com

Οι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου

Η φωτογραφία που προκαλεί βλάβη σε κινητά τηλέφωνα

Perierga.gr - Η φωτογραφία που προκαλεί βλάβη σε κινητά τηλέφωνα
Ο Γκουράφ Αγκραβάλ, επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος που ζει στο Σαν Ντιέγκο, δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει ως θέμα ειδήσεων μια φωτογραφία που είχε τραβήξει το περασμένο καλοκαίρι.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη λίμνη Σεντ Μαίρη σε εθνικό πάρκο της Μοντάνα τον Αύγουστο του 2019. Την εντυπωσιακή φωτογραφία ανέβασε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να την κατεβάσουν το κινητό τους. Όταν όμως ορισμένοι τη χρησιμοποίησαν ως ταπετσαρία στο κινητό τους, όσα από αυτά ήταν Android, αντιμετώπισαν προβλήματα όπως η συνεχής ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των ακουστικών τους, απαιτώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πράγμα που σήμαινε ότι όλα τα δεδομένα στα αντίστοιχα κινητά σβήστηκαν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είδε ένα tweet που ανέφερε αυτό το πρόβλημα και ήρθε σε επαφή με τον χρήστη.
«Δεν έκανα τίποτα σκόπιμα», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι λυπάται που η φωτογραφία του προκάλεσε προβλήματα. Τα προβλήματα δεν εντοπίστηκαν σε όλα τα κινητά, αλλά κυρίως σε όσα χρησιμοποιούσαν την έκδοση 10 του λειτουργικού συστήματος Android.
Το τοπίο ήταν εντυπωσιακό και ο ίδιος αποφάσισε να το απαθανατίσει με την κάμερά του ενώ στη συνέχεια επεξεργάστηκε τη φωτογραφία με το λογισμικό Lightroom, που ήταν και αυτό που ευθύνεται για τα προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα. Το Lightroom παρέχει τρεις επιλογές λειτουργίας χρώματος και αυτή που επέλεξε ο Γκουράφ είναι αυτή που φαίνεται να προκαλεί δυσλειτουργίες στα Android, «μπερδεύοντας» το λογισμικό των κινητών τηλεφώνων.
Τα τηλέφωνα ελέγχουν ποιος είναι ο» χρωματικός χώρος «της κάθε εικόνας για να υπολογίσουν πώς να την εμφανίσουν σωστά. Πρόκειται για την ικανότητα ενός τηλεφώνου να εμφανίζει παραδείγματος χάρη τη σωστή απόχρωση του πράσινου. Αυτό που συνέβη στην περίπτωση της φωτογραφίας του Γκουράφ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται ορισμένα τηλέφωνα τις περιπτώσεις «χρωματικού χώρου» που δεν είναι συμβατές με το λογισμικό τους.
Πηγή:perierga.gr

Γαϊδούρι συνελήφθη για στήσιμο αγώνων

Γαϊδούρι συνελήφθη για στήσιμο αγώνων
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η αστυνομία στην πόλη Rahim Yar Khan στο Πακιστάν αναγκάστηκε να συλλάβει  μαζί με άλλους 8 ανθρώπους, ένα γάιδαρο γιατί άθελά του (!) και κατά κάποιον τρόπο συμμετείχε στους αγώνες.
Στο Πακιστάν, το στοίχημα είναι παράνομο και όταν στα αυτιά των αρχών έφτασαν πληροφορίες για το μέρος που έπαιζαν παράνομα στοιχήματα έσπευσαν να συλλάβουν τους συμμετέχοντες.
Όταν η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης παράνομου στοιχηματισμού συνέλαβε τους συμμετέχοντες πήρε μαζί της στο τμήμα και ένα γάιδαρο αλλά και όλα τα κέρδη των παικτών.
Γιατί; Γιατί έπαιρνε μέρος στους αγώνες ταχύτητας που ήταν προς στοιχηματισμό και εν τέλει ήταν μεταξύ των προσαχθέντων στο τμήμα..
Πηγή:e-radio.gr

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Το μαρτύριο του Βέλγου που δέχεται πίτσες που δεν παρήγγειλε εδώ και 10 χρόνια

65χρονος Βέλγος ξαγρυπνά κάθε βράδυ υπό τον φόβο πως ένας ακόμα ντελιβεράς θα του χτυπήσει το κουδούνι και θα του χαρίσει μια πίτσα που ποτέ δεν παρήγγειλε. Δεν είναι αστείο, είναι εφιάλτης.

Περικυκλωμένος από ντελιβεράδες πιτσαριών και μπεργκεράδικων, σε έναν εφιάλτη που θα μπορούσε να θυμίζει ταινία του Stephen King, είναι ο Jean Van Landeghem. Πρωταγωνιστεί σε μια φάρσα που δεν έχει τελειωμό.
“Τρέμω κάθε φορά που ακούω ένα μηχανάκι να πλησιάζει το δρόμο, δεν μπορώ πια να κοιμηθώ”, δηλώνει ο Jean Van Landeghem στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws και συμπληρώνει: “Τρέμω στην ιδέα πως ένας ακόμα ντελιβεράς θα μου χτυπήσει το κουδούνι για να αφήσει μερικές ακόμα ζεστές πίτσες. Όχι άλλες παιδιά!”
Είναι παράξενο, αλλά μπορεί και να συμβεί. Μια πίτσα να έρθει σε λάθος διεύθυνση. Ο Van Landeghem, κάτοικος της περιοχής Turnhout, πίστεψε στην αρχή πως όλα ήταν μια απλή παρανόηση, ένα τυπογραφικό λάθος σε μια παραγγελία. Ύστερα πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια. Οι πίτσες έρχονταν με ταχύτητα πολυβόλου. Το κουδούνι έπαιρνε φωτιά. Κεμπάμπ και μπέργκερ επίσης έφταναν στο κατώφλι του, μέσω χαμογελαστών ντελιβεράδων.
Ήταν Ιανουάριος του 2019, όταν το ‘αστείο’ έγινε μαύρη κωμωδία και εφιάλτης. Δέκα ντελιβεράδες είχαν σταθμεύσει στο σπίτι του, ένας εξ’αυτών μετέφερε 14(!) πίτσες. Το μοτίβο κάθε φορά για τον Van Landeghem είναι το ίδιο: Αρνείται ευγενικά την παραγγελία, επιμένοντας πως ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει φαγητό από το εκάστοτε κατάστημα. Ακολουθεί αμηχανία και ερωτήσεις όπως “καλά, κι εγώ σε ποιον να δώσω αυτή την πίτσα;” από τον εκάστοτε υπάλληλο, αλλά και έξτρα παράξενες επικοινωνίες με το εκάστοτε εστιατόριο, με τον παραγγελιοδόχο να παραμένει ‘φάντασμα’ μέχρι σήμερα.
Αυτή η παράξενη διαστροφή δεν έχει ως θύμα της μόνο τον 65χρονο Βέλγο με το επώνυμο – γλωσσοδέτη. Ένας από τους φίλους του, από την γειτονική πόλη Herenthout, έχει επίσης ‘βομβαρδιστεί’ με παραγγελίες πίτσας εδώ και 10 χρόνια, παραγγελίες που ποτέ δεν έκανε. Η αστυνομία ερευνά το έγκλημα (που θα έκανε πανευτυχή τον Jake Peralta του ‘Brooklyn Nine Nine’) και εικάζει πως ο δράστης είναι κοινός γνωστός των δυο Βέλγων φίλων, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.
Πηγή:oneman.gr