Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πόσα χρήματα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες που φέρνουν το χρυσό;


Το χρυσό μετάλλιο για έναν αθλητή είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της προπόνησης και της σκληρής του δουλειάς. Η τιμητική διάκριση όμως σε μερικές χώρες συνοδεύεται από μία παχυλή επιταγή.
Η Daily Telegraph δίνει μία λίστα με τα ποσά που παίρνουν οι αθλητές, τα οποία εξαρτώνται από τη χώρα προέλευσής τους.
Για ένα χρυσό μετάλλιο το Καζακστάν θα δώσει 203.00 ευρώ σε όποιον γυρίσει με χρυσό. Ακολουθούν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, με ποσά 700.000 ευρώ και 640.000 ευρώ αντίστοιχα.
Η Κίνα δίνει 42.000 ευρώ, ενώ οι ΗΠΑ 19.000. Η πιο γενναιόδωρη στην Ευρώπη είναι η Ιταλία με 140.000 ευρώ στα χρυσά μετάλλια και 75.000 στα αργυρά! Η Γαλλία προσφέρει 50.000 ευρώ για το χρυσό, 20.000 για το αργυρό και 13.000 για το χάλκινο μετάλλιο (τα οποία για πρώτη φορά θα φορολογηθούν φέτος λόγω κρίσης!). Η Αυστρία θα προσφέρει 27.000 ευρώ στους χρυσούς της πρωταθλητές, ενώ η
Ποιοi δίνουν τα λιγότερα; Οι Άγγλοι!
Οι Άγγλοι πρωταθλητές παίρνουν ένα πριμ 12.750 ευρώ, τα οποία τους αποδίδονται ως φόρος τιμής επειδή θα κοσμήσουν γραμματόσημα της χώρας τους.
Λόγω κρίσης κάποιες χώρες επέλεξαν τους ιδιώτες για να δώσουν το τιμητικό ποσό στους πρωταθλητές. Οι παίκτες badminton της Μαλαισίας θα χρηματοδοτηθούν από έναν ιδιοκτήτη χρυσορυχείου, ο οποίος υποσχέθηκε μια ράβδο χρυσού αξίας 498.000 ευρώ σε όποιον αθλητή κερδίσει μετάλλιο!
Πηγή:akous.gr

Ισπανία: Αγοράστε σπίτι για να μην κάνετε σεξ στο αυτοκίνητο

Δείτε το βίντεο διαφημιστικής καμπάνιας που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο (Vid)
Στη λογική ότι το σεξ πουλάει, και πληρώνει αδρά, Ισπανοί διαφημιστές επιστράτευσαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητα τους στην υπηρεσία του μάρκετινγκ μέσω της πρόκλησης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλική πράξη χρησιμοποιείται για να τραβήξει τα βλέμματα. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το σεξ συνδέεται με την οικονομική κρίση αλλά και την ανάγκη για στέγη τον καιρό της ύφεσης.
Το site idealista.com, το μεγαλύτερο real estate portal της Ισπανίας και ένα από τα μεγαλύτερα, εξειδικευμένα στις αγοραπωλησίες ακινήτων site στον κόσμο, καλεί το κοινό να "πάρει ένα δωμάτιο (get a room)" για να μπορέσει να απολαύσει τις ιδιωτικές στιγμές του μακριά από τα βλέμματα των περίεργων. Διαφορετικά, θα αναγκαστούν να επιδίδονται στις σεξουαλικές τους πράξεις, σε αυτοκίνητα.
Η διαφημιστική καμπάνια "βομβαρδίζει" λοιπόν τους θεατές με φωτογραφίες νεαρών "άστεγων" ζευγαριών εν ώρα "δράσης" στα αυτοκίνητα τους.
Το idealista.com πουλάει και νοικιάζει από δωμάτια που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις φαντασιώσεις των νέων (και όχι μόνο) μέχρι τα σπίτια των ονείρων του μέσου Ισπανού. Μόνο που αγνοεί ενδεχομένως το γεγονός ότι ο μέσος Ισπανός πλήττεται όσο ποτέ από την ανεργία και την οικονομική ύφεση.
Το συγκεκριμένο σποτ ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει ήδη το γύρο του κόσμου αποδεικνύοντας πως ακόμα και στους δύσκολους καιρούς οι έξυπνες ιδέες "πουλάνε". Το αν θα μεταφραστεί αυτό σε αγορές, είναι βέβαια ένα ζήτημα αμφίβολο. Όπως και να' χει, η εταιρεία έχει καταφέρει να εκτινάξει το brand name της μέσα σε λίγα 24ωρα.
Οι Ισπανοί ιδιοκτήτες, καλούνται να γίνουν ενοικιαστές
Να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα σε ποσοστά ιδιοκτησίας ιδιωτικής κατοικίας στην Ευρώπη, μετά την Εσθονία και τη Σλοβακία. Πλέον, η Ισπανική κυβέρνηση ενθαρρύνει όλο και περισσότερο τους πολίτες να νοικιάζουν σπίτια καθώς λόγω της κρίσης οι τράπεζες δίνουν δάνεια με μικρότερη συχνότητα σε σχέση με το τι συνέβαινε τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Σύμφωνα με τον Fernando Encinar, ιδιοκτήτη της Idealista, η αγορά ενοικίασης κατοικιών θα έχει αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2015, καθώς οι Ισπανοί δεν θα είναι σε θέση να αγοράζουν σπίτια. Και το φαινόμενο αυτό θα αγγίξει κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά τριαντάρηδων, στο target group των οποίων "στοχεύει" εύλογα η διαφημιστική καμπάνια.
Πηγή:news247.gr

Την φλόγα και τον...Ολυμπο θέλει να οικειοποιηθεί η Τουρκία

Να ανάβει στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα η Ολυμπιακή Φλόγα, φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δυο τους χθες στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό σήμερα στους δημοσιογράφους, από τον υπουργό Αθλητισμού της γείτονος.
Την φλόγα και τον...Ολυμπο θέλει να οικειοποιηθεί η Τουρκία

Μάλιστα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, φέρεται να είπε ότι υπάρχει κοντά στην Αττάλεια ένα βουνό που λέγεται Όλυμπος, από όπου σύμφωνα με την μυθολογία των Τούρκων ξεκίνησε η Φλόγα.
Η Τουρκία έχει καταθέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και η κίνηση αυτή του κ. Ερντογάν εκτιμάται ότι σχετίζεται με προσπάθειες ενίσχυσης της υποψηφιότητας.
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, κ. Ισίδωρος Κούβελος τόνισε ότι ο κ. Ερντογάν πρέπει να μάθει ιστορία.
Πηγή:ethnos.gr

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τόκιο - Παρίσι με τα πόδια...


Τρεις Γιαπωνέζοι, ο ένας από αυτούς 70 χρόνων, ολοκλήρωσαν μετά ένα χρόνο την διαδρομή Παρίσι-Τόκιο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη βοήθεια που πρόσφερε στην πατρίδα τους μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.
Οι τρεις άντρες διέσχισαν περπατώντας 13,350 χιλιόμετρα περνώντας από 14 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Κατά μέσο όρο κάλυπταν 40 χιλιόμετρα την ημέρα και περπατούσαν έξι ημέρες την εβδομάδα, ενώ την έβδομη ξεκουράζονταν.
"Αρχηγός" της ομάδας ήταν ο 71χρονος Κενίτσι Χατόρι ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ιαπωνίας. Ο ίδιος με τον 28χρονο γιο του Ακιχίτο και τον Τακενόμπου Σουγκάμα 50 ετών ξεκίνησαν στις 25 Ιουνίου 2011 από το Παρίσι και έφτασαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους ακολουθούσε ένα φορτηγό με την επιγραφή "Σας ευχαριστούμε για την καλοσύνη σας προς την Ιαπωνία".
Πηγή:ant1.gr

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ολυμπιάδα: Μετά τον τελικό έγινε λιώμα και κατέληξε στο κρατητήριο

Ενας 21χρονος Αυστραλός της ομάδας κωπηλασίας πέτυχε εκός αγώνων να γίνει διάσημος παγκοσμίως, έστω και για λίγο, με τις επιδόσεις του.
Ολυμπιάδα: Μετά τον τελικό έγινε λιώμα και κατέληξε στο κρατητήριο
Ο Τζόσουα Μπουθ συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης από αστυνομικούς, μετά από φθορές που προκάλεσε στην βιτρίνα καταστήματος, υπό την επήρρεια αλκοόλ.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη ο τελικός στο αγώνισμά του, όπου μαζί με τους συναθλητές τους κατέκτησαν την έκτη θέση και όπως φαίνεται το γιόρτασαν δεόντως.
Μάλιστα, ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, ώστε στο τμήμα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό, μάλλον με έντονο πονοκέφαλο...
Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο και του το έκλεψαν


Έκκληση προς τους πολίτες και την αστυνομία της Σερβίας να τον βοηθήσουν να βρει το ποδήλατό του, που εκλάπη από άγνωστο στο Βελιγράδι, απηύθυνε ο Ιάπωνας Ρίο Ασάτζι, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι σε όλον τον κόσμο πάνω σε δύο ρόδες και έχει ήδη διανύσει 20.000 χιλιόμετρα.
Στις 18 Ιουλίου ο Ρίο Ασάτζι στάθμευσε το ποδήλατό του μπροστά από την είσοδο εμπορικού κέντρου στο νέο Βελιγράδι. Όταν επέστρεψε, μετά από περίπου 20 λεπτά, το ποδήλατό του, μάρκας Panasonic, είχε εξαφανιστεί.
«Έφθασα στο Βελιγράδι στις 16 Ιουλίου και είμαι εδώ 13 μέρες. Δεν ξέρω πόσο μπορώ να περιμένω να βρεθεί το ποδήλατό μου. Το όνειρό μου είναι να γυρίσω τον κόσμο με το ποδήλατο, γι αυτό είναι αναγκαία η βοήθειά σας», ανέφερε ο Ιάπωνας ποδηλάτης σε μήνυμά του στην εφημερίδα «Πρες» του Βελιγραδίου.
Ο Ρίο Ασάτζι εξήγησε ότι για δεύτερη φορά προχώρησε στο συγκεκριμένο εγχείρημα, καθώς από το 2006 έως το 2008 ταξίδεψε στη βόρεια και νότια Αμερική και στην Αυστραλία και τότε είχε διανύσει 44.235 χιλιόμετρα.
Στην υπόθεση παρενέβη ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δηλώνοντας ότι σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας θα αποσταλεί μαγνητοσκοπημένο οπτικό υλικό και φωτογραφία από την κλοπή του ποδηλάτου του Ιάπωνα υπηκόου μπροστά από το εμπορικό κέντρο «Ούστσε» στη συνοικία νέο Βελιγράδι.
Οι υπηρεσίες ασφάλειας δεν κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν το δράστη και γι αυτό μέσω των ΜΜΕ ζητούν από τους πολίτες, αν έχουν οποιαδήποτε πληροφορία να ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.
«Ελπίζουμε να επιλύσουμε το ζήτημα αυτό», είπε ο κ. Ντάτσιτς» σημειώνοντας ότι «η κλοπή του ποδηλάτου Ιάπωνα υπηκόου είναι μεγάλη ντροπή για τη Σερβία».
Πηγή:ant1.gr

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Απολύθηκε γιατί μύριζε τσιγάρο, αν και δεν κάπνιζε στη δουλειά

Αν και τήρησε ευλαβικά την απαγόρευση της διεύθυνσης, δεν γλίτωσε τελικά λόγω της μυρωδιάς που την συνόδευε...
Απολύθηκε γιατί μύριζε τσιγάρο, αν και δεν κάπνιζε στη δουλειά
Μία γυναίκα από το Φρίντλι της Μινεζότα υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων, λόγω της... οσμής που ανέδινε λόγω του καπνίσματος.
Η Στέφανι Κάνον είναι φανατική καπνίστρια εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και η μάρκα που προτιμά είναι σχετικά ιδιαίτερη: καπνίζει τα Camel menthols, μία αρωματισμένη εκδοχή του γνωστού τσιγάρου.
Οταν προσελήφθη στην τελευταία της εργασία, στην υποδοχή ενός νοσοκομείου, ενημερώθηκε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους - και όπως υποστηρίζει, το τήρησε ευλαβικά. Ωστόσο, μετά τον πρώτο ενάμιση μήνα, ο προϊστάμενός της της είπε «δεν θέλουμε να μυρίζεις τσιγαρίλα όταν έρχεσαι εδώ».
«Σταμάτησα να καπνίζω στα διαλείματα, δεν κάπνιζα στο αυτοκίνητο, αγόρασα καινούργια ρούχα», θυμάται η Κάνον, που επιστρέφοντας σπίτι έβαζε τα ρούχα της δουλειάς σε αεροστεγή σακούλα και όταν τα φορούσε ξανά, ψεκαζόταν και με αποσμητικό. Και πάλι ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίστηκαν.
«Μου είπαν να αποφεύγω τον άντρα μου το πρωί γιατί είναι καπνιστής», θυμάται, όπως και ότι της πρότειναν να κάνει ένα ντους στη δουλειά πριν ξεκινήσει. Παράλληλα, της έδωσαν και πληροφορίες για το πώς και πού θα βρει βοήθεια για να το κόψει, αν και δεν είχε τέτοια πρόθεση.
Τελικά, την περασμένη εβδομάδα της ανακοίνωσαν ότι την απολύουν.
Οπως σχολίασε στέλεχος της Αμερικανικής Ενωσης Ελευθεριών, «βασικά τα δικαιώματά σου ως καπνιστής τελειώνουν εκεί που αρχίζουν οι μύτες των άλλων. Στην πραγματικότητα, ίσως τελειώνουν εκεί που άλλοι αναπνέουν τον αέρα που εσύ εκπνέεις».
Πηγή:e-go.gr 

Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική - Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε

"Όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για έκτακτα συμβάντα, θα πληρώνει". Αυτό αποφάσισε το Σώμα μετά την μελέτη των ετήσιων πεπραγμένων τους. Αναλυτικά ποιες υπηρεσίες θα χρεώνονται και πόσο θα στοιχίζουν.

Τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε χρόνο για συμβάντα που δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Το πλάνο έχει προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", το Σώμα σε λίγους μήνες θα ανακοινώσει τον σχετικό τιμοκατάλογό της.
Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Μεγάρου της Κατεχάκη αποκλειστικά στην κυριακάτικη εφημερίδα, το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει ενοικίαση, ούτε τη μετάλλαξή της σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το Σώμα "όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για συμβάντα που ο ίδιος αμείβεται, θα πληρώνει".
Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται:
* Οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων
* Η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα
Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.
Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων...
Πηγή:news247.gr

Κατάφερε να ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο, λεφτά και διαβατήριο!


Πως μπορεί ένας 11χρονος να καταφέρει να ξεφτιλίσει τους Βρετανούς και το σύστημα ασφάλειας της χώρας; Μα φυσικά ταξιδεύοντας χωρίς εισιτήριο, διαβατήριο και άλλα πολλά!
Πώς μπορεί ένα εντεκάχρονο αγόρι χωρίς διαβατήριο, λεφτά, εισιτήριο ή κάρτα επιβίβασης, να ταξιδέψει αεροπορικώς μέχρι τη Ρώμη από το Μάντσεστερ; Και όμως, σύμφωνα με τον νεαρό λαθρεπιβάτη Λίαμ Κόρκοραν που πέτυχε το παράτολμο αυτό εγχείρημα, ήταν «πιο εύκολο από το να κάνω τις εργασίες μου για το σχολείο».
Ο 11χρονος Αγγλος ξεκίνησε τη «μεγάλη του απόδραση» από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς του στο Μάντσεστερ όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για τα καθημερινά τους ψώνια. Εχοντας εκνευριστεί με την 29χρονη μαμά του αποφάσισε να «ξεσκάσει» παίρνοντας λίγο καθαρό αέρα. Βγήκε από το κατάστημα και άρχισε να περπατάει μέχρι που έφτασε σε μια στάση λεωφορείου. Μια ξαφνική επιθυμία να πάει στην τουαλέτα - σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκανταλιάρη νεαρού - τον οδήγησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο 19, το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Φτάνοντας εκεί, κατευθύνθηκε προς τις αναχωρήσεις, όπου πέρασε απαρατήρητος από πέντε διαφορετικούς ελέγχους. Κανένας από το προσωπικό του αεροδρομίου ή της αεροπορικής εταιρείας δεν απευθύνθηκε στον Λίαμ κατά τη διάρκεια του check-in. «Δεν κρατούσα τίποτα πάνω μου και κανένας δεν με ρώτησε τίποτε. Ολοι μού χαμογελούσαν και περνούσα από τους ελέγχους».
Το αγόρι, το οποίο αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, συνέχισε να περιπλανιέται στο αεροδρόμιο αναζητώντας μια τουαλέτα μέχρι που έφτασε στην πύλη επιβίβασης για την πτήση της εταιρείας Jet2.com προς Ρώμη και ακολούθησε τους επιβάτες. «Είδα ένα αεροπλάνο μπροστά μου και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα το εξερευνούσα». Ο Λίαμ λέει πως κατευθύνθηκε κατευθείαν στην τουαλέτα, όπου και βρισκόταν όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε. «Ανοιξα την πόρτα της τουαλέτας και συνειδητοποίησα ότι βρισκόμασταν στον αέρα. Φοβισμένος κάθησα σε ένα κάθισμα και δεν ήξερα τι να κάνω». Οι τίτλοι τέλους της μεγάλης απόδρασης του μικρού Λίαμ άρχισαν να γράφονται στη μέση της διαδρομής, όταν ένας εκ των επιβατών συνειδητοποίησε ότι το αγόρι ήταν ασυνόδευτο και ενημέρωσε το προσωπικό του αεροπλάνου. Ο νεαρός λαθρεπιβάτης επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρώμη τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έχοντας διανύσει αεροπορικώς συνολικά 3.400 χιλιόμετρα.

Η περιπέτεια του Λίαμ μοιάζει βγαλμένη από τη ταινία «Μόνος στο σπίτι» με τον ΜακΚόλεϊ Κάλκιν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του, ο νεαρός λαθρεπιβάτης δεν είχε επιβιβαστεί ποτέ σε αεροπλάνο, ούτε έχει διαβατήριο. Το πιο «εξωτικό» μεταφορικό μέσο με το οποίο είχε ταξιδέψει μέχρι την Τρίτη ήταν το τραμ στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Παρ' όλα αυτά ο 11χρονος φαίνεται να λατρεύει τα αεροπλάνα. «Αγαπώ τα αεροπλάνα γιατί έχουν μεγάλα φτερά». Πάντως, παρά τον έκδηλο ενθουσιασμό του για τα αεροσκάφη, ο μικρός Λίαμ δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκε (με ό,τι είδε...) από την ιταλική πρωτεύουσα. «Δεν μου άρεσε η Ρώμη. Είχε αστυνομικούς και ήταν τεράστια και χαοτική για μένα που ήμουν μόνος μου. Εμαθα όμως μερικές ιταλικές λέξεις όπως γκράτσιε και είδα και την ιταλική σημαία».

Ο Λίαμ μπορεί να θυμάται στο μέλλον την περιπέτεια του σαν μια παιδική σκανταλιά, αλλά πέντε εργαζόμενοι των αερογραμμών Jet2.com έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Πηγή:newsit.gr

Καφετέρια στη Νέα Υόρκη σερβίρει μόνο... νερό

Καφετέρια στη Νέα Υόρκη σερβίρει μόνο νερό!
Το «Molecule Cafe» της Νέας Υόρκης δεν είναι ένα συνηθισμένο καφέ όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα αγαπημένα του ροφήματα, αφού το μόνο που σερβίρεται είναι... νερό.
Το νερό προέρχεται από τη βρύση και πωλείται στην τιμή των 2,5 δολαρίων το μπουκαλάκι. Η διαφορά του από αυτό που θα πιει κανείς σε άλλα μαγαζιά, είναι ότι καθαρίζεται με ένα φίλτρο αξίας 25.000 δολαρίων.
«Στο κατάστημα προσφέρουμε μόνο νερό, αλλά όχι οποιοδήποτε νερό! Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν νερό της βρύσης το οποίο καθαρίζεται από το χλώριο, το φθόριο και από διάφορες άλλες βλαβερές ουσίες μέσω ενός φίλτρου αξίας 25.000 δολαρίων, που ενσωματώνει καθαρισμό με όζον, υπεριώδεις ακτίνες αλλά και αντίστροφη όσμωση», εξηγεί ο Άνταμ Ραφ, ένας από τους ιδιοκτήτες.
Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να γεμίσουν δικές τους φιάλες ή να αγοράσουν μεγάλες συσκευασίες από το κατάστημα για οικιακή χρήση, ενώ ένα οργανωμένο σύστημα delivery μεταφέρει το νερό και στο σπίτι.
Πηγή:iefimerida.gr