Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ναρκωτικά στα ράφια μίνι μάρκετ

Διαβάστε τι είχαν σκεφτεί δύο ημεδαποί, 28 και 29 ετών, για να διακινούν ναρκωτικά.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Καμινίων συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 29 ετώ, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικοί του Τ.Α. Καμινίων μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά από δύο (2) ημεδαπούς, εντόπισαν τους δύο δράστες μέσα σε κατάστημα ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ιδιοκτησίας του 28χρονου και τους συνέλαβαν.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο κατάστημα καθώς και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
* Ποσότητα κοκαΐνης βάρους108 γραμμ.
* Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.736,6 γραμμ.
* Ένα πιστόλι.
* Εικοσιοκτώ φυσίγγια.
* Τρεις ζυγαριές ακριβείας.
* Το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Πηγή:news247.gr

Όταν οι σταρ του Χόλιγουντ δεν προσέχουν πού βάζουν τα προφυλακτικά τους

Να, ο Zac Efron για παράδειγμα το έβαλε στην δεξιά τσέπη του παντελονιού του με αποτέλεσμα μια απρόσεκτη κίνηση να τον φέρει σε λίγο (πολύ) δύσκολη θέση.
Ο 24χρονος Zac Efron παρευρέθη στην πρεμιέρα της ταινίας The Lorax, στον ήρωα της οποίας χαρίζει τη φωνή του, αλλά έζησε μια από τις πιο άβολες στιγμές της -σύντομης- καριέρας του.
Ενώ χαιρετούσε μια θαυμάστρια(;), ο Zac έβγαλε κάπως απότομα το χέρι από τη δεξιά του τσέπη με αποτέλεσμα να πέσει φαρδύ πλατύ στο κόκκινο χαλί ένα προφυλακτικό.
Ο Efron το μάζεψε αστραπιαία, αλλά αισθάνθηκε απείρως αμήχανα, όπως φανερώνουν το γέλιο, το κοκκίνισμα του προσώπου και τα γυαλιά που φόρεσε asap. Αυτά βλέπει η Vanessa Hudgens, κάτι μεταξύ πρώην και νυν του Efron, και βγάζει καπνούς από τα αυτιά.

Πηγή:cosmo.gr

Γιατί το rapidshare κατεβάζει τόσο αργα;

Γιατί το Rapidshare κατεβάζει τόσο αργά;
Τη ζωή μαρτύριο κάνει το Rapidshare στους δωρεάν χρήστες του σε μια προσπάθεια να ρευστοποιήσει την επιτυχία του μετά το τέλος του MegaUpload.
Φαίνεται οι ιδιοκτήτες του Rapidshare δεν έχουν τα πλούτη των ιδιοκτητών του MegaUpload κι έτσι αποφάσισαν να βάλουν σε λειτουργία ένα σχέδιο για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Πλέον οι δωρεάν χρήστες του Rapidshare θα χρειάζονται “μια ζωή” για να κατεβάσουν ένα αρχείο αφού το site περιόρισε την ταχύτητα download στα 30kb/s. Αυτό σημαίνει ότι για ένα αρχείο 5MB θα χρειαστείτε σχεδόν 22 λεπτά. Σκεφτείτε για μεγαλύτερα αρχεία...
Έναν άλλο περιορισμό που έβαλε το site είναι να μην μπορούν οι χρήστες να κάνουν παύση στο downloading μεγάλων αρχείων που κατεβάζουν. Πλέον θα πρέπει να περιμένει ο χρήστης κολλημένος στον υπολογιστή του το αρχείο να κατέβει.
Το τελευταίο εμπόδιο που βάζει το Rapidshare στους δωρεάν χρήστες είναι ο χρόνος αναμονής μέχρι να κατέβει ένα αρχείο. Πλέον χρειάζεται πολύ περισσότερα λεπτά μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία κάνοντας την αναμονή βασανιστική.
Στόυς του Rapidshare είναι να ωθήσει τους χρήστες στις επί πληρωμή υπηρεσίες του προκειμένου να πληρώσουν και να έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερους περιορισμούς.
Το Rapidshare τελευταία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καθαρίσει από αρχεία που δεν σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα όμως μετά το τέλος του MegaUpload είναι από τα λίγα μεγάλα filesharing site που βρίσκονται σε λειτουργία. Μένει να δούμε αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του ή αν θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στόχος μετά το The Pirate Bay που έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
Πηγή:e-go.gr

Ποιοι δηλώνουν περισσότερο εθισμένοι στο Internet;

Πιστεύετε ότι είστε εθισμένος στο Διαδίκτυο; Αν ναι δεν είστε ο μόνος, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 61% των ανθρώπων δηλώνει ανήμπορο να σταματήσει την πλοήγηση στο Internet ακόμα και αν το θελήσει.

Περισσότερο επιρρεπείς φαίνεται να είναι οι γυναίκες με ποσοστό 64% έναντι του 55% των αντρών, αλλά και οι μη-καπνιστές με 65% συγκριτικά με το σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό του 48% των καπνιστών.

Σημαντικότατο ρόλο φαίνεται να παίζει και η ηλικία, με τους νεότερους χρήστες να δηλώνουν κατά κανόνα περισσότερο εθισμένοι, με μοναδική εξαίρεση τους χρήστες άνω των 65 ετών. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι οι ηλικιακές ομάδες που δηλώνουν περισσότερο εθισμένες στο Διαδίκτυο είναι αυτές που αφιερώνουν και το λιγότερο χρόνο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το παρακάτω Infographic.
Click για Full Size:
Πηγή:techgear.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αγία Γραφή αναμένεται να προκαλέσει σάλο

Αγία Γραφή αναμένεται να προκαλέσει σάλο
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκουνάι, επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε αρχαία Αγία Γραφή, ηλικίας 1.500 ετών.
Είναι γραμμένη στη μητρική γλώσσα του Ιησού Χριστού, στην αραμαϊκή.
Η δερματόδετη Βίβλος κατασχέθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίου στο νότο της χώρας και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό το πολύτιμο αυτό κειμήλιο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 17 εκατ. ευρώ, διατηρήθηκε ως τις μέρες μας επειδή είναι φτιαγμένο από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα.
Η Αγία Γραφή κηρύχθηκε αμέσως αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς και φυλάσσεται στο Εθνογραφικό Μουσείο της πρωτεύουσας Άγκυρας.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Βατικανό έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τα ΜΜΕ της Τουρκίας μεταδίδουν ότι η Αγία Έδρα έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση να στείλει εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν το κειμήλιο, αν και η πρεσβεία του Βατικανού στην Άγκυρα αρνήθηκε σήμερα ότι έχει υποβληθεί επισήμως σχετικό αίτημα.
Όπως είναι επόμενο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκτιμήσεις και οι εικασίες.
Ορισμένοι λένε ότι η Βίβλος αυτή ενδέχεται να αποτελεί αντίγραφο του "Ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα".
Άλλωστε τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση με τίτλους όπως "Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα προσελκύει το ενδιαφέρον του Βατικανού".
Εάν αυτό ισχύει τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξαιρετική ανακάλυψη καθώς το "Ευαγγέλιο του Βαρνάβα", που θεωρείται πως το έγραψε ο φερώνυμος μαθητής του Ιησού, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στον ευρύτερο κύκλο των 70 Αποστόλων, περιγράφει τη ζωή του Ιησού Χριστού και λέγεται πως είναι καταγεγραμμένο σε δύο, μόνο, χειρόγραφα, ένα ιταλικό κι ένα ισπανικό, τα οποία ανάγονται αμφότερα στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ.
Να σημειωθεί πάντως πως θεωρείται ψευδεπίγραφο από την πλειοψηφία των χριστιανών και μουσουλμάνων ακαδημαϊκών, καθώς πολλές από τις διηγήσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που περιγράφει η εγκεκριμένη από τους Πατέρες της εκκλησίας Καινή Διαθήκη.
Πηγή:news247.gr

Τα ακριβότερα ποτά του κόσμου...

Θα έδινες ποτέ 160.000 δολάρια για ένα μπουκάλι κρασί που μάλιστα είναι τόσο παλιό που δεν πίνεται; Κι όμως θα κοστίσει κάτι παραπάνω αν αποφασίσεις να συμπληρώσεις την κάβα σου με κάποιο από τα παρακάτω ποτά.

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne



Πρόκειται για το ακριβότερο κονιάκ του κόσμου. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για την συσκευασία του. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1776 και παλαιώνει σε βαρέλια για περισσότερο από 100 χρόνια. Η φιάλη του είναι επενδυμένη με χρυσό 24 καρατίων και πλατίνα, ενώ είναι διακοσμημένο με 6.500 πιστοποιημένα διαμάντια. Τη φιάλη κατασκεύασε ο Jose Davalos και η τιμή της ανέρχεται στα 1.946.000 δολάρια.

La Ley del Diamante (Diamond Sterling) Tequila



Και εδώ πληρώνεις ακριβά τόσο το μπουκάλι, όσο και το ποτό. Η φιάλη είναι κατασκευασμένη στο χέρι και συνεργάστηκαν 32 Μεξικάνοι τεχνίτες γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Πλατίνα και ασήμι σε συνδυασμό με 6.000 διαμάντια διακοσμούν την πιο ακριβή τεκίλα του κόσμου. Όσο για το περιεχόμενο, τριών, έξι και εννέα ετών τεκίλα είναι ανακατεμένες σε ιδανική αναλογία. Η τιμή της φιάλης είναι 1.547.880 δολάρια.

DIVA Premium Vodka



Οι πρώτες ύλες αλλά και η διύλισή της είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι κατασκευασμένη από φυσικό μεταλλικό νερό και έχει αποσταχθεί τρεις φορές. Την πρώτη μέσω πάγου, μετά από σκανδιναβική σημύδα και τέλος από κοκκοποιημένα διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους. Το μπουκάλι της είναι διακοσμημένο από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Η τιμή της κυμαίνεται περίπου στα 1.060.000 δολάρια και μπορεί ν΄ αλλάξει ανάλογα με τους πολύτιμους λίθους που θέλεις να υπάρχουν στο μπουκάλι σου.

Wine 1787 Chateau Lafite



Είναι τόσο παλιό αυτό το κρασί που οι περισσότεροι αμφιβάλουν στο αν πίνεται. Το Chateau Lafite είχα αγοραστεί αρχικά από τον Thomas Jefferson στην Γαλλία και πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 1985. Ιδιοκτήτης του πλέον ένας Άγγλος συλλέκτης που έδωσε το ποσό των 160.000 δολαρίων για να το αποκτήσει.

Nun’s Island, 25-Year-Old Pure Pot Still Whisky

Είναι η ακριβότερη ετικέτα ουίσκι που κυκλοφορεί. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Τα μπουκάλια διυλίστηκαν το 19ο αιώνα, ενώ το αποστακτήριο Galway σταμάτησε την παραγωγή και έκλεισε το 1908. Η φιάλη εκτιμάται στην τιμή των 194.660 δολάρια.

Wray and Nephew Rum



Πρόκειται για το πιο ακριβό ρούμι του κόσμου. Είναι φτιαγμένο από τους γνωστούς Τζαμαϊκανούς αποστάκτες Wray και Nephew και εμφιαλώθηκε τη δεκαετία του ’40 και αποτελείται από ένα μείγμα διάφορων ρούμι. Χρονολογείται όμως από 1915. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τέσσερα κλειστά μπουκάλια και το κόστος τους είναι 50.630 δολάρια το καθένα.

Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque


Ο γνωστός οίκος δημιουργήθηκε το 1811 και πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή και τη γυναίκα του. Είναι ένας οίκος που τολμάει να πρωτοπορεί, όπως το 1845 που ήταν ο πρώτος οίκος που κυκλοφόρησε ξηρή σαμπάνια. Έτσι κυκλοφόρησε και τη Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque σε περιορισμένη κυκλοφορία φιαλών. Κοστίζει 50.000 ευρώ και η φιάλη της είναι διακοσμημένη με τα γνωστά λουλούδια του οίκου.

Νερό Kona Nigari



Δεν υπάρχουν μόνο ακριβά ποτά, αλλά και ακριβά νερά. Το Kona Nigari παρασκευάζεται στην Ιαπωνία και ένα μικρό μπουκαλάκι κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Πρόκειται για αφαλατωμένο νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα. Το νερό προέρχεται από τις θάλασσες της Χαβάης και αντλείτε από βάθος περίπου 2000 ποδιών. Πολλοί είναι και εκείνοι που του αποδίδουν ιαματικές ιδιότητες.
Πηγή: oneman.gr

Βοσκός 95 ετών έμεινε άνεργος μετά από 70 χρόνια


Είναι 95 ετών, βοσκός και μόλις πριν από έναν μήνα έβγαλε κάρτα ανεργίας, καθώς απολύθηκε, για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια εργασίας, από τον ιδιοκτήτη του κοπαδιού προβάτων που πρόσεχε.
Ο Στέφαν Γκρόσου, στην επαρχία Χουντενοάρα της κεντρικής Ρουμανίας, απευθύνθηκε στην τοπική υπηρεσία απασχόλησης για να λάβει το επίδομα ανεργίας.
Αν και, όπως δήλωσε, οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι αφού για πρώτη φορά συναντούσαν 95χρονο που είχε 70 χρόνια προϋπηρεσίας σε φύλαξη ... κοπαδιών προβάτων, τελικά τον εξυπηρέτησαν και έλαβε το επίδομα, ύψους περίπου 100 ευρώ για κάθε μήνα.
Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα επιστρέψει στα βουνά μαζί με το αγαπημένο του ... κοπάδι προβάτων, ενώ την αισιοδοξία του φαίνεται να «μοιράζονται» και εκατοντάδες άλλοι βοσκοί στη Ρουμανία, αφού στη χώρα καταγράφηκε από το 2007 και έπειτα σημαντική αύξηση του αριθμού των κοπαδιών προβάτων.
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres», ο αριθμός των μονάδων (προβάτων) ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, κατατάσσοντας τη Ρουμανία στην τρίτη θέση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έπειτα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία).
Η κτηνοτροφία στη Ρουμανία κατέχει σημαντική θέση στη γεωργική οικονομία. Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ρουμανίας, όπως για παράδειγμα στο Μοτσάνι και στο Σάτσελε, υπάρχουν κοινότητες τα μέλη των οποίων είναι κτηνοτρόφοι και ασχολούνται, κυρίως, με την εκτροφή προβάτων.
Επιπλέον, σε περιοχές όπως οι επαρχίες Άλμπα, Μπιστρίτα-Νάσαουντ και Μοτσανιμέα, υπάρχουν κοινότητες κτηνοτρόφων που ασχολούνται περισσότερο με την εκτροφή βοοειδών, επισημαίνεται στο σχετικό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Πηγή:pathfinder.gr

Έπαιρνε δάνεια και ως άνδρας και ως γυναίκα

Τρανσέξουαλ έπαιρνε δάνεια και ως άνδρας και ως γυναίκα
Έναν απίστευτο τρόπο σκέφτηκε ο 71χρονος τρανσέξουαλ Φρανς Χάρις, ο οποίος για να αποσπά δάνεια από τις τράπεζες, εμφανιζόταν πότε ως άνδρας και πότε ως γυναίκα, λαμβάνοντας ποσά και στα δύο του ονόματα.
Ο 71χρονος από το Μπράιτον του Σάσεξ, πρώην Φρέντερικ νυν Φρανς, παραδέχθηκε την ενοχή του/της σε τρεις κατηγορίες εξαπάτησης σε διάστημα τριών ετών, αλλά η δικηγόρος κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν θα ήταν... ασφαλής σε μια ανδρική φυλακή, λόγω της προσθετικής στήθους στην οποία έχει υποβληθεί, και πήρε αναστολή 15 μηνών!
Η απατεώνισσα-συνταξιούχος κατάφερε να πάρει δάνειο 17.690 ευρώ από τράπεζα το 2003 παριστάνοντας τον Γουίλιαμ Κάουτς, έναν επιχειρηματία, που είχε γνωρίσει πριν από μερικά χρόνια σε μια παμπ. Το 2004 πήρε μια πιστωτική κάρτα στο όνομα της κόρης της, ενώ τα χρήματα που έβγαζε τα χρησιμοποιούσε για να διάγει πολυτελή βίο!
Μάλιστα, το 2004 κυκλοφορούσε με μια Bentley με προσωπικό σοφέρ! Στο σπίτι της βρέθηκαν αποδείξεις από ακριβά κοσμήματα, μία κρουαζιέρα και επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς και σπα.
Πηγή:iefimerida.gr

Ιράν: Στολή εργασίας για γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους


Το Ιράν υποχρεώνει πλέον τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους να φορούν στολή στην εργασία τους, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. H Aζάρ Ναζαρί, υπεύθυνη γυναικείων υποθέσεων στο γραφείο του κυβερνήτη της Τεχεράνης, δήλωσε ότι οι γυναίκες υποχρεούνται να φορούν στολή από την έναρξη του Νέου Περσικού Έτους, στις 21 Μαρτίου.
Η Ναζαρί πρόσθεσε ότι η στολή σχεδιάστηκε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς καθηγητές και με βάση θρησκευτικά και πολιτιστικά κριτήρια.
Σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανονισμούς, οι γυναίκες στο Ιράν πρέπει να φορούν μακρύ ένδυμα και μαντήλα για να καλύπτουν το περίγραμμα του σώματός τους και τα μαλλιά τους.
Ήδη ο ενδυματολογικός κώδικας για τις γυναίκες στα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες είναι αυστηρός και το νέο αυτό μέτρο έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς περιορίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές τους.
«Τα δείγματα που είδα δε διαφέρουν και πολύ από τα σημερινά ρούχα μας, αλλά το ότι με υποχρεώνουν να φορώ στολή στην ηλικία των 47 ετών, με κάνει να αισθάνομαι ανόητη και μού θυμίζει τα χρόνια του σχολείου», δήλωσε η Μεντεχέ Μ, η οποία εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία στην Τεχεράνη.
Μια άλλη γυναίκα, υπάλληλος κρατικής τράπεζας, δήλωσε ότι προηγούμενα σχέδια που στόχο είχαν να μοιάζουν οι γυναίκες μεταξύ τους, απέτυχαν και πρόσθεσε: «Και αυτό το σχέδιο θα αποτύχει, γιατί δε μπορεί να επιβάλει κανείς στις γυναίκες τι θα φορέσουν».
Η Ναζαρί πρόσθεσε ότι ύστερα από έρευνα αποφασίστηκε ότι τα βασικά χρώματα τής νέας στολής θα είναι το μπλε και το σκούρο γκρι και τόνισε ότι ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για τους άνδρες εργαζομένους στους δημόσιους οργανισμούς.
Πηγή:pathfinder.gr

"Θα αγοράσει η Apple την Ελλάδα;"

Στην Apple λεφτά υπάρχουν και αναζητούνται τρόποι επένδυσης. Διαβάστε τι ρώτησε ένας από τους μετόχους σχετικά με τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείες.
Μέχρι την... Apple έφτασε το "ελληνικό πρόβλημα", καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook, δέχθηκε σχετική ερώτηση.
 Θα αγοράσει η Apple την Ελλάδα;
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Tim Cook, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας στο Cupertino, ανέφερε ότι η Apple συνεχίζει τις συζητήσεις σχετικά με το τι θα κάνει τα 97.6 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστό αποθεματικό που υπάρχουν στα ταμεία της.
Μάλιστα, ο Cook "ομολόγησε" ότι τα χρήματα που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρεία, είναι κατά πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί.
Έτσι, αφού στην Apple, "λεφτά υπάρχουν", ένας από τους μετόχους μεταξύ σοβαρού και αστείου, ρώτησε αν η εταιρεία σκέφτεται να.... αγοράσει την Ελλάδα!
Ο Tim Cook, παρά την απρόσμενη ερώτηση, παρέμεινε ψύχραιμος και απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο.
"Έχουμε εξετάσει πολλές περιπτώσεις επένδυσης, αλλά όχι αυτή" ήταν η απάντηση του Tim Cook, ο οποίος διαδέχθηκε τον Steve Jobs στο τιμόνι της Apple.
Η ερώτηση είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί παγκοσμίως για την χρεωμένη Ελλάδα, η οποία για πολλούς είναι "προς πώληση".
Η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (500 δισ. δολάρια) στον κόσμο και αν ήταν χώρα θα ήταν η 20η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Πηγή:news247.gr

Η γυναίκα που τρώει εδώ και 31 χρόνια μόνο πίτσα!

 
H Claire Simmons, 33 ετών, είναι η χαρά της πιτσαρίας - η διατροφή της περιλαμβάνει αυστηρά και μόνο πίτσα με κασέρι και ντομάτα εδώ και 13 χρόνια! Δεν τρώει τίποτε άλλο και, όπως υποστηρίζει, η πίτσα μαργαρίτα είναι το μοναδικό που μπορεί να χωνέψει το στομάχι της. "Αν φάω κάτι άλλο ανακατεύεται αμέσως το στομάχι μου. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι παράξενη, όμως αυτό που έχω είναι πραγματική ασθένεια", εξηγεί η ίδια! Η Claire υποστηρίζει πως υποφέρει από μια επιλεκτική διατροφική διαταραχή, που δεν της επιτρέπει να φάει κανένα άλλο φαγητό. Έτσι, από την ηλικία των 2 ετών καταναλώνει μόνο πίτσα μαργαρίτα, με ντομάτα και τυρί. Οι γιατροί την προειδοποιούν πως πρέπει να φάει οπωσδήποτε φρούτα και λαχανικά, όμως η ίδια επιμένει να μην ακολουθεί αυτές τις συμβουλές, μιας και, όπως λέει, τα φοβάται! Περισσότερα: Η γυναίκα που τρώει εδώ και 31 χρόνια μόνο πίτσα!
Πηγή:arionradio.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διέρρευσαν τα στοιχεία ενός εκατομμυρίου χρηστών του YouPorn!


Επίθεεση από hackers δέχτηκε χθες η δημοφιλής ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου YouPorn με αποτέλεσμα να δημοσιευτούν στο Internet ονόματα, emails, passwords και ημερομηνίες γέννησης ενός εκατομμυρίου χρηστών της!
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos, υπεύθυνη για το όλο ζήτημα είναι η ίδια η YouPorn που από το 2007 συνήθιζε να αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών της σε έναν public server. Οι hackers φρόντισαν όχι μόνο να υποκλέψουν τα στοιχεία τους, αλλά και να τα αναρτήσουν online με τη μορφή απλού κειμένου και χωρίς καμία κρυπτογράφηση.
Έτσι, παρόλο που η ιστοσελίδα φρόντισε σχετικά νωρίς να ρίξει το συγκεκριμένο server, δυστυχώς ήταν αργά, αφού τα δεδομένα των χρηστών της βρίσκονταν ήδη εκτεθειμένα στο Διαδίκτυο.
Και επειδή πέρα από το ντροπιαστικό μέρος της υπόθεσης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπλέξει κανείς σε χειρότερους μπελάδες, αν διατηρούσατε λογαριασμό στo YouPorn, καλό θα κάνετε να αλλάξετε password και φυσικά να θυμάστε να μη χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς σε πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες (βλ. PayPalAmazon, Facebook, κ.ο.κ.).
Πηγή:techgear.gr

Πήρε το δίπλωμα οδήγησης μετά από 960 προσπάθειες!

Mπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, μπορεί να αναρωτιέστε ποιος άνθρωπος έχει την υπομονή να δώσει σχεδόν χίλιες φορές για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης, μπορεί επίσης να αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος να αδυνατεί να μάθει να οδηγεί μετά από τόσες προσπάθειες, όμως αυτός ο άνθρωπος υπάρχει - είναι η Cha και πήρε το δίπλωμά της πριν ένα χρόνο, ύστερα από 960 προσπάθειες.Η 69χρονη Cha, της οποίας το όνομα (ω τι ειρωνεία) σημαίνει "όχημα", έβρισκε τρομερά δύσκολο να μάθει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την ίδια, της ήταν παντελώς αδύνατο να καταλάβει την ορολογία και δυσκολευόταν απίστευτα ακόμη και να αποστηθίσει. Την 950η πάντως φορά κατάφερε να απαντήσει σωστά στις 60 από τις 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και να περάσει. Όμως τα βάσανά της δεν τελείωναν εκεί, αφού έπρεπε να περάσει και το τεστ οδήγησης - που στη Νότια Κορέα πρέπει να περάσει κανείς από 2 τεστ. Η Cha κόπηκε τέσσερις φορές στο καθένα! Συνολικά δηλαδή, έδωσε 960 φορές εξετάσεις και ξόδεψε για τα εξέταστρα 3.800 δολάρια.
Όταν, επιτέλους, η Cha πήρε το δίπλωμά της, η αυτοκινητοβιομηχανία Ηyundai-Κia, ζήτησε από τον κόσµο να της στείλει συγχαρητήρια μέσω του Ίντερνετ, όπως κι έγινε - η Cha έλαβε χιλιάδες μηνύματα. Έτσι, κι αφού η Hyundai είδε πως η Cha ήταν τόσο διάσημη, αποφάσισε να της κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο αξίας 16.800 δολαρίων, όπως επίσης να την επιλέξει ως το κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής της καμπάνιας.
Όχι κι άσχημα.
Πηγή:e-radio.gr

Εκατομμύρια ευρώ σε στοιχήματα για το πότε θα πεθάνουν


Επενδυτικό πρόγραμμα έχει ξεσηκώσει κύματα αγανάκτησης στη Γερμανία καθώς προτείνει στους συμμετέχοντες να πλουτίσουν στοιχηματίζοντας στον πρόωρο θάνατο άλλων. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να αποζημιώσει 100% τους επενδυτές που θα επιθυμούσαν να αποσυρθούν από επενδυτικό πρόγραμμα που έχει προκαλέσει ξεσηκωμό.
Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Kompass Life 3 εξαρτώνται από το προσδόκιμο ζωής μίας ομάδας 500 ανωνύμων προσώπων, τα οποία προσφέρονται εθελοντικά, στις ΗΠΑ. Όσο περισσότεροι θάνατοι επέρχονται το ταχύτερο, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη των επενδυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι θάνατοι του δείγματος προκύπτουν πολύ αργότερα από το προβλέψιμο, η τράπεζα «ενθυλακώνει» το στοίχημα.
Περίπου 10.000 επενδυτές, στην πλειονότητά τους μικροκαταθέτες, στη Γερμανία συμμετέχουν στο πρόγραμμα τούτο, που ξεκίνησε το 2007 και ήδη έχει έναν όγκο 200 εκατ. ευρώ.
Σε απάντηση της προσφυγής ενός επενδυτή, ο οποίος διαμαρτυρόταν διότι ενεγράφη χωρίς να γνωρίζει πραγματικά τους όρους της λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, ο μεσολαβητής της γερμανικής ομοσπονδίας ιδιωτικών τραπεζών (BdB) παραδέχθηκε πως το χρηματοοικονομικό τούτο προϊόν «δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί συμβατό με τις αξίες μας, ιδίως σε όσους ισχύουν στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», τόνιζε σε άρθρο του στις αρχές Φεβρουαρίου το περιοδικό Σπίγκελ.
Επίσης ορισμένοι μικροκαταθέτες εξέφρασαν παράπονα λιγότερο ηθικής φύσεως και περισσότερο για την ισχνή απόδοση του προγράμματος, η οποία ετησίως απέδιδε το 3% στο διάστημα 2009-2011.
Πηγή:newsit.gr

Νοίκιαζε καρέκλες για να κοιμούνται παράνομοι μετανάστες

Παράνομο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη, εντοπίστηκε από την αστυνομία το οποίο νοίκιαζε καρέκλες και πολυθρόνες για να κοιμούνται οι πιο φτωχοί πελάτες του.
Αυτό το ξενοδοχείο "προσέφερε στέγη σε Κινέζους για ποσά από 35 έως 10 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του δωματίου, της καρέκλας ή της πολυθρόνας", αλλά και ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημαρχείου της Μαδρίτης.
Το παράνομο ξενοδοχείο βρίσκεται σε δημοφιλή συνοικία της Μαδρίτης, και είχε έξι αριθμημένα δωμάτια με κλειδαριά, μία κουζίνα κι ένα μπάνιο. Τα δωμάτια ήταν χωρισμένα με διαχωριστικά. Τα μεγαλύτερα δωμάτια δεν είχαν καν κρεβάτια, "αλλά καρέκλες, πολυθρόνες, υποπόδια και κουβέρτες 'ώστε να κοιμούνται οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν πολλά'", όπως δήλωσε στην αστυνομία ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου.
 Στην είσοδο του κτιρίου υπήρχαν επιγραφές στα κινέζικα στις οποίες αναφέρονταν οι τιμές και ένας αριθμός τηλεφώνου για να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι με το ξενοδοχείο. Τρεις άνθρωποι κινεζικής καταγωγής που δεν είχαν άδειες παραμονής συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης.
Πηγή:newsit.gr

Βρέθηκε πλανήτης με περισσότερο νερό από την Γη!

Βρέθηκε πλανήτης με περισσότερο νερό από την Γη!
Μία «υπερ-Γή» υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν οι επιστήμονες καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα, ο εξωπλανήτης GJ 1214b, διαθέτει πλούσια κοιτάσματα νερού και περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα ατμόσφαιρας.
Τα συμπεράσματα αυτά, βασίζονται στην παρατήρηση του ουράνιου σώματος από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. «Ο GJ 1214b δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες που γνωρίζουμε», δήλωσε ο Ζάκορι Μπέρτα, που καθοδηγεί την ομάδα που ασχολείται με την έρευνα για το συγκεκριμένο πλανήτη.
Ο εξωπλανήτης έχει μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Γης και μικρότερο από αυτό του Ουρανού, βρίσκεται σε απόσταση 40 έτη φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του αποτελείται από νερό. Σε σύγκριση μάλιστα με τη Γη, περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες νερού και είναι λιγότερο βραχώδης.
Ωστόσο, η δομή του είναι τελείως διαφορετική από αυτή του πλανήτη μας. «Οι υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις δημιουργούν εξωτικά υλικά, όπως "θερμός πάγος" και "ιδιαίτερα ρευστό νερό"», δήλωσε ο Berta.
Οι επιστήμονες του έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό «υπερ-Γη». Σε τροχιά γύρω από το σώμα βρίσκεται ένα ερυθρός νάνος κάτι που οδηγεί τη θερμοκρασία στην επιφάνειά του να αγγίζει τους 230 βαθμούς Κελσίου.
Οι επιστήμονες μπόρεσαν να εξακριβώσουν τη σύνθεση της ατμόσφαιρας του εξωπλανήτη, βασιζόμενη στον τρόπο που φίλτραρε το φως, ενώ τα αποτελέσματα της ερευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Astrophysical Journal.
Πηγή:iefimerida.gr

"Πάρε και εσύ έναν Έλληνα στη δουλειά σου"

Διαβάστε σχετικά με το νέο κίνημα συμπαράστασης προς τους Έλληνες. Πως ομογενείς από όλες τις γωνιές του πλανήτη αποφάσισαν να συνδράμουν στη μείωση της ανεργίας
Την ώρα που η ανεργία χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων νέων στη χώρα μας και αρκετοί μεταναστεύουν στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας, αλλά και την ίδια στιγμή που τα μέτρα λιτότητας έχουν εξωθήσει δεκάδες συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, πλήθος ομογενών από όλες τις γωνιές του κόσμου συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό στόχο.
Με το σύνθημα "Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα" δημιούργησαν μία πρωτότυπη ιστοσελίδα, με στόχο να βοηθήσουν άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους, προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και εξ' αποστάσεως.
Πρόκειται για μία εναλλακτική πρωτοβουλία στο ίντερνετ που προέκυψε από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των απανταχού Ελλήνων.
Η εκστρατεία μετράει ήδη δεκάδες συμμετέχοντες. Αν και το κίνημα ξεκίνησε από την Αμερική, σύντομα εξαπλώθηκε σε επιχειρηματικούς κύκλους όλου του κόσμου και πλέον όσοι καταθέτουν το βιογραφικό τους μέσω διαδικτύου, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εργασίας από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων.
Το "Hire a Greek" που μπορεί κανείς να αναζητήσει μέσω του ομογενειακού greekreporter έχει ήδη απορροφήσει εκατοντάδες βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.
Η διαδικτυακή πρωτοβουλία δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε περιορισμούς. Εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών και εργασιακών προϋπηρεσιών μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους online και να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.
Πηγή:news247.gr

Αποκτήστε το δικό σας χωριό στη Γαλλία

Θέλετε το δικό σας χωρίο; Τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε. Βρίσκεται στη Γαλλία και ονομάζεται Courbefy. Διαβάστε πόσο θα σας στοιχίσει...
ws247.gr Posted Image

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pentelikonews.gr/viewarticle.php?id=156916&
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο έναντι 330.000 ευρώ ένα… χωριό στην Γαλλία, το οποίο περιέχει.
το χωρίο βρίσκεται στην επαρχία της Λιμόζ και κατοικείται από 200 κατοίκους.  Περιέχει  19 κτίρια, πισίνα, στάβλους και γήπεδα τένις.
Στο πωλητήριο  το οποίο είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή, ξεκαθαρίζεται ότι μαζί με τα κτίρια δίνονται δώρο οι στάβλοι, οι πισίνες και τα γήπεδα.

 Ο Bernard Guilhem, ο δήμαρχος της περιοχής στον οποίο διοικητικά ανήκει το μικρο χωρίο τονίζει ότι η πώλησή του είναι μια ευκαιρία καθώς αυτή τη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης η τιμή του είναι ανταγωνιστική.
Το εν λόγω χωρίο, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Limoges, έχει και ιστορικό ενδιαφέρον , καθώς υπάρχουν κοντά ερείπια κάστρου του 13ου αιώνα καθώς κι ενός αρχαίου ναού.
Πολλοί από τους κατοίκους άρχισαν να εγκαταλείπουν το χωριό τη δεκαετία του ’70 αναζητώντας δουλειά στη βιομηχανία, ενώ την δεκαετία του ’90 έγινε μία προσπάθεια το χωριό να μετατραπεί σε θέρετρο διακοπών με ξενοδοχεία κι εστιατόρια, αλλά το δαπανηρό σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν… έσπασαν!

Τα ρεκόρ είναι για να «σπάνε» μέχρι να βρεθεί ο επόμενος που θα κάνει κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο, σπουδαιότερο, απίστευτο, καταπληκτικό… και πάει λέγοντας! Αυτή είναι η λογική όσων επιθυμούν να μπουν στη λίστα του βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες! Κάποιες φορές, όμως, τα πράγματα πάνε «στραβά», γιατί αστάθμιτοι παράγοντες επηρεάζουν την επιτυχία. Δείτε στη συνέχεια 5 από τα Ρεκόρ Γκίνες που δεν… έσπασαν και γιατί!
1. Ο στόχος: Το σπάσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων καρυδών με γυμνά χέρια σε ζωντανή μετάδοση.
perierga.gr - 5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν... έσπασαν!
Τι πήγε στραβά: Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς πως δεν πρόκειται για εύκολη δουλειά. Ο λόγος; Οι καρύδες είναι σκληρά… καρύδια και δεν σπάνε εύκολα. Ένας Δανός καρατέκα πρέπει να το κατάλαβε (δυστυχώς) από πρώτο χέρι, μιας και δεν κατάφερε να σπάσει ούτε μία καρύδα. Το αντίθετο, μάλιστα. Έσπασε το ίδιο του το χέρι!
2. Ο στόχος: Η δημιουργία του μεγαλύτερου sandwich (ή sammich αν θέλετε) που έγινε ποτέ.
perierga.gr - 5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν... έσπασαν!
Τι πήγε στραβά: Το ρεκόρ που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν τα 1.378 μέτρα. Για να το ξεπεράσει, μια ιρανική οργάνωση γυναικών μάζεψε παραπάνω από χίλιους …. σαντουϊτσάδες με στόχο να φτιάξει ένα σάντουιτς μήκους ενάμισι χιλιομέτρου. Παρά το μεγάλο αριθμό ατόμων που συμμετείχαν στη δημιουργία του, η διαδικασία διήρκεσε αρκετές ώρες. Το κοινό που παρακολουθούσε την προσπάθεια ήταν εξίσου μεγάλο. Πολύ μεγάλο για την ακρίβεια. Και με την ώρα άρχισε να πεινάει. Πολύ. Αποτέλεσμα; Το πεινασμένο πλήθος όρμηξε με μανία πάνω στο (ημιτελές) σάντουιτς και πριν καν προλάβει να επιβεβαιωθεί το μήκος του το… τσάκισε!
3. Ο στόχος: Να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ντυμένοι ή βαμμένοι Στρουμφ.
perierga.gr - 5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν... έσπασαν!
Τι πήγε στραβά: Το event φαινόταν πως είχε διοργανωθεί άψογα. Ή… σχεδόν άψογα. Οι Κροάτες που συμμετείχαν στην ψυχεδελική αυτή συνάθροιση από Στρουμφ ξέχασαν μία βασική λεπτομέρεια: το ακριβές νούμερο του προηγούμενου ρεκόρ. Έτσι οι περίπου 395 Κροάτες που μαζεύτηκαν όλο χαρά και προσμονή για να μπουν στις «χρυσές» σελίδες του βιβλίου, πιάστηκαν εξ απήνης όταν κάποιος τους πληροφόρησε πως το ρεκόρ κατείχαν 451 φοιτητές από το Warwick. Την.. στρούμφισαν, δηλαδή. Ηθικό δίδαγμα; Όταν προσπαθείς να σπάσεις ένα ρεκόρ, τότε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να το… προσδιορίσεις!
4. Ο στόχος: Η μεγαλύτερη απεργία πείνας
perierga.gr - 5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν... έσπασαν!
Τι πήγε στραβά: Ο Ρώσος Agasi Vartanyan, ο οποίος κλείστηκε σε έναν τεράστιο πλαστικό κύβο – σπίτι με σκοπό να μη φάει τίποτα για πενήντα ημέρες παρέλειψε μια σημαντική λεπτομέρεια: να ενημερώσει τα Γκίνες για την προσπάθειά του. «Ας αράξω εδώ πρώτα και όταν με το καλό βγω, θα ασχοληθώ και με τη… χαρτούρα», φαίνεται να σκέφτηκε ο Vartanyan. Φυσικά η προσπάθειά του δεν ήταν «έγκυρη», σύμφωνα με τους κανόνες των Γκίνες, αλλά ούτε ο ίδιος φάνηκε να γνωρίζει πως θα έπρεπε να παραμείνει για παραπάνω από 94 ημέρες χωρίς φαγητό (το ρεκόρ κατείχε μια ομάδα φυλακισμένων Ιρλανδών το 1920). Ουπς!
5. Ο στόχος: Το στήσιμο 4,1 εκατομμυρίων ντόμινο και το ταυτόχρονο ρίξιμό τους
perierga.gr - 5 Ρεκόρ Γκίνες που δεν... έσπασαν!
Τι πήγε στραβά: Το να στήσεις κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ντόμινο σε έναν χώρο απαιτεί, εκτός από δεκάδες ώρες αφοσίωσης, και την κατάλληλη υποδομή. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα τεράστιο γήπεδο. Όσο πιο μεγάλος, όμως, είναι ο χώρος τόσο πιο εύκολο είναι για κάποιο ζώο ή πτηνό να… παρεισφρήσει. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του στησίματος, ένα σπουργίτι αποφάσισε να… trollάρει την προσπάθεια ρίχνοντας κάτω περίπου είκοσι χιλιάδες ντόμινο. Ήταν τέτοια η οργή των εθελοντών, μάλιστα, που κατάφεραν να παγιδεύσουν το σπουργίτι και να το… πυροβολήσουν! Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, εξόργισε δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις στην Ολλανδία, ενώ το δίκτυο που μετέδιδε την προσπάθεια δέχτηκε σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων, μιας και το σπουργίτι που αποδήμησε (κυριολεκτικά) εις Κύριον αποτελούσε προστατευόμενο είδος.
Πηγή: in2life.gr

Ανθισαν... 30.000 χρόνια μετά

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να αναστήσουν τα αρχαιότερα φυτά που έχουν επανέλθει ποτέ στη ζωή. Οι σπόροι είχαν αποθηκευτεί στην τούνδρα της Σιβηρίας από σκίουρους της Πλειστόκαινης προς το τέλος της ύστερης Παγετώδους
Silene stenophylla
 
Με καθυστέρηση περίπου 30.000 χρόνων και με τη βοήθεια Ρώσων επιστημόνων, πανάρχαιοι σπόροι φυτών που ήταν θαμμένοι στην παγωμένη τούνδρα της Σιβηρίας άνθισαν, προσφέροντας στην επιστημονική κοινότητα μια σπάνια ματιά στην ιστορία της εξέλιξης των ειδών.

Ακόμη περισσότερη αίγλη στην επιστημονική αυτή επιτυχία δίνει το γεγονός ότι αυτά είναι τα αρχαιότερα φυτά που έχουν ποτέ έρθει ξανά στη ζωή, όπως εξάλλου αναφέρουν και στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS) οι ερευνητές του Ινστιτούτου Κυτταρικής Βιοφυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Οι σπόροι που είχαν αποθηκευτεί στο μόνιμα παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας από σκίουρους της Πλειστόκαινης προς το τέλος της ύστερης Παγετώδους ανήκουν στο είδος φυτών Silene stenophylla, που με την σειρά του ανήκει στην οικογένεια των καρυοφυλλιδών.
Οι επιστήμονες εντόπισαν τους καρπούς αυτούς σε μόνιμα παγωμένο έδαφος (permafrost) στον ποταμό Κόλιμα της Σιβηρίας όπου συνήθως οι παλαιοντολόγοι ψάχνουν για οστά από μαμούθ και άλλα σημαντικά ευρήματα για το μακρινό παρελθόν του πλανήτη.
Παρότι ο επικεφαλής της ομάδας Νταβίντ Γκιλιτσίνσκι πέθανε ελάχιστα 24ωρα πριν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, πρόλαβε να δει το έργο του ολοκληρωμένο. Στη δημοσίευσή τους περιγράφουν λεπτομερώς την ανακάλυψη των περίπου 70 φωλιών σκίουρων στον ποταμό Κόλιμα.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ολες οι φωλιές βρέθηκαν σε βάθος 20-40 μέτρων από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους και συγκεκριμένα σε στρώματα του εδάφους όπου εντοπίζονται κόκαλα μεγάλων θηλαστικών, όπως μαμούθ, τριχωτών ρινόκερων, βισόνων, αλόγων, ελαφιών, αλλά και άλλων ζώων της εποχής των μαμούθ».
Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρουν, είναι «η ύπαρξη κάθετων σφηνοειδών σχηματισμών πάγου, που καταδεικνύει ότι η περιοχή δεν ξεπάγωσε ποτέ και άρα οι φωλιές ήταν παγωμένες από τότε μέχρι σήμερα».
Οι επιστήμονες προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ώριμους καρπούς για να αναστήσουν το αρχαίο φυτό, όμως τελικά κατέληξαν ότι τα στοιχεία του φυτού αυτού καθ' αυτού θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Πράγματι οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα κύτταρα του «ιστού του πλακούντα» των φυτών αυτών ήταν γεμάτα με σουκρόζη, η οποία τα βοήθησε να συντηρηθούν τόσα χρόνια, αλλά και να αναπτυχθούν μετά την αναγέννησή τους.
Ερευνες
Ρίχνουν φως στο παρελθόν της Γης
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση των επιστημόνων του Ινστιτούτου Κυτταρικής Βιοφυσικής ότι υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των αρχαίων εκπροσώπων του Silene stenophyla με τα σύγχρονα φυτά του είδους αυτού, το οποίο ακόμα ευδοκιμεί στην τούνδρα της Σιβηρίας.
Αυτή η παρατήρηση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να «αναστήσουμε» εξαφανισμένα φυτά δίνουν νέα προοπτική στις εξελικτικές μελέτες και δίνουν σημαντικές πληροφορίες για το περιβαλλοντικό παρελθόν της Γης.
Πηγή:e-go.gr

 

Δεν κατάφεραν να καταργήσουν την αργία της... Αποκριάς


Προσπάθησαν λόγω μνημονίου να βάλουν τέλος σε ορισμένες αργίες. Όμως ο κόσμος είχε άλλη άποψη και βγήκε μασκαρεμένος στους δρόμους για να γιορτάσει τις Απόκριες.
Στο... κενό έπεσε η απόπειρα της συντηρητικής κυβέρνησης της Πορτογαλικής κυβέρνησης να καταργήσει μια από τις αργίες της Αποκριάς λόγω... μνημονίου. Η συντηρητική κυβέρνηση Κοέλιο είχε ανακοινώσει την κατάργηση ορισμένων αργιών στο όνομα της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Μια από αυτές ήταν και της χθεσινής Τρίτης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν. Καταστήματα και δημόσιες επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο δεν πήγαν στη δουλειά αλλά ξεφάντωσαν στους δρόμους. Κάποιοι εμφανίσθηκαν στις δουλείες τους στο δημόσιο με μάσκες και περούκες.
Μέσω του καρναβαλιού η κυβέρνηση Κοέλιο υπέστη μια πολιτική ήττα, λένε αναλυτές, και μάλιστα την ημέρα που αντιπροσωπεία του κλιμακίου της τρόικα επισκεπτόταν την χώρα για τον καθιερωμένο έλεγχο.
Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία κερδίζει έδαφος η ιδέα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και αλλαγής κάποιων όρων του. Η κυβέρνηση Κοέλιο το διαψεύδει, αλλά οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης επιμένουν παρά την αντίθετη διαβεβαίωση που είχαν δώσει στους δανειστές προεκλογικά.
Πηγή:newsit.gr

Βασιλικό... μπανιστήρι από τον σύζυγο της προέδρου της Φινλανδίας [βίντεο]


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον Πέντι Αραγιάρβι, σύζυγο της προέδρου της Φινλανδίας Τάργια Χάλονεν, να κάνει... μπανιστίρι στο στήθος της πριγκίπισσας της Δανίας Μαρίας, η οποία και το αντιλαμβάνεται.
Το βασιλικό... μπανιστήρι έγινε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε η βασίλισσα της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

Πηγή:iefimerida.gr

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφανθεί για τη νομιμότητα του ACTA

ACTA EU Protest
Οι διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο ACTA φαίνεται ότι πιάνουν τόπο, καθώς ζητήθηκε από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητα του εν λόγω νομοσχεδίου και να αποφανθεί για το αν έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές ελευθερίας και έκφρασης στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι έχουν συμφωνήσει για την υπογραφή του νομοσχεδίου 22 Ευρωπαϊκές χώρες μέχρι στιγμής, αλλά όχι η Γερμανία, γεγονός που μπορεί να επηρρεάσει σημαντικά την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πάντως, το ACTA υποστηρίζεται επίσημα και από τις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Καναδά.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα λεγόμενα του Karel De Gucht, επικεφαλής της επιτροπής Εμπορίου, ο οποίος υπεραμύνεται του νομοσχεδίου
“Θα είμαι ξεκάθαρος: Συμμερίζομαι την ανησυχία του κόσμου γι’ αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, ειδικότερα στην ελευθερία του Internet. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με βάση συγκεκριμένα γεγονότα, και όχι εν μέσω παραπληροφόρησης και φημολογίας που έχουν κυριαρχήσει στα social media και τα blogs τις τελευταίες εβδομάδες. Στόχος του ACTA είναι να ανεβάσει το επίπεδο της πνευματικής ιδιοκτησίας σε παγκόσμια κλίμακα. Η συμφωνία θα προστατεύσει θέσεις εργασίας που χάνονται λόγω αντιγραφής και πειρατείας, με συνολικό κόστος €200 δισ.”
Σε αυτή την δήλωση αντιτίθεται η Viviane Reding, επίτροπος για τη δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιθαγένεια, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω Twitter:
“Για εμένα, το μπλοκάρισμα του Internet δεν ήταν ποτέ επιλογή. Πρέπει να βρούμε νέους, πιο μοντέρνους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσουμε τα πνευματικά δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψιν την τεχνολογία και τις ελευθερίες του Internet”
Το νομοσχέδιο ACTA θα συζητηθεί εκ νέου τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ελπίζουμε το Ανώτατο Δικαστήριο να το αποσύρει οριστικά και αμετάκλητα.
Πηγή:techgear.gr

Τρελανέ μας ξανα: Θ. Πάγκαλος: «Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας»

 
Aίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 ότι δεν είναι αντίθετος με το να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία!
Ερωτηθείς σχετικά με το αν συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν «φεντεραλιστής Ευρωπαίος».
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πάγκαλος.
«Πάντα έλεγα ότι ήμουν Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού» υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος και συμπλήρωσε: «Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του».
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Πηγή:protothema.gr

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία του κόσμου, όπως ψηφίστηκαν από το TripAdvisor


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα ιδανικότερα ξενοδοχεία για μια ρομαντική απόδραση; Το TripAdvisor, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα παγκοσμίως για ταξίδια, συγκέντρωσε σχόλια από ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο και έφτιαξε αυτή τη λίστα "για δύο". Αν το ταξίδι στη Γαλλική Πολυνησία ή τα νησιά Φίτζι μας έρχεται λίγο ακριβό, τουλάχιστον μπορούμε να κοιτάμε...
 
Σχεδόν στην πλειοψηφία τους, τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία που κατέκτησαν μια θέση στα πιο ρομαντικά του κόσμου μοιάζουν με παράδεισο επί γης, ενώ συνδυάζουν πολυτέλεια, απλότητα και σίγουρα απεριόριστη θέα. (Μα πιο ζευγάρι δε χαζεύει το ηλιοβασίλεμα στις διακοπές του;)
Ιδιωτικές παραλίες και πισίνες, πλήρως εξοπλισμένα σπα, αλλά και υπηρεσίες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων. Μέσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και το "Andronis luxury Suites"στη Σαντορίνη.
Η λίστα των 10 πιο ρομαντικών ξενοδοχείων επιλέχτηκε με βάση εκατομμύρια σχολίων και απόψεων από τους ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο. Δύσκολο να πέσουν έξω. Ακόμη και αν οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ερωτευμένοι...
1. Four Seasons Bora Bora, νησιά Bora Bora



2. Capella Ixtapa, Μεξικό
3. Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, , Γαλλική Πολυνησία
4. The St. Regis Bora Bora resort, Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
5. Tokoriki island resort, Φίτζι
6. Jade Mountain resort, Σάντα Λουσία
7. Andronis luxury Suites, Οία, Σαντορίνη
8. Koa Kea hotel & resort, Χαβάη
9. Mariaggi's Theme Suites hotel, Γουίνιπεγκ, Καναδάς



10. Royal Davui Island Resort, Φίτζι
Πηγή:cosmo.gr