Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ηλικιωμένη έκανε 'χαρτοπόλεμο' 1.000.000€ για να μην τα αφήσει στους κληρονόμους

Καμία κληρονομιά δεν άφησε μία 85χρονη από την Αυστρία, αφού πριν πεθάνει, έκανε κομματάκια χαρτονομίσματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ

Μία Αυστριακή ηλικίας 85 ετών έσκισε μεθοδικά κι έκανε κομματάκια χαρτονομίσματα αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ πριν αποβιώσει, προκειμένου, όπως φαίνεται, να μην αφήσει καμιά κληρονομιά στους συγγενείς της, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
Τα σκισμένα χαρτονομίσματα –των 100 και 500 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 950.000 ευρώ– ανακαλύφθηκαν μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, εντός του οίκου ευγηρίας όπου είχε μεταφερθεί πέντε ημέρες νωρίτερα.
Η 85χρονη κατέστρεψε επίσης τα βιβλιάρια του ταμιευτηρίου της, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Kurier τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Βίνερ Νόιστατ.
Οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αυστρίας ενημερώθηκαν για τα γεγονότα, πάντως δεν ξεκίνησαν έρευνα, καθώς «δεν προκύπτει κάποιο ποινικό παράπτωμα», διευκρίνισε ο εισαγγελέας Έρικ Χάμπιτσλ.
Οι προσπάθειές ωστόσο της ηλικιωμένης να εκδικηθεί τους κληρονόμους της φαίνεται πως θα πέσουν στο κενό: εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας διαβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα Κουρίρ ότι το πιστωτικό ίδρυμα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ζωγραφιές στους δρόμους εμφανίζονται μόνο όταν βρέχει!

Μια ομάδα σχεδιαστών στη Νότια Κορέα βρήκε έναν τρόπο για να κάνει τις μουντές και βροχερές μέρες πιο χαρούμενες, ζωγραφίζοντας τους δρόμους της πόλης. Στο κέντρο της Σεούλ ζωγραφισαν μεγάλες τοιχογραφίες στο οδόστρωμα οι οποίες εμφανίζονται μόνο όταν βρέχει. Το πρόγραμμά τους έχει τίτλο “Project Monsoon» και, όπως υποδηλώνει το όνομα, δημιουργήθηκε για την ετήσια εποχή των μουσώνων, τότε που βρέχει για χρονικό διάστημα περισσότερο από 3 εβδομάδες ασταμάτητα.
perierga.gr - Ζωγραφιές στους δρόμους εμφανίζονται μόνο όταν βρέχει!
Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν ειδικά χρώματα που παραμένουν αόρατα όταν δεν βρέχει. “Θέλαμε να γεμίσουμε τους δρόμους με χρώμα, ειδικά τις μέρες που βρέχει συνεχώς. Οι βροχερές μέρες πια εδώ στη Σεούλ δεν είναι καταθλιπτικές”, λένε.
perierga.gr - Ζωγραφιές στους δρόμους εμφανίζονται μόνο όταν βρέχει!
perierga.gr - Ζωγραφιές στους δρόμους εμφανίζονται μόνο όταν βρέχει!
Πηγή:perierga.gr

Πώς μία φωτογραφία κόστισε σε μία κοπέλα 825 δολάρια

Πώς μία φωτογραφία κόστισε σε μία κοπέλα 825 δολάρια
Μία γυναίκα από την Αυστραλία είχε την έμπνευση να ποντάρει σε ένα άλογο αουτσάιντερ, το οποίο διαγωνιζόταν σε μία από τις πιο γνωστές ιπποδρομικές συναντήσεις στον κόσμο. Για καλή της τύχη, το άλογο πέρασε πρώτο τη γραμμή τερματισμού. Για κακή της τύχη, αποφάσισε να πανηγυρίσει με έναν αφελή τρόπο.
Την πρώτη Τρίτη κάθε Νοεμβρίου, στην Αυστραλία, διεξάγεται το Melbourne Cup, μία από τις πιο γνωστές ιπποδρομίες παγκοσμίως, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου. Φέτος, ήταν μία ιστορική κούρσα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που νίκησε άλογο με γυναίκα αναβάτη και η πρώτη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο με νικητή άλογο με απόδοση 101 προς 1 (φωτο, πάνω).
Η Chantelle, μία γυναίκα από την Αυστραλία, ήταν μία από όσους είχαν “έμπνευση” και είχαν ποντάρει στο άλογο που κέρδισε, τον Πρίγκιπα της Πενζάνς, εξασφαλίζοντας 825 δολάρια σε κέρδη. Ενθουσιασμένη, έσπευσε να πανηγυρίσει με έναν ταιριαστό στα ήθη του 2015 τρόπο: ποστάροντας μία φωτογραφία της με το νικητήριο δελτίο στο Facebook.
Η επίμαχη φωτογραφία
Ωστόσο, ήταν αρκετά αφελής ώστε να μην προσέξει ότι στη φωτογραφία ήταν ευδιάκριτος ο γραμμικός κώδικας (barcode) του δελτίου, με αποτέλεσμα κάποιος -προφανώς, “φίλος” της από το Facebook- να τον χρησιμοποιήσει για να διεκδικήσει τα κέρδη για τον εαυτό του. Έτσι, λόγω μίας φωτογραφίας, η Chantelle βγήκε, τελικά, χαμένη.
Η είδηση έγινε θέμα από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Chantelle, για να προειδοποιήσει το κοινό να είναι προσεκτικό σε ανάλογες περιπτώσεις. Έχει γίνει, ήδη, καταγγελία και ο δράστης της απάτης αναζητείται, αλλά είναι άγνωστο αν η Chantelle και δύο φίλοι της που είχαν ποντάρει μαζί της, θα αποζημιωθεί...
Πηγή:pathfinder.gr

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Το Λίβερπουλ αποκτά πεζοδρόμια «ταχείας κυκλοφορίας»

Το Λίβερπουλ αποκτά πεζοδρόμια «ταχείας κυκλοφορίας»
Το Λίβερπουλ έγινε η πρώτη βρετανική πόλη που απέκτησε πεζοδρόμιο «ταχείας κυκλοφορίας» στο κέντρο της. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα που έδειξε ότι το 47% των πολιτών θεωρούν το αργό περπάτημα ως το πιο ενοχλητικό στοιχείο όταν βγαίνει κανείς για ψώνια στα μαγαζιά.

Η λωρίδα «ταχείας κυκλοφορίας» άνοιξε στην οδό Σεντ Τζον στο κέντρο της πόλης. Θα επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να περπατούν γρήγορα. 

Η ιδέα των λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας είναι πιο δημοφιλής με τους νέους. Το 69% των ερωτηθέντων στην ηλικία 16 έως 24 ετών εκφράστηκαν θετικά, ενώ μόλις το 37% των ερωτηθέντων πάνω από 55 είπε ότι στηρίζει την ιδέα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το κατάστημα Argos.
Πηγή:in.gr

Ο Αρκάς σχολιάζει την προσφυγική κρίση

Για μια ακόμα φορά ο Αρκάς "χτυπά" στην ουσία των προβλημάτων της καθημερινότητας με ένα εύστοχο σκίτσο. Αυτή τη φορά σχολιάζει την προσφυγική κρίση...
Πηγή:topontiki.gr

Αδέκαστος τροχονόμος έκοψε κλήση στη γυναίκα του!

Perierga.gr - Αδέκαστος τροχονόμος έκοψε κλήση στη γυναίκα του!

Υπερβάλλοντα ζήλο, προς παραδειγματισμό, έδειξε ένας τροχονόμος στη Λάρισα, κόβοντας κλήση για παράνομο παρκάρισμα στο αυτοκίνητο της… γυναίκας του!
Πιο συγκεκριμένα ο τροχονόμος τριγυρνούσε στο κέντρο της πόλης μαζί με έναν συνάδελφο του κι έκοβαν κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στη διάρκεια της “περιπολίας” βρίσκουν ένα ΙΧ παρκαρισμένο παράνομα σε θέση αναπήρων και αμέσως ο τροχονόμος βγάζει το μπλοκάκι του και ξεκινάει να γράφει την κλήση. Τότε παρεμβαίνει ο συνάδελφος και του λέει «μισό λεπτό, της γυναίκας σου δεν είναι αυτό το αυτοκίνητο;»
Και ο αδέκαστος τροχονόμος του απαντά «ναι και το έχει ξανακάνει» και πιστός στο καθήκον ολοκλήρωσε την κλήση και την έβαλε στο παρμπρίζ!
πηγή: kosmoslarissa