Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τώρα είναι η ώρα να κλάψουμε:Πάγκαλος: "Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές"

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Γιατί δεν θα "κατέβει" στις εκλογές.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε, ότι σε ό, τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, είναι άχαρη η συζήτηση και ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ένα προσυμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.
Υποστήριξε επίσης ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο".

Πηγή:news247.gr

«Έσπρωχναν» χασίς από αυτόματο μηχάνημα πώλησης καφέ και γλυκών



«Έσπρωχναν» χασίς από αυτόματο μηχάνημα πώλησης καφέ και γλυκών
Ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης... χασίς εντόπισαν οι αστυνομικοί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Το μηχάνημα, παρόμοιο με αυτά που πωλούν αναψυκτικά, καφέδες και γλυκά, είχε στηθεί σε μεγάλη αποθήκη κοντά σε βιοτεχνία που στεγάζονταν στο κέντρο της πόλης και πωλούσε σακουλάκια του ενός γραμμαρίου, έναντι 9 ευρώ.
Η αποθήκη είναι γνωστή ως Daktory και λειτουργεί σαν στέκι μιας ομάδας που προωθεί την αποποινικοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών στην χώρα
Το μηχάνημα κατασχέθηκε και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκε περίπου μισό κιλό χασίς συσκευασμένο σε σακουλάκια του 1 γραμμαρίου. Όπως δήλωσε ένας από τους συλληφθέντες, η εγκατάσταση του μηχανήματος ήταν ένα πείραμα, για να διαπιστωθεί τι θα γινόταν εάν το χασίς ήταν νόμιμο.
Στη Νέα Ζηλανδία, η κατοχή, η καλλιέργεια, η χρήση και η διακίνηση χασίς είναι παράνομη.
Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ζήτησε δάνειο για να αγοράσει σκύλο


Οι υπάλληλοι της τράπεζας, δεν πίστευαν στα αυτιά τους...
Καταναλωτικά δάνεια για διακοπές ή για να πάρουμε ένα αυτοκίνητο σίγουρα έχουμε ακούσει. Όμως αυτό που συνέβη σε Τράπεζα της Πάτρας μάλλον είναι από τα... άγραφα. Σύμφωνα με το thebest.gr, μια ηλικιωμένη γυναίκα, πήγε σε υποκατάστημα μεγάλης Τράπεζας και ζήτησε δάνειο, για να αγοράσει έναν πανάκριβο σκύλο ράτσας.
Είχε μάλιστα μαζί της μια φωτογραφία του εν λόγω σκύλου την οποία επιδείκνυε στον αρμόδιο υπάλληλο της Τράπεζας προκειμένου να γίνει πιο πιστευτή. Τι και αν εκείνος της εξηγούσε ότι δεν τον ενδιαφέρει που θα ξοδέψει τα χρήματα του δανείου, η γυναίκα επέμενε να μιλάει για τον σκύλο και να του δείχνει την φωτογραφία.
Δεν έγινε γνωστό αν η κυρία πληρούσε τις προϋποθέσεις για την σύναψη δανείου ή κατά πόσο αγόρασε τον σκύλο που τόσο επιθυμούσε, αλλά το γεγονός και μόνο ότι μπήκε στη διαδικασία να καταθέσει το σχετικό αίτημα, είναι κάτι που αποτελεί θέμα συζήτησης τόσο εντός όσο και εκτός της τράπεζας...
Πηγή:newsit.gr

Ραντεβού μέσω facebook για ξύλο στο σχολείο... από μητέρες

Οι παρεξηγήσεις μεταξύ γονέων για το ποια παιδιά προσκαλούνται στα πάρτι πέρασαν σε άλλη διάσταση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα στη Βρετανία.

 Οι δύο δυναμικές μητέρες, όπως τις παρουσίασε η Ντέιλι Μέιλ 

 

Η 25χρονη Τζοάνα ΜακΒέι και η 30χρονη Λορέν Κούπερ είχαν μία αντιδικία για το πάρτι που οργάνωνε για τα παιδία της η πρώτη, όπως αναφέρει η Ντέιλι Μέιλ, η οποία εν πολλοίς εξελίχθηκε μέσω facebook.
Σύντομα, οι τόνοι ανέβηκαν τόσο, ώστε οι δύο γυναίκες να κανονίσουν να λύσουν τις διαφορές τους πρόσωπο με πρόσωπο, μόλις αφήσουν τα παιδιά στο Δημοτικό του Ντάνμπλέιν.

Στα μηνύματα που εντοπίστηκαν στο facebook, περιλαμβάνονται φράσεις όπως: «Βάλε μια φωνή μόλις κοιμήσεις τα παιδιά, θα έρθω εκεί να καθαρίσουμε» και αργότερα, όταν κλείστηκε το ραντεβού: «Καλύτερα να φέρεις το τόμαχοκ, το καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι μαζί σου»!
Ετσι, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της επομένης οι δύο γυναίκες αρπάχτηκαν για τα καλά, προκαλώντας αναστάτωση σε περιοίκους και καταστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις συναντήθηκαν, σύμφωνα με την δικογραφία, το πρώτο τους μέλημα παρέμειναν... τα παιδιά. Ετσι, η Κούπερ είπε στην ΜακΒέι να πάνε λίγο παρακάτω για τα... περαιτέρω και η συμπλοκή έλαβε χώρα σε παρακείμενο δρόμο.
Τελικά συνελήφθησαν και οι δύο, έχοντας μικροτραυματισμούς, με την ΜακΒέι μάλιστα να υποστηρίζει ότι η Κούπερ χρησιμοποίησε στην... μάχη μία αλυσίδα σκύλου, από την οποία απέκτησε τις μελανιές στο πρόσωπό της.
Παραδόξως, τελικά ασκήθηκε δίωξη και επιβλήθηκε πρόστιμο μόνο στην ΜακΒέι, που φαίνεται ότι πήγε με άδεια χέρια στη μάχη, αλλά τελικά πήρε την αλυσίδα από την Κούπερ και της έριξε κι αυτή αρκετές.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει εάν η Πρόνοια αναρρωτήθηκε τι κάνουν οι δύο μητέρες στα παιδιά τους, αν κάνουν κάποια ζημιά...
Πηγή:e-go.gr

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Έχασε το φως του και ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ζακύνθου

Επίδομα τυφλότητας, μαζί με άλλος 700 κατοίκους, εισέπραττε και ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο. Δεν δίστασε "να τυφλώσει" και τη θεία του προεκλογικά. Διαβάστε τα νέα στοιχεία για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.
Δεν έχουν τέλος οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται γύρω από το σκάνδαλο με τα επιδόματα - μαϊμού στη Ζάκυνθο, που οδήγησαν σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Το απόγευμα της Πέμπτης ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου του ΟΑΕΔ Ζακύνθου, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε και ο ίδιος επίδομα τυφλότητας.
Το αμαρτωλό επίδομα δεν παρέλειψε φυσικά να το εκδώσει παράνομα και για τη θεία του.
"Ο ΟΑΕΔ κίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα", δήλωσε σήμερα ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, προσθέτοντας ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να κινηθεί παράλληλα και η ποινική διαδικασία.
Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ζακύνθου κατηγορείται επίσης ότι έχει νοικιάσει κτίριο, το οποίο του ανήκει, στις υπηρεσίες του Οργανισμού, των οποίων προΐσταται, ενώ παράλληλα διατηρεί και ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Πηγή:news247.gr

Ορθογώνιος γαλαξίας!

Διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε έναν λαμπρό γαλαξία που στα τηλεσκόπια εμφανίζεται με ορθογώνιο σχήμα. Η επιστημονική κοινότητα έχει εντυπωσιαστεί από το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και βλέποντας τη λαμπρότητα και το σχήμα του γαλαξία τον χαρακτήρισαν ως το «σμαράγδι» του Σύμπαντος.
Perierga.gr - Ορθογώνιος γαλαξίας!
Ο «απρόσμενος» γαλαξίας
«Είναι από αυτά τα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς αφού είτε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, είτε δεν περιμένεις να υπάρχουν. Είναι λίγο σαν τον Πύργο της Πίζας ή κάποιο εξωτικό νέο είδος, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αψηφά τους νόμους της φύσης» δήλωσε ο Αλιστερ Γκράχαμ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Swinburne στην Αυστραλία που ήταν μέλος της ομάδας των ερευνητών που εντόπισε τον παράξενο γαλαξία.
Την ομάδα των ερευνητών αποτελούσαν επιστήμονες από την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Φινλανδία που παρατηρούσαν μια ομάδα 250 γαλαξιών σε απόσταση 70 εκατομμυρίων ετών φωτός χρησιμοποιώντας το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Subaru και το τηλεσκόπιο Keck στη Χαβάη. Ανάμεσα στους υπό παρατήρηση γαλαξίες βρισκόταν και ο ορθογώνιος του οποίου η κωδική ονομασία είναι LEDA 074886.
Το φαινόμενο
Μέχρι σήμερα οι γαλαξίες που έχουν εντοπιστεί και παρατηρηθεί χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο βασικότερες είναι εκείνη του κυκλικού δίσκου με σπειροειδείς βραχίονες (όπως ο δικός μας) και οι ελλειπτικοί. Η τρίτη κατηγορία είναι οι άμορφοι και ακανόνιστου σχήματος γαλαξίες. Ο LEDA 074886 είναι ένας ορθογώνιος γαλαξίας, που μοιάζει με κομμένο διαμάντι, κοσμικό αντικείμενο που δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.
Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι η σπάνια εικόνα του LEDA 074886 αποτελεί προϊόν ενός συνδυασμού κοσμικών γεγονότων και πιο συγκεκριμένα της συγχώνευσης γαλαξιών και της δημιουργίας νέων άστρων. Επισημαίνουν μάλιστα ότι αν ο LEDA 074886 παρατηρηθεί από διαφορετική γωνία ίσως η όψη του είναι διαφορετική. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».
Πηγή: tovima.gr

Βουλιάζει και... γέρνει η Βενετία

Με ταχύτερους ρυθμούς, που υπολογίζονται σε 4 χιλιοστά τον χρόνο, βυθίζεται η πόλη των δόγηδων. Επιπλέον έχει πάρει και μια ελαφριά κλίση προς τα ανατολικά
Σε... Ατλαντίδα νούμερο δύο εξελίσσεται η Βενετία σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη
Βενετία ή αλλιώς... Ατλαντίδα νούμερο δύο. Σύμφωνα με νέα μελέτη δορυφορικών μετρήσεων, η πόλη των δόγηδων όχι μόνο βυθίζεται ταχύτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, αλλά έχει πάρει και μια ελαφριά κλίση προς τα ανατολικά!
Αμερικανοί και Ιταλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ιταλική πόλη, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, βυθίζεται τέσσερα χιλιοστά κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι, αν ο ρυθμός αυτός διατηρηθεί, η Βενετία θα έχει «κατέβει» σε 20 χρόνια κατά 8 ολόκληρα εκατοστά, αν και είναι αδύνατο να προβλεφθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η βύθιση κατά τέσσερα χιλιοστά ετησίως είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων: της φυσικής διαδικασίας της εδαφικής υποχώρησης (subsidence), που συνιστά τον υποβιβασμό του εδάφους κατά δύο χιλιοστά λόγω πτώσης της στάθμης των υπόγειων υδάτων και της αύξησης της στάθμης του θαλασσινού νερού επίσης κατά δύο χιλιοστά.
Οι ειδικοί του Ιδρύματος Ωκεανογραφίας Scripps, του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και της ιταλικής εταιρείας δορυφορικών μετρήσεων Tele-Rilevamento Europa χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό GPS και δορυφορικών ραντάρ για τη χαρτογράφηση της Βενετίας και των μεταβολών στη στάθμη του νερού της λιμνοθάλασσας.
«To GPS καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση αφορά στην υποχώρηση του εδάφους. Το ραντάρ από την πλευρά του καταγράφει τις συσχετίσεις μεταξύ συγκεκριμένων σημείων της επιλεγμένης περιοχής. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει χιλιάδες σημεία στο έδαφος, «δεμένα» μεταξύ τους σε ένα απόλυτο πλαίσιο αναφοράς», εξήγησε ο Γεχούντα Μποκ του Ινστιτούτου Scripps, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Διαπιστώσεις
Παρόλο που έρευνες προ δεκαετίας έδειχναν ότι η εδαφική υποχώρηση που καταγραφόταν τον 20ό αιώνα είχε σταματήσει, Αμερικανοί και Ιταλοί ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα στην επιθεώρηση «Geochemistry, Geophysics, Geosystems» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ενωσης, διαπίστωσαν ότι η υποχώρηση είναι ταχεία και κατέγραψαν και μία κλίση προς την Ανατολή.

Η αξία των τελευταίων αυτών δεδομένων έγκειται στο ότι βοηθούν τις τοπικές αρχές να σχεδιάσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα αμυντικά συστήματα, σύμφωνα με τον Μποκ. «Πρόκειται για κρίσιμες πληροφορίες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη», δήλωσε στο BBC.
Σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών και της «βύθισης» της ιστορικής πόλης θα συμβάλει το σύστημα φραγμάτων MOSE με τη λειτουργία προστατευτικών «υδάτινων» πυλών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014.
Πηγή:ethnos.gr

Ενορκος ετών... εννέα

Ενα μικρό παιδάκι κλήθηκε για ένορκος σε δικαστήριο της Μασαχουσέτης.
Ενορκος ετών... εννέα
Όπως οι περισσότεροι πολίτες που καλούνται να παραστούν ένορκοι σε δίκη, ο Jacob Klark δεν επιθυμούσε να παραστεί.
Σε αντίθεση βέβαια με τους περισσότερους ο Jacob είχε μια καλή δικαιολογία αφού είναι μόλις 9 ετών!
Η γιαγιά του προσπάθησε να τον πείσει λέγοντας πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να χάσει μάθημα αλλά ο μικρός ήταν αμετακίνητος, αρνούμενος να παραστεί.
Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα λαθάκι αριθμώ καθώς η δικαστική υπάλληλος είχε πληκτρολογήσει στην ημερομηνία γέννησης 1982 αντί του 2002 που είναι το έτος γέννησης του παιδιού.
Το λάθος διορθώθηκε και ο μικρός ένορκος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του!
Πηγή:e-go.gr

Θα επιτρέψουν στους εργένηδες να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα


Σύμφωνα με την εφημερίδα αρ-Ριάντ, ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Σάταμ μπεν Αμπντέλ Αζίζ αποφάσισε "να άρει την απαγόρευση πρόσβασης στα εμπορικά κέντρα των ανύπαντρων ανδρών τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα".
Έτσι οι εργένηδες θα μπορούν στο εξής να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν, ακόμα και τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με απόφαση του κυβερνήτη της σαουδαραβικής πρωτεύουσας που εκδόθηκε σήμερα.
Μέχρι τώρα οι αρχές επέτρεπαν στους νεαρούς άνδρες να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα μόνο τις πρωινές ώρες εκτός από το Σαββατοκύριακο, για να μην παρενοχλούν τις γυναίκες τις ώρες της αιχμής.
Καθώς δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης στη Σαουδική Αραβία, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, οι νέοι προτιμούν τα αμερικανικού τύπου εμπορικά κέντρα για τη βόλτα τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από συστάσεις μιας επιτροπής στην οποία συμμετέχουν τοπικοί αξιωματούχοι και αντιπρόσωποι της θρησκευτικής αστυνομίας.
Η επιτροπή αυτή έκρινε ότι η απαγόρευση πρόσβασης των νεαρών ανδρών στα καταστήματα είχε αρνητικές συνέπειες, όπως το ότι οι άνδρες συγκεντρώνονταν έξω από τα εμπορικά κέντρα για να παρενοχλήσουν τις γυναίκες.
Η συντηρητική Σαουδική Αραβία επιβάλλει αυστηρή διάκριση ανάμεσα στα δυο φύλα. Ο διορισμός τον Ιανουάριο του μετριοπαθούς σεΐχη Αμπντέλ Λατίφ μπεν Αμπντέλ Αζίζ ως επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας έδωσε ελπίδες για χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της παρουσίας ανδρών και γυναικών στους ίδιους χώρους.
Πηγή:newsit.gr

Έζησε 22 χρόνια σε μία τρύπα στο χώμα!


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Jawad al-Shammari έμεινε για 22 χρόνια κάτω από τη γη.
Μοναδικά του αντικείμενα, ένα ρούχο, μερικά μαγειρικά εργαλεία, ένα ραδιόφωνο κι ένα Κοράνι. Ο Jawad επί καθεστώτος Saddam Hussein καταδικάστηκε σε θάνατο το 1979, επειδή κατηγορήθηκε ως μέλος αντικαθεστωτικού κόμματος. Ξέφυγε όμως και έφτασε στο σπίτι του, όπου με τη βοήθεια της μητέρας του κρυβόταν για ένα χρόνο. Επειδή όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, έφτιαξαν ένα καταφύγιο και τρύπωσε μέσα, όπου και έμεινε 22 χρόνια.
Που και που, όταν έπεφτε η νύχτα, έβγαινε για βόλτα γύρω από το σπίτι του, όμως ποτέ τη μέρα. Όταν πέθανε ο αδερφός του φυσικά δεν πήγε στην κηδεία του.
Οι άθλιες συνθήκες ζωής του τον γέρασαν πρόωρα, μιας και ενώ είναι 50 ετών φαίνεται για πολύ μεγαλύτερος, έχει αναπνευστικά προβλήματα και έχει χάσει όλα του τα δόντια.
Μόνη του συντροφιά ένα ραδιοφωνάκι απ' όπου άκουγε τις ειδήσεις του BBC.
Στα 50 του πλέον, ο Jawad al-Shammari δίνει μία άλλη μάχη, να βρει δουλειά και να επανενταχθεί στην κοινωνία. Παρότι η ιρακινή κυβέρνηση αποζημιώνει πολιτικούς κρατούμενους του καθεστώτος Saddam Hussein και τους βοηθά να βρουν δουλειά, αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από αυτό, μιας και δεν φυλακίστηκε ποτέ, ακόμη κι αν ήταν φυλακισμένος στο λαγούμι του...
Πηγή:e-radio.gr

Έκανε εγχείριση και από τότε γελά ασταμάτητα

Μία εγχείριση στο ισχίο του άλλαξε τη ζωή. Όχι μόνο γιατί θεράπευσε το πρόβλημα του αλλά γιατί του προσέθεσε και ένα νέο. Διαβάστε την ιστορία ενός "χαμογελαστού" Ολλανδoύ.

Κανείς δε περίμενε όταν βγήκε από το χειρουργείο από μια επέμβασης ρουτίνας στο ισχίο θα του έκανε τέτοιου είδους επιπλοκή... να μη σταματά να γελά!
Το περιστατικό συνέβη στην Ολλανδία και η επιπλοκή οφείλεται στην αναισθησία.
Ο νευρολόγος Dr. Erik Pioro, της Cleveland Clinic προσπαθεί με απλά λόγια να μας εξηγήσει την συμπεριφορά από την ιατρική πάθηση.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιστατικό μοιάζει με "κλασικό συμβάν" πάθησης που ονομάζεται ψευδοπρομηκική παράλυση. Πρόκειται για νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ανάρμοστα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση ή τραύμα στον εγκέφαλο μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν την πάθηση.
Ο Pioro δήλωσε ότι η πάθηση χαρακτηρίζεται από εκρηκτικό γέλιο, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και κλάμα κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης συναισθηματικής αντίδρασης. Πρόσθεσε ότι θα ήταν συναρπαστικό να ελεγχθεί ο εγκέφαλος του Ολλανδού με μαγνητική τομογραφία για ενδείξεις εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλου τραύματος στον εγκέφαλο.
Πηγή:news247.gr

Γιατί το Pinterest είναι τόσο εθιστικό;

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Pinterest κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει τους πάντες να συζητούν γύρω από το όνομα της. Αυτή τη στιγμή μετρά 16.23 εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που αυξάνεται ραγδαία μήνα με το μήνα.

Τι τόσο εθιστικό έχει όμως το να καρφιτσώνεις τις ιστοσελίδες της επιλογής σου (bookmarks) σε έναν πίνακα; Το παρακάτω Infographic της Column Five έρχεται να δώσει την απάντηση.
Click για Full Size:
Πηγή:techgear.gr

To απίστευτο «ρουσφέτι» που ζήτησε βουλευτίνα από μητροπολίτη


Καθώς η χώρα μπαίνει σιγά- σιγά σε προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι βουλευτές προσεγγίζουν ακόμα και την εκκλησία προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους από τους πιστούς αλλά και προβολή από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των λειτουργιών, ενώ κάποια.... ρουσφέτια που ζητούν από μητροπολίτες είναι απίστευτα.
Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας πολιτικού, που δραστηριοποιείται σε αστική εκλογική περιφέρεια, η οποία πριν καταρτίσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεών της, ενημερώνεται από τις τοπικές μητροπόλεις για τις δραστηριότητες των μητροπολιτών και τις σημαντικές θρησκευτικές εορτές. «Έφθασε στο σημείο να προτείνει στο μητροπολίτη μας να του προσφέρει μικρά πλαστικοποιημένα εικονίδια, προκειμένου να τα δίνει ως ευλογία στους πιστούς. Και ενώ μπροστά θα είχαν την εικόνα της Παναγίας, στο πίσω μέρος θα ανέγραφαν πως η εκτύπωσή τους είναι ευγενική χορηγία της κυρίας... Ε, αντιλαμβάνεστε ποια ήταν η απάντηση του δεσπότη μας», δήλωσε στο amen.gr συνεργάτης μεγάλης Μητροπόλεως.
Επίσης το amen.gr αναφέρει πως βουλευτές και πολιτευτές συνωθούνται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία των μητροπολιτών, στις πανηγύρεις Ναών και σε κάθε εκκλησιαστική δραστηριότητα ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να δίνουν το παρόν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρως δε όπου υπάρχει τηλεοπτική αναμετάδοση όπως στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην Αθήνα ή στις ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Πηγή:iefimerida.gr

Εξωγήινοι στη Ρωσία;

Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και δεν μοιάζει με τμήμα διαστημοπλοίου. Τι είναι; Αυτό αναζητούν Ρώσοι ειδικοί (Pics)
Είναι γεγονός; Ήρθαν οι εξωγήινοι. Το διαστημόπλοιο τους συνετρίβη σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Σιβηρία.
Το αντικείμενο ζυγίζει 200 κιλά και δεν μοιάζει με διαστημικό πύραυλο ή τμήμα διαστημοπλοίου.
"Το εύρημα δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη διαστημική τεχνολογία. Το τελικό συμπέρασμα θα ολοκληρωθεί ύστερα από την εμπεριστατωμένη μελέτη του αντικειμένου από τους εμπειρογνώμονες", δήλωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.


Οι ντόπιοι επιμένουν ότι το μεταλλικό αντικείμενο – που μοιάζει με έναν μεγάλο λαμπερό κάδο απορριμμάτων – έπεσε από τον ουρανό.


Το χωριό ονομάζεται Otradnensky, το οποίο βρίσκεται τρία, περίπου, χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.


Τα ρωσικά ΜΜΕ έκαναν αμέσως λόγο για ένα "θραύσμα UFO".
Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι άκουγαν περίεργους θορύβους από το δάσος, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, το εύρημα αναφέρθηκε στη τοπική αστυνομία τη περασμένη Κυριακή και αμέσως ειδοποιήθηκε η Μόσχα.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μια 12χρονη στη Βραζιλία, έχει ύψος 1.30 εκατοστά και μήκος μαλλιών 1.27


Μια 12χρονη στη Βραζιλία, έχει ύψος 1.30 εκατοστά και μήκος μαλλιών 1.27
Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι αρνείται να κόψει τα μαλλιά του, τα οποία έχουν μήκος 1 μέτρο και 27 εκατοστά. Αν τα κόψει, θέλει να τα πουλήσει για 3.500 δολάρια.
Η Natasha Moraes, η οποία ζει σε μια φτωχή παραγκούπολη του Ρίο Ντε Τζανέιρο, της Βραζιλίας, δεν έχει κουρευτεί ποτέ. Τα μαλλιά της έχουν μήκος λίγο μικρότερο από το ύψος της και για να τα διατηρήσει καθαρά, χρειάζεται ένα μπουκάλι σαμπουάν την εβδομάδα και μιάμιση ώρα την ημέρα για να τα ξεμπερδέψει..

Πηγή:iefimerida.gr

OneID: Το τέλος των usernames και passwords;


Ένα νέο project ονόματι OneID φιλοδοξεί να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα του login, δίνοντας τέλος στα usernames και passwords. Αντί να συμπληρώνει κωδικούς, ο χρήστης θα μπορεί να εισέρχεται στο λογαριασμό του κάνοντας χρήση των διαφορετικών συσκευών του, απολαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το OneID κάνει χρήση προηγμένης ασύμμετρης κρυπτογραφίας που ταυτοποιεί τα στοιχεία του χρήστη μέσα από πολλαπλές ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet). Οι συσκευές αυτές συνεργάζονται για την προστασία των προσωπικών του δεδομένων.
Στην πράξη, το OneID απαιτεί δύο συσκευές: τη λεγόμενη ενεργή συσκευή, δηλαδή αυτή που χρησιμοποιεί ο χρήστης για να πραγματοποιήσει το login (έστω τον υπολογιστή του) και μια δεύτερη συσκευή της επιλογής του, όπως για παράδειγμα το smartphone του.
Για να εισέλθει σε μία ιστοσελίδα ή να πραγματοποιήσει μια πληρωμή, πατάει το κουμπί OneID και ο υπολογιστής αποστέλλει επαλήθευση στο τηλέφωνο του. Από εκεί ο χρήστης επαληθεύει την ταυτότητα του ή σε περίπτωση που δεν έχει κοντά του μια δεύτερη συσκευή πληκτρολογεί ένα pin.
Ο δημιουργός του OneID, Steve Kirsch, δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που θα μας απασχολήσει πολύ μελλοντικά ενώ δεν αποκλείεται να εξαλλείψει σύντομα την παραδοσιακή μέθοδο login αλλά και το PayPal.
Πηγή:techgear.gr

Πλησιάζει το τέλος του κόσμου

Διαβάστε τις προετοιμασίες του 42χρονου τεχνικού υπολογιστών Larry Peters και της οικογένειάς του που είναι πεπεισμένοι ότι η Γη θα καταστραφεί μέσα στο 2012 εξαιτίας μιας γιγαντιαίας ηλιακής έκλαμψης.
Μπορεί η ΝΑΣΑ να έχει αποκλείσει την προφητεία των Μάγια ωστόσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που προετοιμάζονται και είναι πεπεισμένοι ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου.
Ένας απ' αυτούς είναι και ο 42χρονος τεχνικός υπολογιστών Larry Peters ο οποίος αναμένει το τέλος του μάταιου τούτου κόσμου μέσα στο 2012 εξαιτίας μιας γιγαντιαίας ηλιακής έκλαμψης, η οποία θα προκαλέσει προβλήματα στις επικοινωνίες, θα μειώσει τα αποθέματα τροφίμων και ενέργειας και θα οδηγήσει σε… παγκόσμια αναρχία!
Και έτσι ο προνοητικός Larry εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει από τώρα να μαθαίνει στην 9χρονης κόρης του Lily, πώς να αποθηκεύει νερό και τρόφιμα και να κυνηγά και να σκοτώνει ζώα για τροφή.


Δεν έχει μείνει όμως μόνο εκεί. Έχει κάνει όλες τις απαραίτητες "κατασκευαστικές επιδιορθώσεις" στη μονοκατοικία που διαθέτει στην Κορνουάλη, τοποθετώντας σε αυτό μια γεννήτρια, αποθηκεύοντας τρόφιμα σε μια ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη ενώ έχει αγοράσει και δέκα κότες για να παίρνει τα αυγά τους και καλλιεργεί λαχανικά στον κήπο του.
Ο 42χρονος ξόδεψε όσα χρήματα είχε για να αγοράσει ένα καλό 4x4, όπλα, πυρομαχικά και δεξαμενές για αποθήκευση νερού.


"Μέχρι το τέλος του 2012 μια τεράστια φλόγα θα μας καταστρέψει. Θα επικρατήσει η απόλυτη αναρχία και θα πεθάνει πολύς κόσμος. Η κυβέρνηση και οι πλούσιοι αυτού του κόσμου το γνωρίζουν και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι υπόλοιποι πρέπει να φροντίσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας" είπε 42χρονός.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έγγραφα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο φως μετά από 200 χρόνια


Από τη σύστασή του το ελληνικό κράτος διεκδικούσε την επιστροφή των Γλυπτών...
Εικοσιένα ανέκδοτα έγγραφα ενός αρχειακού φακέλου με τον τίτλο «Η
Ακρόπολις των Αθηνών» ξαναβλέπουν το φως, ύστερα από σχεδόν 200 χρόνια,
μέσα από μια προσεγμένη έκδοση, που χρησιμοποίησε τις απαραίτητες
τεχνογνωσίες ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει τη μορφή του αρχικού. Το
εκπληκτικό, ωστόσο, δεν έγκειται μόνο ότι τα αρχειακά αυτά τεκμήρια, που
χρονολογούνται μεταξύ 1834 και 1842, «ξαναζωντανεύουν» μετά από δύο
αιώνες, αλλά αυτό που αποδεικνύουν: από τη σύστασή του το ελληνικό
κράτος διεκδικούσε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το
Βρετανικό Μουσείο.
Σε μια ενδιαφέρουσα και άκρως συγκινησιακή
ατμόσφαιρα, «χρωματισμένη» με την εικόνα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη
μέσα από την προβολή ενός σύντομου βίντεο, παρουσιάστηκε χτες στο
Μουσείο της Ακρόπολης, η δημοσίευση των εγγράφων από τις εκδόσεις
Αλήθεια. Τα 21 τεκμήρια που επελέγησαν δεν είναι τυχαία. Συνιστούν
αντιπροσωπευτικά δείγματα της καταγραφής των πρώτων προσπαθειών για τη
διάσωση, την αναστήλωση, την ανάδειξη και την αποκατάσταση της Ακρόπολης
από τις επεμβάσεις που είχε υποστεί, του προϋπολογισμού που διατέθηκε
για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των ενεργειών για τη φύλαξή
της, αλλά και των ελληνικών προσπαθειών για την επιστροφή των ανάγλυφων
του ναού της Απτέρου Νίκης. 'Εργο που μπορεί να αποδειχθεί ένα
σημαντικό διαπραγματευτικό μέσο στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους
για την ανάκτηση των περίφημων Γλυπτών.
«Σπάνια ένας αρχειακός
φάκελος έχει τόσο ενδιαφέρον και είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα
και στα σημερινά γεγονότα, όσο αυτός» τόνισε ο καθηγητής Δημήτρης
Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, συμπληρώνοντας ότι τα
έγγραφα που περιλαμβάνει αναφέρονται όχι μόνο στη σχέση των νέων Ελλήνων
με τα αρχαία μνημεία, ιδιαίτερα της Ακρόπολης, αλλά και στον εθνικό
αγώνα για την επιστροφή των Ελγινείων. «Είναι εκπληκτικό ότι για πρώτη
φορά, πριν από 176 χρόνια, ο φάκελος περιέχει έγγραφο του υπουργείου
Παιδείας προς τον υπουργό Εξωτερικών, το οποίο στη συνέχεια
μεταβιβάστηκε στον πληρεξούσιο υπουργό του Όθωνα στο Λονδίνο, με οδηγίες
σχετικά με τον τρόπο που θα ζητήσει πίσω τα Γλυπτά», αποκάλυψε.
Αξιοσημείωτες
ήταν και οι δύο επισημάνσεις του καθηγητή ως προς την πολυδιάστατη
σημασία των εγγράφων, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ειδικών και μη. Η
πρώτη αναφέρεται στην παθογένεια της καθημερινής αρχαιολογικής πράξης, η
οποία 200 χρόνια μετά παραμένει η ίδια. «Είναι εκπληκτικό ότι
χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για να διοριστούν οι 6 φύλακες της
Ακρόπολης, οι οποίοι μόλις διορίστηκαν, ο πρώτος πήρε άδεια, ενώ οι
υπόλοιποι άρχισαν να παραπονιούνται για τις πολλές ώρες φύλαξης, με
αποτέλεσμα ο Έφορος της Ακρόπολης να μειώσει το ωράριο τους στο μισό.
Όσον αφορά δε την Πολιτεία, όχι μόνο καθυστερούσαν τους μισθούς τους,
αλλά είχαν σχεδόν κόψει το επίδομα καυσόξυλων, που χρησιμοποιούσαν για
θέρμανση και το επίδομα λαδιού, που έβαζαν στο λυχνάρι τους. Υπάρχει
έγγραφο, όπου ο υπουργός παρακαλεί τον βασιλέα να καταβληθούν οι μισθοί
τους, οι οποίοι είχαν καθυστερήσει έναν χρόνο», περιγράφει με έμφαση ο
κ. Παντερμαλής.

Η δεύτερη επισήμανση αφορά τους προσεκτικούς
χειρισμούς για τη διεκδίκηση των τεσσάρων λίθων της ζωφόρου από τον Ναό
της Αθηνάς Νίκης, που αφαίρεσε ο Έλγιν το 1804 και μετέφερε στο Λονδίνο.
«Είναι
εντυπωσιακό ότι από την πλευρά του υπουργείου αλλά και των Ανακτόρων,
οι οδηγίες για τη διαχείριση του θέματος έγινε με πάρα πολύ λεπτότητα.
Εκπληκτικός είναι και ο διάλογος μεταξύ τους ως προς το αντάλλαγμα που
θα έπρεπε να δώσουν, ενώ σε κάποιο σημείο ο Θρόνος ρωτάει πόσο θα
στοίχιζαν στο ευρωπαϊκό εμπόριο τέχνης της εποχής, ενδεχομένως για να τα
αγοράσει» αναφέρει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης. Ωστόσο, μετά τη
βασιλική πρόταση να δώσει η Ελλάδα κάποιες δεύτερης σημασίας αρχαιότητες
ως αντάλλαγμα για τα ανάγλυφα της Αθηνάς Νίκης, το υπουργείο αποφάσισε
να στείλει αντίγραφα. Στο μεταξύ, είχαν αρχίσει οι ανασκαφές στην
Ακρόπολη, είχαν βρεθεί οι πρώτοι τρεις λίθοι της ζωφόρου του Παρθενώνα
μέσα στα χώματα, είχαν κατεδαφιστεί τα ερείπια. Ωστόσο, και παρά τον
λεπτό χειρισμό, το θέμα δεν προχώρησε από τότε έως σήμερα.
Πηγή:tsekouratoi.gr

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, «ταρακουνώντας» την πρωτεύουσα της χώρας για αρκετά δευτερόλεπτα. Ακολούθησε δεύτερη δόνηση, 6,7 Ρίχτερ, μισή ώρα αργότερα.


Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ζημιές στην πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος της πόλης Μαρσέλο Έμπραντ ανέφερε πως δεν παρατήρησε σοβαρές ζημιές επιθεωρώντας την κατάσταση από ελικόπτερο.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για κατά τόπους παλιρροϊκά κύματα.
Πηγή:tanea.gr

Γιώργος Παπανδρέου: "Θα ανοίξω σχολή να εκπαιδεύω ηγέτες" (video)

Γ.Παπανδρέου:
"Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!"
"Η Ελλάδα είναι στην περιοχή της Αραβικής άνοιξης!"
"Χρειαζόμαστε παγκόσμια Διακυβέρνηση!"
Αποκαλύψεις από αυτές που... κάνει συνήθως στα ξένα μέσα μας επεφύλασσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο BBC.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις αυριανές εκλογές με υποψήφιο διάδοχο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξομολογήθηκε ότι δεν ήθελε να γίνει πολιτικός αλλά... -κατά κάποιον τρόπο- επηρεάστηκε έντονα από το οικογενειακό του περιβάλλον: ««Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία.Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική».
Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ανοίξει μια σχολή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα:
«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας να προετοιμάσει την... ηγεσία του μέλλοντος καθώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή της Αραβικής Άνοιξης!!

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στενοχωριέται όταν ακούει ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό αφού -όπως εξήγησε- αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ευρωπαϊκό, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες»..

Πηγή:hellasxgtopvideos.blogspot.com

Βαρέθηκε να περιμένει το Χάρο και αυτοκτόνησε σε ηλικία 105 ετών


«Βαρέθηκα να περιμένω άλλο το θάνατο. Πάω να τον βρω μόνη μου» με αυτά τα λόγια η Anastasia Khoreva αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της. Έχοντας ήδη ζήσει δυο παγκοσμίους πολέμους, την ρωσική επανάσταση αλλά και τις μαζικές εκτελέσεις επι Στάλιν, η κ. Khoreva σε ηλικία 105 ετών έκανε μια αυτοσχέδια θηλιά και αυτοκτόνησε. Η ηλικιωμένη γυναίκα που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείτο από μια μόλυνση στους πνεύμονες, είχε εκμυστηρευτεί στον γείτονας της ότι δεν άντεχε άλλο να ζει.
Πηγή:protothema.gr

Νυφικό με ουρά μήκους... 2.750 μέτρων


Νυφικό με ουρά μήκους 2.750 μέτρων σκοπεύουν να δημιουργήσουν οι διοργανωτές της έκθεσης γάμου στο Βουκουρέστι «Marriage Fest», φιλοδοξώντας να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ της ουράς νυφικού, συνολικού μήκους 2488 μέτρων που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2009.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres», επικαλούμενο ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής της έκθεσης, τουλάχιστον 100 άτομα θα συμμετέχουν στην επιχείρηση... ραφής της τεράστιας ουράς του νυφικού.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν για την επίτευξη του στόχου είναι 4.700 μέτρα ταφτά, 10,5 μετάξι ζακάρ, 45 μέτρα φόδρας, πέρλες, χάντρες διαφόρων μεγεθών και πούλιες.
Βέβαια, εκτός από τα υλικά, 1857 βελόνες αναμένεται να πάρουν «φωτιά» στα χέρια των ατόμων που θα ράψουν την ουρά, η οποία θα κρεμαστεί από ένα μπαλόνι, ούτως ώστε να είναι ορατή από μακριά και εύκολο να μετρηθεί.
Πηγή:pathfinder.gr

Ανακάλυψε ότι είναι παντρεμένη με τρεις άνδρες!

Μια νεαρή Νεουορκέζα έμεινε άναυδη όταν διαπίστωσε πως είναι παντρεμένη με τρεις άνδρες.
Ανακάλυψε ότι είναι παντρεμένη με τρεις άνδρες!
Η γυναίκα έπεσε θύμα κυκλώματος, που χρησιμοποιούσε τα στοιχεία της ταυτότητάς της για να νομιμοποιεί παράνομους μετανάστες με λευκούς γάμους.
Η Άννα Βάργκας διαπίστωσε την τριγαμία όταν έκανε αίτηση για άδεια γάμου το 2004. Η αίτηση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό πως ήταν ήδη παντρεμένη!
Ερευνώντας την υπόθεση, βρέθηκε πως δεν είχε συνάψει μόνο ένα αλλά τρεις γάμους με μετανάστες!
Από τότε η γυναίκα έχει μπει σε περιπέτειες προσπαθώντας να ακυρώσει τους γάμους που εν αγνοία της έκανε και να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της.
Πηγή:e-go.gr

Κλέφτες με ευαισθησίες!

Καμιά φορά οι άνθρωποι σε εκπλήσσουν ευχάριστα! Ειδικά στις περιπτώσεις που ακολουθούν - ποιος θα μπορουσε να φανταστεί πως μπορούν να του συμβούν τα παρακάτω;
Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Σουηδία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν διαπίστωσε πως κάποιος του είχε κλέψει το laptop, κυρίως γιατί σε αυτό είχε συγκεντρώσει τη δουλειά των τελευταίων 15 ετών. Ο ληστής τού έστειλε ένα USB stick με όλα τα έγγραφα που είχε αποθηκεύσει στο φορητό του υπολογιστή.
Στο Μεξικό μία γυναίκα άφησε για μερικά λεπτά το παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο, θέλοντας να αφήσει κάποια πράγματά της στην παραλία. Ένας άστεγος την παρακολουθούσε και όταν η γυναίκα απομακρύνθηκε, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε! Ξαφνικά συνειδητοποίησε πως είχε πάρει μαζί του το μωρό, έτσι έκανε στροφή και γύρισε το αυτοκίνητο μαζί με το μωρό στη μητέρα του!
Με ανοιχτό το στόμα έμεινε γυναίκα στη Σαουδική Αραβία όταν είδε στην πόρτα της τα... ξεχασμένα της κοσμήματα, αφού της τα είχαν κλέψει πριν 10 χρόνια! Λίγες μέρες μετά ακολούθησε ένα απολογητικό γράμμα του ληστή στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του για το περιστατικό...
Όταν οι ληστές μπήκαν στο σπίτι της τυφλής Carol Lalonde, ανάμεσα σε όσα έκλεψαν ήταν και η τέφρα του συζύγου της! Η γυναίκα έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τους κλέφτες να της επιστρέψουν την τέφρα, και έτσι έγινε! Λίγες μέρες μετά ο ιερέας της περιοχής στην οποία ζει η Carol βρήκε τα κλοπιμαία στο γραφείο του. Εκεί ήταν και η τέφρα του συζύγου της...
Στην Αμερική, ληστής έκλεψε τα δώρα των Χριστουγέννων μιας οικογένειας. Μετανιωμένος μετά από δύο μέρες τα επέστρεψε! Το αστείο είναι πως και η κλοπή και η επιστροφή είχε καταγραφεί από κάμερα...
Πηγή:e-radio.gr 

New York Times: Ελληνικές ιστορίες επιχειρηματικής τρέλας

New York Times: Ελληνικές ιστορίες επιχειρηματικής τρέλας
Με πρωτοσέλιδη ανταπόκριση από την Αθήνα, η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος επιχειρηματίας προσπαθήσει να υλοποιήσει ένα επαγγελματικό πλάνο στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην περίπτωση ενός προγραμματιστή υπολογιστών, του 36χρονου Φώτη Αντωνόπουλου, ο οποίος θέλησε πριν από 10 μήνες να δημιουργήσει ηλεκτρονική εταιρεία πώλησης προϊόντων ελιάς. Και το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά «Ευτυχώς που είχε και άλλη δουλειά»
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, χρειάστηκε δέκα μήνες για να συγκεντρώσει τα δεκάδες έγγραφα και σφραγίδες ώστε να λάβει τελικά την έγκριση. Όπως υπογραμμίζεται, η πιο παράξενη απαίτηση ήταν όπως τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της εταιρείας που ήθελε να ιδρύσει, έπρεπε, κάτι που ζητούσε το υπουργείο Υγείας, να υποβάλουν ακτινογραφία πνευμόνων και δείγμα κοπράνων, καθώς επρόκειτο για επιχείρηση τροφίμων.
«Γελάω πλέον με όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτοντας ότι «αλλά, δεν θα ήταν τόσο αστεία, αν ήδη δεν είχα μία τόσο καλοπληρωμένη εργασία. Θα ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Αυτό που συνέβη σε εμάς δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Αυτό γίνεται με όλους όσους προσπαθούν να ξεκινήσουν μία εταιρεία και είναι πολύ απογοητευτικό».
Επίσης, στο δημοσίευμα προβάλλεται η εκτίμηση ότι ο κ. Αντωνόπουλος ήλπιζε ότι η «OliveShop.com» θα μπορούσε να αποτελέσει «περίπτωση-παράδειγμα», δείχνοντας στους νέους Έλληνες, κυρίως όσους έχουν άνεση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να βρουν δουλειά.
Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε στην «Νιου Γιορκ Τάιμς» ότι κάποια στιγμή δέχθηκε μία τεράστια παραγγελία από τη Δανία, αλλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή ήταν τόσο μεγάλες που αποφάσισαν να μην προχωρήσουν. Αντίθετα, όπως είπε, για να διεκπεραιωθεί μία ανάλογη παραγγελία από τις ΗΠΑ και να λάβουν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής χρειάστηκε μόνο ένα 24ωρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έγιναν όλα διαδικτυακώς. Στην Ελλάδα, τίποτε δεν μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο».
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «το δείγμα κοπράνων δεν μπορεί να είναι το επίκεντρο της ιστορίας. Εμείς τα καταφέραμε».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά οικονομικής ύφεσης, είναι πρόθυμοι να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, όπως σημειώνεται, προσθέτοντας ότι το 2011, τουλάχιστον 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν στη χώρα και περίπου 135.000 θέσεις εργασίας, που συνδέονταν με αυτές εξαφανίστηκαν, ενώ και για φέτος οι προβλέψεις είναι ζοφερές. Και αυτό γιατί, επισημαίνεται χαρακτηριστικά, παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης, το κλίμα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα «παραμένει απαράδεκτο».
Το δημοσίευμα επικαλείται πρόσφατη ανάλυση της εταιρείας «McKinsey & Company» ότι η ελληνική οικονομία «υποφέρει χρονίως, λόγω των μη ευνοϊκών προϋποθέσεων που ισχύουν για την ανάπτυξη επιχειρήσεων». Σχετικά, καταγράφεται η άποψη του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για τις νέες επιχειρήσεις, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης υπό την ονομασία «one-stop shop», το οποίο όμως και αυτό προϋποθέτει την υποβολή 10 δημοσίων εγγράφων. «Ο,τι και αν μου πείτε, θα το πιστέψω. Τα έχω δει όλα», είπε σχετικά ο κ. Κορκίδης, υποστηρίζοντας ότι «μέρος του προβλήματος του κ. Αντωνόπουλου ήταν η απροθυμία του να πληρώσει το "γρηγορόσημο", για τις απαραίτητες δηλαδή δωροδοκίες ώστε να προχωρήσουν τα αιτήματά του».
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τον απάτησε και ζήτησε αποζημίωση από τον εραστή

Με ένα διαφορετικό τρόπο αντέδρασε ένας απατημένος σύζυγος από την Ιταλία. Διαβάστε την ιστορία του.

Δέκα οκτώ χρόνια ήταν παντρεμένος μαζί της. Του είχε χαρίσει δυο παιδιά 14 και 10 ετών αντίστοιχα. Κάποια στιγμή η κυρία ήθελε να ξανανιώσει και βρήκε εραστή.
Ο 43χρονός σύζυγος όταν την υποψιάστηκε έβαλε ντετέκτιβ για να την παρακολουθεί. Μετά από έρευνα ο ιδιωτικός ντετέκτιβ του κατέθεσε μια μακροσκελή έκθεση που περιείχε φωτογραφικό υλικό.
Σε αυτό είδε την 38χρονη σύζυγό του να τον απατά με ένα χρηματιστή σε διάφορα χλιδάτα ξενοδοχεία.
Ο 43χρονος από το Σπολέτο, κοντά στην Περούτζια της Ιταλίας παρέμεινε ψύχραιμος και έκανε αυτό που κανείς δεν έχει κάνει στα νομικά χρονικά μέχρι σήμερα.
Μήνυσε τον εραστή ζητώντας 600.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον εαυτό του και για τα δύο του παιδιά!
Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση τέτοιου είδους στην Ιταλία που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αναμένεται να δημιουργήσει νομολογία.
Η δίκη θα ξεκινήσει τον Μάιο. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Πηγή:news247.gr

To GPS τους πήγε μέσα στη θάλασσα!

Τρεις τουρίστες ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του ηλεκτρονικού χάρτη και βρέθηκαν παγιδευμένοι στα αβαθή.
To GPS τους πήγε μέσα στη θάλασσα!

Οι νεαροί Ιάπωνες επιστέφθηκαν την Αυστραλία και αφού νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο μαζί με το GPS του, ξεκίνησαν να γνωρίζουν τις ομορφιές της χώρας.
Οταν αποφάσισαν να επισκεφθούν το νησί του Βόρειου Στράντμπροκ, ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμεναν αυτοί, οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και οι προγραμματιστές που σχεδίασαν τον ηλεκτρονικό χάρτη.
Το νησί απέχει 15 χλμ. από την ακτή, αλλά για κάποιο λόγο το GPS αποφάσισε να τους οδηγήσει εκεί χωρίς να προτείνει σαφώς την χρήση... πλωτού μέσου.
Ετσι, κάποια στιγμή, οι τρεις Ιάπωνες βρέθηκαν σε έναν χωματόδρομο που κατευθυνόταν κατ' ευθείαν προς τη θάλασσα και το νησί, μέχρι που έφτανε σε μία λασπώδη αβαθή παραλία.

Πιστοί στις ικανότητες της υψηλής τεχνολογίας, οι επιβάτες του αυτοκινήτου πίστεψαν ότι το μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει λάθος, συνέχισαν ίσια μπροστά για σχεδόν 100 μέτρα και τελικά, με το μισό όχημα μέσα στο νερό, κόλλησαν.
«Μας είπε ότι μπορούμε να πάμε οδικώς», υποστήριξε η 21χρονη Γιούζου Νόντα στην τοπική Bayside Bulletin, «επαναλάμβανε ότι θας οδηγεί σε δρόμο».
Σε μικρή απόσταση, τα μικρά φέρι-μποτ που πραγματοποιούσαν την σύνδεση με το νησί ήταν γεμάτα επιβάτες που χάζευαν έκπληκτοι το κατόρθωμα των οδηγών.

Το σκηνικό συμπλήρωσε η παλίρροια που ήρθε αμέσως μετά, σκεπάζοντας το αυτοκίνητο και αφήνοντάς τους έκπληκτους Ιάπωνες στην ακτή, να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στις Αρχές και τον χειριστή του γερανού που επιστρατεύτηκε για να ξεκολλήσει το αυτοκίνητο.
Πηγή:ethnos.gr

Ένα sex shop αναστατώνει το συντηρητικό Νεπάλ

Ένα sex shop αναστατώνει το συντηρητικό Νεπάλ
Στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις (αλλά και στις ελληνικές) η βιτρίνα ενός sex shop αφήνει μάλλον αδιάφορους τους περαστικούς. Σε μια συντηρητική χώρα, όπως το Νεπάλ, η κατάσταση διαφέρει πάρα πολύ. Εκεί το πρώτο κατάστημα με ερωτικά βοηθήματα και παιχνίδια είναι κρυμμένο σε ένα σοκάκι του Κατμαντού. Οι δύο ιδιοκτήτες του είδαν την τύχη τους να αλλάζει, όταν πριν από δύο χρόνια άνοιξαν το μαγαζί τους με την ονομασία «Γλυκό Μυστικό»…
Το κατάστημα έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 150 διαφορετικά ερωτικά ήδη και βοηθήματα, από προφυλακτικά σε διάφορες γεύσεις, μέχρι πλαστικές κούκλες, τα περισσότερα από την Κίνα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο εντυπωσιακή που οι δύο συνέταιροι έχουν ήδη επεκτείνει την εμπορική τους δραστηριότητα σε άλλες δύο πόλεις και ετοιμάζουν νέα καταστήματα για την αλυσίδα τους.
«Όταν ξεκινήσαμε αυτό το κατάστημα ήμασταν ανήσυχοι ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες, αλλάμ προς ευχάριστη έκπληξή μας, δεν υπήρξε καμία», είπε ο κ. Dhakal. Πλέον το βασικό κατάστημα του Κατμαντού έχει μηνιαίες πωλήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 300.000 και 400.000 ρουπίες (3.789 - 5.053 δολάρια). Για σύγκριση να αναφέρουμε μόνο ότι το βασικό ημερομίσθιο είναι περίπου 6 δολάρια, ενώ οι μισθοί ξεκινούν από τις 4.600 ρουπίες!
Κάθε μέρα επισκέπτονται το κατάστημα περίπου 100 πελάτες, εκ των οποίων το 10% είναι γυναίκες. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οι πελάτες θα πρέπει να ψάξουν για το βρουν. Θα πρέπει να διασχίσουν ένα μικρό δρομάκι και να ανέβουν μία σκάλα με χαμηλό φωτισμό πριν βρεθούν στο φωτεινό κατάστημα με τους ροζ τοίχους. Παράλληλα (για όσους δεν θέλουν να επισκεφθούν το χώρο) η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα online αγορών. Μέσω Ιnternet γίνεται το 1/3 περίπου του συνόλου των πωλήσεων της εταιρείας.
Πηγή:e-radio.gr

Το The Pirate Bay ετοιμάζεται να στήσει servers στον…ουρανό!

Η ευρηματικότητα της ομάδας του The Pirate Bay δεν έχει όριο, καθώς ανακοίνωσαν μέσα από το επίσημο blog τους ότι θα ξεκινήσουν δοκιμές για το “στήσιμο” server στον….ουρανό, δίνοντας κυριολεκτικό νόημα στον όρο cloud computing!
The Pirate Bay
Συγκεκριμένα, θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία των mini υπολογιστών Raspberry Pi* και να στήσουν servers (LOSS – Low Orbit Server Systems) που θα αιωρούνται σε κάποιο ύψος, έτσι ώστε οι αντιπειρατικές αρχές να πρέπει να καταφύγουν στη χρήση αεροπλάνων για να τους κλείσουν.
“Με την ανάπτυξη τέτοιων αιωρούμενων συσκευών, τις οποίες θα ελέγχουμε μέσω GPS και με τη χρήση μικροσκοπικών υπολογιστών όπως το Raspberry Pi, θα πειραματιστούμε στέλνοντας τες μερικά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό. Με αυτόν τον τρόπο, ο μόνος τρόπος να κλείσει κανείς το σύστημα μας θα είναι με τη χρήση αεροπλάνων. Μια πραγματική πολεμική ενέργεια. Είμαστε ακόμα στην αρχή, οπότε δεν έχουμε βρει ακριβώς τον τρόπο. Ωστόσο, δε μπορούμε να περιοριζόμαστε πλέον στα επίγεια μέσα”
Η λογική που ακολουθούν μοιάζει αρκετά με αυτή των πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών της δεκαετίας του 60′, που κατέφευγαν στη θάλασσα για να αποφύγουν την παρέμβαση των αρχών. Πάντως, δε μοιάζει και πολύ μακρινή η υλοποίηση της ιδέας:
“Αυτά τα συστήματα LOSS είναι μόνο η πρώτη προσπάθεια. Με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούμε να φτάσουμε τα 100Mbps ανά κόμβο σε απόσταση 50km. Για το σύστημα που χτίζουμε, είναι παραπάνω από αρκετά. Αλλά όταν έρθει ο καιρός, θα διαθέτουμε τέτοια συστήματα σε όλα τα μέρη του γαλαξία, επαληθεύοντας το slogan μας ότι είμαστε το πιο ανθεκτικό σύστημα του γαλαξία. Και όλα τα μέρη που χρησιμοποιούμε για το χτίσιμο του συστήματος θα είναι διαθέσιμα για download”
Πηγή:techgear.gr

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη

Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 500.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι το 1.8 εκάτ. ευρώ. Μιλάμε για τα πιό ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη. Και στην κορυφή, ποιο άλλο θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός από την Bugatti Veyron Super Sport.

 
 
Είναι αυτοκίνητα που σπάνια θα τα δεις να κυκλοφορούν στους δρόμους. Είναι supercar που διεγείρουν τις αισθήσεις. Κοστίζουν όμως μια περιουσία και συνήθως κοσμούν τις προσωπικές συλλογές κάποιων πλουσίων στον πλανήτη. Είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο. Θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά;
1. Bugatti  Veyron Super Sport 1.820.000 ευρώ.

Αυτό είναι μακράν το πιο ακριβό αυτοκίνητο που διατίθεται  σήμερα στην παγκόσμια  αγορά (η βασική έκδοση της Veyron  κοστίζει 1.296.000 ευρώ). Είναι το ταχύτερο  αυτοκίνητο στον πλανήτη αφού επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε  2,5 δευτερόλεπτα. Επίσης, από τις  10 Ιουλίου 2010 με την έκδοση 2010 Super Sport κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με τελική που έφτασε τα  429.7  χλμ./ώρα.
2. Aston Martin One-77 1.402.500 ευρώ.


 Το όνομα "One-77» τα λέει όλα: ομορφιά και τη δύναμη σε ένα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου  περιορίζεται σε  μόλις 77 μονάδες. Με 750 ίππους, είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και φτάνει μέγιστη ταχύτητα 335 χλμ./ώρα
2. Pagani Zonda Roadster Clinque 1.402.500 ευρώ.

Ένα από τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους, το Pagani Zonda Roadster Clinque , είναι συγχρόνως και ένα από τα  πιο ακριβά. Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 350 χλμ./ώρα. Twin turbo  κινητήρας V 12 της  AMG   που αποδίδει 678 ίππους.
3. Lamborghini Reventon 1.213.000 ευρώ .

 Το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η Lamborghini βρίσκεται στην  τρίτη θέση των πιο ακριβών αυτοκινήτων στον κόσμο.  Χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για να φθάσει τα 96 χλμ./ώρα  και έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα.  Η παραγωγή του μοντέλου περιορίζεται σε μόλις 20 κομμάτια και είναι από τα πιο εντυπωσιακά , από πλευράς σχεδίασης, supercar που κυκλοφορούν στον πλανήτη.
3. Koenigsegg Agera R 1.213.000 ευρώ.

 Ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που υπάρχουν στον πλανήτη με τελική ταχύτητα 418,5 χλμ./ώρα , 0-96 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. 5.0-λίτρων V8 κινητήρας με δύο τούρμπο και απόδοση 1099 ίππων.
4. McLaren F1 735.400 ευρώ.

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον 20ο αιώνα, με πόρτες το άνοιγμα των οποίων μοιάζει με φτερά νυχτερίδας. Δυσεύρετο supercar αφού η παραγωγή του έχει σταματήσει εδώ και μια 15ετία. Παρ΄ όλα αυτά εξακολουθεί να γνωρίζει τεράστια δημοφιλία.   386 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, 0-96 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Εξοπλίζεται με τον εκπληκτικό V12 κινητήρα της BMW με 627 ίππους.
5. Ferrari Enzo 508.000 ευρώ.

 Παράχθηκε σε μόλις  399 κομμάτια και η τιμή της  ανεβαίνει κάθε φορά που κάποιος τρακάρει την δική του Enzo.  Μάλιστα σε πολλές από δημοπρασίες η τιμή της Enzo έχει φθάσει ακόμη και το 1.000.000 ευρώ. 350 χλμ./ώρα, 0-96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Αλουμινένιος  V12 κινητήρας 660 ίππων 
Πηγή:news247.gr