Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πίτα με γύρο στο μακρύτερο «takeaway delivery»

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πού φτάνει η εφευρετικότητα ενός Έλληνα όταν πρόκειται για ελληνικό σουβλάκι; Ένας Έλληνας που ζει στη Βρετανία… λιγουρεύτηκε μια πίτα γύρο και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, με την DailyMail να κάνει λόγο για το μακρύτερο «takeaway delivery» που έγινε ποτέ!
perierga.gr - Ελληνικό ντελίβερι 3.641 χιλιομέτρων!
Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού το εν λόγω “πακέτο” ταξίδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ 3.641 χιλιόμετρα για να φτάσει λαχταριστό στην πόρτα του 27χρονου Ανδρέα Τσιρτσίκου. Ο αδελφός του Αλέξανδρος δεν μπόρεσε να τον αφήσει παραπονεμένο και του έστειλε… πεσκέσι ένα από τα λαχταριστά εδέσματα που πόσταρε στο Facebook ο ίδιος. Ο λαχταριστός πειρασμός έκανε τον Ανδρέα περιχαρή και την αντίδρασή του κατέγραψε η κάμερα…


Πηγή:perierga.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Screenshot με τσοντοtabs ανοιχτά ανέβασε στο Facebook ένας υποψήφιος Αμερικάνος πολιτικός (PHOTO)

Όταν βγάζετε κάποιο σκρηνΣΑΤ σε κινητό ή σε υπολογιστή, φοντίζετε πρώτα απ' όλα να μη φαίνεται στη φόρα το inbox σας, αγαπητοί φίλοι.
Ο άλλος κανόνας που είναι εξ' ίσου σημαντικός, είναι να κλείνετε όλες τις καρτέλες ή/και το ιστορικό χρήσης για να μη φαίνεται ότι βγάλατε το screenshot φρεσκοαυνανισμένοι.
1a343143573a3cda3e585f4add826359
Αυτό τον σημαντικό κανόνα δεν τον είχε στο νου του ο Mike Webb, υποψήφιος για το Κονγκρέσσο των ΗΠΑ, ο οποίος στη μέχρι πρότινος ταπεινή σελίδα του στο Facebook θέλησε να ανεβάσει ένα screenshot στο οποίο πολύ απλά είχε ξεχάσει να κλείσει δύο καρτέλες με τσόντες:
MikeWebb_Pornotabs
Layla riviera tight boo(ty) / Ivone Sexy Amateur, αγαπητοί φίλοι και φυσικά αυτά καλό είναι να μη γίνονται θα έλεγε κανείς, εάν δεν ήξερε ότι από τη στιγμή που ο Webb έκανε την πατάτα να ανεβάσει το screenshot με το τσοντο-ιστορικό, η σελίδα του ανέβηκε σε likes κατα 25%. Ο ίδιος ο Webb στη συνέχεια δημοσίευσε ένα εντελώς ακατάλυπτο post λέγοντας λίγο πολύ «ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, πάρτε εδώ μερικά λόγια του Θεού- α, btw η σελίδα μου πήρε τα πάνω της μετά τη μαλακία μου»:
Πηγή:luben.gr

Δείτε την επιστολή κάθε χαρακτήρας της οποίας αξίζει 225.000 ευρώ

Δείτε την επιστολή κάθε χαρακτήρας της οποίας αξίζει 225.000 ευρώ

Η κινεζική επιστολή με τους 124 χαρακτήρες που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα πουλήθηκε προς 28 εκατ. ευρώ

Το απίστευτο ποσό των 28 εκατ. ευρώ (32 εκατ. δολαρίων) έδωσε ένας κινέζος δισεκατομμυριούχος προκειμένου να αποκτήσει μια επιστολή με 124 κινεζικούς χαρακτήρες που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Το γράμμα θεωρείται ότι είναι το μοναδικό έργο του σοφού Ζενγκ Γκονγκ της δυναστείας Σονγκ.

Νέος ιδιοκτήτης του είναι ο Γουάνγκ Ζονγκτζούν, ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος απέκτησε το γράμμα σε δημοπρασία στο Πεκίνο την περασμένη Κυριακή.

Ο 55χρονος Γουάνγκ είναι ο πρόεδρος της εταιρείας Huayi Brothers Media, που αυτή τη στιγμή θεωρείται μια από τις κορυφαίες στον χώρο της διασκέδασης στην Κίνα.

Η επιστολή με τίτλο Jushi Tie, που μεταφράζεται ως "το γράμμα για όσα συμβαίνουν" φέρεται να έχει γραφτεί στις 27 Σεπτεμβρίου 1080.

Ο συγγραφέας απευθύνεται σε έναν στενό του φίλο τον οποίο ευχαριστεί για την βοήθειά του στην καριέρα του.
Πηγή:protothema.gr

Μπαλόνι με ήλιο τρώγεται σαν επιδόρπιο!

Στοεστιατόριο Alinea στο Σικάγο των ΗΠΑσερβίρεται ένα πρωτότυπο επιδόρπιο που κάνει θραύση αφού όχι μόνο είναι πρωτότυπο στην εμφάνιση αλλά και πολύ γευστικό. Μάλιστα είναι καταξιωμένο στο χώρο της γευσιγνωσίας αφού έχει βαθμολογηθεί με τρία αστέρια Michelin, ενώ η παραπάνω ιδέα αποτελεί έμπνευση του γνωστού σεφ Grant Achatz.
perierga.gr - Μπαλόνι με ήλιο τρώγεται σαν επιδόρπιο!
Ουσιαστικά είναι μια πολύ λεπτή και ρευστή στρώση καραμέλας από πράσινο μήλο, η οποία γεμίζεται με ήλιο και μόλις πάρει το σωστό μέγεθος και σχήμα κόβεται, ώστε να στεγνώσει, ενώ στη φούσκα που σχηματίστηκε κολλούν την άκρη μια κλωστής όπως συμβαίνει σε όλα τα μπαλόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάει κανείς είναι να ρουφήξει το ήλιο από μέσα του και μετά να φάει το καραμελένιο περίβλημα.


perierga.gr - Μπαλόνι με ήλιο τρώγεται σαν επιδόρπιο!
perierga.gr - Μπαλόνι με ήλιο τρώγεται σαν επιδόρπιο!
Πηγή:perierga.gr

Άστεγοι στη Μπολόνια απείλησαν ότι θα βγουν στους δρόμους όταν τους σέρβιραν φαγητό για βίγκανς

Καλύτερα νηστικοί στο λιοπύρι παρά αχνιστά σπαράγκια υπό σκιά
Η αμήχανη στιγμή που το συσσίτιο κάποιων μοναχών στην Ιταλία σέρβιρε οργκάνικ-βίγκαν φαγητά σε άστεγους και αυτοί απείλησαν ότι θα φύγουν από το άσυλο αστέγων και θα ξαναβγουν στους δρόμους ήρθε πριν από λίγες ημέρες στη Μπολόνια.
905931_855917924463562_1400237077904388783_o
Οι πρασινάδες που σέρβιρε ο Simon Salvini δεν ενθουσίσαν τους άστεγους της Μπολόνια
Συγκεκριμένα τα πράγματα άρχισαν να εκτροχιάζονται όταν ο Simone Salvini (μάλλον το ισοδύναμο του Ευτύχη Μπλέτσα στην Ιταλία) προσφέρθηκε να μαγειρεύει εθελοντικά στο συσσίτιο του Ινστιτούτου Αντονιάνο. Ο Salvini θέλησε να κάνει μια στροφή στην ποιότητα και να κάνει τους άστεγους να τρώνε επιτέλους οργκάνικ φαγητά χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά, ενώ δήλωσε «Το προσωπικό μου κι εγώ προσπαθούμε να μαγειρέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μια ευρεία γκάμα από υγιεινά, οργανικά φαγητά και λαχανικά».
Όμως οι άστεγοι απ' ότι φαίνεται δεν ενθουσιάστικαν από τις οργκανικ gluten free πρασινάδες που σεριβιρίστηκαν στο συσσίτιο και είπαν ότι θα ξαναπιάσουν τους δρόμους εάν δεν τους σεβίρουν λιγάκι τσιτσί να λαδώσουν την καταπιώνα τους.
Ο ίδιος ο σεφ δήλωσε μετά την παταγώδη αποτυχία της εκβιγκάνισης των αστέγων: «Κάποιοι μου είπαν ότι χρειάζονται να φάνε κρέας και ότι αλλιώς θα επέστρεφαν στους δρόμους».
Ο Alessandro Caspioli, ενας μοναχός που διευθύνει το κέντρο Αντονιάνο, είπε ότι η «ανταρσία» των αστέγων δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με το the Local, ενώ σημείωσε ότι η κουζίνα τελικά σέρβιρε και κρέας για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
Ο σεφ όμως δεν τα έβαλε κάτω και θα πάρει μαζί του για σαπόρτ έναν άλλο διάσημο σεφ με τρια βραβεία Michelin, τον Massimo Bottura για να φτιάξουν ένα μενου για άστεγους και πρόσφυγες. Ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τι θα σερβίρουν στον κόσμο, αλλά μάλλον αυτή τη φορά δε θα είναι σπαράγγια στον ατμό.
Πηγή:luben.gr

Οινοποιία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά!

Οινοποιία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά!
Μια νέα οινοποιία στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι δημιούργησε συνθετικό κρασί που δεν προέρχεται από σταφύλια, αλλά από αιθανόλη και άλλες αρωματικές ουσίες και το οποίο -υποτίθεται ότι- έχει γεύση κρασιού.
Η νεοσύστατη Ava Winery, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημιουργήθηκε από την Μάρντον Τσούα και τον Άλεκ Λι, σύμφωνα με το «New Scientist», υποστηρίζει ότι «μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά».
Παραδοσιακά το κρασί παράγεται από τη ζύμωση σταφυλιών και η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα. Θα μπορούσε άραγε ποτέ να υπάρξει συνθετικό κρασί και μάλιστα όχι από σταφύλια; Οι Τσούα και Λι ισχυρίζονται ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν καταφέρει να συνθέσουν κρασί που απομιμείται τη γεύση του ιταλικού αφρώδους οίνου Moscato d' Αsti και ετοιμάζονται να κάνουν κάτι ανάλογο με την εξίσου γνωστή γαλλική σαμπάνια Dom Perignon.
Στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να δημιουργηθούν με χημικό τρόπο και άλλες συνθετικές ουσίες, όπως βανίλια ή λεμονάδα όχι από λεμόνια, αλλά η περίπτωση του κρασιού είναι πιο πολύπλοκη, καθώς ένα μπουκάλι του περιέχει περίπου 1.000 διαφορετικές ουσίες.
Οι χημικοί της Ava Winery ανέλυσαν τη σύνθεση ορισμένων επώνυμων κρασιών, απομόνωσαν μερικά μόρια-κλειδιά που προσδίδουν χαρακτηριστικές γεύσεις και, αφού τα ανακάτεψαν σε διάφορες αναλογίες, άρχισαν τα τεστ γευσιγνωσίας.
Αν και άλλοι ειδικοί βλέπουν καχύποπτα το όλο εγχείρημα, ενώ μερικοί δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν «ανοησία», οι Τσούα και Λι δηλώνουν αισιόδοξοι, με δεδομένο ότι το κρασί τους θα είναι σημαντικά φθηνότερο, έχοντας απαλλαχθεί από τα αμπέλια και τις χρονοβόρες διαδικασίες οινοποίησης. Φιλοδοξούν μάλιστα φέτος το καλοκαίρι να αρχίσουν να πουλάνε τις πρώτες συνθετικές σαμπάνιες «Ντομ Περινιόν» σε τιμή περίπου 50 δολαρίων τη μία.
Βέβαια, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οποιοδήποτε συνθετικό κρασί ή συνθετική σαμπάνια είναι απίθανο να επιτραπεί να λέγεται «κρασί» ή «σαμπάνια» στην ετικέτα του/της.
Για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι καταναλωτές, μια ιδέα μπορεί ίσως να πάρει κανείς από τα σχόλια της συντάκτριας του «New Scientist», όταν δοκίμασε το συνθετικό Moscato d' Αsti. Το βρήκε να έχει μια οξεία μυρωδιά σαν αλκοολούχο καθαριστικό ή σαν πλαστικό («όπως μυρίζει ένας πλαστικός καρχαρίας σε μια πισίνα»!), με χρώμα... κρασένιο και με γεύση κάπως καλύτερη από τη μυρωδιά, αν και, όπως είπε, τελικά «στην επίγευση υπήρχε πάντα μια αίσθηση πλαστικής σακούλας...». Με δυο λόγια, δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι ήθελε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι.
Μακρύς ο δρόμος για το συνθετικό κρασί...

Πηγή:newsonly.gr

«Manual» μοίρασε η Καμπότζη για το πώς αποκαλείται ο πρωθυπουργός

«Manual» μοίρασε η Καμπότζη για το πώς αποκαλείται ο πρωθυπουργός
Πνομ Πενχ
Τα ΜΜΕ της Καμπότζης έλαβαν σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να αποκαλούν τον πρωθυπουργό της χώρας, την σύζυγό του και άλλους αξιωματούχους. Η σχετική ενημέρωση μάλιστα διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες.

Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν πρέπει να αποκαλείται «Lord Prime Minister» και Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Οι οδηγίες απευθύνονται κυρίως στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, καθώς τα «φιλικά» έτσι κι αλλιώς ακολουθούν τις οδηγίες.

O Χουν Σεν είναι πρωθυπουργός της Καμπότζης από το 1998 και όπως τουλάχιστον μεταδίδει το Associated Press, είναι γνωστές οι προσπάθειές του να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης που ασκούν κριτική στον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Πηγή:in.gr

Οι πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο



Όταν μιλάμε για παραλία, κατά κανόνα σκεφτόμαστε ευχάριστες καταστάσεις: ήλιο, καταγάλανη θάλασσα, άμμο, αιθέριες παρουσίες ελαφρά ντυμένες κλπ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι, καθώς υπάρχουν μερικές παραλίες που εμπεριέχουν κινδύνους, από καρχαρίες μέχρι πολύ επικίνδυνες τσούχτρες και άλλα επικίνδυνα είδη ζώων, μέχρι ισχυρά ρεύματα, κίνδυνο υποθερμίας και άλλα.
Το The Richest, κανάλι του YouTube, παρουσιάζει κάποιες από αυτές. Εμείς από πλευράς μας να πούμε ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει.
  • New Smyrna Beach, Φλόριντα: Καρχαρίες.
  • Heard Island, Ανταρκτική: Είπαμε, Ανταρκτική!
  • Cape Tribulation, Αυστραλία: Κροκόδειλοι, φίδια, εξαιρετικά δηλητηριώδεις τσούχτρες και άλλα επικίνδυνα πλάσματα
  • Praia de Boa Viagem, Βραζιλία: Καρχαρίες
  • Shenzhen, Κίνα: Τρομερός συνωστισμός, που συνεπάγεται κινδύνους
  • Playa Zipolite, Μεξικό: Μεγάλα κύματα με πολύ ισχυρά και επικίνδυνα ρεύματα
  • Staithe Beach, Βρετανία: Δημοφιλής στους σέρφερ, αλλά απίστευτα μολυσμένη
  • Hanakapiai Beach, Χαβάη: Πάρα πολύ ισχυρά ρεύματα

Όσοι βλέπουν πορνό περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα γίνονται θεουσοι, σύμφωνα με έρευνα

Όλοι έχουμε κάποιον φίλο/η που βλέπει πόρνο πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα αυτός ο φίλος/η έχει πολλές πιθανότητες να γίνει θρήσκος όσο περνούν τα χρόνια. Ο πιθανότερος λόγος είναι ότι η θέαση πορνό δημιουργεί τύψεις στον θεατή και τον σπρώχνει στο να ζητήσει συγχώρεση για την αμαρτία της αυτοικανοποίησης, μέσω της προσευχής, όπως διαβάζουμε εδώ.
3413597400000578-0-While_the_consumption_of_porn_was_largely_linked_to_decreased_re-m-12_1463046923575
Ο ερευνητής Samuel Perry ανέλυσε πληροφορίες από 1300 Αμερικάνους για μια περίοδο 6 χρόνων για να καταλήξει στο πως το πορνό επηρεάζει το θρησκευτικό τους αίσθημα.
«Όσοι παρακολουθούσαν συχνά πορνό , δηλαδή παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα, προσεύχονταν περισσότερο και πήγαιναν πιο συχνά στην εκκλησία από όσους έβλεπαν λίγες φορές τον μήνα»
Έκτος από τα αναπάντεχα αποτελέσματα της έρευνας για τους φαν της πορνογραφίας, η έρευνα έδειξε επίσης ότι αυτοί που δεν βλέπουν ποτέ πορνό δεν αμφισβητούν ποτέ την πίστη τους.
3413596700000578-0-It_s_popularly_thought_religious_groups_disapproval_of_porn_make-m-11_1463046869076
Σύμφωνα με τον Samuel Perry, όσοι βλέπουν ερωτικού περιεχόμενου ταινίες λίγες φορές τον μήνα, χάνουν σιγά σιγά την πίστη τους .
Πηγή:luben.gr

Ποιο νησί έκλεισε λόγω υπερβολικού τουρισμού

Το μικρό νησί μπορούσε να φιλοξενήσει λίγες εκατοντάδες τουρίστες την ημέρα, ωστόσο είχε καταλήξει να δέχεται 2.000 άτομα καθημερινώς (pics)

"Απαγορευτικό" σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, έβαλαν οι αρχές της Ταϊλάνδης λόγω καταστροφής του οικοσυστήματός του.
AdTech Ad

Το νησί Kol Tachai, που διαφημίζεται ως οι "Μαλδίβες της Ταϊλάνδης", είναι εντός εθνικού πάρκου της χώρας και είναι γνωστό για τις ειδυλλιακές παραλίες που διαθέτει με λευκή άμμο και ιδανικό για καταδύσεις. Είναι το βορειότερο του αρχιπελάγους Σίμιλαν, στη θάλασσα Ανταμάν. Βρίσκεται 137 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του τουριστικού κέντρου του Πουκέτ, δεν διαθέτει ξενοδοχεία και η πλειονότητα των τουριστών το επισκέπτεται στο πλαίσιο ολοήμερης εκδρομής.
Ο αριθμός των επισκεπτών του παρουσιάζει αύξηση, τόση όμως που έχει φτάσει σε σημείο να προκαλεί πλέον κακό στο εξωτικό μέρος.
 
"Το νησί έχει κλείσει επ' αόριστον για τους επισκέπτες λόγω σοβαρής υποβάθμισης του οικοσυστήματός του. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί αφορούν απορρίμματα, βενζίνη από τα τουριστικά σκάφη που επιπλέει στο νερό και προκαλεί βλάβες στα κοράλλια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του τμήματος Εθνικών Πάρκων, Διατήρησης της Άγριας Ζωής και των Φυτών, Τουνία Νεθιθαμακούλ, ο οποίος κατηγόρησε για όλα τα παραπάνω τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τουριστών.
 
"Ένα τόσο μικρό νησί, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο λίγες εκατοντάδες τουρίστες της ημέρα. Αντί αυτού όμως, στο νησί είχαν καταλήξει να φτάνουν περίπου 2.000 άτομα ημερησίως", συνέχισε ο Νεθιθαμακούλ.
Να σημειωθεί ότι πολλά από τα νησιά του εθνικού πάρκου Σίμιλαν θα κλείσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τους τουρίστες καθώς πλησιάζει η εποχή των μουσώνων.
Πηγή:news247.gr