Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προσέξτε την αναζήτηση στο Λυκόφως, προειδοποιεί η Norton

Διαδικτυακές παγίδες έχουν στήσει επίδοξοι κλέφτες σε όσους αναζητούν λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο φινάλε της σειράς Twilight. H εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφάλειας, Norton προειδοποιεί ότι έχουν «φυτέψει» κακόβουλα λογισμικό σε δικτυακούς τόπους που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Με ένα κλικ, υπολογιστής, smartphone ή tablet μολύνονται με ιούς αλλά και με τους λεγόμενους keylogger. Οι keylogger είναι προγράμματα που καταγράφουν και επιστρέφουν στον εντολέα τους οτιδήποτε πληκτρολογεί ο χρήστης, με προφανή σκοπό να υποκλέψει πιθανά πολύτιμους κωδικούς εισόδου σε υπηρεσίες Web Banking.
Σύμφωνα με την Norton, οι κυριότεροι όροι αναζήτησης που επιστρέφουν «μολυσμένα» αποτελέσματα είναι οι παρακάτω και, προφανώς, πρέπει να τους αποφύγετε ή να είστε επιφυλακτικοί όταν κάνετε κλικ στα αποτελέσματα:
  • Nude pictures of Taylor Lautner
  • Robert and Kristin kissing
  • Twilight true love
twilight 4
Έλεγχος link πριν το κλικ

Οι ειδικοί της Symantec θυμίζουν ότι υπάρχουν εργαλεία που ελέγχουν link πριν το κλικ, όπως το Norton Safe Web Lite. Εάν λοιπόν προβληματίζεστε αλλά ο τίτλος σας «προκαλεί», ελέγξτε την αξιοπιστία του εισάγοντας την διεύθυνσή του στο δικτυακό τόπο της Norton http://safeweb.norton.com/lite

Πάντως, το In.gr Ψυχαγωγία στη διεύθυνση http://entertainment.in.gr/html/ent/956/ent.115956.asp αποδεικνύεται ΟΚ από την Norton και σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το τρέιλερ της ταινίας The Twilight Saga: Χαραυγή Μέρος 1o που κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου 2011.
Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου