Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Καλόγρια που έγινε γνωστή δίπλα στον Elvis, τον ξαναχρειάζεται για να σώσει την Μονή της


Η ηθοποιός Dolores Hart, που έγινε γνωστή φιλώντας τον Elvis στον κινηματογράφο, τον "King του Rock n' Roll", προσεύχεται τώρα για ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα στον "King των Kings" Θεό της και ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, ως καλόγρια.
Το πρώην εργοστάσιο χάλκινων πνευστών και νυν μοναστήρι, το οποίο στεγάζει την Μητέρα Dolores και ακόμα 40 μοναχές χρειάζεται εκατομμύρια δολάρια για ανακαινίσεις, κάλυψη πυρός και αναβαθμίσεις ασφαλείας. Η 73 ετών πρώην ηθοποιός και οι υπόλοιπες μοναχές έχουν ορκιστεί να εργαστούν για αυτόν τον σκοπό και να σώσουν το Τάγμα τους, που ιδρύθηκε το 1947 στη Βηθλεέμ, μια μικρή περιοχή στους λόφους του δυτικού Κονέκτικατ. Το έργο ανακαίνισης ονομάστηκε "Νέοι Ορίζοντες". Χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά έχουν την Μητέρα Dolores και ελπίζουν το παρελθόν της να τραβήξει όλους εκείνους που λατρεύουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τον Elvis.


Το μοναστήρι αποτέλεσε το σπίτι της Dolores Hart, από το 1963, όταν στα 24 της έφυγε από το Χόλιγουντ για μια ζωή στοχασμού και προσευχής.
Παρά τα 50 χρόνια που έχουν περάσει από τότε, ακόμα την ρωτούν αν ο Elvis φιλάει ωραία. "Δεν ξέρω γιατί με ρωτούν", λέει. Όποιος θέλει μπορεί να δει τις ταινίες" και αρνείται ότι είχαν κάποια άλλη σχέση εκτός από την επαγγελματική.
Η Dolores Hart υπήρξε μια ζωηρή, ξανθιά σκάρλετ που γοήτευσε το Χόλιγουντ την δεκαετία του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60. Δίπλα στον Elvis έπαιξε στις ταινίες King Creole και Loving You.


Έχει παίξει σε 10 ταινίες μαζί με κορυφαίους ηθοποιούς, όπως ο Montgomery Clift και ο Antony Quinn. Είναι ακόμη μέλος της Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με δικαίωμα ψήφου και λαμβάνει αντίγραφα ταινιών.


Τώρα, που ακόμα υπογράφει αυτόγραφα, προσεύχεται το παρελθόν της στην μεγάλη οθόνη να την βοηθήσει να κάνει κάτι για το μέλλον αυτού που αγάπησε περισσότερο και αφιέρωσε τη ζωή της.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου