Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, «ταρακουνώντας» την πρωτεύουσα της χώρας για αρκετά δευτερόλεπτα. Ακολούθησε δεύτερη δόνηση, 6,7 Ρίχτερ, μισή ώρα αργότερα.


Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ζημιές στην πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος της πόλης Μαρσέλο Έμπραντ ανέφερε πως δεν παρατήρησε σοβαρές ζημιές επιθεωρώντας την κατάσταση από ελικόπτερο.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για κατά τόπους παλιρροϊκά κύματα.
Πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου