Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Απαγορεύεται με νόμο…ο Θάνατος!!!

Η διαταγή του Δημάρχου της ιταλικής πόλης Falciano del Massico που βρίσκεται κοντά στην Νάπολη ήταν σαφής και κατηγορηματική. Απαγορεύεται σε οποιoδήποτε δημότη…να αποδημήσει εις Κύριον. Και μπορεί οι 4000 κάτοικοι της πόλης να πήραν στην αρχή για αστείο την εντολή του Δημάρχου τους όμως ο Giulio Cesare Fava τον εννοούσε. Απαγόρευσε τον …θάνατο εξαιτίας ενός περίπλοκου πολιτικού και κοινωνικού προβλήματος.
Η μικρή ιταλική πόλη δεν έχει δικό της νεκροταφείο και οι εκλιπόντες μέχρι πριν από λίγες μέρες γνώριζαν πως η τελευταία τους κατοικία θα ήταν σε μια γειτονική πόλη που διέθετε νεκροταφείο. Η συγκεκριμένη όμως περιοχή εξαιτίας της μικρής της έκτασης δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και των δυο πόλεων και οι δήμαρχοι τους δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα σχέδια και την χρηματοδότηση για την επέκταση του νεκροταφείου.
Ο Δήμαρχος του Falciano del Massico οργισμένος σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση με τον γείτονα συνάδερφο του και πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα νέο νεκροταφείο αποκλειστικά για τους…δημότες της πόλης του. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί το σχέδιο και …για να μην νιώθει υποχρέωση στον δήμαρχο της γειτονικής πόλης, έδωσε αυτή την εντολή που άφησε άφωνους τους ψηφοφόρους του. Απαγορεύετε να πεθάνετε!!!
Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλλουν. Κάποιοι χαμογελώντας δηλώνουν πως ο Δήμαρχος έχει δίκαιο και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μείνουν…ζωντανοί, κάποιοι άλλοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ακόμα απορούν και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να καταφέρουν να ικανοποιήσουν την εντολή του δημάρχου.
Πάντως από τις 5 Μαρτίου που έχει δοθεί η συγκεκριμένη διαταγή μόνο 2 κάτοικοι της μικρής Ιταλικής πόλης αποφάσισαν να…΄΄αψηφήσουν΄΄ τον Δήμαρχο , με τους δυο ηλικιωμένους κόντρα στις πολιτικές διαμάχες και τα οικονομικά παζάρια να ΄΄επιλέγουν΄΄….να αποδημήσουν εις Κύριον.
Πηγή:goodstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου