Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προχωράει το σχέδιο Δήμου για καλλιέργεια μαριχουάνας!

Προχωράει το σχέδιο Δήμου για καλλιέργεια μαριχουάνας!
Σας είχαμε γράψει για το χωριό Ρασκέρα της Ισπανίας και τις σκέψεις του να καλλιεργήσει κάνναβη για να βγει από την κρίση. Πριν από μερικές ημέρες η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού στην Καταλονία αποφάσισε να εγκρίνει το σχέδιο της τοπικής Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, 56% των ψήφων έδωσαν την τελική ώθηση στα πλάνα για εκμίσθωση από το Δήμο έκτασης 2,5 στρεμμάτων για την καλλιέργεια κάνναβης!
Μέσω της φυτείας ο Δήμος εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν 40 νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια τα έσοδα υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 1,3 εκ. Ευρώ. Το ζήτημα αποτελεί πλέον θέμα δημόσιου διαλόγου σε εθνικό επίπεδο. Ορισμένοι από τους κατοίκους του μικρού χωριού που συμμετείχαν στο σχετικό τοπικό δημοψήφισμα προσδοκούν έσοδα από αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζουν φόβους ότι θα φέρει στο χωριό εγκληματικά φαινόμενα που σχετίζονται με ναρκωτικά.
Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η διατύπωση του νόμου στην Ισπανία αφήνει ασαφές το εάν επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας σε ιδιωτικούς χώρους. Έτσι στη Βαρκελώνη έχει ιδρυθεί ένα κλειστό club, εντός του χώρου του οποίου τα μέλη μπορούν να καπνίσουν ελεύθερα… Και φυσικά κάποιος πρέπει να τους προμηθεύσει την πρώτη ύλη.
Όπως είναι προφανές η ισπανική κυβέρνηση έχει ισχυρές αντιρρήσεις για τη νομιμότητα αλλά και την επιτυχία του σχεδίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz Gallardοn ανέφερε ότι η δημιουργία μίας φυτείας μαριχουάνας θα είχε μακροπρόθεσμα περισσότερες αρνητικές παρά θετικές συνέπειες.
Παρόλα αυτά ο ισπανικός νόμος «διευκολύνει» με την ασάφειά του τα σχέδια του δήμου, καθώς αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Βάσει του νόμου η κάνναβη κατατάσσεται στην κατηγορία των «μαλακών» ναρκωτικών και σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού η καλλιέργειά της για προσωπική χρήση δεν απαγορεύεται ρητά... άρα επιτρέπεται.
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου