Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ερευνα: Το πορνό σε κάνει να ξεχνάς!


To πορνό αρέσει σε πολλούς. Όμως πόσοι από αυτούς θυμούνται την επόμενη μέρα τι είδαν;
Μελέτη Γερμανών επιστημόνων εξετάζει τις επιρροές των πορνογραφικών εικόνων στη λειτουργική μνήμη – την ικανότητα, δηλαδή, του εγκεφάλου να αποθηκεύει πληροφορίες, που είναι απαραίτητη για την κατανόηση, τη λογική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων.
28 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, μέσης ηλικίας 26 ετών, έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από φωτογραφίες στον υπολογιστή. Κάποιες ήταν πορνογραφικού περιεχομένου και κάποιες όχι.
Πολλές φωτογραφίες ήταν διπλές και οι εθελοντές έκαναν κλικ σε ένα «Ναι» ή ένα «Όόχι» για να δηλώσουν εάν η εικόνα που έβλεπαν έμοιαζε με αυτήν που είχαν δει πριν από τέσσερις φωτογραφίες.
Κατά μέσο όρο απάντησαν σωστά στο 67% των περιπτώσεων που αφορούσαν τις πορνογραφικές φωτογραφίες, αλλά στο 80% των περιπτώσεων που αφορούσαν τις μη σεξουαλικές φωτογραφίες.
Η ανάμνηση του πορνό ήταν φτωχότερη, το οποίο δείχνει πως «Η σεξουαλική διέγερση επεμβαίνει αρνητικά στη λειτουργική μνήμη».
Τα αποτελέσματα της έρευνας ίσως εξηγούν γιατί πολλοί που εθίζονται στο πορνό ξεχνούν τα ραντεβού και τις προθεσμίες τους, δεν αποδίδουν στη δουλειά τους και παραμελούν τις σχέσεις τους.

Πηγή:akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου