Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Περίεργες δουλειές του κόσμου

Φανταζόσταν ποτέ πως υπήρχαν οι παρακάτω εργασίες;
Ελεγκτής στρωμάτων
O Reuben Reynoso πληρώνεται για να πηδάει επάνω σε στρώματα. "Δεν είναι αστείο, ούτε εύκολο! Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να το κάνεις". Ο Reynoso, που πηδάει σε 3 στρώματα τη μέρα, ξέρει τον σωστό τρόπο. "Δεν είναι τραμπολίνα, δεν δοκιμάζω πόσο ψηλά μπορώ να πάω. Μιλάμε για στρώματα που κοστίζουν 2.750 δολάρια το ένα. Δεν είναι παιχνίδι", λέει ο ίδιος.
Επαγγελματίας χάκερ
Ένας επαγγελματίας χάκερ πληρώνεται 170.000 δολάρια το χρόνο για να βρίσκει λάθη στα συστήματα εταιρειών, έτσι ώστε να τα κάνει ακόμη πιο ασφαλή και κανένας χάκερ να μην μπορεί να βρει παραθυράκι για να κλέψει στοιχεία ή να ρίξει ιούς.
Ξύστης μολυβιών
Μπορείτε να ξύσετε μόνοι σας τα μολύβια, αλλά τι δουλειά θα κάνει μετά ο David Rees; Ο David είναι ο μετρ της ξύστρας! Φροντίζει έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα μολύβια, τα οποία ξύνει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε η μύτη τους να είναι άψογη!
Επαγγελματίας στις αγκαλιές
Η Jackie Samuel πληρώνεται για να κοιμάται με πελάτες της. Μην την παρεξηγήσετε όμως. Δεν κάνει σεξ μαζί τους. Απλά τους αγκαλιάζει για να χαλαρώσουν.
Γλύπτης τυριών
Η Sarah Kaufmann είναι μία από τους μοναδικούς 3 γλύπτες στην Αμερική που ειδικεύονται στο τυρί. Γιατί όμως τυρί; Όπως αναφέρει, το προτιμά από το να δουλεύει με ξύλο ή μάρμαρο ή άλλα υλικά. "Μπορείς να κολατσίζεις κιόλας κατά τη διάρκεια της δουλειάς!", λέει η ίδια.
Συλλέκτης ούρων από ελάφια
Οι κυνηγοί χρησιμοποιούν ούρα ελαφιού για να προσελκύσουν το θήραμά τους. Και πού το βρίσκουν; Μα από τους συλλέκτες ούρων φυσικά (!). Όπως λέει η Judi Collora, η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, που τα ελάφια διψούν περισσότερο και πίνουν περισσότερο νερό...
Επαγγελματίας δοκιμαστής φαγητού
Δεν είναι γευσιγνώστης. Ελέγχει το φαγητό για να δει αν είναι δηλητηριασμένο. Σημαντικά πρόσωπα, όπως πολιτικοί ή υψηλόβαθμα στελέχη σε οργανισμούς, έχουν μαζί τους ένα δοκιμαστή ώστε να είναι σίγουροι (όπως ο Vladimir Putin ή ο George Bush).
Επαγγελματίας συλλέκτης μπάλας του γκολφ
Πόσες φορές η μπάλα του γκολφ πηγαίνει στα χειρότερα σημεία; Πολλές. Μέσα σε λίμνες, πέρα σε πεδιάδες, εκτός γηπέδου. Νομίζετε πως τις αφήνουν εκεί; Όχι, υπάρχει κάποιος που τις μαζεύει. Μπορεί να μαζέψει μέσα σε μια μέρα χιλιάδες μπαλάκια κρυμμένα μέσα στα πιο τρελά σημεία.

Πηγή:e-radio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου