Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αγόρασαν κύπελλο αμύθητης αξίας για λίγα δολάρια

Ένα κινέζικο κύπελλο ηλικίας 1.000 ετών το οποίο αγοράστηκε έναντι... ολίγων δολαρίων σε ένα παζάρι με προσωπικά αντικείμενα ιδιώτη, στη Νέα Υόρκη, βγήκε στο σφυρί χθες Τρίτη και πουλήθηκε έναντι 1,46 εκατομμυρίου λιρών. 

 Αγόρασαν κύπελλο αμύθητης αξίας για λίγα δολάρια 

 Μία οικογένεια από τη Νέα Υόρκη, που διατήρησε την ανωνυμία της, αγόρασε το κύπελλο "Ding", που προέρχεται από την εποχή της Δυναστείας των Βόρειων Σονγκ, για σχεδόν δύο λίρες το 2007 και το τοποθέτησε στο ράφι του τζακιού αγνοώντας την πραγματική του αξία, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Sotheby's.

Αφού συμβουλεύτηκαν εκτιμητές έργων τέχνης, οι ιδιοκτήτες του κυπέλλου το έβγαλαν στο σφυρί. Ο Sotheby's εκτιμούσε ότι θα έπιανε από 132.545 μέχρι 198.824 λίρες. Ο έμπορος έργων τέχνης στο Λονδίνο, Τζουζέπε Εσκενάζι, κατέβαλε 1,47 εκατομμύρια λίρες —περιλαμβανομένης της προμήθειας— για το κύπελλο, το οποίο έχει διάμετρο μόλις 12,7 εκατοστά, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Ο Sotheby's ανακοίνωσε ότι το μοναδικό άλλο κύπελλο του ίδιου μεγέθους και σχήματος και σχεδόν με τα ίδια σχέδια βρίσκεται στη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου