Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η πρώτη οδοντόβουρτσα που εκκρίνει καφεΐνη στο στόμα

Μία πατέντα που κατέθεσαν Colgate και Palmolive υπόσχεται να αλλάξει για πάντα τις πρωϊνές μας συνήθειες, εάν περάσει τελικά στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Η πρώτη οδοντόβουρτσα που εκκρίνει καφεΐνη στο στόμα
Σύμφωνα με το συνοδευτικό της κείμενο, «η παρούσα εφεύρεση έχει ως αντικείμενο τόσο την φροντίδα της οδοντοστοιχίας εν γένει, όσο και πιο ειδικά μία οδοντόβουρτσα που εκκρίνει ένα χημικό μέσα στο στόμα κατά την χρήση της».
Οι εμπνευστές της εκτός της καφεΐνης προτείνουν να χρησιμοποιείται για την καθημερινή συστηματική λήξη φαρμακευτικών ουσιών, όπως παυσίπονα ή σκευάσματα για το χάσιμο βάρους.
Πιο ήπιες εκδοχές της χρήσης της περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό της καθαρά ιατρικής εκδοχής της οδοντόκρεμας από τη γεύση της, την οποία θα μπορούσε να επιλέγει ή να εναλλάσσει ο καταναλωτής. Μάλιστα, έχουν προβλέψει ακόμη και για τους λάτρες των καυτερών να υπάρχει και αντίστοιχη «γεύση», με την έκκριση καψαϊκίνης».
Κλειδί της νέας εφεύρεσης είναι η δυνατότητα επικόλλησης στο πίσω μέρος του τμήματος που τρίβει τα δόντια ενός αυτοκόλλητου. Από αυτό, την ώρα που τρίβεται με τα ούλα και τη γλώσσα, θα εκκρίνονται σταδιακά οι εκάστοτε επιλεγμένες ουσίες.
Η διάρκειά του σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα μπορεί να είναι ως τρεις μήνες για καθημερινή χρήση.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου