Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το μεγαλύτερο καταφύγιο για το «τέλος του κόσμου»

Εταιρεία «ανακαινίζει» τον μεγαλύτερο υπόγειο αποθηκευτικό χώρο των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για να προσφέρει εγκαταστάσεις διαβίωσης αλλά και... επαγγελματικής στέγης σε όσους είναι αποφασισμένοι να επιβιώσουν.
Το μεγαλύτερο καταφύγιο για το «τέλος του κόσμου»
Οι Σπηλιές του Ατσιζον ή αλλιώς οι Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης Ατσιζον είναι ένα δίκτυο μεγάλων στοών που έχουν σκαφτεί μέσα στο έδαφος, κυρίως από κιμωλία, κοντά στις όχθες του Μιζούρι, σε βάθος μερικών δεκάδων μέτρων.
Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως ασφαλής χώρος αποθήκευσης κάθε λογής... μυστικών και επικίνδυνων πραγμάτων από τις ΗΠΑ, μέχρι που επί Ομπάμα κατέληξαν κι αυτές να ιδιωτικοποιηθούν, στις αρχές του 2013.
Τώρα, ένας Καλιφορνέζος από αυτούς που ξέρουν να παίρνουν πολλά λεφτά από αυτούς που τα έχουν πουλώντας... τρύπες, μετατρέπει το δίκτυο των στοών σε καταφύγιο ενάντια σε συνθήκες αποκάλυψης, όπως μετά από πυρηνική επίθεση, πτώση κομήτη, καταστροφή του κλίματος κτλ.
Η Vivos Survival Shelter and Resort διαφημίζει το μεγαλύτερο παγκοσμίως καταφύγιο, έκτασης 185 στρεμμάτων και υποστηρίζει ότι μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και πέντε χιλιάδες άτομα που θα χρησιμοποιούν 1.500 «οχήματα αναψυχής», δηλάδή κάποιου είδους αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.
Η αγορά κάθε οχήματος κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια, ενώ επιπρόσθετες χρεώσεις μερικών χιλιάδων προβλέπονται ανά άτομο που θα τα χρησιμοποιεί και για το ετήσιο ενοίκιο του χώρου που θα χρησιμοποιεί.
Μεταξύ των υπηρεσιών και υποδομών που προσφέρονται είναι και πολυτελείς επιλογές, όπως υπόγειο γήπεδο γκολφ, αίθουσα μπόουλινγκ και πισίνα...
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου