Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Απέλυσε υπάλληλο γιατί ήταν σέξι και το δικαστήριο τον δικαίωσε!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα δικαίωσε ομόφωνα έναν οδοντίατρο για την απόλυση της βοηθού του επειδή ήταν "υπερβολικά ελκυστική".
Απέλυσε υπάλληλο γιατί ήταν σέξι και το δικαστήριο τον δικαίωσε!
Η Μελίσα Νέλσον, βοηθός οδοντιάτρου, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση για την απόλυσή της με την αιτιολογία πως ήταν υπερβολικά ελκυστική, με αποτέλεσμα η γυναίκα του εργοδότη της να τη θεωρεί απειλή για τον γάμο τους.
Η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά τον Δεκέμβριο, όταν το δικαστήριο, αποτελούμενο μόνο από άνδρες δικαστές, έκρινε ότι ο δρ. Τζέιμς Νάιτ δεν λειτούργησε σεξιστικά όταν την απέλυσε επειδή την έβρισκε υπερβολικά σέξι και η γυναίκα του την θεωρούσε απειλή για τον γάμο τους.
Όπως υποστήριξε η απολύμένη βοηθός στο δικαστήριο, δεν θα είχε απολυθεί αν ήταν άνδρας και η δικηγόρος της, Πέιτζ Φίντλερ, υποστήριξε, ζητώντας και δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ότι η δικαστική απόφαση συνιστά πλήγμα για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο και ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης.
Ο Νάιτ προσέλαβε την Νέλσον το 1999 και σε πολλές περιπτώσεις κατά τον ενάμιση χρόνο πριν από την απόλυσή της, στις αρχές του 2010, της εξέφρασε παράπονα ότι τα ρούχα της ήταν υπερβολικά στενά, αποκαλυπτικά και προκλητικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση. Ωστόσο, η ίδια αρνείται ότι ντυνόταν κατ' αυτό τον τρόπο.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο Νέλσον και η Νάιτ ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα το 2009, σχετικά με τη δουλειά αλλά και πιο προσωπικά. Όπως ισχυρίζεται μάλιστα η απολυμμένη βοηθός σε κάποια από αυτά ο κύριος Νάιτ, ξεπερνούσε τα όρια, στέλνοντάς της ερωτικά υπονοούμενα κι ερωτήσεις όπως για παράδειγμα κάθε πότε έρχεται σε οργασμό.
Στο τέλος του 2009, η σύζυγος του Νάιτ, Τζιν, πληροφορήθηκε ότι εκείνος αντάλλασσε μηνύματα με την Νέλσον όταν βρισκόταν σε διακοπές με τα παιδιά τους και επέμεινε να την απολύσει λέγοντας ότι συνιστά απειλή για τον γάμο τους.
Όταν την απέλυσε, ο Νάιτ της διάβασε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ως έναν βαθμό η σχέση τους προκαλούσε προβλήματα στις οικογένειες και των δύο.
Πηγή:e-go.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου