Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πίτσα σε ξυλάκι και κρέμα με γεύση Cola-Οι νέες τάσεις του φαγητού στο φεστιβάλ γεύσης Anuga στη Γερμανία [εικόνες]

Πίτσα σε ξυλάκι και κρέμα με γεύση Cola-Οι νέες τάσεις του φαγητού στο φεστιβάλ γεύσης Anuga στη Γερμανία [εικόνες]
Η καινοτομία στη γεύση είναι ένα από τα σλόγκαν του φετινού φεστιβάλ γευσιγνωσίας Anuga στην Κολωνία της Γερμανίας. Το παραδοσιακό λουκάνικο με σάλτσα κάρυ, το οποίο μάλλον έλκει την καταγωγή του από το Βερολίνο, φαίνεται τώρα να «παντρεύεται» με μια σάλτσα από αμύγδαλα και τορτελίνι που δημιούργησε μια εταιρεία στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Από την άλλη, πίτσα σε ξυλάκι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι παγωτό ή κρέμα με γεύση Cola για το ψωμί. Γευστικές καινοτομίες που δημιουργούν μια τάση που επικρατεί διεθνώς ότι το πρόχειρο φαγητό είναι καλοδεχούμενο, θα πρέπει όμως να γίνει και εμφανισιακά πιο ελκυστικό.
Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες με χρώματα, γεύσεις και αρώματα από ολόκληρο τον κόσμο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με έρευνα της Γερμανικής Εταιρείας Γεωργικών Προιόντων (DLG) ο μέσος καταναλωτής θέλει να τρέφεται μεν πιο υγιεινά με φρέσκα προϊόντα που διατηρούν τους χυμούς τους, αλλά παράλληλα αγαπά και προϊόντα αποξηραμένα, τα οποία είναι πιο τραγανά.
Οι τιμές πάντως στα τρόφιμα γενικά έχουν αυξηθεί πολύ, αναφέρει ρεπορτάζ της Deutsche Welle, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.
Εντούτοις τα προϊόντα στα γερμανικά ράφια των σουπερμάρκετ εξακολουθούν, σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκες χώρες, να είναι χαμηλές. Κι αυτό γιατί η επιθυμία των καταναλωτών για προϊόντα που δεν θα περιέχουν ορισμένα συστατικά, όπως για παράδειγμα η λακτόζη, αυξάνεται. Όπως επίσης αυξάνεται η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα. Ο τζίρος στη Γερμανία από την εμπορία τέτοιων προϊόντων ανέρχεται συνολικά στο 4% του συνολικού τζίρου.








Πηγή:  iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου