Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πιστεύει πως είναι η μετενσάρκωση του Χριστού

Μπορεί να έχει συλληφθεί πάνω από 40 φορές, αλλά ο 66χρονος Βραζιλιάνος Inri Cristo δε λέει να βάλει μυαλό.
Πιστεύει πως είναι η μετενσάρκωση του Χριστού
Από το 1979 όταν του «καρφώθηκε» στο μυαλό η ιδέα πως είναι …ο Χριστός, ο Inri Cristo (ή Αλβάρο Τάις, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έχει επισκεφθεί 27 χώρες του κόσμου για να κάνει «κήρυγμα» και να προσελκύσει πιστούς.
Τον απέλασαν από τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Βενεζουέλα …Συνελήφθη πάνω από 40 φορές …Αλλά εκείνος είναι αμετανόητος!
Σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισε να ακούει μία φωνή να του λέει: «Εγώ είμαι ο Πατήρ σου, ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ». Αυτό ήταν …Η ζωή του άλλαξε και έβαλε σκοπό να προσελκύσει πιστούς για να τους διδάξει την «Αλήθεια».
Κυρίως γυναίκες είναι αυτές που τον ακολουθούν πιστά. Η νεότερη είναι μόλις 24 ετών. Η μεγαλύτερη σε ηλικία είναι 86 ετών και εδώ και τρεις δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Inri Cristo.
Το όνομα του παραπέμπει στο ακρωνύμιο INRI, δηλαδή Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum, το οποίο στα λατινικά σημαίνει «Ιησούς Ναζωραίος, Βασιλεύς των Ιουδαίων».
Έχει εμφανιστεί αμέτρητες φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου έχει ακούσει πολλές φορές να τον αποκαλούν «τρελό». Ο 66χρονος Βραζιλιάνος αφήνει, πάντως, ένα τέτοιο παραθυράκι …«Τρελός, μπορεί να είμαι. Ηλίθιος, όχι.» Εδώ και χρόνια, ζει σε μία έπαυλη στην Κοριτίμπα, όπου τον φροντίζουν τα μέλη της Αδελφότητας που έχει ιδρύσει.
O Inri Cristo χρησιμοποιεί στις επίσημες εμφανίσεις του ένα αυτοσχέδιο όχημα, στο πίσω μέρος του οποίου δεσπόζει ένας ξύλινος σταυρός. Όσο για τις μετακινήσεις του, χρησιμοποιεί ένα σκούτερ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου