Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αυστραλία: Θα πληρώνουν δίδακτρα και οι νεκροί φοιτητές


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κρίστοφερ Πάιν, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικεί την αποπληρωμή οφειλών για πανεπιστημιακά δίδακτρα και από νεκρούς φοιτητές.
 
Στην Αυστραλία η Δωρεάν Παιδεία, αποτελεί ανέκδοτο, καθώς τα δίδακτρα είναι υποχρεωτικά, όμως η πρόταση του υπουργού Παιδείας ξεπέρασε ακόμη και τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα στη χώρα, εάν κάποιος φοιτητής πεθάνει τα χρέη του για τα δίδακτρα παραγράφονται. Ο υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξει το σύστημα και υποστήριξε ότι  το δημόσιο θα πρέπει να διεκδικεί τα δίδακτρα από τα περιουσιακά στοιχεία των φοιτητών του ή των γονιών τους. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών, Τζο Χόκι, που είπε ότι πρέπει να ισχύει για τους φοιτητές ότι ισχύει για την αποπληρωμή οποιουδήποτε άλλου δανείου.
 
Ο  Αυστραλός πρωθυπουργός έσπευσε να διαψεύσει τη σχετική είδηση, όμως ο σάλος που προκλήθηκε είναι εντονότατος και έχει ξεπεράσει και τα σύνορα της χώρας.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου