Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γνωρίζετε ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά του κόσμου;

DIATROFICALZONE
Ας ξεκινήσουμε από τη γειτονική Ιταλία. Η κλειστή πίτσα, ή Calzone, είναι ένας γευστικός πειρασμό με πολλές πολλές θερμίδες. Μπόλικο ζυμάρι, τομάτα, μοτσαρέλα σε απίστευτη ποσότητα και οτιδήποτε άλλο θελήσετε να βάλετε μέσα. Δύσκολα το γνήσιο Ιταλικό Calzone, τρώγεται ολόκληρο από έναν μόνο.
DIATROFIBRAZILIA
Και αφού είναι μήνας Μουντιάλ, ο Ιούνιος, ας πάμε μέχρι τη Βραζιλία. Η πιο παχυντική λιχουδιά της χώρας της σάμπας, είναι το Acajare. Πρόκειται για λιωμένα φασόλια που γίνονται μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και στη συνέχεια τηγανίζονται σε φοινικέλαιο. Τρώγεται συνοδεία πικάντικης σάλτσας μαζί με κάσιους και γαρίδες. Μια ανάλυση έδειξε ότι σε κάθε κουταλιά το φαγητό αυτό περιέχει 7 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών.
DIATROFIKREPA
Έχετε πάει στη Γαλλία; Αν ναι σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει γαλλική κρέπα με πραλίνα. Μια γαλλική κρέπα που συνοδεύεται συνήθως από ξηρούς καρπούς και σαντιγί. Για την ιστορία να σας πούμε ότι μια μερίδα πραλίνας φουντουκιού περιέχει 200 θερμίδες. Σε αυτές προσθέστε τη ζύμη και τα παρελκόμενα και θα καταλάβετε για το μέγεθος της γευστικής βόμβας θερμίδων.
DIATROFIISPANIA
Και εάν από τη Γαλλία περάσετε στην Ισπανία τότε υπάρχουν τα περίφημα Churros. Ουσιαστικά είναι μακρόστενοι λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα, τους οποίους βουτάνε σε πηχτή σοκολάτα.
DIATROFIMARS
Λίγο βορειότερα στη Σκωτία βρήκαν μια άλλη γλυκιά λιχουδιά για να …αποθηκεύουν λίπος. Παίρνουν μια γκοφρέτα με ξηρούς καρπούς, την τυλίγουν μέσα σε ζύμη και στη συνέχεια την τηγανίζουν σε λάδι. Είναι δε τόσες πολλές οι θερμίδες, που η ίδια η εταιρία με τις γκοφρέτες διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να σταματήσει αυτό επειδή είναι ανθυγιεινό.
DIATROFIPOUTINE
Αρκετά με τα γλυκά ας πάμε σε κάτι πιο αλμυρό. Τα καναδέζικα Poutine. Πρόκειται για πατάτες τηγανητές που βαπτίζονται σε μια «κολυμπήθρα» γεμάτη λιωμένο τσένταρ. Κάθε μερίδα περιέχει 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους. Όσο για τη χοληστερίνη δεν το συζητάμε. Πρόκειται για πραγματικό φεστιβάλ.
DIATROFIALIGOT
Στη Γαλλία λατρεύουν να τρώνε πουρέ πατάτας. Όχι όμως έναν οποιονδήποτε πουρέ. Αλλά πουρέ μαζί με βούτηρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και λιωμένο τυρί. Μια κουταλιά από όλο αυτό περιέχει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κορεσμένων λιπαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου