Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

21 Οκτωβρίου 2015, η ημέρα επαλήθευσης για το «Επιστροφή στο Μέλλον» -Τι προέβλεψε σωστά η ταινία [εικόνες]

21 Οκτωβρίου 2015, η ημέρα επαλήθευσης για το «Επιστροφή στο Μέλλον» -Τι προέβλεψε σωστά η ταινία [εικόνες]
Από το πρωί της Τετάρτης, θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος και να νομίσει ότι ταξίδεψε πίσω στη δεκαετία του '80. Τα social media έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις για τις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον». Υπάρχει λόγος όμως.
Η 21η Οκτωβρίου του 2015 είναι η ημέρα που την περίμεναν πώς και πώς οι φαν των ταινιών, για να κάνουν τον τελικό απολογισμό. Πόσες από τις προβλέψεις που είχε κάνει τότε το σενάριο, για την τεχνολογία στο μέλλον, επαληθεύτηκαν τελικά και σε πόσες έπεσε έξω;
Γιατί όμως η 21η Οκτωβρίου της φετινής χρονιάς; Γιατί αυτή ήταν η ημερομηνία στην οποία ταξίδεψαν από το 1985 οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες, Μάρτι, Ντοκ και Τζένιφερ, στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», μία ταινία που κυκλοφόρησε το 1989.
Αυτές είναι μερικές από τις προβλέψεις στις οποίες έπεσε μέσα η ταινία, όπως τις παρουσίασε η Telegraph:
Hoverboards (σανίδες που αιωρούνται)
Η Lexus πρόσφατα αποκάλυψε το πρωτότυπο που έφτιαξε για ένα hoverboard. Επίσης, μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, η Arx Pax, δουλεύει πάνω στη δική της εκδοχή. Δυστυχώς, είναι απίθανο κάποια από τα δύο σχέδια να μπορούν να «πετάξουν» πάνω από το νερό, όπως έκανε ο Μάρτι.

Τεχνολογία που φοριέται
Στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», τα μελλοντικά παιδιά του Μάρτι φορούν «γυαλιά» στο τραπέζι ενώ τρώνε, με τα οποία μπορούν να δέχονται τηλεφωνήματα και να παρακολουθούν τηλεόραση. Με τα Google Glass αλλά και headset για video game που έχουν κυκλοφορήσει, το σενάριο της ταινίας δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Βιντεοκλήσεις
Τότε έμοιαζε ένα φουτουριστικό όνειρο, πλέον μπορούν να το κάνουν όλοι, όποτε θελήσουν.

Video games με ελεύθερα χέρια
Είναι κάτι που επαληθεύτηκε βέβαια.

Tablet
Σε κάποια σκηνή της ταινίας, ο Ντοκ κρατά κάποιου είδους υπολογιστή που μοιάζει με iPad. Εννοείται ότι πλέον αυτό το σχέδιο δεν εντυπωσιάζει κανέναν.

Παπούτσια που δένονται μόνα τους
Ο Μάρτι είχε ένα τέτοιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2». Πρόσφατα, ο σχεδιαστής της Nike Τίνκερ Χάτφιλντ επιβεβαίωσε ότι με την ομάδα του δουλεύουν πάνω σε ένα τέτοιο μοντέλο παπουτσιού, με κορδόνια που δένονται μόνα τους, τα οποία ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμα για την αγορά ως τα τέλη του 2015.

Ρομποτικός ανεφοδιασμός αυτοκινήτων
Η διαδικασία δεν έχει αλλάξει τρομακτικά από τη δεκαετία του '80, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σύντομα. Η Tesla πρόσφατα αποκάλυψε ένα περίεργο ρομπότ, που μοιάζει με φίδι, για τον ανεφοδιασμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Αναγνώριση με το δαχτυλικό αποτύπωμα
Οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούν για να μπουν στο σπίτι τους, αλλά αυτή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων, αφού μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και σε αρκετά smartphones.

Οι άστοχες προβλέψεις
Ιπτάμενα αυτοκίνητα
Ρούχα που στεγνώνουν αυτόματα
Φαξ
Η ταινία προέβλεπε ότι αυτά τα μηχανήματα θα βρίσκονται παντού το 2015, αλλά βέβαια έχουν εξαφανιστεί.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου