Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

6 ιδέες για να κάνεις διάλειμμα από τις εξελίξεις

Έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο (όσο μπορούμε), ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να χαλαρώσουμε έστω και στο ελάχιστο από την τρέλα των ημερών. Ένα δυνατό “Φτάνει”, αρκεί, και ας χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα διάλειμμα από τις εξελίξεις.

Ας περάσουμε σε ένα μικρό διάλειμμα και επανερχόμαστε συντόμως

Γυμναστική: βγες από το σπίτι και πήγαινε σε ένα κοντινό πάρκο
Ξεκίνα τα τηλέφωνα, πάρε έναν φίλο από το χέρι και ρίξτε το στο jogging. Αν έχεις καμιά πρόχειρη μπάλα στο σπίτι πάρε τη μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αν πάλι είσαι φίλος του ποδηλάτου, των roller ή οτιδήποτε παλιού έχεις θάψει στο πατάρι ή στην αποθήκη, απλά ξέθαψέ το. Πέρα από σωματική ευεξία, έχεις τη δυνατότητα να χαθείς σε ένα ταξίδι παιδικών αναμνήσεων. Θυμάσαι;
Μαγειρική: Ζύμωσε ψωμί ή άνοιξε φύλλο πίτας
Ο κατάλογος σου υποδεικνύει το τηλέφωνο της λεβέντισσας γιαγιάς, ή της μερακλούς θείας που ό,τι φτιάχνει είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Δοκίμασε το και εσύ. Όλο λες πως κάποια στιγμή θα το κάνεις, και ακόμη δεν το έχεις δοκιμάσει. Σήκω από τον νωχελικό καναπέ σου και σταμάτα να φουμάρεις "χτίζοντας" τον πύργο της Πίζας από τσιγάρα και στάχτες. Είναι ώρα ο ουρανίσκος σου να κάνει πάρτι.
Καφέ στην πιλοτή της πολυκατοικίας: Μη ζητάς και πολυτέλειες
Προσκάλεσε φίλους στην πιλοτή και πιείτε έναν καφέ στα πρόχειρα φτιαγμένα τραπεζάκια και στα υπό κατασκευή παγκάκια της πιλοτής. Αν είναι και ελληνικός ο καφές, κάνε καλαμπούρι και μάντεψε τι κρύβει το φλιτζάνι. Βάλε φαντασία στη ζωή, και άφησε τη να σε παρασύρει. Ένα διάλειμμα, είπες να κάνεις και εσύ.
Πικ-νικ: Στρώσε τραπεζομάντηλο και πάρε μερικά καλούδια
Βγες από το σπίτι και κατευθύνσου στο κοντινότερο πάρκο. Στρώσε τραπεζομάντηλο, πάρε καλή παρέα μαζί σου και απολαύστε τη σκιά κάτω από ένα δέντρο. Μία μικρή παύση από τους ήχους της φασαριόζικης καθημερινότητας σου αξίζει.
Ρίχτο στη δημιουργία: Ό,τι και αν σημαίνει αυτό
Κάνε ό,τι σε εμπνέει και σε ηρεμεί. Όλο και σε κάποιο συρτάρι θα ανακαλύψεις ξεχασμένες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και νερομπογιές. Μάλιστα, αν ψάξεις λίγο καλύτερα στο συρτάρι με τα ραφτικά είναι πιθανόν να βρεις και κανένα βελονάκι ή μεγάλες βελόνες. Αν ήσουν παιδί του πλεξίματος ή η μαμά σου το κατέχει το άθλημα, κάτσε πλάι της ένα απόγευμα. Αν πάλι όχι, κάνε ένα make over στον εαυτό σου, έτσι για τη φάση. Άπλωσε τα καλλυντικά σου και ξεκίνα τη μεταμόρφωση είτε σε εσένα είτε στις φίλες σου.
Παίξε μπουγέλο: Ποιος είπε ότι δεν επιτρέπεται επειδή είσαι ενήλικας;
Οργάνωσε "μέρα μπουγέλου" στη γειτονιά. Αν θες να το πας ένα επίπεδο παραπάνω, άφησε χειρόγραφα σημειωματάκια στις εξώπορτες των πολυκατοικιών και προσκάλεσε φίλους και γείτονες σε μια δροσερή και άκρως ψυχαγωγική περιπέτεια. Προσωπικά δεν θα έλεγα όχι. Καλοκαίρι είναι μωρέ, τουλάχιστον ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου