Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πώς να πείσεις τον κόσμο ότι έφτιαξες μία μηχανή του χρόνου

Αν έχεις πεθυμήσει τις εποχές του VHS και της βιντεοκασέτας, μπορείς πλέον να τις ξαναζήσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία νέα εφαρμογή που ακούει στο όνομα VHS Camcorder.
Πώς να πείσεις τον κόσμο ότι έφτιαξες μία μηχανή του χρόνου
Η συγκεκριμένη εφαρμογή για iPhones* (ΟΚ, χρειάζεσαι κι ένα τέτοιο) επιτρέπει στον χρήστη της να βγάζει video με την ποιότητα βιντεοκάμερας από τα -κατά τα άλλα αγαπημένα- 80's. Όπως δηλώνει η Rarevision, η οποία ανέπτυξε το app, είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε τα videos σου “να μοιάζουν και να ακούγονται όπως οι εγγραφές σε βιντεοκασέτα ηλικίας 30 ετών”.
Τώρα, γιατί να θέλει κάποιος να χαμηλώσει την ποιότητα των videos που τραβά με το κινητό του, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Ίσως γιατί είναι ρομαντικός τύπος, ίσως επειδή την είδε λίγο πιο hipster αυτήν την εβδομάδα, ίσως για να φτιάξει το καλύτερο throwback Thursday video που δεν είναι στην πραγματικότητα throwback, αν και μοιάζει με τέτοιο.
Ή πιο απλά, για να σκαρώσει φάρσες. Άλλωστε, η εφαρμογή VHS Camcorder δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προσθέσει και ψεύτικη ημερομηνία στα videos του, όπως εκείνη που φαινόταν στις γωνίες της τηλεόρασης, πριν 20+ χρόνια, όταν ο περήφανος πατέρας έβαζε στο βίντεο την κασέτα από την παιδική γιορτή του παιδιού του, την οποία είχε βιντεοσκοπήσει με την κάμερά του.
Πώς να πείσεις τον κόσμο ότι έφτιαξες μία μηχανή του χρόνου
Ανακεφαλαιώνοντας: η εφαρμογή VHS Camcorder χαμηλώνει την ποιότητα των videos σου,χαλά τον ήχο τους, τους προσθέτει ψεύτικη ημερομηνία καθώς και τις περιβόητεςοριζόντιες γραμμές που ανεβοκατέβαιναν στην οθόνη τα χρόνια της βιντεοκασέτας, καθιστώντας την παρακολούθηση τους κάτι σαν δοκιμασία. 
Αλλά έχει πλάκα. Και υπάρχουν πολλοί ερωτευμένοι με το παρελθόν εκεί έξω. Μόνο που κάτι μας λέει πως εκτός από τις αθώες πλάκες, σύντομα θα δούμε να εμφανίζονται πολλά “ντοκουμέντα” από το “παρελθόν”...
Η Rarevision, πάντως, προτείνει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή της, για να πείσεις εκείνο το κορίτσι ή αγόρι που σου αρέσει αλλά δεν γυρνάει ούτε να σε δει, πως έφτιαξες μία μηχανή του χρόνου. ¯\_(ツ)_/¯
*ετοιμάζεται και έκδοση για Android
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου