Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηγήτρια ζήτησε από τους μαθητές να της περιγράψουν πώς θα τη... δολοφονούσαν!

Καθηγήτρια ζήτησε από τους μαθητές να της περιγράψουν πώς θα τη... δολοφονούσαν!
Συγγνώμη από τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών της αναγκάστηκε να ζητήσει μια καθηγήτρια από το Μέριλαντ των ΗΠΑ, η οποία τους ζήτησε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, ώστε να περιγράψουν με γλαφυρότητα πώς ακριβώς θα τη δολοφονούσαν!
Μάλιστα, αντίγραφο της παραπάνω επιστολής της καθηγήτριας μετά την γκάφα της έλαβε και η εφημερίδα Washington Post. Το γεγονός, βέβαια, συνέβη τον Νοέμβριο, όμως μέχρι τώρα δεν είχε δημοσιοποιηθεί.
Όπως αναφέρει στην απολογία της η Patricia Lorenzen, δασκάλα του Kingsview Middle School, έδωσε μια εργασία στους μαθητές των τεσσάρων τάξεων που διδάσκει, κατά την οποία έπρεπε να εφαρμόσουν τις έννοιες τις γραμματικής που πρόσφατα είχαν μάθει. Τους ζήτησε, λοιπόν, να γράψουν μια ιστορία στην οποία θα χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον τρεις ενεργητικές μετοχές, τρία απαρέμφατα και τρία ρήματα, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα τη δολοφονούσαν.
Η ίδια, όπως είπε, ήθελε να δημιουργήσει μια ελκυστική εργασία για την αναθεώρηση ορισμένων εννοιών της γραμματικής, η οποία όμως προφανώς δεν ήταν κατάλληλη και δεν έπρεπε να γίνει, αφού παραδέχτηκε το λάθος της. Ευτυχώς βέβαια δεν έχασε τη δουλειά της, ενώ έβαλε «Άριστα» σε όλους τους μαθητές της, είτε είχαν προλάβει να τελειώσουν την εργασία, είτε όχι. Πάντως, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης και, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, «το θέμα διευθετήθηκε».

Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου