Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μία εφαρμογή για να έχεις (καλή) παρέα στην... τουαλέτα

Μία εφαρμογή για να έχεις (καλή) παρέα στην... τουαλέτα
Είναι σίγουρα μια καινοτόμα ιδέα και συνάμα μια από τις πιο περίεργες εφαρμογές. Ένα app, με την ονομασία Pooductive, επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν ανώνυμα την ώρα που βρίσκονται στην τουαλέτα και κάνουν την ανάγκη τους. Και έχει καλό σκοπό.
Πίσω από την καινοτόμα εφαρμογή είναι ο προγραμματιστής Ricardo Gruber, ο οποίος επιχείρησε, αρχικά, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το Pooductive, μέσω του Kickstarter, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια. 
Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τον Gruber και την ομάδα του - ούτε το γεγονός ότι είναι όλοι φοιτητές και επομένως, δεν έχουν το κεφάλαιο που απαιτείται για περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής. Αποφάσισαν, λοιπόν, να κυκλοφορήσουν το app και μάλιστα δωρεάν, με σκοπό να κάνουν διάφορες φιλανθρωπίες και κυρίως να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής τους.
Τι ακριβώς είναι, όμως, το Pooductive;

"Η τουαλέτα είναι θερμοκοιτίδα της δημιουργικότητας"

"To Pooductive σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φίλους ή αγνώστους, οι οποίοι βρίσκονται στην τουαλέτα, οπουδήποτε στον πλανήτη, την ίδια στιγμή με εσάς. Όπως το ντους, έτσι και η τουαλέτα είναι μια θερμοκοιτίδα για τη δημιουργικότητα. Ένα μέρος όπου οι σκέψεις απελευθερώνονται από το κουτί. Απελευθερώστε τη δημιουργική σας δύναμη και μοιραστείτε την με τον κόσμο", γράφει ο Gruber για την εφαρμογή του, στη σελίδα της.
"Θα μπορούσατε να την αποκαλέσετε απλώς μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αν θέλετε, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι μια κοινότητα, που αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι είναι όλοι στην ίδια θέση με εσάς...".
"Αν και η ιδέα ακούγεται αστεία και λίγο γελοία, προσπαθούμε να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Πώς; Ελπίζουμε μέσω του Pooductive να συνδεθείτε με ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις που επικεντρώνονται στο καθαρό νερό και στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις αναπτυσσόμενες χώρες", καταλήγει.

Εκστρατεία για καθαρό νερό

Για του λόγου το αληθές, το Pooductive έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση charity:water, για να μαζέψει 10 χιλιάδες δολάρια για τη χρηματοδότηση πρότζεκτ υδροδότησης κοινοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

"Πολλοί από εμάς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να διψάς. Έχουμε πολύ νερό για να πιούμε - ακόμα και το νερό στις τουαλέτες μας είναι καθαρό! Αλλά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Κάθε μέρα, 1400 παιδιά πεθαίνουν από αρρώστιες που σχετίζονται με το νερό, πριν φτάσουν τα πέμπτα τους γενέθλια", σημειώνεται στη σελίδα της εκστρατείας.

Κινητό και τουαλέτα - σχέση "αγάπης"

Το ερώτημα είναι "γιατί Pooductive και όχι απλό chat"; Η απάντηση μπορεί να είναι "επειδή έχει το twist να σου προσφέρει την αστεία δυνατότητα να μιλήσεις με αγνώστους που απλά έτυχε να νιώσουν την ίδια... ανάγκη με εσένα, την ίδια στιγμή".
Και αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, κατά τη διάρκεια παραμονής στην τουαλέτα, το 75% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το κινητό τους, ο Gruber και η ομάδα πίσω από το Pooductive έχουν ένα καλό επιχείρημα: αφού χρησιμοποιείς το κινητό στον "θρόνο", γιατί να μην το κάνεις για καλό σκοπό;
Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή, εδώ
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου