Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πώς μία φωτογραφία κόστισε σε μία κοπέλα 825 δολάρια

Πώς μία φωτογραφία κόστισε σε μία κοπέλα 825 δολάρια
Μία γυναίκα από την Αυστραλία είχε την έμπνευση να ποντάρει σε ένα άλογο αουτσάιντερ, το οποίο διαγωνιζόταν σε μία από τις πιο γνωστές ιπποδρομικές συναντήσεις στον κόσμο. Για καλή της τύχη, το άλογο πέρασε πρώτο τη γραμμή τερματισμού. Για κακή της τύχη, αποφάσισε να πανηγυρίσει με έναν αφελή τρόπο.
Την πρώτη Τρίτη κάθε Νοεμβρίου, στην Αυστραλία, διεξάγεται το Melbourne Cup, μία από τις πιο γνωστές ιπποδρομίες παγκοσμίως, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου. Φέτος, ήταν μία ιστορική κούρσα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που νίκησε άλογο με γυναίκα αναβάτη και η πρώτη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο με νικητή άλογο με απόδοση 101 προς 1 (φωτο, πάνω).
Η Chantelle, μία γυναίκα από την Αυστραλία, ήταν μία από όσους είχαν “έμπνευση” και είχαν ποντάρει στο άλογο που κέρδισε, τον Πρίγκιπα της Πενζάνς, εξασφαλίζοντας 825 δολάρια σε κέρδη. Ενθουσιασμένη, έσπευσε να πανηγυρίσει με έναν ταιριαστό στα ήθη του 2015 τρόπο: ποστάροντας μία φωτογραφία της με το νικητήριο δελτίο στο Facebook.
Η επίμαχη φωτογραφία
Ωστόσο, ήταν αρκετά αφελής ώστε να μην προσέξει ότι στη φωτογραφία ήταν ευδιάκριτος ο γραμμικός κώδικας (barcode) του δελτίου, με αποτέλεσμα κάποιος -προφανώς, “φίλος” της από το Facebook- να τον χρησιμοποιήσει για να διεκδικήσει τα κέρδη για τον εαυτό του. Έτσι, λόγω μίας φωτογραφίας, η Chantelle βγήκε, τελικά, χαμένη.
Η είδηση έγινε θέμα από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Chantelle, για να προειδοποιήσει το κοινό να είναι προσεκτικό σε ανάλογες περιπτώσεις. Έχει γίνει, ήδη, καταγγελία και ο δράστης της απάτης αναζητείται, αλλά είναι άγνωστο αν η Chantelle και δύο φίλοι της που είχαν ποντάρει μαζί της, θα αποζημιωθεί...
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου