Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ανταλλάσσονται με σeξ τα μαθήματα οδήγησης στην Ολλανδία

Ανταλλάσσονται με σeξ τα μαθήματα οδήγησης στην Ολλανδία
Έναν καινούργιο νόμο επιβεβαίωσε η ολλανδική κυβέρνηση, σχετικά με τους δασκάλους/δασκάλες οδήγησης, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μαθήματα, με αντάλλαγμα το σεξ, από τους μαθητές ή τις μαθήτριες τους, αρκεί φυσικά αυτοί να είναι άνω των 18 ετών.
Βέβαια, γενικά θεωρείται παράνομη η προσφορά σeξ ως αντάλλαγμα για μαθήματα. Ακριβέστερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της Dutch News.Nl, οι σχολές οδήγησης δεν παραβαίνουν τον αντίστοιχο νόμο, στην περίπτωση που λάβουν πληρωμή για τα μαθήματα υπό τη μορφή σεξουαλική χάρης, όπως επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Μεταφορών, μετά από σχετική ερώτηση που τέθηκε στη Βουλή, περί της παράνομης πορνείας. Όπως διευκρινίστηκε, η προσφορά μαθημάτων οδήγησης, με αντάλλαγμα τη σεξουαλική επαφή, δεν είναι πορνεία, καθώς το σεξ δεν «πωλείται».
Όμως, αν η διαδικασία γίνει αλλιώς, δηλαδή αν προσφερθεί το σeξ με αντάλλαγμα το μάθημα, τότε πρόκειται για αδίκημα. Παρόλα αυτά, και οι δυο υπουργοί διευκρίνισαν πως αν και η εν λόγω πρακτική είναι νόμιμη, είναι «ανεπιθύμητη» και ότι οι δάσκαλοι οδήγησης δεν θα έπρεπε να χάσουν την άδεια τους για κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την κυκλοφορία.
Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι τα νέα αυτά έφεραν… ανακούφιση σε πολύ κόσμο και κυρίως άνδρες, που ασχολείται με τεχνικά επαγγέλματα, που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες, με αντάλλαγμα «προσωπικές χάρες». Πάντως, το πόσο συχνά συμβαίνουν τέτοιες συναλλαγές, δεν είναι γνωστό.

Η βρετανική Telegraph από την πλευρά της, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο γεγονός έχει πάρει το όνομα «Ride for a Ride», ενώ οι δυο υπουργοί στην απάντηση τους για το αν πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα, υπογραμμίζουν ότι το θέμα δεν είναι η προσφορά σεξουαλικής χάρης σαν «ανταμοιβή», αλλά η προσφορά μαθήματος οδήγησης.
Το κυρίως θέμα, είναι η πρωτοβουλία του δασκάλου οδήγησης και η προσφορά μαθημάτων, με την πληρωμή του σeξ. Αν όμως προσφερθεί πρώτα το σεξ αντί για την χρηματική πληρωμή, τότε είναι πορνεία. Αρκεί να υπενθυμιστεί ότι στην Ολλανδία η πορνεία είναι νόμιμη, με τις ιερόδουλες να θεωρούνται αυτοαπασχολούμενες και να μπορούν να διαφημίσουν ανοικτά τις υπηρεσίες τους, στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
Φυσικά απαιτούνται οι κατάλληλες άδειες, για αυτό και υπάρχει μεγάλη μέριμνα, σχετικά με τον διαχωρισμό της νόμιμης, από την παράνομη πορνεία.
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου