Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οι 7 πιο περίεργες απαγορεύσεις σε χώρες του κόσμου

Οι 7 πιο περίεργες απαγορεύσεις σε χώρες του κόσμου
Κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα, που τηρούνται βάσει ορισμένων κανόνων. Βέβαια, κάποιες φόρες, κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να θεσπίσουν μερικές παράξενες απαγορεύσεις, στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν τις παραδόσεις. Διαβάστε παρακάτω!
1. Το γιασεμί, Κίνα: Μια απαγόρευση που οφείλεται στην «Επανάσταση του Γιασεμιού», που έγινε στην Τυνησία και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του καθεστώτος της χώρας, μέσα από αιματηρές εκδηλώσεις, που προκάλεσαν αναταραχή στην Κίνα. Εκτός από τις διαδηλώσεις εκεί λοιπόν, η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει και το εν λόγω λουλούδι, μαζί με την αναφορά του σε στίχους τραγουδιών, μηνύματα κλπ.
2. Η διαφήμιση τροφίμων εμπλουτισμένων με βιταμίνες, Δανία: Οι Αρχές της χώρας διαπίστωσαν ότι ο κόσμος καταναλώνει πολλές τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνες και μπορεί κάποιες από αυτές να επιτρέπονται, όμως η διαφήμισή τους απαγορεύεται – και ιδιαίτερα, των εμπλουτισμένων δημητριακών πρωινού.
3. Η Ημέρα των Ερωτευμένων, Σαουδική Αραβία: Η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι ο εορτασμός αυτής της ημέρας παραβιάζει τις μουσουλμανικές πεποιθήσεις. Έτσι λοιπόν, για να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος δεν θα αγοράζει τα εμπορικά προϊόντα εκείνης της ημέρας, η κυβέρνηση έχει ορίσει την αφαίρεση οποιουδήποτε κόκκινου αντικειμένου από ανθοπωλεία και καταστήματα με είδη δώρων στις 14 Φλεβάρη, γιατί αποτελούν σύμβολα ρομαντισμού.
4. Συγκεκριμένα κουρέματα, Ιράν: Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει κάθε κούρεμα που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τα εγκεκριμένα που διαθέτει, μιας και θέλει να προστατεύσει τον λαό της από τον θεωρούμενο ως διεφθαρμένο πολιτισμό της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Στα απαγορευμένα στιλ ανήκουν η μοϊκάνα, η κοτσίδα και τα καρφάκια.
5. Οι κονσόλες παιχνιδιών, Κίνα: Αν και οι περισσότερες κατασκευάζονται εκεί, από το 2000 και μέχρι πρόσφατα, απαγορευόταν η πώλησή τους στην αγορά της χώρας, γιατί η κυβέρνηση ανησυχούσε ότι οι νέοι θα σπαταλούσαν πολύ χρόνο στα παιχνίδια, ξεχνώντας τη μόρφωση. Επιπλέον, υπήρχε και φόβος για τους βίαιους τίτλους που έχουν κάποια παιχνίδια, όμως τελευταία η απαγόρευση άρθηκε.
6. Το emo ντύσιμο και στιλ, Ρωσία: Φαίνεται ότι οι Αρχές εκεί πήραν μια δραστική στάση, προσπαθώντας να σταματήσουν τα υψηλά ποσοστά αυτοχειρίας των εφήβων, καταργώντας την εν λόγω μόδα. Έτσι, τα emo ρούχα απαγορεύτηκαν στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια.
7. Απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες, Σαουδική Αραβία: Μπορεί να μην υπάρχει κάποιος γραπτός νόμος στη χώρα που να απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες, όμως θεωρείται παράνομο και καμιά αρχή δεν εκδίδει άδειες οδήγησης σε γυναίκες. Η Σαουδική Αραβία είναι το μόνο κράτος με αυτήν την απαγόρευση.


Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου