Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

14 γεγονότα για θρυλικές ταινίες που ούτε οι μανιακοί θαυμαστές ταινιών δεν γνωρίζουν

ι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως γνωρίζουν τα πάντα για τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές. Ωστόσο, ποτέ κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Σχεδόν πάντα υπάρχουν πράγματα ικανά να προκαλέσουν έκπληξη, όταν ανακαλύπτονται. Παρακάτω θα δείτε μερικά γνωστά γεγονότα από αγαπημένες ταινίες και σειρές, που ίσως δεν γνωρίζατε.
Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους – Παντρεμένοι με παιδιά

Η ίδια έκδοση εφημερίδας, εμφανίζεται στις οθόνες μας εδώ και πολλά χρόνια. Μπορείτε να την δείτε στην τηλεοπτική σειρά Παντρεμένοι με παιδιά, που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1987 και στην ταινία του 2007, Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους.
 Ο Νονός

Πολλοί από τους ανθρώπους που πήραν μέρος στις λήψεις με πλήθος για τη σκηνή του γάμου του Δον Κορλεόνε, ήταν πραγματικοί γκάνγκστερ και οι συγγενείς τους. Η ταινία Ο Νονός, ήταν μια από τις πρώτες που έδειχνε τον εσωτερικό κόσμο των ομάδων μαφίας. Επίσης, ήταν η πρώτη που «ευλογήθηκε» με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες. Πολλοί γκάνγκστερ ήθελαν να λάβουν μέρος στα γυρίσματα. 
Η Σιωπή των Αμνών

Ο Άντονι Χόπκινς που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία, εμφανίζεται για μόλις 16 λεπτά. Υπάρχει η φήμη πως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ, δεν ανοιγοκλείνει καθόλου τα μάτια του στις σκηνές που εμφανίστηκε. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. 
Ο δικηγόρος του Διαβόλου

Ο αγώνας πυγμαχίας που παρακολούθησαν ο Αλ Πατσίνο και ο Κιάνου Ριβς κατά τη διάρκεια της ταινίας, ήταν πραγματικός. Ο αγώνας γινόταν για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Πρωταγωνίστησε ο Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 4 Οκτωβρίου του 1996. Ο Τζόουνς χτύπησε τον Μπράιαντ Μπράνον στον δεύτερο γύρο.  
Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, το όνομα «Τακλμπέρι» έγινε ευρέως διαδεδομένο. Στις ΗΠΑ, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, το χρησιμοποίησαν ως όρο για τους υπαλλήλους που αγαπούν να παίρνουν μέρος σε πυροβολισμούς και χρησιμοποιούν τα όπλα τους με την πρώτη ευκαιρία.  Φόρεστ Γκαμπ

Η πλοκή της ταινίας ξεκινά με την παιδική ηλικία του ήρωα. Κατά τη διάρκειά της, τον βλέπουμε ως παιδί, ως έφηβο και ως ενήλικα. Στην αρχή κάθε νέας περιόδου, τον παρακολουθούμε να φορά ένα μπλε καρό πουκάμισο. Ο γιος του Φόρεστ Γκαμπ, είναι ντυμένος με παρόμοιο πουκάμισο στο τέλος της ταινίας. 
Τα Φιλαράκια

Ένας από τους λάτρης της σειράς, υπολόγισε πως κατά τη διάρκεια των 10 σεζόν, ο Τζόι χρωστάει συνολικά 119.760 δολάρια στο Τσάντλερ. 
Η Λάμψη – Toy Story

Το χαλί μπροστά από το δωμάτιο του Σιντ στην ταινία κινουμένων σχεδίων Toy Story, είναι ίδιο με το χαλί σε έναν από τους διαδρόμους της ταινία η Λάμψη. Είναι ο ίδιος διάδρομος στον οποίο ο Τζακ Νίκολσον προσπαθεί να σκοτώσει τη σύζυγο και το γιο του με ένα τσεκούρι. Η αφίσα της ταινίας 
Η Σιωπή των Αμνών

Όλοι γνωρίζουν ότι στην αφίσα της ταινία, υπάρχει μια πεταλούδα με κρανίο στην πλάτη της. Λίγοι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι αυτό το κρανίο αποτελείται από τουλάχιστον 6 γυμνές γυναίκες.
Τιτανικός

Το διάσημο πορτρέτο που φτιάχνει ο Τζακ στην Ρόουζ, έγινε στην πραγματικότητα από τον Τζέιμς Κάμερον. Το ίδιο ισχύει για τις άλλες εικόνες στο άλμπουμ του Τζακ. 
Scream – Η Κραυγή του Έντβαρτ Μουνκ

Η διάσημη ταινία τρόμου Scream, οφείλει το όνομά της στο καλλιτέχνη Έντβαρτ Μουνκ. Οι μάσκες που φορούν οι δολοφόνοι, είναι σχεδόν ακριβές αντίγραφο της φιγούρας από τον διάσημο πίνακα. Στη Φωλιά του Κούκου


Σε συγκεκριμένες σκηνές της ταινίας, συμμετείχαν πραγματικοί ψυχασθενείς που ζούσαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. 
Ο Εξολοθρευτής

Η ηθοποιός Λίντα Χάμιλτον που υποδύθηκε την Σάρα Κόνορ, έχει μια δίδυμη αδερφή, την Λέσλι. Στην σκηνή που το Τ1000 παίρνει τη μορφή της Σάρα, τον ρόλο έπαιξε η Λέσλι. Υπάρχει επίσης μια σκηνή με καθρέφτες που συμμετέχει και πάλι η αδερφή της Λίντα. 
Pulp Fiction

Τι ήταν τελικά μέσα στον χαρτοφύλακα της ταινίας Pulp Fiction; Φυσικά όχι η ψυχή του Μαρσέλους Γουάλας.

Πηγή:tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου